Du ska inte lita på din svärmor

7 maj
Bennys Orkester
Bennys Orkester

Jag tänkte bjuda er på lite goa dansbandshits ifrån det underbara 70-talet. Idag har turen kommit till ett band från småländska Mönsterås. Bennys heter dessa grabbar. Dom har spelat på i över 45 år. Man kanske inte är lika kända som Tonix som kommer från samma ort, men har likväl massor på sin meritlista.Bennys orkester bildades 1965. 1973 hade bandet nått sådana framgångar att man kunde börja spela på heltid, vilket man fortsatte med till 1987, då det var dags att övergå till deltid igen. Starkt är att man idag har tre medlemmar kvar sen starten. Flera lp-skivor, cd och musikkassetter finns på diskografin. Och det är just från en lp-skiva som jag hittat nedanstående pärla. ”Du ska inte lita på din svärmor” är en typisk 70-talare med lite fräcka rim. Underbar bugglåt :)

Och så här ser grabbarna ut i dagens sättning. Lika unga nu som då.

Dagens sättning av Bennys Orkester
Dagens sättning av Bennys Orkester

Publicerad: 2012-05-07 22:16:19

Trevligt brev från farbror blå

7 maj
Poliser
Poliser

I dag hände något fantastiskt. Jag fick ett blåvitt kuvert från Polismyndigheten. Va tänker ni, vad har nu mackan gjort? Jo det var så att jag var slarvig och tappade bort min plånbok i början av december. Trodde den var förlorad för alltid och spärrade så klart alla korten och fixade nya kort.

Men man skall aldrig ge upp hoppet. I dag när jag kom hem låg det ett brev som kungjorde att polisen hade min plånbok i tryggt förvar. Trodde inte det var sant när jag hämta den. Allt av värde fanns kvar förutom ett respass med totalt två resor på. ID-handlingar och annat fanns kvar. Så det kanske stämmer att det som göms i snö kommer upp i tö. Stort tack till dig som lämnade in den till polisen.


Publicerad: