Wretaz – Tusen änglar

6 sep
Wretaz - Tusen änglar
Wretaz – Tusen änglar

WRETAZ -TUSEN ÄNGLAR (4/5)
Skivbolag: Wretaz
Antal spår: 19

Wretaz som kommer från trakterna kring Linköping och firar i år 30 år som orkester. Två av bandets nuvarande medlemmar har varit med från starten. Man blev nyligen korade till ”årets mogenband” i den prestigefyllda tävlingen guldsladden som är ett pris där danspubliken röstar fram sina bästa favoriter. Jubileumet firade man inför ett fullstatt Ljungsbro Folkets Park. Bandet består idag av Dorjhe Einarsson: Gitarr & sång, Lars Johansson: Bas, sax, dragspel och sång, Thomas Gustafsson: Trummor, sång, Georg Carsemar: Klaviatur, dragspel & saxofon samt Stefan Palm: Bas, och sång

Lagom till denna kväll släppte man även albumet som heter ”Tusen änglar”.
Skivan innehåller 13 nyinspelade låtar plus 6 spår från bandets tidigare 3 CD. Alltså fullmatad platta med 19 härliga låtar i bästa Wretaz anda.

Fyra låtar är helt nya aldrig tidigare utgivna. Bandet har haft den stora äran att få kontakt med mycket duktiga låt/textförfattare. Blad annat återfinns Jonas Lindau och Maritha Johansson som skrivit titelspåret ”Tusen änglar. En låt som sätter sig direkt efter första lyssningen. Här återfinns även Magnus Ekwall, Lennart Dahlberg., Ulf Georgsson, Haidi Krohn och Kent Fingal.

Wretaz orkester
Wretaz orkester

CD:n är inspelad under några dagar i en studio i Linköping. Inspelningstekniker och mixning/mastring är gjord av Gunnar Åkerlund (mer känd som ljudgunnar) som varit med i Wretaz orkester under många år, men nu tagit klivet av scenen och är mest med i bakgrunden av orkestern och jobbar.
Allt arbete med skivan har man gjort själv. Inga andra musiker medverkar på skivan. Man har dessutom gjort layouten till både CD omslag som även kommer bli nya orkesterkort/affisher

Personligen tycker jag att man till en bra mix av låtar som gör att det rycker i dansfoten när man lyssnar på plattan. Allt är snyggt arrangerat, och det låter mycket bra om bandet. Flera goda sångare på skivan gör att det aldrig blir tråkigt i längden.

Trevliga spår att återvända till förutom titelspåret är bland annat fartiga ”Du har allt” av Magnus Ekvall och Lennart Dahlberg, Peter LeMarcs ”Ett av dom sätt”, ”Är du ensam nu i kväll” av bland andra Lasse Eriksson (fd cavlakad), Torleif Torstensons ”Krama mg igen”, ”Natten tänder sina ljus av Bo Fransson och Ulf Georgsson. Lägg där till ”I can stop lowing you”, ”You newer can tell”, ”Låt en morgon vakna” och den oemotståndliga låten ”Främling” så har ni den ultimata dansplattan som funkar lika bra i bilen som hemma i stereon.

Gillar du fräsch mogen dansmusik skall du absolut införskaffa dig denna platta.

Wretaz live
Wretaz live

Här nedan följer smakprov från skivan:


Publicerad: 2012-09-06 23:40:10

Västbergaträffen byter lokal

6 sep

Brommasalen och Gideons orkester
Brommasalen och Gideons orkester

Dansen på Västbergasalen är mycket populärt och lockar många danssugna varje fredag.
Nu har man dock dansa färdig i den gamla lokalen.

Från och med hösten säsongstart med Gideons orkester den 7 september flyttar Västbergaträffen till en ny lokal, nämligen Brommasalen i Alviks Medborgarhus. Adressen dit är Gustavslundsvägen 168.

Ytterligare en förändring är att man i fortsättningen kommer att dansa 19.30 – 23.00.

Det finns goda kollektiva förbindelser med Alviks Medborgarhus då t-bana, tvärlinjen och busstation finns inom gångavstånd. Dessutom finns ett 60-tal gratis p-platser intill.

Följande band spelar under hösten 2012
7 september Gideons
14 september Darwins
21 september Samzons
28 september Strike
5 oktober Roger Lindbloms
12 oktober Junix
19 oktober Lars Erikssons
26 oktober Cedrix
2 november Gideons
9 november Jonnys
16 november Roynes
23 november Kenneth Hertz
30 november Patrick Eklöfs
7 december Junix
14 december Samzons
21 december Holens
26 december Jonnys


Publicerad: