Dra opp buksa di

30 Sep

Norska dansband har humor i sina låter. Något annat kan man inte säga. Här bjuder jag er på en låt med Bjørns Orkester som heter ”Dra opp buksa di”. Kanske något för dom yngre som alltid har byxorna på häng :)

Vart skall du dansa i helgen?

29 Sep
Danslogen - Sveriges största dansbandssite?

Danslogen - Sveriges största dansbandssite?

Svårt att bestämma dig vart du skall dansa i helgen? Eller vill du bara allmänt ha tips på vart du kan dansa framöver?
Danslogen.se ger dig svaren och dansprogrammen..

Med sina 3500 danser är det en imponerade sida. Bra sökfunktioner på både, dansställe, län och dansband.
Alltsammans snyggt paketerat i en trevlig sidlayout.

Playa Del Sol Dansprogram 2012-2013″

28 Sep
Playa Del Sol Dansprogram 2012-2013

Playa Del Sol Dansprogram 2012-2013

Ni har säkert sett Playa Del Sol som just nu rullar på tv3. Snart är det dags för ännu en dansssäong.
Följande band spelar kommande säsong:
19 oktober – 1 november Robbans (Malmö)
2 november – 14 november Lollos (Norrköping)
15 november – 28 november Dancemän (Norrköping)
29 november -12 december Music Men (Stockholm)
13 december -26 december Norlings (Lindesberg)
27 december – 9 januari Eva Lindells (Norrköping)
10 januari – 23 januari Sandbergs (Stockholm)
24 januari – 6 februari Janders (Umeå)
7 februari – 20 februari Ingez (Stockholm)
21 februari – 6 mars Eklöfs (Nyköping)
7 mars – 20 mars Tommys (Vasa)
21 mars – 3 april Holidays (Värmland)
4 april – 17 april Wickströms (Mariehamn)

Med Bergmans på Brunnsparken i Örebro

27 Sep

Dans står på menyn även denna lördag. I dag (läs 8 september) styr vi kosan mot Sveriges sjunde största kommun med 137 389 invånare. Staden är belägen vid Hjälmarens västra strand. Några kända personer man förknippar med staden är bland andra; Peter Flack, Thomas Nordahl, Martin Stenmark, Thory Bernhard och Pia Sundhage. Ni som är allmänbildade har väl säkert listat ut att staden jag pratar om är Örebro.

När man pratar om dans och Örebro så tänker nog de flesta på Brunnsparken. Men på 70 och 80-talet så var Club 700 i centrala Örebro ett stort dansställe där flera av våra kända dansband spelat upp till dans.

Brunnsparken Örebro

Brunnsparken Örebro

Brunnsparkens historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet och till Adolfsbergs Hälsobrunn. Omkring år 1760 byggde man en åttkantig brunnspaviljong och ett brunnshotell i två våningar. Under 1800-talet tillkom ytterligare byggnader och villor. År 1900 byggdes restaurangen. Brunnen hade sin storhetstid under 1800-talet och tidiga 1900-talet. Brunnsrörelsen las ner år 1934. Samma år flyttade folkparksverksamheten hit från stadsdelen Rynninge. I och med detta tillkom ett flertal byggnader på platsen.

Dansgolvet i Brunnsparken Örebro

Dansgolvet i Brunnsparken Örebro

Under 1950-talet hade Brunnsparken sin guldålder då det anordnades dans som lockade folk från hela Mellansverige. Under denna tid tillkom Parkteatern, som bland annat länge huserade Peter Flacks revyer, liksom den spektakulära restaurangen Svalan, samt dansställena Regnbågen och Globen. 962 fick parken sitt officiella namn Brunnsparken och den utnämndes 1973 till Årets Folkpark
Idag är en stor del av verksamheten nedlagd och själva parken är i stort renoveringsbehov, men dansverksamheten fortsätter i Regnbågen, liksom teater- och restaurangverksamheten. På området finns även en större utescen som fortfarande används för framträdanden.
Till Brunnsparken åker man mer än gärna långt för att dansa. Denna kväll var det besökare från Luleå, Skåne och Uddevalla på plats för att dansa till just Mats Bergmans orkester.

Linus Lindholm i Mats Bergmans

Linus Lindholm i Mats Bergmans

Vi anlände till parken strax efter halv nio och möttes av en lång kö av glada dansare som förväntansfullt väntade på att bli insläppta. I dag skulle även våra trevliga vänner från Uddevalla komma till parken vilket vi såg fram emot brorsan och jag. Lika punktligt som vanligt räknade Tobbe in till första dansen kl 21.00. Det är alltid en fröjd att se dansgolvet fyllas av idel glada dansgäster.

Dansgolvet i Brunnsparken Örebro

Dansgolvet i Brunnsparken Örebro

Mats Bergmans gjorde denna kväll ett strålande jobb. Det tror jag alla kan skriva under på. Det syns verkligen på scenen att man gillar att spela. Ungefär 550 personer hade denna dag styrt kosan mot parken i Örebro.

Strax innan elva var det så dags för kvällens paus. Men innan dess tog man och spelade upp till lite gammaldans. Det var kul att se min broder för första gången dansa gammalt med Jessica. Jag tror det gick skapligt. Man tittar på ur andra gör och gör likadant sa brorsan.

Tobbe & Gullmar

Tobbe & Gullmar

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så har man på Brunnsparken mycket gott fika.. Det fanns massor med smarriga smörgåsar och bakverk att ta del utav. Allt i cafét på parken är givetvis hembakat och denna kväll var inget undantag. En köttbullemacka med rosad lök och grönsaker blev kvällens byte. Mums!!! Trots två försäljningsställen blev det lite köande.

Micke & Magnus

Micke & Magnus

Dansen fortsatte sedan fram till kl 01.00 då orkestern efter diverse extranummer tackade för sig. Det är alltid lika kul att se orkestern bjuda på sig själva så som Mats Bergmans gör.

Nu återstod det bara för bandet att packa ihop sin utrustning och bege sig hemåt. Jag stannade kvar och kikade under bandets nerpackning och kan konstatera att det är väldigt mycket prylar som varje kväll skall plockas upp och ner. Efter ungefär drygt 1½ timma var utrustningen inpackad i bussen. Då var det dags att säga hej då till orkestern och våra vänner från Uddevalla. Nöjda och glada satte vi oss i bilen och styrde hemåt Värmland.

Roddning

Roddning

En film från mig och brorsan.

Jive med ny cd i vinter

27 Sep
Jive

Jive

Det var några år sedan som Jive gjorde väsen av sig på skivfronten. Nu är det dags igen. I November släpper bandet nya plattan ”Om du vill”. Den nya plattan ar producerad av Tobbe Nyström som tidigare lirade keyboard i Wahlströms. Skivan innehåller ett gäng nyskrivna låtar och dessutom en hel del godingar som fått sköna svängiga arrangemang.

Dansbandsmånad i Bingolotto

27 Sep
Dansbandsmånad i Bingolotto

Dansbandsmånad i Bingolotto

Under hela oktober kommer det bli dansband för hela slanten vad gäller underhållningen i Bingolotto.Följande band kommer att stå för underhållningen under oktober månad.

7/10 Drifters och Jannez
14/10 Donnez och Mats Bergmans
21/10 Wizex & Lasse Sigfridsson
28/10 Scotts & Flamingo kvintetten

Dansgala på gång i Falkhallen

26 Sep
Dansgalan i Falkhallen

Dansgalan i Falkhallen

Nu är det dags igen för en dansfest i Falkhallen i Falkenberg. Som vanligt satsar man på ett brett program. I år har man slagit på stort med Flamingokvintetten och Sannex. Under den danssuppé som kan förbokas blir det underhållning av Danne Stråhed och bandet Dynamo.

Captain Cook und seine singenden Saxophone

25 Sep
Captain Cook und seine singenden Saxophone

Captain Cook und seine singenden Saxophone

Captain Cook och deras saxofoner har länge varit Tysklands mest framgångsrika instrumentalorkester. Grand Prix i folkmusik har bandet övertygat i flera gånger, senast som vinnare i den tyska alternativa festivalen 2008 när deras låt ”Ich denk so gern an meine Mutter” vann den hårda konkurrensen.

Fler av deras plattor har sålts i mer än 100.000 sålda exemplar när dom släppts.
Nomineringarna för prestigefyllda tyska Music Award ”ECHO” under åren 2008 och 2009 är ytterligare ett bevis på att kapten Cook deras slagit sig in i folks hjärtan.

Bandet spelar klassiska låtar med förfinade hits av 60-talet och 70-talet samt rock & roll låtar(särskilt Elvis). Allt framförs med deras distinkta saxofonsound.

Låt mig nedan få bjuda er på ett smakprov i form av Blaue nacht am hafen (Jag ser tillbaka)

Veckans dansband 39: Rixons orkester

24 Sep
Rixons orkester

Rixons orkester

Det är alltid kul att kunna presentera nya orkestrar som inte förekommit i bloggen tidigare. I dag har turen kommit till Rixons orkester.

Rixons orkester består av Svenne och Lasse som kommer från trakterna kring Halland och Småland.
Denna trevliga duo spelar vid alla slags tillfällen – fester och danser såsom födelsedagsfester, bröllop, idrottsfester, firmafester invigningar, trädgårdsfester, och mogendanskvällar samt trivsel- och motionsdanser. med andra ord spelar man på de flesta arrangemang.

På repertoaren finns allt från 50 tal – till modern dansmusik – covers – foxtrot – bugg – rock- gammaldans och annat som går att dansa till. En styrka bandet har är man alltid försöker under kvällen att anpassa repertoaren till publiken.

För den som vill så tar orkestern hand om hela kvällen. Med soft musik när gästerna kommer samt ackompanjerar till bordsvisor och åt gäster som vill framföra hyllningssånger m.m. Vid maten spelar man ganska mycket instrumentalt bl.a. gitarrlåtar men även musik med sång och håller då volymen på en behaglig nivå så att man kan samspråka med bordsvänner utan att musiken känns störande.

Rixons orkester

Rixons orkester

Vill man enbart ha underhållningsmusik så fixar denna duo även det vid tillfällen då det behövs. För detta har man så klart särskild repertoar för det. Vid jultid underhåller repertoaren även julmusik.

På bandets hemsida www.rixons.se kan man provlyssna på bandet. Jag tycker det låter mycket bra om dem för att vara en duo.

Icaros med ny cd

24 Sep
Icaros med ny cd

Icaros med ny cd

Dansbandet Icaros kommer med ny cd. Skivan har spelats in och man väntar i stort sett på att få den från tryckeriet. Till sin hjälp av bandet haft duktiga Gunnar ”Ljudgunnar” Åkerlund som hjälpt till med tekniska.Skivan heter ”Icaros – rullar vidare” och innehåller en blandning av nyskrivet material, publikfavoriter. Den kommer att släppas lagom till Linköping Folkets Parks invigning den 6 oktober.

Jag har höga förväntningar på skivan, med tanke på deras förra platta som fick lysande kritik i media. Icaros firar förövrigt 35 års som dansband i år så vad passar bättre än att ge ut en helt ny platta?

Icaros med ny cd

Icaros med ny cd

Dansprogram för Vänerdansen 2012

23 Sep
Dansprogram för Vänerdansen 2012

Dansprogram för Vänerdansen 2012

För er som undrar om danserna i Folkets Hus kan jag nu ge ett besked. Danserna fortsätter precis som tidigare i samma lokal på Folkets Hus som dock fått nytt namn. Folkets Hus har nu köpts av Patrik Ekman och har fått nytt namn. Kristinehamns Konferens Centrum, KKC är det nya namnet man ska försöka arbeta in. Vänerdansen med Nina Fyhr i spetsen fortsätter att hyra och driva söndagsdanserna som tidigare.

Programmet:
21/10 Pure Divine
18/11 Dreams
2/12 Highlights

Det svänger om Parken Halmstad i höst

22 Sep
Parken i Halmstad

Parken i Halmstad

Snacka om att det svänger om Parken i Halmstad (fd Galejan). Det är bara att kika på programmet så ser ni hur mycket dans man arrangerar. Alltid kul med parker som satar på dans för ”alla”.

GAMMELDANS 19.30 – 22.30
4/9 Diggarna
11/9 Dur-X
18/9 Rent Drag
25/9 C-Laget
2/10 Levins
9/10 Trippox
16/10 Diggarna
23/10 Levins
30/10 Rent Drag
6/11 C-Laget
13/11 Trippix
20/11 Rent Drag
27/11 Dur-X
4/12 Diggarna
11/12 C-Laget
28/12 Rent Drag

PRO/SPF Dans 15.00 – 18.00
4/9 Ingvar Fahsts
11/9 Liljas
18/9 Kjell Reines
25/9 Orient
2/10 Tuboys
9/10 Sven-Håkanz
16/10 Farozon
23/10 Rixons
30/10 Musikanterna
6/11 Liljas
13/11 Orient
20/11 Ekstedts
27/11 Kjell Reines
4/12 Sceniors
11/12 Musikanterna

Fredagsdans 21.00 – 01.00
7/9 Streaplers
21/9 Blender
5/10 Mats Bergmans
19/10 Wizex
2/11 Drifters
16/11 Black Jack

Söndagsdans 2/ 9- 21/10 18.00 -22.00
28/10 – 9/12 17.00 – 21.00
2/9 Hedins
9/9 Callisto
16/9 Callinaz
23/9 Bengt Hennings
30/9 Deléns
7/10 Chiquita
14/10 Sven-Håkanz
21/10 Stensons
28/10 Micke Ahlgrens
4/11 Bob Stevens
11711 Jontez
18/11 Deléns
25/11 Thoréns
2/12 Jenn Saléns
9/12 Matz Bladhs

Oktobermaran i Gävle

22 Sep
Oktobermaran i Parken Gävle

Oktobermaran i Parken Gävle

I Oktober är det dags för Leif Wibron att arrangera den årliga oktobermaran på Parken i Gävle. Som vanligt blir det på publikens begäran dans i dagarna tre. På scen står några av landets absolut bästa modernband. Shake, Jannez, Dreams, Pure Divine, Zlips. Sannex, Chapelle. Sannex, Voyage och Blender svarar för musiken under dessa tre dagar.

I år kommer man även att ha en butik med skor och kläder på Parken.
På fredagen och lördagen kan man innan dansen boka en god härlig dansbuffé.

Läs mer om oktobermaran på www.oktobermaran.se

Mona med Hedins. Succé igen!

21 Sep
Forshaga Folkets Hus

Forshaga Folkets Hus

Den 1 september så gick säsongspremiären i Forshaga Folkets Hus av stapeln. På scen stod inga mindre än Hedins som dagen till ära var förstärkta med Mona G som gjorde ungefär en timmas bejublat gästframträdande. Det var andra gången som Mona medverkade tillsammans med Hedins i Forshaga Folkets Hus. Mona har flera gånger innan dess gästat Forshaga med sitt band Mona Gs som lades ner för några år sedan. Så det var ett kärt återseende för publiken i Forshaga.

Hedins på scenen

Hedins på scenen

När vi anlände till Forshaga var det redan många bilar och husbilar på plats. Detta kunde bli en bra kväll. Det kändes liksom i luften på något sätt. Stammisarna var som vanligt på plats tidigt. Ordningsvakten Niklas stod och hälsade besökarna välkomna. I biljettluckan sitter alltid lika trevliga arrangören Inge Sandin. Han arrangerar danserna i Forshaga tillsammans med sin bror Johnny. Dock är inte Johnny lika närvarande på lördagskvällarna då han själv är ute och spelar upp till dans med sitt band Sandins.

Danspublik

Danspublik

I danslokalen hade man gjort om lite. Bland annat hade man smakfullt hängt upp vepor längs ena väggen som man låtit ljussätta. Det såg riktigt bra ut och gav lokalen nytt liv. Det är de små detaljerna som gör det sägs det ju.

Mona och Hedins

Mona och Hedins

1 september och än är inte sommaren slut på långa vägar. Det blev för mig liksom för Mona och Hedins en luftig sommaroutfit. Vitt är alltid fräscht och gångbart. Kvällen till ära tog jag på mig min rosa kavaj. Jag vet ju att Mona är svag för rosa. Mona hade vitt och grönt. Lika smakfullt som omslaget på hennes nya cd countrypärlor 2.

Hedins

Hedins

Säsongspremiär är alltid en säsongspremiär. Helgen innan hade man säsongsfinal på Upperudslogen till Fernandoz så något dansuppehåll blev det inte för värmlänningarna. En liten bit över 300 personer hade denna kväll letat sig till det trevliga Folkets Hus som finns i Forshaga.

Arne och Hedins rockar med Mona

Arne och Hedins rockar med Mona

Mona visade sig från sin allra bästa sida. Hennes framträdande denna gång var drygt en timme. Det blev härliga tre kvart med låtar från förr och låtar från Monas nya country-cd. Av applåderna att döma så är Mona fortfarande ihågkommen på dansbanorna.

Mona och Lasse

Mona och Lasse

Även Hedins sparade inte på krutet denna kväll. Dom var som vanligt toppenbra och spelade många önskelåtar som publiken gillade. En låt som blivit väldigt omtyckt är ”Snälla Pappa” som Lars Ingerstad i orkestern framför. Det är lika önskad och omtyckt varje kväll. Andra låtar som bandet spelade var bland annat ”Glöm ej bort”, ”Bara för dig”, ”Du” och ”Tårar från himlen” och en rad andra låtar som publiken fullkomligt älskar att dansa till.

Mona G med Hedins

Mona G med Hedins

Det hela artade sig till att bli en riktigt trevlig kväll. Efter lite fotografering av bandet blev det till att i sakta mak puttra hemåt Lusasken igen.

FBK-Ölme flyttad till Ilanda IP

21 Sep

Till alla er som tänkt se IFK Ölmes bortamatch mot FBK Karlstad på lördag.

Matchen mot FBK är flyttad till ilanda pga regn. FBK har tränat hela veckan på konstgräset och idag fredag fick vi besked om att matchen ska spelas på Ilandas konstgräs. Matchen börjar kl.15.00

Lill-Ingvars Mellan hägg och syren

21 Sep
Lill-Ingvars - Mellan hägg och syren

Lill-Ingvars – Mellan hägg och syren

Lill-Ingvar är nog mest käbnd som ”Varaslättens egen dragspelskung”

Lill-Ingvars har funnits i olika tappningar sedan slutet på 50- talet. Dom var flitigt anlitade i våra Folkparker på 60-talet. Lill-Ingvar var på den tiden väldigt ung populär kapellmästare, charmade sin publik med sina pigga ögon och glada sätt. I orkestern fanns många legendariska musikanter som t,ex den ständige vapendragaren ”Träsko” Bengt Larsson, Arne Ström, ”Stubben Ivehag, Bertil Törnqvist och förstås refrängsångerskan Elsy Larm.

På den svängiga repertoaren blandades jazzlåtar med dåtidens schlager och kultis. Det var på den tiden, svensktoppen var ny och både jazz och rock´n roll samsades på dansbanorna.

Nu har bandet samlat ihop lite låtar från den tiden. Bandet hoppas natt alla som nu upptäcker deras musik eller bara vill minas den får en studs njutning av att höra dessa gamla godingar igen.

Kindbergs i bussbrand

20 Sep
Kindbergs i bussbrand

Kindbergs i bussbrand

Det var i morse vid halv fem tiden som två av medlemmarna i Kindbergs vaknade av kraftig rökutveckling i bussen. På några få sekunder stod dom utan för bussen som brann för fullt. Turnébussen stod parkerad på en rasplats utanför Norrtälje över natten. Bandets sångare Joakim Eklund och basisten Ola Jonsson sov i bussen när branden startade.
De hade stannat till för att sova några timmar innan dom skulle köra vidare och möt upp resterande medlemmar i Jönköping.

Enligt Joakim Eklund är bussen nu totalförstörd men han hoppas att en del av utrustningen går att rädda. Man tror med störta sannolikhet att det var bussens värmare som startade branden.

Trots det inträffade så kommer de att stå på scenen som planerat för en spelning på Stenungsbaden i Stenungsund.

Läs mer på Aftonbladet.se

En dag på jobbet med filateli på kvällen

19 Sep
Regnigt Kristinehamn

Regnigt Kristinehamn

Hallå bloggen. Regn regn i Kristinehamn. Som ni ser på bilden ovan så började dagen mned regn. Så där kan det se ut när jag är på väg till mitt arbete. Dagens arbetsuppgifter bestod av många olika spännande projekt. Alltid lika kul med nya projekt och utmaningar. Blev en del ritande på nya logotyper och annat smått och gott.

Lunchen bestod av köttbullar och makaroner som smakade gudomligt gott. Jag var hungrig redan klockan elva.

Vårat fika/luncrum

Vårat fika/luncrum

Så här mysigt ser vårt lunchrum ut. Det kan bli rätt trångt när det är fullsatt. På sommaren har vi ju våra terass som vi sitter på. Men med tanke på vädret var det inget direkt soldyrkarväder.
Men det funkade ju bra ändå. Poppade lite Streaplers och Willez i dag på jobbet. Funderade lite på om man audiotunat Willezsångaren Linus röst. Lät lite märkligt. För er som inte vet vad det är så betyder det i stora drag att man med datorns hjälp ”rättar upp” en röst.

Jag åker buss

Jag åker buss

På hemvägen hade vädret förändrats mrkant och solen tittade fram. Så här kan det se ut när jag åker buss i Kristinehamn. Inte kul alla gånger att skumpa runt i dessa små minibussar. Tacka vet jag dom större ”riktiga” bussarna.

Portföljen

Portföljen


Kväll ägnades åt filateliverksamhet. För er som inte vet vad det är så kan jag säga att det handlar om frimärken. Filateli är själva samlandet och studiet av frimärken och helsaker. Frimärkssamlande har förekommit i stort sett lika länge som det har funnits frimärken, det vill säga sedan mitten av 1800-talet. Till att börja med samlades bara stämplade frimärken. Målet var att samla ihop alla märken som över huvud taget givits ut. Allteftersom värdet på de äldsta frimärkena steg och postverken gav ut allt fler frimärken blev det nödvändigt att specialisera samlandet. Detta skedde genom att man valde att samla endast från ett land. Denna form av filateli kallas idag klassisk filateli eller landssamlande. Numera är det vanligt att man begränsar sig till en viss period i ett lands frimärksutgivning för att man ska kunna samla ihop alla förekommande varianter.

I går hade vi demonstration av frimärkstillbehör. Det blev även sedvanligt fika, lotteri. Kvällen avslutades med auktion. Jag hade turen att kamma hem en vinst i lotteriet.

Capella Huset

Capella Huset

Så här ser trapphuset i Capellahuset ut där vi har våra möten. Lite häftigt faktiskt.

Erik Linder är tillbaka med nytt album.

18 Sep
Erik Linder med ny platta

Erik Linder med ny platta

En av mina favoritartister Erik Linder är tillbaka med nytt album.

Erik Linder fick sitt nationella genombrott i TV-programmet Talang 2009 på TV4.
Efter sitt första framträdande gick han direkt till semifinal och blev sedan framröstad av folket till final. Hans framträdande har över en halv miljon visningar på Youtube och har lett till att Erik Linder har fans över hela världen, detta trots att hans låtar sjungs på svenska.
Samma år släpptes debutalbumet ”Inifrån” och året därpå sågs Erik i Melodifestivalen och Sveriges största sommarturné, Diggiloo. Albumet ”På riktigt” innehåller elva låtar med Erik Linders akustiska pop, på svenska.

”Det här är det första albumet jag släpper med nyskrivet och eget material.
På ett sätt känns det faktiskt som mitt debutalbum.
Vi har lagt otroligt mycket själ i den här skivan. Här är låtar som jag samlat på mig de senaste åren och det är jättekul att få dela med mig av dem nu.
Jag är verkligen nöjd med resultatet, de lugna balladerna är känsliga och ärliga, samtidigt som det är ordentligt drag i upptempo-låtarna.
Det känns toppen att ha gjort någonting ”på riktigt” och jag hoppas att ni tycker om det.”
-Erik Linder

Källa: Ginza.se

Pure Divine i bussolycka – körde in i viadukt

17 Sep
Pure Divines turnebuss. Bild: Niklas Lindahl/Pressbilden.se

Pure Divines turnebuss. Bild: Niklas Lindahl/Pressbilden.se

Strax innan halv nio tiden idag så råkade Pure Divine ut för en bussolycka i Örebro. Två av bandets fem medlemmar som färdades i bussen var på väg till Brunnsparken där bandet har spelning i morgon.
Orsaken till olyckan är ännu inte klarlagd, men att föraren missbedömt viaduktens höjd är troligt, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl på Örebropolisen. Trots olyckan beräknar bandet genomföra tisdagens spelning i Brunnsparken.

Källa: Nerikes Allehanda / Danslogen.se

Veckans dansband 38: Frontline från Bålsta

17 Sep

Frontline

I dag gör vi ett stopp i Mälardalen. Närmare bestämt i den lilla orten Bålsta i Håbo kommun som ligger Uppland. Bålsta ligger utmed motorvägen E18 och Mälarbanan, nära Mälaren cirka 5 mil söder om Uppsala och 5 mil nordväst om Stockholm. Här hittar vi förutom Lasse Åberg dansbandet bandet Fronline.

Bandet Frontline startades 2000 när sångerskan Anna i ”Anna & Vi” bestämde sig för att börja studera och Peter Edin fick överta micken. Man kan säga att man då bytte namn till Frontline och ett nytt kapitel i den oändliga dansbandsboken börjar skrivas.

Anna & Vi samt första upplagan av Frontline

Anna & Vi samt första upplagan av Frontline

Att ha en logotyp som gör att folk känner igen bandet är A och O, och det visste så klart Frontline som tog hjälp av en expert. Ingen mindre än Bålstaprofilen Lasse Åberg blev mannen som skapade Frontlines logotyp.

Årets efter 2001 släppte bandet sin första och hittills enda CD, ”Reserverat”. På låtar spelgas bandets repertoar med låtar som ”Det börja verka kärlek banne mig”; Have I told you lately that I love you”, ”Lay back in the arms of someone” , ”All min längtan” och ”Margarita Time” Efter fyra års intensivt spelande var det dags att ta en välförtjänt paus. Några av bandets medlemmar fortsatte då i andra band och konstellationer.

Men 2010 kände man spelsug drog igång Frontline igen. Bandet består idag av Peter Edin som spelar bas och som står för det mesta av sången, Mathias Wendt som spelar gitarr samt Pär Lindholm som lirar trummor samt sjunger lite han med.

Alla medlemmar har tillsammans massor av erfarenhet av dansgolv över hela Sverige och har som specialité att ge publiken en härlig variation av gamla och nya låtar i ett modernt sound.

Frontline live

Frontline live

På repertoaren finns låtar hämtade från ABBA, Barbados, Beatles, Elvis, Stenmarck, Ledin, Van Morrison, Vikingarna, Wizex, mm.

Man spelar på alla typer av ställen såsom dansrestauranger, folkets hus och parker, logar privata fester och företagsjippon. Då man har en bred repertoar kan man variera den efter danspubliken.

Och så här låten Frontline:

Emil slutar i Date

16 Sep

Date meddelar via sin facebooksida att deras trummis Emil Esborn har bestämt sig för att sluta. Hans ersättare är redan klar. Det är nämligen Simon Warnskog som tidigare är känd från Zekes som kommer hålla takten i Date framöver.

Veckans dansband 37: Kertz – Ungt hungrigt dansband på G…

16 Sep
Kertz

Kertz Montage: Markus

Det är alltid kul att kunna presentera nya unga fräscha dansband. Nu har turen kommer till Kertz från Skara. bandet spelar en coutrydoftande dansvänlig musik med doft av Rockabilly.

Bandet startades januari 2012. Bandet började som tributeband till ”Kings of leon” men sadlade sedan om till dansband. Samtliga medlemmar studerar musik vid Music and Production i Skara.

Bandet lägger stor vikt i att det som framförs skall vara dansant. Repertoaren består just nu i enbart covers men man egna låtar på gång för att på sätt profilera sig.

Att det blev dansband beror lite på bandets basist Hampus Nilsson. Han har dansband i blodet då hans pappa spelar i Lasse Stefanz och hans brorsa Tim spelar i Drifters. En riktig dansbandsfamilj med andra ord.

Framtidsplanerna är att försöka komma ut och spela för danspubliken så mycket som det bara går. Att släppa egna låtar på skiva finns även det med på agendan. I Maj var bandet med på populära Vemdalsforumet i Veddalen och visade upp sig.

Gruppen består av:
Erik Timmersjö – sång/gitarr
Jesper Grahn – sång/gitarr
Alex Kvarnestig – sång/klaviatur
Hampus Nilsson – bas
Max Johansen – trummor

Källa/Citat: SR

Trivseldanser i Otterbäckens Folkets Hus

15 Sep
Rios Orkester 2012

Rios Orkester 2012

Otterbäckens Folkets Hus fortsätter satsa på trivseldanser på söndagarna. Den 16 september står Rios Orkester från Mariestad står på scenen. Servering kommer att finnas. Alla hjärtligt välkommna att besöka bandymetropolen Otterbäcken.

Rios gjorde sin första spelning i Hönsa Bygdegård 1992. Utgångsort för bandet är skärgårdskommunen Mariestad vid värnens vackra strand. Rios startades som ett fritidsprojekt som utvecklats genom åren. 2000 spelade grabbarna in en mini-cd med sju låtar på som blev väl mottagen av media och danspublik. Med på skivan har dom en originallåt som man hade äran med att ha på norsktoppen i hela tio veckor. Året efter 2001 var bandet med och tävlade i dansbandsjakten som gick av stapeln varje år under dansbandsveckan i Malung. Bandets spelplan sträcker sig över hela Sverige och även en hel del i Norge där man är mycket populära.

Gideons och Mackan på danslogen.se

15 Sep
Gideons och Mackan på danslogen.se

Gideons och Mackan på danslogen.se

Lite bus måste man ha för sig. Hur som helst är det lite kul tycker jag. Bakgrunden till fotot följande. Jag skojade till det i våras då Gideons spelade i Storfors Folkets Hus genom att komma klädd i samma kläder som orkestern. Orkestern skrattade och tyckte nog det hel var rätt festligt.

Surfa in på danslogen.se och se bilden själv och spana in allt det andra trevliga som finns på sidan.

Dansen med Hedins i Lomma är inställd

13 Sep
Hedins Orkester

Hedins Orkester

Suset i Lomma ställer in sin dans med Hedins meddlear man i en pressrelease som nyss nått bloggen.

Man har kört ett antal danskvällar sedan starten 2011 och två av dessa har krockat med andra närliggande arrangemang som lockat den publik som även kunde tänka sig att besöka Suset i Lomma. Dessa två danskvällar har drabbat föreningens ekonomi hårt och när det närmade sig Hedins så kom det till arrngörens kännedom att det fanns ett likartat arrangemang i närheten som kunde göra att man fått uppleva en upprepning vilket föreningens ekonomi inte klarar av. De mer etablerade dansställena som är helt kommersiella kan klara av ett antal publiktomma kvällar men det kan inte Suset i Lomma som är en ideell förening. Därför väljer man att ställa in dansen med Hedins nu på lördag den 15/9

Alltid lika trist tycker jag när man tvingas ställa in dansen för att man inte vill äventyra något.

Expanders med ny cd

12 Sep
Expanders släpper cd igen

Expanders släpper cd igen

Dansbandset Expanders är itmne direkt kända för att släppa många skivor. Senaste full-cd:n släpttes 1993. Sedan dess har man gjort några singelsläpp med diverse sångare och sångerskor som passera revy i orkester.
Plattan har fått namnet ”Studioversionen”. Skivreleasen ägde rum i fredags på dansmaran i Örnsköldsvik.
Läs här vad kapellmästaren Jan-Åke Glaven skriver om skivsläppet. Som avslutning kan bloggen meddela att det finns ett unikt exemplar av skivan som släpptes 1993 och att Expanders då lät lite annorlunda än vad dom gör i dag.

Städer som får arrangera Melodifestivalen

11 Sep
Melodifestivalstäder

Melodifestivalstäder

Nu står det klart vilka städer som får arrangera Melodifestivalen 2013.
Det blir följande städer. Årtalen inom parentes är när städerna senast stod som värdar för melodifestivalen. Kul för mig som värmlänning att man kommer till Karlstad. Visserligen ”Andra chansen” men ändå. Hoppas på att bra artister hamnar i Andra chansen så att det blir värt att åka dit och kika på det hela.

– Deltävling 1: Den 2 februari, Karlskrona, Telenor Arena (2006 och 2008)
– Deltävling 2: Den 9 februari, Göteborg, Scandinavium (2003–2012)
– Deltävling 3: Den 16 februari, Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena (2005 och 2009)
– Deltävling 4: Den 23 februari, Malmö, Malmö Arena (2004, 2009–2012)
– Andra chansen: Den 2 mars, Karlstad, Löfbergs Lila Arena (2004 och 2006)
– Final: Den 9 mars, Stockholm, Friends Arena (2002–2012, tidigare i Ericsson Globe)

Med Gideons i Degerforsparken

10 Sep
Degerforsbilder

Degerforsbilder

Den lilla bruksorten Degerfors med sina 7160 invånare, är nog mest kända för järnverket och fotbollen. Men orten har mer än fotboll och stål. Här finns en folkpark som är välbesökt under onsdagarna då Manfred ”Manne” Sundholm med personal arrangerar trivseldans på onsdagarna.
Jag har varit i parken flera gånger under sommaren då orkestrar som Holidays, Sandins, Perry band, Holéns och Rose-Maries svarat för dansmusiken

Degerforsparken

Degerforsparken

Just denna kväll då jag besöker parken är det med lite vemod. Det är för egen del i alla fall den sista utedansen för året. För dagen står en eminent orkester på scen i form av Gideons från Eskilstuna.

Gideons på Cinderella

Gideons på Cinderella

En orkester som jag hade nöjet att träffa första gången på Viking Line Cinderella där jag gjorde en julbordskryssning med jobbet. Nu har de gått en massa år sen dess och jag har allt sedan dess fått uppleva Gideons flera gånger.

Parken i Degerfors har haft tur vädermässigt då solen visat sig framme dom flesta onsdagarna då det arrangerats dans här. Så jag tror varken publik eller arrangören kan vara missnöjda med sommarens danser.

Jag och Gideonsaffischen

Jag och Gideonsaffischen

Till Degerfors kommer troget ungefär 200 dansare varje onsdag för att dansa bugg, foxtrot och en och annan gammaldans. Här spelar orkestrarna 4 moderna och 1 gammaldans.
Danserna är mycket omtyckta. Det är inte bara folk från grannkommunerna som kommer. Många åker långt för att komma hit, just för att det är en sådan trevlig och gemytlig stämning.
Förutom kringkommunerna kommer man från bland annat Köping, Nora, Grums och Hällefors för att dansa i den mysiga parken som i år firade 100 år som folkpark.

Peter och arrangören Manne

Peter och arrangören Manne

En kvart innan dansen början börjar det fyllas på med bilar inne i parken. Här tar man med sig bilen in genom entrén och ställer sig lite fint på gräsmattan. Något som fungerar riktigt bra.
Dansbiljett köper man vid den nedre dansbanan där dansen arrangeras.

Gideons in action

Gideons in action

Just danser är det som parken är mest kända för. Man arrangerar även bingo tillsammans med en idrottsförening på söndagar. På sommaren håller man även ibland barnprogram och tipspromenader. Två tjejer arrangerar varje år familjefesten Golden Times som lockar tusentals besökare till parken.

Robban & Peter

Robban & Peter

Åter till folkparken där Manne är i full med att sälja dansbiljetter. Inne i rotundan är Gideons klara och trummisen Nisse räknar in till första dansen Dansgolvet fylls på en gång av dansglada människor. Medelåldern på dansarna är 50+ men det händer ibland att ungdomar kommer hit och dansar vilket är enormt kul för dansernas fortlevnad.

Hans och Nisse

Hans och Nisse

Gideons är ett känt namn bland dansarna och många lovordar dem med applåder mellan låtarna. En man jag pratar med säger att Gideons är bland de bästa orkestrarna som spelar i Degerfors på sommaren, men tillägger snabbt att man egentligen inte har några dåliga band i parken. Och orkestervalet är man noga med. Det ska vara välspelande mogendansband som skall kunna hantera gammeldans. Sen skall dom även vara snyggt klädda. Det ska de fint ut på scenen.
Och välklädda är just vad Gideons är med sina röda byxor, vita skjortor och svara västar.

En styrka i Gideons orkester är att man har tre sångare. Detta tillsammans med en och annan instrumental låt gör att det blir variation på danskvällen. Gideons är ett band som verkligen har rutin. Man startade sin bana redan 1968. I början fick man söka dispens från myndigheter för att få vara ute och spela på kvällstid. Sen starten har orkestern spelat in ett antal skivor, varit med i en hel del radio- och TV-sammanhang och deltagit i en del dansbandstävlingar. Men framförallt har man som i Degerforsparken spelat och spridit en massa dansglädje.

Nisse & Robban

Nisse & Robban

Gideons består av Peter Berg som står för Basen och en del av sången. Hans Östlund trakterar både Klaviatur, Gitarr och så körar han. Nisse Uddin håller takten bakom trummorna och har hand om en hel del av sången. Slutligen så har vi Robert Hallblad som spelar Saxofon, Gitarr och Dragspel, dock inte samtidigt. Som om inte detta vore nog så sjunger han även en del. Där har du Gideons laguppställning anno 2012.

Publiken i Degerforsparken

Publiken i Degerforsparken

Dansen i Degerforsparken ångar på och man har så kommit fram till avdelningen ”Kaffevalsen”. Innan paus bjuder man nämligen danspubliken på lite vals. Drömmen om Elin spelas upp och många i publiken sjunger med i låten. Andra har redan gått i väg för att fika.
Här i parken man kan antingen fika i serveringen eller ha med sig fika. Man har till och med avsedda utrymmen där man kan äta sitt medhavda fika.

Fikapaus

Fikapaus

I serveringen är der full kommers. Hembakat bröd och hemlagade goda smörgåsar bjuds det på. Att fikat är gott råder det inget tvivel om då de flesta av faten gapar tomma när pausen lider mot sitt slut. En kul grej i serveringen är den lilla tavla med orkesterkorten på några av de band som besökt parken de senaste säsongerna.

Klockan närmar sig 21.00 och det är så dags att börja spela igen. Skymningen har börjat lägga sig över parken och en fin rodnad på himlen uppenbarar sig. Trots att det är sista onsdagen i augusti är det tämligen varmt ute. Gideons tuffar på med sin fina dansmusik. Man har spelat här många gånger förr och vet precis vad publiken vill ha. Kvällens publiksiffra hamnar på 186 personer som får anses som ett bra publiktal så här i slutet av augusti.

Dansgolvet i Degerforsparken

Dansgolvet i Degerforsparken

Degerforsparken

Degerforsparken

När dom sista tonerna i kvällens sista dans ebbat ut är det så dags att bege sig hemåt. For Gideons del återstår det att packa ner all utrustning. Men innan dess en sedvanlig korv med bröd som smakar gudomligt efter en trevlig dansafton i ”lilla” Degerfors.

Korvätarligan

Korvätarligan

Vart tog sommaren vägen undrar Nova

9 Sep
Nova med ny singel

Nova med ny singel

Det är mycket värmland på Novas nya singel. Inte nog med att sångerskan Nadja Flod är från kristinehamn, så är nya singelspåret ”Vart tog sommaren vägen” skrivet av Degerforsborna tillika det äkta paret Peter och Linda Dahl. Låtskrivar duon är nog mest kända för Roger Pontare’s Melodifestivallåt ”När vindarna viskar mitt namn”.

”Vart tog sommaren vägen” som sagt titeln på singeln. En alldeles utmärkt titel och låt som passar väl in. Är man intresserad av ett ex kan man kontakta bandets kapellmästare Krister Nordström på Nöjesmetro

Mona G – Countrypärlor 2

8 Sep
Countrypärlor 2

Countrypärlor 2

Mona G – Countrypärlor 2 (5/5)
Bolag: Scranta
Antal spår: 11

Precis som på förra plattan är det en blandning av kända countryörhängen som Mona med stor omsorg valt ut. Här återfinns klassiker som Alma Cogans ” Tennessee Waltz”, Buck Owens ”Cryying time”, Doly Partons ” Yellow roses”. Lägg där till gobitar som ” Blue eyes crying in the rain”, ” If you love me let me know”, Every little thing “ och “You cheati´n heart” och du har den en riktigt skön blandning av countrylåtar.

Mona har en speciell röst som jag tycker passar perfekt för country. En röst som gör att man på en gång hör att det är hon som sjunger, och som gett henne en unikstil och profil. Det är en unik styrka hos en artist.

Mona G

Mona G

Självklart så har Mona bidragit med eget material på skivan, denna gång i form av låten ”Som ljuset på min jord”. En lugn dansant låt i äkta Monastil som blivit kryddad med steelguitar. En härlig åt som passar väl in bland de övriga spåren på plattan.

I helhet tycker jag detta är en perfekt countryplatta med Mona i högform. Vill man ta en sväng om så finns det flera goda spår som passar väl in.

Idres årliga dansweekend

8 Sep
Dansweekend i Idre

Dansweekend i Idre

Snart är det dag för Idres årliga dansweekend. I år blandar man norskt och svenskt.
På fredagen blir det mogendans med Norska Casanova och svenska Micke Ahlgrens. På lördagen 100& svenskt med blandad musik till Date och King Edwards.

Wretaz – Tusen änglar

6 Sep
Wretaz - Tusen änglar

Wretaz – Tusen änglar

WRETAZ -TUSEN ÄNGLAR (4/5)
Skivbolag: Wretaz
Antal spår: 19

Wretaz som kommer från trakterna kring Linköping och firar i år 30 år som orkester. Två av bandets nuvarande medlemmar har varit med från starten. Man blev nyligen korade till ”årets mogenband” i den prestigefyllda tävlingen guldsladden som är ett pris där danspubliken röstar fram sina bästa favoriter. Jubileumet firade man inför ett fullstatt Ljungsbro Folkets Park. Bandet består idag av Dorjhe Einarsson: Gitarr & sång, Lars Johansson: Bas, sax, dragspel och sång, Thomas Gustafsson: Trummor, sång, Georg Carsemar: Klaviatur, dragspel & saxofon samt Stefan Palm: Bas, och sång

Lagom till denna kväll släppte man även albumet som heter ”Tusen änglar”.
Skivan innehåller 13 nyinspelade låtar plus 6 spår från bandets tidigare 3 CD. Alltså fullmatad platta med 19 härliga låtar i bästa Wretaz anda.

Fyra låtar är helt nya aldrig tidigare utgivna. Bandet har haft den stora äran att få kontakt med mycket duktiga låt/textförfattare. Blad annat återfinns Jonas Lindau och Maritha Johansson som skrivit titelspåret ”Tusen änglar. En låt som sätter sig direkt efter första lyssningen. Här återfinns även Magnus Ekwall, Lennart Dahlberg., Ulf Georgsson, Haidi Krohn och Kent Fingal.

Wretaz orkester

Wretaz orkester

CD:n är inspelad under några dagar i en studio i Linköping. Inspelningstekniker och mixning/mastring är gjord av Gunnar Åkerlund (mer känd som ljudgunnar) som varit med i Wretaz orkester under många år, men nu tagit klivet av scenen och är mest med i bakgrunden av orkestern och jobbar.
Allt arbete med skivan har man gjort själv. Inga andra musiker medverkar på skivan. Man har dessutom gjort layouten till både CD omslag som även kommer bli nya orkesterkort/affisher

Personligen tycker jag att man till en bra mix av låtar som gör att det rycker i dansfoten när man lyssnar på plattan. Allt är snyggt arrangerat, och det låter mycket bra om bandet. Flera goda sångare på skivan gör att det aldrig blir tråkigt i längden.

Trevliga spår att återvända till förutom titelspåret är bland annat fartiga ”Du har allt” av Magnus Ekvall och Lennart Dahlberg, Peter LeMarcs ”Ett av dom sätt”, ”Är du ensam nu i kväll” av bland andra Lasse Eriksson (fd cavlakad), Torleif Torstensons ”Krama mg igen”, ”Natten tänder sina ljus av Bo Fransson och Ulf Georgsson. Lägg där till ”I can stop lowing you”, ”You newer can tell”, ”Låt en morgon vakna” och den oemotståndliga låten ”Främling” så har ni den ultimata dansplattan som funkar lika bra i bilen som hemma i stereon.

Gillar du fräsch mogen dansmusik skall du absolut införskaffa dig denna platta.

Wretaz live

Wretaz live

Här nedan följer smakprov från skivan:

Västbergaträffen byter lokal

6 Sep

Brommasalen och Gideons orkester

Brommasalen och Gideons orkester


Dansen på Västbergasalen är mycket populärt och lockar många danssugna varje fredag.
Nu har man dock dansa färdig i den gamla lokalen.

Från och med hösten säsongstart med Gideons orkester den 7 september flyttar Västbergaträffen till en ny lokal, nämligen Brommasalen i Alviks Medborgarhus. Adressen dit är Gustavslundsvägen 168.

Ytterligare en förändring är att man i fortsättningen kommer att dansa 19.30 – 23.00.

Det finns goda kollektiva förbindelser med Alviks Medborgarhus då t-bana, tvärlinjen och busstation finns inom gångavstånd. Dessutom finns ett 60-tal gratis p-platser intill.

Följande band spelar under hösten 2012
7 september Gideons
14 september Darwins
21 september Samzons
28 september Strike
5 oktober Roger Lindbloms
12 oktober Junix
19 oktober Lars Erikssons
26 oktober Cedrix
2 november Gideons
9 november Jonnys
16 november Roynes
23 november Kenneth Hertz
30 november Patrick Eklöfs
7 december Junix
14 december Samzons
21 december Holens
26 december Jonnys

Inlägg nummer 1000

5 Sep

Ja då skriver man det magiska inlägget. Inlägg nummer 1000. Det känns lite stort att ha skrivit över 1000 inlägg. Jag vill förstått tacka alla som läser och följer min blogg. Det är underbart all de respons som jag får från läsare och de dansband som jag skriver om. Fortsätt följa bloggen så lovar jag att bjuda er på 1000 nya inlägg.

kramar från Mackan

Sveriges största och bästa danssite Danslogen.se

5 Sep

TACK till ALLA som skickar in dansnyheter, danstips och dansprogram.
Dansprogram och nyheter skickar jag även vidare till Sveriges största och bästa danssite
Danslogen.se so jag skriver reportage för och sänder in dansbilder till.

Sveriges största och bästa danssite  Danslogen.se

Sveriges största och bästa danssite
Danslogen.se

Veckans dansband 36: Tommy Bergs

3 Sep
Tommy Bergs 2012

Tommy Bergs 2012

Efter 25 år så startade man förra året upp Tommy Bergs orkester igen. Bandet bildades 1968, och första spelningen gjordes på Graninge Värdshus i Molkom. Gaget var då 400 kronor.

Bandet har flertalet vinylskivor, framträdande i diverse radioprogram m,m på sin meritlista.

Under förra året spelade man in två cd-skivor varav en blev rejält uppmärksammad. Skivan Filipstad 400 år gavs ut till stadens jubileum och sångaren Ulf Gullbrand skrev låten med samma titel.

Nu har bandet utökat med en keybordist. Ronny Boström heter han, och är en Molkomspôjk. Bandet är efter att ha tränat hela vintern och våren, redo för att ge sig ut och spela i parker och logar. Gamla godingar från förr och en del nytt står på bandets repertoar.

Spelningar kommer in med jämna mellanrum och det verkar onekligen som att arrangörerna kommer ihåg ”gubbarna från förr”. Den 19 maj visar man upp sig på Molkoms marknad igen där man förra året gjorde ett bejublat framträdande. På midsommarafton spelar man upp till dans på vackra Torskedslogen i Älvsbacka för att bara nämna några av bandets kommande spelningar.

Bandet består 2012 av:
Ulf Gulbrant: Sång, gitarr och saxofon
Janne Carlsson: Trummor och sång
Ronny Boström: Klaviatur
Kalle Örtlund: Gitarr
Lars-Erik Karlsson: Dragspel
Tommy Nord: Bas

Tommy Bergs anno 1977

Tommy Bergs anno 1977


Så här coola var man 1977. Bilden är lånad från baksidan av lp-skivan ”Sommarens vänner är vi” man gav ut på Tyfon.

Allsångspremiär på Kungsudden i Kungsör

3 Sep

Kungsudden i Kungsör

Kungsudden i Kungsör


Kungsudden i Kungsör har gamla anor. Kungsuddens kungsgård grundades av Gustav Vasa på 1500-talet. Han vistades på kungsgården med sitt hov under långa perioder. Under sin tid byggde han ut gården med flera byggnader. Den blev sedan en populär tillflyktsort för flera svenska kungar. Av dem var Karl XI den kung som vistades mest i Kungsör. Numera är det här en hembygdsgård med en bedårande utsikt över Arboga ån och Mälaren.

Allsångshäftet

Allsångshäftet

Den 3 augusti då jag besökte stället var det premiär för ”Allsång på Kungsudden”. Det var inget artistuppbåd som helst som man samlat ihop. På kvällens meny fanns 50 års jubilerande Sten & Stanley, Mona Gustafsson, Peter Lundblad och Claes-Göran Hederström. Allsångsledare var det rutinerade paret Towe och Charlotta Widerberg.

Peter Lundblad

Peter Lundblad

Kl 19.00 drog så Allsången i gång. Första artisten ut var Peter Lundblad som egentligen bara har en hitlåt. ”Ta mig till havet”. Denna blev det förstått allsång på. I bagaget hade han sin nya cd ”En obotlig romantiker”. Personligen tycker jag att han blev lite långrandig till slut. Han framförde alla sina låtar på en gång och åkte sedan ifrån allsången. I det övriga sällskapet kändes han lite udda. Det hade kanske räckt med 2 egna låtar och sen några mer kända låtar som folk kan ta till sig. Det var ju trots allt allsång. Han har ju vara en låt som han lever på.

Mona G

Mona G

Efter denna något sega inledning började allsång ta mer fart. Riktig fart blev det när Mona kom in på scen och lyfte allsången men sina härliga dansband och countrylåtar. Publiken ryktes med i spontana handklappar och jag såg många som sjöng med i hennes låtar.
Det strålade om Mona som verkligen sken i kapp ned solen. Kanske inte så märkligt eftersom hon dagen till ära hade fått sin alldeles nya platta countrypärlor 2.

Charlotta Widerberg

Charlotta Widerberg

Towe Widerberg

Towe Widerberg

Towe och Charlotta blandade många fina låtar från sina karriärer med andra vläkända örhngen som publiken kunde sjunga med i. Towe har ju under många år drivit dansband under eget namn och även varit sångare i legendariska Streaplers. Charlotta har liksom Towe haft dansband med eget namn och även varit sångerska ibland andra Stefan Berghs och Kenth Erics.

Sten & Stanley

Sten & Stanley

Som riktigt stort dragplåster och affischnamn hade man halva styrkan från 50-års jubilerande Sten & Stanley. Det var så klart Sten och Ebbe Nilsson och Ebbes son Alexander som fanns på plats för att bjuda publiken på många av deras odödliga hits. Det märks att grabbarna har rutin. Trion bjöd på några låtar från albumet ”Nu kommer minnena” som släpptes förra året.

Allsångspublik

Allsångspublik

Det blev givetvis allsång i den odödliga klassikern ”Jag vill vara din Margareta”.

Som jag skrev förut så var ju Peter Lundblad med och att han bara har en låt. Det fanns dock en kille till med som har klarat sig rätt hyfsat på en låt, nämligen Claes-Göran Hederström. Vi minns väl nästan alla året 1968. Då vann han Melodifestivalen med ”Det börjar verka kärlek banne mig”. Låten låg etta på både Svensktoppen och Kvällstoppen.

Claes-Göran Hederström

Claes-Göran Hederström

Denna låt blev det så klart allsång på. Han bjöd även på en del härliga låtar från sin platta Suspicion. Snacka om att ”Classe” är ”Still going strong”.

På denna allsång som varade i nästan 2½ timma hade man även en paus. Då kunde man köpa fika i form av korv, läsk, kaffe m,m Priserna var väl tilltagna Skulle först ha fått betalat 45 kronor för en korv och en festis. Men tjejen som tog betalt räknade tydligen fel så jag behövde ”bara” betala 35 vilket var full tillräckligt ur min synvinkel.

Mona G och Sten Nilsson

Mona G och Sten Nilsson

Efter pausen fick vi ett kärt återseende av artisterna igen. Mona kom tillbaka med många härliga låtar och gjorde flera allsånger. Denna sångfågel från Halmstad/Växjö som har över 30 år i branschen är lika populär nu som då när hon sjöng i Leif Bloms och Mona Gs. Det var riktigt kul att se hur väl publiken tog emot de medverkande artisterna med applåder och jubelrop. Det märktes också att publiken gillade 60-talsllåtar varvat med klassiska allsångslåtar, schlager och dansband.

Allsångsgänget samlat

Allsångsgänget samlat

På slutet verkade det som applåderna och musiken på Kungsudden aldrig ville tystna. Det blev snabbt lång kö till signeringsbordet där artisterna sålde och signerade sina plattor. En del ville köpa en skiva, andra villa en autograf, en kram eller bara växla några ord. Efter att ha tackat av artisterna styrde vi kosan hemåt Värmland igen. Något lite trötta efter en hel dag kunde vi ses tillbaka på en mycket trevlig allsång. Hoppas på en repris även 2013.

Streaplers och Fernandoz lockade storpublik

2 Sep
Dans på Canis igen

Dans på Canis igen

Canis är en gammal anrik festplats i norra Värmland i det lilla samhället Lysvik. Samhället har c:a 340 invånare och ingår i Sunne Kommun. Här finns en idrottsförening som drivit parken. Lysviks IF tog över ansvaret för Canis 1957. 1977 byggdes en ny dansbana, 1979 ägde den första Fröken-Fräken-festen rum på Canis. Den har allt sedan dess lockat tusentals dansgäster. I slutet av 90-talet drog sig Sven-Ingvars ur evenemanget och intresset för Canis började falna.

Canis festplats i Lysvik

Canis festplats i Lysvik

Nu några år senare så var det så dags igen att dra igång dansen igen mycket tack vare Calle Werner som förut var med i och som nu bokar Fernandoz orkester. Calle ville arrangera das och fått reda på att Streaplers var lediga denna kväll. Man letade efter diverse tänkbara plaster och valet föll till slut på Canis. Det hela mynnade ut i en nonstopkväll med Streaplers och Fernandoz.

På Karlstad Centralstation

På Karlstad Centralstation

Man hade denna kväll anordnat en danståg från Karlstad. Två vagnar fullproppade med dansglada gäster lämnade Karlstad Centralstation helt enligt tidtabell 19.59
Med på taget fanns så klart Calle och en dragspelare som jag tyvärr inte minns namnet på.

Det blev en riktigt trevlig tur upp längs vackra Fryksdalsbanan som för några veckor sedan var nyrenoverad. Alla på tåget upp var pigga och glada oh var riktigt dans och partysugna.
21.12 stannade tåget vid Lysviks station där vi sedan bussades fram till själva festplatsen.

Full fart på dansen

Full fart på dansen

När vi kom till festplatsen var det mycket folk och full fart på parketten. Oj vad mycket folk där var. Tänk att man kan lyckas locka ut så många dansare till ett ställe mitt ut i ingenstans.
Streaplers hade nyss gått på sitt första pass. Gick fram och vikade åt grabbarna som glatt hälsade tillbaka. Andra helgen med Streaplers är riktig lyx.

Danspublik

Danspublik

Streaplers är ett band som med mer än 50 år på vägarna spelat i var enda folkpark. Det var därför överraskande att höra att bandet inte besökt denna plats. Helt otroligt men sant att Håkan (som varit med längst i Streaplers) får sätta en ny nål på Sverigekartan.

Fernandoz spelar

Fernandoz spelar

Efter en halvtimma tog hemmabandet Fernandoz över stafettpinnen. Jag minns än i dag hur jag 1993 såg Fernandoz på en dansgala på Sandgrundsudden tillsammans med Sten & Stanley och Sven Ingvars. Det var stort reda då. Sedan dess har mycket hänt med bandet. Nu är man fyra goa grabbar som bjussar otroligt mycket på sig själv. Det var ett tag sedan man körde dom live så det var riktigt kul att få uppleva dem igen.

Full fart på dansen

Full fart på dansen

En positiv överraskning av Kevin Nordlund (son till sångaren Anders) som några gånger under kvällen tog steget fram och sjöng några låtar. Fernandoz är ett band som jag alltid tyckt varit bra och som månat om sin spelstil. En repertoar med mysiga foxlåtar varvat med härliga bugglåtar som man sedan kryddat med en och annan elvismelodi är alltid trevligt.

Streaplers spelar

Streaplers spelar

Streaplers och Fernandoz har en lyckoträff. Dom kompletterade varandra riktigt bra. Det blev inte så många ”dubbletter” på låtar denna kväll heller. Ibland när en del arrangerar nonstopdans så försöker dom hitta så likartade orkestrar som möjligt vilket kan medföra att man får höra orkestrarna spela samma låtar.

Canis festplats

Canis festplats

På Canis hade man även fullständiga rättigheter och serverade även mat i form av goda hamburgare.

Både orkestrar och publik och arrangörer verkade helnöjda med kvällen. Kan dock kanske hålla med en del folk om att man (om man skall köra nästa år igen) får bygga ut dansbanan. Kanske man kan förlänga golvet med partytält på något sätt. 1200 på en folkparkskväll är inte illa.

Lysviks station

Lysviks station

När dansen så var slut och vi tackat av orkestrarna gick vi med raska steg mot bussen som skulle ta oss till Lysviks station igen. Där stod motorvagnståget som skulle ta oss ner till Kil igen. På grund av spårarbeten skulle vi på hemvägen på kliva av i Kil för att där bussas vidare in till Karlstad. Dock var logistiken inte på vår sida vilket medförde att vi blev ståendes kvar i Kil. Bussen som skulle komma och hämta upp oss kom aldrig.

Kil Station

Kil Station

Efter en lång väntan i Kil löste det sig till slut med taxiresor in till Karlstad. Lite intressant var det ändå. Jag betalade 250 kr för tågresan tur och retur samt entré till Canis. Taxiresan Kil – Karlstad (som jag som tur var inte behövde betala) kostade 522 kronor. Landade i Karlstad runt halv fem på morgonen. Solen hade börjat gå upp på Ölmeslätten när vi styrde kosan hemåt. Somnade sött i min säng runt klockan kvart i sex på morgonen.

Veckans dansband 32: Dansbandet: Music Men

2 Sep
Music Men

Music Men

Orkester Music Men började som en duo för tjugo år sedan men har sedan 16 år tillbaka i tiden varit en kvartett. Nuvarande sättning har spelat ihop i 11 år. Tre av medlemmarna har spelat som professionellt i många år i olika orkestrar. Allt från Zambandet, Hjältarna, Monotones, Jumbo Jet m.m.

Bandet spelar på Danskrogar, Folkets hus, Folkparker, Företag, Eventbolag, Privata fester mm. Medlemmarna har spelat allt från pop och rock till dansmusik på professionell nivå, vilket garanterar en bred och variationsrik repertoar med ett framförande som gör publiken mer än nöjd.

Man har som målsättning att alltid vara lyhörda gällande publikens önskemål beträffande dans och låtval i en så stor utsträckning som möjligt.

Bandet har lite funderingar att spela in en CD, men när och hur det får tiden utvisa. Man spelar ju trots att bara som deltidsband och har andra jobb vid sidan om.

Music Men

Music Men

Musicmens repertoar baseras till största delen av gamla och nya hits. Låtar som folk känner igen. Tack vare medlemmarnas långa bakgrund som musikanter är man förunnade att stå på en mycket bred musikalisk plattform
Således blir det en ”salig” blandning från 50- till 2000-tal som man bjuder på.

Bandet spelar p alla typer av danstillställningar såsom folkparker, dansrestauranger kryssningsbåtar. Varje år är man flitigt anlitade på Playa Del Sol på Gran Canaria.

Är du mer nyfiken på denna orkester är du välkommen att besöka bandets hemsida www.musicmen.dinstudio.se

Så här bra låter Music Men.

PRO-Danser i Värmland

1 Sep

Dans är friskvård i alla dess former. Att dansa är förutom friskvård en stor social grej. varje dag anordnas det danser av allehanda slag. Detta är kul både för dansarna och för orkestrarna som får fler speltillfällen inte bara på helgerna. PRO-Danser är stort här i Värmland. Och vissa band sätter inte ut på sina spelplaner att det är just en PRO-Dans dom spelar på. Så därför tänkte jag nedan redovisa lite PRO-Danser i Värmland för hösten 2012. Kom i håg att det på de flesta ställena är medlemskontroll och knyt som gäller

Dansband som brukar spela på PRO-Danser

Dansband som brukar spela på PRO-Danser

Filipstads Folkets Hus 18.00 – 22.00 (Servering finns)
2012-09-14 Janssonz Orkester
2012-10-05 Tång & CO
2012-11-16 Danzells
2012-12-07 Bex:s

Lesjöfors Folkets Hus 18.00 – 22.00 (Servering finns)
2012-09-21 Jonnys
2012-10-19 Skarvarna
2012-11-09 Samzons

Hällefors Folkets Hus 18.00 – 22.00 (Servering finns)
2012-07-27 Rios (Krokbornsparken)
2012-09-28 Samzons
2012-10-26 Stickan & Classe
2012-11-23 Holens

Skoga Bygdegård 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, fika ingår)
2012-08-17 Tommy Danielssons
2012-08-28 Stickan & Classe
2012-11-02 Tommy Bergs
2012-12-07 Tång & Co

Jössefors Folkets Hus 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, medtag fikakorg)
2012-08-31 Tång & Co
2012-09-07 Carlson & Carlson
2012-09-28 Svantes
2012-11-02 Tång & CO
2012-11-09 Hobbygänget
2012-12-07 Hobyygänget
2012-12-14 Cedrix

Edsvalla Folkets Hus 18.00 – 21.30 (Medlemskontroll, medtag fikakorg)
2012-09-05 Svantes
2012-09-15 Hasse Peters
2012-09-28 Wainioz orkester
2012-10-03 Kurt Jerrys
2012-10-17 Stickan & Classe
2012-10-31 Torbjörns
2012-11-14 Cedrix
2012-11-28 Jiges
2012-12-12 Samzons

Grums Folkets Hus 18.00 – 21.30 (Medlemskontroll och knytdanser)
2012-09-12 Tång & Co
2012-09-26 Robins
2012-10-10 Nordbergs
2012-10-24 Holens
2012-11-07 Hiltons
2012-11-21 Samzons
2012-12-05 Svantes

Sunne Kolsnäs Folkets Park 19.00 – 23.00
2012-10-12 Sven Gunnars
2012-11-09 Svantes

Charlottenbeergs Folkets Hus 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, medtag fikakorg)
2012-10-16 Matz Rogers
2012-12-27 Tång & CO

Åmfors Folkets Hus 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, medtag fikakorg)
2012-08-24 Cedrix
2012-11-30 Kenneths

Järnskog Solliden 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, medtag fikakorg)
2012-08-17 Hobbygänget
2012-09-14 Camell Duo

Årjäng Lian 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, Servering)
2012-09 21 Bjarnes orkester

Köla Lundsberg 19.00 – 23.00 (Medlemskontroll, glöggservering)
2012-11-23 Svantes

Seniorernas Hus Karlstad 18.00 – 21.00
2012-09-12 Wainioz Orkester

Stråningstorp Centrum Karlskoga 18.00 – 22.00
2012-09-20 Jonnys

Folkets Hus. Ovan t.v: Edsvalla. ovan t.h: Jässefors Nedan t.v: Lesjöfors Nedan t.h Grums

Folkets Hus. Ovan t.v: Edsvalla. ovan t.h: Jässefors Nedan t.v: Lesjöfors Nedan t.h Grums