Shopping i Ullared

29 maj

Vissa utav er som läser kanske inte skulle sätta in fot där, meddans andra skulle kunna frossa där en hel dag. Det jag pratar om är Ullared och GeKås lågprisvaruhus. Det var ett tag sedan vi var där sist, så det var en stor förväntan vi åkte ner för att shoppa loss. Vi hade ju hört att dom byggt ut varuhuset enormt och utökat med försäljningsyta.

Innan man åker till Ullared ska man (enligt deras hemsida) göra en inventering hemma på vad som fattas. Detta gjorde inte jag, men det gick ju bra ändå. Vi åkte hemifrån Kristinehamn kl 08.00 och var nere i Ullered (efter ett raststopp på Vip i Mullsjö) klockan 11.30

Vi började med att gå in på Gekås. Där kom vi ut med sex kassar fyllda till bristningsgränsen nästan. Det blev en massa kläder; t-shirts, byxor, skjortor med mera, cd-skivor, godis och mycket annat.

När vi handlat klart var vi så hungriga att vi kunde äta vad som helst. Vi gick till en restaurang och beställde in pasta carbonara. Mums vad gott. Mat smakar mycket bättre när man är hungrig.


Publicerad: 2006-05-29 13:40:07

Fastingen

28 maj

Fastingen är en festival i Kristinehamn.

I år var det mat som tema. Flera av stadens restauranger hade flyttat till gågatan med sina tält. Det var lite olika mat som det bjöds på i dom olika tälten. Så för den som ville prova på lite olika matkulturer. det som vi testade på av asiatisk mat. Kyckling med friterade jätteräkor med 2 olika goda såser. Det jag inte tänkte var att man använder mycket nötter i matlagningen. Därför åt jag nötsås. Jag är allergisk mot nötter men det gick bra ändå.


Publicerad: 2006-05-28 13:40:07

Regn och gratis nyheter

22 maj

Regnet det bara öser ner, och jag blir så blöt om fötterna. Jag har visst inte rätt skor på mig dag. Tygskor i hällregn och utan paraply var ingen hit. Men det såg ju så fint ut när jag tog bussen hemifrån till jobbet. Sen på väg till jobbet så tyckte väl vädergudarna att solen skulle placeras på annat håll.

Så när jag kliver av bussen hällregnar det. Men det är bara att bita ihop. Denna dag blir det till att stoppa ner metrotidningen i väskan. Annars så brukar jag gå och läsa den på väg till jobbet. Brukar hinna med och skumma igenom den precis innan jag är framme. Känns lite lyxigt att få dagsfärska nyheter alldeles gratis. Sen tycker jag dom borde delas ut på bussarna, så att man får dem redan där. Nä nu ska jag föröka torka upp.


Publicerad: 2006-05-22 13:40:07

Grattis Finland

20 maj

Årets schlagerfestival var en enda stor överraskning. Ingen trodde väl att Finländska Lordi skulle gå och ta hem hela skiten. Men nu blev det så i alla fall. Man får gratulera Finland till deras första historiska seger i ESC. Roligt för dem. Hade jag varit finländare så skulle jag ha önskat att man vunnit med något annat, även om Lordi är lite coola, men bara lite.

Carola gjorde mycket bra ifrån sig En anledning till att Carola är såpass älskad är att vi svenskar hört låten i radio och tv så mycket att vi vant oss att älska den. De andra länders låtar har ju många av oss hört för första gången, och att bilda sig en uppfattning av det kan inte vara lätt.

Men ESC är ju något som alla ser på, även om en del inte vågar erkänna det, så gör dom det ändå. I helhet så var det en bra festival med bra bredd. Jag kan nog påstå att ESC är värdens mest bredaste program rent musikalsikt. I vilket annat program får man höra så mycket olika musikstilar.

Nu kanske ni också undrar vilka jag höll på. Jag tyckte Danmarks bidrag var bra. Men den låt (förutom Carolas) som jag kommer ihåg texten på är det Litauens lite smått komiska bidrag ”We are the winners of Eurovision” Även om den inte vann så var det en simpel text som satte sig kvar. Jag gillade den redan då den spelades upp i införprogrammet.

Så nu får vi hoppas att det blir en lika bred festival i Finland 2007.


Publicerad: 2006-05-20 13:40:07

Varför vi firar 6:e juni

19 maj

Jag lovade ju er att jag skulle ta reda på lite mer angående 6 juni och varför vi firar den. Och efter proffssökning på internet hittade jag anledningen till att vi firar 6 juni eller svenska flagans dag. Jag saxar lite text direkt från moderna Museets hemsida.

Svenska flaggans dag, den 6 juni, är allmän flaggdag och har firats som sådan sedan 1916. Dagen blev Sveriges nationaldag 1983 och är sedan 2005 en arbetsfri helgdag. Datumet har sitt ursprung i att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 samt att 1809 års regeringsform skrevs under samma datum. Premiären för den 6 juni, som Svenska flaggans dag, ägde rum på Stadion i Stockholm 1916 i närvaro av Gustav V och medlemmar av kungahuset. I närmare femtio år fortsatte högtidligheterna på Stadion för att 1963 flytta över till Skansen, som under nästan alla dessa år arrangerat ett parallellt firande.

Så nu vet ni varför vi firar 6:e juni

Källa: http://www.nordiskamuseet.se/publication.asp?publicationid=6121


Publicerad: 2006-05-19 13:40:07

Ja vi elsker dette landet

17 maj

I dag är det Norges nationaldag. Jag var med och firade den här i stan tillsammans med andra norrmän. Tyvärr blev det inget tåg eftersom vädrets makter inte var på vår sida. Vi firade den inomhus på ett köpcentrum. Men det fick gå det med.

För er som inte vet kan jag berätta varför man firar 17 maj. Norges nationaldag den 17 maj firas med anledning av att det var den dagen år 1814 som Norge genom sin nya grundlov (grundlag) återfick självständigheten efter närmare 300 år av danskt styre. Så nu vet i det.

Det är lite pinsamt, eftersom jag inte riktigt vet varför vi firar Sveriges nationaldag. Men jag ber att få återkomma i ärendet.

Även om detta firande inte alls på långa vägar kan jämföras med det som dom har i Norge var det trevligt ändå. Man lär sig nya saker hela tiden. I dag lärde jag mig att Norges nationalsång ”Ja vi elsker dette landet” består av 3 verser.

När jag kom hem tog jag ut låten lite på gehör och spelade låten på synten. Det lät ju inte lika proffsigt som när Kristinehamns Musikkår spelade den, men man hörde i alla fall vilken låt jag spelade.

Drömmen man har är ju att någon gång åka till Norge och kika in hur en nationaldag ska firas. Men det hinns väl med det med


Publicerad: 2006-05-17 13:40:07

Första solningen

15 maj

I dag var det första gången på sjukhuset och min behandling för mitt eksem. Eftersom jag inte riktigt var 100% säker på vart psolariet håller hus så visade mamma mig detta. Hon arbetar ju på sjukhuset och kan ju husen utan och innantill. Jag har genomgått samma behandlingar tidigare, så jag visste va det var fråga om.

Som tur är jobbar en av tjejerna kvar som jag hade senast och det var ju tur, eftersom hon känner mig. Eftersom jag började behandlingen idag blev det kort solning 20 sekunder. Meningslöst kan en del tycka, men så är det. Det blir korta intensiva stunder. Sen ökar man på tiden för varje gång. Det är lite kämpligt med alla salvor.

Men jag säger som Mona G sjunger i en text rad. ”Jag har lovat mig själv att vara stark, jag har lovat att klara det här. När jag gick från sjukhuset idag så kände jag mig lite som en ny människa på något sätt. Det känns friskt att sola och bli smörjd från topp till tå.

Vädret denna dag var ju fint och allt kändes så lätt. Önskade att varje dag vore så enkel.
Men som vi alla vet så skiftar ju humör och allt. Och en del beror väl på vädret vi har.


Publicerad: 2006-05-15 13:40:07

Stor arena i Eskilstuna

14 maj

I dag var jag i Eskilstuna med IFK Ölme. Och jag tänker inte kommentera matchen även om den var bra. Nä det är själva arena bygget som är värt att kommentera lite granna.

Här har man verkligen slagit på stort. Förutom en enorm arena med läktare och annat så har man här slagit upp fura torn eller höghus i varje hörna. Det ser riktigt fräckt ut. Och jag skulle gärna tänkt mig att eventuellt bo här. Men då får man stå ut med speakern och at få se fotboll flera gånger i veckan. Men vad gör det?? Kanske blir tjatigt i längden men vad då.??

Det ska bli kul att se vad dom kommer att satsa på för arena i den här stan nu när dom bestämt sig för att bygga en ny. Spännande blir det i vilket fall som helst


Publicerad: 2006-05-14 13:40:07

Alla vill till himmelen men ingen vill dö

13 maj

Ja så lät det i Forshaga i lördags då jag var på Torgny Melins där i Folkets Hus.

Jag tycker den här grejen med att göra Teddybearslåtar i dansbandstappning. Helt underbart at till exempel se dem på P3 Guld galan. Jag hoppas att denna grejen drar fel ungdomar till dansbanan. Det skulle många tjäna på. Jag har hört många ungdomar som tycker Melins är skitcoola, och som kan tänka sig att åka ut och se dem på ett dansbandsgigg. I sommar kommer Säfflegubbarna att spela på Gröna Lund, Hultsfred, Ekebo och Törebodafestivalen, Liseberg Arvikafestivalen, Storsjöyran plus alla dessa underbara logdanser.

Men för att återgå lite till danskvällen. Det var en rolig och urkul kväll. Melinsgrabbarna spelade oerhört varierad dansmusik. Detta var en sådan där magisk kväll som man inte ville skulle ta slut. Men tyvärr blev ju klockan 23 och sista dansen spelades. Då var det bar att åter sätta sig i bussen på väg hem till Kristinehamn.


Publicerad: 2006-05-13 13:40:07

Sjukhusbesök i Karlstad

10 maj

I dag har jag varit till sjukhuset i Karlstad för mitt eksem. Trodde det skulle bli en stor utredning, men det blev det inte. Specialistläkaren konstaterade vilken typ av eksem jag hade och skrev ut en herrans massa olika salvor. Sen fick jag en remiss till att börja sola på sjukhuset.

Dom har specialsolarium där för folk som har hudproblem och så. Av läkarn i Karlstad fick jag dessutom reda på att jag har väldigt torr hud, och att jag minst 2 gånger per dag ska smörja in mig med mjukgörande kräm för att inte vara så torr som jag är nu. Det var skönt i alla fall att få detta avklarat. Så till veckan börjar jag min behandling.

Efter läkarbesöket bar det av till Karlstad city där vi åt lite mat på restaurang systrar. Jag han även med ett besök på knastret skivbutik där jag inhandlade några vinylsinglar med schlagermusik samt några countryplattor på cd.


Publicerad: 2006-05-10 13:40:07

Möbelhandlarens dotter

9 maj

Det är med visst med vemod jag idag sett sista avsnittet av serien Möbelhandlarens dotter. Det har varit en mycket bra serie som jag följe vart enda avsnitt utav. Kul att få följa karaktärerna i dansbanden Hotshots, svinpål och alla de andra. För er som inte vet vad det är jag pratar om så kan jag berätta.
Möbelhandlarens dotter är en dramaserie och släktkrönika i sju delar som utspelar sig under en resa i norrlands inland. Jakob Eklund och Sofia Pekkari spelar titelrollerna som under resans gång lotsar oss genom släkten Tidmans historia från 60-talet och framåt. Jag tycker att Sofia Pekkari spelar mycket proffsigt som Möbelhandlarens dotter.
SVT som gärna spela in en fortsättning på detta, eller sända liknande serier. För detta är något man sett fram emot att varje måndag bänka sig framför tv:n klockan 20.00

Sen har jag fått ledmotivet till serien på hjärnan och kan inte få bort den. Så nu har jag äntligen fått tag på låten som spelas. När du var här och är inspelad av Drifters Orkester.

Källa: www.svt.se och www.drifters.se


Publicerad: 2006-05-09 13:40:07

Strålande solsken

8 maj

Om ni undrar varför bloggen inte uppdateras lika ofta nu kan jag bar säga. Plus 25 grader varmt och strålande solsken. Ni förstår säkert vad jag menar.

Idag har jag varit till frisören och fått bort lite hår. Bad om att få kort. Och det blev kort. Men hon kunde gott ha tagit några millimeter till. Men jag är nöjd. Huvudsaken är att fått lite avskalat.

Annars är allt som vanligt. Underbart väder det är nu. Har flera dagar i sträck käkat glass. För mig som är allergisk mot marsipan, mandel, nötter och choklad i alla dess former. Så utbudet blir då begränsat för mig. Favoriten just nu är GB glass och Solero Red Fruit som är en mycket god glass.

Angående allergin så kan jag berätta att jag blir väldigt irriterad när man köper vissa glassar som det står jordgubbsstrut, och så har dom missat att skriva att dom fyllt struten med choklad. Jo det kanske står på den där pyttelilla deklarationen som man inte kan se vad det står. Det borde framgå på listan att till exempel struten är chokladfylld

Nu ska jag ut i det fina vädret.


Publicerad: 2006-05-08 13:40:07