Vättern runt med bil

9 jun

Hejsan!
I helgen var jag på en tur Vättern runt. Strålande solsken, vad mer kan man begära. Det verkade vara toppenväder hela dagen verkade efter rapporter från ”Ring så spelar vi”. Första anhalten blev Hjo där vi gick runt och kikade lite. Mysig stad. Fint att sitta nere vid vattnet och bara lapa sol, men det gjorde vi inte.

Vi åkte i stället mot Jönköping som jag inte besökt tidigare. Mycket trevlig stad. På väg dit tankade vi på Habo Bensin & verkstad Uno-x. Såg även turnéfordonet till Sunlights Orkester. Den orkester som jag gör hemsida åt. Vi ställde bilen i Jönköping och bara gick runt och tittade. Gud vad vackert det var. Och så hade dom Vättern inne på knuten. Man kanske skulle besöka staden på vintern så kanske man får ett annat intryck. Nu var det i alla fall varm och soligt och alldeles… alldeles underbart.

Vi åt mat på en restaurang som heter Twin City. Bra restaurang eftersom man fick allt på menyn på en gång. Stor uteservering med god mat. Passade även på att plåta två bussar till min bussida. På tal om plåtning så tog min bror en hel del bilder som inom kommer på denna sida.

Eftersom vi skulle åka hem samma dag och ville se lite mer så stannade vi inte så där överdrivet länge i Jönköping. Vi besluta oss för att åka till Gränna. Där hoppade jag in och kikade på hur man bakar de berömda grisarna. Hittade i en butik ett bälte som var polkagrisfärgat. Ångrar lite smått att jag inte köpte det. Sen så åkte vi ner till hamnen och tittade på båtarna som åker över till Visingsö.

På hemvägen åkte vi förbi Vadstena, Motala för att sedan göra ett sista uppehåll i Askersund., där vi köpte glass och dricka. Sen så beslutade vi oss för att åka hem sen. Och vi var hemma cirka klockan 21.30


Publicerad: 2002-06-09 13:40:07