Melins fick sin andra guldstjärna

5 dec

Torgny Melins med två guldstjärnor: Foto: svt.se
Torgny Melins med två guldstjärnor: Foto: svt.se

Det blev inte helt oväntat Torgny Melins som tog hem den andra guldstjärnan. Bandet hade från förra veckan lagt manken til och riktigt slipat sina två låtar. Denna veckan har grabbarna varit spellediga och har således haft mycket tid till att repa på låtarna vilket hördes. Jag tycker det är otroligt kul när band som förmedlar äkta spelglädje röstas vidare. Lill-Babs sa något om att man inte ska spela för sig själv utan för dansarna och det gör verkligen Torgny Melins. Allt du hör från Melins är det som dom framför.

Sen tror jag att dansbandskampen är lite som med andra telefontävlingar att det handlar om hur mycket röstbenägna fans man har. Jag vet inte men jag har en känsla av det. Och jag tror det uppenbarade sig förra året då Larz Kristerz vann.

Kvällens lilla besvikelse var kanske Candela. Framträdandet var snyggt och proffsigt och det lät musikaliskt otroligt bra om dem. Men jag tror inte den sortens musik går hem hos tittarna. Eller är det möjligen så att folket fortfarande har kvar bilden av sockersöta Jenny på näthinnan?

Svänzons i Dansbandskampen Foto: svt.se
Svänzons i Dansbandskampen Foto: svt.se

Svänzons hade gärna för mig åkt vidare till nästa vecka. Dom levererade till 110%. Men så var dom ju också utmanarband som haft gott om tid att repa, i alla fall på första låten. ”Rytmen av ett regn” är ju en låt som bandet spelade in på skivan redan 2001 och som funnits med på deras repa ett bra tag. Lite sorg i hjärtat att man inte får se dem nästa vecka. Men snyggt framförande var det. Både i kläder och framförande.
Deras andra låt kommer bli en riktig ”floorfiller” framöver. Rysligt bra.

The Playtones blev en glad överraskning. Kul med band som inte låter som alla andra och som dessutom har lite andra instrument med. Kontrabas och steelguitar är inte ofta man ser i dansband. Me like =)
The Playtones bjöd på spelglädje och hemsnickrade arrangemang. Ett band jag gärna ser live kanske tillsammans med Melins. Tror dom skulle komplettera varandra bra.


Publicerad: 2009-12-05 23:28:29

Dansbandskampen 2009 på 2-CD

5 dec

I och med att Ginza Musik offentliggjort vilka låtar som finns med på samlingslabumet ”dansbandskampen 2009” så vet vi vilka låtar kommande band kommer framföra. Frågan är dom det bara blir 26 låtar eller om det blir 34 som på förra årets cd. Den som lever får se.

Dansbandskampen 2009 2-CD
Dansbandskampen 2009 2-CD

Så här ser låtlistan ut till skivan som Ginza offentliggjort.
1.Aj, aj, aj – Zekes
2.Gråt inga tårar mer – Titanix
3.Boten Anna – Torgny Melins
4.Dra dit pepparn växer – Casanovas
5.Till dom ensamma – Date
6.Den jag älskar, älska jag – Shake
7.Dag efter dag – Blender
8.Tusen och en natt – Per-Gunnarz
9.Dagny – The Playtones
10.Sista andetaget – 90’s Avenue
11.OJ!…det hände igen – Konditorns
12.Lilla fågel blå – Highlights
13.Leende guldbruna ögon – Black Ingvars
14.Gamla fina låtar – Sannex
15.Killen ner på Konsum svär att han är Elvis – Sweetshots
16.Jag vill vara din, Margareta – Bhonus
17.Jag såg dig (Satellites) – Carina Jaarneks
18.Michelangelo – Mannerz
19.Mälarö kyrka – Schytts
20.Jag ångrar ingenting – Candela
21.Hos dig är jag underbar – Shame
22.Rytmen av ett regn – Swänzons
23.34:an – Spootlajtz
24.Till mitt eget Blue Hawaii – Von Hoffstens
25.Jag vill ha en egen måne – Gamblers
26.Aldrig skall jag sluta älska dig – Essex


Publicerad:

Highlights i melodifestivalen 2010

5 dec
Highlights i melodifestivalen 2010 Foto: svt.se
Highlights i melodifestivalen 2010

Kvällstidningen Aftonbladet hade rätt. I dagens upplaga avslöjas det att Highlights ska vara med i festivalen. Kan ju gratulera tidningen för att ni för en gångs skull skrev något som stämde överens med verkligheten. Detta har man även kunnat läsa på NAMKABs hemsida under dagen. Så speciellt hemligt har det ju inte varit.
De kommer att framföra webbjokernbidraget ”Come And Get Me Now” tillsammans med bidragets upphovsmän Mia Terngård och Stefan Lebert.


Publicerad:

Rapport från min 30 års dag

5 dec

Mitt 30-års firande flöt på enligt planerna och blev lugnt så som jag trodde att det skulle bli. Det hela började med lite trevliga sms på morgonkvisten. Sen blev det jobb. På lunchen gick jag ut för att äta lite mat. På väg tillbaks till jobbet dök jag förbi Ejes Konditiori och köpte en marsipantårta som jag bjöd mina arbetskamrater på. Alla lät sig väl smakas av tårtan.

Slutade jobbet sedan och for hem med bussen för att duscha, byta kläder och fixa till sig lite. Tog inte så lång ti. Gick faktiskt snabbt att fixa året den här gången. Fast glittergelen håller på att ta slut så det får man fixa ny omgående. Att bli utan det skulle ju var en smärre katastrof. Runt 19.00 rullade gästerna in. Det blev sedvanlig paketöppning och smörgåstårta. Tack alla för fina presenter. Kläder och presentkort på mera kläder samt musik var det som fanns i paketen. Så nu har jag 900 att handla upp på JC. Kul för mig som äääälskar kläder.

Mackan på Mastmagasinet
Mackan på Mastmagasinet

Runt 22.00 drog sig gästerna hemåt. Ungefär halvtimmen senare var jag ombytt för utgång på Mastmagasinet här i stan tillsammans med min bror. ”Mastis” allmänt kallat är en nöjeskrog och restaurang här i stan. Där träffade jag en del goda vänner som också var på partyhumör. Bland anat mötte jag en före detta granne som jag inte alls kände igen. Tänk vad tiderna förändras. Efter lite cider, dansande och singstar var det så dags att bege sig hemmåt i natten. Det blev en sväng förbi Statoil för en hamburgare. Mums vad gott hamburgare smakar mitt i natten. Tog sedan en promenad med brorsan till Odenkiosken där en taxibil plockade upp mig och körde hem mig till hemmets lugna vrå.


Publicerad:

Hans Martins släpper nytt på årets näst sista dag

5 dec

På årets näst sista dag släpper Hans Martin ett nytt album. Denna gången går han tillbaks dit han började vad gäller soloplattor. Andlig musik är det som står på programmet.

Hans Martin släpper nytt album
Hans Martin släpper nytt album

Så här ser låtordningen ut på hans platta.
1.Hem till Norden
2.Pärleporten
3.Att älska och att älskas
4.Höstglöd
5.Tusentals gitarrer
6.Lyckan
7.Säg känner du det underbara namnet
8.Din egen ängel
9.På tidernas hav
10.Mina tankar
11.Över alla själars bro
12.En sång om kärlek
13.Ovan där
14.En ton från himlen

Och så här i juletider kan jag rekommendera Hans platta ”Högtidsstund” som kom ut förra året. En knippe välkända julsånger blandat med några nyskrivna av bland andra Åsa Karlström och Mats Larsson.

Hans Martins högtidsstund
Hans Martins högtidsstund


Publicerad: