Det är du – Bara du

13 sep

Många som läser denna bloggen har nog fått uppfattningen av mig att jag ”bara” gillar dansbandsmusik vilket är helt fel. I kväll har jag lyssnat på en artist från Filipstad som heter Rolf Carlsson.

Förutom Artist är han även låtskrivare, författare samt verksam som frilansjournalist och grafisk formgivare. Mest känd för den stora skaran är han nog genom deltagandet i Melodifestivalen 2002 med balladen ”Tidig är tiden” som innebar ett visst genombrott.

Rolf Carlsson & Idde Schultz - Det är du
Rolf Carlsson & Idde Schultz - Det är du

Nu är han tillbaka med ett nytt album. Och den låten som etsat sig fast mest hos mig är ”Det är du” som är en en duett med Idde Schultz. En låt som får en att tänka efter. Dom framför den väldigt avskalat vilket jag gillar.

Låten i orginal heter ”Only you” av Vincent Clarke, och jag hörde den för första gången på svenska i en annan version med Lasse Stefanz på Dansbandsdax.se Låten fastnade direkt. Orden och alltsammans. På youtube finns lite olika versioner av låten på engelska samt en svensk version med Lasse Stefanz. Det är orden som berör mest i denna låten. oerhört stark och gripande text. kombinerat med Olles röst. Säga vad man vill om Olle Jönsson och Lasse Stefanz. Grabben sjunger så det berör i alla fall.

Men detta inlägg handlade ju inte om Lasse Stefanz eller Olle Jönsson utan om Rolf Carlsson och Idde Schultz. Så därför bjuder jag er på ett smakprov nedan.


Publicerad: 2009-09-13 22:00:23

Excess från Nyköping

13 sep

Nu tänkte jag tipsa er om ett band som jag såg 2002 för första gången men hållt ögonen på lite längre. Nämligen dansbandet Excess från Nyköping. Nedan följer således en bild från dansbands-sm i Sunne 2002 som jag besökte. Lite kul då eftersom bandet dom spelade med där ute på bryggan hette Sunlights. Dom hade en sångerska vid namn Therese Sundahl, som i dag är sångerska i just Excess. Vid denna tidpunkt var Roger Zetterqist sångare i bandet och man spelade fräch mogen dansmusik. Ungefär som Tiffany spelade (om ni minns dem) eller som Wahlströms gjorde i början.

Excess i Sunne 2002
Excess i Sunne 2002

Idag sju år senare så har det hänt en del med bandet kanske man kan säga. Stommen med Thomas, Maistro, Andreas finns kvar. Dock har Roger bytts ut till en mer kvinnlig fägring. Therese Sundahl heter denna otrligt duktiga tjej som sjunger i bandet. Jag minns henne som en ung grnan flicka sjungades i Sunlights som jag gjorde hemsida åt på den tiden och som jag vid några tillfällen följe med på turné.

Excess
Excess

För att återgå till Excess så har dom nu moderniserat repan lite och spelar lite lite mer modernare tongångar jämfört med 2002. Dom har en egen stil men spelar fräschmoget eller halvmodernt. Ungefär lite som Martinez gör. Hörde dem i Arboga för ett tag sedan och det är väldigt bra. Jag är övertygad om att dom kan få ett mindre genombrott. Som avslutning på detta inlägg så bjuder jag er på ett smakprov för att visa er vilken sångerska Therese är. Lyssna och njut.


Publicerad: