Mums med fiskbullar

30 jun
Mums med fiskbullar

Mums med fiskbullar

Ni anar inte hur jäkla gött det är med fiskbullar. Fiskbullar och mos blev dagens lunch. Tänkte först bjuda hit bästa brorsam på detta men kom på att han inte gillar fiskbullar. Hur kan man INTE tycka om fiskbullar. Hallå tjena jag bara undrar.

Claes Lövgrens på Upperudslogen

30 jun
Claes Lövgrens på Upperduslogen

Claes Lövgrens på Upperduslogen

I kväll blir det att bege sig till Upperudslogen i Molkom dör Claes Lövgrens spelar. kl 21.00 sparkar grabbarna i gång det hela på en av Värmlands populäraste sommarlogar.
Väl mött alla dansgäster.

Finbesök utanför Statoil

28 jun
Fernandoz turnébuss i Kristinehamn

Fernandoz turnébuss i Kristinehamn

I dag när jag for till jobbet såg jag att vi hade finbesök utan för Statoil. Fernandoz var på besök med sin nya stora fina buss. Är det inte snygg? Såg på deras spelplan att dom var på väg ner till Granbacken Löberöd för att spela.

27 juni i bilder

27 jun
27 juni i bilder

27 juni i bilder

Min eftermiddag i bilder. Det blev lite shopping av allehanda slag. Skjorta, lp-skivor och mat.
Var på metro som hade stor rea och outlet på sitt lager. Köpte en skjorta där som jag gillade. Alla jeansen på outleten var damjeans så där kammade man noll. Men 100 spänn för en skjorta är bra pris.

tog en promenad sen till Kupan (Röda korset) för första gången. Köpte där två lp-skivor med dansbanden Saints och Roosarna för totalt 20 kronor.

Roosarna & Saints

Roosarna & Saints

Blommans på dansbanorna igen

26 jun
Foto: Blommans orkester

Foto: Blommans orkester

fler och fler dansband väcks till liv vilket är enormt kul.
På publikens begäran är Blommans Orkester åter på dansbanan. Sångerskan Annelie Månsson (Leopold) är en riktig glädjespridare. Det är mycket tack vare hennes röstresurser som gjorde att orkestern blivit så populär som den är idag.

Orkestern startades upp av Thomas (Blomman) Broström i mitten av 80 talet.
Många människor trodde kanske att Blommans-tiden skulle upphöra på grund av hans kristna tro. Tron är inget hinder utan snarare en tillgång i tuffa tider. Att andlig musik och dansbandsmusik går hand i hand är inget nytt. Det var vi sett prov på tidigare genom Göran Lindberg, Christer Sjögren och Hans Martin

Med i Orkestern är även Annelies man Bengt-Åke Leopold som är en mångsysslare inom musiken. Han spelar bas, gitarr, saxofon och sjunger såväl solo som körsång.

Repertoaren består av många kända sånger som publiken känner igen och gärna sjunger med i. I bland är allsångsfaktorn hög på bandets spelningar och uppträdande. just allsång är ju också ett begrepp när man talar om Blommans ork. Orkestern livar gärna upp sin publik med hjälp av allsång vilket är väldigt populärt vid kalas.

En helt ny cd är inspelad med låtar som t,ex ”Det finns ingenting att hämta”, ”Spara sista dansen”, ”34:an”, ”Allt det som kärleken är” och ”Release me” för att nämna några låtar.

BH band jubilerade

25 jun
Bengt Bengt Hennings jubilerade Foto/Copyright: Kurt Sundin svt.se

Bengt Hennings jubilerade Foto/Copyright: Kurt Sundin svt.se

Som bloggen tidigare berättat så har Bengt Hennings från Länghem haft sitt 45-års jubileum tillsammans med sin skivrelase på Krumbo festplats utanför Fågelum. På Dans med krt var där med sin kamera och filmade.

Se hans fina reportage här.

Nostalgidans med Tommy Bergs i Älvsbacka

24 jun
Tommy Bergs

Tommy Bergs

Midsommarafton är ju synonymt med dans. Det ska vara dans på midsommar tycker jag. Gärna på lövad loge. Allt detta fick man om man på midsommarafton styrde kosan till Torskedslogen i Älvsbacka några mil norr om Molkom. Strax efter halv åtta satte vi oss i bilen och styrde kosan uppåt. Det var bra väder. Risk för regn frammåt kvällen hade vädergubbarna sagt. Och jösses vad fel dom hade.

Mot Torskedslogen

Mot Torskedslogen

Vägen härifrån till Tidafors är rätt okay. Sen är det en lite sämre grusväg att köra på tills man kommer fram till Älvsbacka hembygdsgård och Torskedslogen. Men tar man det bara lugnt så löser sig det mesta. Flera dansband som spelat på logen har varit smått skeptiska när dom kört sina turnébussar fram på dom slingriga vägarna och undrat om dom verkligen varit på rätt spår.

Torskedslogen

Torskedslogen

Ungefär 20.40 kom vi fram till logen. Det stod lite bilar, husvagnar och husbilar där. Hälsade på dom trevliga arrangörerna som jag lärt känna lite genom en kompis. Här på logen har man inte så mycket dans nu för tiden. Två kvällar per år. Nästa kväll är sista lördagen i Juni då Hülphers numera Stefan & Company kommer och spelar. För några år sedan hade man fler kvällar och samarbetade med Upperudslogen i Molkom.

Hela bande på scenen

Hela bande på scenen

Klockan 21.00 drog man i gång dansen och några danspar ger sig upp på golvet. Första halvtimmen var det lite tunsått på golvet men efter ett tag så strömmar publiken till. Det verkar som att en del suttit hemma och kalas lite innan dom begav sig hit. Bilar och traktorsläp och cyklande dansgäster kommer från alla håll och kanter.

Orkestern spelade denna kvällen var ingen orkester som helst. Utan hemmafavoriterna Tommy Bergs orkester.
Efter 25 år så startade man förra året upp orkestern igen som bildades 1968.
Bandet har flertalet vinylskivor, framträdande i diverse radioprogram m,m på sin meritlista.
Så att hitta låtar till sin repertoar kan inte ha varit svårt
Under förra året spelade man in två cd-skivor varav en blev rejält uppmärksammad. Skivan Filipstad 400 år gavs ut till stadens jubileum och sångaren Ulf Gullbrand skrev låten med samma titel.
Nu hade man tagit samma låt och gjort om texten som i ny tappning blev ”Samma härliga gäng”.
Under förra året utökade med en keybordist. Ronny Boström heter han, och är en Molkomspôjk. Bandet har tränat hela vintern och våren, och var inför sommaren redan att ge sig ut på dansbanorna med både gamla godingar från förr men även en del nytt.

Tommy Bergs på Torskedslogen

Tommy Bergs på Torskedslogen

Spelningen på Torskedslogen var bandets första offentliga spelning efter att tidigare gjort små gästframträdanden på bland annat Molkoms Marknad. Det var en fröjd att se bandet leverera dessa låtar med den spelglädjen dom har. All musik framförd direkt från hjärtat. Inte var jag man får höra låtar som ”Ut i naturen, ”Lasse Ledsen”, ”Aja baja Anna-Maja” och ”Liten”. Det är något visst med dessa 70-talare. Dom ibland nödaktiga rimmen. Fullkomligt underbart med textrader som handlar om att det spelar roll vem som vinner en match i bandy om man skall bjuda på korv med mos efteråt.

Danspublik på Torskedslogen

Danspublik på Torskedslogen

Då bandet hade en speltid på 5 timmar så valde man att baka in två pausar på kvällen. En paus ungefär 22.45 och en 00.45 Det smakade gott med hemgjorda köttbullsmackor och dricka som vi köpte i serveringen.
En och annan varmkorv slank även det ner i magen. Lite trist att myggen hade hittat oss där vi satt och fikade. Men vad gjorde det egentligen när det i övrigt var en så fin kväll.

Delar av Tommy Bergs

Delar av Tommy Bergs

Många säger att återväxten bland dansarna är nästan obefintlig. Men jag tycker inte det. Det var en fröjd att se så många dansare i olika åldrar som svängde loss på golvet samtidigt. En hel del ungdomar var på plats och firade midsommar på logen och många av dem var uppe på golvet och dansade riktigt bra.
På publikens begäran spelade man några av sina stora 70-talhits en andra gång. S¨å nu blir det till att rota fram alla dessa lp-skivor man har hemma med Tommy Bergs och försöka föra över dessa pärlor på cd så att man kan ha dem i bilen.

Torskedslogen

Torskedslogen

Kl 02.00 var så dansen till ända och det återstod att tacka orkestern och arrangörerna för en riktigt trevlig midsommarafton. Hoppas på en repris nästa år kanske? Hoppas kan man ju alltid. Landade hemma i Lusasken strax efter klockan tre på lördagsmorgonen.

Loa Falkman och Björn Skifs på Skansen

24 jun

Sitter och kikar på You Tube en hel del och ibland hittar man riktiga pärlor som man bara måste dela med sig utav. Här följer ett klipp med Loa Falkman och Björn Skifs som överaskar Lasse Berghagen på Allsång på skansen. Detta är entertainers i toppklass.

Nya Martinez

23 jun
Martinez orkester anno sommaren 2012

Martinez orkester anno sommaren 2012 Design: Markus

Så här ser nya Martinez med sångerskan Sandra Estberg som förut var i Nova ut. Jag tog mig friheten att själv designa ett kort utifrån deras nya pressbild. Det blev helt okay tycker jag.
En kille i bandet som är ganska färsk och som på bilden bär röda byxor är Linus Karlsson. Han spelar klaviaturer och kommer från Uppsala. På bandets hemsida beskrivs han som en alldeles briljant kille med rätta glimten i ögat. Premiär för Sandra var på midsommarafton i Liden utanför Sundsvall.
Missa inte Martinez på sommarens dansestrader.

Dans i Persbergsparken

22 jun
Persbergsparken norr om Filipstad

Persbergsparken norr om Filipstad

Dans blir det även i sommar i perbsegrsparken som ligger norr om Filipstad. På fredagarna dansar man mellan 19.00 – 22.30 till sköna värmlandsduos.

2012-06-29: Kennings
2012-07-06: Danzells
2012-08-17: Kennings
2012-08-24: Kåres

Snart dags för Härnösands Grand Prix

21 jun
 Dansbanden som gör upp i Härnösands Grand Prix


Dansbanden som gör upp i Härnösands Grand Prix

I år ställer man in dansbandsfestivalen i Härnösand. Men tävlingen Härnösand Grand Prix går av stapeln ändå. Detta sker den 30 juni på Mellanholmen i Härnösand. Det band som vinner tävlingen kommer att spela under kvällen som en del i underhållningen på matfesten. Vinnaren kommer också att få spela i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung, en spelning på Parkaden i Härnösand under hösten ingår också i priset. Första året tävlingen arrangeds vann Dreams och förra årets vinnare blev Excess. Så nu återstår det att se vilka som får bära titeln ”Årets dansbandskometer 2012”.

De sex banden som gör upp om titeln är:
Ankies (Borlänge)
Callisto (Vadstena)
Edge (Härnösand)
Essex (Eslöv)
Kertz (Skara)
Remembers (Oskarshamn)

Källa: FJL