Torgny Melins släpper Dansbandsnatt 27/1

7 jan
Torgny Melins nya cd Dansbandsnatt
Torgny Melins nya cd Dansbandsnatt

Den 27 Januari släpper succébandet från dansbandskampen sitt nya ablum som fått titeln ”Dansbandnatt”. Skivlabel blir Columbia. Skivan är producerad av Anders Larsson från Streaplers. Kan vi hoppas på att detta album blir lika fräsch som de övriga man spelat in? Jag är inte orolig för det.


Publicerad: 2010-01-07 23:10:50

Vänerdansen

7 jan

F*N Måste det vara så här kallt. Jag som astmatiker fryser ju ihjäl. Ja ja jag vet att man inte ska gnälla men nu får det vara nog. -30 grodor i går kväll är för mycket. Så lite varme skulle inte skada. I och för sig var det ”bara” 14 förut när jag kollade på tempen så lite varmare är det ju ;)

I går bar det av till Environiq Arena Kristinehamn för dansgala. I dagarna två har det dansats för fulla muggar till Date, Gamblers, Wahlströms och Casanovas. Kvinna bakom alltm för det är faktiskt en kvinna heter Nina Fyhr. En sann dansentusiast som gillar detta med dans och dansband. Vi som gillar detta med dans och dansband har mycket att tacka Nina för hennes engagemang. Utan henne hade Kristinehamn varit en tråkig dansstad.

Wahlströms på Vänerdansen i Environiq Arena
Wahlströms på Vänerdansen i Environiq Arena

Arenan som är en multisportarena hade förvandlats till en riktigt trevlig och mysig dansarena. Man hade delat av en del av lokalen och lagt ut ett 3000 kvadratmeter stort dansgolv. Byggt en lång och trevlig serveringsbar samt ett stort område där man kunde sitta och fika. Det märktes att man lagt ner massort med energi på att få det så där ,mysigt som det var. Man glömde nästan bort att man var i en stor hall.

Fullt på golvet då Casanovas spelade upp till dans
Fullt på golvet då Casanovas spelade upp till dans

Baden som spelade den kvällen jag besökte arenan var Vadstenabanden Casanovas och Wahlströms. Båda banden spelade oerhört bra och kompletterade varandra riktigt bra. Det är nog så viktigt vid en nonstopdans så man inte väljer band som spelar samma låtar. Jag ljuger nog inte om jag säger att Daniel Wahlström och Henrik Sethson har dansbandsveriges bästa röster bland modernbanden. Riktigt riktigt bra röster och personliga var och en på sitt lilla sätt.

Dansbandskalaset till Environiq Arena
Dansbandskalaset till Environiq Arena

På dess två dagar var det c:a 800 som dansade och hade det kul. Detta visar ju bara att det finns potential för att arrangera fler danser i Arenan. Och faktum är (som du kan se ovan) att det redan är mer dans på gång i denna arena. På självaste valborgsmässoafton kommer dansbandskampen på besök med sitt koncept dansbandskalaset. Självklart finns vinnarna The Playtones med och tvåorna Titanix som av publiken blivit framröstade att få följa med på turnén.

Kristinehamns Dansförening
Kristinehamns Dansförening

I ett inslag på KLTV (Kristinehamns Lokal-tv) som rullar nu kan man se mera från Vänerdansen. Jag lyfter på hatten och önskar arrangörerna Kristinehamns dansförening lycka till med kommande danser och arrangemang.


Publicerad: