Mitt nyårslöfe

30 dec
Kristinehamns nuvarande badhus
Kristinehamns nuvarande badhus

Nyårslöften har jag ju gett varje år. Och det är att inte börja röka. Och jag har hållt det varje år. Men i år tänkte jag slå på lite större. Det är att gå och simma på badhuset minst 1 gång i veckan. Men till saken hör att dom ska stänga i gen vårat badhus eftersom om bygger ett nytt, så vi får se hur det blir med den saken. Men det har jag i alla fall satt som litet mål. Detta för att träna upp mig lite och därmed må lite bättre.

Så om jag nu inte kan klara detta så skyll inte på mig utan på kommunen som stänger igen vårt badhus. Men men. Det kommer ju bli ett nytt badhus senare så….. Den som väntar på något gott….


Publicerad: 2009-12-30 23:52:44

DANSBANDSKAMPEN 2009

30 dec
Dansbandskampen 2009 2-CD
Dansbandskampen 2009 2-CD

DANSBANDSKAMPEN 2009 2-CD
Betyg: 4
Skivbolag: Sony Music
Antal låtar: 26
Totallängd: ?

När detta skrivs så vet vi ju vilka som vann. The Playtones från Blekingeorten Kallinge. Om programmet kan man ha mycket synpunkter men jag ska försöka hålla mig till att recensera skivan. Alla band som deltagit i kampen bidrar med en varsin låt på detta dubbelalbum. Det är nu man kan luta sig tillbaka och höra på hur bandet låter. och det sägs ju att ett band kan låta hur bra live men på skiva avslöjas bandets svagheter. Skulle mans kriva med samtliga medverkande på skivan skulle nog covret lir väldigt tjockt kan jag gissa.

Ni som följt hela dansbandskampen vet att här finns både mer eller mindre lyckade versioner av dansbandsklassiker och diverse andra genrer.Vissa låtar kanske man inte skulle ha spelat in på albumet?

De som faller mig i smaken är bland annat ”Boten Anna” med Torgny Melins. Spelglädjen hörs och det spritter i dansfötterna, ”Dra dit Pepparn Växer med en Thomas Setson i högform, ”Aj aj aj” med Zekes, ”Dagny” med The Playtones. En låt som passade som handen i hansken. Dock hade jag hoppats på Fairytale i stället. Sannex version ”Gamla goa fina låtar” gör även den att man blir på glatt humör liksom

Jag var tidigare kritisk till Per Gunnarz men ”Tusen och en natt” låter rätt okej efter lite lyssningar men kanske beror på att man slipper sen den överspelade duraselkaninen. Till dom ensamma med Date, ”Sista Andetaget” med 90 Avenue, ”Aldrig ska jag sluta älska dig” med Ezzex, Rytmen av ett regn med Sväznons är andra spår som faller mig i smaken.

Några dalar finns även på skivan. De spår som jag mer än gärna hoppar över är ”Nej åter Nej” med Candela, Visst låter det bra men efter några lyssningar kan man det redan. 34:an med Spootlightz låter mer efterfest än dansband. ”Till mitt eget Blue Hawaii” med Von Hofstens låter som den här hämtad från misslyckad charterresa. Sorry grabbar. Men det ska mer til för att charma in sig hos Mackan. ”Gråt Inga åtrar” med Titanix låter tajt och proffsigt men hade gärna hört den som en ballad.

På det stora hela ett varierat album som sig bör, och vill du ha något nytt i bilen att lyssna på ska du satsa på detta dubbelalbum.


Publicerad:

JONTEZ – JAG TROR PÅ DIG

30 dec

JONTEZ – JAG TROR PÅ DIG
Betyg: 4
Skivbolag:Warner Music
Antal låtar: 14
Totallängd:

Jontez - Jag tror på dej 2009
Jontez - Jag tror på dej 2009

Första plattan utan färgstarka profilen Linus Lindholm som gav Jontez en stark profil. Många undrade vad det skulle bli av Jontez efter Linus avslut. Resultat har ni på denna skivan. Sångaren Ole Hansen sjunger med inlevelse och har en fin röst det märks att han gillar detta. Även om den inte är lika profilstark som Linus så är den helt okej. Plattan inleds med halvtempolåten ”Jag tror på dig” och fortsätter med hörvärda spår som ”Du skänker mening åt mitt liv”, ”Silver”, ”Om jag gråter”, ”Förälskelsens vind” och ”Du ska veta att jag saknar dig”.

Ole och övriga medlemmar har verkligen blåst nytt liv i Jontez som jag gott tycker kan mäta sig med dom stora ”elefanterna”. Det låter mycket snyggt och proffsigt kring deras produktion. Kul att man saxofonsmycket många låtar.

Till nästa platta hoppas jag på ännu mera Jontez. För även om det är en del covers på skivan så känns den mer helgjuten som Jontezalbum och inte ”Jontez coveralblum” om ni förstår vad jag menar. Mycket bra jobb grabbar.

Bjuder er på Jontez live med titelspåret ”Jag tror på dig”


Publicerad:

MATZ BLADHS – ENTRE

30 dec
Matz Bladhs nya cd
Matz Bladhs nya cd

MATZ BLADHS – ENTRE
Betyg: 4
Skivbolag:Mariann
Antal låtar: 12
Totallängd:

För många är och förblir Matz Bladhs synonymt med Göran Lindberg. Han var bandets sångare 1983-1991 för att då göra ett uppehåll för att sedan göra comeback 2004. Personligen har jag mer att relatera till Paul Sahlin då det var han som var bandets sångare då jag började lyssna på dansmusik på allvar. I år firar bandet 40 år och gör det med att släppa detta album som fick titeln ”Entre” På nya plattan som är bandets tredje skiva med Göran sen 2004 levererar man nu lite mer eget material tillsammans med lite ”evergreens”. Det som slår mig är hur bra Bladhs kan låta med Göran. Detta är äkta mogen dansmusik.

Skivan innehåller många bra spår. Och en del som lämnar eftertryck är bland annat Gasolins klassiska ”Lille du” med svensk text av Ulf Georgsson, ”När ord inte räcker till” och ”En dag i taget”, ”Tänd ett ljus i fönstret”.

Vad gäller coverlåtarna hade man kanske varit lite mer vågat i urvalet. ”She´s not you” och ”I cant stop loving you” och ”So long” Hur många band har inte gjort dessa i otaliga versioner. Även om det svänger gott om guldklavebelönade Joakim Andersens sax så hade man kasnke kunnat varit lite mer originell i låtvalet Dock är det kul att höra den gamla ”Tro på mig jag behöver dig”. Lollo får sedvanligt på denna sjunger och gör det i ”Personality”.

Sammanfattningsvis en stabil platta i klassiks Matz Bladhs anda. Säker du mogen dansmusik att spela på festen ska du helt klart satsa på denna plattan.


Publicerad: