Gott Nytt År

31 Dec
Gott Nytt År

Gott Nytt År

Gott Nytt År önskar jag alla som besöker bloggen, alla samarbetspartners, alla goa dansband som jag fått kontakt med genom bloggen. Skickar ut kramar till er alla.
Nu ser vi framåt en lika bra bloggår 2013.

Mellandagsrea i Örebro

30 Dec
Marieberg galleria

Mariebergs galleria

Mellandagsrean blev i år i Örebro. Chansade och åkte till Marieberg galleria. Det giock bra eftersom vi var tidigt ute. För några år sedan gjorde vi samma grej och då var det omöjligt att ta sig in till Marieberg för alla bilar. Det resulterade då i att vi hamnade nere i Kumla till slut.

Detta året gick det bättre att komma in till och få en parkeringsplats. Det gillade vi :-)

Blev inte så våldsamt mycket handlat. Ett par grymt snygga vaxde jeans från Jack´n Jones och den blåa skjortan på bilden nedan fick fälja med hem i kassen.

Kläder från Jack´n Jones

Kläder från Jack´n Jones

Luncintaget denna dag blev på ”Cetral Park Cafe & Kök” i centrala Örebro i gallerian Oscar C. Oscar C är en mindre butiksgalleria i centrala Örebro mellan Kungsgatan och Köpmangatan, vilka den förbinder med en inomhusarkad. Ett hak ned bra käk till bra priser. 69 pix för en fläskfilé med potatisgratäng är inte helt fel. Två stora rejäla filébitar får man dessutom. ett mycket prisvärt alternativ om ni är i Örebro.

Örebro

Örebro

Om Kärlek

30 Dec
Hjärtformade händer  mot himlen

Hjärtformade händer mot himlen

Några tänkvärda ord om Kärlek.

Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med. Det handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med. Det handlar om att finna den man inte kan leva utan. I världen är du bara någon men för någon är du …hela världen.

Nedan bjuder jag er på en underbart fin kärlekslåt singerad Kenneth och Ted Gärdestad. Här framförd av Daniel Yngve som gör en underbar version. Önskar du hela låten så får du köpa hans skiva på www.danilelyngwe.com

Voice – Här står jag

30 Dec
Voice - Här står jag

Voice – Här står jag

Det nya heta dansbandet Voize från Malmö kommer under nästa år att släppa sitt debutalbum.

Som en liten försmak på detta album släpper man singeln ”Här står jag”. Låten kan man gratis till och med den 2/1 ladda ner gratis på bandets hemsida www.voize.nu

Cinderellas Dansbandsvecka 2013

29 Dec
Cinderellas Dansbandsvecka 2013

Cinderellas Dansbandsvecka 2013

PREMIÄR – 2013 är det premiär för Vinterns största dansbandsevenemang! Med nylagt dansgolv går startskottet för Cinderellas Dansbbandsvecka 2013 som vi utvecklat tillsammans med Malung, Sveriges dansbandscentrum i land.

Förutom Cinderellas ordinarie dansgolv bygger vi upp ett nytt 600 kvadratmeters sådant i parkett på Cinderellas evenemangsdäck. Så att alla får gott om svängrum.

28 st dansband kommer att bjuda upp till dans under en vecka.
För att boka en kryssning besöker du bara Vikingline.se

Söndag 10/2: Elisas och Jontez , Dreams och Svänzons
Måndag 11/2: Matz Bladhs och Donnez , Pure Divine och Jannez
Tisdag 12/2: Mats Bergmans och Claes Lövgrens , Blender och Voize
Onsdag 13/2: Streaplers och Drifters , Zlips och Voyage
Torsdag 14/2: Larz Kristerz och Fernandoz , Kindbergs och Expanders
Fredag 15/2: Black Jack och Micke Ahlgrens , Barbados och Date
Lördag 16/2: Wizex och Sannex , Titanix och Casanovas

Jenny Saléns på finalen i Forshaga

29 Dec
Jenny Saléns

Jenny Saléns

Missa inte säsongsfinalen i Forshaga Folkets Hus. Inga mindre än Hallands stoltheter Jenny Saléns spelar upp med start 21.00 Så känn dig varmt välkommen till en fantastisk trevlig kväll med detta goa trevliga gäng.

En lugn julafton 2012

28 Dec
Bilder från min julafton

Bilder från min julafton

Julafton 2012 såg nästan ut som alla andra julaftnar i min familj. Dagen startar med gemensam grötfrukost i matsalen. Riktigt mysigt med lite julmusik på låg volym. I år blev det lite Sanna Nielsen mixat med Hans Martin och Magnus Carlsson.

Sen är det dagsatt förbereda julbordet. En del hade vi påbörjat lite smått dagen innan. Men merparten av innehållet gjorde vi på julafton för att få det så fräscht som möjligt. Julkorv, prinskorv, sylta, rödbetssallad, köttbullar, leverpastej, Janssons frestelse, sill, julskinka och en massa andra läckerheter stod som vanligt på julbordet. Det smakade som vanligt mycket bra.

Halv ett kom bästa brorsan på besök. med sig hade han kassar fyllda med fina klappar. Tack tack för det. Du är en ängel. Även om man varje år har tankar på att inte köpa så mycket julklappar blir det flera kassar ändå på något vis.

I år han vi äta klart lagom till att årets julvärd Sarah Dawn Finer skulle göra den klassiska ritulaen med att tända juleljuset. Hon sltte det med en äran. Hon var en riktigt trevlig julvärd som mycket trevliga inslag och väldigt fin musik.

Sen var det dags för att se på när Kalle och hans vänner önskade God Jul. I år i en något bantad version. Disney hade i år tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder. En av sekvenserna som klippts bort är den svarta dockan som får ett OK i baken i tomteverkstaden. Nå väl. Det blev ju jul ändå trots dom bortklippta sekundrarna.

Bilder från min julafton

Bilder från min julafton

Efter detta blev det att fortsätta kika på Kan du vissla Johanna? Denna fantastiska film är en svensk kortfilm från 1994 som bygger på en bok med samma namn skriven av Ulf Stark. Filmen utspelas under 1950-talet. Berra önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en att vissla. Som tur är vet hans vän Ulf var man kan få tag i en – på ålderdomshemmet. Där träffar Berra Nils, som blir hans ”låtsasmorfar”. EN film med otroligt mycket värme och kärlek.

Fler program som lockade denna dag var Karl-Bertil Jonnsons jul, julkonserten ”O helga natt” från Örebro samt långfilmen Svensson Svensson i nöd och lust.

Men tro int att vi bara tittade på tv. Nej det blev en hel del annat också. Som julklappsutdelning bland annat. Och det blev en hel del paket. Bland annat några trevliga presentkort på kläder, två dansbandsböcker, kläder, pengar och lite annat smått och gott.

Kvällen avslutades med midnattsmässa i Österviks Kapell. Så himla fint med levande ljus och skönsång.

Bilder från min julafton

Bilder från min julafton

Cliptons spelade på luciadansen

27 Dec
Cliptons orkester

Cliptons orkester

På självaste luciadagen den 13 december var jag till Karlstad för sedvanlig ordning dans i Hôlken Mariebergsskogen.

Mariebergsskogen är en stadspark på Marieberg i Karlstad. År 1896 donerade Conrad Höök marken till Karlstads stad. År 1925 flyttades kulturbyggnader från olika delar av Värmland och bildade därmed ett friluftsmuseum. Mariebergsskogen har också byggts ut under 2000-talet. Under 1950 och 1960-talen uppträdde flera kända artister och dansband i Mariebergsskogen.

Mariebergsskogens entré

Mariebergsskogens entré

Förra året hade Clintons fått förhinder men i år var ”ordningen” återställd och Cliptons var åter på scenen. Då det var en mitt i veckan dans startade man redan kl 18.00 När vi betalat vår entré så bjöds vi på glögg och pepparkakor. Riktigt trevligt att glögga lite innan dansen.

Klockan är strax innan sex och Cliptons orkester kommer ut på scenen och applåderna haglar. Dansgolvet börjar fyllas direkt. Alla dansar och diggar efter bästa förmåga. Det är en fröjd att se glädjen i alla som är på golvet.

Cliptons

Cliptons

Ovan ser ni pôjkan i bandet. Längst upp till vänster har vi Jimmy Gustavsson som spelar gitarr och som sjunger som en gud. Jössses vilken röst han har. Till höger hittar vi Hasse Karlsson som sköter om klaviaturerna och en del av sånge.. En toppenkille som hanterar tangenterna lika bra som Jerry Lee Lewis. På bilden under Hasse finner vi Johan Granqvist som sjunger, spelar gitarr och hanterar sax. När Johan spelar sax står tiden stilla. Jösses vad bra. Sist men absolut inte minst har vi Håkan Vikström på trummor som håller takten i detta danskapell.

Luciatåget

Luciatåget

Sedvanligt så kom det ett luciatåg och bjöd på skönsång.Alltid lika trevligt med luciatåg och dess sånger.

Efter detta vackra luciatåg återtog så grabbarna scenen och körde hårt fram till klockan 22.00 då sista dansen gick av stapeln. Gissa vilken låt ddet blev som sista? Jo den oemotståndliga låten Främlling. Som grabbarna gör såååå bra.Bjuder er nedan på en version av denna.

Efter lite snack med orkestern så var det dags att styra kosan hemåt med fina minnen från ännu en trevlig danskväll.

Skäl att ses igen (En egen låt skriven av Hasse Karlsson)

Mackan i NKP

25 Dec
Min playlist i NKP 24/12-2012

Min playlist i NKP 24/12-2012

NKP kontaktade mig i slutet av November och ville ha med mig i jullåtspanelen. Det gick ut på att dom varje dag fram till jul skulle presentera en Kristinehamnsprofil som in sim tur skulle presseters 10 jullåtar som är ens favoriter. Så ovan ser nu min lista och nedan presenterar jag ”O helga natt med” Anders Ekborg.

Uppesittarkväll med Bylund och company

23 Dec
Bingolotto spelande

Bingolotto spelande

I går blev det uppesittarkväll traditionsenligt med Bingolotto på tv4.Vi kalasade på goda julbaguetter med köttbullar, rödbetssallad, slinka, ost m,m mm. Smakade riktigt gottigt. Detta slank ner mycket väl tillsammans med lite cider.

Hade inför kvällen garderat mig med två lotter för att på sätt försöka öka mina vinstchanser. Tyvärr uteblev mina vinster denna kvällen. Men den stunds trevlig samvaro och bra artister blev det i alla fall.

Artister i Bingolotto

Artister i Bingolotto

Dagns artistuppbåd var rikgit bra och jag tror det fannsn något som tilltalade alla. Vi hade ”barnens favorit” Sean Banan som bjöd å en rolig jullåt samt sitt melodifestivalbidrag.

Duktiga Magnus Carlsson som är en av mina stora favoriter. Har följt Magnus ända sen han började i Barbados i början av 90-talet. Underbart duktig och valbegåvad artist.

Sanna Nilsen var också med i går och det var kul att höra hennes avskalade framträdande tllsammans med sin kille Joakim Ramsell. Riktigt bra.

Lotta Engberg och Christer var med och framförde jullåtar från en kyrka som jag inte riktigt vet vad det var för kyrka. Man hade under kvällen byggt upp en fiktiv stad i form av en modelljärnväg som man kallade för ”Bylunda”. ovanligt inslag må jag säga. Men Lotta och Christer gjorde som vanligt ett mycket proffsigt framträdande.

Yohio i Bingolotto

Yohio i Bingolotto

Yohio är en artist från Sudsvall. som blått 17 år blivit stor artist i Japan. Yohio sjunger på Japanska och talar även detsamma. Flr ungefär 10 år sedan upptäckte artisten han japansk populärkultur.Numera är han – precis som hans band Seremedy – vida omtalad i Japan, där han bland annat har medverkat i tv-program med miljonpublik och även genomfört turnéer. Jag gillar artiser som sticker ut. Han trotsade ­normerna i hemstaden Sundsvall. När de andra barnen lämnade mangahajpen bakom sig tog Yohio steget längre. Nu röner han stor framgångar i Japan med sin musik.

Bingolotto

Bingolotto

Som jag skrev inledningsvis blev det tyvärr ingen vinst i kväll men vad gör det. Man kan ju inte vinna jämt. Och det viktigaste är ju att kämpa väl.

God Jul från Mackan

23 Dec
Mackans julkort 2012

Mackans julkort 2012

Tja tja allesammans. Nu är det dags för Mackan här att önska er alla bloggläsare en alldeles förträffligt god och trevlig jul på alla sätt och vis. Ta vara på ledigheten med nära och kära och dom du tycker om.

SKänker även en tanke till alla dom som inte firar jul på ”traditionellt vis” som vi andra eller på ett eller annat sött önskade att det inte var jul och allt detta ”stå hejandet” som det faktiskt är.

Oavsett hur och om ni firar jul vill jag skänka er en tanke.

Puss & Kram på er alla där ute.

//Eder bloggare Mackan

Shopping i Karlstad

23 Dec
Shopping i Karlstad

Shopping i Karlstad

I kväll blev det lite shopping i Karlstad. Dom sista klapparna skulle j inhandlas. Det är ju inte mängden som räknas, inte värdet på dem utan tanken bakom som räknas.

Efter jobbet for jag till Karlstad. Väl där blev det besök i en rad olika gallerior och butiker. Stämningen var som jag förutspådde. Stress stress och åter stress för de flesta. Men själv tog jag det väldigt lugnt. Var inom en butik där jag hittade många fina klappar till övriga familjen.

I Mitt i city tog jag mig en paus och lyssnade på en tjej och en kille som bbjöd på ljuvlig underhållning. Tyvärr vet jag inte vad tjejen heter men hon hade en riktigt fin och behaglig röst att lyssna på.

Från 8 december erbjuder man i Mitt i city gratis paketinslagning för julklappar inhandlade i Mitt i Citys butiker. I samband med att man får sina paket inslagna har du möjlighet att skänka ett valfritt bidrag till Världens Barn. Alla intäkter går oavkortat till Världens Barn. Ett riktigt fint initiativ.

Efter att ha cruisat runt i diverse gallerier och butiker på stan var jag så klar med mina inköp. Nu återstod det bara att åka hem till kära Kristinehamn.

Jag och en jultalrik

Jag och en jultalrik

Väl hemma blev det att kika å ”Svenska Hjältargalan” på tv4 och samtidigt avnjuta en god jultallrik från Odengrillen. Smakade mycket gott. Efter galan blev det till att slå in alla klappar man köpt. Kan säga på en gång att mina paket inte vinner någon skönhetstävling direkt. men det är väl charmigt det med, att det inte är si himla perfekt allting. Och det kanske det som ligger oss Svenskar i fatet i bland. Att vi alltid ska ha allt så perfekt på julen. Men som sagt. vad är egentligen den perfekta julen. Det varierar ju så klart beroende på vem man frågar.

Nu dansas det i Arvikaparken

23 Dec
Parkhallen Arvika

Parkhallen Arvika

Arvikaparken kommer även dom arrangera en hel del dans. På Annandagen har man premiär med Karlstadsbandet Blender som står på scen.

Programmet ser ut som följande:
2012-12-26: Blender
2013-01-12: Lasse Stefanz
2013-02-02: Fernandoz
2013-03-16: Selex & Titanix
2013-04-13: Date
2013-04-27: Scotts

Dansbandens olika julkort

23 Dec
Dansbandens olika julkort

Dansbandens olika julkort

Som ni sett så har jag publicerat en del julkort från dansband på sidan. Jag satt här om dagen och kikade efter ”gamla” julkort som dansbanden gjort genom åren och fann en hel del. Och det är absolut inget fel på kreativiteten hos en del band som lagt ner sig väldigt mycket för att skapa lite julstämning.

Julradion

22 Dec
Julradion

Julradion

Lyssnar nu på en massa skön julmusik som presenteras av Julradio.se
Det är inte bara dansband och schlager som attraherar mig. Julradion är radion med julmusik dygnet runt!
Kan det bli bättre?

Bjuder er nedan på en jullåt som jag fick av en kompis som samtidigt tipsade mig om denna station. Radioaktiv Jul med låten ”Våran jul”: Vilken röst tjejen har. Lyssna och njut!!!

Det är ju bara ju en gång per år då får man gå ”all in” med julmusiken.

Och missa inte julradio.se nu i juletider.

Julhälsningar från dansband

22 Dec

Flera dansband har varit uppfinningsrika och spelat in diverse julhälsningar på film. Här kommer några av dem.

Vi börjar med BH-bandet med spets:

Sen följer de sköna paugarna i Hedins:

Jennny Saléns vill inte vara sämre utan gjorde ett bildspel:

och svi slutar med Stockholmsbandet Topps:

Nina satsar på dans i Grums

21 Dec
Gruvan Grums

Gruvan Grums

Som bloggen skrivit om tidigare kommer Nina Fyhr att satsa och utvecklar dansen i Kristinehamn med fler danser. Nu är det inte bara i hemkommunen hon satsar utan även i Grums. Där kommer det bli lördagsdans 1 gång i månaden även om premiären sker på en tosdag, nämligen juldagen 25/12.

Programmet ser ut som följande:
25/12 Selex
2/2 Date
2/3 Umbrella
27/4 Chapelle
Danstiden är 20.00 – 24.00

God Jul från Gideons

20 Dec
Gideons julkort anno 2012

Gideons julkort anno 2012

Tpmtenissarna i Gideons vill absolut inte vara sämre utan önskar även dom en God Jul och ett Gott Nytt År. Dom spelar faktiskt hela nyårshelgen. Först på en privat tillställning på självaste nyårsafton sen rullar dom på Birka Paradise för några kryss.

Streaplers kan få grammis 2013

18 Dec
Streaplers har chans på grammis

Streaplers har chans på grammis

Nu har man offentligt gjort vilka som kan få en grammis i kattegorin ”Årets dansband”. Frågan är hur mycket dansband som Eva Eastwood är? Visserligen var hon med som duettsångerska på Larz Kristerz senaste platta men hennes huvudakliga musik är ju rockabilly och rock’n’roll. Sen har man som vanligt nominerat Lasse Stefanz. Om dom nu vinner? Kommer medlemmarna som spelar på plattan vara med på galan eller? Det får tiden utvisa.

Men…. dom nominerade är….:
Elisas – Det sa klick
Eva Eastwood & The Major Keys – Å vilken skiva
Lasse Stefanz – Rockey Montains
Sten & Stanley – 50 jubileum
Streaplers – På egna vägar

Veckans dansband 51: Deléns

18 Dec
Deléns Foto: Rolf Bondesson

Deléns Foto: Rolf Bondesson

Vi kastade pil på Sverigekartan och hamnade i den lilla orten Marieholm. Detta är en tätort i Eslövs kommun i Skåne, omkring 10 km väster om Eslöv. I orten bor c:a 1500 invånare. Några av dem är medlemmar i dansbandet Deléns som fått en kanonstart.

Deléns bildades 2006 men bestämde sig för att satsa på allvar sommaren 2008.
Christoffer Delén sång och gitarr bildade bandet tillsammans med sin bror Philip på trummor och grannen Pierre Nilsson på bas som alla är med i bandet idag. Något år sedan hittade man Martin Johnsson som förstärkte med klaviatur och dragspel.

Deléns cd Flyg min fjäril

Deléns cd Flyg min fjäril

Bandet började få fler och fler spelningar och man fick kontakt med Nöjeskällan som knöt bandet till sig för att hjälpa till med bokningar. Och spelningar har bandet över hela Sverige, på diverse kryssningsbåtar och även i vårt grannland i väster Norge. I dag medverkar man på flertalet stora festivaler som Malungs dansbandsvecka och Ekebofestivalen varje år

Sin unga ålder till trots har dom valt att satsa på den traditionella stilen. Vanligt vis när den ”yngre generationen” skall starta dansband väljer man dagens hitlista musik som spelas på Rix-FM. Men det är inget som grabbarna i Deléns anammat.

Deléns Live - Foto: Rolf Bondesson

Deléns Live – Foto: Rolf Bondesson

Alla medlemmarna i bandet är uppväxta med dansband. Våra föräldrar lyssnade på det, så det är klart att det blev dansband när man väl började spela, förklarar sångaren och gitarristen Christoffer Delén.

2006 släppte de singeln Älskar bara dig Två år senare kom singeln Flyg min fjäril som Johan Fredriksson, trummis i Grönwalls, har producerat. Senaste tillskottet på diskografin är singeln ”Älska glömma” som innehåller tre låtar. Titelspåret är skrivet av Rose-Marie Stråhle som skrivit många låtar till Sveriges dansbandselit.

Deléns 2010

Deléns 2010

Allt rullade på i bra fart för bandet och spelningarna trillade in i massor. Dock fick man tyvärr under 2012 tacka nej till några spelningar på grund av sångaren Christoffers njursjukdom. Men med hjälp av vikarier i bandet och stöttande vänner fixade man detta med bravur, och i höstas lades han in på sjukhus för att äntligen få sin efterlängtade och nödvändiga njurtransplantation.

Christoffer är nu på G igen på dansbanorna och man har en fullspäckad spelplan med både båtjobb och trevliga spelningar på land. Närmast på spelplanen finns spelningar på Birka Paradise tillsammans med Sounders.Se mer spelningar på www.delens.se

Deléns 2012

Deléns 2012

Bjuder er här på två smakprov med Deléns

Julfest med jobbet

17 Dec

I lördags var det dags för årets julbord med MT Trading & Design och Wafab Bil AB. Det hela hölls i Wafab Bils lokaler där det dukats upp långbord. Det blev underhållning av två grabbar från Storfors som med sina gitarrer bjöd härlig musik. Det lät mycket bra. En härlig mix av jullåtar och egna låtar. Två grabbar som verkligen har framtiden för sig.

Det blev lite lekar, god mat och trevligt samkväm. Det hela flöt på mycket bra. Stort tack till alla som gjorde festen så lyckad som den blev.

Här nedan följer ett litet bildcoolage av dom över 300 bilder som togs.

Julfesten

Julfesten

Zlips ställer in på Kvarnkullen

14 Dec
Zlips anno 2012

Zlips anno 2012

Zlips blir tyvärr tvungna att ställa in kvällens spelning, fredag den 14 december, på Kvarnkullen i Kungälv på grund av akut sjukdom i bandet.

Tyvärr har man inte heller kunnat finna något ersättningsband med så kort varsel, så det blir ingen dans där i kväll.

Källa: Danslogen.se

Gideons förgyllde danskvällen

13 Dec
Dansanre till Gideons

Dansanre till Gideons

Söndagen den 2 December styrde jag kosan till Storfors och deras Folkets hus där Eskilstunabandet Gideons stod på scenen. Lite snö och många minusgrader gjorde att jag inte trodde att det skulle komma så mycket folk.Men ack vad jag bedrog mig. Det kom ungefär lika mycket folk som det alltid gör i Storfors.

Danspublik

Danspublik

Gideons med ”nya” sättningen som varat i ungefär ett år blir bara bättre och bättre tycker jag. låter riktigt bra om dem nu. Det flyter på fint genom hela kvällen. Får du chansen att dansa till Gideons tycker jag att du skall ta den. bandet spelar lättdansat go mogen dansmusik med inslag av gammaldans. Kika in på www.gideons.se och se vart bandet spelar här näst.

Mackan i Storfors

Mackan i Storfors

Så här var jag klädd i Storfors. Skjorta från MQ, Bxor från Humör och Västen kommer från H&M. Skorna som ni inte ser kommer från Skopunkten.

Eftersom det snart är jul så hade jag köpt med mig en chokladkorg med italiensk choklad från La Suissa. Enligt uppgift tyckte grabbarna om den och hade kalast på det på väg hem till Eskilstuna på natten.

Det var full fart på golvet hela kvällen. Det hela blev en riktigt trevlig kväll. Både publik och arrangörer verkade nöjda med kvällen. Som avslutning på kvällen bjöd Robert Hallblad på ett saxmedley med massor av sköna låter som jag tror varenda kotte kände igen. Härligt! Så skall en danskväll avslutas.

Gideons

Gideons

När dansen var slut blev det lite fotograferande till Gideons hemsida som jag gjort. Det blev en helt okay gruppbild. Se vad stiliga grabbarna var i sina nya scenkläder. Strax efter 21.00 tackade jag av orkestern och styrde kosan hemmåt igen.

Trevlig skivvår

11 Dec
Dansbandsskivor

Dansbandsskivor

Der ser ut att bli en trevlig skivvår 2013. Flera band har planerade skivsläpp. Nedan kan du se en lista på några av de band som kommer släppa skivor under 2013.

2013-01-23: Kindbergs
2013-01-30: Tommys
2013-01-30: Elisas
2013-02-13: Jive
2013-02-27: Matz Bladhs
2013-03-14: Martinez
Februari: Picazzo (Norge)
Maj: Streaplers
2013: Claes Lövgrens
2013: Donnez
2013: Högtryck & Ramona
2013: Vagabond (Norge)

Sannex tar ett turnéuppehåll.

10 Dec
Sannex

Sannex

Sannex meddelar på sin hemsida att man från och med Onsdag 19/12 och fram till 28/2 inte kommer göra några spelningar.Detta beroende på ett planerat ingrepp som skall göras sångaren på Andreas Olssons stämband.

Andreas har en längre tid haft problem med stämbanden och för att detta inte ska bli ett bestående problem måste vi ge läkningen av stämbanden denna tid .

Så därför kör man hårt på nedanstående platser ända fram till jul innan uppehållet.
12/12 kulturhuset Jönköping
13/12 Träffen Båberg
14/12 Restaurang Sandra i Kalmar
15/12 Växjöparken
16/12 Viking Cinderella
18/12 Brunnsparken Örebro

Veckans dansband 50: Thoréns

10 Dec
Thoréns 2012

Thoréns 2012

Denna veckan har vi styrt kosan ner till Kalmar och Ljungbyholm där vi hittar Thoréns orkester. Bloggen har fått ett litet snack med grundaren och kapellmästaren Thore Nylander.

Han var med och startade Thoréns Orkester årsskiftet 1992-1993 tillsammans med ett par andra killar som heter Lasse och Magnus. Först var det meningen att bandet skulle heta Lasse-Thoréns orkester efter medlemmarnas förnamn Lasse och Thore och efter första bokstaven i hans efternamn Nylander.

Thoréns 1993

Thoréns 1993

Lasse lade av efter c:a 1 år och man kortade ner namnet till Thoréns. Bandet plockade sedan med några andra killar som man tidigare spelat med bl.a Kenneth Sandberg på sång och sax som Thore tidigare spelat med i Dansbandet Spectrum och Bengt Olsson på trummor från tidigare bandet Claes-Freddys där han också varit med. Senare bestämde man sig för att ta med Börje Håkansson på sax o klaviatur.

Denna sättning stod sig fram till år 2000. Bandet har vid ett flertal tillfällen varit med i dansbands-sm. Bandet har flera gånger medverkat på diverse dansbandsforum och varit veckans live-band flera gånger på radion. Thoréns är ett band som satsat på mogendans på deltid. Under de år orkestern existerat har man spelat på dom flesta dansställen i södra delen av Sverige från Malmö i söder
till Linköping i norr.

Thoréns 2000

Thoréns 2000

Dansställen man spelar på idag ligger till större delen södra delarna av Sverige. Sandra Kalmar, Eringsboda Brunn, Stallet Vassmolösa, Danshallen Belganet, Tingvala Åstorp är några av de ställen som bandet har en stor publik på och återvänder säsong efter säsong.

År 2000 tog man med en sjätte medlem som heter Kenneth Köhlin på klaviatur för att bandet ska kunna spela mer till en bättre kvalité utan andra hjälpmedel.

I början av året 2005 ville bandet dåvarande sångare Kenneth sluta. Dags att leta efter en ny sångare. Efter letande fick man tag i en ersättare som heter Donald Hummel som kommer från bl-a Kitts orkester ett rutinerat och etablerat gäng. Det var ett lyckat drag och man fick mer jobb berättar Thore.

Hösten 2007 gick bandet med i bokningsbolaget Nöjesskällan där bandet Black-Jack och Thorbjörn Håkansson från Sandra i Kalmar står för ledningen. Där finns i dag flera av landets mest populära modern och mogendansband. Där bokas man idag av Mikael Wängqvist som har ett förflutet som dansbandsmusiker i bland annat Loffes orkester.

Thoréns live

Thoréns live

Under de år som orkestern extisterat har man spelat på dom flesta dansställen i södra delen av Sverige från Malmö i södertill Linköping i norr.

Sommaren 2011 slutade Börje Håkansson på sax o klaviatur. Bandet ficken ny blåsare och gitarrist som
heter Anders Widerberg som tidigare spelat i Bennrix orkester. Ett till avhopp i orkestern kom samma år då basisten Magnus som Thore startade bandet med slutade. Senaste tillskottet i bandet står den eminente basisten och sångare Torbjörn Jonasson för. Han är lite yngre än oss andra, men å andra sidan har han desto mer nya idéer säger Thore.

Thoréns 2010

Thoréns 2010

På skivfronten har bandet två full-cd på sitt samvete om man uttrycker sig så.

2006 kom fösta skivan ”Something Stupid” innehållande låtar som t,ex Beautiful Sunday, Ett Cafe I Bordeaux, Harbour Lights, Jag Vill Se Dig Lycklig, Spår Av Dig, Stuck On You, Tack För Att Du Finns, Tid och Torka Tåren. Skivan blev väl mottagen som musikrecensenter och gav bandet en sjuds framåt då man spelades på flera radiostationer.

Fyra år senare var det dags för studiojobb igen och skivsläpp. På denna platta har man med En orignallåt av Ulf Segerblad. ”Om slutet blir bra” heter denna dansanta pärla som även blir titelmelodin på skivan. If I Said You Have A Beautiful Body, Save The Last Dance For Me, I Love Europe, Sånt rår inte åren på, Mexican Girl, Under stjärnorna och From A Jack To A Kingrä andra goda låtar på skivan. Får Jag lovs skivrecensent Lars Gurell skriver om skivan ”Överraskande bra är det. Tilltalande framtoning både vad gäller repertoar och framförande. Rejält dansant genomgående och många bra spår” och ger skivan en stark trea. Thoréns är nu i startgroparna för en kommande CD.

Thoréns live

Thoréns live

Idag består bandet av:
Thore Nylander som spelar gitarr och dragspel och bor i Ljungbyholm söder om Kalmar. Han har spelat i dansband sen 1974. Då i dansbandet Spectrum och senare i Claes-Freddys.

Kenneth Köhlin sång o klaviatur och bor i Lomma (Malmö) som spelat i band som Kennys, Profilerna och Markus orkester.

Anders Widerberg gitarr, altsax, tenorsax o sång och bor i Asarum. Har spelat med Bennrix orkester.

Torbjörn Jonasson bas o sång och bor också i Asarum

Donald Hummel: leadsångare och bor i Emmaboda. Han har över över 30 års erfarenhet av dansmusik ock kommer från orkestrar som Donalds, Kitts och Lennes.

Bengt Olsson på trummor och bor i Rödeby. Han har spelat i orkestrar som Amigos, Claes-Freddys och
Markus orkester.

Per-Håkans ställer in i Ersboda

8 Dec
Per-Håkans ställer in

Per-Håkans ställer in

På grund av rådande snökaos har Per-Håkans tyvärr varit tvungna att ställa in kvällens spelning som utannonserats på Ersboda Folkets Hus. Det är iännu inte klart om dansen helt ställs in eller om det blir något ersättningsband.

Bussar, kyla och snö, En svår ekvation

8 Dec
Highlights buss Foto: Highlights facebooksida

Highlights buss, Foto: Highlights facebooksida

Bussar, kyla och snö är en ekvation som i bland kan vara svårlöst. Det fick Highlights erfara då bandet förra veckans spelade på Sälens Högfjällshotell. Värmeledningarna i turnébussen hade då frusit till is. Bandet satt fast i 20 minusgrader.

Efter hjälp rån goda människor fick bandet hjälp så att de kunde evakueras till Högfjällshotellet. Bussen lämnas in på en verkstad i Malung där den fick tina upp.

Trots detta han bandet i tid till den trevliga spelningen man hade på Kristinehamns Folkets Hus.

Källa: FJL

Stor danssatsning i Kristinehamn

8 Dec
Vänerdansens program

Vänerdansens program

Till våren 2013 kommer man åter satsa på dans i Kristinehamn och KCC.
Programmet ser ni både ovan och nedan.

04/1 Casanovas 20.00 – 24.00
20/1 Jannez 18.00 – 22.00
17/2 Kindbergs 18.00 – 22.00
23/2 Alvenfors 20.00 – 24.00
17/3 Expanders 18.00 – 22.00
29/3 Pure Divine 20.00 – 24.00
07/4 Per-Håkans 18.00 – 22.00
13/4 Excess 20.00 – 24.00
30/4 Dreams 20.00 – 24.00
Programmet med reservation för ev ändringar

Dansa, träffas och trivs i trevlig miljö med bra dansmusik på scenen. Känn Dig/Er varmt välkommen till Kristinehamn och kristinehamns Conferense Center.

Se www.vanerdansen.se för mer info.

Shake ställer in i Hallunda

7 Dec

Shake

På grund av bussar och brist på tillgång till bärgare tvingas Shake att ställa in sin spelning ikväll, fredag den 7 december, på Folkets Hus Hallunda. Sedan i eftermiddags sitter de fast utanför Gävle.
Dock kommer att dansas i Hallunda ändå, fast då CD musik. Detta eftersom inget annat band finns att tillgå.

Bandet tvingades även i går att ställa in sin spelning på Parken Gävle. Dock kommer man tillbaka dit den 5 januari då bandet gör avslutsspelningen där.

Även spelningarna i Nässjö Sportdansklubb ställs in kvällens dans. För publik som ändå kommer, finns det möjlighet att dansa till CD-musik. Söndagens dans i Swinghallen Växjö. kommer även den att ställas in.

Donnez påbörjar inspelningen av nya plattan

5 Dec

Donald med sitt kära dragspel

Donnez meddelar att dom nästa vecka påbörjar inspelningen av nya plattan. Det blir fortsatt samarbete med ett utav världens största skivbolag Sony Music, som givit ut två av bandets tidigare plattor som fått lysande kritik i media. Liksom tidigare plattor kommer Donnez göra den tillsammans med Anders Larsson i Streaplers. Flera av våra mest kända låtskrivare och kompistörer har bidragit med riktigt bra låtmaterial till nya plattan. Inom kort kommer bandet på sin hemsida att presentera dom nya medlemmarna.

Ny trummis till Expanders

5 Dec
Expanders

Expanders

Expanders meddelar nu på sin hemsida att de byter trummis. Nuvarande Simon Wilhelmsson gör sin sista spelning med bandet den 5 januari på Äpplet i Umeå och hans ersättare blir Alexander Björnfot som har vikarierat med bandet under hösten. Alexanders premiär blir den 16 januari på Parken Gävle.

Källa: Expanders

Är sjukt stolt över mig själv.

5 Dec

I dag är jag sjukt stolt över mig själv. Vi är på jobbet med i något som kallas för ”Fläsktrampet” där vi är tre olika företag som tävlar att gå mest steg under en period med stegräknare.. Idag gick jag och Johan och Robin på jobbet nästan hela stan runt på lunchen. I högt tempo trampade vi väg. Det jag saknade var nog en mössa och vantar. Men det gick det med. Dock var nog mina kängor fel skor att ha. Men det funkade det också.

Sedan jag varit liten, alltså så länge jag kan minnas har jag haft Astma. Det har inneburit vissa fysikska begränsningar. I skolan orkade man knappt något utan att få astma. Men efter lite träning i gymnasiet tror jag att min asma lugnade ner sig. Nu var det längesen jag hade ett astmaanfall.

Det jag var sjukt stolt över idag att jag i ett tämligen högt tempo klarade att gå hela rundan utan att få något anfall.

PS. I dag blev det över 15000 steg :)

Norska Picazzo på scenen igen

5 Dec
Picazzo

Picazzo

Kommer Picazzo tillbaka? Enligt vad norska dansbandssidan erfar kommer bandet att göra en liten comback 2013. Det är då en fråga om 4-5 jobb på festivaler och andra stora evenemang. Detta kommer naturligtvis inte påverka de andra bandens spelningar som en del av medlemmarna spelar i.

Picazzo startades 1992 och fick Spellemannpris för deras debutalbum ”tomt ark”. Sedan dess har bandet släppt sju skivor varav den sista kom ut 2007.

När bandet förhoppningsvis är på scenen igen nästa sommar, kommer det att vara med sättningen som vann Spillemansprisen. Dessa medlemmar är Tommy Michaelsen, Per Morten Bråten dag Sand, Glenn Bates och Per Erik Gjedtjernet. En sak är säker, det kommer att bli en trevlig återförening!

Källa: NRK