Rättvist med guldstjärna till Zekes

31 okt

Zekes
Zekes

Äntligen har svenska folket fattat vad dansbandskampen är för något. Helt rätt. Det blev två rättvisa segrar i kvällens dansbandskamp.Att Zekes skulle knipa guldstjärnan var mer än vad man hoppats på. Men ack så kul för grabbarna. Dom har verkligen fattat att det är dansant dansmusik som gäller. Deras version av ”Aj aj aj” gjorde att man ville upp och dansa. Det lät överlag proffsigt och tajt om Zekes. Och detta stärktes enormt då dom foxade till ”Hope and glory”. Starkt jobbat grabbar.

Per Gunnarz som jag nu fick se ”live” i tv var som jag trodde. Något svajigt med bjöd på en en show. Men det finns mycket kvar att fila på innan dom är ett fullfjädrat dansband. Men det är modigt att ställa upp i dansbandskampen. Och att dom skulle ta sig vidare till andra låten var lite överraskande. Men grabbar. Sluta inte lira för att jag inte gillar er till 100%, utan fortsätt. Men mer speltid så kommer rutinen. Det kommer förhoppningsvis en tid på dansbandssverige är redo för Per Gunnarz. Men just nu så är det inte så.

Date hade verkligen tagit till sig av juryns förslag från förra veckan och gjorde en fräck version av ”Vart ska vi sova i natt”. Även andralåten Caramia framfördes läckert. Bra jobbat Date. Det märks att bandet slitit hårt för att få det att låta bra med tanke på att man i sommras och veckorna innan dansbandskampen gjorde diverse medlemsbyten.

Att Black Ingvars åkte ur rör mig inte i lilltån. Sorry grabbar. Detta är inte rätt forum för er.


Publicerad: 2009-10-31 22:46:47

Dansbandskampen program 2

31 okt

Ja nu sitter man här inför dansbandskampen och ska tycka lite igen. Sist gick det ju inte alls bra. Kanske för att jag då skrev vilka jag önskade skulle gå vidare. Men nu tänker jag skriva både vilka jag tror och vilka jag hoppas på. Jag hoppas givertvis på att bandet Zekes kommer göra bra ifrån sig. Jag har provlyssnat lite och det låter väldigt bra tycker jag. Så Zekes får mer än gärna hänga med. Date tror jag blir starka med tanke på deras stora publikstöd och fans som finns över hela landet. Så jag hoppas på Date och Zekes.

Men sen blir det väl lite som förra året. Samma band vidare så Date och Black Ingvars kommer väl gå vidare. dxate direkt till finalen och Black Ingvars till nästa veckas program. Men vi får väl se. Det kanske seker något under.

Några som absolut ska bli intressanta att följa är Per Gunnars som jag i ett tidgare inlägg sågade lite utifrån ett taskigt youtube klipp. Men nu har dom chansen att övertyga mig om hur bra dom ”egentligen” är. Så dom kommer jag hålla ett extra öga på. Bara namnet låter lite komiskt. Men det gör ju även Larz Kristerz och vi vet ju alla hur det gick för dom.


Publicerad:

Låtarna i kvällens dansbandskamp

31 okt

I kvällens dansbandskamp tävlar Zekes, Per Gunnarz, 90´s Avenue, Date och Black Ingvars. Juyrygästen i dag är Måns Zelmerlöv. Banden kommer att framföra följande låtar.

Zekes
Zekes

Band 1: Zekes
Förstalåt: ”Aj, aj, aj” (Det bultar och det bankar)
Andralåt: ”Hope and Glory”

Band 2: Per Gunnarz
Förstalåt: ”Tusen och en natt”
Andralåt: ”Maniac”

Band 3: 90’s Avenue
Förstalåt: ”Sista andetaget””
Andralåt: ”Work of Art” (Da Vinci)

Band 4: Date
Förstalåt: ”Var ska vi sova i natt”
Andralåt: ”Cara Mia”

Band 5: Black Ingvars
Förstalåt: ”Kristina från Wilhelmina”
Andralåt: ”Brother Oh Brother”


Publicerad: