111001: Hedins med Mona G i Forshaga

30 sep

Du missar väl inte dansernas danskväll den 15 oktober i Forshaga Folkets Hus. Då kommer Hedins på besök. Med sig har dom ”gästartisten” Mona G.

Mona G:s upplöstes för några år sedan då hon valde att gå vidare med en solokarriär inom countrymusiken. Under tiden Mona Gs exitserade spelade man är flera kvällar varje år.
Det har härifrån det också sändes ett antal ”I afton dans” sändningar Mona valde dessutom också denna dansplats för att göra bandets sista spelning på.

Nu kommer alltså Mona tillbaka till Forshaga. Det förväntas komma ett stort antal gäster från både när och fjärran när Mona återigen står på dansbandsscenen vilket inte sker så ofta numera.

Både Mona och Hedins är skivaktuella. Mona har i dagarna släppt en ny singel och Hedins släpper sitt nya album i slutet av månaden.


Publicerad: 2011-09-30 23:12:39

Recension: Callinaz – Från mörker till ljus

28 sep

Calllinaz - Från mörker till ljus

CALLINAZ – FRÅN MÖRKER TILL LJUS
Betyg: 5
Skivbolag: Atenzia
Antal låtar: 12

Callinaz från skånska Klippan har gjort kometkarriär kan man säga. På mindre än ett år har man lyckats spela in sig hos danspubliken, kanske mest i Södra Sverige. Detta unga dansband med sin mogna stil har blivit en ”snackis” i dansbandssverige. Man har även hunnit med att släppa en singel med två låtar på och nu även en full-cd.

Bandet består av Carolina Skaarup Olsson – Sång, gitarr och dragspel
Mikael Rosenqvist – Bas, Andreas Holmberg – Trummor, Jianis Xouri – Gitarr, Magnus Ehnberg – Klaviatur

Låtmaterialet på skivan är fräsch mogen dansmusik Det hörs att man lagt ner energi på att göra nyskapande arrangemang på de coverlåtar som finns med på skivan. Det ger helhet och profil åt bandet. Mycket bra.

Bland låtskrivarna på skivan märks Marcus Persson/Ulf Georgsson, Mikael Wendt/Christer Lundh samt paret Tommy Gunnarsson/Elisabeth Lord och även Carolina Skaarup Olsson, som skrivit två av plattans tolv låtar. ”Aldrig ska jag glömma” som släpptes som singel i våras och ”Minnen av oss”. Två mycket bra spår som lovar gott inför framtiden.

Bland låtmaterialet på skivan gillar jag bäst utan inbördes ordning; ”Världens bästa servitris”, ”Minnen av oss”, ”Glömmer alla tårar” och ”Det regnar mot mitt fönster”, titelspåret ”Från mörker till ljus”.

Jag gillar Carolinas allsidiga och mjuka behagliga röst. Carolina sjunger själv på samtliga låtar förutom ”Nånting fånigt” där hon sjunger duett med Arne Bakken sångare i Hedins. Två röster som passar perfekt för en duett.

Med en sådan här stark debutplatta kan man inte misslyckas. Det är bara att kavla upp ärmarna och göra sig redo för dom stora dansestraderna i norden. Ser fram emot en uppföljare om något år.


Publicerad: 2011-09-28 13:36:28

GripSound från Mariefred 25 årsjubilerar

20 sep
Gripsound
Gripsound

Dansbandet GripSound från Mariefred lever en tämligen anonym tillvaro. Man spelar på lite olika dansställen i Mälardalen, Stockholmsområdet och gör en och annan tur till Gran Canaria för att spela på Playa Del Sol.

Bandets första spelning genomfördes den 13 december 1985 på
Djurgårdsporten i Mariefred.

I år firar bandet således sitt 25 års jubileum. Detta görs med en stor fest på Mariefreds IP den 24 september.


Publicerad: 2011-09-20 18:18:31

Grattis Larz Kristerz 10 år.

20 sep
Larz Kristerz
Larz Kristerz

Bloggen får lov att lyfta på hatten och gratulera Larz Kristerz som fyller 10 år som dansband. Inte illa. Det hela kommer firas med krogshow på Klockargården i Tällberg. Premiär sker den 7:e oktober


Publicerad:

Donnez bäst på Stommens Loge

20 sep

2011-09-20:

Donnez
Donnez

Stommens loge i Magra utanför Alingsås avslutade i söndags säsongen med dans till Donnez. Under den gångna säsongen har man en omröstning om säsongens bästa band. I år liksom föregående år blev det vinnande bandet Donnez. På en andra plats kom Glenn-Endys och på tredje plats Jontez.

Källa: Danlogen.se


Publicerad:

Wahlströms kasar in handduken efter mer än 20 år

18 sep

Wahlströms lägger ner

Efter hela 26 år på landets dansbanor väljer nu grabbarna i Wahlströms att lägga musiken på hyllan. Det är med stor sorg och en annan tår i ögat som jag tar del av uppgiften på danslogen.se

Enligt bandets egna hemsida har man offrat mycket av helger skolavslutningar,födelsedagar mm. Därför har man nu tagit ett gemensamt beslut att lägga Wahlströms på hyllan och gå vidare i livet !

Wahlströms har valt att avsluta och göra sin sista spelning på anrika Brunnsparken i Örebro lördagen den 14/1-2012. Där kommer det bli en oförglömlig danskväll med både mat, dans och musik.
Mer info om denna kvällen kommer på Brunnsparkens hemsida.

Wahlströms är ett band jag följt i många år på landets dansbanor. Jag minns deras singel ”Loverboy” som jag fick av bandet. Sedan dess har det bara rullat på. Jag har alltid tyckt att Wahlströms har något unikt. Daniels speciella lite något ”sårbara” röst i balladerna. Jag minns med glödje alla ”I afton dans”, ”Dansbandslåten” , ”Malungs dansbandsvecka” alla spelningar som dom gjort på Kristinehamns Folkets Hus.

Flera med mig kan nog skriva under på att ni kommer vara saknade.


Publicerad: 2011-09-18 16:47:02

Roger Lööfs blir Perry Band

18 sep

Perry Band

Roger Lööfs blir Perry Band och byter trummis. Det hela skedde i helgen då bandet spelade på populära Daginns Dancing utanför Oslo i Norge.

Bandet inledde som Roger Lööfs för att i paus byta backdrop och kläder.f
Repan ör Perry band är ännu inte helt klar klar, men några nya låtar hade vi hunnit få med. Tanken är ju inte alls att man ska bli något modernt dansband, men bandet nu har fått en trummis med massor av country och rock i sig, passar man förstås på att utnyttja det eftersom samtliga bandmedlemmar vill åt det hållet.

Bandet gillar ju dessutom att spela i Norge och kommer att anpassa repan därefter. Gårdagen gav mersmak. Det känns som om vi är på rätt spår nu hälsar Liselotte som trakterar både dragspel, gitarr, klaviatur och sångmikrofonen.


Publicerad:

Matz Bladhs med nya medlemmar

8 sep

Matz Bladhs innan medlemsbytet

Falkebergsbandet Matz Bladhs gör medlemsbyten. Två sådana till antalet. Det är trumslagaren Göran Landberg och saxofonisten Joakim Andersen som lämnar bandet. Göran kommer ersättas av Sören Kenstam på trummor som kommer från Lindas orkester. Håkan Nordling på saxofon och gitarr som kommer från Svennes kommer ta Joakims plats. Håkan kommer även bjuda orkestern på tvärflöjt. Något jag tror dom är tämligen ensamma om.

Källa: Danslogen.se


Publicerad: 2011-09-08 00:38:48

Eskilstunatrummisar byter band med varandra

5 sep

Och så en liten rapport från mina goda vänner i Gideons orkester.
Conny Eriksson har lämnat bandet för att börja spela trummor sjunga i Junix. Nisse Uddin som även han spelar trummor lämnar Junix för att spela med Gideons. Summa summarum så byter man trummisar med varandra. Då båda banden kommer från samma stad kommer detta fungera perfekt.

Bjuder er på en ”arbetarbild” från Storfors där Gideons spelade i våras.

Gideons roddar i Storfors Folkets Hus
Gideons roddar i Storfors Folkets Hus

Publicerad: 2011-09-05 00:46:31

Wretaz spelade in över 28 000:- till Afrikas barn

1 sep
Wretaz orkester
Wretaz orkester

I tisdags 30 augusti, spelade Wretaz på en extra dans i Broby till förmån för de drabbade på Afrikas Horn.

Tack vare att alla ställde upp och jobbade gratis kunde Broby skänka hela entréintäkten till UNICEF:s insamling. Det kom en bit över 200 dansare till Broby Festplats. Alla som var där hade en mycket trevlig danskväll samtidigt som man bidrog med pengar till detta behjärtansvärda ändamål.
Flera köpte entrébiljett till andra som ville bidra med inte kunde komma!

Det var Wretaz orkester tog initiativet till ”Afrikadansen” och Broby GoIF nappade direkt på idèn.

Källa: Wretaz.se


Publicerad: 2011-09-01 00:53:21