Sigtuna Möte

30 aug

Hejsan!
Varje år så anordnar FUB Kristinehamn (där jag är med i styrelsen) en sommarresa någonstans i Sverige. I år blev det då Sigtuna. Jag hade sett i en turistbroschyr att det verkade så trevligt i Sigtuna. Just denna dag som vi planerade att åka dit var det ”Sigtuna Möte”. Detta var då en slags folkfest. Man firade medeltiden eller vad det nu var. Jag kommer inte ihåg så mycket av varför man hade dessa festligheter. Men hur som helst var det en trevlig resa.

I Sigtuna var det marknadsstånd, gatumusikanter med mera som uppträdde. Lunchen intog vi på en restaurang som enligt vad resebolaget hade fått information skulle ligga en bit utan för centrum. Det visade sig till slut att den låg i centrum. Det var god mat men väldigt trångt. Man fick verkligen se upp så att man inte var och pillade på någon annans tallrik.

Det fanns mycket att titta på denna dagen. I Sigtuna fanns dagen till ära; tant Brun, tant Grön, tant gredelin, farbror blå, lotta och Petter samt hunden pricken. Vad dessa har med Sigtuna att göra vet jag dessvärre inte. Men det kan väl hända all Elsa Beskow har något med Sigtuna att göra.

Som avslutning lyssnade vi på Märsta Dragspelsgille som underhåll i en trevlig park. På det stora hela var det en mycket trevlig resa. Intrycket man fick var att Sigtuna är en riktig trevlig liten stad med fina trähus och lummiga miljöer. Ett besök rekommenderas.


Publicerad: 2003-08-30 13:40:07

Frykenfesten med Perra & Co

5 aug

Hejsan!
Denna ljumma kväll skulle vi ett gäng från datakursen som jag går åka till Kil och ha det trevligt. Fråga man ställer sig är; Kan man ha det roligt i Kil? Svaret blir Ja. Jag har varit i Kil på dans en del gånger och det har varit trevligt. men denna gång skulle det inte vara dans.

Men vi tar det från början. På datakursen som jag går i Kristinehamn går bland annat tre andra ”galna” kurskollegor två från Helsingborg och en från då metropolen Kil. Nu skulle vi få följa med hem till Perra i Kil för att se hur Kil ser ut och dels för att testa åka båt på Fryken.

På väg mot Kil stannade vi till vid Willys Storköp i Karlstad. Där skulle vi inhandla lite som vi skulle grilla på kvällen. Här utbröt vilda diskussioner om vad som skulle inhandlas. Vi var överens om köttbiffar, men då tyckte jag att man som komplement kunde köpa grillkorv och fann Willys ”billiga” grillkorv för bara 8,98, men fick vilda protester från Tommy som sa att han hellre svälter än att äta grillkorv. Efter ytterligare diskussioner och överläggningar och diverse föredrag så blev det tills slut turkisk korv (tror jag att det var).

Väl framme hemma hos Perra lastade vi av lite grejor och annat som vi inte tyckte att vi behövde med oss. Framme vid Fryken eller Kils båthamn eller vad det nu heter gjorde Perra i ordning båten som vi sedan skulle ta en tur med.

Det blev en kul båtfärd på Frykens vatten. En behaglig båt hade han också den där Perra. Efter att vi cruisat ett tag gick vi i land och tog oss bort till Fryksta station där vi skulle grilla och äta det vi hade med oss. Det smakade underbart.

Efter detta var det meningen att vi skulle styra kosan hemåt igen, men så blev det inte. i den ljumma kvällen så åkte vi till Appertins Herrgård och kikade lite.

När klockan drog sig mot halv tio åkte vi in till Kil och släppte av Perra för att sedan styra kosan hemåt Kristinehamn igen. Det man lärde sig denna dag var att inte försöka köpa grillkorv i Tommys sällskap.


Publicerad: 2003-08-05 13:40:07