Hedins i Brunnspparken

31 maj
Hedins i Brunnspparken
Hedins i Brunnspparken

Den 25:e smäller det sjunger ju Magnus Uggla i låten om att vara Kung i Baren. Nu finns det ingen bar på Brunnsparken och Regnbågen. Men det gick bra ändå när grabbarna i Hedins svängde loss med sin dansmusik. Vi kom som vanligt dit i god tid innan bandet skulle entra Brunnsparken och Regnbågens scen för sista gången som kvartett. Med denna kväll var även Arnes förtjusande fru Maria Bakken som jag haft kontakt med i flera år. Vi kom i kontakt med varandra via Dansbandsdax. Och det var ju några år sedan vi sågs så det var ett kärt och trevligt återseende.

Det var ett strålande väder ute denna kväll så frågan är hur mycket folk det skulle komma. Och det blev ungefär lika många dansare som det var på Bengt Hennings som besökte parken för några veckor sen. Hedins var på ett strålande humör. Lite extra glad tror jag Robin var som glänste i kapp med sina nya trummor. Riktigt snygga är dom. Det är duktiga Kjetil Granli från Streaplers som skruvat ihop och fixat dessa. Jag tror nästan varje svensk dansbandstrummis lirar på trummor från ICE. Inte så konstigt att vi har så många duktiga dansbandstrummisar när Kjetil är i farten.

Som bloggen tidigare rapporterat om så kommer u Arne Bakken att sluta i Hedins sista jobbet blir på Malungs dansbandsvecka där man kommer göra en ”Tack å farväl” spelning. Så därför får man ta varje tillfälle i akt att följa bandet när dom är i närheten. Så därför var det självklart att åka till Brunnsparken Örebro. Och sen att man visste att Maria skulle vara på plats var ju det en minst lika stor anledning.

Hedins varpå ett strålande humör. Det märks verkligen att dom ger järnet dm återstående kvällar man har kvar. Nedan kan du se vilka kvällar det är. Stort tack till Hedins för en trevlig kväll i Örebro. Ses snart igen =)

2013-05-31 Dagfinn dancing Oslo
2013-06-03 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-04 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-05 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-14 Hudiksvall P
2013-06-15 Täfte- Täfteå logen
2013-06-16 Ånäsparken Kovland
2013-06-22 Fågelsång Våxtorp
2013-06-25 Lidköping Folkets Park
2013-06-26 Vallsjöbaden Sävsjö
2013-06-28 Liseberg Polketten
2013-07-03 Degerfors Folkets Park
2013-07-04 Ängbypark Knivsta
2013-07-05 Kustladan Docksta
2013-07-07 Ånäsparken Kovland
2013-07-09 Björka Loge.Hardeberga
2013-07-10 Lyktan Vilshult
2013-07-12 Tydingesjön Broby
2013-07-14 Dansbandsveckan Malung
2013-07-15 AVSLUTNING Grönlandsparken


Publicerad: 2013-05-31 22:36:01

Axels Tivoli

30 maj
Axels Tivoli
Axels Tivoli

Axels Tivoli på plats i stan. Nu blir det party i dagarna tre. NU kör vi!!!


Publicerad: 2013-05-30 08:13:03

Excess besökte Kristinehamn

28 maj
Scenen är riggad och klar
Scenen är riggad och klar

I dag var det dagen med stort D. Som man har gått och väntat på detta. Det var idag som Mårten Nordström skulle komma till Kristinehamn. Och vem är detta kanske ni tänker. Och till er som tänker denna tanke delar jag ut skämsmössor till. Mårten är klaviaturspelare i Excess orkester. Tillsammans med sina medmusikanter Therese, Vincent, Andreas och Hasse besökte dom Kristinehamns Folkets Hus och den populära söndagsdansen som Nina Fyhr i regi av Vänerdansen arrangerar.

Broder och jag var tidigt på plats för att träffa bandet för att vara med när dom packade upp. Vi hjälpte så klart Nina Fyr med förberedelser gnom att plocka bort bord och en massa annat för att beredde plats för alla härliga dansare som väntades komma denna kväll.

Therese och Andreas
Therese och Andreas

Utgångsläget för kvällen var ju det bästa man kunde tänka sig. Bra väder (även om dansen var inomhus), ingen konkurans från närliggande dansarrangörer. Sist men inte minst så hade Excess helgen innan vunnit i Bingolottos dansbandstävling.

Kl 19.00 kickade Andreas Bergquist igång det hela. Det blev full fart på golvet direkt. Massor av härliga dansare hade denna dag styrt kosan mot Kristinehamns Conferencecenter. Excess bjud på pigg och fräsch dansmusik. Det märks att dom var kul på scenen. Det smittade milt sagt av sig på publiken.

Mårten Vincent och Hasse
Mårten Vincent och Hasse

Det hela artade sig till en mycket trevlig afton tillsammans med dessa trevliga musiker som kommer från Jönyköping. Då det är en salig blandning av Jönköping och Nyköpingsbor i bandet så passar Jönyköping bra som ort.

Therese Sundahl som är sångerska har en utstrålning och karisma. Hon har även en härlig röst som gör att det hörs på en gång att det är Excess man hör. Det är ett extra plus. Att publiken trivts går det inte att ta miste på. En dansare går fram mellan en låt och höjer rösten och påpekar att detta är ”ta mej fan” det bästa han hört på mycket länge.

När klockan slår 23.00 vill publiken inte gå hem. Efter våldsamma ovationer får bandet spela 2 extranummer till publikens förtjusning. Vad gör man inte för en sådan enormt trevlig danspublik som är i Kristinehamn?

Danspublik till Excess
Danspublik till Excess

Efter detta var det så dags för oss att hjälpa till med borden och återsätta ordningen. Tänk vad snabbt det går när man är flera som hjälps åt. Bandet börjar även om att rodda bland sina prylar. Strax innan halv ett är alla prylar i bussen och det så dags att säga hej då till bandet. Skönt att efter en danskväll ha cykelavstånd hem. För Excess räkning väntar en bussresa till Nyköping och för några andra vidare färd mot Nyköping.

Excess
Excess

Publicerad: 2013-05-28 08:04:43

En unik utställning med Thorleifs

27 maj
En unik utställning med material av Thorleifs
En unik utställning med material av Thorleifs

”Gråt inga tårar” – THORLEIFS 1962 – 2012 ätär en utställning som pågår mellan 11 juni – 31 augusti på Musikbiblioteket & Visarkivet i Västervik. Det r en ”En unik utställning med material från privata samlingar”! Där finns också en THORLEIFS shop med försäljning av bland annat THORLEIFS glaskollektion, t-shirts, jackor, CD mm


Publicerad: 2013-05-27 17:23:02

Veckans dansband: 22 Ezzex

27 maj
Ezzex orkester
Ezzex orkester

Vi far vidare som vanligt i jakten på veckans dansband. Denna gång är vi i södra Sverige och vår tredje största stad. I Malmö finner vi Ezzex orkester.

Ezzex är ett dansband som spelar moderniserad och svängig dansbandsmusik med tyngdpunkt i countrystilen. Man började dock under namnet Bert Midi. Men 2005 bytte man så namn till det något lite enligt mig bättre Ezzex.

Sedan starten 2004 har Ezzex medverkat i flera stora sammanhang och spelat upp till dans på många dansställen i Sverige men även i Norge och Danmark. Ezzex har delat scen och spelat nonstop med många av Sveriges dansband och kolleger såsom Wizex, CC & Lee, Black Jack, Playtones, Thorleifs, Sten & Stanley. I Danmark har Ezzex delat scen med danska bandet Bamses Venner med flera.

2007 släppte man första singeln ”Jag trodde änglarna fanns”. Originalet på norska spelades in år 1999 av norska dansbandet Ole Ivars och Kicki Danielsson. Låten blev väldigt uppmärksammad på landets dansbanor och är mycket önskad.
Samtliga medlemmar i bandet har stora erfarenheter då man turnerat på heltid i andra sammanhang.

Blandade gruppbilder på Ezzex
Blandade gruppbilder på Ezzex

2009 händer det något speciellt för bandet. Av flera hundra sökande band är Ezzex ett av de 26 uttagna band som under hösten ska medverka i SVT’s stora satsning Dansbandskampen. Ezzex medverkar med en egen tolkning av Jonas Gardells låt ”Aldrig ska jag sluta älska dig” som senare hamnar på samlingsskivan från tävlingen.

Några år senare närmare bestämt 2011 släpper bandet två nya låtar; ”Hjärtan i sand” och ”Havable” som hamnar på Pentagon Productions samlingsskiva ”Danzfesten 1”.
Under sommaren samma år spelar Ezzex upp till dans på Malmöfestivalen och deras låt ”Havable” når topplacering under hela tio veckor av tio på Sverigetoppen.

Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida
Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida

Förra året fick bandet chansen att spela nonstop i Dagstorp tillsammans med Nanne Grönvall, Eva Eastwood, The Hub Caps och Danne Stråhed. En spelning man kommer minnas länge.
Under samma år kompar bandet Anna-Lena Brundin på Malmöfestivalens allsång och därefter spelar Ezzex upp till dans. Man hinner även med att uppträda på dansgalan i Hvalerhallen, Norge nonstop med norska sextiotalsbandet The Beatniks.

Aktuellt för bandet förutom sina härliga inbokade spelningar är en kommande platta.
Samtliga låtar är spikade. Producent av skivan är ingen mindre än Tobbe Nyström som är känd producent i dansbandskretsar.
Bland låtskrivare på kommande plattan märks förutom Tobbe själv Leif Mulle Melander, Thomas Berglund och Mats Lindblom

Ezzex orkester
Ezzex orkester

2013 består bandet av:
Line Nilsson – sång
Ulf Sjöstedt – kapellmästare, trummor, sång
Roger Nilsson – klaviatur
Kent Notefors – gitarr, sång
Tim Carlstedt – pedal steel och gitarr


Publicerad:

GRATTIS MAMMA!

26 maj
Blommor och tårta
Blommor och tårta

I dag säger jag STORT GRATTIS på mors dag till min älskade Mamma Mona. Tack för allt du gjort och gör för mig. I dag är det bara din dag.
Hoppas presentkortet från ”Omtänksamma Kristinehamn” passar bra. Köp något riktigt fint och snyggt till bara dig själv. Kramar i massor.

Dagen till ära spelar jag din favoritlåt med duktiga sångerskan Mona G
Lyssna på njut!


Publicerad: 2013-05-26 18:28:55

Motionsdans i Furulundsparken Ahlafors

26 maj
Furulundsparken i Ahlafors
Furulundsparken i Ahlafors

Det är så enrotm trevligt med alla dessa föreningar som arrangerar danser och som dessutom håller folkparker levande på sommaren. Många är dom idrottsföreningar och pro-föreningar som arrangerar danskvällar på sommaren. En av alla dessa föreningar är Alafors IF som i år firar 100 år som förening.

Ahlafors IF är en fotbollsförening i Alafors. Klubben bildades 1913 och firar således 100 år i år som förening. Man hhade 2007 enligt Ale kommun 785 medlemmar. Hemmaplan heter Sjövallen och har lovordats som en av Västsveriges vackraste idrottsplatser.

Danser arrangerar man i vackra Furulundsparken varje tisdag då det är ”motionsdans” som står på programmet. Varmt välkomman att ta er en sväng om.


Publicerad:

Med Bengt Hennings i Brunnsparken

26 maj
Bengt Hennings Orkester
Bengt Hennings Orkester

Den 11 maj var det dans i Brunnsparken Örebro. På scenen stod de eminenta grabbarna i Bengt Hennings redo att bjuda publiken på mogengodis. När det är vackert väder ute är det ju alltid lite svårt att sia om hur mycket folk det kommer till att bli. Med facit i hand kan man väl säga att det blev ”lagom” med danspublik. Men visst hade det gått att trycka in en och annan dansare till på Brunnsparken. Men vi som var där hade det mycket trevligt och fick spisa fin dansmusik signerat BH The band.

Det var ju några år sedan jag såg Bengt Hennings live, så detta var verkligen ett kärt återseende för mig. Och jag hoppas orkestern tyckte det samma.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Just denna kväll hade man en vikarie på klaviatur då Mats Grönborg inte var med på grund av operation. Kommer tyvärr inte ihåg vad vikarien heter som man hade men. Men det lät lika bra ändå.

Som jag skrivit tidigare är det alltid lika trevligt i Brunnsparken. Detta enormt genomtrevliga dansställe mitt i Sverige bör alla besöka som gillar att dansa.

BH gjorde ingen besviken denna kväll med sin dansmusik. Gamla ”oldies” blandade med nyare alster från sina skivor och medverkan i diverse danstävlingar. Personligen tycker jag att man innan paus spelade väldigt lugnt, medans man efter paus ökade farten lite grann inte minst i bugglåtarna som fick lite mer tryck.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Ska jag sammanfatta kvällen så blev den exakt så trevlig som jag på förhand spådde att den skulle bli. Trevlig danspublik, även om det fanns plats för fler dansare och sist men inte minst. Underbar musik från grabbarna från Skaraborg.


Publicerad:

”Storebror vann över Lillebror”

26 maj

Inte så mycket sport har det skrivits om i min blogg. Men nu tänkte jag delge er ett matchreferat från matchen mellan fotbollslagen IFK Ölme och KB Karlskoga.

För er som av nåon anledning inte känner till Ölme kan jag berätta följande: IFK Ölme är en idrottsförening i Ölme som ligger i Värmland. Klubben bildades 1942, och utövar framförallt fotboll, men även bordtennis. Framgångarna startade på 1980-talet, då man började klättra från Division VI, och på 1990-talet gick från Division VI till Division III. Som högst har man spelat i div II.
Ölme har fostrat många bra spelare, bl.a. Magnus ”Ölme” Johansson, som senare övergick till IFK Göteborg. IFK Ölme gick till kvartsfinal i Svenska cupen 2005. Det blev respass mot Djurgårdens IF – en match som förlorades – 0-6 inför 2 800 åskådare på Brovallen. 2005

Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme
Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme

Lite skämtsamt kan man säga att storebrorsan vann över lillbrorsan i torsdagens möte mellan KB Karlskoga och IFK Ölme på Nobellstadion. Det är nämligen så att i de båda lagen finner två bröder som målvakter. I Ölme vaktade storebror Jesper Fromholt målet och i KB Karlskoga lillebror Joacim.

I den första halvleken var det i och framför KB mål som det var mest trafik.
Ölme spelade mycket disciplinerat och effektivt spel och det gav så klart utdelning i målstatistiken.

Reza Shirazi satte 1-0 redan efter sex minuter och Marcos Arthur Roque da Silva ökade på i den 18:e. Arthur även gjorde 3-0 i den 32:a minuten. Andres Gruesco Gomez fullbordade tio minuter senare och 4-0 blev facit i halvtidsvilan.

I andra halvlek försökte KB pressa på och tog tillvara på ett av Ölmes små misstag och reducerade till 1-4 i den 53:e spelminuten. Men farligare än så blev det inte.

Ölme höll undan och kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 1-4

Detta är den 4:e raka segern.

Nu på lördag väntar ”årets match” på Ölme IP. Ett derby mellan IFK Ölme och Villastadens IF. Matchstart 1 Juni kl 15.00 på Ölme IP. Väl mött till en trevlig fotbollsfest.

Matchbilder KB Karlskoga - IFK Ölme
Matchbilder KB Karlskoga – IFK Ölme

Publicerad:

Skruvstadparken 2013

26 maj
Skruvstadparken 2013
Skruvstadparken 2013

För er som undrar så ligger Skruvstad i Grums Värmland.
Grums ligger ett par mil väster om Karlstad vid Vänerns norra strand.


Publicerad:

Håkan ersätter Håkan i Holidays

25 maj
Holidays Orkester
Holidays Orkester

Håkan Olsson som under två år varit medlem i Holidays orkester har slutat i bandet. I takt med att bandets spelningar har ökat har det blivit allt svårare att kombinera spelandet med det civila arbetet. Därför har Olsson nu valt att lämna bandet. För att göra det så smidigt som möjligt har man nu tagit in en ny ”trumHåkan” i bandet.

Håkan men med efternamnet Wikström har tagit plats bakom trummorna. En rutinerad trummis som tidigare spelat med bla. Cliptons. Premiärspelningen med ”nya” Håkan var i härliga Skåne, närmare bestämt Åstorp och dansstället Tingvalla 18 Maj.


Publicerad: 2013-05-25 15:53:05

Lyckad premiär på Dahls Gård

25 maj
Jontez spelar upp
Jontez spelar upp

Det blev en perfekt premiär på Dahls gård i Strängstorp utanför Katrineholm när Kjell Andersson (f.d sångare i Jontez) arrangerade sin första logdanskväll.

Kvällens orkester var så klart Jontez. 450 dansglada gäster var på plats på detta nya och fina dansställe för att ta sig en svängom.

Följande band besöker Dahls Loge under sommaren 2013.
77/6 Jenny Saléns
14/6 Glenn-Endys
28/6 Matz Bladhs
5/7 Fernandoz
12/7 Donnez
19/7 Mats Bergmans
26/7 Per-Håkans
2/8 Stensons
9/8 Bengt Hennings
16/8 Claes Lövgrens
23/8 Streaplers
30/8 Micke Ahlgrens


Publicerad:

Danser på Laduholmen Forsbacka 2013

25 maj
Danser på Laduholmen Forsbacka 2013
Danser på Laduholmen Forsbacka 2013

Forsbacka IF anordnar även i år populära torsdagsdanser. Man har ett brett utbud som passar både ung och gammal. Premiären sker den 13/6 då Voize kommer på besök. Jag tycker man fått till ett bra program här där man växlar moget och modernt varannan gång.


Publicerad:

Maria Montazami dansar ut från Let´s Dance

25 maj
Maria Montazami och hennes danspartner och Kristjan Lotus. Bild lånad från Marias blogg
Maria Montazami och hennes danspartner och Kristjan Lotus. Bild lånad från Marias blogg

I kväll har jag skadat riktigt bra dans på tv4 i form av Let´s Dance. Maria Montazami fick tyvärr dansa ut ur rutan ikväll. Jag har innan Let´s Dance aldrig sett henne på tv utan bara läst om henne. Och jösses vad fel man kan ta. Bilden över henne efter allt som dessa jäkla skvallerblaskor gett stämde inte alls överens med det hon förmedlar i tv:n Så humla sympatisk och varm människa. Målar allti i så vackra ord. Lite trist var det att hon dansat klart. Men å andra sidan får man ju se hennes medverkan även nästa gång, även om det blir utan tävlan.

Oscar Zia och Marko Lehtosalo i finalen. Ja vad säger man. Oscar dansar ju fantastiskt bra liksom Marko Men seriöst så trodde jag inte att Marko skulle ta sig så här långt som han har gjort. Starkt jobbat . Jag tror att det blir Oscar som drar det längsta strået.

Sen saknade jag lite Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson som under två program fått hoppat in istället för Ann Wilson som legat hemma i sjuksängen. Hade önskat man varit fyra stycken u juryn så att Lars-Åke kunnat vara med som ordinarie domare. Under de två program han var med gillade jag hans kommentarer och sätt att bedöma på.

Lars-Åke Willhelmssson i Let´s Dance
Lars-Åke Willhelmssson i Let´s Dance

Publicerad:

Wizex till logen mitt i skogen

23 maj
Wizex
Wizex

Ett dans tips inför helgen.
FREDAG 25 Maj lirar WIZEX på ”Logen mitt i skogen” Blomsterhult.
Dansen startar 21.00 SÅ alla till logen nu på fredag.


Publicerad: 2013-05-23 19:44:00

Sagolika Sunne

23 maj

Förra tisdagen var det upp tidigt som gällde. Puttrade i sakta mak i väg upp mot Sagolika Sunne och Fryksdalen i ”den lilla vita”. Underbart väder bjöds det på denna dag. Med block och penna och kameran i högsta hugg blev det en trivsam förmiddag.

Vad jag gjorde med dessa redskap jag hade med mig och va det mynnar ut i håller jag hemligt. Men medge att det är fint i Sunne. Längtar till sommaren.

Plåtade lite fina bilder som ni får hålla till godo med. På sista bilden syns Kolsnäsparken. Där blir det full fart 25/5 då Lasse Stefanz står för musiken. 250 spänn i entré för den som känner sig manad.

Sunne med utsikt mot Sunne City
Sunne med utsikt mot Sunne City

Sedan blev det hemväg. Jag och min kollega spisade alla schlagerlåtar i ESC och konstaterade att det fanns många bra låtar men ’ven en hel del ”skräp”. Men det är ju å andra sidan svårt att jämföra en låt på radion med att höra den live.

Vi mellanlandade i solstan för en lunch med Robin som jobbar på vår anläggning där. Burger King är aldrig fel :) Mums!!!!
Bjuder er på tre bilder till som jag plåtade bland mycket annat.

Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Vattenparken
Vattenparken

Publicerad:

Klarälven en måndag morgon

22 maj
Klarälven
Klarälven

Att få vandra längs Klarälvens strand tidigt en måndag morgon är livskvalitet på hög nivå. Att vandra runt när staden håller på att vakna till liv. Höra fågelsången och några skrattande på väg till förskolan. Underbart att bara ströva omkring.

Ni kanske undrar vad jag gjorde i Karlstad så tidigt? Svaret heter Affärskraft Värmland och Handelskammaren. Det är så att genom mitt jobb på reklamfirman MT Trading & Design går en 4 dagars krus i Marknadsföring. Väldigt spännande.

Vi får lära oss och har lärt oss om marknadsföring på internet, marknadsanalyser, varumärken och en massa annat kul. utbildningarna hålls i Löfbergs Lila Arena. Riktigt bra mat serveras där. rekomenderas!!!!


Publicerad: 2013-05-22 23:08:01

Jannez byter medlemmar igen

20 maj
Jannez - Infäld i bild Jörgen Sandström
Jannez – Infäld i bild Jörgen Sandström

Andreas Klarh som så sent som 2011 lämnade Mickeys orkester för att börja spela i Jannez kommer nu att lämna bandet av familjeskäl.

Jörgen Sandström som var Jannez tidigare basist och som lämnade bandet för Shake kommer nu att hoppa ii bandet igen.

Basistbytet beräknas ske i månadsskiftet juli/augusti i sommar.

Tidigare i våras slutade bandets Trummis Kjelle Danielsson som ersattes av Togge Sundkvist

Källa: Danslogen.se


Publicerad: 2013-05-20 23:52:21

Nadja Flood slutar i Nova

20 maj
Nova
Nova

Kristinehamnstjejen Nadja Flood som är frontfigur i Nova har bestämt sig för att lämna bandet skriver bandet på sin facebooksida.

Nova vill härmed tacka henne för den tid vi fick ha henne i bandet och önska lycka till framöver. Samtidigt passar man nu på att introducera sin nya sångerska, Emmy Nilsdotter. Hon är en exilnorrlänning närmare bestämt från Umeåtrakten som numer bor i Stockholm.

De senaste tio åren har Emmy jobbat som showartist och har således god scenvana. Emmy gör sin premiär med Nova i Nora torsdag den 30/5. Nova spelar även lördag 8/6 i Östervåla, lördag 22/6 på Lindesnäs Herrgård och onsdag 26/6 på Fröjden i Jönköping.


Publicerad: