Gott Nytt År

31 dec
Gott Nytt År
Gott Nytt År

Gott Nytt År önskar jag alla som besöker bloggen, alla samarbetspartners, alla goa dansband som jag fått kontakt med genom bloggen. Skickar ut kramar till er alla.
Nu ser vi framåt en lika bra bloggår 2013.


Publicerad: 2012-12-31 02:29:44

Mellandagsrea i Örebro

30 dec
Marieberg galleria
Mariebergs galleria

Mellandagsrean blev i år i Örebro. Chansade och åkte till Marieberg galleria. Det giock bra eftersom vi var tidigt ute. För några år sedan gjorde vi samma grej och då var det omöjligt att ta sig in till Marieberg för alla bilar. Det resulterade då i att vi hamnade nere i Kumla till slut.

Detta året gick det bättre att komma in till och få en parkeringsplats. Det gillade vi :-)

Blev inte så våldsamt mycket handlat. Ett par grymt snygga vaxde jeans från Jack´n Jones och den blåa skjortan på bilden nedan fick fälja med hem i kassen.

Kläder från Jack´n Jones
Kläder från Jack´n Jones

Luncintaget denna dag blev på ”Cetral Park Cafe & Kök” i centrala Örebro i gallerian Oscar C. Oscar C är en mindre butiksgalleria i centrala Örebro mellan Kungsgatan och Köpmangatan, vilka den förbinder med en inomhusarkad. Ett hak ned bra käk till bra priser. 69 pix för en fläskfilé med potatisgratäng är inte helt fel. Två stora rejäla filébitar får man dessutom. ett mycket prisvärt alternativ om ni är i Örebro.

Örebro
Örebro

Publicerad: 2012-12-30 22:55:21

Om Kärlek

30 dec
Hjärtformade händer  mot himlen
Hjärtformade händer mot himlen

Några tänkvärda ord om Kärlek.

Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med. Det handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med. Det handlar om att finna den man inte kan leva utan. I världen är du bara någon men för någon är du …hela världen.

Nedan bjuder jag er på en underbart fin kärlekslåt singerad Kenneth och Ted Gärdestad. Här framförd av Daniel Yngve som gör en underbar version. Önskar du hela låten så får du köpa hans skiva på www.danilelyngwe.com


Publicerad:

Voice – Här står jag

30 dec
Voice - Här står jag
Voice – Här står jag

Det nya heta dansbandet Voize från Malmö kommer under nästa år att släppa sitt debutalbum.

Som en liten försmak på detta album släpper man singeln ”Här står jag”. Låten kan man gratis till och med den 2/1 ladda ner gratis på bandets hemsida www.voize.nu


Publicerad:

Cinderellas Dansbandsvecka 2013

29 dec
Cinderellas Dansbandsvecka 2013
Cinderellas Dansbandsvecka 2013

PREMIÄR – 2013 är det premiär för Vinterns största dansbandsevenemang! Med nylagt dansgolv går startskottet för Cinderellas Dansbbandsvecka 2013 som vi utvecklat tillsammans med Malung, Sveriges dansbandscentrum i land.

Förutom Cinderellas ordinarie dansgolv bygger vi upp ett nytt 600 kvadratmeters sådant i parkett på Cinderellas evenemangsdäck. Så att alla får gott om svängrum.

28 st dansband kommer att bjuda upp till dans under en vecka.
För att boka en kryssning besöker du bara Vikingline.se

Söndag 10/2: Elisas och Jontez , Dreams och Svänzons
Måndag 11/2: Matz Bladhs och Donnez , Pure Divine och Jannez
Tisdag 12/2: Mats Bergmans och Claes Lövgrens , Blender och Voize
Onsdag 13/2: Streaplers och Drifters , Zlips och Voyage
Torsdag 14/2: Larz Kristerz och Fernandoz , Kindbergs och Expanders
Fredag 15/2: Black Jack och Micke Ahlgrens , Barbados och Date
Lördag 16/2: Wizex och Sannex , Titanix och Casanovas


Publicerad: 2012-12-29 03:01:23

Jenny Saléns på finalen i Forshaga

29 dec
Jenny Saléns
Jenny Saléns

Missa inte säsongsfinalen i Forshaga Folkets Hus. Inga mindre än Hallands stoltheter Jenny Saléns spelar upp med start 21.00 Så känn dig varmt välkommen till en fantastisk trevlig kväll med detta goa trevliga gäng.


Publicerad:

En lugn julafton 2012

28 dec
Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Julafton 2012 såg nästan ut som alla andra julaftnar i min familj. Dagen startar med gemensam grötfrukost i matsalen. Riktigt mysigt med lite julmusik på låg volym. I år blev det lite Sanna Nielsen mixat med Hans Martin och Magnus Carlsson.

Sen är det dagsatt förbereda julbordet. En del hade vi påbörjat lite smått dagen innan. Men merparten av innehållet gjorde vi på julafton för att få det så fräscht som möjligt. Julkorv, prinskorv, sylta, rödbetssallad, köttbullar, leverpastej, Janssons frestelse, sill, julskinka och en massa andra läckerheter stod som vanligt på julbordet. Det smakade som vanligt mycket bra.

Halv ett kom bästa brorsan på besök. med sig hade han kassar fyllda med fina klappar. Tack tack för det. Du är en ängel. Även om man varje år har tankar på att inte köpa så mycket julklappar blir det flera kassar ändå på något vis.

I år han vi äta klart lagom till att årets julvärd Sarah Dawn Finer skulle göra den klassiska ritulaen med att tända juleljuset. Hon sltte det med en äran. Hon var en riktigt trevlig julvärd som mycket trevliga inslag och väldigt fin musik.

Sen var det dags för att se på när Kalle och hans vänner önskade God Jul. I år i en något bantad version. Disney hade i år tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder. En av sekvenserna som klippts bort är den svarta dockan som får ett OK i baken i tomteverkstaden. Nå väl. Det blev ju jul ändå trots dom bortklippta sekundrarna.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Efter detta blev det att fortsätta kika på Kan du vissla Johanna? Denna fantastiska film är en svensk kortfilm från 1994 som bygger på en bok med samma namn skriven av Ulf Stark. Filmen utspelas under 1950-talet. Berra önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en att vissla. Som tur är vet hans vän Ulf var man kan få tag i en – på ålderdomshemmet. Där träffar Berra Nils, som blir hans ”låtsasmorfar”. EN film med otroligt mycket värme och kärlek.

Fler program som lockade denna dag var Karl-Bertil Jonnsons jul, julkonserten ”O helga natt” från Örebro samt långfilmen Svensson Svensson i nöd och lust.

Men tro int att vi bara tittade på tv. Nej det blev en hel del annat också. Som julklappsutdelning bland annat. Och det blev en hel del paket. Bland annat några trevliga presentkort på kläder, två dansbandsböcker, kläder, pengar och lite annat smått och gott.

Kvällen avslutades med midnattsmässa i Österviks Kapell. Så himla fint med levande ljus och skönsång.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Publicerad: 2012-12-28 03:34:50

Cliptons spelade på luciadansen

27 dec
Cliptons orkester
Cliptons orkester

På självaste luciadagen den 13 december var jag till Karlstad för sedvanlig ordning dans i Hôlken Mariebergsskogen.

Mariebergsskogen är en stadspark på Marieberg i Karlstad. År 1896 donerade Conrad Höök marken till Karlstads stad. År 1925 flyttades kulturbyggnader från olika delar av Värmland och bildade därmed ett friluftsmuseum. Mariebergsskogen har också byggts ut under 2000-talet. Under 1950 och 1960-talen uppträdde flera kända artister och dansband i Mariebergsskogen.

Mariebergsskogens entré
Mariebergsskogens entré

Förra året hade Clintons fått förhinder men i år var ”ordningen” återställd och Cliptons var åter på scenen. Då det var en mitt i veckan dans startade man redan kl 18.00 När vi betalat vår entré så bjöds vi på glögg och pepparkakor. Riktigt trevligt att glögga lite innan dansen.

Klockan är strax innan sex och Cliptons orkester kommer ut på scenen och applåderna haglar. Dansgolvet börjar fyllas direkt. Alla dansar och diggar efter bästa förmåga. Det är en fröjd att se glädjen i alla som är på golvet.

Cliptons
Cliptons

Ovan ser ni pôjkan i bandet. Längst upp till vänster har vi Jimmy Gustavsson som spelar gitarr och som sjunger som en gud. Jössses vilken röst han har. Till höger hittar vi Hasse Karlsson som sköter om klaviaturerna och en del av sånge.. En toppenkille som hanterar tangenterna lika bra som Jerry Lee Lewis. På bilden under Hasse finner vi Johan Granqvist som sjunger, spelar gitarr och hanterar sax. När Johan spelar sax står tiden stilla. Jösses vad bra. Sist men absolut inte minst har vi Håkan Vikström på trummor som håller takten i detta danskapell.

Luciatåget
Luciatåget

Sedvanligt så kom det ett luciatåg och bjöd på skönsång.Alltid lika trevligt med luciatåg och dess sånger.

Efter detta vackra luciatåg återtog så grabbarna scenen och körde hårt fram till klockan 22.00 då sista dansen gick av stapeln. Gissa vilken låt ddet blev som sista? Jo den oemotståndliga låten Främlling. Som grabbarna gör såååå bra.Bjuder er nedan på en version av denna.

Efter lite snack med orkestern så var det dags att styra kosan hemåt med fina minnen från ännu en trevlig danskväll.

Skäl att ses igen (En egen låt skriven av Hasse Karlsson)


Publicerad: 2012-12-27 19:38:38

Mackan i NKP

25 dec
Min playlist i NKP 24/12-2012
Min playlist i NKP 24/12-2012

NKP kontaktade mig i slutet av November och ville ha med mig i jullåtspanelen. Det gick ut på att dom varje dag fram till jul skulle presentera en Kristinehamnsprofil som in sim tur skulle presseters 10 jullåtar som är ens favoriter. Så ovan ser nu min lista och nedan presenterar jag ”O helga natt med” Anders Ekborg.


Publicerad: 2012-12-25 23:56:23

Uppesittarkväll med Bylund och company

23 dec
Bingolotto spelande
Bingolotto spelande

I går blev det uppesittarkväll traditionsenligt med Bingolotto på tv4.Vi kalasade på goda julbaguetter med köttbullar, rödbetssallad, slinka, ost m,m mm. Smakade riktigt gottigt. Detta slank ner mycket väl tillsammans med lite cider.

Hade inför kvällen garderat mig med två lotter för att på sätt försöka öka mina vinstchanser. Tyvärr uteblev mina vinster denna kvällen. Men den stunds trevlig samvaro och bra artister blev det i alla fall.

Artister i Bingolotto
Artister i Bingolotto

Dagns artistuppbåd var rikgit bra och jag tror det fannsn något som tilltalade alla. Vi hade ”barnens favorit” Sean Banan som bjöd å en rolig jullåt samt sitt melodifestivalbidrag.

Duktiga Magnus Carlsson som är en av mina stora favoriter. Har följt Magnus ända sen han började i Barbados i början av 90-talet. Underbart duktig och valbegåvad artist.

Sanna Nilsen var också med i går och det var kul att höra hennes avskalade framträdande tllsammans med sin kille Joakim Ramsell. Riktigt bra.

Lotta Engberg och Christer var med och framförde jullåtar från en kyrka som jag inte riktigt vet vad det var för kyrka. Man hade under kvällen byggt upp en fiktiv stad i form av en modelljärnväg som man kallade för ”Bylunda”. ovanligt inslag må jag säga. Men Lotta och Christer gjorde som vanligt ett mycket proffsigt framträdande.

Yohio i Bingolotto
Yohio i Bingolotto

Yohio är en artist från Sudsvall. som blått 17 år blivit stor artist i Japan. Yohio sjunger på Japanska och talar även detsamma. Flr ungefär 10 år sedan upptäckte artisten han japansk populärkultur.Numera är han – precis som hans band Seremedy – vida omtalad i Japan, där han bland annat har medverkat i tv-program med miljonpublik och även genomfört turnéer. Jag gillar artiser som sticker ut. Han trotsade ­normerna i hemstaden Sundsvall. När de andra barnen lämnade mangahajpen bakom sig tog Yohio steget längre. Nu röner han stor framgångar i Japan med sin musik.

Bingolotto
Bingolotto

Som jag skrev inledningsvis blev det tyvärr ingen vinst i kväll men vad gör det. Man kan ju inte vinna jämt. Och det viktigaste är ju att kämpa väl.


Publicerad: 2012-12-23 23:55:51

God Jul från Mackan

23 dec
Mackans julkort 2012
Mackans julkort 2012

Tja tja allesammans. Nu är det dags för Mackan här att önska er alla bloggläsare en alldeles förträffligt god och trevlig jul på alla sätt och vis. Ta vara på ledigheten med nära och kära och dom du tycker om.

SKänker även en tanke till alla dom som inte firar jul på ”traditionellt vis” som vi andra eller på ett eller annat sött önskade att det inte var jul och allt detta ”stå hejandet” som det faktiskt är.

Oavsett hur och om ni firar jul vill jag skänka er en tanke.

Puss & Kram på er alla där ute.

//Eder bloggare Mackan


Publicerad:

Julshoppings outfit

23 dec
Julshoppings outfit
Julshoppings outfit

Keps: Fishbone, New Yorker
Jacka: Jack´n Jones
Tröja: Lager 157
Jeans: Humör
Bälte: Fishbone, New Yorker
Skor: American


Publicerad:

Shopping i Karlstad

23 dec
Shopping i Karlstad
Shopping i Karlstad

I kväll blev det lite shopping i Karlstad. Dom sista klapparna skulle j inhandlas. Det är ju inte mängden som räknas, inte värdet på dem utan tanken bakom som räknas.

Efter jobbet for jag till Karlstad. Väl där blev det besök i en rad olika gallerior och butiker. Stämningen var som jag förutspådde. Stress stress och åter stress för de flesta. Men själv tog jag det väldigt lugnt. Var inom en butik där jag hittade många fina klappar till övriga familjen.

I Mitt i city tog jag mig en paus och lyssnade på en tjej och en kille som bbjöd på ljuvlig underhållning. Tyvärr vet jag inte vad tjejen heter men hon hade en riktigt fin och behaglig röst att lyssna på.

Från 8 december erbjuder man i Mitt i city gratis paketinslagning för julklappar inhandlade i Mitt i Citys butiker. I samband med att man får sina paket inslagna har du möjlighet att skänka ett valfritt bidrag till Världens Barn. Alla intäkter går oavkortat till Världens Barn. Ett riktigt fint initiativ.

Efter att ha cruisat runt i diverse gallerier och butiker på stan var jag så klar med mina inköp. Nu återstod det bara att åka hem till kära Kristinehamn.

Jag och en jultalrik
Jag och en jultalrik

Väl hemma blev det att kika å ”Svenska Hjältargalan” på tv4 och samtidigt avnjuta en god jultallrik från Odengrillen. Smakade mycket gott. Efter galan blev det till att slå in alla klappar man köpt. Kan säga på en gång att mina paket inte vinner någon skönhetstävling direkt. men det är väl charmigt det med, att det inte är si himla perfekt allting. Och det kanske det som ligger oss Svenskar i fatet i bland. Att vi alltid ska ha allt så perfekt på julen. Men som sagt. vad är egentligen den perfekta julen. Det varierar ju så klart beroende på vem man frågar.


Publicerad:

Nu dansas det i Arvikaparken

23 dec

Arvikaparken kommer även dom arrangera en hel del dans. På Annandagen har man premiär med Karlstadsbandet Blender som står på scen.

Programmet ser ut som följande:
2012-12-26: Blender
2013-01-12: Lasse Stefanz
2013-02-02: Fernandoz
2013-03-16: Selex & Titanix
2013-04-13: Date
2013-04-27: Scotts


Publicerad:

Voice önskar God Jul

23 dec
Voize
Voize

Lite julhälsningar från Skåne är aldrig fel. Här kommer ett litet julkort från det nya ”heta” bandet Voize.


Publicerad:

Julhälsningar från Östergötland.

23 dec
Icaros dansorkester
Icaros dansorkester

Alltid lika trevligt med julhälsningar från Östergötland. Från den lilla orten Ljusbro i närheten av Linköping kom det ett julkort. Alltid lika trevliga Icaros är avsändarna.


Publicerad:

Dansbandens olika julkort

23 dec
Dansbandens olika julkort
Dansbandens olika julkort

Som ni sett så har jag publicerat en del julkort från dansband på sidan. Jag satt här om dagen och kikade efter ”gamla” julkort som dansbanden gjort genom åren och fann en hel del. Och det är absolut inget fel på kreativiteten hos en del band som lagt ner sig väldigt mycket för att skapa lite julstämning.


Publicerad:

Julhälsningar från Glada Hudik

23 dec
Strike
Strike

Julkort julkort… Lika trevligt varje gång. Strike orkester från ”Glada Hudik” önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År


Publicerad: