Cinderellakryss

30 Sep

Viking Line Cinderella

Viking Line Cinderella


Nu är det kryssdax i höst. Om någon månad så far vi i väg med jobbet på en kryssning. Som ni sedan säkert listat ut så blir det med genomtrevliga Cinderella som vi åker med. Vi kikade på lite olika alternativ och fann att Viking Line var billigast att åka en helg. När vi är såpass många som åker får man ju grupprabatt. Min chef kollade runt lite och kontaktade Viking Line först och sedan Birka, och vid en prisjämförelse så skiljde det för oss c:a 400 kr per person. Så valet var ju ganska enkelt.

På kryssningen får vi dansa till eminenta Gideons orkester från Eskilstuna och Good Time Rollers (fd Good Tomers) som spelar upp på båten. Dessutom blir det lite covermusik med bandet Pink Hink som jag hört ska vara jäkligt bra.

Hur mår skolmaten?

30 Sep

Matakuten

Matakuten


Satt i måndags och kikade på Skolakuten i TV4. Det är skrämmande att se programmet och se vilken ”skit” kidsen får i sig i skolan nu för tiden. Nu vet jag ju inte hur det var för 15-20 år sedan då jag gick i skolan. Men på högstadiet var det skapligt. Det gick att käka i alla fall, och man åt ibland bara för att stilla hungern.

Bättre var det på gymnasiet. Då var det som att äta på restaurang varje dag. Mattanterna på Presterudsgymnasiet var underbara på att laga mat och jag vet att dom då sa att dom försökte undvika halvfabrikat. Det bildades även ett matråd bland eleverna för att från dom styrandes sida ta till vara elevernas önskemål om skolmaten. Jag tycker att dom var väldigt lyhörda för vad vi elever ville ha. Klokt att lyssna på dom som ska käka maten.

För att återgå till programmet är det riktigt kul att se men samtidigt skrämmande för hur illa det är ställt hos landens skolor. Nu ska man inte dra på för höga växlar och säga att alla skolor har det likadant.

I måndagens program fick man se kockarna Melker Andersson, Paul Svensson och Carola Magnusson besökte tre olika skolor. Man fick även se Bert Karlsson som räknade ut hur mycket tillsatser barnen får i sig av skolmaten under en vecka och resultatet är skrämmande.

Jag vet inte riktigt vad det är med vissa mattanter. Men jag gillade mest teamet på Gotland och Södervärnsskolan. Hon ville ju verkligen ha hjälp och var riktigt glad över att ”någon” såg henne, hennes personal och deras ”problem”. Hoppas Visby kommun får sig en tankeställare efter programmet. Men man vet ju inte hur mycket dom styrande kollar på dessa program. Jag menar dom som inte äter skolmaten utan går och käkar lyxiga bufféluncher för 80-90 spänn per dag.

När man ser på programmet märker man hur rädda en del är för att förändra något. Som tydligt exempel är Vendelsömalmsskolan i Haninge när Melker huserade. Där arbetade dom efter att ”det har alltid varit så här i 14 år och ska så vara så här”. Ursch vilken trist arbetsplats att jobba på om man varje dag vet att nu ska jag stå och fixa den där jäkla halvfabrikerade potatisen.

Jag tror MÅNGA av landets skolor skulle må bra av att få ett besök av Matakuten.

Jag ser med glädje fram emot program 2.

Nya bilder på hemsidan

29 Sep

Nu har jag lagt upp en herrans massa nya foton på min hemsida igen. Det är bilder på Bob Stevens, Claes Lövgrens, Excess, Semester, Bussens Dag, Grebbestad, Norge, Nordinz plus mycket mycket mer.

Totalt har jag 10268 bilder på hemsidan. Inte illa. Det finns en del att kika på där om man säger så. Så varmt välkommen in på ett besök.
www.markuz.se/Är adressen om du vill kika. På min hemsidan finns det en hel del annat smått och gott.

Lövgrens i Brunnsparken Örebro

27 Sep

Brunnsparken Örebro

Brunnsparken Örebro


Att spela 11 dagar på rad är lite av en brad trycker jag. Speciellt om merparten av jobben är på olika arenor. Detta hade Claes Lövgrens gjort i lördags då jag dansade till dem i Brunnsparken Örebro. Nicke Fredriksson bandets gitarrist berättade att när dom kommit hem på måndag, har dom varit ute på 11 dagars sammanhängade turné. Jag beundrar alla dessa dansband som åker land och rike runt för att glädja oss dansare med sin musik.

Med 160 spelkvällar per år blir det väl inte så mycket tid över till annat som har med orkestern att göra. Kanske bandet skulle ta sig tid till att repa in en eller två nya låtar till repan. Skadar ju inte att uppdatera sig lite.

Danspublik i Brunnsparken

Danspublik i Brunnsparken


Men i lördags i Brunnsparken så märktes det inte mycket av att pojkarna varit ute så länge på turné. Dom lever väl efter mottot ”The show must be go on” och det stämde verkligen. Stämningen bland dom 600 dansarna var på topp från första till sista dans.

Sammanfattningsvis blev det en mycket anjenäm och trevlig kväll. Mötte en och annan bekant där.

Claes Lövgrens

Claes Lövgrens


Nu får vi se när det blir dans till Lövgrens nästa gång. Den 14/11 då grabbarna är i Forshaga är jag själv ute på böljan blå. Med Cinderella så klart. Det blir en nöjeskryss med jobbet. Ska bli riktigt skôj.

Säsongsavslutning med IFK Ölme

26 Sep

IFK Ölme

IFK Ölme


Så var då säsongen 2009 till ända för IFK Ölme. Det blev en hedrande femteplats i tabellen med 32 poäng. Sista matchen mot Örebro Syrianska slutade 2-2. På det stora hela tycket jag att laget gjorde en bra säsong, även om man på höstkanten varit lite veka i vissa matcher. Det har varit alltid lika trevligt eller för det mesta trevligt att åka ut till Ölme IP och titta på fotboll.

Jag minns en kväll för inte så längesedan då det regnade som aldrig förr. Ölme mötte då Örebro Ungdom. Det var nog första och förhoppningsvis sista gången som jag lämnar en arena mitt under en match. Visserligen var det paus då vi åkte men ändå. Trots det våldsamma regnvädret som rådde spelades matchen klart och det blev tyvärr en blöt Ölmeförlust.

I år har man ”flyttat hem” hem igen till Ölme IP efter några säsonger med spel på Brovallens IP inne i Kristinehamn. Personligen tycker jag att Ölme idrottsplats är mer charmig och känns mer gemytlig. Det känns mer som hemma.

Publiksnittet på årets matcher har varit blygsamma 77 personer. Det kan då jämföras med året innan då vi låg på 99. Som kuriosa kan nämnas att år 2006 då vi spelade i Div II hade vi ett publiksnitt på 155 personer.

Svenska Cupen

Svenska Cupen


Ska man bli nostalgisk och minnas med IFK Ölme så är det säsongen 2004 och matcherna med Degerfors som står sig högt. Då vi vann båda mötena. Den 22 Maj besegras ”Degen” med 1-0 inför 2 875 personer på Brovallen i Kristinehamn. Det blev en och annan tidningsrubrik, och fler kom det att bli denna säsongen. För på höstkanten, närmare bestämt den 10 september var det dags för returmöte. Alltid lika spännande att åka till Stora Valla. Denna dagen var självförtroendet på topp bland Ölmespelarna som inför 3 014 ”vittnen” besegrade Degerfors IF med hela 1-4. Gissa om man mådde bra då. Tilläggas skall att Ölme denna säsong slutade på samma poängskillnad som Degerfors If (46) som tog klivet upp på grund av bättre målskillnad

Fotbollspublik

Fotbollspublik


Något annat så man självklart minns är svenska cupen då Ölme otippat besegrade allsvenska Kalmar FF och fick möta Djurgårdens IF efter det. Vilken skräll att ”lilla Ölme” slog ut Kalmar. Det var nog en kalldusch för dem. Tv-sporten var här och filmade och det skrev spaltmeter om det i tidningen. Vilken sensation. Sen blev det Djurgårdens IF och respass direkt. Men detta ledde i alla fall att Ölme fick representera Sverige i ”Regions Cup” i Holland. Inte illa.

När man tänker tillbaka på åren i Ölme minns man alla dessa arenor man besökt; Kopparvallen, Framnäs IP, Torpavallen, Grenadjärvallen, Hillängens Ip, Ramundervallen, Hjällbovallen, Örnsro IP, Trängens IP, Bollspelaren, Idrottsparken, Rådavallen, Tingvalla, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag har föresten lagt upp ett galleri med alla arenor som jag besökt. Dessa finns på http://www.markuz.se/fotoalbum

Frimärkets dag 2009

25 Sep

Frimärkets Dag

Frimärkets Dag


I fredags den 25/9 firade vi i Kristinehamns Filatelistförening Frimärkets dag på ICA Maxi. Årets tema är Rymd med anledning av Christer Fuglesang som även avbildast på frimärkena. Ett annat ”mindre” tema är kryddor.

Under dom tre timmar som vi fanns på plats var det många nyfikna som kom fram för att köpa frimärken, få frimärken värderade eller köpa lotter. Till Frimärkets dag tas det årligen fram en speciell stämpel som användes dagen.

Vi har från förbundet fått dispans att anordna Frimärkets dag en dag före ”alla andra”. Den ”riktiga” dagen för Frimärkets dag är den 26/9.

Vi har vid ett tidigare år testat att anordna det en lördag men då var intresset inte lika stort från besökare. Därför flyttade vi det till en fredag och har därmed märkt ett större intresse och tillströmning av folk.

Kristinehamns Filatelistförening har ungefär 35 medlemmar. En gång i månaden under tiden januari-maj och augusti-december hålls ett medlemsmöte där vi byter frimärken, håller auktion, har föreläsningar samt fikar.

Värmlands Folkblad var på plats och gjorde ett repotage.
som man läsas här.

Conny i Matz Bladhs

25 Sep

Matz Bladhs

Matz Bladhs


Matz Bladhs låter genom facebook meddela att deras sångare Göran Lindberg sedan länge haft problem med rygg och nacke. Han har nu fått möjligheten att åtgärda problemet. Detta medför att man kommer ha in en vikarie under tiden som han är borta. Det är ingen mindre Conny Nilsson (fd Berth Idoffs och Erik Lihms) som kommer ta Görans plats under tiden.
Conny första jobb med bandet blir på den stora dansgalan i Sundsvall den 25/9

Höstliv

24 Sep

Höst

Höst


Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag en del auktioner ute på tradera. Det har varit lite pyssel med detta i några dagar. Har fotograferat en del och letat fram låtlistor och annat på internet. Men nu är allt arbete klart och det är ”bara” att invänta dom hugade spekulaterna.

Annrs är allt ”som vanligt”. liver ter sig väldigt bra just nu och man gör det man vill själv i den takt man orkar. Känns skönt att ha det så. Nu är det ju så fina höstdagar som man får ta vara på och gå ut och fotografera. Än dröjer det väl lite innan vi får den härliga höstprakten med alla fina färgerna. Men snart så.

Nu väntar en tur ut i skärgården. Så ha det så gott så länge folket.

Kändiskap i bloggen

21 Sep

Är det för lite kändisskap i min blogg? Jo kanske det. Så bara för att visa i vilka kretsar jag rör mig publicerar jag här med två bilder på två gossar som jag plåtade för någon vecka sen. Dom kan detta med mat i alla fall.

Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist

Melker Andersson

Melker Andersson

Tandhygenisten – You Raise Me Up

21 Sep

Rivstart på veckan med tandhygenistbesök i morse. I like it :)
Var så underbart att cykla denna tidiga morgon i det något kylslagna men friska vädret. Men med rätt kläder så blir det ju aldrig kallt, så det så. Det har mamma sagt.

Dagens lunch bestod av fläskfilé med potatis och sås. Mumma! Att äta detta två dagar i rad är lyx. Tänk vilken välfärd man lever i. Fast i morgon blir det minsann pasta med köttbullar. Nån ordning får det minsann vara.

Jag har funderat lite på hur man kan utveckla bloggen och göra den mer spännade. Kanske jag hittar på något. Mer bilder utlovas framöver. Sen har jag en hel del bilder från sommaren som ska läggas in i mitt fotoalbum på www.markuz.se så den som väntar på något gott kan gärna får vänta lite till.

Dagens musikklipp som jag tänkte bjuda er på är Josh Groban med den underbara ”You Raise me up”. Lyssna och njut.

Storforsmarken

19 Sep

Storfors here we come. Ja idag har man tillbringat några soliga timmar i metropolen Storfors. För er som inte känner till denna ort kan jag säga att det är en liten kommun som ligger mellan Kristinehamn och Storfors och hade för fyra år sedan 2 442 invånare.

Kom dit runt halv elva och gav oss ut i marknadsvimlet. Hade inga direkta köpplaner mer än cd-skivor och eventuellt något snyggt klädesplagg om jag hittade. Min vana troget så visste jag att en tjej som jag ofta köper skivor av brukar stå och sälja där uppe, och visste gjorde hon det. Hon har alltid så mycket bra musik till rätt pris. Många glada Storforsbor och andra tillresta hade letat sig ut i det vackra vädret. Storfors har en mycket trevlig lite marknad. Efter en runda blev en del i sällskapet kaffetörstiga så besökte vi cafét som handbollstjejerna skötte om. Det satte fint med en ostfralla och dricka.

12.30 skulle Kåre Erikssons orkester spela upp på scen som till dagen var en lastbil. Kåre är en enmansorkester som sjunger och spelar gitarr till musikbakgrunder. Spelstilen är gamla godingar med betoning på mogendans. Dagen till ära så hade han släppt ett rykande färskt album som han spelade låtar ifrån.
Fick höra Flamingos gamla klassiker ”Lilla Ann”, tänk att låten fortfarande är aktuell. Det blev ungefär en timmes uppträdande och hans nya platta gick åt som smör i solsken.

Efter detta blev det blev en runda till på marknaden. Där hittade jag (enligt mig) en vrålsnygg) silvergrå vinterjacka som jag inte kunde motstå. Frågade vad det kostade och fick först budet 600 men sen efter att jag avböjd och bad återkomma fick priser 400:- Hängde tillbaka den och lämnade jackan åt sitt öde. På väg mot bilen ser jag en till säljare som säljer samma jacka. Åter igen utspelar säg samma episod bara att här lyckas jag få ner den till 300:- och då sa jag att jag sett likadana jackor längre bort som var billiga. Men han trodde inte på mig och sa att 300:- var en bra pris. Eftersom jag inte orkade eller ville tjafsa med hostade jag upp pengarna och betalade. Snacka om jag blev förgrymmad när jag sista ståndet på väg mot bilen ser exakt samma jacka för 250:- Så av detta har man lärt sig att det är nog en hel del lurendrejeri med priser på kläder som säljs på marknader. Så hade man tjatat kanske man på stället där dom såldes för 250:- i bästa fall fått ner den till kanske 200 kronor. Nu har jag i alla fall jackan här och kommer visa er den inom kort.

Visiten i Storfors avslutades med mat på Tavernan. Fläskfilé med klyftpotatis och bearnéssås. Gottigottgott

Så här såg det ut när Kåre underhöll:

Bästa låtar just nu enligt Mackan

19 Sep

Mina personligt bästa låtar just nu som går varma i spelaren där hemma.

1. Deléns – Flyg min fjäril
2. Rolf Carlsson & Idde Shultz – Det är du
3. Martinez – Hålla dig hårt i din famn
4. Lasse Stefanz – Hemmahamn (En sjömanshustrus ballad)
5. Janne Önnerud – Är du min älskling än
6. Hedins – Glöm ej bort
7. Hedins – Bröder
8. Jontez – Förälskens vind
9. Jannez – Främling
10. Jonnie Jonsson – Ljus och värme

Ännu en fredag…

18 Sep

Mitt finger

Mitt finger


Ja vad gör mitt plåstrade fingder i bloggen. Jo jag vill att ni tycker synd om mig. Nej, jag bara skojar. Men faktum är att jag fått någon konstig inflammation i pekfingret som gör ont som satan. Så i går så baddade jag på med en massa sprit så jag hoppas det ska funka så att svullnaden går ner. Ser ju inte så glamoröst ut med ett vitt funger.

I dag på jobbet har vi preliminärbokat en kryssning med Cinderella helgen 14-15/11. Var svårt med platser men som alltid så grejar Viking Line detta. Så det känns skönt att åter igen få kryssa med detta fina rederi. Och nu har man ju dessutom renoverat skönheten. Ska hur som helst bli spännade och se hur den ser ut. Man har ju fått se lite på färjan på kanal5. Sen den helgen spelar ju mina vänner i Gideons ombord. Härligt att ses igen grabbar.

Nu i kväll blir det till att ta det lugnt och kika på Dobidoo. Lördag blir det Storforsmarken med pappas bror. Söndagen är ännu oplanerad.

Skepp å hoj.

Omogna komentarer

18 Sep

Jag vill bara göra er som skriver omgona kommentarer uppmärksammade på att allt måste godkännas av mig innan det publiceras. Så det är bara att ge upp med er meningslösa verksamhet. Skaffa er ett liv och lev det. Det är så tragiskt. Ip-Loggar allt i bloggen så det är ingen idé att fortsätta skriva. Ha en fortsatt trevlig dag med vad ni än tar er för.

Malungs dansbandsvecka

18 Sep
Dansbandsveckan i Malung

Dansbandsveckan i Malung

Nu har man sommarens program för Malungs dansbandsvecka.
Programmet är hämtat från deras hemsida med reservation för ändringar. Glädjande nog är det en del nytt i programmet samtidigt som gamla bekanta finns kvar.

SVENSKA DANSBANDSVECKAN 18/7-24/7 2010 – 25-års jubileum
Nonstopsdans 7 kvällar – 68 dansband – 5 dansbanor under tak

Söndag 18/7, kl. 21.00-02.00
Bana 1 Hedins – Jenny Saléns
Bana 2 GULDKLAVEN
Bana 3 Casanovas – Date
Bana 4 Mal. Dragspelsklubb* – Vakant
Bana 5 Vagabond – Face 84
GULDKLAVEN presenteras för 11:e gången av danstidningen Får Jag Lov, Sveriges Radio P4 och Svenska Dansbandsveckan.

Måndag 19/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Flamingo – Streaplers
Bana 2 Thorleifs – Erik Lihms
Bana 3 Arvingarna – Kindbergs
Bana 4 Bälgtrökken* – Vakant
Bana 5 Highlights – Ingemars

Tisdag 20/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Micke Ahlgrens – Chiquita
Bana 2 Sten & Stanley – Matz Bladhs
Bana 3 Jannez – Perikles
Bana 4 Starkens* – Sounders
Bana 5 Gamblers – Divine

Onsdag 21/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Jontez – Kandis
Bana 2 Lasse Stefanz – Anne Nørdsti
Bana 3 Titanix – Scotts
Bana 4 Malungs Spelmanslag* – San Marino med Linda
Bana 5 Martinez – Sunrise

Torsdag 22/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Schytts – Mats Bergmans
Bana 2 Drifters – Larz Kristerz
Bana 3 Barbados – Bhonus
Bana 4 Bröderna Lindkvist* – Stensons
Bana 5 Expanders – Mickeys

Fredag 23/7, kl. 20.00-02.00
Bana 1 Cavalkad – Bengt Hennings
Bana 2 Fernandoz – Black Jack
Bana 3 Shake – Wahlströms
Bana 4 Skarvarna* – Donnez
Bana 5 Contrazt – Svänzons

Lördag 24/7, kl. 20.00-02.00
Bana 1 Clas Lövgrens – Wizex
Bana 2 Sannex – CC & Lee
Bana 3 Blender – Zlips
Bana 4 Dalapolisens spelmän* – Nordinz
Bana 5 Nova – Nizeguys
Kl. 18.00 Välkomstdrink i entrén så långt lagret räcker.
Kl. 24.00 Musikfyrverkeri på natthimlen!

* Gammeldanstider: Kl. 20.00-20.45, 21.30-22.15, 23.00-23.45.

Farliga jeans?

17 Sep

Har sett ett inslag på PLUS om farliga ämnen i jeans. Intressant inslag åste jag säga. Nu är det så att av de fabriken dom tog upp är det bara ett märke jag använder, nämligen Cheap Monday. Men vad är det som säger att det inte finns i andra fabrikat också. Det lät såpass vanligt. Och med tanke på att fabrikerna ska göra jeansen så ”coola” som möjligt med tryck, blekningar m,m så funderar man ju lite på hur det är framställt och hur såpass ”okej” medel som dom använt.

Cheap Monday jeans

Mina Cheap Monday jeans

I inslaget nedan berättas det att det säljs årligen 14 miljoner jeans bara i Sverige. De flesta jeansen tillverkas i Asien, under iblandmkt dåliga arbetsförhållande med kemiska preparat. Enligt värdhälsorganistationen VHO drabbas 3 miljoner varje år vid olika former av textilframkallning.

2 liter Lingon

16 Sep
Lingon

Lingon

I dag har jag varit i skogen och plockat lingon. Plockade 2 liter i hop med min älskade mamma. Blev en hink i alla fall. Sen hade vi en massa plockat sen tidigare så lite sylt blir det. Var i skogen där vi har våran sommarstuga. Ligger norr om Kristinehamn mot sjön Villången. Det var fantastiskt att ta det lugnt och vara ute i skogen och andas frisk skogsluft och hämta nya krafter. När vi kom hem blev den IDOL.
Nu är det dags att sova. Ha det bra allesammans.

Redman x adidas Superstar II

16 Sep

Har sett ett par schyssta Adidas skor som jag tror skulle passa min smak. Sen har dom ju ett så trevligt namn med. Ska maila adidas sverige för att se vart och om dom säljs någonstans.
Redman x adidas Superstar II

Redman x adidas Superstar II

Redman x adidas Superstar II

Om dansbanden i dansbandskampen

15 Sep

Nu tänkte jag skriva lite personliga åsikter om tävlande banden i dansbandskampen. Så håll till goda och betänk att Mackan skriver detta i egenskap av privatperson och inget annat.

Black Ingvars – Göteborg (Västergötland)
Detta band har jag faktiskt sett live och vill absolut inte beteckna dem som ett dansband, utan mer som ett plojband. För mig är dom fortfarande grabbarna som speedade upp dansbandslåtar för några år sedan. Det var lite kul då. Får se hur seriöst dom tar detta och hur såpass seriöst menat det är.

Ezzex

Ezzex


Foto: SVT
Ezzex – Eslöv (Skåne)
Bara Skåne förpliktigar. Har inte hört dem live men provlyssnar på det som finns på deras hemsida och det låter mycket tillfredställande. Kan bli en outsider. Kul att dom blandar moget och modernt. Har lyssnat på både ”Vart ska vi sova i natt” och ”Jag trodde änglarna finns”. Bra blandning och kul med nya namn.

Von Hofstenz – Göteborg (Västergötland)
Viste inte ens att det fanns en band som hette så. Tog en snabb googling och fann ett youtubeklipp som verkar komma från någon skolkabaré, och det är den känslan jag får. Även här ställer jag mig frågan. Är på denna låt dom kommit vidare? Om så är fallet hade ju jag kunna sökt. Dom har i alla fall en facebook grupp med i skrivande 166 medlemmar. Kanske kommer den växa under resans gång?

Date – Munkedal (Bohuslän)
Dom var ju med förra året och det gick ju inte alls. En ny chans kanske? Jag har hört Date live och tycker att dom har två bra låtar Österäng och Alexandra. Dom funkar jättebra att lyssna på här hemma. Och ja. vad mer ska jag säga. Har inte så mycket mera. Då förstår ni säkert hur mycket jag diggar date =)

Shame – Kivik (Skåne)
Här har vi ännu ett skåneband som jag helt klart hade för mig att dom hade en sångerska och googlade fram hemsida och möttes där av en tjej, eller nej det var ju en kille han i mitten med långa håret. Har hört bandet tidigare och med den låten som bland annat finns som smakprov på deras hemsida. ”It to morrow never comes”. Låter mycket bra. Och även dessa hoppas jag kan kliva fram och visa sig för den stora skaran. Låter taktfast och skön musik att både dansa och ”BARA” lyssna till. Sa jag dom var Skåningar??

90’s Avenue – Karlshamn/Kalmar (Blekinge/Småland)
Ännu ett band jag inte hört talas om. Googlade lite och kammade i stort sett noll. Vet bara att dom kommer från Karlshamn/Kalmartrakterna. Men på svts utmärkta sida om dansbandskampen kan man läsa att dom bland annat spelat med Robert Wells. Fräckt. Det är åter igen ett ungt band som säkert kan locka nya dansare.

Per Gunnarz – Östersund (Jämtland)
Ännu ett ungt band med en medelålder på 17-18 år. Kommer i från Jämtländska Östersund. Youtubade och fann en video som ser ut som en klasskabaré. Är det seriöst eller? Spela för sina närmaste kompisar på diverse fester funkar säkert bra

Zekes

Zekes


Foto: Lidköpingsnytt
Zekes – Skövde (Västergötland)
Fann ingen riktig hemsida så jag googlade och fann en bild på fem unga killar i skjorta, slipover och blåjeans. Nystartat band som började genom att alla killarna är skolkamrater i Skara på linjen för musik och musikproduktion. De började spela tillsammans i Zeke´s vid nyår.
Har dock inte hört något med dom så det är svårt att bilda sig en uppfattning om bandet. Dom kommer ju från Lidköping och det har ju gått bra för dansband från samma stad så varför inte?

Sweetshots – Alingsås/Borås (Västergötland)
Ett tjejband besående av tre tjejer. Så klart ett tjejband måste vara med för jämlikhetens skull. Besökte bandets hemsida och fick mer uttrycket av ett artistiskt show coverband än ett dansband. Dom sjunger helt okej men inget som fäster sig.

Gamblers – Mariestad (Västergötland)
Äntligen Gamblers. Dom girerande dansbands-sm vinnarna som jag såg första gången 1998 på folkets hus Kristinehamn nonstop med Torgny Melins. Hoppas att ni går långt i tävlingen. Har en egen stil och gör sin grej. Lever lite i skymundan av dom stora modernbanden. Kanske det blir genombrott nu?

Torgny Melins

Torgny Melins


Foto: SVT
Torgny Melins – Säffle (Värmland)
Äntligen ett äkta svenskt dansband som spelar allt själva. Me like :)
Har sett grabbarna flera gånger så jag vet ju vilken styrka dom har. Inte nog med att allt låter fantastiskt bra så har dessa grabbar skitskôj på scenen som även smittar av sig på publiken. Jag hoppas mycket på detta band som fått ett rejält uppsving senaste åren i och med teddybearslåtarna i dansbandstempo.

Highlights – Norrköping (Östergötland)
Andreas Wistrands Highlights som var med förra året. Detta är inget band som jag fastnat för även om deras version av ”Aldrig ska jag sluta älska dig” var bra förra året. Vi får väl se om det går bättre i år?

Titanix – Valdemarsvik (Östergötland)
Vilken 30-års present att få medverka i dansbandskampen. Jag har hört Titanix live några gånger och för det mesta har dom ”levererat” som det heter. Maria har en personlig profil som stärker bandet. Härliga moderna låtar. Tror det kan gå bra för dem då jag vet att dom har en hel del fans där ute.

Schytts – Herrljunga (Västergötland)
Gamla goa Schytts eller? Trots nya grabbar så är dom det för mig. Har dessvärre inte hört bandet med sin nya sättning. Men jag vet ju vilken röstresurs Peter Danielsson har och det räcker för mig. Ett av dom få mogna banden som är med i tävlingen så man får ju hålla en tumme.

Strike – Stockholm (Uppland/Södermanland)
Det finns ju redan ett dansband som heter Strike och som kommer från Hudiksvall och som dessutom håll på längre än detta band som startades 2009. Enligt SVTs hemsida har dom inte ens haft första spelningen? Undrar på vilka meriter dom kommit med? Vem är det som dom känner?

Spootlajtz – Svedala (Skåne)
Ett allround band från Skåneland. Spelar det som publiken vill höra. Dansband, pop, coverband eller vad som nu passar. Intrycket jag får när jag besöker bandets hemsida är direkt coverbandkänslan. Några som står på stans pub och har ett jäkla ös. Lyssnar på deras myspace-sida och det låter helt ok. Låter coverband och man får sommarkänslor.

Carina Jaarneks – Värmdö, Stockholm (Uppland/Södermanland)
Äntligen en tjej. Kommentar överflödig. Carina kan ju detta med dansband och är dansband. Spelar fräsch mogendans. Har sett henne flera gånger och alltid har det varit superbra. Så jag oroar mig inte ens om bandets potential. Kör hårt Carina.

Konditorns – Stockholm (Uppland/Södermanland)
Men hallå där. Räckte det inte med dalamaskeraden förra året. Nu ska tydligen 08:orna med spöka ut sig. Snälla söta rara. Finns mycket snygga scenkläder nu 2009. Jag har lyssnat på er och det låter såpass okej att ni inte behöver dom där kläderna. Sluta upp med att ge dansbandsskeptikerna rätt.

Shake Foto: SVT

Shake Foto: SVT


Shake – Timrå (Medelpad)
Ett superbra från Timrå. Har sett dem live flera gånger och det låter tajt och proffsigt. Deras kioskvältare ”Du ringde från Flen” är bara så bra. Kommer ni tillbaka med samma kraft och energi som förra året så är det ”no problems”.

Sannex – Uppsala (Uppland)
Jojobandet Sannex som jag ser det. Dom var ett bra mogenband fram till och med 1998 ungefär och höll då på att bli riktigt stora eller ännu större än vad dom var då. Men medlemmar slutade och man tog in nya medlemmar och blandat en tjej i Jenny Salen. Helt ok och inget ont om Jenny. Men sen när hon slutade så vet jag inte vad som hände. Kända mogna Sannex med ett modernband. Och den mogna publiken blev lite vilsen kanske. Sen under några år så hattades det lite mellan moget och modernt samt att medlemmar kom och gick. Senast jag hörde Sannex var i Uppsala och då lät det helt ok. Men visst saknar man uppsättningen 1997 med Sannex. Men dom har ju en stor skara fans som säkert är lojala och röstar.

Svänzons – Sundsvall (Medelpad)
Tänk att dom hållt på sen 70-talet och ser bara yngre och yngre ut för var dag som går. Dock har jag taskig koll men tror Roger och Örjan är dom som varit med längst och någon av dem sen staret. Jag har hört dem live och tycker egentligen inte dom har något att bevisa eftersom dom är så bra som dom redan är. Jag tror dom kan liksom en del andra ”proffsband” köra på sin rutin lite grann men samtidigt köra på i 110. Dom har ju gjort det några gånger så att säga. Säger bara lycka till Svänzons.

The Playtones – Kallinge (Blekinge)
Kikade in på deras hemsida och direkt när jag fick se grabbarna så fick jag för mig att dom spelar 50 och 60-tals musik. Och det låter lite så om deras sound med. Påminner lite om Refreshments Jag gillar det och det är oerhört dansant. Hoppas det går bra för grabbarna som uppträtt på samma festival som Bosse Bildoktorn. Bara det är ju respekt :)

Candela Foto: SVT

Candela Foto: SVT


Candela – Ängelholm (Skåne)
Ursäkta Maria Knutsson sångerska i Candela. Men för mig är och förblir Candela Jenny Öhlund. Så är det bara. Hon var ju min idol när jag var mindre. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och ge er en chans. Det är ju svårt att uttala sig när man inte hört er sen Jenny slutade. Ser fram emot att höra vad ni har att erbjuda på nu 2009.

Blender – Hudiksvall (Hälsingland)
Detta är ett modernt norrlandsband med forne Boogarttrummisen Lasse Lundberg. Bandet har sen sin 2002 bytt några medlemmar. Jag har diggat deras låtar på skiva och så och har sett dem live och vet att dom har en förmåga att få fart på buggfolket. Så lyckas dom med detta live så bör det inte vara några svårigheter. Men… Dom har oerhört tufft motstånd denna kväll. Och i skrivande stund vet vi ju inte vilka dom två andra är.

Casanovas – Vadstena (Östergötland)
Om man ska snacka slangsvenska så är detta ett grymt band. Jag har sett dem under 90-talet med Andreas Hedenskog på sång och även med Henrik Sethsson. Och kan meddela att Henrik är kung. Vilken energi scennärvaro och karisma grabben har. Det låter oerhört tajt om Casanovas. Men det blir tufft för dem denna kväll. Hårt motstånd.

Bhonus – Göteborg (Västergötland)
En gång i tiden fick man Bonus på bensin om man tankade på Esso. Detta gjorde dessa grabbar och vipps så var bandnamnet klart. Egentligen tycker jag inte att Bhonus behöver vara med. Dom är så himla bra och har sin trogna publik så en vinst i DBK skulle sitta som grädde på moset i deras karriär. Deras signum stämsången kan bli ett farligt vapen.

Band klara för dansbandskampen

15 Sep

Dansbandskampen

Dansbandskampen


Nu har SVT offentiggjort samtliga medverkande i dansbandskampen 2009. Så är ser listan ut.

Program 1 – 24 oktober
Black Ingvars – Göteborg (Västergötland)
Ezzex – Eslöv (Skåne)
Von Hofstenz – Göteborg (Västergötland)
Date – Munkedal (Bohuslän)
Shame – Kivik (Skåne)

Program 2 – 31 oktober
90’s Avenue – Karlshamn/Kalmar (Blekinge/Småland)
Per Gunnarz – Östersund (Jämtland)
Zekes – Skövde (Västergötland)

Program 3 – 7 november
Sweetshots – Alingsås/Borås (Västergötland)
Gamblers – Mariestad (Västergötland)
Torgny Melins – Säffle (Värmland)

Program 4 – 14 november
Highlights – Norrköping (Östergötland)
Titanix – Valdemarsvik (Östergötland)
Schytts – Herrljunga (Västergötland)

Program 5 – 21 november
Strike – Stockholm (Uppland/Södermanland)
Spootlajtz – Svedala (Skåne)
Carina Jaarneks – Värmdö, Stockholm (Uppland/Södermanland)

Program 6 – 28 november
Konditorns – Stockholm (Uppland/Södermanland)
Shake – Timrå (Medelpad)
Sannex – Uppsala (Uppland)

Program 7 – 5 december
Svänzons – Sundsvall (Medelpad)
The Playtones – Kallinge (Blekinge)
Candela – Ängelholm (Skåne)

Program 8 – 12 december
Blender – Hudiksvall (Hälsingland)
Casanovas – Vadstena (Östergötland)
Bhonus – Göteborg (Västergötland)

Det jag på en gång undrar är vart mogenbanden. Znits, Deléns, Stenons, Donnez, Bob Stevens. Vart är ni? Nu vet jag ju att en del av dom uppräknade banden hade sökt. Men bara att beklaga att dom inte kom med.
Sen tycker jag att det finns vissa band är för stora för att ställa upp. Dom har ju liksom inget att bevisa.
Återkommer med mer personligt tyckande om varje band.

Källa: SVT:s presserelease

Idag offentliggörs det

15 Sep
Peter Settman Dansbandskampen

Peter Settman Dansbandskampen

Daggen ligger våt i gräset och det är ”bara” 6.9 grader varmt ute.

Om några timmar offentliggörs deltagarna i Dansbandskampen 2009. Många dansbandsintresserade är väldigt nyfikna på vilka som ska vara med och tävla. Jag har själv mina förhandstips. Men skulle jag läcka dom här skulle den stundande presskonferansen inte bli så intressant. Men vem vet? Jag kanske är ute och seglar på djupa vatten och har helt fel information. Jag ska inte vara kaxig och skrytig nu utan är oerhört ödmjuk.
Har i alla fall 6 namn på en lista som jag hoppas på. Sen har jag så klart en del andra namn som jag personligen hoppas ska komma med och som jag tycker har gjort sig förtjänt av detta.

Hur som helst så har man ju märkt att vissa band är mer duktiga på att dölja sin eventuella medverkan. Men stämmer stora delar av mitt förhandstips så kommer det bli en bra mix på orkestrarna moget kontra modernt.
Sen blir det alltid överaskningar. Sen hoppas jag fler band som inte ska vara med åker förbi arenan. Bara för att skoja med nyfiket folk utanför. :)

Jag var i Strängnäs förra året och blev imponerad av detta med att göra direktsänd tv-underhållning på bästa sändningstid. Hur enormt proffsigt alltsammans var. Men det kanske berodde på att det var SVT och att Peter Settman var inblandad. Han tycker jag har en personlig förmåga att göra saker seriöst med glimten i ögat. En del var ju lite skeptiska förra året tills hans medverkan i programet. Men med facit i hand tycker jag han gjorde det väldigt bra.

Så nu är det väl i stort sett bara att rulla tummarna tills kl 14.15 i dag då allt drar i gång.
Dansbandskampen 2009 på Svenska Hem Arena i Strängnäs.

Delens ger mersmak

14 Sep
Delens orkester

Delens orkester

Jag utlovade att skriva om ett till band som jag hållt ett öga på. Det är Deléns från skånska Marieholm utanför Eslöv. Bandet har nu gjort en liten nystart.

Jag har av och till haft lite kontakt via dansbandsdax och msn med Christoffer Delén.

Bandet startades redan 2006 men gör nu en nysatsning och få då kontakt med fler likasinnade personer som vill satsa på detta. Medelåldern i Deléns är 19,1 år. Lite skoj faktiskt att så unga grabbar satsar på mogen dansmusik. Under en veckas tid i våras spelade jag nästan sönder en demo på låten ”Den tid vi behöver”. Tyckte då att det lät ganska ok och förvånades över sången.

För några månader sedan för jag nys om att dessa ynglingar ska spela in en första singel.

Kikar man in på bandets hemsida och ser grabbarna så tror man inte att det är fräsch genuin mogen dansmusik som dom spelar, men så är det.

Efter att ha lyssnat på senaste singeln så slås jag över hur bra dansmusik kan låta. Titelspåret ”Flyg min fjäril” är skriven av Kent Mattsson och Anna-Lena Carlqvist,. Första gången jag hörde den spelade jag den i mitt program och då med norska Furulunds. På senare tid har även det populära danska dansbandet Kandis spelat in låten.

Men nu var det så dags att lyssna på den med Deléns. Der var med stor förväntan jag satte skivan i spelaren. Redan från första lyssningen så satt den klockrent i min hjärna. Kunde inte sluta gå och sjunga på den. Det låter oerhört personligt om Christoffers röst. Han sjunger med en varm, personlig inlevelse och trovärdighet som gör det hela väldigt äkta. Låten är snyggt kryddad med dragspel av Martin Johnsson som även knåpat ihop bandets ursnygga hemsida och reklammaterial. Låt två på skivan är den lite snabbare ”Varje gång jag ser dig” som det svänger otroligt gott om. Singeln ger mersmak och man blir danssugen på att åka ut och dansa till Deléns.

Kortfattat: Bra jobb grabbar.

Kokt torsk med Främling

14 Sep

Måndag och ny vecka med nya förutsättningar och utmaningar. Spännande värre. I dag på jobbet har det som vanligt varit en del att göra. Lunchen bestod i dag av kokt potatis med kokt torsk. Underbart gott.

Just nu sitter jag och lyssnar på lite underbar dansbandsmusik i form av Jenny Saléns som framför låten ”Främling”. Alltså inte Carolas Främling utan Dansbandsfrämlingen som heter ”Stranger” i original. Denna låt som är så otroligt spelad både på skivan och live. I stort sett ”alla” mogenband och till viss del modernband har denna underbara låt på sin repertoar.

På engelska heter låten ”Stranger” och har framförts av bland andra Kris Kristofferson samt som duett mellan Janie Frickie och Johnny Duncan. På svenska ha ett 25-tal band haft den goda smaken att spela in den på skiva. Nämligen följande:
1. Barrabazz
2. Cavalkad
3. Danzells
4. Domino
5. Donnez
6. Erik Lihms
7. Glenn-Endys
8. Jannez
9. Johnny Sandins
10. Jonnie Jonsson
11. Jontez
12. Junix
13. Kenneth Herrgård
14. Kent Hellqvist
15. Kindbergs
16. Lasse Stefanz
17. Leif Tommys
18. Micke Ahlgrens
19. Ninnas
20. Nordbergs
21. Scotts
22. Soundix
23. Streaplers
24. Tommys
25. Wåxbo

Vet du fler dansband som spelat in den på skiva? Kontakta mig och berätta detta för mig.

Och fler andra har valt att ”bara” spela den live. Bland dessa märks
Claes Lövgrens, Hedins, Mona Gs, Bob Stevens, Fernandoz, Hedins, Gideons, Wahlströms, Cliptons, Rios, Torgny Melins, Alvenfors, Martinez och Jenny Salens.

Det är inte förför helt otippat att låten ligger 1:a på listan över mest spelade dansbandslåtarna.

Jag tycker det är hela låten med tempot och texten och gör att allt blir så ”magiskt”. Låten har blivit ett riktigt signum för dansbandsmusiken och man förväntat sig att banden ska spela den live. Sen är det skoj att inget band gör låten lik det andra. Alla har ju satt sin prägel på låten och gjort sitt eget arr även om en del låter lika. Dom kanske har köpt samma midifl :)

Nedan bjuder jag er på ett smakprov på det dansband som jag personligen tycker gör det bästa versionen på svenska. Nämligen jämtlänningarna Jannez.

och sedan den engelska versionen:

Kristinehamnsfotbollen

14 Sep

IFK Kristinehamn till femman

IFK Kristinehamn till femman


Jaha så kan det gå när inte allt stämmer. Så nu får man hoppas på att Villastadens IF gör sitt jobb resten av säsongen och tar klivet upp i fyran.

Sedan en tillbaka står det även klart att IFK Ölme även nästa säsong spelar kvar i division III.

Det är du – Bara du

13 Sep

Många som läser denna bloggen har nog fått uppfattningen av mig att jag ”bara” gillar dansbandsmusik vilket är helt fel. I kväll har jag lyssnat på en artist från Filipstad som heter Rolf Carlsson.

Förutom Artist är han även låtskrivare, författare samt verksam som frilansjournalist och grafisk formgivare. Mest känd för den stora skaran är han nog genom deltagandet i Melodifestivalen 2002 med balladen ”Tidig är tiden” som innebar ett visst genombrott.

Rolf Carlsson & Idde Schultz - Det är du

Rolf Carlsson & Idde Schultz - Det är du

Nu är han tillbaka med ett nytt album. Och den låten som etsat sig fast mest hos mig är ”Det är du” som är en en duett med Idde Schultz. En låt som får en att tänka efter. Dom framför den väldigt avskalat vilket jag gillar.

Låten i orginal heter ”Only you” av Vincent Clarke, och jag hörde den för första gången på svenska i en annan version med Lasse Stefanz på Dansbandsdax.se Låten fastnade direkt. Orden och alltsammans. På youtube finns lite olika versioner av låten på engelska samt en svensk version med Lasse Stefanz. Det är orden som berör mest i denna låten. oerhört stark och gripande text. kombinerat med Olles röst. Säga vad man vill om Olle Jönsson och Lasse Stefanz. Grabben sjunger så det berör i alla fall.

Men detta inlägg handlade ju inte om Lasse Stefanz eller Olle Jönsson utan om Rolf Carlsson och Idde Schultz. Så därför bjuder jag er på ett smakprov nedan.

Excess från Nyköping

13 Sep

Nu tänkte jag tipsa er om ett band som jag såg 2002 för första gången men hållt ögonen på lite längre. Nämligen dansbandet Excess från Nyköping. Nedan följer således en bild från dansbands-sm i Sunne 2002 som jag besökte. Lite kul då eftersom bandet dom spelade med där ute på bryggan hette Sunlights. Dom hade en sångerska vid namn Therese Sundahl, som i dag är sångerska i just Excess. Vid denna tidpunkt var Roger Zetterqist sångare i bandet och man spelade fräch mogen dansmusik. Ungefär som Tiffany spelade (om ni minns dem) eller som Wahlströms gjorde i början.

Excess i Sunne 2002

Excess i Sunne 2002

Idag sju år senare så har det hänt en del med bandet kanske man kan säga. Stommen med Thomas, Maistro, Andreas finns kvar. Dock har Roger bytts ut till en mer kvinnlig fägring. Therese Sundahl heter denna otrligt duktiga tjej som sjunger i bandet. Jag minns henne som en ung grnan flicka sjungades i Sunlights som jag gjorde hemsida åt på den tiden och som jag vid några tillfällen följe med på turné.

Excess

Excess

För att återgå till Excess så har dom nu moderniserat repan lite och spelar lite lite mer modernare tongångar jämfört med 2002. Dom har en egen stil men spelar fräschmoget eller halvmodernt. Ungefär lite som Martinez gör. Hörde dem i Arboga för ett tag sedan och det är väldigt bra. Jag är övertygad om att dom kan få ett mindre genombrott. Som avslutning på detta inlägg så bjuder jag er på ett smakprov för att visa er vilken sångerska Therese är. Lyssna och njut.

Mer danstips

12 Sep

När jag i går skrev om danstips så glömde jag några ställen som jag vill tips om nedan.

MARIEBERGSSKOGEN KARLSTAD (DANSKLUBBEN ROCKSULAN)
Dansklubben Rocksulan i Karlstad arrangerar dans på söndagar i Hôlken i Mariebergsskogen. Ett rymligt dansgolv finns med tillhörande servering.
Orkesterna är mer av det modernare slaget. Så gillar du bugg ska du absolut bege dig hit. Man har även motionsdans till förinspelad musik på måndagar mellan 18:00-20:00 för alla som vill. Inga krav på förkunskaper då dom dansar till musik i blandat tempo utan instruktör.
På söndagar är danstiden 18.00 – 22.00
27/9 Bhonus
18/10 Date
8/11 Casanovas
29/11 Jannez

STORFORS FOLKET HUS
Vill man dansa till mer mogen dansmusik ska man besöka Storfors Folkets Hus. Där arrangerar Korpen Karlskoga trivseldanser. Danstiden är 17.00-20.30 Vill man fika i pausen tar man med detta själv. Det finns ingen kaffeservering.
20/9 Nordbergs
27/9 Holéns
4/10 Samzons
11/10 Hilltons
18/10 Rolands
25/10 Junix
1/11 Cavalkad
8/11 Robins
15/11 Torbjörns
22/11 Leijons
29/11 Leif Hermanssons
6/12 Pär Norlings
13/12 SoS Stickan & Stefan
27/12 Svantes

SKOGA BYGDEGÅRD
Reser man sedan lite norr om Kristinehamn upp till Skoga så finns det mer dans. Skoga bygdegård ligger knappt två mil väster om Hagfors. Jag har själv aldrig besökt stället men hört mycket gott om detta dansställe.
Dansdag är lördagar och tiden 21.00-01.00
12/9 Leijons
26/9 Erik Lihms
10/10 Hedins
24/10 Chiquita
7/10 Nordbergs
21/10 Svennes

Danstips i Höst

12 Sep

Nu har danslogarna i stort sett slagit igen sin verksamhet för i år. Jag personligen kan se tillbaka på många trevliga kvällar i sommar. Zlips i Björneborgsparken, Claes Lövgrens på Upperudslogen och Znits i Degerforsparken är tre kvällar som satt sina spår. Nu när hösten och kylan kommer allt närmare oss drar vi oss inomhus för att dansa. Jag vill nedan tipsa om lite danser i höst för dig som bor inte så långt från Kristinehanmn.

KRISTINEHAMNS FOLKETS HUS.
Mycket trevligt och fint folkets hus. Frächt, ordning och reda precis som det ska vara. Danserna arrangeras av Kristinehamns Dansförening och Folkets Hus. Danstiden för söndagsdanserna är 18.00 – 22.00.

September Sön 20 18.00-22.00 Svänzons
Oktober Sön 11 18.00-22.00 Highlights
November Sön 1 18.00-22.00 Wahlströms
Sön 22 18.00-22.00 Casanovas
December Sön 13 18.00-22.00 Sannex

FORSHAGA FOLKETS HUS
Mycket trevlig dansställe med mogen publik och mogna dansband.
Trevliga arrangörer i Johnny Sandin (från Sandins Orkester) och hans brorsa Inge Sandin med personal. Gemytlig stämning och alltid mycket folk. Från c:a 400 pers och uppåt. Samtliga danser är 21.00 – 01.00 och det är lördagar som gäller.

19/9 Chiquita
3/10 Mats Bergmans
17/10 Matz Bladhs
31/10 Fernandoz
14/11 Claes Lövgrens
28/11 Micke Ahlgrens
5/12 Cavalkad
19/12 Jontez

BRUNNSPARKEN ÖREBRO.
Mellansveriges största danshak. Trevlig personal och stort dansgolv.
Årets arrangörer vid guldklavegalan 2008.

September
Lör 12 21.00-01.00 Hedins
Lör 12 21.00-01.00 Stensons
Tis 15 13.30-17.00 Janne Stefanz
Tis 15 20.00-24.00 Zlips
Lör 19 21.00-01.00 Drifters
Tis 22 13.30-17.00 Samzons
Tis 22 20.00-24.00 Kindbergs
Lör 26 21.00-01.00 Claes Lövgrens
Tis 29 13.30-17.00 SOS Stickan & Stefan
Tis 29 20.00-24.00 Matz Bladhs
Oktober
Lör 3 21.00-01.00 Streaplers
Tis 6 13.30-17.00 Jonnys
Tis 6 20.00-24.00 Casanovas
Lör 10 21.00-01.00 Wahlströms
Tis 13 13.30-17.00 Bex:s
Tis 13 20.00-24.00 Fernandoz
Lör 17 21.00-01.00 Thorleifs
Tis 20 13.30-17.00 Tång & Co
Tis 20 20.00-24.00 Bhonus
Lör 24 21.00-01.00 Black Jack
Tis 27 13.30-17.00 Holens
Tis 27 20.00-24.00 Scotts
Lör 31 21.00-01.00 Tonix
November
Tis 3 13.30-17.00 Tommy Danielsson
Tis 3 20.00-24.00 Blender
Lör 7 21.00-01.00 Jontez
Tis 10 13.30-17.00 Leif Hermanssons
Tis 10 20.00-24.00 Ove Pilebos
Lör 14 21.00-01.00 Mats Bergmans
Tis 17 13.30-17.00 Junix
Tis 17 20.00-24.00 Date
Lör 21 21.00-01.00 Erik Lihms
Tis 24 13.30-17.00 Löpsjötorparns
Tis 24 20.00-24.00 Cavalkad
Lör 28 21.00-01.00 Jenny Saléns
December
Tis 1 20.00-24.00 Highlights
Tis 1 20.00-24.00 Titanix
Lör 5 21.00-01.00 Jannez
Tis 8 20.00-24.00 Claes Lövgrens
Lör 12 21.00-01.00 Matz Bladhs
Tis 15 20.00-24.00 Kindbergs
Lör 19 21.00-01.00 Bhonus
Lör 26 21.00-01.00 Chiquita
Tor 31 21.00-01.00 Drifters

Samtliga danser är kopierade från www.danslogen.se
Med reservation för eventuella fel och ändringar.
Kolla med danspress och arrangör innan du åker.

11 September

11 Sep

Den 11:e september idag. Och det har varit en solig dag. Lunchen i dag bestod av lunchbuffé på Mastmagasinet. Blev Noisette med potatis och sås och sen lite laxpasta. Hur gott som helst. Återkommer.

Nu i kväll blev det tv-tittande på Doobidoo. Ett program som jag gillar. Lättsamt och trevligt med en fantastisk Lasse Kronér. Till detta avnöjds även lite tacos. Mums!

Hockey

10 Sep

I kväll har jag varit i Örebro på hockey. Jag var där med en polare och min bror. Närmaste bestämt Per Erlandsson hyllad trummis i bandet Just4Fun, och min brorsa Micke. Åkte dit för hans skull =)

Det var ju Södetälje som spelade mot Örebro. Och dom båda är stora är SSK:are. Jag är ju stolt Färjestadsfantast så tror nu inget annat. Så hjärtat slog normalt denna kväll. Matcen slutade 4-4.

På hemvägen stannade vi till vid ett Mc Donalds som inte hade sugrör och som dessutom efter vårt besök saknar servetter ;-) Hur som helst en trevlig kväll.

Fotografering

9 Sep

Tjena Moss vänner!
I dag så har det varit en givande dag. Mycket att göra på jobbet men det är skoj. Dagens lunch blev falukorv med makaroner. En svensk klassiker :)

Efter jobbet på eftermiddagen så bestämde jag mig för att åka ut och fotografera lite. Vädret visade sig ju från sin allra bästa sida. Så det blev en rundtur i stan och lite runt i kring. Har plåtat både vanligheter och ovanligheter. Till det mer vanliga hör byggnader i stan och olika vyer och till det ovanliga hör väl elskåp, parkeringsskyltar och asfalt. Sen förevigade jag mig själv på några bilder. Tror jag ska kika lite på bilderna sen innan jag går och lägger mig.

Tyvärr så blev det så att batteriet i kameran dog ut så ungefär 17:46:33 så vände jag hemmåt igen. Fast jag gärna hade velat vara ute två timmar till. Fick enmassa bra ideér i skallen. Men Men. Jag får förverkliga dom en annan dag. Stan finns ju kvar så att säga.

Markus ställer inte upp i IDOL

8 Sep

Stackars folk som saknar självinsikt. Jag har i alla fall detta och vet jag bör göra och inte göra. En sak jag i alla fall inte skall göra är att ställa mig inför svenska folket och sjunga i idiol. Fast om jag nu skulle få för mig den tokiga idén skulle jag framföra en äkta dansbandslåt från Thorleifs eller så. Ska man göra bort sig ska man ju göra det med stil. Inget om om Thorleifs musik jag älskar den.

Dagens program av IDOL får 2 av 5 möjliga. Så lite musik man fick höra. Var mest en massa pladder och annat. Och att sen ge den gråtande flickan en kvart i rutan var så där. Hade räckt med 3 minuter. Man fokuserar för lite på dom som verkligen kan sjunga tycker jag. Det visas bara snabba klipp på dom som gått vidare. Personligen anser jag man ska fokusera mer på dom som kan sjunga och låta dom andra vara. Men då blir det väl inte ”bra tv”.

Vi får väl se om det artar sig framöver och man får fram några nya tallanger. Får hoppas programen fortsättningsvis blir bättre innehållsmässigt än det som var idag. Fladdra runt med en kamera inför skrikande ungdomar verkar vara ganska enkelt.

Jag personligen sjunger mest i min ensamhet till musikbakgrunder. Har en massa dansbandslåtar som jag brukar sjunga tilll vid datorn. Ska bara fixa texen till dem så kan jag ha dansbandskaraokie. Yeaa!!
Vi får väl se om jag delger ett smakprov i bloggen framöver.

Jag är ett popoffer

7 Sep

Hjälp jag är ett popoffer. Nu kanske ni undrar vad jag menar. Jo det är så att en som jobbade inom kommunen för några år sedan (där jag gjorde praktik) sa till mig då jag en gång besökte dom att jag blivit ett popoffer eftersom jag då hade de senaste märkeskläderna på mig (enligt honom). Så där myntades uttrycket popoffer.

Jag kollade mina klädinköp hittils i år och såg att det i stort sett bara var modekläder som jag handlat. Men och andra sidan sett så är väl alla kläder mode inom olika grupper. Jag går liksom på dom där modegrejerna och blir gärna inspirerad av andra när det gäller kläder även fast jag kör min stil så blir den gärna lik andras indirekt.

Kan ta ett exempel i sommras så jag satt på tittade på ”Lotta på Liseberg” då Ola (Svensson från Idol 2005) kom inspringades på scenen iförd lila brallor och en cool t-shirt. Jäklars vad frächt tänkte jag och åkte dagen efter ner till JC och kikade. Jo då. Mycket riktigt så hade dom lila jeans. Och vänliga som dom var reade dom ut min storlek för under hundralappen. Hittade även en matchande t-shirt. Hur fräckt som helst. Förlåt Ola för att jag snodde din stil. Men känn dig hedrad.

I övrigt så diggar jag jeans i alla dess former och färger. Förr var ju jeans ett par jeans that´s it. Då var det 3 olika modeller beroende på kroppsfigur, och alla såg lika tråkiga ut. Men den tiden är förbi. Idag skriver vi ju 2009 och jeans är hetare än någonsin.

I dag finns en uppsjö av modeller, märken, färger, blekningar, tryck m,m m,m Det är en stor djungel detta med att handla jeans. Även om man som mig vet vad man vill ha kan det vara svårt att hitta rätt.

Det jag fastnat för är jeans med print på. Drakar, örnar och andra djur och mönster. Eftersom jag är ganska smal (170cm vikt 55kg) så föredrar jag baggy jeans, stora pösiga med stora fickor som gör att man inte ser ut som en tändsticka. Ett par snygga baggys med en fräck t-shirt alternativt hood och du har min klädstil. Lägg där till en schysst keps och ett par softa skor.

Bloggtips

6 Sep

I dag har jag lagt in lite länkar i bloggen som leder till andra roliga och intressanta bloggar. Bland annat Syssis Blogg. Syssis eller Annicka som hon egentligen heter är en mästare på att blogga. Vädligt underhållande.
Det MÅSTE ni läsa även om ni inte känner henne. Man får så otroligt mycket kunskap av denna bloggudinna.

Sen så finns naturligtvis brorsans blogg med. Gå in där och kika på snygga kort och en och annan video. Mycket dansband utlovas där.

Nina Fyhr är en tjej som kommer från Kristinehamn och som brinner för detta med dansband och dansandet. I hennes blogg kan man läsa om olika danskvällar hon varit ute på samt lite annat om hennes dansbandsintresse.

Michael Nystås dansbandsblogg. Kommentar överflödig. Behöver man säga mera? Den grabben har ju gjort sig ett namn och jag tycker det är beklagligt att han inte är med i dansbandskamp jury i år. Men gå in och läs hans recensioner om diverse dansband. Han vet vad han pratar om i alla fall.

Och slutligen vill jag tipsa om en av dom flitigaste dansbandsbloggarna. Nämligen Matz Bladhs. För några år sedan, eller kanske många år sedan så gjorde dom inte så stort väsen av sig på internet. Sparsmakad hemsida som verkade finnas där till nöd och tvungen. Men nu är det helt annorlunda. Kika in på deras sida och läsa deras underhållande blogg med tillhörande spelbilder.

Oxhälja i Filipstad

5 Sep

Regn och uppehåll omvartannat speglade dagen i Filipstad. kl 08.30 rullade den vita kärran från Lusasken mot Ferlinland. Vi rullade in på banan strax efter halv tio. Innan vi skulle ge oss ut på marknaden blev det en fika hemma hos en gammal go vän. Smakade gott med bullar och saft. Jag har ju inte blivit vuxen än så jag håller mig till saft så länge.

Dryga timmen senare efter trevligt samtal så bar det ut i marknadsvimlet. Mycket folk hade som vanligt samlats på gatorna. Stundtals blev det lite av ett paraplyrace. Men det funkade det med.

Inköpen för mig denna dagen bestod av ett par coola jeans, en urläcker jacka som jag bara var tvungen att ha och sen några cd-skivor. Bilder på det införskaffade kommer inom kort att presenteras här i bloggen.
Ska fixa lite med bloggen dom närmaste dagarna för att göra den så där personlig som jag vill att den ska vara.

Lunchen bestod av Fläskfilé med potatis och sås på Restaurang Hotell John. Eftersom vi lunchade runt halv två hade den värsta rusningen varit och det gick lätt att få bord. Maten smakade helt ok även om man kunnat koka potatisen några minuter till.

Mätta och belåtna blev det ännu en sväng på marknaden för att se om det fanns något mer att kika på. Och visst fanns det mer saker att kika på, det kan jag lova.

Nu återstår det att fortsätta arbetet med att personifiera bloggen. Heter den personifiera föresten? Ja ni förstår säkert vad jag menar. Har en del förhoppningsvis softa bilder på mig själv så ska få pryda bloggen.
Nu blir det snart lite pizza inhandlad på Coop.

Snart kommer mina outfits

5 Sep

Inom kort kommer jag att presentera lite outfits här i bloggen. Bara som en liten rolig grej liksom. Ser att många gör det, och då ska väl inte jag vara sämre. De kommer att pressenteras under modeshopping. Så håll utkik dom närmaste dagarna. Så kommer ni att få se ett och annat samt bli bekant med min klädstil.

Fredag 4 September

4 Sep

Fredag 23:10 när jag börjar skriva på detta. Ska alldeles snart hoppa i säng. I morgon lördag väntar besök i Filipstad och Oxhäljamarken. Är ju tradition att åka dit. Så det får man inte missa.Vad jag ska köpa? Det blir väl kläder, skivor och kanske dansbandskort om det finns. Jag får helt enkelt se vad som finns. Har ju en förmåga att göra fynd där varje år.

I dag blev det en dag med blandat sol och regn i Kristineham, fast mer regn. Lunchen i dag bestod av falukorvstallrik på Torggrillen. Mums!
Annars har det varit lugnt.

Sitter just nu och funderar på hur man översätter valda delar av bloggen. Helt lätt är det inte men det kommer lösa sig framöver. Så ni får ha tålamod med att en del står på engelska.

Nu är det dags att bege sig till min röda fina säng. Har fått dille på rött. Har en röd fin papperskorg, röda tidskriftsställ, och sen röda förvaringsboxar för skivor. Sedan tidigare har jag även en röd fotölj och röda gardiner. Opps. Höll på att glömma att jag sitter och bloggar införd röda jeans :)

Bloggen

4 Sep

Nu är min nya blogg igång och det rullar på som tåget. Dock återstår det massor av arbete. Designen ska modifieras samt att det återstår en del översättningar. Men hav förtröstan det kommer.

I dag var jag ute med kameran och plåtade en massa softa pics på mig själv. Här i stan är det uppställningsplats för diverse tåg. Både sådana som ska skrotas och andra tåg och lok som används i trafik. Så i dessa ”råa” miljöer har jag nu förevigat mig själv och mina kläder på bild.

Jag hoppas det blev något användbart i alla fall. Det är alltid svårt att få bra bilder på sig själv om man själv är fotografen. Men jag tror och hoppas som sagt att det kan bli några bra bilder. Den som lever får se.

Gideons i Degerforsparken

3 Sep

Hej!
I går var det dans i Degerforsparken med Gideons.
Trevliga grabbar och full bana från start. Underbart väder.
208 betalande blev det till slut. När bilen 16.30 rullade in i Degerforsparken var orkestern i full gång med att rodda upp sina instrument. Det blev ett kärt återseende. Alltid lika kul att se på när folk arbetar :-)  Efter en dryg timma var allt sammans på plats. Vädret denna afton var strålande och det såg ut att bli mycket folk. Vi gick upp till serveringen för att över en fika diskutera deras kommande hemsida som jag ska producera eller bygga kanske man ska säga. Jag tror det kommer bli kanonbra.  Klockan närmade sig 18.30 och vi drog oss ner mot dansbanan igen och grabbarna gck i väg för att byta om. I mitt innersta hjärta fick inleda danskvällen som började 19.00. Detta var åter igen en kväll som gick allt för snabbt. Gideons består av Peter på sång och gittar, Conny spear trummor och sjunger,Gunnar lirar saxofon, gitarr och stämband och sist men absolut inte minst; Hans som spelar gitarr och klaviatur. Dock inte samtidsigt :) Sen sjunger han lite han med. Där har ni laguppställningen för Gideons anno 2009. Som avslutning bjuder jag er på två klipp från kvällen.