Mona med Hedins. Succé igen!

21 sep
Forshaga Folkets Hus
Forshaga Folkets Hus

Den 1 september så gick säsongspremiären i Forshaga Folkets Hus av stapeln. På scen stod inga mindre än Hedins som dagen till ära var förstärkta med Mona G som gjorde ungefär en timmas bejublat gästframträdande. Det var andra gången som Mona medverkade tillsammans med Hedins i Forshaga Folkets Hus. Mona har flera gånger innan dess gästat Forshaga med sitt band Mona Gs som lades ner för några år sedan. Så det var ett kärt återseende för publiken i Forshaga.

Hedins på scenen
Hedins på scenen

När vi anlände till Forshaga var det redan många bilar och husbilar på plats. Detta kunde bli en bra kväll. Det kändes liksom i luften på något sätt. Stammisarna var som vanligt på plats tidigt. Ordningsvakten Niklas stod och hälsade besökarna välkomna. I biljettluckan sitter alltid lika trevliga arrangören Inge Sandin. Han arrangerar danserna i Forshaga tillsammans med sin bror Johnny. Dock är inte Johnny lika närvarande på lördagskvällarna då han själv är ute och spelar upp till dans med sitt band Sandins.

Danspublik
Danspublik

I danslokalen hade man gjort om lite. Bland annat hade man smakfullt hängt upp vepor längs ena väggen som man låtit ljussätta. Det såg riktigt bra ut och gav lokalen nytt liv. Det är de små detaljerna som gör det sägs det ju.

Mona och Hedins
Mona och Hedins

1 september och än är inte sommaren slut på långa vägar. Det blev för mig liksom för Mona och Hedins en luftig sommaroutfit. Vitt är alltid fräscht och gångbart. Kvällen till ära tog jag på mig min rosa kavaj. Jag vet ju att Mona är svag för rosa. Mona hade vitt och grönt. Lika smakfullt som omslaget på hennes nya cd countrypärlor 2.

Hedins
Hedins

Säsongspremiär är alltid en säsongspremiär. Helgen innan hade man säsongsfinal på Upperudslogen till Fernandoz så något dansuppehåll blev det inte för värmlänningarna. En liten bit över 300 personer hade denna kväll letat sig till det trevliga Folkets Hus som finns i Forshaga.

Arne och Hedins rockar med Mona
Arne och Hedins rockar med Mona

Mona visade sig från sin allra bästa sida. Hennes framträdande denna gång var drygt en timme. Det blev härliga tre kvart med låtar från förr och låtar från Monas nya country-cd. Av applåderna att döma så är Mona fortfarande ihågkommen på dansbanorna.

Mona och Lasse
Mona och Lasse

Även Hedins sparade inte på krutet denna kväll. Dom var som vanligt toppenbra och spelade många önskelåtar som publiken gillade. En låt som blivit väldigt omtyckt är ”Snälla Pappa” som Lars Ingerstad i orkestern framför. Det är lika önskad och omtyckt varje kväll. Andra låtar som bandet spelade var bland annat ”Glöm ej bort”, ”Bara för dig”, ”Du” och ”Tårar från himlen” och en rad andra låtar som publiken fullkomligt älskar att dansa till.

Mona G med Hedins
Mona G med Hedins

Det hela artade sig till att bli en riktigt trevlig kväll. Efter lite fotografering av bandet blev det till att i sakta mak puttra hemåt Lusasken igen.


Publicerad: 2012-09-21 22:47:35

FBK-Ölme flyttad till Ilanda IP

21 sep

Till alla er som tänkt se IFK Ölmes bortamatch mot FBK Karlstad på lördag.

Matchen mot FBK är flyttad till ilanda pga regn. FBK har tränat hela veckan på konstgräset och idag fredag fick vi besked om att matchen ska spelas på Ilandas konstgräs. Matchen börjar kl.15.00


Publicerad:

Lill-Ingvars Mellan hägg och syren

21 sep
Lill-Ingvars - Mellan hägg och syren
Lill-Ingvars – Mellan hägg och syren

Lill-Ingvar är nog mest käbnd som ”Varaslättens egen dragspelskung”

Lill-Ingvars har funnits i olika tappningar sedan slutet på 50- talet. Dom var flitigt anlitade i våra Folkparker på 60-talet. Lill-Ingvar var på den tiden väldigt ung populär kapellmästare, charmade sin publik med sina pigga ögon och glada sätt. I orkestern fanns många legendariska musikanter som t,ex den ständige vapendragaren ”Träsko” Bengt Larsson, Arne Ström, ”Stubben Ivehag, Bertil Törnqvist och förstås refrängsångerskan Elsy Larm.

På den svängiga repertoaren blandades jazzlåtar med dåtidens schlager och kultis. Det var på den tiden, svensktoppen var ny och både jazz och rock´n roll samsades på dansbanorna.

Nu har bandet samlat ihop lite låtar från den tiden. Bandet hoppas natt alla som nu upptäcker deras musik eller bara vill minas den får en studs njutning av att höra dessa gamla godingar igen.


Publicerad: