Mellandagsrea i Karlstad

26 dec

Hejsan!
Kristinehamns utbud av affärer är okej, men Karlstads utbud är större så därför for jag dit på mellandagsrean i år. Jag tänkte shoppa en del kläder, men det blev inte så mycket. Faktum var det att jag inte hittade så mycket som jag ville ha. Och man skall ju absolut inte köpa för köpandets skull, bara för att komma hem med något som man sedan inte använder.

Det blev i alla fall en cool röd tröja från JC och en cd från Megahertz. En fika han också med på Järnvägscaféet eller vad det nu heter, ja du vet det där caféet som ligger i hörnet rakt över järnvägsstationen i Karlstad. Jag tror dom har bytt namn. Äh skit samma. Gott fika hade dom i alla fall, och det är väl huvudsaken.

Jag ångrade lite att jag inte köpt ett par häftiga jeans jag såg på JC för bara 199 kronor. Men jag tänkte det att dom har väl samma erbjudande hemma på JC eftersom det är JC och att det är samma ägare, men det hade om inte. Här fanns visserligen jeansen men dom kostade inte 199 kronor utan 399 kronor så jag får väl kanske åka tillbaka till Karlstad och se det finns kvar eller köpa dom som finns här i stan.


Publicerad: 2004-12-26 13:40:07

Julafton med midnattsmässa

25 dec

Hejsan!
Julafton firades traditionsenligt hemma med familjen, farmor och pappas ena bror. I år var vi lite sena med att komma igång och äta så vi åt faktiskt när Kalle Anka började. Men vi skruvade upp tvn lite så vi hörde den första kvarten. Jag tycker att Ernst gjorde ett mycket bra jobb som julvärd. Roligt att man skiftar julvärdar år från år. Nästa år vet jag inte vem som skulle kunna ta den platsen, kanske någon folkkär artist eller så, Lasse Berghagen kanske? Varför inte skulle Lasse kunna sitta där nästa år? Jag nominerar honom till nästa år i alla fall. Lasse Berghagen; gör det beredd. Tomte kom han med julklappar.

Jag fick en hel del nyttiga och roliga julklappar, bland annat; DVD-Filmer, Rakapparat, Pengar, Glansiga boxerkalsonger, en snygg skjorta, IDOL cd:n 2004 + mycket annat. Vi hade strax innan jul köpt en DVD-spelare som jag efter lite assistans och krångel och läsande i manualen kopplade in på julafton.

Sen såg man på dom klassiska tv-programmen; ”Svensson Svensson firar jul”, långfilmen ”Kan du vissla Johanna”. Även om man sett dem varje år så tröttnar man inte på den. Det är rätt bra konstigt.

På kvällen 23.15 gav vi oss av för att åka till Österviks Kapell på midnattsmässa. Det var första gången för mig. Och det var något alldeles speciellt att se alla dessa ljus som kyrkan var upplyst med och höra talen och dom fina sångerna som sjöngs. Jag återkommer någon nästa år med vad det lider. För detta var en upplevelse. Annars måste jag erkänna att jag är rätt dålig på att gå i kyrkan. Jag går inte dit så ofta. Inte för att jag inte har lust, men kanske för att jag inte har tiden.


Publicerad: 2004-12-25 13:40:07

Uppesittarkväll med Gunde och Harald

23 dec

Hejsan!
Dan för doppare dan heter det ju. Och det är det ju idag den 23 december. Idag faktiskt har jag gjort klart med alla julklapparna. var inne en snabbis på väg hem från jobbet och köpte en telefonbok till min bror. Sist jag var hemma hos honom hade han alla nummer kladdigt nerskrivna på diverse kvitton med mera. Så det blir nog en bra julklapp.

På kvällen spelade jag Bingolotto. jag minns inte när jag spelade Bingolotto sist, men det var väl när Lasse Kronér hade det kan jag minnas. Lite rörigt var det tyckte jag. Sen undrade jag varför Harald Treutiger satt med pappren som Gunde skulle ha haft med hålltider med mera. Jag tycker på att det stora hela en trevlig uppesittarkväll. Trevligt att titta på Viveca Lärn Sundvall som var där och läste den berömda Tomten och som var en hejare på julrim. Roligt var det även att se Lotta Engberg i rutan igen liksom alla de andra gästerna.


Publicerad: 2004-12-23 13:40:07

Bråda dagar innan jul

18 dec

Hejsan!
Nu har jag i princip köpt klart alla mina julklappar. På hemsidesfronten har jag nu fått klart med ett nytt hemsidesjobb. Det är Dreams Orkester som skall ha en hemsida. Dreams är ett nystartat band som kommer från Gullspång och trakterna kring Södra Råda och Otterbäcken. Så det skall bli intressant och se vad man kan åstadkomma. Det jag vet är att bandet ska spela lite moderna dansmusik, så jag hoppas att sidan får se lite tuff och modern ut.

Sen har jag som du kanske sett plåtat några nya kort på mig. De är kort tagna i min källare iförd mina nya jeans och en ny skjorta. Hoppas det är till belåtenhet.
Annars leker livet.


Publicerad: 2004-12-18 13:40:07

Luciadans med Cliptons

13 dec

Hejsan!
Luciadagen bjöd på jobb på dagen och dans på kvällen. Detta var nog den dimmigaste dagen hittills i år. Man såg knapp en meter framför sig och hela dagen var man i dimman. Men nu åter till kvällen.

Det var dags för den årliga länsluciadansen i Holken Mariebergsskogen Karlstad. På scen stod Cliptons Orkester som kommer i från Karlstad och dess omnejd. Kvällen var mycket lyckad och det var ett bra drag på orkester som gjorde som vanligt sitt yttersta för att publiken skulle trivas.

I pausen kom det ett luciatåg in och sjöng vackra julsånger. Det var Hasse i Cliptons kompande med bravur på sin klaviatur. På plats fanns även Stig från Stigs Postorder i Säffle som sålde bandets cd-singel. Vill slutligen tacka Cliptons för en fin spelning och önskar dom välkommen åter nästa år. men jag hoppas att vi ses innan det.


Publicerad: 2004-12-13 13:40:07

Julkonserten 2004 med bla Lasse Kroner, Kalle Moreaus, Sanna Nielsen och Linda

11 dec

Hejsan!
I lördags 11 december var jag på julkonsert i Karlstad med Kalle Moreaus, Sanna Nielsen, Lasse Kronér, Linda Lampenius plus en stor orkester och en gospelkör från England. Mäktigt!

Jag har tidigare varit i Löfbergs Lila Arena och sett julkonserterna med Christer Sjögren men detta var något helt annat. Rent musikaliskt så tycker jag att denna konsert lirade i en hel annan division. Det blev så väldigt mäktigt och stort med gospelkören och hela orkestern tillsammans.

Man bjöds på internationell julmusik blandad med kända svenska jullåtar. För ett ögonblick i showen fick man längta tillbaka till sommaren då Lasse Kronér gjorde ett medley på sommarsånger. Någon som passade väl in.

Samtliga bjöd på sig själva, och Kalle skojade friskt om sin längd. Sanna var helt underbar när hon sjöng ”O helga natt”. Man fick rysningar i kroppen. Efteråt verkade det som om publiken inte ville sluta att applådera. Snacka om stående ovationer.

Linda Lampenius visade även hon hur fenomenalt duktig hon är på att spela fiol. Lasse Kronér som några shower tidigare gjort sig illa i foten och satt i rullstol showade även han rejält.

Sammanfattningsvis var det en helt underbar kanonshow att högsta klass. Det är så man nästan längtar till nästa år.


Publicerad: 2004-12-11 13:40:07

Nya Jeans i Karlskoga

10 dec

Hejsan!
I fredags var jag en tur till Karlskoga där jag tänkte shoppa lite. Eftersom jag fyllt år några dagar tidigare så hade jag ett presentkort på JC som jag ville utnyttja.

Jag hade tidigare varit inne på JC i Kristinehamn och kollat med inte hittat något speciellt. Så jag tänkte att jag ser efter vad som finns i Karlskogabutiken. Och där fann jag ett par fräcka jeans som jag köpte. Passade perfekt. Dom tänkte jag at när jag skall på dans den 13/12 i Karlstad.

Vidare så var jag på Skiv-po (skivbutik) i Kulanhuset, men där hittade jag inget speciellt. Så jag kom hem med ett par jeans, inte illa det.

Jo jag köpte en julklapp till mamma också men det kan jag inte skriva vad det är om hon nu skulle läsa detta. Imorgon drar jag iväg på julkonsert.


Publicerad: 2004-12-10 13:40:07

Dagboken tillbaka efter ett långt uppehåll

1 dec

Hejsan!
Nu så är dagboken tillbaka igen. Jag kommer att försöka att skriva in den några gånger i månaden när jag känner och tycker att det finns något att skriva. Sen så kommer det att finnas bild till dagböckerna, dock inte till alla.

Hoppas nu arr du får en trevlig läsning. Jag har även lagt in dom gamla dagboksanteckningarna också.

Sen så har jag gjort en dagboksmeny där allt finns samlat efter datum så att det blir enklare för dig att hitta alltsammans.


Publicerad: 2004-12-01 13:40:07