Dagens outfit

17 dec
Mackiz
Mackiz

Halsduk: H&M
Skjorta: Selected / JC
Jeans: Southpole Grafitti jeans / okänd butik
Skor: America


Publicerad: 2009-12-17 21:58:25

Cinderellakryss

17 dec

Nej se det snöar, nej se det snöar det var väl roligt hurra!!! Ja just nu i Kristinehamns så snöar det för fullt och rapporter om att det snöar i 08-land har nått provinsen med. Nu måste det vara kaos i Stockholm när dom får ta hand om mer än en flinga åt gången.

Cinderella klar för avgång.
Cinderella klar för avgång.

Runt 10.15 rullar bussen från Kristinehamn mot Stockholm för vidare avfärd med Viking Line Cinderella. Vi stannade för ta upp lite mer resenärer i Karlskoga och innan Örebro blev det ett fikastopp. Efter lite smörgåsar fortsatte så färden mot den kungliga huvudstaden.

När vi närmade oss 08-land såg man att det kommit en hel del snö och bilköerna var som alltid långa och i bland var det krypfart som gällde. Tryggt och säkert klev vi ur bussen och tog sikte på ”ölbåten” efter att ha lämnat in vårt bagage på terminalen.

På grund av det rådande vädret så tog kapten Jan-Thore beslutet att ligga kvar i land till tio minuter efter åtta för att vår resa skulle bli så komfortabel och gemytlig som möjligt. Det tackar vi för och det vittnar bara om hur måna Viking Line är mot sina resenärer.

Julbord i Skärgårdskrogen var bokat och skulle avnjutas runt 19.00 Innan det han vi med en sväng på Per Nybergs julshow ”Det lider mot jul”. Mycket trevligt att höra Per framföra och tolka julåtlarna på sitt sätt. Det blev en sväng ner i hytten för att fixa sig klar inför julbordet. Kreationen bestod av svarta skinnbrallor, lila silkesskjorta och rosa silkes slips. Snacka om glamorös outfit. Såg ut som värsta dansbandsmusikern :)

Mats Bergmans på Viking Line Cinderella
Mats Bergmans på Viking Line Cinderella

Man ska inte äta för mycket mat, man får inte bra efteråt. Och det var just vad jag gjorde. Jag åt för mycket av det goda. Men som sagt. Gött var det i alla fall. Jag lovar att inte trötta ut er med att skriva vad jag åt för ni vet ju själva att det finns janons, skinka, korv, lax, köttbullar, revbensspjäll och en massa andra godsaker på ett klassiskt julbord.

En kvart kvar till 21.00 drog Per Nyberg och hans kryssningsvärdinna som jag inte minns namnet på igång kvällen med firarhörnan och artistpresentation. På denna kryssen skulle inte mindre än två av sveriges största och bästa (enligt mig) mogenband spela upp till dans. Mats Bergmans och Claes Lövgrens. Det var en fröjd att höra två så band på en och samma kväll inte illa.

Jag uppträdde med Claes Lövgrens
Jag uppträdde med Claes Lövgrens

Senare på kvällen kom så kvällens överraskning. Jag fick inbjudan att vara med och spela gitarr med Cles Lövgrens i låtarna ”Gösta Giggolo” och ”From a Jack to a King”. Den första av dessa två är ju en av de tråkigaste i mannaminne. Det borde vara straffbart att spela ”Gösta” offentligt. Men trots det så svängde det rejält tack vare Lövgrensgrabbarna. Kan ju säga att jag gillar låt två lite bättre. Men Men tack för trevligt spel. Nu blir det hem och öva på gitarren hemma vid.

Nöjd och glad fortsatte jag att ha roligt och festa hela kvällen till tonerna av Bergmans och Lövgrens musik. Jag gick i från dansen ett tag för att kolla in dansen i nöjescafét där BBK (Bröderna Bengtssons Kusiner) spelade upp till dans. Mycket evergreens stod på deras repa. Efter att ha lyssnat på två låtar återvände jag till fanclub.

Dansen i fanclub på Cinderella
Dansen i fanclub på Cinderella

Dansen i fanclub håll på till 02.15 och efter det blev det lite eftersnack med orkestrarna innan det var dags att prypa ner i sängen.

Kl 08.00 dagen efter så rungde klockan och det var dags att snygga till sig för att äta lite frukost. En härlig frukostbuffé stod uppdukad och det var härligt att ta för sig av alla läckerheterna. Jag kan ju meddela att det är inte varje dag man äter köttbullar och rinskrov till frukost. Men i bland får man göra undantag.

Stärkt av frukosten bar det sedan upp på däck för fotografering. Tog hjälpa att ta lite kort på mig själv på båten som inom kort kommer på hemsidan och i bloggen. Det var väldigt kyligt utan jacka måste jag säga. Men man får härda ut lite.

Östen Eriksson
Östen Eriksson

Östen utan resten hade bingo på cinderella denna tisdag. Fanclub var fullsatt av gubbar och gummor som flitigt kryssade på sina brickor och vann en och annan slant. Entertainer som han är Östen Eriksson bjöd han även på en och annan sång mellan spelen.

På väg in i Stockholms skärgård
På väg in i Stockholms skärgård

Innan dansen skulle starta igen hann vi med en sväng i taxfree. Tänkta göra lite julklappsinköp där men fann inget so jag tyckte var värt att köpa. Man ska ju inte köpa för köpandets skull. Så det blev lite godis till mig själv samt lite dricka.

Delar av Claes Lövgrens på Vikiking Line Cinderella
Delar av Claes Lövgrens på Vikiking Line Cinderella

Eftermiddagen blev lugn med lite fotografering och Lövgrens/Bergmans. Jag satt och tänkte på hur många gånger jag varit ute till dess band i år och vi kom nog upp i ett 20-tal kvällar om man vi räknade rätt. Så vi sa det att till nästa år får man försöka toppa det.

15.30 helt enligt tidtabell blev det landstigning i huvudstaden. Eftersom vi bokade anslutningsbussen i senaste laget blev det säfflebussen hem. Den avgick från cityterminalen vilket meedförde att det blev en busstur in dit från Vikingline terminalen. Att dom står ut att köra buss i sthlm. Folk trängs ju som galningar.
När vi kommit av med allt bagage kom vi på att vi inte ätit någon lunch idag. Så det blev två baguetter med apelsinmer som slank ner i magen. Trots att vi åkte en timma efter vikingbussen var vi ändå hemma innan den. En restid på tre och en halvtimma är helt okej.

Så var då denna kryssning till ända och man kunde set tillbaka på två helt fantastiska dagar på Cinderella med trevligt sällskap och otroligt fin och bra underhållning i Mats Bergmans och Claes Lövgrens. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen på en nonstop.


Publicerad: