Matz Bladhs ställer in

31 Jan
Matz Bladhs

Matz Bladhs

På grund av sjukdom är Matz Bladhs tvungna att ställa in fredagens spelning på Casinot i Sundsvall. Tyvärr råder man inte över baciller och influenser som härjar. Dock blir det dans ändå till värmlänningarna i Fernandoz spelar med kort varsel ställer upp

Tipsa bloggen

30 Jan

Jag skulle bli väldigt tacksam om just du ville tipsa om nya dansband,deras hemsidor, skivor, evenemang samt andra händelser i branschen. samt även förslag på vad ni vill se på bloggen. Så kom gärna med tips och förslag.

Petra Mede leder Eurovision 2013

30 Jan

Petra Mede. Foto: Peter Knusson

Petra Mede. Foto: Peter Knusson


Ursäkta språket men jävlar vilket bra val. Har på senare tid sen Guldbagge respektive gaygalan gillat henne mer och mer. Från början tyckte jag hon mest var en ”flamsmaja”, men nu har jag helt ändrat uppfattning. Denna tjejen är ju fullkomligt ett geni. BRA VAL SVT!

Läste i dagens Aftonblaska att Kristian Luuk varit intresserad av jobbet. Kanske hade blivit en bra duo kanske. Men nu är det som sagt bara att njuta av att denna underbara varelse i form av Petra Mede för leda detta mastodont projekt. Petra Mede tog ju 2009 över som programledare för Melodifestivalen, efter att Kristian Luuk beslutat att inte fortsätta leda programmet. Petra Mede ledde QX Gaygala 2009 liksom Guldbaggegalan 2011 och 2012. Så leda galor har gjort även om man kanske inte kan jämföra gaygalan och guldbaggegalan med Eurovisionsgalan på samma sätt.

Men man slipper i alla fall att skämmas som Schlagerfanast. Jag är övertygad om att SVT och Petra Mede kommer sy ihop allting där nere i Malmö och bjuda på en Eurovisionsshow utan dess like.

Streaplers ställer in helgens spelningar

29 Jan
Streaplers har chans på grammis

Streaplers har chans på grammis

Streaplers ställer in helgens spelningar p.g.a. sjukdom! Bokningsoblaget LS/Tonart meddelar att bandets sångare och trummis Kjetil Granli blivit sjuk. Han befinner sig just nu på sjukhus på Kanarieöarna med en ilsken lunginflammation, som dom nu behandlar på plats. Fredagens jobb på Galejan i Halmstad kommer att ställas in och Lördagens jobb på Parken i Trollhättan kommer att ersättas av: Flamingokvintetten

Källa: LS Tonart

Häng me’ på Party – dansa och kom loss

29 Jan
Dansfest på Silja Line

Dansfest på Silja Line

Samtidigt som Viking Line sparar igång sin dansvecka arrangerar Silja Line och Nöjen & CO resan ”Häng me’ på Party – dansa och kom loss” som det är 19 års jubileum för. Om jag inte har helt fel gick resan tidigare under namnet trivselvågen.

Till skillnad från Cinderellas dansvecka blir det är ett stort brett nöjesutbud och kanske inte lika mycket koncentrerat på just dansen, även om den förekommer som en del i det stora.

Den 10-12 februari är det fest och party ombord på Silja Symfony Det blir två sköna partykvällar ombord ute till sjöss och en dag i Helsingfors. Ombord kan man dansa och festa. Ät och drick gott. Shoppa i våra butiker: drycker, godis, CD-skivor, spel och mycket annat. Och ha bara jättekul tillsammans!

Artisterna ombord på denna nöjesresa är Carina Jaarnek ✿ Mojje ✿ Nick Borgen ✿ Time Machine ✿ Höilands Orkester ✿ Thorleif Torstensson ✿ Jan Höiland SR ✿ Stora Blå ✿ Eksjö Svänggäng ✿ ”Rakt in i hjärtat” med cirkusföreställningen ”Varité Komåse” ✿ Vinnare av Musikschlaget 2012

En skandalfri blogg

29 Jan
Markus skandal

Markus skandal

Din blogg är ointressant Mackan då den inte innehåller några skandaler. Ja så löd ett mail jag fick av en polare. Och jag håller med delvis. Det är för lite skandaler. Men jag bloggar ju mest om dansbandsmusiken och i den genre är det rätt skötsamma personer. Men visst hade det kanske varit kul att få avslöja någon dansbandsskandal. Men som sagt så är dansbandsvärlden rätt blygsam och inte så skandalomsusad som andra musikgenrer.

Men å andra sidan behöver jag inte ”Laila Bagge publicitet” på min blogg.Hon är ju bara sååååå pinsam. Jag är inte heller någon blondinbella eller någon annan ytlig bloggare som bloggar enbart för pengar. Det finns ju många kändisar som inte direkt gör någon hemlighet av sina bloda hårlockars existens.

Eftersom jag jobbar inte på Hänt Extra, Aftonbladet eller Se & Hör så kommer nog den här bloggen fortsättningsvis vara lika tråkig och skandalfri som den är nu.

Men ett och annat scoop kanske man kan komma med framöver. Och finns det inga får man ju hitta på egna feta rubriker till bloggen. Det kan vara små observationer från nöjessverige. Som t,ex att man ertappat Junix med att käka korv med mos och räksallad på OM macken i Kungsör, eller sett Claes Lövgren på Coop i Söderköping. Man gör löp på de mest alldagliga sakerna. Ganska fantasilöst men ändå. Hänt Extra gör det så varför inte jag? Där läser man ju om kändisar som handlar på Coop åkt tunnelbana och varit ute på stan? Man hade ju kunnat dragit till med ett scoop innan jul när man såg Lennart Ekdahl i Stockholm.

Så ni som läser denna blogg kommer fortsatt att få nöja er med alldagliga dansbandsnyheter.

Veckans dansband 5: Camell Duo

28 Jan
Camell Duo

Camell Duo

Denna veckan har vi hamnat i ”Sagolika Sunne”. Där hittar vi dansbandsduo Camell som funnits i ungefär fem år. Man spelar fester, pro-danser och andra evenemang stora som små.

Bandet består av Kjell Johansson och dottern Camilla Johansson.

Kjell har spelat i dansband under många år. Han startade KJELL CHRISTERS orkester 1982 och drev bandet fram till sommaren 2007 då ett gemensamt beslut togs att lägga ner bandet. Då kom dottern Camilla på, att tillsammans med pappa Kjell starta en dansbandsduo, vilket inte var svårt för pappa att svara ja på.

Camilla Danielsson, har däremot inte sjungit dansband tidigare men intresset för dansmusik har varit väldigt stort kanske mycket på grund av att det kretsat mycket kring detta i familjen Johansson.
Meriter som Camilla kan nämna är att hon gjort en singel som spelats mycket i radion.

Hon har vid flera tillfällen legat på topplistan ”Värmlandstoppen” med mycket fina placeringar,
har även sjungit i kyrkor, sjungit nationalsången vid några tillfällen då Färjestad haft hemmamatcher, varit med Sunnes karaokekung Sven Svensson på olika slags festarrangemang.

Camell Live. Bilder lånade från camell.se

Camell Live. Bilder lånade från camell.se

Under 2012 släppte man sin första cd i for av en singel med fem låtar på. Skivan har blivit väl mottagen i media och den egna låten ”Om du ger mig himlen” toppar flera topplistor runt om i Skandinavien.

Skivan är producerad av Peter Åhs som är känd från Lotta Engbergs orkester och Martin Lindqvist som närmast kommer från Bengt Hennings orkester.

Det låter mycket bra om Camell tycker jag. Camilla har en bra och välklingande röst. En duo som jag varmt kan rekomendera.

Excess byter trumslagare

27 Jan

Excess från Jönköping byter nu trummis i bandet. Förre trummisen Mathias Ljungqvist har valt att trappa ner på spelandet lämnar nu över trumpallen till Andreas Bergquist. Andreas har tidigare spelat i bl a dansbandet Voyage. Andreas gjorde lite ”smygpremiär” med bandet redan på Birka före jul. Men riktiga premiären skedde förra helgen i Loftahammar.
Källa: Excess

Succé för ”nya” Lövgrens i Forshaga.

27 Jan
 Claes Lövgrens. Foto: Rolf

Claes Lövgrens. Foto: Rolf Bondesson

Ja utan att överdriva kan man lugnt påstå att nya uppsättningen av Claes Lövgrens är en succé
Superlativen, applåder och ovationerna haglade i går i Forshaga. Classe och de andra grabbarna
har verkligen fått in ”rätt ersättare” efter att bröderna Fredriksson i höstas beslöt sig för att hoppa av tåget.

Vi landade i vanlig ordning i god tid innan kl 21.00 och betalade in oss. Vakterna Niclas och company hälsade oss välkomna. För er som inte vet så är han gammal dansbandsmusiker då han var med i Dansers orkester. (Sök på http://www.youtube.com/watch?v=UUGQNnzLuVk så hittar ni dom) Alltid trevliga arrangören Inge satt som vanligt i biljettluckan och tog entré.

Andy, Anti och Classe

Andy, Anti och Classe

Mycket folk var det som denna afton hade sökt sig till Forshaga. Att ett annat Skåneband stod på scen i ett annat Folkets Hus några mil norr om Forshaga var det inget som det märkets utav. Forshaga har ju alltid en fin och dansant publik som alltid kommer när det arrangeras dans här.

Publikbilder

Publikbilder

Mer parten av repertoaren var den samma men man hade även repat in en massa nya härliga bra låtar. Härligt att öra dessa nya låtar som var riktigt riktigt bra. Man ser verkligen fram emot deras platta som planeras komma till hösten. Men ganska snart släpps en samlingsskiva med bandets första skivor.

Classe och Andreas

Classe och Andreas

Det låter mycket tight och bra om bandet och det märks verkligen att man lagt ner energi och tid på att repa för att få det att låta bra. Men med så kompetenta musiker är det nog inte så konstigt att det låter bra. Andreas Olsson och Calle har ju erfarenheter av dansbandslivet från band som Jontez, Donnez och Dannys för att nämna några.

Kvällen löper på utan några oönskade incidenter från dansare eller orkester. Publiken trivs och det flyter på bra på dansgolvet. Klockan närmar sig 01.00 och Annti aviserar sista dansen. Det var många kvar som ville dansa hela kvällen. I bland är det ju så att en del dansare avlägsnar sig lite tidigare. Men här var det många kvar till slutet. Publiken i Forshaga visar inga tecken på att vilja åka hem så orkestern får bjuda på två extranummer. Inte illa.

Claes Lövgrens live i Forshaga

Claes Lövgrens live i Forshaga

Här kan ni dansa till Claes Lövgrens framöver:
28/1 Birka Paradise (med Sounders)
29/1 Birka Paradise (med Sounders)
1/2 Skulltuna- Lagårn (med Micke Ahlgrens)
2/2 Örebro – Brunnsparken
3/2 Södertälje – Trobon
5/2 Cinderella – Viking Line (med Sandins)
6/2 Cinderella – Viking Line (med Sandins)
12/2 Cinderella – Viking Line (med Mats Bergmans)
16/2 Sjötofta – Fritid
21/2 Löberöd – Granbacken
22/2 Växjö – Folkets Park
23/2 Nässjö – Pigalle
24/2 Linköping – Folkets Park
26/2 Hallunda – Folkets Park
2/3 Veinge – Ramshall
3/3 Svedala – Törringelunund
8/3 Sundsvall – Casino Cosmopol
9/3 Uppsala – Fyrispark

Här följer två klipp från kvällen.

Arvingarna på Bells Kitchen

27 Jan
Arvingarna på Bells Kitchen i Kristinehamn 1/2

Arvingarna på Bells Kitchen i Kristinehamn 1/2

Jag vill tips er om att Arvingarna kommer till Kristinehamn den 1 Februari. Dom kommer till Bells Kitchen på Kungsgatan. Förköp sker hos Restaurang Bells Kitchen och Restaurang Orion.

Mastislive

25 Jan
Mastis Live

Mastis Live

Även om det inte direkt är min musik som spelas av dessa artister så vill jag ändå göra lite reklam för Mastis Live. Kanske lite för att jag tycker affischen blev grymt snygg. Undrar vem som gjort den egentligen? He he Lite ego måste man ju få vara ibland. Ovanstående artister spelar på mastmagasinet i Kristinehamn i Februari – April

Skomakarn med Ljus och värme

23 Jan
Dagen i iblder

Dagen i iblder

Måste det vara så förbannat kallt? Ja tydligen skall det vara det är det ”någon” som tycker. Någon sa att ”han” där uppe sköter vädret. Ha ha. Låt mig få skratta lite. Och hur vet man att det är en han. Det finns ju inga bevis för, inte ens bevis för att denne ens existerar. Men för att vara mer jämställda kan vi ju säga att ”hen” har ordnat detta vädret. Om mannu måste lägga skulden på någon för kylan som vi har.

I dag har jag i vanlig ordning jobbat på MT Trading & Design. har sett spännande prjekt som vi ska ro i land. Blir nog riktigt riktigt bra när det blir klart. Det är en hel del pyssel för att ”sy ihop” det hela. Men eftersom vi är ett så härligt team på jobbet är jag helt övertygad att vi ror i land detta. Det har vi ju som vana att göra annars. Lunchen idag bestod av falukorv och potatis och pepparrotssås. Mums!

Efter jobbet blev det till att besöka polisen för att skaffa nytt leg, då mitt existerande är för gammalt.
Det blev ju ingen skönhetsbild på kortet precis men det får ju duga. Huvudsaken är att dom ser att det är lilla mackan på bilden. Gillar iofs den passbilden jag har nu. Dom ska ju envisas med att det ska vara en färsk tagen bild så man får väl vara nöjd med resultatet trots allt.

Sedan bar det av till skomakaren för att hämta ett par jeans som jag lämnade in där. Köpte ju på rea för några månader sen ett par jeans som jag testade här om dagen. Dock fick jag då se att vissa funktioner på dom inte var i brukbart skick. Men det fixade skomakaren vid torget. Snabbt, enkelt och billigt. Det blev riktigt riktigt bra.

Efter lite personliga paketleveranser till kunder så tog jag bussen hem. Funderade lite på varför man valt att köra med så små bussar här i stan. Det är nästan så det är ont om platser när man kör med dessa små Neoplanbussarna. Dom borde ju skrotas eller skickas till bättre behövande.

Avslutar inlägget med en akustisk version av ”Ljus och värme” framförd av Johan Bakke.

Nya Zlips

23 Jan
Zlips

Zlips

letandet är över för Zlips. Nu har man hittat en ordinarie gitarrist och sångare. Glenn Sundqvist gjorde sin sista spelning i trettonhelgen på Furan i Östersund. Då blev det också smygpremiär för den nya gitarristen Matz Morén. Matz har tidigare spelat i band som Selgz, Rezar och Delivery. Och för er som undrar så står Matz tvåa från höger. Till vänster om han står förövrigt en annan Mats. Nämligen självaste kapellmästaren med Nylander som efternamn.

Zlips består 2013 av
Berit Andersson – sång
Lillis Persson – Bas
Matts Nylander – Keyboard
Matz Morèn – sång/gitarr
Daniel Mårtensson – Trummor/sång

Guldbaggegalan 2013

22 Jan
Guldbaggegalan 2013

Guldbaggegalan 2013

Så var så årets guldbaggegalan till ända. En stor snackis i nöjesvärlden blev det på flera plats. Själv tycker jag det lev en trevlig tillställning med en konferencier som skötte sig exemplariskt. Babben inledde med ett schlagerdoftade sångnummer som direkt satte ribban på galan. Hon är så proffsig i allt hon tar sig för.

Carola blev det stora samtalsämnet i media idag. Man ju undrar hur man tänkte när man bjöd in sångerskan till galan? Gör Carola nån gång något utan att se till att ha egen vinning av det? Skandal att Carola låg så mycket i närbild när hon vackert sjöng medan bilder på filmprofiler som gått bort år 2012 hamnade ur fokus. Skandal SVT! När man hade Helene Sjöholm på plats hade hon lika gärna fått framföra något vackert vid denna ”ceremoni”

Nå väl. Många nominerar var det.. Filmer som Searching for Sugar man”, ”Call girl” gör ”Äta sova dö” stod i fokus tillsammans med filmer som Avalon och Snabba cash II. Det resulterade i 3 baggar till ”Äta sova dö”,4 till CallGril

extra kul att Johannes Brost som pysslat med film sen 70-talet fick sin första bagge. Hade Gert Fylking varit där hade han säkert ropat ”Äntligen” .

Kvällens mest känslosamma pris var nog när Hans Alfredsson fick hedersbaggen. Stående ovationer i flera minuter. Rörande att se.. Jag tror också han bjöd på kvällens mest lysande tacktal. Vilken inlevelse. Det var näsan så att man själv fick en liten tår på kinden. Det är nog svårt att förstå vad denne 81 årige man har gjort för svensk film och tv-produktion. Över 41 roller i film och tv-produktioner, 8 teaterpjäser m,m. Hans meritlista kan göras hur lång som helst. Jag säger bara det. Detta är STORT!!!

Riktigt kul var det också att Barnfilmspriset Guldspiran gick till Ella Lemhagen. Man blir så glad när priserna hamnar där dom borde hamna.

Så sammanfattningsvis en helt okay gala. Jag delar ut 4 popcornmuggar.

Vinnarna på galan:
hedersbaggen: Hans Alfredsson
Bästa film: Äta sova dö
Bästa Kvinnliga huvudroll: Linda Molin (Bitchkram), Nermina Lukac (Äta sova dö)
Bästa Manliga huvudroll: Johannes Brost (Avalon)
Bästa Kvinnliga biroll: Ulla Skoog (Dom över död man)
Bästa Manliga biroll: Peter Carlberg (Avalon)
Bästa Manusskript: Gabriela Pichler (Äta sova dö)
Bästa Dokumentär: Searching for Sugar man
Bästa mask/smink Jenny Fred för ”Snabba cash 2”
Bästa visuella effekter Andreas Hylander för filmen ”Isdraken”
Bästa ljud/ljuddesign Per Nyström och Petter Fladeby för ”Call girl”
Bästa utländska film ”Amour” av Michael Haneke
Bästa kostym Cilla Rörby för ”Call girl”
Bästa scenografi Lina Nordqvist för ”Call girl
Bästa foto: Hoyte van Hoytema för ”Call girl”
Bästa kortfilm ”Dance music now” av Jonas Jonason
Biopublikens pris: Sune i Grekland – all inclusive
Barnfilmspriset Guldspiran Ella Lemhagen

Veckans dansband 4: Carisma

21 Jan
Carisma Orkester

Carisma Orkester

Dansbandet Carisma är en orkester som kommer från Österbotten i Finland, med utgångsort Nykarleby. Repertoaren är en blandning av traditionell dansmusik och fräschare låtar, som passar för en danspublik i alla åldrar. Givetvis bjuder vi också upp till hederlig gammeltjo.

Carisma startades under vintern 2011 och består av musiker som spelat med i flera olika
dansband/coverband som Thomas orkester. Nickez, Tendoz, Laponia, Orion, Janders och Tommys orkester.

Carisma på scenen. Bilden lånad från bandets hemsida

Carisma på scenen. Bilden lånad från bandets hemsida

Under 2012 hade man flera spelningar runt om i ”Svenskfinland”. En av dessa var på den årliga dansgalan på Kristallen i Jakobstad där man spelade tillsammans med bland andra Thorleifs.

Bandet består av:
Tomas Fant – Gitarr, leadsång
Mats Ekblom – Klaviarur, dragspel och sång
Peter Hatt – Trummor och sång
Jan Enqvist – bas och sång

MM:s duo heter numera Sweedz

21 Jan
Sweedz

Sweedz

Från och med sommaren 2012 har MM Duo bytt namn till Sweedz. Bandet spelar spelar dansmusik, så som foxtrot, bugg och gammaldansens i de flesta varianter. Bandet är mycket populära i Södra Sverige där de ofta spelar upp på trivsel och gammaldanser.

Bandet består av:
Maria Frid; sång och trummor
Manfred Frid; dragspel, komp, kör och lite sång
Fredrik Andersson; klaviatur, dragspel, kör och sång

Babben leder Guldbaggegalan 2013

21 Jan
Babben leder Guldbaggegalan 2013

Babben leder Guldbaggegalan 2013

Om blott några timmar ädet så dags att finklädd bänk sig framför tv:n med en mosbricka i högsta hugg för att se årets upplaga av Guldbagagegalan. I år leds den av ingre mindre än Babben Larsson. Det kan ju bli riktigt bra. För hon är ju riktigt rolig tycker jag. På följande länk http://www.svt.se/guldbaggen/guldbaggenominerade-2013 kan ni hlla kollen på samtliga nomineringar. Gissa gärna själva där hemma och bocka av. Gissndet är en del av själva galan tycker jag.

Redan klockan 17.40 kommer Henrik Torehammar (som föresten är från min hemstad Kristinehamn) att vara på plats på röda mattan för att möta gästerna. Detta kan man följa på SVT.se. sedan tar Babben vid klockan 20.00 när galan börjar.

Så nu återstår en dusch och sen finstassen på. Tänkte först att beskåda galan med min onepice på men det är inte värdigt mot alla i salongen som klätt upp sig kvällen till ära.

Elisa’s nya album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”

21 Jan
Elisa's nya album "Be mig! Se mig! Ge mig!"

Elisa’s nya album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”

Den 30/1 släpper Elisas ett nytt album med titeln ”Be mig! Se mig! Ge mig!”. Men för några dagar sedan släppte man titelspåret från skivan i form av en singel.

Be mig! Se mig! Ge mig! som är den första låten från det nya album som släpps den 30/1. Du kan Hämta den på iTunes!

I går gästade man Bingolotto där smakprov från plattan. Läs här om deras medverkan i programmet

Här följer låtlistan från skivan
1. Be mig! Se mig! Ge mig!
2. Take Me Home Country Roads
3. Sanna mina ord
4. När jag ser mig tillbaks
5. Det ska gudarna veta
6. Fångad av en blick från dig
7. Varje litet andetag
8. Morfars grammofon
9. Den känslan
10. Om du vill
11. Den som gick i dina kläder
12. Diamonds Are A Girls Best Friend
13. Lever min dröm

Lillestrøm Folkets Hus med sista dansen

21 Jan
Lillestrøm Folkets Hus

Lillestrøm Folkets Hus

Så har då lite av en epok gått i graven. Lillestrøm Folkets Hus arrangerade den 12 december sin sista danskväll. På scenen stod Holidays orkester från Åmål/Svanskog. Många är det som har roat sig på Storgata 46. Här har många danband från både Norge och Sverige spelat upp till dans.

Vill man fortsättningsvis dansa till svenska dansband kan bloggen tipsa om Dagfinn´s Dancing på Groruds Samfunnshus som varje vecka bjuder upp till svenska och en del norska topporkestrar som Hedins, Wretaz, Holidays, Svennes med flera. För mer info om danser i Norge kan den svensknorska sidanwww.dansaktuellt.se rekomenderas!

Rolands Orkester tar ett break

20 Jan
Rolands Orkester

Rolands Orkester

Rolands Orkester från Falköping kommer ta ett break. Detta meddelar bandet på sin hemsida. Orkestern har med omedelbar verkan bokat av samtliga inbokade jobb under 2013. Bandet har varit ute och turnerat i över 40 år så att ta ett sådant beslut känns så klart tungt.

Hur man gör i framtiden återstår att se.

Bandet kommer dock att försöka slutföra arbetet med den skiva som man håller på att spela in. Om och när den blir inspelad och släppt kommer man meddela via hemsidan.

Källa: Rolands Orkester

Jannez ställer in

19 Jan
Voyage

Voyage

Det blir Voyage som ersätter Jannez under helgens spelningar. Jannez tvingas tyvärr ställa in dem p,g,a sjukdom. Vi önskar god bättring till bandet och hoppas folk åker ändå ut på dans.

Det gäller spelningarna:
19/1 Mälarsalen Stockholm
20/1 Kristinehamns Folkets Hus

Dansfestival Finskoga

19 Jan
Dansfest på Finskoga Värdshus

Dansfest på Finskoga Värdshus

Nu är det hög tid att börja boka sig till DansHölja i Höljes den 22-24/2

Det blir stor dansfest i dagarna två. redagen står inga mindre än Torsbybandet Fernandoz på scenen. Lördagen spelar Åmåls/Svanskogsbandet Holidays. Det blir Chans till buggkurser både lördag och söndag med Tor Nybakken och Elise.

Det är bara att kika in på www.finnskogawardshus.se för mer information om denna danshelg.

Revyn Hen sen då?

19 Jan
Affisch för revyn Hen sen då?

Affisch för revyn Hen sen då?

”Hen sen då?! – En jämt ställd revy”. ja så heter årets nyårsrevy i Kristinehamn som jag såg i söndags. Spontant en mycket bra revyn som leder till många skratt. Jag tycker dom har belyst nyhetsåret 2012 riktigt bra och fått med det mesta både på riks och lokalplanet.

årets revy ”Hen sen då?! – En jämt ställd revy” speglar lite detta med genus och hendebatten som råder i Sverige.

Här återfinner man lokala kändisar och politiker. Lägg där till stora stjärnor som Lorén, Zlatan, Björn Ranelid och Städtanten Evelyn från Äntligen hemma så har ni årets revy.

Det är fart och fläkt genom hela revyn och jag har inte tråkigt en enda sekund. Visst saknade man Lena Hultin och hennes Hagforsmål på scenen men de övriga skötte sig med den äran. Riktigt bra måste jag säga.

Har du inte sett den än finns det ännu chansen kvar. Jag kan varmt rekommendera ett besök på fina Christinateatern i Kristinehamn.

Nästa år firar man 40 nyårsrevyer med Thespis. Spännande och se vad man hittar på då. Sen får vi hoppas att våra lokalpolitiker fortsätter i samma anda så att vi får roligheter att skratta åt även nästa år. Utan era klavertramp skulle det ju knappast bli något revy.

Bjuder er nedan på lite bilder och ett lite smakprov från Årets Revy.

Bilder från revyn Hen sen då?

Bilder från revyn Hen sen då?

Fredagsmyyyyyyys

18 Jan
Nuggets och kebab med strips

Nuggets och kebab med strips

I går lev det lite fredagsmys tillsammans med dom sköna killarna Fredrik Lindström och Kristian Lüuk. Med andra ord tv-programmet ”På spåret”. Jag tycker dessa sköna killar är störtsköna med glimten i ögat. I går var det Stefan Holm som tillsammans med författaren Katarina Mazetti som mötte Jessika Gedin och Hans Rosenfeldt. Funderade på om Jessika var så där blek i ansiktet eller om dom kritat henne i ansiktet?

Kunde några få frågor i går. Men imponeras av Holm och Mazetti som i stort sett kan det mesta som dyker upp. Man har ju märkt att Stefan är en riktig vinnarskalle. Och det går ju som på räls i på spåret :) Sen vet man ju inte om pappa Johnny stått i kulisserna innan och peppat på sin son. Dock tror jag han inte gör det, utan väljer att vara hemma och banda alla avsnitt med sonen. Kanske för att sedan sitta och kika på dom och göra noggranna analyser och taktiksnack. Men egentligen tror jag inte ha behöver det med all den kunskap och allmänbildningen han och Katarina besitter.

På Spåret

På Spåret

Kvällen avslutaes framför datorn med lite skön dansmusik och cider. Lyssnade in mig på en hel del okända band och kan minst sagt säga att kvalitén varierar. Funderar samtidigt på hur vissa band kunnat vara nöjda med sina inspelningar. Det kan ju vara så att dom inte är det men har släppt materialet ändå. Men sen lyssnade jag även på en hel del bra dansmusik ochkså. Hittade bland annat lite demos jag spelade. Nostalgi och minnen som dyker upp. Underbart!!!

Dansbandsskivor

Dansbandsskivor

Darin – Playing width fire

18 Jan

Nej nej nej. Jag har inte ramlat och saligt mig. Och jag har tagit min dagliga dos av dansbandsmedicinen som i dag bestod av Berth Idoffs Dnansglädje 88 som poppades både framlänges och baklänges i morse.

MEN…. Sen jag såg så Mycket Bättre har jag fått lite lite tycke för Darin. Jag har alltid tyckt han varit ett popsnöre som man bara väntat på ska ta slut och bli en B-kändis eller i bästa fall C-kändis. Även om han inte har åstadkommit lika mycket kanske som Agnes, Måns Zelmerlöf, Loren och dom andra från Idol så har han ”något” som man inte kan sätta fingret på.

Hans ödmjukhet och personlighet är det något speciellt med. Så därför tänkte jag bjuder på hans nya singel ”Playing width fire”. Digga loss kära folket :)

En kväll med Kanal 5

18 Jan
Tunnelbanan på Kanal 5

Tunnelbanan på Kanal 5

I går vigde jag min kväll åt att kika på Kanal 5 och två program. Det första var Tunnelbanan som nu går in på sin andra säsong. Där man får får följa människorna som försöker göra tunnelbanan till en säkrare plats för resenärerna.

I serien får man se utryckningar när larmet går om rökutveckling, ser personalen förbereda sig för anstormning av fotbollssupporters, tar hand om alkoholpåverkade personer, reder ut bråk och sabotage. På SL:s trygghetscentral ger de 3900 kamerorna en bild av vad som händer i vagnar, tunnlar och på perronger så att personalen kan se till att hjälpen kommer fram. Över en miljon människor kliver varje dag på och av tunnelbanan för att ta sig till och från arbete, hem, skola, träning och uteliv. Det är en kittlande siffra.

Samtidigt som det är intressant är det lite tragiskt att se så många yngre personer som är berusade och som hamnar i trubbel. Men som tur är finns ju trygghetscentralen som tillsammans med väktarna reder ut och skapar en lugn stämning. För mig är dom lite som hjältar.

Nybyggarna i Kanal 5

Nybyggarna i Kanal 5

Senare på kvällen var det dags för uppföljning av programmet ”Nybyggarna”. För er som undgått detta program så kan jag dra en kort resumé vad programmet handlar om. I serien Nybyggarna fick man möta sju människor som vill lämna sitt gamla liv bakom sig och starta om på nytt. För att få en blick i vad det handlade om valde Anders Öfvergård att tio nätter sova på gatorna. Sju hemlösa missbrukare följde sedan med honom för att bygga en ny tillvaro i ”Nybyggarna”.

Man får ju inte se allt som hände i ”nybyggarnas” liv, men jag är väldigt imponerad att de flesta för att inte säga att alla klarade av 2resab” så bra som dom gjorde. Anders gjorde ett fantastiskt jobb.

I programmet som var uppföljningen till programmet där vi fick reda på hur det har gått för alla Nybyggare. tre av dom sju deltagarna bor kvar i ”ladan”. Och för dom som inte bor kvar har det gått ”skapligt” för också även om dom inte bor kvar under Bastas tak.

Man blir nästan lite varm och sentimental när man ser hur bra det gått för deltagarna och om deras drömmar och tankar inför framtiden. Har ni inte sett programmet bör ni kika på det på Kanal 5:s hemsida.

PRO-Danser i Värmland

17 Jan
Dansband och dansställen

Dansband och dansställen

Här nedan följer program för PRO danser i Värmland under våren/sommaren 2013.
Ko i håg att det är medlemskontroll på dessa danser.

PRO Arvika Jössefors Folkets hus 19.00 – 23.00
2013-01-25 Kennings
2013-02-22 Musikanterna
2013-03-08 Nils-Birgers
2013-04-12 Cedriks
2013-08-30 Tång & Co
2013-09-27 Svantes
2013-11-08 Camell Duo
2013-12-13 Spelfinkarna

PRO Älgå Glava. Jässefors Folkets Hus 19.00 – 23.00 Medtag kaffekorg
2013-01-18 Nils Birgers
2013-02-15 Tång & CO
2013-03-22 Svantes
2013-04-19 Hasse Peters
2013-05-03 Cedrix
2013-06-17 Svantes (Dansen hålls i Hillringsbergsparken)
2013-09-06 Spelefinkarna
2013-10-11 Kennings
2013-11-01 Nils Birgers
2013-12-06 Svantes

PRO Åmotsfors, Åmotsfors FH 19.00 – 23.00 Medtag kaffekorg
2013-01-11 Nils Birgers
2013-02-08 Cedrix
2013-03-15 Tång & CO
2013-07-19 Nils Birgers (Dansen hålls i Åmotsforsparken)
2013-08-23 Svantes
2013-10-18 Hasse Peters
2013-11-29 Kenneths

PRO Köla Lundsberg 19.00 – 23.00 Medtag kaffekorg
2013-03-28 Stig Arne & Buskas
2013-10-25 Cedrix
2013-11-22 Svantes

PRO Järnskog Soliden 19.00 – 23.00 Medtag kaffekorg
2013-05-17 Svantes
2013-07-12 Camell
2013-08-16 Kennings
2013-09-20 Tång & CO

PRO Klässbol, Kläsbols Folkets Park 19.00 – 23.00 Medtag kaffekorg
2013-05-24 Svantes
2013-06-14 Spelefinkarna
2013-07-05 Hasse Peters
2013-08-09 Tång & CO

PRO Ekshärad – Skoga Bygdegård 19.00 – 23.00
2013-01-25 Skavarna
2013-02-22 Svantes
2013-03-08 Tommy Bergs
2013-04-19 Kenneths
2013-05-17 Holens
2013-05-31 Musikanterna
2013-06-22 Nils Birgers
2013-08-30 Tommy Danielssons
2013-09-27 Tång & Co
2013-10-25 Svantes
2013-11-22 Rolles
2013-12-06 Baiers

PRO Grums – Gruvan Grums 18.00 – 21.30 Knyt!
2013-01-09 Matz Rogers
2013-01-23 Nordbergs
2013-02-06 Holens
2012-02-20 Junix
2012-03-06 Tång & Co
2013-03-20 Robins
2013-04-03 Löpsjötorparns
2013-04-17 Strix

PRO Kil – Edsvalla Folkets Hus 18.00 – 21.30 Knyt!
2013-01-05 Nils Birgers
2013-01-16 Tång & Co
2013-01-30 Svantes
2013-02-13 Kenneths
2013-02-27 Hasse Peters
2013-03-13 Holens
2013-03-27 Rios
2013-04-10 Stickan & Classe
2013-04-24 Jiges

PRO Sunne – Kolsnäs logen 19.00 – 23.00
2013-02-08 Camells
2013-03-01 Tång & Co
2013-04-05 Svantes
2013-09-20 Sven Gunnars
2013-10-04 Svantes
2013-11-15 Tommy Danielssons

PRO Nyed – Upperudslogen Molkom 18.00 – 21.30
2013-05-26 Hiltons
2013-06-02 Stickan & Classe
2013-06-09 Kenneths
2013-06-16 Samnzons
2013-06-30 Norbergs
2013-07-07 Tång & Company
2013-07-14 Robins
2013-07-21 Musikanterna
2013-07-28 Holens
2013-08-04 Tommy Bergs
2013-08-11 Svantes
2013-08-18 Matz Rogers
2013-08-25 Strike

PRO

Conny Olsson till jive

16 Jan
Conny Olsson till jive

Conny Olsson till jive

Conny Olsson känd från Fernandoz och The Playtones har gjort sig ett namn i dansbandssverige med sin Steelguitar. Han har medverkat som musiker på otal dansbandsplattor.Senast nu på Jives kommande platta.
Det blev så bra att han nu kommer bli medlem i bandet

Jives kapellmästare Torbjörn Eriksson säger till danslogen.se att eftersom Conny även medverkar på den nya skivan som släpps i februari så känns det som ett naturligt steg att han även medverkar på våra spelningar.

Vi säger GRATTIS till jive och önskar Conny lycka till i bandet.

Nya länkar

15 Jan

Har uppdaterat bloggen med lite nya länkar och banners till bland annat Sveriges bästa skivbutik vad gäller Dansband. Nämligen Ginza Dansband. Klicka in er där och ta del av deras stora utbud. Har även länkat upp Vänerdansen och Forshaga Folkets Hus. Två genomtrevliga arrangörer som arrangerar dans här i Värmland.

Vill du bli länkvän med mig så kontakta mig så tar vi ett snack :)

Veckans dansband 3: Rent Drag

15 Jan

rentdrag13

Veckans dansband heter Rent Drag och är ett härligt gäng som spelar mogendans och en hel del gammeldans med. bandet småländska Öjaby som utgångssort. Samtliga tre medlemmar bandet har erfarenheter från andra dansband. Tillsammans har man således en mängd erfarenhet som inte går av för hackor.

Bandet består utav göteborgaren Anders Björk som spelar dragspel, klaviatur, sång. Har en lång orkesterera i bland andra; Christie, Sea Stars, Lennartz, Nyans, och Mona Gs.

Sitg-Olof ”Stigge” Petersson som spelar fiol. Han har tidigare spelat i band som Nils-Håkans och Lill Nickes.

Sture Johansson som spelar klaviatur och dragspel även han. Har tidigare spelat i Lennartz, Påhlssonz och Mona Gs.

När rent Drag spelar är det ingen som kan sitta stil. Det är spelglädje och energi på hög nivå. Merparten av bandets spelningar är på gammaldanskvällar där även ibland inslag av mogendans förekommer.

En av höjdpunkterna är att spela i Ransäter varje år där ”Bälgspel vid landsvägskanten” går av stapeln. Man kan lika detta evenemang som dragspelarnas Malungsdansvecka. Andra trevliga arrangemang är dansfesten på Sandsjöns festplats i Applared utanför Borås och 12-timmarsdansen i Sätila.

Rent Drag live

Rent Drag live

Är ni nyfikna på bandet så spelar dom på följande platser framöver:
2013-01-13 Smålandsstenar – Torghuset
2013-01-16 Tofta – Bygdegården
2013-01-22 Fräntorp – Folkets hus
2013-01-29 Borås – Parkhallen
2013-02-01 Vässigebro – Ätrasalen
2013-02-03 Grevie – Parken
2013-02-06 Sätila
2013-02-10 Smålandsstenar – Torghuset
2013-02-12 Halmstad – Parken
2013-02-27 Tofta – Bygdegården

Bjuder er som avslutning på lite rent Drag

Cinderellas dansbandsvecka 2014

14 Jan
Cinderellas dansbandsvecka 2014

Cinderellas dansbandsvecka 2014

Succén från 2013 kommer tillbaka. Populära dansbandsveckan på Viking Cinderella 16–22/2 2014. Sveriges bästa dansband intar scenen och du får gott om utrymme att svänga loss. Boka redan nu så att du är garanterad plats till vinterns stora dansbandsvecka.

Callinaz överraskade stort i Örebro

14 Jan
Callinaz

Callinaz

Varje år så bjuder Brunnsparken Örebro på en gratisdans. Då arrangerar man gärna något nytt fräscht dansband på väg upp. I år hade man valt att ta dit det skånska dansbandet Callinaz.

Callinaz är ett ungt och glatt gäng från Skåne med en medelålder på bara 22 år. Med en fräsch touch på den mogna dansmusiken, som framförs 100% live, blir det ett gött sväng på en varierad repertoar som mättar gammal som ung på dansgolvet!

I ett pressmeddelande kan man läsa följande:
”Oj, vilket år det nya fräscha dansbandet Callinaz har haft! Carolina och hennes
grabbar startade upp från scratch och har tagit Sveriges dansbanor med storm. Och
det är inte konstigt, deras härligt mogna men samtidigt fräscha dansmusik passar det
dansbandsälskande Sverige perfekt. Callinaz har mer än en gång kallats för ”det nya
Drifters”. Och jag kan bara hålla med. Callinaz håller Drifters klass.

Scenen

Scenen

Callinaz består av fem härliga personer. Carolina Skaarup Olsson – Sång, gitarr, dragspel och saxofon
Andreas Holmberg – Trummor och sång, Derry Davey – Klaviatur och sång, Mikael Rosenqvist – Bas och sång
Jianis Xouri – Gitarr och sång.

Landade vid Brunnsparken strax innan halv nio och då hade dom redan börjat släppa in dansfolket. Dom hade nog sina föraningar att det kunde bli mycket folk en kväll som denna. Och mycket folk blev det. Nästan 800 personer var det som ville dansa efter detta genomtrevliga och goa skånska dansband.

Bandet showar

Bandet showar

För mig var det första gången jag såg och dansade till detta dansband. Hade tidigare från rekommendationer av vänner och bekanta att se dom. Bland dessa fanns underbart härliga Arne Bakken som är sångare i Hedins. Och vad tyckte då mackan om kvällen? Var den till belåtenhet? Tja det kan vi väl prata om en annan gång kanske. Nej, skämt å sido. Det var längesedan jag hörde ett så bra dansband live. jag blev MYCKET positivt överraskad av bandets sånginsatser och musikalitet. Dom blandade och gav friskt och jag tror ingen i publiken blev besviken.

Grabbarna i Callinaz

Grabbarna i Callinaz

En sak som jag märkte med Callinaz och som jag tidigare berömt Hedins för är att man gör något eget av de coverlåtar man har på sin repertoar. Man plankar dom inte rätt av och försöker efterlikna originalet. Det är ett stort plus i kanten.

Danspubliken i Brunnsparken

Danspubliken i Brunnsparken

Bandet har en enorm utstrålning och det märks verkligen att man gillar det man gör. Allt framförs med glimten i ögat. Att Carolina tidigare varit lite krasslig var det inget man märkte av. Humöret och sången var på topp. Det var helt underbart att se detta fantastiska gäng som har framtiden framför sig. Underbart!!

Carloina med sin gitarr

Carolina med sin gitarr

Att publiken gillade Callinaz gick det inte att ta miste på. När kvällen var över fick man spela två extra låtar eftersom ovationerna blev så våldsamma. Sen blev det lite fotografering av bandet. Rullande sedan sakta hemmåt värmland nöjd och glad.
Bjuder er nedan på lite mer bilder på Callinaz

Jag och Carolina

Jag och Carolina

Callinaz in action

Callinaz in action

Bandet in action

Bandet in action

Callinaz

Callinaz

Får Jag Lov utökar

13 Jan
Får Jag Lov utökar

Får Jag Lov utökar

Den är mest känd som dansbandstidningen Får Jag Lov. Tidningen som hållit sig vid liv i över 20 år.
Från och med nästa nummer av FÅR JAG LOV (1-2013) inför man två nya fasta avdelningar där man kommer skriva om musikstilarna country och rockabilly.

Båda musikstilarna är närbesläktade med dansbandsmusiken så det känns självklart att ha med detta i tidningen säger FÅR JAG LOVs tf chefredaktör Lina Haskel i en artikel på egna hemsidan. Många som gillar dansbandsmusik diggar även country- och rockabilly.

Dessutom är rockabilly vanligt förekommande när det gäller tävlingsdans i bugg och jive.

Letar man i dansbandens repertoarer kan man se att fler av landets största dansband tydligt är inspirerade av dessa två härliga musikstilar.

Som prenumerant av tidningen hoppas man nu på ännu tjockare nummer i och med att man förhoppningsvis breddar och utökar innehållet. Frågan är om det blir ännu fler annonser i och med ovanstående?

Källa: FJL

Dans in dansar vidare med Fernandoz

12 Jan
Dans in i Stockholm

Dans in i Stockholm

26 Januari sparkar Dans in i Stockholmsk igång vårens danssäsong. Värmlänningarna Fernandoz står på scenen då. Missa inte detta. Dans in är ett mycket populärt och fräscht danshak i Stockholm som har danser på helgerna. Något som vår huvudstad verkligen behöver.

Blender byter gitarrist.

11 Jan
Blender byter medlemmar

Blender byter medlemmar

Blender byter gitarrist. Senaste tillskottet i bandet Jimmy har efter en kort tid i i bandet kommit fram till att detta speciella liv att turnera runt i buss tusentals mil per år inte passar honom. Man ska dock följa sitt hjärta som Jimmy nu gör. Därför väljer han att hoppa av tåget.

Jimmy kommer att ersättas av en mycket trevlig och duktig kille som heter Jakob Svensson. Jakob bor i Stockholm och är i samma ålder som Jimmy och Robert.

Källa: Blender.se

Ljummen film av Ulf Malmros

11 Jan
Mammas pojkar

Mammas pojkar

I går var jag på Bio och såg Ulf malmrös senaste film ”Mammas Pojkar”. Den har inte fått så höga betyg av biorecensenterna och jag kan delvis hålla med. Filmen är lite ljummen. Jag har sett betydligt roligare filmer av Ulf Malmros. Hårdrocksbröderna dom dyrkar det fiktiva hårdrocksbandet Ludor gör bra skådespelarinsatser även om det stundtals är töntigt. filmen funkar men inte mera. Flera av Skådespelarna har varit med i tidigare filmer av Malmros såsom Smala Sussie och Bröllopsfotografen. Men ett litet plus att den utspelar sig i en liten håla. Han har i alla fall blick för att hitta trevliga inspelningsplatser. Så jag delar ut två popcornmuggar till denna filmen.

Men detta är som sagt min personliga åsikt av filmen. Så gå gärna och se den och bilda er en egen uppfattning om denna film.

Mammas pojkar är en film om två vuxna bröder (Björn Starrin och Johan Östling) som tänker arrangera ett Heavy Metal-konvent i sin sömniga lilla by. Deras mamma (Lotta Tejle) är byns präst som oroar sig över sönerna och vill att de ska växa upp och skaffa familj. Byns unga lärarinna och Line Dance-instruktör (Mia Skäringer), sätter brödernas hjärtan i brand. I hemlighet, bakom varandras ryggar, startar en kamp om hennes hjärta. Bland övriga medverkande ses bl a Kjell Bergqvist, och Tuva Novotny. Allt sammans i regi av Ulf Malmros.

Snart dags för Manifestgalan

11 Jan
Skivor från Atenzia Records

Skivor från Atenzia Records

Nu har det snart dags för det årliga Manifestpriset.Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den ”alternativa Grammisen”, där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med att tävla. I år har Antenzia tagit storslam då samtliga nominerade i klassen dansband är produktioner från nämnda bolag.

Och domnominerade är:
Callinaz – Så kom jag till Provence (Atenzia Records)
Casanovas – Livet börjar nu! (Atenzia Records)
Pure Divine – En man just för mig (Atenzia Records)
Sannex – Tillbaka till framtiden (Atenzia Records)

Prisutdelningen sker vid en gala på Nalen fredagen den 8 februari.

Traditionsenlig nyårsafton med Drifters

10 Jan
Drifters

Drifters

Nyårsafton är ju alltid en speciell kväll. Många förväntningar som ligger i luften. Vad ska det bli av denna kvällen egentligen? I år blev det som några tidigare år ett besök på anrika Brunnsparken i Örebro där Drifters som vanligt svarade för dansmusiken.

Innan vi drog i väg till parken så blev det lite mat hemmavid. Det blev helstekt flöskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Det smakade mycket gott. Tanken var att vi skulle haft potatisgratäng. För att vara lite ”lata” hade vi köpt färdig gratäng. När vi skulle göra den klar fick vi till vår fasa (?) se att det var vitlök i den. Det doftade inte lite vitlök om den om man säger så. Så det blev till att snabbt ila till affären för att köpa nytt. Dock verkade alla ha bestämt säg för färdig potatisgratäng, för det var rensopat i diskarna. Men klyftpotatis är inte att förakta :)

Jag och brorsan på nyårsafton

Jag och brorsan på nyårsafton

Efter maten var det så dags att göra sig helt klar för avfärd mot Sveriges sjunde största kommun med 137 389 invånare. Visste ni att Örebro är en av de tätorter som har störst befolkningsökning i Sverige, under tidsperioden 2005–2010. Inte så illa pinkat.

Nåväl. Med lite skön 60tals dansmusik i form av Jack Rivers i högtalarna for vi så i väg mot Örebro. Väglaget var bra vilket kändes skönt. I bilen gissade vi lite på hur många som skulle komma till Brunnsparken. Vi gissade att det skulle bli runt 900-stecket som det brukar bli. Det skulle visade sig att vi nog hade ganska så rätt. Vi hörde ingen exakt siffra men folk gissade att det var runt 900 pers där. Annars har jag hört att gitarristen Ronny brukar vara en fena på att gissa någorlunda rätt antal dansgäster.

Brunnsparkens dansgolv

Brunnsparkens dansgolv

Vi anlände ungefär tjugo i nio. Det var lååång kö för att komma in, men eftersom vi hade förköpsbiljetter kunde vi bara gå för bi den långa kön. Det kändes skönt. I garderoben var det ordnat kaos eller vad man säger. Alla som ville lämna sina jackor samtidigt. Men den trevliga garderobspersonalen redde ut det hela bra. Stor eloge till dem.

I vanlig ordning höll jag på att säga så räknade Tom Nilsson in till det som var årets sista danskväll. Det skulle ju visa sig bli årets första också eftersom man spelade till en bit över 01.00
Riktigt trevligt att se alla festklädda nyårsdansare. En del som man annars ser på dans i jeans å t-shirt hade kvällen till ära slips och vit skjorta. Säg även en del som hade fluga. Jag var en av dem som skippat slipsen till förmån för den fina röda flugan.

Erica Sjöström

Erica Sjöström

Drifters med Erica var på sitt absoluta toppenhumör denna nyårsafton. Man har aldrig tråkigt när dom spelar. Erica är en sådana varm och härliga personlighet som bjuder så otroligt mycket av sig själv på scenen. En riktigt glädjespruta som tillsammans med övriga bandet ser till att alla skall trivas.

Strax innan tolvslaget kopplade man in Skansen i högtalarna och Jan Malmsjö som traditionsenligt skulle läsa Nyårsklockan lord Alfred Tennyson. Alltid lika högtidligt varje år att höra den. Efter detta blev det gemensam sång i parken i ”Du Gamla Du Fria” med Ronny som ”Allsångsledare”.

Sören och Eva från Brunnsparken

Sören och Eva från Brunnsparken

Sen var det dags för arrangören Eva Neogaard att säga någora ord om parkens arbete och läget som råder just för tillfället. Som jag skrivit om tidigare i bloggen komma man minska på danstillflällena på tisdagar. Och nu från och med 2013 kommer det även bli höjda entréavgifter Detta p.g.a skatteverkets beslut att momsbelägga hela deras verksamhet, från 1 jan 2012. Och då inte med kulturmoms på 6 %, utan med momssatsen 25 %, samt att man aviserats en rejäl hyreshöjning av lokalerna.

Men det var inte bara ”tråkigheter” man hade att berätta. Sören höll även han ett litet tal och passade på att bjuda alla på gratis dans på Brunnsparken. Nämligen den 12 Januari då Callinaz kommer på besök. Inte illa. Hoppas att alla sluter upp på denna enormt trevliga danskväll med ett nytt fräscht mogenband på scenen.

Mystisk bild på Tim och Stellan

Mystisk bild på Tim och Stellan

Som ni ser blev det lite bilder från kvällen. Svårast att fånga på bild var Tim som dom hade ”burat in”. Eller om man själv gjort det. Han satt bakom en plastvägg och spelade. Jag antar att man gör detta för att de övriga i bandet inte bara ska höra trummor, utan att dom får höra det de vill höra i sina monitorer och menhörningar. Men även för att publiken ska få en korrekt ljudbild via PA:t (högtalarna) och inte direkt från trummorna. Nu känns det som om jag krånglat till det tillräckligt så jag tror vi släpper detta ämnet nu och nöjer oss med att konstatera att bilden på Tim blev som den blev.

Anton och Ronny

Anton och Ronny

Der blev onekligen en mycket fin avslutning på 2012 och en fin början på 2013. Underbart att få dela nyåret med en massa dansglada människor. Och sist men absolut inte minst Drifters orkester om bjussar så enormt mycket på sig. Till publikens stora förtjusning spelade man några låtar extra.

Efter lite fotografering med bandet var det så dags att åka hemåt i den något kylslagna nyårsnatten.

Jag och Erica Sjöström

Jag och Erica Sjöström

Lillen har slutat i Scotts

10 Jan
Scotts

Scotts

Scotts meddelar att deras trummis Per-Erik ”Lillen” Tagesson och bandet nu gått skilda vägar och att Lillen således gjort sin sista spelning med bandet. Bandet vill inte kommentera detta plötsliga (?) avhopp.

Lillen har istället börjat med matlagning som kock på Stora Hotellet i Osby.

Källa: Danslogen.se

Korpens motionsdanser våren 2013

9 Jan
Korpens motionsdanser 2013

Korpens motionsdanser 2013

Nu på söndag den 13:e startar Korpen Karlskoga upp sina motionsdanser i Storfors Folkets Hus.
För dansmusiken svarar Kenneth Hertz orkester. varmt välkomna med kaffekorgen till en trevlig kväll på Galejan i Storfors.

Programmet för 2013 sen ut som följande:
2013-01-13 Kenneth Herts
2013-01-20 Svantes
2013-01-27 Hilltons
2013-02-03 Junix
2013-02-10 Gideons
2013-02-17 Jontez
2013-02-24 Nordbergs
2013-03-03 Hedins
2013-03-10 Trio Cavalkad
2013-03-17 Robins
2013-03-24 Holens
2013-04-01 Leijons
2013-04-07 Edwings
2013-04-14 Samzons
2013-04-21 Leif Hermanssons
2013-04-28 Thorbjörns

Kenneth Hertz orkester

Kenneth Hertz orkester

Olle Jönsson i Så mycket bättre?

7 Jan
Olle Jönsson i Så mycket bättre?

Olle Jönsson i Så mycket bättre?

Med dunder och brak blev et stora rubriker i höstas med anledning av Olle Jönssons ”tomma” avhopp från bandet Lasse Stefanz. Jag valde att INTE kommentera eller lägga ner någon energi kring detta.

I dagens aftonbladet kan man läsa att Olle nu lanserar sig själv till nästa säsong av ”Så mycket bättre”.

Hade de frågat så hade jag sagt ja direkt, det kan jag lova dig. De skulle behöva ha med en dansbandskille, jag, Christer Sjögren eller Sven-Erik Magnusson säger Olle till Aftonbladet.

Och visst kan jag hålla med. Det hade varit riktigt trevligt om man till den 4:e säsongen tog med någon dansbandskändis. Sen om det är Thorleif, Olle eller Christer Sjögrens spelar väl kanske inte så stor roll.

Läs mer i dagens aftonbladet här

Källa: Aftonbladet

Twilights lägger ner igen

7 Jan
Twilights

Twilights

Dom har lagt ner orkestern en gång tidigare men återuppstod igen efter några månader. Men nu har man tagit beslutat att lägga ner orkestern igen på grund av tidsbrist och för få spelningar för att på ekonomi på det hela.

Källa: Twilights

veckans dansband 2: Englunds

7 Jan
Englunds orkester

Englunds orkester

Englunds orkester från Uppsala är dansorkestern som blandar dansbandstoner med covers och även lite gammeldana. Man tar även hand om allsång och bordsvisor om man så önskar.

Samtliga medlemmar i bandet har lång erfarenhet från andra band som Micke Ahlgrens, Mac Olsons Roynes och Birgitta Wollgård o Salut.

Kapellmästaren Håkan Englund Började sin bana på 60 talet i popsvängen, med band som Buisness, Surealistics pillow. Började med en grupp som hette Aramis, där han var verksam ett per år på 70- talet. 1976 började Håkan med orkestern Mac Olsons, där han var med fram till 1989. Samma år startades Englunds upp.

Dagens sättning av bandet har spelat sen 2002. Speltillfällena är logar, Folkets hus och parker, prviata fester och kalas i oc omkring Uppland.

Bandets motto är att både dom själva och publiken ska ha roligt.

Är nu nyfikna på bandet kan ni läsa mer om dom på deras hemsida

Bandet består av:
Håkan Englund: Gitarr, sång, altsax o Tvärflöjt.
Claes Söderström: Gitarr, Trummor o Sång.
Hasse Mattsson: Synth, dragspel.sång o syntbas.
Robert Klauninger: Synth, sång o syntbas.