Bokrean 2013 på Skeppsakademin

28 Feb
Bokrean

Bokrean

I tisdags var jag på den årliga bokrean här i Kristinehamn. Det är alltid lika kul att se vad det finns för böcker att tillgå. Tyvärr läser jag inte så mycket utan lyssnar hellre på en ljudbok. Just nu håller jag på med Mia Skäringers intressanta bok ”Avig Maria”. Denna underbara tjej som har så otroligt mycket i bagaget som hon öppenhjärtligt delar med sig utav.

Ni kanske undrar vad jag köpte på bokrean. Mina ”fynd” ser ni ovan Lasse Åbergs härliga bok ”Stig Helmer Story” som handlar om alla hans sällsksparesefilmer han spelat in. Sen blev det två små roliga böcker av David Batra. Komikerna som dammsugit Sverige på ”arga lappar”. Riktigt småroliga böcker alla tre.

Inspiration av Jocke

26 Feb
Bengt Hennings Design:JEWEBdesign

Bengt Hennings Design:JEWEBdesign

I bland kan man få inspiration av att skapa genom att kika på vad andra gjort. En inspirationskälla kan till exempelvara att kika på snygga saker som JEWEBdesign pysslar med. Bakom företaget står Joakim Ekelund som till vardags är frontfigur i omåttligt populära dansbandet Kindbergs. Se mer på hemsidan: www.jewebdesign.se

Påsksmällen i Kungälv

26 Feb
Påsksmällen i Kungälv

Påsksmällen i Kungälv

Missa inte årets stora dansfest i Kungälv kallad ”Påsksmällen i Kungälv” Längfredagen bjuder på nonstopdans med Expanders och Date som kommer sätta hela hallen i gungning. På påskdagen kommer Lasse Stefanz på besök som delar kvällen tillsammans med Rogers Dansotek.

Sannex drar igång igen

26 Feb
Sannex

Sannex, Design & Montagebild: Markus

Efter ett turnéuppehåll på nästan två månader ger sig nu Sannex ut på vägarna för att spela igen. Uppehållet har berott på att deras sångare Andreas Olsson har opererats för problem med stämbanden och behövde vila rösten efter operationen.

Så för många blir det ett kärt återbesök av Sannex på landets dansbanor.
Under kommande helg blir det även keyboardisten Stefan Karlssons sista helg med bandet. Som bloggen tidigare berättat så kommer han sluta i bandet..

Stefans sista framträdande blir den 3 mars då även deras nya pianist Patrich Rundström sin debutspelning.

Gör ett besök på Danslogen.se

25 Feb
Danslogen.se

Danslogen.se

Om du ännu inte upptäckt danslogen.se är det på tiden att du gör det tycker jag. Här finns det mesta gällande dansband samlat under ett och samma tak. Här finner du senaste nytt om dansbandsmusik, dansprogra, spelplaner, dansbilder, tävlingar. nya skivor m,m m,m

Glöm inte heller att gilla Danslogen på facebook för att alltid hålla dig uppdaterad om eventuella programändringar m,m m,m

Så missa inte: www.danslogen.se

Veckans dansband 9: Alvenfors

25 Feb
Alvenfors orkester

Alvenfors orkester

Det hela började en sommardag då ett gäng med cyklar stod utanför Peters bostad i Lyrestad. De som hade cyklat från Gullspång var Mikael Pettersson, Per-Inge Björkman, Thony och Päivi Alvenfors. De skull värva Peter till orkestern ”Piraterna” från Gullspång. Efter att ha bjudit på pilsner och innestående inspelningar i studio tvekade inte Peter utan började med Piraterna.

Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors

Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors

1993 Startar man så upp Peter Alvenfors orkester som har premiär non-stop dans med Von-Belts i Otterbäckens Folkets hus. 1997 gör man en minnesvärd spelning Non-stop dans med Streaplers i Kinnarp.

Året efter släpper man sin första singel. ”Stunder tillsammans” & ”Hand i hand”. Låtarna skrivna av Päivi och P-O Stenberg. Producerad och arrangerad av Lasse Larsson som var med i Streaplers. Skivan spelade lite varstans på diverse radiostationer och det hela resulterar i en spelning i Bingolotto med Leif Loket Olsson som sändes på Lokal TV samt TV21.

Alvenfors på scenen

Alvenfors på scenen

Året efter gör man ett uppföljare till förra singeln. ”Du sköna sommarsol” & ”Sommaren jag fick” Producerad, arrangerad av Lasse Larsson samt Lasseman Larsson. Låtarna är skrivna av P.Alvenfors och P-O Stenberg.

2001 slutar Päivi att stå på scen och blir sedermera tandläkare spm hon jobbar som idag.
bandet spelar vidare med fyra killar och medverkar på diverse dansforum och likande där man får god respons. Man har fram till dags dato avverkat många härliga spelningar i folkparker, på folkets hus, kryssningsfartyg och danslogar. Man bokas idag var Nöjeskällan som är ett av sveriges största bokningsbolag och har framtiden framför sig.

Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter

25 Feb
Alvenfors på scenen

Alvenfors på scenen

Det är inte varje dag man blir bortskämd med bra dansband. Men i lördags blev jag det. Då spelade inga mindre än Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter. Det var flera år sedan jag såg detta band i Ransäter under dansbandsmaraton som arrangerades där. Då hette dom Peter Alvenfors till och med.

Kl 20.00 började dansen och jag på plats ungefär en kvart innan dansen. Jag hade höga förväntningar på detta band från Gullspång/Otterbäcken/Mariestad. Etta band har en otroligt bred repertoar och det är svårt att sätta in dom i något fack om man nu måste det. Det är fräsch mogendans med en liten modern tutch. På deras repertoar fanns låtar som ”Belinda”, ”Nyanser”, ”Främling”, ”Sven Ingvars låtar”, ”För att du finns” med flera. Lägg där till en hög av egna bra originallåtar så förstår du vilken toppenkväll det blev.

3/4 av Alvenfors

3/4 av Alvenfors

Arrangör för kvällen var Nina Fyhr och Vänerdansen. Hon hade fått indikationer om att folk ville ha lördagsdanser igen med lite av det konceptet man hade förr. Äta en god bit mat och dansa till bra dansband. Så till denna kväll kunde den som Ville förbokat en härlig danssuppé hos restaurang & Cafe 2i1. Tyvärr var det knappt någon som hörsammat detta fina erbjudande. Lite trist när man väl bjuder till.

Något som också var lite trist med kvällen var att publiktillströmningen var något mager. Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. Ett mycket fint dansgolv, en jättebra orkester som bjöd oss som var där på underbar dansmusik, och sist men inte minst en mycket trevlig arrangör som alltid ser till så att publiken trivs. Men vi som var där höll i gång och från scenen så gav orkestern verkligen allt. Jag vet inte vad man skulle ha hittat på för att få ännu fler dansare. Många ”klagar” på att det inte händer så mycket i Kristinehamn av gäller dans och när det väl arrangeras trevlig lördagsdans så kommer inte folket. Skäms på er alla som INTE var på KCC: Ni vet inte vad ni gick miste om.

Alvenfors in action

Alvenfors in action

För att återgå till dansen så är Alvenfors definitivt en orkester jag kan rekommendera om ni vill dansa till blandad dansmusik. Spana in deras hemsida för att se när dom spelar nära dig. Ta en chans att dansa till detta fantastiska band. Efter att dom sista tonerna av ”För att du finns” tonat ut bjöds det på ett litet extranummer. Inte illa! Tack än en gång grabbar för att ni gjorde kvällen så bra för oss som var
där.

Glada och trevliga Alvenfors

Glada och trevliga Alvenfors

Jannez ställer in i Gävle

24 Feb
Jannez

Jannez

Kvällens dans med Jannez är inställd. Man har letat efter ersättare , men inte fått tag på något, tyvärr.
Skänk en tanke till de som har det tungt nu i bandet, dansa får vi göra framöver.
Nästa söndagsdans blir Söndag 10 mars 18.00-22.00 då Voyage kommer på besök

Missa inte mina länkar…

23 Feb

Missa inte mina länkar som du hittar till höger lite längre ner i bloggen. Där finns ytterligare spännande läsning. Har senaste veckan lagt in länkar till Alvenfors, Junix samt Lindaus Musikproduktion.

Skåneband vann en grammis

20 Feb

..och så kan bloggen lite i det tysta gratulera det där Skånebandet som fick en grammis idag.
Resultatet var lika intressant som att se färg torka. Lite trist att vissa dansbandshemsidor publicerade nyheten innan det tv-sändes. Lite pinsamt. Men men. Vi kan alla göra våra misstag.

LS Produksjon AS i konkurs

20 Feb

LS Produksjon AS - musikkformidling

LS Produksjon AS – musikkformidling

LS Produksjon AS – musikkformidling i Norge har försatts i konkurs. Företaget har bland hand om bokningarna för några av norges största dansband såsom Anne Nørdsti band, Ingemars, Contrazt, Sogns och Dænsebændet.

Läs mer om detta i Läs mer om det hela på De Danseglade.no.

I kväll är det dags för Grammisgalan

20 Feb
Streaplers har chans på grammis

Streaplers har chans på grammis

I kväll är det dags för Grammisgalan som direktsänd i SVT 1 kl 20.00

Dom nominerade i kattegorin dansband är….:
Elisas – Det sa klick
Eva Eastwood & The Major Keys – Å vilken skiva
Lasse Stefanz – Rockey Montains
Sten & Stanley – 50 jubileum
Streaplers – På egna vägar

Två dagar i huvudstaden

19 Feb
Stockholm

Stockholm

Andra veckan i februari blev det två dagar i huvudstaden. Huvudmålet med resan var Print2013. En branschmässa som handlar om just print och trycksaker i alla dess former.

Startade på morgonen med tåg från Kristinehamns Centralstation. Jag Hasse och Patrik som åkte upp mot Stockholm med tåg. Riktig behaglig resa. Väl framme vid Stockholm centrall var det att ge sig ner mot t-centralen och leta rätt på rätt pendel mot Kista eller Helenelund som stationen heter. Det gick rätt okay efter att jag studerat karta och att vi stigit av och bytt pendel en gång.

Efter lite mer pendeltågsåkande blev det att bekanta sig med mässan. Kort sagt så fanns det en hel del att kika på.

Stockholm

Stockholm

Lördagsdans i Kristinehamn

19 Feb
Lördagsdans i Kristinehamn

Lördagsdans i Kristinehamn

Som ni ser blir det lördagsdans i Kristinehamn. Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Jag har även mailat ut detta till olika danssidor och övriga intressanta portaler.
Hoppas responsen blir bättre än den första som jag fick på utskicket :)

Glöm inte att det även arrangeras söndagsdanser i Kristinehamn. Se www.vanerdansen.se för mer information.

Till dig som är arrangör av danser

19 Feb

Till dig som arrangör av dansgalor, dansevemenang och andra relaterade festivaler m,m
Skicka in aktuellt dansprogram till mig så lägger jag ut det här kostnadsfritt på min blogg.
Mailar även programmet vidare till Danslogen.se om dom motförmodan inte skulle ha det där.
Andra nyheter från er arrangörer mottages tacksamt. Skicka gärna in en digital affisch som pdf-fil.

Dansgala på Åhaga

19 Feb
Dansgala på Åhaga Design: Markus Redman

Dansgala på Åhaga Design: Markus Redman

Boka in lördagen den 23 februari i din kalender. Då lipar man parketten och går sig återigen redo att förvandla Åhaga till Sveriges kanske charmigaste dansställe. På scenen står Flamingokvintetten
Ett av Sveriges absolut största och populäraste dansband med dryga 53 år på landets dansbanor.
Sen återuppstår Bhonus för en kväll. Ytterligare ett dansband som höll på från tidigt sjuttiotal innan de slutade för något år sedan. Sist men inte minst så spelar 60´s Forever Kända från Hollywood Palladium där man med sin Beach Boys show fick recensionen ”bättre än originalet”. Inte illa!!

Se hemsidan för mer information: www.roaddust.se/a>

Veckans dansband 8: Fagerströms

18 Feb
Fagerströms

Fagerströms

Denna veckan har vi kryssat ner till Västkusten för att hitta veckans dansband. Där hitttar vi Fagerströms orkester som består av fem killar. Samtliga medlemmar kommer från andra ”gamla band” som ex. Norrsken, Sounders, Kenth-Erics, Christie och Scandix.

Spelställena är allt ifrån logar, folkets hus och parker, restauranger samt privata fester m,m

Under våren beräknar man med att få tag i bra ”original” låtar som man kan skall spela in på skiva för att skicka till radiostationer, arrangörer m,m

Fagerströms har i år fått förmånen att spela i Malung V 29 i sommar, och detta som enda band utan produktionsbolag som säljer in

Bandet består av:
Kim Fagerström, sång
Roland Nilsson, bas
Hasse Karlsson, trummor
Anders Ljungberg, gitarr
Magnus Johansson, klaviatur

Fagerströms live

Fagerströms live

Bjuder er här på ett smakprov med Fagerströms.

Fagerströms

Fagerströms

Dreams på SVT i kväll

18 Feb
Dreams

Dreams

Missa inte Dreams som i kväll medverkar i SVT1 kl 20.00
Det är i programmet ”Livet på landet”. Där man får möta familjer som är vana storstadslivet och som nu vill testa på ”livet på landet”. Det hela är inspelat i Malung i somras.

Ingen långfredagsdans i Kristinehamn.

18 Feb
Kristinehamns Conference Center

Kristinehamns Conference Center

Då Pure Divine hastigt lagt ner bandet ställs deras spelning i Kristinehamn på Långfredagen in.
Inget ersättningsband kommer i stället. Nästa tillfälle att dansa i Kristinehamn blir Lördag 23/2
då Alvenfors kommer på besök. Nästa söndagsdans blir 17/3 med Expanders på scenen.

Glenn-Endys med ny platta

15 Feb
Glenn Endys med ny cd

Glenn Endys med ny cd

Glenn Endys är på gång med nytt album. förra skivan Varje gång jag ser dig släpptes 2009 och blev väl mottagen i media. Nu släpper man om några veckor en uppföljare som fått titeln ”När jag behöver dig”. Skivan innehåller som vanligt en massa härligt dansgodis i äkta Glenn-Endys stil. några av skivlåtarna spelas ute live. Så ta dig en sväng om till Glenn-Endys.

Här kan du se bandet den närmsta tiden.

2013-02-23 Ljungsbro (Folkets Park)
2013-03-02 Åstorp (Tingvalla)
2013-03-08 Växjö (Folkets Park)
2013-03-09 Falköping (Folkets Park)
2013-03-16 Tranås (Parkhallen)
2013-03-22 Vinslöv (Tallparken)
2013-03-29 Trollhättan (Folkets Park)
2013-03-31 Veinge (Ramshall)

Succé för Cinderellas dansvecka

15 Feb
Cinderellas dansvecka. Foto lånat av Streaplers.se

Cinderellas dansvecka. Foto lånat av Streaplers.se

Trots att Cinderella dansbandsvecka inte är slut än kan den nog betecknas som en succé, lovorden från orkestrar och dansband fullkomligt haglar på facebook och danslogen.se
Publiktrillströmningen har det absolut inte varit något att klaga på. Bra dansgolv och trevliga orkestrar har varit ett kännetecken för denna vecka..

Underhållningen dagtid med Per Nyberg och några av de deltagande orkestrarna har varit trivsam och lockat storpublik. Melodikryss, historier och annat smått och gott har han bjudit på i sin ”kändissoffa”.

Förutom Cinderellas ordinarie dansgolv har man byggt upp ett nytt 600 kvadratmeters sådant i parkett på Cinderellas evenemangsdäck. Allt för att så många som möjligt ska få gott om svängrum. När dansveckan är över har totalt 28 st dansband spelat upp till dans.

Förutom det nya temporära dansgolvet på evenemangsdäck och det ordinarie golvet i fanclubbjöds dessutom upp till dans i Nöjescafét. Så dans på tre ställen ombord samtidigt.

Sammanfattningsvis verkar denna dansbandsvecka mer lyckat än evenemanget man hade för några åt sedan i Västerås Så man kan ju hoppas på en repris även 2014.

Jenny Saléns ställer in

15 Feb
Jenny Saléns

Jenny Saléns

Jenny Saléns ställer in morgondagens spelning p,g,a influensa och vinterkräksjukan. Vi hopas Jenny snart blir frisk igen så att hon får möta den underbara danspubliken igen. I stället kommer Hiltons orkester och spelar upp till dans.

Helgtips för dans i Värmland

15 Feb
Kindbergs spelar i Kristinehamn på Söndag

Kindbergs spelar i Kristinehamn på Söndag

Är du danssugen värmlänning eller vill du komma och dansa i Värmland i helgen?
Redan i kväll spelar Scotts upp till dans på Hotell Gustav Fröding. Lördagen spelar bland annat Jenny Saléns upp till i Skoga Bygdegård medans Lasse Stefanz intar scenen på Medborgarhuset i Säffle.
På söndag kommer inga mindre än Kindbergs och förgyller kvällen på Kristinehamns Conference Center. I Storfors spelar Jontez upp till motionsdans samtidigt som The Grabbs svänger loss på logen i Kolsnäs/Sunne.

Besök gärna danslogen.se för att se ytterligare danser framöver.

Christina Lindberg med ny singel

15 Feb
Christina Lindberg med ny singel

Christina Lindberg med ny singel

Christina Lindberg släpper beräknar att släppa en ny platta i höst. Men redan nu har hon släppt ett smakprov från den i form av singel I´ve Got Shoes.

Låten finns tillgänglig på Spotify och Itunes. Låten är en riktigt bra dansant och medryckande countrydoftande sak som lovar mycket gott inför kommande skiva.


Lyssna på låten här!

En vanlig torsdag

15 Feb
Dagen i bilder

Dagen i bilder

Längesen jag skrev ett inlägg av mer personlig karaktär. Det mesta har ju senaste tiden handlat om dansband och det är ju det som jag så klart lägger tonvikten på. Allt för er dansbandsälskande bloggläsare.

Har varit lite små täppt i näsan i några dagar men nu har det gett med sig. Så nu går det åt rätt håll i alla fall. Så nu är det full fart som gäller i stort sett.

Har som vanligt jobbat idag. Med risk för att upprepa mig så är det alltid roliga och spännande projekt på gång, och med lite dansmusik i högtalarna går det ju nästan som en dans på rosor. idag huserade jag nästan själv på övervåningen då min kollega hans var på kurs. Så idag blev det en massa härlig dansmusik i form av Bengt Hennings, Callinaz och Claes Lövgrens som spelades på dansbandsdax.se. Jobbet går så mycket lättar med lite musik i bakgrunden.

Kvällen har jag ägnat åt att plöja en massa tv-serier. Farmen, Tunnelbanan, Svenska Rivieran och Ullared. Har ni tänkt egentligen vilken indirekt ”smygreklam” det är i alla dessa serier. Är ju hela reklamprogram.

I bland sitter man och funderar på hur dom lyckats hitta dessa kufiska personer som är med i dessa program- Men å andra sidan sett skulle det inte bli något program utan dessa ”sköna personer”. Sen så skapar dom ju lite jobb åt alla kvällstidningarna med så att dom har något att skriva om i sina nöjesblaskor. Så tack till alla er som medverkar och bjuder så på er själva.

Expanders i Svenska Rivieran på TV3

15 Feb
Pite Havsbad

Pite Havsbad

Du missade väl inte att kika på avsnitt sex av Svenska Rivieran ”Pite Hvsbad” som just nu rullar på tv3.

Pite Havsbad är en av norra Europas största anläggningar för turism och konferenser. Självklart händer det spännande saker på en sådan anläggning och under en sommar passerar många sköna karaktärer revy.
Under fem veckor sommaren 2012 har man varit på plats och sselat in en realityserie som skildrar livet på Pite Havsbad, den svenska charterresorten som har de flesta ingredienser för en lyckad och minnesvärd semester.

I avsnitgt sex medverkade dansbandet Expanders. flera inbitna fans till bandet var på plats.

Se hela programmet på tv3 play här.

Mona 2 och 3:a på Ginzas försäljningslista

14 Feb
Ginzas försäljningslista

Ginzas försäljningslista

Ginzas försäljningslista över bäst säljande Countryskivor i Sverige ser onekligen trivsam ut just nu om man frågar Mona G. Båda hennes skivor countrypärlor vol 1 och 2 ligger tvåa respektive trea på listan.
Det är nog inte så konstigt att dessa skivor säljer så bra med tanke på alla fina och lysande recensioner som dom fått från diverse skivrecensenter runt om i norden. Dessa kan ni läsa på www.monags.se

Har du inte skivorna kan dom varmt rekommenderas.
Beställ dom redan idag från Ginza genom att Klicka här!

Pure Divine lägger ner

14 Feb
Pure Divine

Pure Divine

Pure Divine ställer inte bara in dagens spelning utan lägger även ner bandet
Detta meddelar idag Cattis Johansson som är bandets bokare på LS TonArt Nöjesproduktion.
– Efter fem år på dansbanorna har bandet bestämt sig för att lägga ner bandet.
Pure Divine slog igenom i svt:s dansbandskampen där man framförde ”Kom hem” och ”Im Yours”

Ola & Jag ersätter Janders

13 Feb
Ola & Jag

Ola & Jag

Janders har blivit tvungna att ställa in spelningen på Ersboda FH i morgon pga sjukdom. Men dans vblir de ändå på Ersboda Folkets hus. Deras kollegor Ola & Kenneth i Ola & Jag ersätter. Torsdagsdansen på Ersboda Folkets hus pågår mellan kl 13.00 – 16.00

Dansyran i Östersund

13 Feb
Dansyran i Östersund

Dansyran i Östersund

Helgen 15-16 mars är det dags för årets upplaga av Dansyran i Östersund. Dansyran är ett återkommande arrangemang på OSD i Östersund som går av stapeln två gånger per år, höstyran första helgen i oktober och våryran sista helgen i mars. Under två kvällar dansar vi nonstop i sju timmar, varje kväll till tre av Sveriges bästa dansband. Dansyran samarrangeras av OSD och Furuparken, Östersunds två stora aktiva dansaktörer, och är ett traditionellt arrangemang som har funnits sedan 2005.

Läs mer om detta evenemang på: http://www.dansyran.se

Sannex byter keyboardist

12 Feb
Sannex med ny medlem

Sannex med ny medlem

Sannex orkester byter keyboardist. Stefan Karlsson kommer att sluta i bandet. Han sista spelningar blir den 1:a mars på Parken i Halmstad, den 2:a mars på Granada i Lönsboda och den 3:e mars på Folketspark i Växjö. Då kommer Sannex nya keyboardist, Patrich Rundström att dela spelningen med Stefan. Patrich har tidigare varit medlem i Znits orkester samt vikarierat i diverse band som Wahlströms och Sannex.

Veckans dansband 7: Voize

11 Feb
Voize

Voize

Sagan om Voize börjar 2011. Det var då under våren som 4 goda vänner började prata om hur roligt det hade varit att åka ut som band och att få möta publiken igen.

Magnus hade några år tidigare slutat i rikskända Sannex för att några år senare starta upp Favoriterna tillsammans med Fredrik Grönvall . Samarbetet resulterade i en full-cd med Favoriterna.

Efter många och långa möten togs ett beslut på att man skulle göra en satsning mot att bli Sveriges dansvänligaste, gladaste och mest sevärda dansband.
De tre ledorden bestämde man att starta Voize väg mot framgång.

Efter mycket repeterande och arbete med scenbilden gjorde så bandt sin premiär på ett utsålt Surbrunnsparken i Ystad, nonstop med Robert Gustafssons dansband Rolandz.
Succe´n var omedelbar! Både publik och arrangör gav bandet ett fantastiskt gensvar. Detta gav grabbarna naturligtvis mersmak att fortsätta sin satsning.

Bandet arbetar just nu i studion för att sammanställa en full-cd efter två utgivna singlar.
2012 var man med på Digiloos turné där man bland annat fick kompa Magnus Carlsson.
Under 2013 är man inbokade på flera stora dansfestivaler. Bland annat dansbandsveckan i Malung där man på torsdagen den 18 juni spelar nonstop med Dreams på bana 4

Voize live. Bild lånad från bandets hemsida

Voize live. Bild lånad från bandets hemsida

Bandet består utav:
Magnus Meinert – Sång/Gitarr
Fredrik Engdahl – Gitarr och sång
Lars-Göran Petersson – Trummor o Sång
Fredrik Grönvall – Klaviatur, Sax, Dragspel

Bjuder här på ett smakprov med Voize

Detta med publiksiffror

10 Feb
Dansbild

Dansbild

Jag har funderat över en sak gällande publiksiffror. Jag ser återkommande på forum folk som är intresserade av hur mycket folk det var på en dans. Vad spelar det för roll i efterhand om det var 300 eller 500 på en dans för någon som inte var där.

Många har jag hört använder publiksiffror för att avgöra om bandet är bra eller inte. Får dom till exempel reda på att ett band inte drar så mycket folk så åker dom inte på dom. Eller om ett dansställe har lite besökare så åker dom inte dit.

Jag har funderat och kommit fram till att fram över när jag skriver om danskvällar inte skriva ut publiksiffran. Egentligen bör den faktiska publiksiffran bara vara något mellan arrangörer och band.

Om nu folk är så intresserade av publiksiffror får dom väl åka ut på dans och räkna själva.
Sen kan det vara många faktorer till att publiksiffrorna ser ut som dom gör på vissa ställen. Ibland kan det vara tillfälligheter att det ser ut som det gör.

Så snälla dansare. Bry er inte om publiksiffror. Åk ut på dans och ha det kul oavsett vilket band som spelar, vart dom spelar och vilka eventuella publiksiffror du hört att bandet brukar ha.

Arne Bakken tävlar i Körkampen 2013

10 Feb
Körkampen 2013

Körkampen 2013

Arne Bakken sångaren i Hedins har många järn i elden. Nu har han hoppat på ett jättekul sidoprojekt när haninte är ute med Hedins Orkester och spelar. Arne ska nämligen leda en kör i en lokal körkamp i Skåne.

Körkampen blev en succé förra gången man arrangerade det och vi tror att den kan bli ett strå vassare och locka ännu mer folk, säger Bert Lundqvist, projektledare till Lokaltidningen Ängelholm. Vidare berättar Bert att de inte får vara professionella körledare men de ska kunna sjunga och det är en fördel om de jobbat med arrangemang.

Förutom Arne är de övriga körledarna Jonas Eliasson, Jenny Huléen Andersson, Anna Dror och Eva Dahlberg.

Stor final och festkväll blir den 16 mars på Ekebo.

Junix bjöd på mogendans i Storfors

9 Feb
Junix

Junix

Söndagen bjöd på Junix i Storfors Folkets Hus. Hade tidigare kollat upp så det skull e passa perfekt att åka buss dit och hem. Det tog knappt 30 min till Storfors med buss. Strax efter halv fyra klev jag av bussen som stannade ett stenkast från Folkets Hus. Junix hade redat burit in alla prylar och var i färd med att koppla in dom sista sladdarna för att senare genomföra soundcheck.

Jag filmade extra mycket idag för jag skulle göra en liten egen roadmovie som ni kan se nedan i detta inlägg. Den blev rätt okay med tanke på den enkla utrustning jag filmar med. Den ger en rätt bra bild av hur kvällen i Storfors var.

Göran och PG

Göran och PG

Innan spelningen laddade vi upp med härligt kaffe i logen. Själv laddar jag med lite läsk.
Det blev lite snack om spelningar, danser och sport. Jag tog en runda ut på parkeringen som började bli väldigt välfylld med bilar. Allti lika kul att se mycket folk på danser.

Klockan 17.00 drar man så i gång dansen och Conny räknar in till två lugna foxlåtar. De första låtarna blir ”Livet det har varit gott mot mig” som följs av ”Tiden den går”. Det dröjer inte länge förens dansgolvet är välfyllt av glada dansare. Man blandar foxtrott och bugg med en och annan gammaldans,

junixstorf130203

Junix är ett band från Eskilstuna som bildades 1986. Innan dess spelade man under namnet Juni71. Man har medverkat i en rad olika radio och tv-program. Spelställena i Sverige är folkets hus och parker, dansrestauranger och diverse kryssningsbåtar. Junix spelar traditionell härlig mogendans. Det är en stor njutning för örat att höra grabbarna spela. Jag uppmärksammade flera ”nya” låtar som man repat in. Härligt att höra.

Junix med arrangören fikar

Junix med arrangören fikar

I pausen så spisade vi på goda mackor som arrangören bjöd på. Själv tog jag en smarrig baguette från Statoil som jag köpte innan jag for från Kristinehamn. De trevliga arrangörerna Sven och Kerstin tittar in i logen för en fika. Dom är liksom orkestern mycket nöjda med publiktillströmningen denna söndag.

Jag stannade kvar efter dansen slut för att föreviga bandet på bild till min blogg och danslogen så klart. Dansbilder från kvällen finns publicerade i danslogens stora bildarkiv. Efter detta var det så dags för bandet att rigga ner alla instrument för att sedan rulla hemåt får nya äventyr.

Gunnar och Conny

Gunnar och Conny

Nonstopdans i Brunnsparken Örebro

9 Feb
Nonstopdans i Brunnsparken

Nonstopdans i Brunnsparken

I kväll den 9/2 är det stor Nonstopdans i Brunnsparken Örebro. på scenen står två så tämligen ”nya” fräscha band på scenen. Nämligen Pure Divine och Dreams. Så väl mött till en fräck och fartfylld kväll på regnbågen i Örebro.

Stort Grattis Sannex till Manifestpriset

8 Feb
Sannex

Sannex

Stort grattis till Sannex som vann Årets ”Manifestpris” i kategorin dansband med sin platta ”Tillbaka till framtiden”. Just när detta skrivs håller Sannex till tacktal.

Motiveringen till priset lyder:
”Det här bandet har en förmåga att modernisera dansbandsmusiken utan att därför göra avkall på dansbarheten. Albumet lyckas också förmedla det genuina gung och spelglädje som bandet visar på scenen. Samtidigt som man förvaltar arvet från tidigare generationer av bandet, så svävar det en fräschör och nytänkande över albumet.”

Grattis grabbar. Övriga nominerade var Callinaz, Pure Divine, och Casanovas. Galan hålls under festliga former på anrika nöjespalatset Nalen i Stockholm ikväll.