Outfit 30 Augusti

30 aug
Outfit 30 Augusti
Outfit 30 Augusti

Keps: New Era New York
Tröja: Jack´n Jones
Jeans: Evisu
Skor: Converse


Publicerad: 2012-08-30 08:33:43

Dags för dansveckan Römppä Viikko i Pajala

30 aug
Dansvecka i Pajala Kommun
Dansvecka i Pajala Kommun

Nu är det dags för dansveckan Römppä Viikko i Pajala att gå av stapeln för 25 året i rad.

Måndag 24/9 Barbazz – Erkheikki Folkets Hus
Tisdag 25/9 Agneta & Peter – Kaunisvaara
Onsdag 26/9 Tommys – Tärendö Folkets Hus
Torsdag 27/9 Ceges – Udden i Kangos
Fredag 28/9 Janders – Kivijärvi bygdegård
Lördag 29/9 Janders – Sporthallen Pajala

Dans till Zerix under förra årets dansvecka. Foto:Römppävikko
Dans till Zerix under förra årets dansvecka. Foto:Römppävikko

Publicerad:

Junix inleder danserna i Storfors Folkets Hus

29 aug
Storfors Folkets Hus
Storfors Folkets Hus

Korpen Karlskoga kommer snart att dra igång dom omåttligt populära söndagsdanserna i Storfors Folkets Hus med start 23 september då Eskilstunabandet Junix bjuder på dansmusiken. Danstiden är som vanligt 17.00 – 20.30 Kom i håg att ta med fikakorgen då man inte har någon fikaservering på stället.

2012-09-23: Junix
2012-09-30: Hilltons
2012-10-07: Kenneth Hertz
2012-10-14: Leif Hermanssons Orkester
2012-10.21: Hedins
2012-10-28: Matz Rogers
2012-11-04: Jontez
2012-11-11: Nordbergs
2012-11-18: Robins orkester
2012-11-25: Baiers
2012-12-02: Gideons
2012-12-09: Holéns

Junix orkester
Junix orkester

Publicerad: 2012-08-29 11:51:21

Playa Del Sol på tv3

29 aug
Playa Del sol på Gran Canaria
Playa Del sol på Gran Canaria

På tv3 rullar just nu en realityserie om Playa Del Sol. Den anrika dansstället Playa Del Sol på Gran canaria. Ett dansställe dit skandinaver vallfärdar för att uppleva svenska dansband. Maten som serveras på dansstället är även den typisk svensk. I serien får man träffa ägarna och en del stamgäster som årligen besöker stället. Programmet sänds tisdagar 20.00 på Tv3. För oss som inte har tillgång till tv3 finns utmärkta tv3 play där man kan se samtliga sända avsnitt.


Publicerad:

Bilder på min blogg

28 aug

Till er som lånar mina egentagna bilder från min blogg. Ni får gärna låna bilder av mig, men kontakta mig gärna först och fråga så jag vet vart mina bilder tar vägen. Jag är för det mesta aldrig omöjlig när det gäller bilder. När det gäller en del orkesterbilder är det ibland ihopsnickrade montage av mig. Dessa årder jag er itne att använda utan hänvisar er gärna till orkestrarnas egna pressmaterial.


Publicerad: 2012-08-28 16:39:30

3500 på Folkparkdansen (Del 2)

27 aug
Jag vid Vandrarhemmet
Jag vid Vandrarhemmet

Lördagens uppvaknande på vandrarhemmet var till tonerna av getter och duggregn. Vi som hade planerat att sitta ute på verandan och njuta av vår frukost vi köpt på Lidl fick vackert sitta inomhus. Så kan det vara ibland när vädrets makter inte är på vår sida. Men faktum är att vi haft otroligt få regniga danskvällar denna sommar. Tror det bara är tre stycken av de drygt 20 stycken som varit regniga. Så der får man se som ett gott facit. Efter lite sedvanlig tillfräschning/styling så var två dansbandstokiga värmlänningar redo för att göra Mariestads city osäkert. Skämt å sido så är vi ganska fredliga av oss.

Lars och Magnus från Magnus Kvintett
Lars och Magnus från Magnus Kvintett

I dag skulle man arrangera ”Dansband på stan”. Detta är ett evenemang som arrangeras av Folkparkerna i väst, Birka Paradise och köpmännen i Mariestad. Detta är ett kul och spontant evenemang som lockar ut så väl inbitna dansbandsfans som nyfika ortsbor och andra tillresta.
Från en scen på stan bjuder några av de medverkande banden på gratis underhållning. Regnets makter som man inte kunde bestämma över gjorde att evenemanget blev något försenat.

Maria, Elisa, Henrik och publik
Maria, Elisa, Henrik och publik

I år var det Casanovas, Blender, Elisas och sist men absolut inte minst Magnus Kvintett som stod för musiken. Det var riktigt stort att se och höra Magnus Andersson och Lars Waldefeldt från Magnus Kvintett. De framförde sin stora hitlåt Monica kompande av utvalda delar av Casanovas som förövrigt ställde upp med utrustning åt de andra banden. Blender bjöd på smakprov från sina senaste plattor. Bland annat min favoritlåt ”Minnen från lyckliga dar” som framfördes av Maria på sång och Rickard på piano. Riktigt fint må jag säga.

Maria i Blender
Maria i Blender

Efter Blender framförde Henric några låtar tillsammans med sitt band Casanovas. Dra dit pepparn växer från dansbandskampen fick några i publiken att svänga loss på torget.
Elisas avslutade det hela. Dansband på stan var riktigt lyckat i år. Mycket folk som stannat till för att lyssna eller ta sig en spontandans.

Publik på torget
Publik på torget

Då Birka hade ett finger med i spelet så anordnade man även tävlingar där man kunde vinna kryssningar. Då jag vann en resa förra året tyckte jag det var mer än rätt att brorsan denna gång skulle åka hem till Värmland med en kryssning i bagaget och visst blev det så. Kunskapen om att Flamingokvintetten spelat in Sjätte september gav han en lyxkryssning.

Elisas gjorde reklam för att dom ska spela på Birka
Elisas gjorde reklam för att dom ska spela på Birka

Segern firade vi tillsammans på en närliggande pizzeria & bistro inte långt från torget.

För att inte trötta ut er läsare allt för mycket så spolar vi fram bandet till klockan 20.00.
Då står åter igen killarna från Värmland, (mer kända som ”bröderna brothers” i dansbandskretsar) i ny outfit på Karlsholme Folkets Park för att ge sig i kast med dansgolvet och kvällens band. På lördagens meny fann man Elisas och Flamingokvintetten på Rotundan och Casanovas och Blender på jubileumsteatern.

Elisas fyllde dansgolvet i Rotundan
Elisas fyllde dansgolvet i Rotundan

I dag fick man känslan av att det var mindre folk från start än dagen innan. Kanske var det regnet som skrämde bort några dansare? Även om alla dansbanor är inomhus under tak så är det ju trevligare om det inte regnar. Dock hade man en servering utomhus, men det verkade fungera fint ändå.

Lasse och Maria i Blender
Lasse och Maria i Blender
Blender
Blender

Dagens stora överraskning var Blender. Ett band jag inte lyssnat så mycket på tidigare. Men nu skulle jag ge bandet en chans. Det är nästan så jag svävar lite på moln efter helgens Blenderupplevelse på Stora Folkparksdansen i Mariestad. Jag har tidigare tyckt att dom mest varit ett modernband bland ”alla andra”. Men ack så fel jag hade. Dom var ju helt underbara med massor av eget material. Det lär bli fler Blenderkvällar framöver. Jag blev helt blendad av deras musik och bandets utstrålning och spelglädje kan man säga.

Casanovas i högform
Casanovas i högform

Tillsammans med superproffsiga Henrik Sethson och Casanovas blev kvällen underbar ute på piren. En toppenkväll med många svenska låtar också. Casanovas är ett band som följt ända sedan vinsten i dansbands-sm i Sunne 1998.

På rotundan spelade Elisas och Flamingokvintetten tillsammans. Flamingo är ju ett band jag tycker har svårt för att förnya sig. Dom förlitar sig på sina gamla klassiker. Och det är väl de låtar som folk vill höra. Men till skillnad från Streaplers håller nästan lite för hårt på sina klassiker. Men man kan inte komma ifrån att det är stort att höra Hasse Carlssons stämma ljuda i ”Lilla Ann” och ”Sjätte september”. Sen har jag alltid undrat över deras senaste platta ”Tack å förlåt”. Vad är det man ber om förlåtelse för?

Flamingokvintetten
Flamingokvintetten

Elisas med Elisa Lindström var som vanligt helt superbra Folket som var där fick stifta lite bekantskap med Felix Rajamäki som är bandets nya basist. Och att han var färsk i bandet var det ingen som märkte av. Allt rullade på som vanligt med Elisas. Gött att bandet hittat en sådan duktig basist som sätter alla låtar på en gång. Hela bandet utstrålade värme och spelglädje. Det kanske inte var så konstigt eftersom man nästan spelade på hemmaplan.
Det är väl då man taggar upp sig extra mycket.

Elisas
Elisas

Kvällen flöt på fint och som vanligt tycker man den gick alldeles för fort. Brorsan och jag kunde åter igen se tillbaka på en trevlig helg i Mariestad och en fin dansfestival med åtta riktigt trevliga band på scenen. Och riktigt kul är att man i år slog publikrekord. 3500 på två dagar är inte illa.

Dansare
Dansare

Bjuder er nedan på några fler bilder från lördagen. Håll till godo :)

Elisas
Elisas


Publicerad: 2012-08-27 19:12:08

Folkparksdansen i Mariestad 2012 Del 1

27 aug
Stora Folkparksdansen

Så har då ett år gått och det var så dags för årets upplaga av Stora Folkparksdansen i Mariestad. Bakom detta fina arrangemang står Folkparkerna i Väst som består av Dalaborgsparken, Vänersborg, Dalsjöfors Folkets Park, Falköping Folkets Park, Fokus Folkets Park, Skara, Fåglavik Folkets Park. Det är fantastiskt att man kan samarbeta parkerna i mellan om denna superhelg.

Dansen i full gång i Mariestad
Dansen i full gång i Mariestad

I år var det för 3:e året som Stora Folkparksdansen gick av stapeln i den vackra staden Mariestad. Jag tycker detta är helt perfekt arrangerat vid en mycket fin park som ligger belägen intill Vänerns vackra strand.

På fredagen var det Streaplers och Donnez som delade på kvällen inne på rotundan och Jannez och Sannex som spelade på jubileumsteatern. Jag tycker det är kul att man varje år bokar in några nya band och inte enbart kör med samma band varje år. Det ger variation för publiken. Två max tre nya band varje år tillsammans med några återkommande säkra kort som Streaplers, Jannez , Flamingo och Casanovas. Hoppas mina vänner i Claes Lövgrens får komma och spela nästa år. Eller varför inte boka in några av stadens egna band Rios Orkester eller Alvenfors till nästa år. Kanske är banden för okända för att bokas in?

Donnez spelar på
Donnez spelar på

I år besökte jag folkparksdansen som vanligt med min bror. Skillnaden från föregående år är att vi inte bodde på hotell inne i stan utan på ett mysigt vandrarhem cirka 1 mil söder om stan.
Ett riktigt naturskönt ställe med betande getter utanför husknuten Fräscht ställe som är byggt 2011. Ett ställe jag varmt kan rekommendera om ni vill bo på landet.

Runt halv åtta var vi så nyduschade och omsvidade för en kväll på Karlsholme Folkets Park. Det tog inte speciellt lång tid att rulla in till Mariestad city från vandrarhemet. Med Streaplers sköna bugglåtar i bilstereon var vi taggade till tänderna. Redan vid entrén träffade vi massa känt folk som vi annars brukar se på dansbanorna hemma i Värmland. Hit till Karlsholme och stora Folkparksdansen åker man långt för att uppleva den underbara stämningen som finns.

Streaplers
Streaplers

Vi började med ett besök på Rotundan där Streaplers var i full färd med att starta upp kvällen. Och vad säger man? Full bana från start var en mäktig syn. Bandet rivstartade med två bugglåtar i äkta sann Streaplersgunganda. Här spelade banden 30 minuter var fram till det att klockan slog 01.00 Det var en fröjd att se och höra två band som verkade supertaggade och som verkligen levererade. När man ser Donnez och Streaplers kan man verkligen tala om äkta sann spelglädje.

Streaplers och Kjetil
Streaplers och Kjetil

Efter ungefär 45 minuters vistelse på rotundan kände vi oss mogna för lite mer modernare tongångar. Sagt och gjort tog vi oss ut till jubileumsteatern som ligger jättefint ute på en udde Där finns en pir där man kan gå ut och njuta av Vänerns vågor och solnedgång. Är det riktigt klart väder, som det var denna kväll kan man se bortåt Torsöbron som delvis är upplyst. Här spelade Sannex och Jannez. När vi steg in hörde vi Andreas Olssons ljuva stämma sjunga om Husvagnssemester. Ja än är inte sommaren slut konstaterade vi glatt. Även om det var blandad publik på Karlsholme kan man nog säga att det var här på jubileumsteatern som medelåldern var något lite lägre än på rotundan. Och det var här det var mer gnuss och dirtyfox.

Andreas Olsson i Sannex
Andreas Olsson i Sannex

Sannex är ett band som jag följt sedan mitten på 90-talet. Då hade man stora hits som ”Vem slår ditt hjärta för”, ”Kvällen är över”, ”Kärlekens klockor” och ”Mr De Jay”. Nu c:a 18 år senare är det ett annat Sannex på scenen. Bandet har sen ungefär 10 år tillbaka föryngrats lite vad gäller medlemmar och låtval. Även om jag är störtkär i gamla Sannex tycker jag dom är minst lika bra nu. Man har hittat en stil som är lagom modern tycker jag.

Sannex
Sannex

Just för dagen hade man en vikarie i Patrick Rundström som tidigare spelat i Znits och vikarierat i Wahlströms. Det var riktigt kul att studera in alla dansstilar. Jag kan konstatera att det finns lika många dansstillar som det finns dansband i Sverige.

Jannez
Jannez

Efter ungefär tre kvart tog så grabbarna från Fölinge över stafettpinnen. Detta är ett band jag hört flera gånger tidigare och dom är lika bra varje gång. Man blir aldrig besviken på dessa gossar. Just i kväll skulle jag vilja dela ut en guldstjärna till Kjelle Danielsson sjöng trots att hans hals inte verkade vara i toppform. Men med duktiga bandmedlemmar fixade man detta med bravur.

Delar av publiken under fredagen
Delar av publiken under fredagen

Innan ett orkesterbyte så bjöd man publiken på godis från repertoaren ”Bröderna Jannez”. Schottis, Hambo, Pariserpolka, Snoa, vals och Mazurka bjöd man publiken på. Riktigt kul att se på även om jag själv inte kan dansa sådant. Men det är ju alltid trevligt med dragspel.

Rotundan och Jubileumsteatern ligger uppskattningsvis 60 meter från varandra så avståndet är inte långt om man som mig vill ha lite variation på kvällen. Åter till rotundan där Donnez höll låda med sin underbara dansmusik. Jag skriver ju bara om hur underbart allt är och ni kanske undrar om det var så? Ja det var lika underbart som jag skriver. Det fanns ingenting att klaga på under dessa dagar förutom det regn som sipprade ner under lördagen. Allt var perfekt arrangerat och det märktes att både publik och arrangörer trivdes. För Donnez var detta deras andra besök på Stora Folkparksdansen medans Streaplers gjorde ett hattrick med sin tredje medverkan.

God hamburgare
God hamburgare

Man kan lätt bli hungrig när man håller i gång. I år lade vi märke till att man på Piren vid jubileumsteatern inte hade någon servering. I Stället hade man slagit upp en ny servering intill rotundan utomhus. Jag har inget minne om den fanns där förra året. Där serverades det goda hamburgare som brorsan och jag intog med stor aptit. Man har även fullständiga rättigheter. Trots detta är det aldrig stökigt. Trots att det var en bit över 1800 personer på området var det aldrig något bråk. Det är väl så det är och skall vara på dansevenemang. Vakterna verkade ha det väldigt lugnt och kunde nog ta det piano denna kväll .

Sannex busar
Sannex busar

Klockan närmade sig halv ett och Streaplers aviserade om att man tackade för sig och spelade upp till sin sista låt denna kväll, innan man skulle lämna över till Donnez som skulle spela fram till 01.00 Många som vi pratade med under kvällen var helnöjda med hela evenemanget och ville aldrig att kvällen skulle ta slut. Vid piren delade Jannez och Sannex på den sista halvtimmen. Det sistnämnda bandet busade lite med publiken och klädde ut sig till tjejernas och vissa grabbars stora förtjusning. Efter flera extranummer var det så dags att tacka samtliga orkestrar för en toppenkväll. Det var riktigt magiskt denna kväll. Man levde ständigt i ett lyckorus.

Amerikansk träskopolka med Donnez och Kjetil
Amerikansk träskopolka med Donnez och Kjetil

Inne på Rotundan verkade inte alla musikerna få nog av spelandet. När banden höll på att packa ner sina instrument bjöd Donald och Micke från Donnez tillsammans med Kjetil från Streaplers på ett musikaliskt stycke av sällan skådat slag. Mitt öra sade att det var Amerikansk träskopolka som framfördes. Man fick även höra Kenny Samulsson traktera dragspel.

En kvart senare så tyckte vi det var dags att lämna parken för att resa tillbaka till vandrarhemmet för lite välbehövlig nattsömn. Det skulle ju komma en dag i morgon med som skulle bestå av mycket mera dansmusik.


Publicerad:

Outfit 26 Augusti

26 aug
Outfit 2012-08-26
Outfit 2012-08-26

Tröja: JC
Jeans: Adrian Hammond
Skor: Jack´n Jones


Publicerad: 2012-08-26 19:16:48

Veckans dansband 34: Sven Håkanz orkester

26 aug
Svem Håkanz orkester
Sven Håkanz orkester

En gång dansbandsmusiker alltid dansbandsmusiker sägs det. Sedan i våras finns ett nytt dansband ute på banorna. Sven Håkanz orkester från Skåne. Bandet består av medlemmar som förut var med i Dannys orkester. Det är Svenne ”Putte” Landgren som spelar dragspel och klaviatur, Ola Nordén på gitarr och sång samt Håkan Larsson på trummor.


Publicerad:

Forshaga rivstartar med Hednins & Mona G

26 aug
Hedins & Mona G
Hedins & Mona G

Värmlands populäraste inomhusställe för mogendans startar upp sin säsong den 1 september. Man har slagit på den stora trumman och har lyckats få hit inga mindre än Hedins som återigen har med sig Mona G. När Mona hade egen orkester var Forshaga Folkets Hus alltid ett av bandets favoritställen att spela på. Som vanligt tycker jag man fått till ett riktigt bra program för säsongen 2012-2013.

Hösten 2012
2012-09-01 Hedins med Mona G
2012-09-15 Mats Bergmans
2012-09-29 Matz Bladhs
2012-10-13 Micke Ahlgrens
2012-10-27 Drifters
2012-11-10 Glenn Endys
2012-11-24 Jontez
2012-12-08 Streaplers
2012-12-29 Jenny Saléns

Våren 2013
2013-01-12 Stensons
2013-01-26 Claes Lövgrens
2013-02-09 Black Jack
2013-02-23 Fernandoz
2013-03-09 Sandins / Jive (Nonstop)
2013-03-23 Elisa´s
2013-03-29 Matz Bladhs
2013-04-06 Donnez
2013-04-20 Flamingokvintetten
2013-05-04 Streaplers

Claes Lövgrens i Forshaga Folkets Hus

Publicerad:

Date i final i tävlingen ”Mobila Bandet”

24 aug
Date
Date

Nu har Date gått till final i tävlingen ”Mobila Bandet. Deras bidrag heter så klart ”Alexandra” vilket är jättekul. Förutom Date är det ytterligare tre deltagare som tävlar; Mathilda Dahlberg med låten ”Crash”, Kin med låten ”Aspirin”, Bryggmästarna med låten ”Hos Mig”.

Vinnaren av ”Mobila Bandet 2012” utses av en jury den 30 augusti. Det vinnande bidraget belönas med att få sin låt professionellt mastrad och digitalt utgiven av Universal Music, en livespelning i The Voice/Kanal 5 samt mobiltelefoner från mobiloperatören 3.

Så jag önskar Date stort lycka till!!!


Publicerad: 2012-08-24 00:33:37

Scranta har släppt ny samling med Drifters

23 aug
Drifters bästa 1997-2006
Drifters bästa 1997-2006

Scranta har nyligen gett ut en cd med Drifters bästa låtar mellan åren 1997-2006 då bandet spelade in sina skivor hos Scranta. Lite trist tycker jag det är att man bara botaniserat bland bandets inspelningar på egna bolaget. Skivan består av nedanstående 15 spår varav det sista är ett bonusspår på Tyska med Midsommar som man kallar sig när man uppträder där.

1. Kommer tid, kommer råd
2. När du var här
3. Kärlekens låga
4. Ännu en gång
5. It’s so easy
6. En på miljonen
7. Mitt hjärta dansar
8. Förälskad, förtrollad, förlorad
9. Om du vill ha mig
10. Vila
11. Det finns ingenting att hämta
12. Vem kan leva utan kärlek
13. Nu lyfter vindarna
14. Seven tears
15. Jedes mal, wenn du forgehst von mir (bonusspår)

Bjuder er på ett smakprov som enligt mig är ett av platts absolut bästa spår


Publicerad: 2012-08-23 15:37:51

Danståget till Canis

23 aug
Dans på Canis igen
Dans på Canis igen

Du har väl inte missat ovanstående dans. Boka gärna in dig på danståget och följ med upp för en toppenkväll i dom djupa värmlandsskogarna.

Lyssna på goa låtar med Streaplers och Fernandoz


Publicerad:

Trasthes med jubileums cd

22 aug
Trasthes Orkester
Trasthes Orkester

Trasthes firar 50 år och slr påstort med en helt ny cd med blandade hits. 13 låtar omfattar skivan.
Bandet är kanske mest kända som Trastinies. Man spelade även under en tid under namnet Madde & Grabbarna då Ingemar Trasthe hade med sig sin dotter Madelene Trasthe som även är känd från Grönwalls orkester.

1. Mitt gamla piano
2. Knock on wood
3. Mer än en vän
4. Egen älskling
5. Green green grass of home
6. Kyss mig honey
7. Sånt rår inte åren på
8. Pang i bygget
9. Smile
10. Magdalena
11. Gränderna i stan
12. Din egen
13. Tårar i ett hav

Smakprov från skivan:


Publicerad: 2012-08-22 12:50:23

Tre reportage från tre härliga danser

22 aug
Entrén till Degerforsparken

Nu har jag äntligen fått tid till att skriva on de senaste tre veckors danser som arrangerats i Degerforsparken. Det är reportage med Perry band, Znits och Holens. Tre mycket trevliga danskvällar. Håll till godo :)


Publicerad:

Holens – En positiv musikupplevelse

21 aug
Holens orkester från Vingåker
Holens orkester från Vingåker

Onsdag och ja, det blev Degerfors även denna onsdag med. Denna gång med ett för mig nytt band jag inte hört live tidigare.

Holens med Vingåker som utgångsort har funnits sen 1999. Man spelar ofta på motions och trivseldanser där man är mycket populära. Även om spelar lite i skuggan av dom stora sörmländska banden Mats Bergmans och Jontez så har man en stor bred publik. Bandet består av Monica Holen: Gitarr, saxofon och sång, Kent Holen; Bas, gitarr och sång, Roger: Klaviatur och dragspel samt Jerker Anderssonn: Trummor, och sång.
Samtliga medlemmar har stor rutin då man tidigare spelat i band som Walléns, Löpsjötorparns. Gideons, Junix, Anna & Vi, Janne Nymanz och Tellus för att bara nämna några orkestrar.

Dans till Holens i Degerfors
Dans till Holens i Degerfors

Jag hade innan hört mycket gott om denna orkester från vänner och bekanta som varit ute och dansat till dem. Orkestern finns ju representerad i min skivsamling så jag hade ju hört dem innan. Men att höra dem på cd och live är ju inte samma sak eftersom man på skiva kan få vilket band som helst att låta hur bra som helst.

Monika och Kent
Monika och Kent

Men jag tycker med facit i hand att Holens är minst lika bra live som på skiva. Många goa danslåtar har man på sin repertoar. Klassiska dansbandslåtar som publiken känner igen och kan sjunga med i. Så detta blev absolut en positiv överraskning. Uppdelningen medlemmarna i mellan på sång var riktigt bra och med inslagen med instrumentala låtar blev det aldrig tråkigt. Något som är kul med att höra nya orkestrar är att man inte riktigt vet vad för låtar som kommer spelas. Åker man ¨å andra band man hört tidigare så vet man ungefär vilka låtar man kommer få höra.

Klockan är slagen
Klockan är slagen

Holens är stora publikfavoriter, det märks. När man äntrade scenen i Degerforsparken fick man stående ovationer innan man ens tagit ton. Det säger ett och annat om deras popularitet.
Det var full fart på dansgolvet från första till sista stund. I dag var det 203 betalande vilket arrangören Manne verkade nöjd med. Vädergudarna var ju som vanligt med och spred solsken över folkparken.

Kent lirade bas
Kent lirade bas

Holens spelade lättsam dansmusik som föll mig i smaken. Många favoritlåtar fanns på deras repa såsom; För dina blåa ögons skull, Forever and ever, Ett litet ord, Barndomsåren, och så klart Tända ett ljus som är en egen låt tillika titelspåret på deras full-cd.

Roger spelar klaviatur
Roger spelar klaviatur

Många dansare jag pratade med öste beröm över bandet och det man jag förstå. Det är så himla kul att åka ut på för mig nya orkestrar och höra hur bra dom är som Holes i detta fallet är. Jag tror banne mig att dom inte spelade en enda dålig låt på hela kvällen.

Monika i Holens
Monika i Holens

Så detta är absolut ett band jag ska uppleva live fler gånger. Det gäller bara att pricka in en spelning som inte är en pro-dans med medlemskontroll. Men å andra sidan sett kanske man skall bli medlem i pro för att få dansa till dessa underbara orkestrar.

Jerka sjunger och lirar trummor
Jerka sjunger och lirar trummor

Så när klockan slog 22.30och de sista tonerna i extranumret ebbat ut så det dags att styra kosan hemåt. Nu dröjer det två veckor tills jag besöker parken igen. Då är det Eskilstunabandet Gideons som står på scenen. Tack Holéns för en positiv dansupplevelse i vackra Degerforsparken.

Publik i Degerforsparken
Publik i Degerforsparken
Degerforsparkens nedre dansbana
Degerforsparkens nedre dansbana
Jag i Degerforsparken
Jag i Degerforsparken

Bjuder er här på låten ”Tända ett ljus”.


Publicerad: 2012-08-21 19:15:23

Rose-Maries satte fart på dansfötterna.

21 aug
Rose Maries orkester
Rose Maries orkester

Så var det så onsdag igen och en dans i Degerfors väntar igen I dag stod ett par trevliga vänner från Öland på menyn. Rose-Maries orkester som även ibland spelar som Znits.
Detta är ett band som har anor långt tillbaka i tiden. Läser man historieböckerna så nämna Rose-Maries första gång på 50-talet. Inte illa att än idag vara lika aktuella. Snacka om still going strong. Själva orkestern startades 1969. Sen dess har mycket hänt i orkestern. Hela bandets historia kan beskådas på rosemaries.nu

Rose-Maries Orkester
Rose-Maries Orkester

Det var tre år sedan nu som jag första gången fick uppleva Rose-Maries live för första gången och blev brädad direkt. Jag visste ju till bandets existens och hade haft förmånen att vid ett flertal tillfällen spelat deras musik då jag sände dansbandsradio.

Berit i Rose-Maries
Berit poch Fredrik i Rose-Maries

Denna onsdag var vädret som vanligt toppenbra. Folk har gnällt så på sommarvädret men i Degerfors om onsdagarna har fröken sol med lyst all sin kraft. Manne som är arrangör i parken har verkligen bra kontakt med vädergudarna. Hur han gör vill han så klart inte avslöja.

När jag anlände till parken slog just klockan sju och bandet räknade in till första dansen, Snacka om bra timing. Folk snackar om kris i branschen och halvfulla dansbanor. Det är inget man märker av i Degerforsparken som i år fyller 100 år som folkpark. Det för det mesta full dansbana, och en stor trogen skara dansare som återkommer på onsdagarna för lite trivseldans mellan 19.00 och 22.30 med en kaffepaus i mitten.

Ola i Rose-Maries
Ola i Rose-Maries

Sedan våren har man en ny trummis bandet. En riktig dansbandsveteran i form av självaste Mathz Åhlund som var trummis i Tonix under flera decennier. Övriga medlemmar i bandet är Fredrik Backman som spelar klaviatur och dragspel, Ola Gustafsson som spelar Gitarr, saxofon, dragspel, munspel och sjunger dessutom och sist men absolut inte minst Bertit Gustafsson på Sång och gitarr.

Danspublik till Rose-Maries
Danspublik till Rose-Maries

Bandets styrka förutom att dom spelar och sjuinger väldigt bra är att man har så många egna starka originallåtar på repertoaren. Alla egna låtar är signerade Ola Gustafsson och jag misstänker att Berit även hon hjälper till på ett litet hörn. Vill man lyssna på dessa kan jag rekommenderas platta ”Ett ögonblick av evighet”. Kan egentligen rekommendera alla deras skivor om du gillar mogendans och kultisdans.

Matz Åhlund
Matz Åhlund

Just kultisdans eller gammaldans är bandet riktigt bra på, vilket syns eftersom många är uppe och dansar när det bjuds på schottis, hambo, vals och polka. Jag gillar verkligen att se och höra på detta. Det som är kul är att Rose-Maries har ett så oerhört brett register att välja från Sen är det kul att höra att man i bland gör gammaldans av låtar man inte tänkt på funkar som gammeldanser.

Berit i Rose-Maries
Berit i Rose-Maries

Berit har en riktigt fin och klar röst. Det är en fröjd för örat att lyssna på när hon sjunger. Även hennes man Ola sjunger riktigt behagligt.

Liksom tidigare kvällar i Degerfors går tiden fort när man har kul. Poff så var klockan halv elva och det var dags att ta farväl av orkestern. Farväl låter så drastiskt man kanske ska skriva att man tackade för kvällen och sade hej då. Fick med mig lite sockerpiller med mig hem i tillplattad form. Det blev en riktig trevlig hemfärd. Ser fram emot att snack få uppleva Rose-Maries eller Znits igen utan att det skall gå ett helt år.

Fredrik i Rose-Maries
Fredrik i Rose-Maries
Dans till Rose-Maries
Dans till Rose-Maries

Publicerad:

Kanonkväll med Perry Band

21 aug
Perry Band från Arvika
Perry Band från Arvika

Perry är ett Arvikauttryck som betyder … perfekt … eller något sådant. Och just perfekt musik var det som Perry band från nämnda ort böjd på denna onsdagskväll i Degerforsparken.

Det hela började med en busstur från Kristinehamn till Karlskoga. Jag ääääälskar ju att åka buss och när jag ändå hade ett busskort som berättigar mig att åka buss gratis hur mycket jag vill under i 30 dagar passar ju detta perfekt. Fem minuter efter tre så lämnade en gula bussen Kristinehamns resecentrum för färd mot Degerforsparken. I Karlskoga blev det en liten tur på stan där jag inhandlade en mjukglass och en t-shirt på H&M. Man får aldrig för många t-shirts.

Uppruggat och klart
Uppruggat och klart

Strax efter klockan fem begav mig till Karlskoga busstation för vidare färd mot metropolen Degerfors och dess folkpark. Steg i vanlig ordning av vid Medborgarplatsen och tog mig en skön promenad upp till folkparken i det vackra vädret.

När jag kom fram hade Perry Band packat upp och var i full färd med soundcheck. Detta med soundcheck verkar vara en hel vetenskap ibland då varje lokal inte är lik den andra. Men efter lite rattande fick man till ett riktigt bra ljud.

Perry band
Perry band

För er som inte vet så hette man innan detta med Roger Lööfs. Men glöm bort och allt annat du hört om bandet. Nu är det Perry band som gäller och ingenting annat.

Bandet består av fyra välmeriterade medlemmar. Först har vi Hans Jonsson som spelar trummor samt sjunger och håller på Färjestads BK och som varit med ibland annat Leif Lennartz, Fyrklöver, Tequila band, och Country Family, Rolf Haglund spelar gitarr bas och körar och har även han en lång karriär i diverse band i och runt omkring Arvika så som The Lawless och Pake Rate där han spelar även spelar nu. Även Rolf förutsätter jag har tagit sitt förnuft till fånga och håller på Färjestad. Thomas Carlsson spelar gitarr, lite dragspel, lite munspel, klaviatur och sjunger en hel del. Sist men absolut inte minst har vi Liselotte Sivertsen Carlsson som spelar sax, klaviatur, gitarr och så sjunger hon med. De två sistnämnda håller inte på Färjestad.

Thomas Carlsson med sin gura
Thomas Carlsson med sin gura

Bandet har en fräsch repa med en del klassiska dansbandslåtar varvat med en rad sköna dansanta countrylåtar. Det märks att man valt att spela låtar som inte 511 andra dansband spelar vilket är kul. Men jag fick i alla fall för mina favoritlåt Främling, här framför som en duett.

Hans Johansson spelar trummor
Hans Johansson spelar trummor

Med van hand lottsar man publiken genom att växelvis spela två foxtrot och två bugg. Och visst gillade publiken gillar Perry band. Det applåderas flitigt mellan låtar. Men så är man ju och andra sidan sett i Värmland och här är vi uppfostrade med att visa uppskattning mot bra dansbandsorkestrar.

Liselotte i Perry band
Liselotte i Perry band

Efter att ha hört bandet denna kvällen önskade jag fler arrangörer vågade boka in band som inte kanske är så där vrålkända men som ändå spelar bra dansmusik. Många arrangörer har ju tyvärr ett tiotal band som man går runt på säsong efter säsong.

Så blev det så dags för paus och det var dags att bege sig upp till det mysiga cafét och fika på goda smörgåsar och bakverk. Alltid lika trevligt med en fika ute i det gröna.

Danspubliken
Danspubliken

Det är alltid en stor musikalisk upplevelse att höra Perry Band. För man hittar alltid nya guldkorn i deras repertoar. Låtar som man inte tänkt på skulle kunna funka på en dansbana eller låtar som man inte ens visste fanns. Så jag kan varmt rekommendera er att åka ut och dansa till Perry band. Halv elva hade så de sista tonerna från Arvikas dansbandsstoltheter klingat ut och det var dags att styra kosan hemåt. För bandet återstod det att packa ner och en resa upp till Arvika. För sångaren Thomas väntade det ”civila” jobbet som började strax innan klockan sex på morgonen. Men värmlänningar klar ju allt så detta var ingen match.

Rolf med sin gitarr
Rolf med sin gitarr
Jag och Liselotte
Jag och Liselotte
Nerpackning
Nerpackning

Publicerad:

Face 84 – Den stora dagen

21 aug
Face84
Face84

I dag tänkte jag bjuda er på en av dom bästa dansbandslåtar som finns. Varför den är så bra? Det är ju bara att lyssna på budskapet i låten.

originalet på låten gjorde av inga mindre än Jigs som spelade in den på platta redan 1978. Låten har även spelats in av bland andra Vikingarna och Mats Bergmans orkester.

Låten i sig är skriven av Benny Borg, född 13 november 1945 i Göteborg. Han är sångare, låtskrivare samt skådespelare. Under 1960-talet turnerade Borg med ett eget popband. Han satsade senare på en solokarriär och spelade in fem skivor i Tyskland. 1969 flyttade han till Norge där han etablerade sig som en mångsidig artist. En annan populär låt av Benny är En spännande dag för Josefine som Schytts gjord känd.


Publicerad: