Fredagsmyyyyyyys

18 jan
Nuggets och kebab med strips
Nuggets och kebab med strips

I går lev det lite fredagsmys tillsammans med dom sköna killarna Fredrik Lindström och Kristian Lüuk. Med andra ord tv-programmet ”På spåret”. Jag tycker dessa sköna killar är störtsköna med glimten i ögat. I går var det Stefan Holm som tillsammans med författaren Katarina Mazetti som mötte Jessika Gedin och Hans Rosenfeldt. Funderade på om Jessika var så där blek i ansiktet eller om dom kritat henne i ansiktet?

Kunde några få frågor i går. Men imponeras av Holm och Mazetti som i stort sett kan det mesta som dyker upp. Man har ju märkt att Stefan är en riktig vinnarskalle. Och det går ju som på räls i på spåret :) Sen vet man ju inte om pappa Johnny stått i kulisserna innan och peppat på sin son. Dock tror jag han inte gör det, utan väljer att vara hemma och banda alla avsnitt med sonen. Kanske för att sedan sitta och kika på dom och göra noggranna analyser och taktiksnack. Men egentligen tror jag inte ha behöver det med all den kunskap och allmänbildningen han och Katarina besitter.

På Spåret
På Spåret

Kvällen avslutaes framför datorn med lite skön dansmusik och cider. Lyssnade in mig på en hel del okända band och kan minst sagt säga att kvalitén varierar. Funderar samtidigt på hur vissa band kunnat vara nöjda med sina inspelningar. Det kan ju vara så att dom inte är det men har släppt materialet ändå. Men sen lyssnade jag även på en hel del bra dansmusik ochkså. Hittade bland annat lite demos jag spelade. Nostalgi och minnen som dyker upp. Underbart!!!

Dansbandsskivor
Dansbandsskivor

Publicerad: 2013-01-18 23:55:12

Darin – Playing width fire

18 jan

Nej nej nej. Jag har inte ramlat och saligt mig. Och jag har tagit min dagliga dos av dansbandsmedicinen som i dag bestod av Berth Idoffs Dnansglädje 88 som poppades både framlänges och baklänges i morse.

MEN…. Sen jag såg så Mycket Bättre har jag fått lite lite tycke för Darin. Jag har alltid tyckt han varit ett popsnöre som man bara väntat på ska ta slut och bli en B-kändis eller i bästa fall C-kändis. Även om han inte har åstadkommit lika mycket kanske som Agnes, Måns Zelmerlöf, Loren och dom andra från Idol så har han ”något” som man inte kan sätta fingret på.

Hans ödmjukhet och personlighet är det något speciellt med. Så därför tänkte jag bjuder på hans nya singel ”Playing width fire”. Digga loss kära folket :)


Publicerad:

En kväll med Kanal 5

18 jan
Tunnelbanan på Kanal 5
Tunnelbanan på Kanal 5

I går vigde jag min kväll åt att kika på Kanal 5 och två program. Det första var Tunnelbanan som nu går in på sin andra säsong. Där man får får följa människorna som försöker göra tunnelbanan till en säkrare plats för resenärerna.

I serien får man se utryckningar när larmet går om rökutveckling, ser personalen förbereda sig för anstormning av fotbollssupporters, tar hand om alkoholpåverkade personer, reder ut bråk och sabotage. På SL:s trygghetscentral ger de 3900 kamerorna en bild av vad som händer i vagnar, tunnlar och på perronger så att personalen kan se till att hjälpen kommer fram. Över en miljon människor kliver varje dag på och av tunnelbanan för att ta sig till och från arbete, hem, skola, träning och uteliv. Det är en kittlande siffra.

Samtidigt som det är intressant är det lite tragiskt att se så många yngre personer som är berusade och som hamnar i trubbel. Men som tur är finns ju trygghetscentralen som tillsammans med väktarna reder ut och skapar en lugn stämning. För mig är dom lite som hjältar.

Nybyggarna i Kanal 5
Nybyggarna i Kanal 5

Senare på kvällen var det dags för uppföljning av programmet ”Nybyggarna”. För er som undgått detta program så kan jag dra en kort resumé vad programmet handlar om. I serien Nybyggarna fick man möta sju människor som vill lämna sitt gamla liv bakom sig och starta om på nytt. För att få en blick i vad det handlade om valde Anders Öfvergård att tio nätter sova på gatorna. Sju hemlösa missbrukare följde sedan med honom för att bygga en ny tillvaro i ”Nybyggarna”.

Man får ju inte se allt som hände i ”nybyggarnas” liv, men jag är väldigt imponerad att de flesta för att inte säga att alla klarade av 2resab” så bra som dom gjorde. Anders gjorde ett fantastiskt jobb.

I programmet som var uppföljningen till programmet där vi fick reda på hur det har gått för alla Nybyggare. tre av dom sju deltagarna bor kvar i ”ladan”. Och för dom som inte bor kvar har det gått ”skapligt” för också även om dom inte bor kvar under Bastas tak.

Man blir nästan lite varm och sentimental när man ser hur bra det gått för deltagarna och om deras drömmar och tankar inför framtiden. Har ni inte sett programmet bör ni kika på det på Kanal 5:s hemsida.


Publicerad: