Nya Markuz.se

31 jul
Nya Markuz.se
Nya Markuz.se

Nu har jag uppdaterat min hemsida. Äntligen säger jag.

Jag har gjort om layouten på hemsidan samt städat bort en massa information som var föråldrad. Har även uppdaterat med nya bilder på de flesta sidorna. Surfa runt och upptäck dom ”nya” sidorna.

Här finner du lite bilder och information om mig själv. Dansband och dansbandsmusik är lite av min hobby så det finns det en hel avdelning om där du kan ta del av en del information om just det.

Min andra hobby är bussar och spårtrafik som även det fått en egen avdelning här på hemsidan.

Missa inte heller mitt fotogalleri där det finns en hel del bilder att kika på.

Under fliken webbdesign finner du lite saker som portfolio där du kan se vilka hemsidor jag skapat samt lite annat grafiskt material jag skapat med hjälp av datorn.

Läs gärna min Blogg där jag skriver lite om vad jag varit med om samt lite andra tankar och funderingar kring mitt liv.

Skriv gärna i min gästbok innan du lämnar sidan. Hoppas du finner nöje med hemsidan,


Publicerad: 2012-07-31 13:35:36

Dagstur ner till Sjötorp och Mariestad

31 jul

Här om dagen tog jag mig en dagstur ner till Sjötorp och Mariestad. Bjuder er här på lite bilder från turen.

Sjötorp
Sjötorp
Turistbyrån i Sjötorp
Turistbyrån i Sjötorp
Blommor i Sjötorp
Blommor i Sjötorp

Sjötorp
Sjötorp

Efter det att jag traskat runt här lite köpt lite böcker och en trevlig mjukglass tog jag mig vidare till Lyrestad där jag tänkte inta min lunch. Ett underbart väder och trevlig väg på väg till Lyrestad. För er som inte vet så är detta ett litet samhälle som ligger vackert beläget vid Göta Kanal och bara en kort cykeltur från Vänern och Sjötorp.

Lyrestad
Lyrestad

Ett tips kan vara att besöka museet kallas Hamnmagasinet. Här fins diverse gamla saker som man samlat på sig. Gamla telefoner, en gammal haldelsbod gmla kläde,r, verktyg ja allt du kan tänka dig. Väl värt ett besök

Lyrestad Kyrka
Lyrestad Kyrka
Lyrestad
Lyrestad

Försökte hitta något trevligt matställe i Lyrestad förutom den lokala pizzerian. Hittade inget så jag beslöt mig för att dra vidare ner mot Mariestad. Pärlan vid vänern. Här besöktes Vands Bistro där en pastagratäng intogs med god aptit.

Pastagratäng
Pastagratäng

Efter maten så gic jag runt på stan och fotograferade en del av dom vackra delarna av Mariestad som jag tror kallas för Gamla Stan.

Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy med Kyrkan Mariestad
Stadsvy med Kyrkan Mariestad

Sen gick jag ner till hamnen och tog mig en promenad ner till hamnen och kikade på båtfolk och andra trrevliga människor som turistade i Mariestad. Här i hamnen kan man bland annat äta, mat, glass färsk fisk m,m m,m

Hamnen i Mariestad
Hamnen i Mariestad
Blommor i Mariestad
Blommor i Mariestad

När jag blev mätt på Mariestad styrde vi kosan hemåt igen.


Publicerad:

Wizex gjorde succé på torget i Filipstad

30 jul
Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Filibjurveckan i Filipstad och dans är ett lyckat kast. I år var det Wizex som stod för dansen. Och jag kan säga att det var längesen jag upplevt ett sådant genommusikaliskt och kompetent dansband.

Det hela började på eftermiddagen då broder och jag drog upp mot Filipstad i den blåa faran. Mycket trevligt väder och högsommarvärme bjöd vädergudarna på.

Vi gjorde en mellanlandning i Nykroppa för lite fotografering. Mer om detta med bilder kommer i en annat inlägg.

Landade runt 17.30 i Filipstad. Började med lite shopping. Det blev en fräck t-shirt på Tomas Kläder. Trots att staden inte är så stor så har man trots detta en hel del trevliga butiker och dessutom en galleri.

Efter detta gick vi fram till scenen och spanade in bandets soundcheck där bandet var i full färd med att ställa ljud. Förväntningarna växte i kapp med att klockan gick. För mig var det längesen jag hörde Wizex live.

Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Klockan 20.00 drog man i gång dansen och det var något tunnsått i början på golvet. Men efter ungefär 45 minuter spelande var torget fullt av dansglada människor. Kanske var det så att folk satt hemma i det fina vädret och grillade lite innan dom tog sig ner till torget och dansbanan.

Erik och Dan
Erik och Dan

Som jag skrev inledningsvis så var det längesen jag upplevt ett sådant genommusikaliskt och kompetent dansband. Wizex bjöd inte bara på en danskväll utan även på en show. Förutom att sjunga riktigt bra visade sig Anna Sköld och Thomas Lindberg vara två riktigt stora entertainers. Man hade inte tråkigt en enda sekund.
Jag kan ju berätta att jag varit på danskvällar där bandet stått och spelat av låtarna rätt upp och ner och väntat på att klockan skall gå så att dom får åka hem. Men det såg man inte tillstymmelse till här.

Anna och Thomas
Anna och Thomas

I Wizex har ju storheter som Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Perelli och Paula Pennsäter lagt grunden till sina karriärer. Men nu är det Anna Sköld som är sångerska och till sin hjälp har hon bland annat Thomas Lindberg. Jag kan nästan inte finna ord för hur bra det är. Lägg där till Erik Iversens härliga skånska sång så har ni den ultimata danskvällen.

Allan och Tommy
Allan och Tommy

Låtmässigt var Wizex mycket grymma om man skall använda ett modernt uttryck. Man blandade friskt mellan gamla Wizexklassiker, nyare spår från de senaste plattorna och covers som man så klart arrangerat om i bästa Wizexanda. Kan påstå att det inte var en enda dålig låt på repertoaren.

Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Så Wizex är ett band jag gärna upplever live igen och kan varmt rekommendera dig att göra det samma.

Under kvällen blev vi lite smått hungriga så det blev en lite korv och mos från Torggrillen som fick slinka ner. Smakade riktigt gott.

Vid midnatt hade sista dansen ebbat ut men publiken vill så klart ha mer vilket jag kan förstå. Då plockade man fram ett ess i rockärmen. Då det var massor av blandad publik i alla åldrar böjd man på ett medley med sköna sommarsånger som alla kunde sjunga med i. Sicket dtrag det blev på golvet och bland folket som stod utanför. Jag tror ingen kunde stå still.
Sedan blev det att tacka orkestern för en riktigt bra kväll, köpa deras nya skiva och sen i skta mak puttra hemåt till tonerna av Simsalabim.

Danspublik
Danspublik
Anna och Thomas
Anna och Thomas
Jag och Anna
Jag och Anna

Publicerad: 2012-07-30 19:45:54

Dates nya hemsida är en besvikelse

30 jul
Dates nya hemsida
Dates nya hemsida

Dates nya hemsida är en besvikelse. Turnéplan, Gästbok, Pressmaterial och bokningsinformation är allt som finns. Man undrar vart all historik om Date, information om medlemmarna, diskografi, bilderna från spelkvällarna har tagit vägen? Designen verkar lite smått klumpig. Hade gärna sett ett annat upplägg på hemsidan och mer information om bandet.


Publicerad:

JVeckans dansband 31: Jánex från Korsholm i Finland.

30 jul
Jánex
Jánex

Nu har jag hittat en ”dansbandspärla” igen. Denna gången har jag gått över vattnet till landet i öster.
Dansbandet Jánex kommer från Korsholm i Finland. Jánex består utav fyra unga killar, som tänkte ta och fräscha upp dansbandsgenren. Med sin helt hemmasnickrade låt har dom tagit publiken med storm.
Lyssna och njut!


Publicerad:

Sandins har släppt sig

28 jul
Sandins orkester
Sandins orkester

Nu har värmlänningarna Sandins nya skiva äntligen kommit ut. Skivan släpptes mitt under pågående dansbandsveckan i Malung. Plattan har fått titeln ”Drömmar, Kärlek och SMS”. Detta är en platta med både nyskrivet material och en hel del omtyckta låtar som bandet spelar ute live på dansbanorna.

Bjuder er nedan på låten ”Ett SMS till dig”


Publicerad: 2012-07-28 12:00:35

Kikki och Wizex till Pride

28 jul
Kikki och Wizex till Pride
Kikki och Wizex till Pride

Nu på tisdag 31/7 drar Stockholm Pride i gång. Detta är en glad festival för hbtq-personer och alla andra som gillar den kulturen. 2012 års festival pågår från 31 juli till 4 augusti.

Onsdag 1 Augusti uppträder Kikki Danielsson på festivalen. Hon gör det tillsammans med det
band som hon en gång spelade i, nämligen Wizex orkester.

Till Stockholm pirde säger Kikki Danielsson ”Jag ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm Pride, Tantolunden och den sköna stämningen som alltid är där. Har många fina minnen därifrån och det ska bli mycket roligt att få komma dit ihop med Wizex”

På torsdagen har man den populära schlagerkvällen som i år gästas av förre detta Barbadossångaren Mattias Holmgren.


Publicerad:

Dags igen för Melissa Williams magiska foxkväll.

26 jul
Melissas magiska foxkväll
Melissas magiska foxkväll

Som ni ser är det dags igen för Melissa Williams magiska foxkväll. Denna gång är det Oskars loge, ett ställe kanske mer känt som Lagårn i Skultuna som är platsen för detta. Detta ställe ligger norr om Västerås. sDet kommer bli en magisk kväll. Kvällens dresscode är vitt. Så klä upp dig i vitt och res dit. Allt behöver inte vara vitt.

Kika in på www.gavledans.se för mer info om bokning av mat m,m


Publicerad: 2012-07-26 23:39:52

Wizex besöker i kväll Filipstad

25 jul
Wizex
Wizex

Missa inte Wizex som i kväll uppträder på torget i Filipstad. Starten går klockan 20.00
Kom dit och lägg en sula på parketten. Fri entré är det också.


Publicerad: 2012-07-25 07:51:33

Fryksdalsdansen 2012 drar i gång

25 jul
Några av banden och artisterna under Fryksdalsdansen 2012
Några av banden och artisterna under Fryksdalsdansen 2012

Idag onsdagen 25 juli öppnas portarna till Årets stora dans- och nöjesfest i Värmland – Fryksdalsdansen i Sunne. Under fyra dagar kommer dansband att spela upp på två olika dansbanor i Sunne. Förutom detta blir det också shower, schlagertält, karaoke samt två olika diskotek. Med andra ord bör det finns något för dom flesta oavsett om man gillar dansband eller inte.

Programmet ser ut som följande:
Onsdag 25/7 Lasse Stefanz, Perikles, Casanovas, Show med Jerry Williams
Torsdag 26/7 Larz Kristerz, Blender, Highlights, Show med Youngblood
Fredag 27/7 Martinez, Date, Vagabond, Show med Thomas Dileva
Lördag 28/7 Fernandoz, Arvingarna, Scotts, Show med Björn Rosenström


Publicerad:

Förändringar i Hedins

24 jul
2013 blir Hedins en trio Fotomontage: Markus
2013 blir Hedins en trio, Fotomontage: Markus

Hedins meddelar via sin facebooksida att man från och med hösten 2013 kommer spela som trio.

Efter flera år på vägarna med fullsatta spelplaner och tusentals mil i turnébussen, så har vi bestämt oss för att ta ett nytt steg för vår orkester skriver dom. Bandet kommer att sluta turnera som dansband i den formen man har idag.

Hedins snittar på c:a 150 jobb mer år med spelningar i hela norden. De långa resorna och turnéerna tar för mycket kraft och energi.
Därför kommer man från augusti 2013 att omformas till en trio. Man kommer att spela på trivseldanser, pro-danser, fester och sist men inte minst kryssningar. Bandet lovar att dom kommer ge allt sista år som bandet i sin nuvarande form.

Sista spelningen med Hedins som kvartett blir i Malung under dansbandsveckan 2013.

Bandet är just nu aktuella med en ny sommarsingel som man släppt tillsammans med Jenny Saléns orkester.
Releasen skedde under Malungs dansbandsvecka där man traditionsenligt spelade nonstop tillsammans på bana 1.


Publicerad: 2012-07-24 00:08:16

Publikrekord i Malung

22 jul
Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Det blev rekord i år med. Om än inte 55 000 som arrangörerna hoppats på. Svenska Dansbandsveckan i Malungs nya publikrekord blev 50.719 besökare och en ökning med 2.584 jämfört med 2011


Publicerad: 2012-07-22 22:04:21

Rapport från Malung del 4

22 jul

Siffror och åter siffror. Det är nästan som att det är stort fokus på att slå publikrekordet från förra året. Fredagen bjöd på 7200 dansare i parken. En ökning med 489 personer året innan.

Excess i Malung Foto: Excess.se
Excess i Malung Foto: Excess.se

Regn verkar ha varit ett stående inslag under dansbandsveckan. Men vad gör lite regn. Folk kommer ju ändå. Dansfolket är ett tåligt folk som inte gnäller för några droppar regn, även om det är trevligare med lite solsken.

Från scenen i Grönlandsparken bjöds det bland annat på dansshow med Tobias Wallin & Helena Fransson kända från Let´s Dance. En fröjd att se på bra dans.

I parken idag spelade flera yngre band som har framtiden framför sig. Excess, Framed, Pure Divine är några av dem. riktigt kul att man i år släppt in flera nya band. Men med tanke på att flera band lagt ner senaste tiden så har man ju varit tvungen att ta in nya band för att fylla upp alla platser.

Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Lördagen är tack och farväl dagen med stor grand finale både i Grönlandsparken och Orrskogen. Lördagen bjöd liksom onsdagen dansband från hela norden. Vi fann band andra. Finländska Tommys med Hans Martin, Ingemars från Norge och Blue Hawaii från Danmark. Lägg där till alla svenska band så förstår ni vilken mix det var. Mycket dansare även på lördagen. 7088 besökare och åter en ökning, denna gång med 901 personer.

Trots att vädergudarna inte kanske varit snälla alla dagar så tror jag och hoppas jag att både dansare och arrangörer kan se tillbaka på en trevlig vecka. Jag har hört folk som redan börjat sakna Malung och som laddar inför nästa år.


Publicerad:

Rapport från Malung del 3

21 jul
Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Blir det rekord eller inte? Ja det kan man undra. Torsdagens siffra blev som är en minskning med 342 personer jämfört med tidigare år. Men nu skall man ju inte haka upp sig på siffror. En låt som nog skulle passa bra att sjunga är ”Im singing in the rain” eller varför inte Matz Bladhs gamla dänga ”Det faller ett regn”. Men vad gör det att det regnar när det är dansfest i Malung.

Från Drifters scenshow Foto: Danslogen/Youtube
Från Drifters scenshow Foto: Danslogen/Youtube

Torsdagen har de senaste åren bjudit på riktigt bra scenshow i Grönlandsparken. I år var det inget undantag. Både Drifters, Larz Kristerz och Donnez bjöd som vanligt på färgsprakande nummer.

Drifters har gjort det till en sport att på något sätt försöka överträffa sig själva varje år med sin scenshow. I år spelade man under namnet Ragglerz and the Brylerz. Alla killarna i bandet var som vanligt utklädda till kvinnor och Erica Sjöström var en man med stor mage. Man fick även se Erika imitera Jerry Williams och se Tur-Åke som Elvis. Jag tycker det är härligt att Drifters bjuda så på sig själva som dom gör. Sammanfattningsvis en makalös eftermiddag i Grönlandsparken.

Se ett inslag från showen nedan som danslogen.se filmat.

Även danskvällen i Malung rapporteras som mycket god med mycket glada dansare och god dansmusik

Källa: Danslogen.se


Publicerad: 2012-07-21 05:34:39

Highlights med ny cd-singel ”Tro på mig”

20 jul
Highlights släpper en ny cdsingel "Tro på mig"
Highlights släpper en ny cdsingel ”Tro på mig”

Highlights släpper en ny cd-singel inom kort i samarbete med Sweden songs och KA musik. ”Tro på mig” heter den och är skriven av Christian Lindholm, Michael Lindholm och Anders Nilsson. inom kort finns den också tillgänglig för på Itunes samt på Spotify.


Publicerad: 2012-07-20 03:48:12

Bloggtipset: Janders

20 jul
Janders orkester
Janders orkester

Janders är en av Norrlands äldsta orkestrar som man verkligen kan kalla för still going strong. 1965 såg orkestern sitt ljus i byn Karlsbäck, Bjurholms kommun i Västerbotten.

Janders blev väldigt fort populär i norrland under 70-talet med flera fina publikrekord som står sig än i dag! Idag utgår bandet från björkarnas stad Umeå och spelar i hela norrland med avstickare till Finland, Norge och danskryssbåtarna till Åland och Finland.

Idag består Janders av: Mattias Rehnberg, Peder Halläng, Christer Jonsson och Daniel Hörnell. Man spelar även i bland som trio på diverse pro och motionsdanser.

Vill man följa bandet skall man absolut åka ut och dansa till dem live men man kan även besöka deras fina blogg. ”Dansbandsbloggen” som det kallas ligger hos Västerbotten Kuriren.

I bloggen får man ta det av det mesta som rör orkesterns spelningar. Jag tycker det är intressant och välskrivet. Man bjuds på bilder både från och bakom scenen. Det är lagom mycket skrivet om varje turné vilket är ett stort plus. Det gör att man orkar läsa allt utan att det blir tröttsamt. I bland bjuds man även på en och annan video vilket är trevligt.

För att besöka bloggen kan du klicka här http://blogg.vk.se/dansbandsbloggen


Publicerad:

Inte mera Jysk

19 jul
Inte mera Jysk
Inte mera Jysk

Behöver en byrå att ha lite kläder i. Åkte först till Mio här i stan utan att finna något som passade i pris. Åkte sedan vidare till Jysk här i Kristinehamn för att kika. Hittade en byrå som jag trodde på. Men skyltningen var urkass så jag blev förvirrad och gick och frågade om hjälp. En kille som inte verkade ha allt för stor koll kom och skulle hjälpa mig.

Frågade om dom hade den byrån jag ville ha. Ja men då får du den bara 41cm, bred. Nej sa jag: jag vill ha den så lång som den som står här är. Följde med han till kassan där kan knappade in printade ut en lapp på en byrå som såg helt annorlunda ut än den jag frågade om. Förklarade en gång till bad jag ville ha. Fick då svaret att jag var tvungen att bestämma mig eftersom dom stängt för 5 minuter sedan.

Va??? Jaha sa jag. Då ber jag att få återkomma en dag då ni har tid sa jag och stövlade ut därifrån.


Publicerad: 2012-07-19 18:48:35

Lägesrapport från Malung Del 2

19 jul
Hans Östh i Bhonus / Fun fun fun
Hans Östh i Bhonus / Fun fun fun

Onsdagen. Dagen då en del flyr Malung eller helt enkelt struntar i att gå upp på dansen i Orrskogen för att det blir för mycket folk. en av anledningarna stavas Lasse Stefanz. I år hade man planerat att flytta Lasse Stefanz till en ny bana, något som inte föll bandet i smaken. Detta medförde att dom fick spela på bana 2 som dom gjort tidigare år tillsammans med Anne Nørdsti band.

Nästan 9000 inne på Orrskogen är inte dåligt. Närmare bestämt 8971 personer. Men frågan är hur trevligt det egentligen är med så mycket folk. Men jag måste ju erkänna att Kristianstadsgrabbarna kanske hade en liten del i att det blev rekord denna kvällen. Man kan ha många åsikter om bandet vilket många har dom man läser på danslogen.se Men dom drar folk till Malung i alla fall.

Men som tur är så är dom inte ensamma om att dra folk till Malung. Ett annat band som i våras kastade in handduken som dansband gästade Malung under onsdagen. Bandet jag snackar om heter Bhonus. Som traditionen bjuder blev det ett riktigt bra drag under The Beach Boys showen som går under namnet ”Fun Fun Fun”. Som vanligt helt makalöst enligt rapporterna. En sak är säker. Dessa grabbar levererar alltid.


Publicerad:

Lägesrapport från Malung Del 1

18 jul
Orrskogenn i Malung
Orrskogenn i Malung

Malungs dansbandsvecka i är full gång. Det inledes i söndags med guldklavegalan som jag kommenterat i ett annat inlägg. Vädrets makter kunde man ro för och det blev ett sjuhelsikes regnoväder med tillhörande åska. Det medförde att radiosändningen från Malung avbröts och gjorde det tämligen ointressant för de som satt hemma på radion och lyssnade. Åskan slog till och med ner i en dansbana men ingen verkade ha kommit till skada. Men lagom till dansen så tittade solen fram. Blev enligt rapporter en trevlig kväll med 3719 besökare. En minskning med 83 från förra året.

Throleif Torstensson
Throleif Torstensson

8282 besökare och en ökning med 972 mot föregående år för man se som ett bra facit denna måndag. Det är ju även alltid på måndagen som man inviger Malungs dansbandsvecka i Malung. Detta görs traditionsenligt av självaste Thorleif Torstensson som med sitt band spelat varje år på dansbandsveckan sen starten 1986. Och frågan är om det var för sista gången Thorleif invigde veckan med tanke på att bandet läggs ner i höst. Men kanske kommer han tillbaka till Malung. Till Gula bladet (Dansbandsveckans egen nyhetstidning) säger Thorleif: ”Det här är årets höjdpunkt och Grönlandsparken är ett sådant ställe där jag skulle tänka mig att dyka upp igen någon gång”. Riktigt kul att man ökar på siffrorna redan från måndagen. Kanske inte så konstigt med tanke på att Sveriges största dansband spelar på måndagen. Jag syftar så klart på Thorleifs, Streaplers och Flamingokvintetten.

Sten och Alexander Nilsson
Sten och Alexander Nilsson

205 fler besökare än tisdagen förra året gör att man landar på 7429 personer. Man pratar redan nu i medierna om publikrekord för veckan. Man kalkylerar med 55 000 besökare i år. En siffra som inte är helt orealistisk. Men frågan jag ställer mig är hur mycket dansbandsveckan egentligen kan växa. Man får hoppas att dom inte växer ut ur Malung.

Något som är minst lika uppskattat som dansen i Orrskogen är uppträdandena i Grönlandsparken. Här ställer banden upp och ger sina fans gratisshower med spex, musik och allehanda bus. Några som bjöd på en riktig show var bland andra Sten & Stanley som bjöd på smakprov från sin jubileumsshow. Det blev även allsång till ja just det. ”Jag vill vara din Margareta”. Sten Nilsson slutar aldrig att förvåna publiken Förutom modevisningar och annat skoj uppträdde Jannez tillsammans med mina kompisar i Rent Drag Som avslutning på denna dag äntrade både Elisas och Perikles scenen. Jag tycker det är riktigt kul när banden bjuder på sig själva och gör detta. En del publik är sådan som kanske inte går ut på dans annars men som gillar detta med dansband och dansbandsmusik. Kul är det också med alla dessa band på
väg upp som får chansen att visa upp sig i Grönlandsparken.

Dansare i Malung
Dansare i Malung

Publicerad: 2012-07-18 15:08:11