På bingo och release av Riivaz hemsida

28 feb

Massor med besökare på hemsidan, men inga gästboksinlägg. Är folk rädda att skriva, eller har dom inte ork, tid eller lust. Kan kanske vara en kombination tror jag. Själv är jag väldigt flitig gästboksskribent. Är jag inne på sida som är snygg så skriver jag oftast ett mess i gästboken och får ofta mess tillbaka. Har fått en del bannerbyten genom det. Så ärade folk. Var inte rädda. Skriv i min gästbok. Det gör inte ont.

I kväll har jag varit på bingo i Landahuset. Det gick inget vidare eftersom inte vann ett dugg. Jag får klaga hos Bengt. Bengt är han som är bingoutropare och som förövrigt var med och bildade IFK Ölme 1942. Men man träffar folk och har det trevligt tillsammans och det är ju det viktigaste. Sen om man skulle råka vinna gör ju inte saken sämre.

I dag har vi släppt Riivaz hemsida som jag nämnt i tidigare bloggar. Så nu finns riivaz.se att beskåda för allmänheten. Jag har gjort en pressrelease som jag skickat ut till lite folk i dansbandsbranchen. Så nu får man hoppas att det blir en välbesökt sida.

Maila gärna kommentarer på bloggen. Snart kommer även en liten presentation här av mig själv på bloggen. Ha det bra alla läsare av min blogg.


Publicerad: 2006-02-28 13:40:07

Kikki och Magnus var bäst

26 feb

Till dagens festival hade jag gjort en smarrig varm smörgåstårta som ni måste testa. Jag kommer delge er receptet här på bloggen inom kort. Så att alla kan ta del av den goda tårtan.

Åter igen var det rätt låtar som vann melodifestivalen. Tyckte Kikki och Magnus C var bäst. Så nu gick det precis som jag ville, utan att jag ens röstade. Jag glömde bort att rösta, eftersom jag inte hade mobilen där vid tv:n Tycker det var ett bra startfält i Karlstad. Men varför skulle ”The elepanthz” vara med för? Dom gjorde ju ingen nytta. Men så är det ibland alla kan inte vara nöjda. Nu väntar Karlskrona den 4 mars och då vinner Jessica Andersson så klart. Vilka dom andra är vet jag inte. Har inte hört så mycket om de. En del namn är nya som t,ex ”Elysion”, ”BWO” och Gregor Michaj”. Kanske Patrik Isaksson eller Kayo går vidare. Vi får se hur det blir.


Publicerad: 2006-02-26 13:40:07

Spännande dag

25 feb

Ni som såg på Let´s Dance såg att det var Arja och Tobias som åkte ut. Jag tycker att det var stentufft igår. Alla dansade bra. Det enda jag inte förstår var varför Viktor och Karin skulle fjanta till det i sin tango. Hade dom inte gjort det så hade dom fått högre poäng. Arja klarade ju tangon perfekt.
Men jag tror att vi svenskar har lite fördomar mot Finländare, eller kanske inte fördomar. Men vi räknar med att alla Finländare kan dansa tango, och så är det väl inte? Nu dansade ju Arja fantastiskt bra, men kunde trots det inte hålla sig kvar. Men nu får vi koncentrera oss på dem som är kvar. Anna och David samt Måns o Maria verkar vara starka kandidater om titeln ”Bäst i Let´s Dance 2006”. Men vi får se, Viktor och Carin dansar ju inte så illa dom heller. rysligt bra. Spännande blir det i alla fall på fredag.

Och spännande blir det absolut ikväll då det är den 2:a deltävlingen i Melodifestivalen. Ikväll hejar jag på Kikki Danielson och Niclas Wahlgren. Sen blir det spännande att se hur Magnus Carlsson klarar sig som soloartist. Han har ju alltid haft folk runt om kring sig.

När det gäller schlager måste man ju följa med. Därför var jag inne på pressbyrån här i Kristinehamn och köpte en ny tidning som bara handlar om Schlager. Läsvärd tidning. Sen har jag Schlager och dansbandstidningen Får Jag Lov samt Aftonbladet och Expressens schlagertidningar. Så man kan lugnt säga att man har koll på dom deltagande artisterna. Så nu ska jag bänka mig för schlagerdeltävlingen från Värmland och Karlstad.


Publicerad: 2006-02-25 13:40:07

Halt i dag

24 feb

I dag ser vädret ut att bli bra. Har fått rapporter om att det är halt ute så man får ta det jäkligt lugnt, och då får man väl göra det så man inte råkar ut för några personskador. Men som tur har jag inte så längst hemifrån till busshållplatsen, ungefär 10 15 meter.

I kväll är det dags för Let´s Dance igen. I dag är det jäkligt svårt att säga vilka som får ”åka hem” och lämna programmet. För nu är det så oerhört starka och bra danspar kvar i tävlingen. Egentligen så vill man ju att ingen ska behöva lämna, men så blir det ju ändå. Eftersom det är såpass bra startfällt så vill jag inte tippa på vem som får lämna. Jag är feg denna veckan.

Nu är det långt kvar innan releasepartyt på www.riivaz.se blir av. Då ska sidan öppnas med buller och bång. I alla fall med lite buller. Det blir en stor bankett i Stockholm. Nåja, Det blir nog en mosbricka på Statoil under festliga former. *skämtar*

Eftersom jag är så sugen på att skapa har jag gjort en sajt med mitt fotoalbum som finns på adress www.markuz.se/fotoalbum Jag ska finputsa lite på layouten.

Ha det bra alla mina läsare av bloggen.


Publicerad: 2006-02-24 13:40:07

Bokrean

23 feb

OS Guld igen. Fantastik bra match som blev lite onödigt spännande. Men det var kul att se. Nu har vi ju minst 5 eller är det 6 guldmedaljer, och vi är nog uppe i minst 10-12 medaljer totalt. Bra kämpat allesammans som tagit medaljer. Och mer medaljer blir det förhoppningsvis.

I dag klev jag upp lite tidigare för att åka på Bokrea. I år hade man inte lyckats få tag på någon realokal så därför var bokrean i bokhandels ordinarie lokaler. Lite trångt, men det ska vara trångt på rea. Tyvärr hittade jag inte så många böcker som jag ville ha. Men jag köpte i alla fall en bok med massa fotografier i. ”En Dag I Sverige : 3000 Fotografer – 24 Timmar” heter boken. En intressant bok. Över 3 000 fotografer dokumenterade under detta enda dygn allt mellan himmel och jord i Sverige. Sen blev det en annan kul bok som heter ”Korv, mos och människor: en bok om svenska korvkiosker” En nostalgisk bok om korvkiosker i vårt avlånga land. Det jag blev mest besviken på att datalitteraturen lyste med sin frånvaro. Fann ”bara” några böcker om Windows 2000 server och någon bok om JavaScript. Lite trist. Men man får vara nöjd med dom böckerna som man fann.


Publicerad: 2006-02-23 13:40:07

OS Medaljer och Tradera

22 feb

Det går ju bra i OS för Sverige. Vi tar ju medalj efter medalj. Tänk att det går så bra. Själv har jag tippat på att vi tar minst 4 guldmedaljer och det tror jag garanterat vi kommer göra. Medaljer totalt blir väl minst 10 st får vi hoppas på. Alltid kul att få se på OS, eller hur?

Sen så håller jag på lite med Tradera.
Tradera är så himla kul. I dag fick jag ett paket med 5 cd-skivor med dansband som jag bjudit på. Alltsammans för 40:- Två skivor var inplastade med prislapparna kvar. Ibland har man tur. Det är så kul att bjuda på objekt på tradera, och sedan få dom trevliga vinnarmailen. Ännu trevligare är det nog att få mail om att någon har köpt något av mig på tradera. Jag har några få objekt ute. Säljer ut en del skivor som jag har dubbletter på.

Så har man idag chatta med Peppe och Malin. Mycket roligt att se vad dom svarade på alla dessa frågor som dom fick. Tycker att Peppe och Malin var ett bra danspar i Let´s Dance i det avseende att dom bjöd så mycket på sig själva. Man glömmer nog aldrig Malins sprudlande leende.

I morgon gäller det att vara uppe i ottan om man ska ha något på årets bokrea. Hoppas hitta billiga databöcker.


Publicerad: 2006-02-22 13:40:07

Karlsson i Mariestad

19 feb

I dag blev det en tur ner till Vänerstaden Mariestad och Karlsson. Vem är då Karlsson i Mariestad. Jo Karlsson är ett lågprisvaruhus som enligt dem själva säljer ”Allt mellan himmel och gjordfräs”.

Det var med lite spänning vi åkte dit för att shoppa. Ska man åka hit, säger en del att man nästan precis som när man åker till Ullared ha en strategi. Men här är det inte så stort som på Gekås så här behöver man inte strategi.

Jag köpte en hel del billiga saker här. Lite kläder i form av tröjor och sånt, cd-skivor, godis och lite annat användbart. Man får gå över butiken två gånger för att se så att man inte har missat något. När vi ansåg att vi fått med oss det vi ville ha var det dags att gå mot kassan. Som tur var, var det ingen direkt kö så det gick snabbt och lätt.

Har man gått och shoppat blir man ju lite hungrig. Så vi åkte in mot centrum och på vägen dit stannade vi och åt en rejält Lövbitstallrik med mycket pommes och bearnéssås på Pizzeria ”Nya Smash” som ligger på Hertig Karls Torg 4. Ett helt ok ställe, men ack så små tallrikar. Men se upp så inte alls for ut från tallriken. Men det var så himla gôtt så man fick så ut med det. Efter denna lunch tog vi och styrde kosan hemåt.


Publicerad: 2006-02-19 13:40:07

Många bra låtar fanns med i startfältet.

18 feb

Nu kan man ju inte tala om att ”Rätt låt vann”. Nu får det bli ”Rätt låtar vann” om det ska vara korrekt svenska.

Många bra låtar fanns med i startfältet. Nina favoriter var Hannah Graaf med ”Naughty boy”, Magnus Bäcklund med ”The name of love” och Linda Bengtzing med ”Jag ljuger så bra”.

Pandang med ”Kuddkrig” och Electric Banana Band med ”Kameleont” var ”bara” roliga låtar som inte hade spelat någon roll om det gått bra för eller inte. Lite coolt är det ändå med Electric Banana Band i melodifestivalen. Vad får man se nästa år? Nicke & Nilla eller Smurfarna eller Bananer i Pyjamas. Nej, jag skojade bara. Man ska ha stor respekt för Electric Banana Band. Starkt jobbat boys.

Nu ser vi eller jag i alla fall fram emot lördagens deltävling i Karlstad. Även där blir det ett tufft startfällt med Magnus Carlson, Kikki Danielsson, Östen med Resten och Niclas Wahlgren som förhandsfavoriter. Vi får se hur det blir. Hoppas på Kikki Danielsson och Niclas Walhgren och sen kanske Magnus till 2:a chansen.


Publicerad: 2006-02-18 13:40:07

Friheter och Let´s Dance

17 feb

I dag tog jag mig friheten att gå hem vid lunch idag. fräckt va? På det sättet han jag hem till det jag gått och väntat på så länge att få göra. Nämligen att få städa. Nåja, Väntat och väntat. Har röjt och plockat undan en hel del, så nu är jag ganska trött på det.

Så var det dags att bänka sig för veckans avsnitt av Let´s Dance. I dag var det rättvisan som vann (tyvärr kanske en del säger) och Peppe och Malin fick lämna programmet. Lite trist när Peppe enligt juryn äntligen kommit i takt. Nu tätnar det. Det blir stenhårt för dom kvarvarande dansarna att göra än bättre ifrån sig. Jag har svårt att se vilka som ska stå som segrare eftersom alla fyra paren som är kvar har gjort oerhört bra i från sig och är superduktiga på att dansa. Men som jag skrev i förra veckan så blir det ju som dom är kvar sist som vinner.

I morgon lördag startat melodifestivalen. Den kommer jag att med spänning och intresse följa med i. Som vanligt kommer jag att ha mina åsikter om den på här på bloggen. Melodifestivalen är väl det program i SVT som folk har mest åsikter om. Musikval, kläder, låtar, arrangemang, programledare etc.. etc.. så då vet ni vad jag gör i morgon kväll lördag.


Publicerad: 2006-02-17 13:40:07

En borttappad vante

16 feb

Gårdagens stora samtal var en borttappad vante. Nu undrar ni förståss vad jag dillar om? I dag när jag tog bussen hem och kom till hållplasten stod en äldre herre. Genast började han prata med mig. Han sa att han hittat en barnvante vid hållplasten. Frågade om jag tyckte att han skulle lämna den till föraren. Jag sa jag det kan du göra. Sen spekulerade han i minst en kvart, nåja 5 minuter, hur det gått till och hur dom på bussbolaget tar tillvara kvarglömda vantar. Han sa att ”jag måste ju på något sätt lämna vanten eller hur sa han? Jag svarade; lämna bara du in vanten så blir det bra. Fick svar tillbaka. För dom tar väl hand om kvarglömda vantar eller? Jag svarade självklart. Sen kom ytterligare ett utlägg om kvarglömda vantar på stadsbussarna. När bussen väl kom och vi klev in gjorde han samma utlägg för föraren som körde och försäkrade sig innan an överlämnade vanten att han tog väl han dom den. Det lät nästan som om det rörde sig om en bortsprungen katt eller så.

Och så har man sett Let´s Dance backstage. Intressant att se hur dom olika deltagarna laddar upp och hur det går till bakom scenen inför ett program. Ska verkligen bli spännande att se vilka om får lämna programmet på fredag. Tror att Peppe håller sig kvar. Det har nästan blivit ett ”rädda Peppe projekt”, lika som det blev när man skulle rädda Jens i Idol. Hur som helst blir det spännande på fredag.

Slutligen vill jag bara gratulera Anja till medaljen idag. Starkt jobbat.


Publicerad: 2006-02-16 13:40:07

Varannan Vecka

15 feb

Så har man då varit på bio och sett filmen ”Varannan vecka” med Måns och Felix Härngren i huvudrollerna. Det var en relationsfilm, där det gällde att hänga med för att hålla reda på vem som var ihop med vem och vems ex som var vems. Men på det stora hela var det en bra film. Wahlströms inhopp jag skrev om i förra bloggen var ungefär 1 minut eller så. Det är kul att filmmakarna vill ha med dansband sin sina filmer.

Nu ska jag försöka få till stånd mp3 låtarna till Riivaz hemsida. Jag har rippat från cd:n och gjort om dem till mp3 snuttar så nu bör det funka. Sist vet jag inte vad jag gjorde för fel. För när jag laddade upp låtarna idag och provlyssnade så hackade varenda snutt och det lät inte alls bra. Så nu får jag göra om det igen, och hoppas att det går bättre. Riivaz.se är i det närmaste klar och kommer inom kort att lanseras med buller och bong. Så håll ögon och öron öppna.

Annars så är jag sugen på nya webbprojekt. Så behöver du en hemsida eller känner någon som behöver en webbsida får ni gärna höra av er.


Publicerad: 2006-02-15 13:40:07

Alla hjärtans dag idag

14 feb

I dag är det alla hjärtans dag, och vad passar bättre än att gå ut på bio. Det är precis vad jag ska göra ikväll. Filmen som ska ses är ”Varannan Vecka”. Filmen handlar om Läkaren Jens och reklamfilmaren Pontus är bröder och har mycket trassliga relationer med kvinnor, nuvarande respektive frånskild hustru och Johanna som de på sitt sätt blir rivaler om. Sen är det ju kul att dansbandet Wahlströms medverkar i filmen också. Kul med dansband i filmer.

Det är väldigt kul att gå på bio även om det är dyrt. Av den anledningen går jag inte på bio så ofta. Blir max 1 gång per år eller mindre. Jag kan därför inte dra mig till minnes vilket film det var som jag såg senast. Men som sagt får man hoppas på att det blir en bra film. Eventuellt så går vi ut och äter något efter filmen. Vi får se hur det blir. De som ska med och se filmen är min brorsa och en tjej som han är kontaktperson åt. Det ska bli himla sköj.

Sen får man ju inte glömma att vi tog två os guld idag. Vart ska detta sluta? Stort grattis till er!!! Man blir nästan lite berörd av att se dem stå där på pallen till tonerna av ”Du gamla du fria”


Publicerad: 2006-02-14 13:40:07

Kommuncuopen och Claes Lövgrens

13 feb

Hejsan på er vänner!
Då var det dags att skriva en ny blogg igen.
Lördagen flöt på fint med kommuncupen i inomhusfotboll. Det blev Bäckhammars SK som vann årets kommuncup i inomhusfotboll. Laget ställdes mot Villastadens IF i en final som slutade med 4-1 till BSK. Cupens överraskning var Varnans Vingar som i år lyckas ta sig ända till Semifinal där dom blev utslagna av Villastadens A-lag med 1-0 IFK Väse som för dagen var inbjudna som ersättningsdag hamnade 3:a. När det gällde damlagen var det Villastadens damer som drog den längsta strået då dom kom Kvartsfinal där Väse slog ut dem med 3-9. På det stora hela en mycket trivsam dag med många bra matcher.
Kiosk och serveringen fungerade utmärkt. På www.ifkolme.org finner du resultat för hela cupen.

På kvällen bar det av till Örebro för dans i Brunnsparken till Claes Lövgrens. Över 800 dansar var där och svängde sina lurviga till Helsingborgspågarna. Underbart! Det är andra gången jag ser dom och dom blir bara bättre och bättre. Kul att det går så bra för dessa killar. Dom spelade ju mest nere i södra Sverige förr, men efter att dom bytt bokningsbolag så är dom betecknas dom nu som ett riksband och har cirka 10-15 jobb i månaden vilket får betecknas som riktigt bra.

Söndagen blev det mest vila och se på tv. Jag mådde inte riktigt bra. Jag vet inte vad det var som spökade. Kanske var man utmattad.


Publicerad: 2006-02-13 13:40:07

Let´s Dance och Kommuncupen

10 feb

Så har man då sett kvällens Let´s Dance. Hur röstar Svenska Folket egentligen? Ska man gå efter vem som dansar bäst skulle Peppe fått lämna programmet idag. Men å andra sidan sett har ju Peppe nu blivit en ”kultfigur” så folk röstar på honom bara för att det är Peppe. Men vi får se. I dag tycker jag alla gjorde bra ifrån sig på sitt sätt.
Har tänkt på en sak med Peppe. Undrar om han tar illa vid sig eller om tar det som en kul grej. Han kanske innerst inne blir sårad över kommentarerna som juryn fäller, fast han inte utåt visar det.

I dag på jobbet har jag förberett lite för kommuncupen. Alla papper och sånt är klara. Det fixade jag i går hos vårt bästa tryckeri :) Dessvärre har två lag lämnat återbud, men som tur är kommer det två andra lag och täcker upp dom platserna. Så det ska bli kul att se så många matcher. Undra om det finns någon Guinness rekord över flest antal spelade matcher på en dag? Vi kommer att ha 29 st matcher. En rolig sak är att det är både herr och damlag med och spelar.

I morgon kväll hoppas jag) om vädrets tillåter det) att det blir en resa till Brunnsparken i Örebro där Claes Lövgrens spelar upp till dans. Hoppas innerligt att vädergudarna är på ”våran sida”. Ser fram emot att få träffa skånepågarna igen. Sen har jag hört att när dom är i Brunnsparken brukar det vara 800-900 besökare där. Så vi får som sagt hoppas på att vädergudarna är snälla mot oss.

Angående hemsidan har jag nu fått lite fason på den. Nästan alla bilder är nu klara så som jag vill ha dem. Kika gärna runt lite på markuz.se och bekanta dig med dom ”nya” sidorna. Stöter du på något fel eller något som ser konstigt ut så vore jag jätteglad om du meddelade mig detta så jag kan åtgärda det.

Ha en fortsatt fin dag.


Publicerad: 2006-02-10 13:40:07

Kallt kallt kallt

9 feb

Kallt kallt kallt och åter kallt. Måste det vara så här kallt? Ja tydligen är det någon som vill det. Men å andra sidan sett är det ju fina dagar. För mig som lider av Astma så känns det ännu kallare än vad det egentligen är. Är det -5 känns det som om det vore -10, minst. Men det är bara att helgardera sig med varma kläder, långkalsonger och astmaspray.

I går va jag ute och handlade mig en halskedja. Alltså ett halsband. En fin silverlänk blev det. Jag såg detta i en broschyr och tyckte det såg snyggt ut. Därför så inhandlade jag mig ett sådant jag med. Som kronan på verket fick jag det hela snyggt inslaget av tjejen bakom disken. Hon påtalade att det är så kul att få paket så därför slog hon in det =) Jag kan hålla med om att det är kul att få paket, även om man vet om innehållet. Bara känslan att få riva upp ett paket är underbar.

Efter detta så ”råkade” jag gå förbi JC. Där slank jag in och fann en skjorta på slutrean som kostade 50:-, och det är ju ett överkomligt pris. Bra med den var att den var ljus. Har mest mörka skjortor så det var ett fint fynd.

Nu ska jag arbeta vidare. Ha det så bra alla mina vänner.


Publicerad: 2006-02-09 13:40:07

Let´s Dance och en promenad

4 feb

Oj, nu måste man ha fått motion för en hel månad, eller kanske två. För första gången i år eller på mycket länge tog jag själv initiativet till att ta en promenad i det kalla men fina vädret Värmland bjuder oss på idag. Så nu känns det gott att vara hemma igen i värmen.

Har kollat in lite tidningar och hemsidor för att få inspiration till hemsidor. Så nu kommer jag att göra om portfolion lite. Jag kommer att presentera bilderna lite annorlunda. Inga tvära kasst eller så, utan bara lite finlir med css.

Annars blir det lugnt i dag. I går var det också lugnt. Satt hemma och kikade på Let´s Dance i Tv4. Tyckte det var fel par som åkte ur. Tone och Peter hade mer än gärna fått vara kvar. Dom som kunde fått lämna skeppet var Peppe och Malin. Ursäkta, även om han är ”en rolig prick” så dansar han inte speciellt bra, men det är underhållning och han ser ut att ha det skoj. Och det är väl viktigt att man har kul när man dansar. Men ska man gå efter vilka som dansar bäst så borde Tone och Peter fått vara kvar. Annars så tätnar ju konkurrensen. Ett utropstecken är bland annat Arja och Tobias. Man kunde väl inte tro att Arja var ett sånt dansproffs som hon är. Modigt av henne att ställa upp på alla dessa lyft, med tänkte på hennes ålder. Men jag diggar Arja skarpt. Och jag kan redan nu avslöja vem som vinner. Det blir det par som är kvar sist, efter att de andra blivit utröstade. Smart va?


Publicerad: 2006-02-04 13:40:07

Tänk att det finns så mycket hjälpsamma människor

1 feb

Hejsan mina vänner och alla läsare av min blogg!
Den 2 februari 2006 skriver vi idag.
Vilket fint väder det var idag, lom än lite kallt. Men det är ju så vackert ut med snöfrost på träden. Man får lite lust att strunta i jobbet och ta en rejäl långpromenad och ta med sig kameran och ta lite kort.

Men jag föredrar att jobba istället. Kan berätta att jag äntligen fått ordning på mitt ”lilla” cssproblem. Ni observanta människor som surfar på www.markuz.se kanske ser att den horisontella scrollen nu är borta.
Detta tack vare envisa folk på webforum som hjälpt mig att rätta till problemet. Tack till er alla som varit delaktiga i att hjälpa mig. Tänk att det finns så underbara hjälpsamma människor.

Nu återstår det att göra om och ändra bilder på en del sidor. Många bilder ska bytas ut mot nya bättre bilder. En del bilder har redan bytts ut på danbandsidorna.

Annars är det inte så mycket nytt som jag kan berätta om. Livet rullar på som vanligt. Inga förändringar här inte. men det känns tryggt att allt ”bara” rullar på som vanligt.


Publicerad: 2006-02-01 13:40:07