Veckans dansband 40: Casablanca

30 sep
Dansbandet Casablanca
Dansbandet Casablanca

Denna veckan har vi gjort ett nedslag i Kungälv där vi hittar veckans dansband Casablanca.
Förutom dessa stiliga gossar är ort känna för Pontus Wernbloom – fotbollsspelare, Björn Gustafsson – komiker, Niklas Andersson – ishockeyspelare, Helena Döse – operasångare och sist men inte minst dansbandet Streaplers.
Kungälv är Bohusläns sydligaste tätort belägen 20 km norr om Göteborg där Göta älv förgrenas i Nordre älv.

Bandet Casablanca var från starten ett coverband som hette Soulshake. Redan från starten arbetade de runt hela Sverige och fick mycket spelningar bl.a. i Turkiet under en hel månad. Dock tog denna del av orkestern slut i december samma år.

Efter ett par år döptes orkestern om till Casablanca med medlemmar från Kungälv som spelade under ett par år och fick ett gott rykte och popularitet uppstod. Tyvärr lades även denna sättning också ner. Samtidigt sökte dansbandet Loopingz en ny gitarrist och fick kännedom om Casablancas upplösning och värvde inte bara dess gitarrist Roger Kääpäl utan övertog även namnet Casablanca.

Diverse tidigare uppsättningar av Casablanca
Diverse tidigare uppsättningar av Casablanca

Nya Casablanca hade sin första spelning i juni 1998. Bandet består idag av ett rutinerat gäng musiker som spelar på såväl fester som offentliga dansställen och restauranger. Dess spelplan innefattar inte bara inom Sveriges gränser utan sträcker sig även till Norge. Repertoaren består av traditionell dansmusik.

Samtliga medlemmar har stora erfarenheter från andra band såsom Framed, Sick Sack, Loopingz, Kalasbandet och Pulz orkester.

På skivfronten har bandet har även gjort ett par cd-skivor där flera av låtarna placerat sig på diverse dansbandstopplistor runt om i norden.

Bandet består av
Rolf Thunberg – Kapellmästare, och basist
Roger Bengtsson – Sjunger och spelar gitarr
Ingvar ”Igge”Gran – Sjunger och spelar gitarr
Roland Uddefors – Spelar keyboard
Joachim Ljungblad – Spelar trummor

Bjuder er nedan på ett smakprov från några av bandets skivor


Publicerad: 2013-09-30 00:02:01

Gideons i Storfors

29 sep
Gideons i Storfors
Gideons i Storfors

I dag tar vi bussen till Storfors där Gideons står på scenen. Korpen arrangerar dansen som börjar 17.00 Varmt välkomna allesammans att spisa lite fin dansmusik från Eskilstuna.


Publicerad:

Eskilstunas största Kebab?

28 sep
Eskilstunas största Kebab?
Eskilstunas största Kebab?

Frågan är om restaurang Billy Boy på Kungsgatan 48 i Eskilstuna serverar stadens största kebaber?
Jag blev lite stum när ovanstående varelse landade framför mig. Jag har nämligen spenderat större delen av dagen i Eskilstuna tillsammans med IFK Ölme. Säsongens sista seriematch stod på programmet. En match som ”bara” skulle spelas av. Inget av lagen hade ju något att spela för. Och resultatet skulle inte heller nämnvärt påverka de andra lagens prestationer och resultat.

Men en rolig sak var att Viktor Olsson fick producera några mål och att han vann skytteligan.
Hela 23 gånger har Olsson nätat denna säsongen i seriesammanhang. Inte illa.
På totallistan över samtliga division 3 serier ligger Olsson 2:a på listan. Toppar totallistan gör Andrés Thorleifsson i BKV Norrtälje med 27 mål.
Viktor Olsson delar 2:a platsen med Alexander Petersson i Jämjö GoIF som även han gjort 23 mål

Grattis Viktor!!
Alltsammans firades med kebab efteråt :)


Publicerad: 2013-09-28 19:16:40

Ezzex lägger ner

27 sep
Ezzex orkester
Ezzex orkester

Ezzex orkester meddelar via danslogen att man lägger ner sin verksamhet.
Så här berättar dom för danslogen.se

Efter en längre tids diskussioner inom bandet har vi tillsammans tagit beslutet att lägga ner Ezzex.
Det finns inga meningsskiljaktigheter i bandet, vi är alla goda vänner.
Vi bugar och tackar våra fans, vår underbara danspublik som följt oss under vår tid i branschen.
Vi vill även tacka våra nära och kära för allt stöd. Tack till Danslogen, arrangörer och alla som varit med under Ezzex resa.
Kramar från Ezzex

Källa: Danslogen.se


Publicerad: 2013-09-27 23:57:33

Voize med nytt album

26 sep
Voize med ny cd
Voize med ny cd

Under våren 2011 började fyra goda vänner som alla lirat i olika dansband prata om hur roligt det hade varit att åka ut som band och att få möta publiken igen. Efter många och långa möten togs ett beslut på att de skulle göra en satsning mot att bli Sveriges dansvänligaste, gladaste och mest sevärda dansband. Något de nu kommit en bra bit med. Deras fräscha mix av gammalt och nytt är perfekt och de drar fler och fler människor till sina danser. Ett annat bevis på deras popularitet är succén i Bingolottos dansbandstävling i våras då bandet gick till final och kom på andra plats. Magnus Meinert som sjunger och spelar gitarr i bandet var tidigare frontman i Sannex. Skivan är fylld av nyskrivet material från Sveriges låtskrivarelit och några väl valda covers som är favoriter ute på bandets spelningar. Skivan är producerad av Tobbe Nyström som var kapellmästare i Wahlströms och har på Voize platta lyckas få till det perfekta soundet mellan modernband och det lite mer mogna. Något som var Wahlströms signum och som nu Voize är beredda att ta över. Var så säkra.

Sångaren Magnus Meinert (tidigare Sannex) sjunger nio av tolv spår. De andra medlemmarna i bandet bjuder på vars ett sångframträdande. Fredrik Grönvall bjuder oss på skånska ”Får aldrig nog av sånt du vet”. Trummisen ”Gas” Petersson sjunger ”This little girl is mine” och ”Du du du” bjuder gitarristen Fredrik Engdahl på.

Låtlista
1. Du lärde mig älska
2. Får aldrig nog av sånt du vet
3. Jamina
4. Om du känner mitt hjärta slå
5. Just When I Needed You Most
6. Kom och ge kom och ta
7. Du du du
8. This Little Girl
9. Den finaste jag sett
10. Här står jag
11. Du ska komma hem
12. Långt härifrån


Publicerad: 2013-09-26 00:51:48

Date med ny webbplats

25 sep
Date med ny hemsida
Date med ny hemsida

Dansbandet Date har förnyat sig något på webben. I dagarna har man lanserat sin nya webbplats.
En ny lite mer fylligare hemsida med lite m,er information än den gamla. Snygg enkel och lättnavigerad sida. Extraplus för all historik, bilder och att man kan lyssna på bandets samtliga inspelade låtar.
Bra jobbat Dae!!!!


Publicerad: 2013-09-25 16:00:11

Römppävikko 2013

25 sep
Römppävikko 2013
Römppävikko 2013

Römppävikko är en årlig höstfest som hålls under en veckas tid i byarna kring och i Pajala.
och som vanligt blir det en massa dans.


Publicerad:

Dans i Örebro

24 sep
Dans på Clubb 700 i Örebro
Dans på Clubb 700 i Örebro

Nu blir det dans i centrala Örebro. Lokalen är klassiska Clubb700 där många dansbands spelat genom åren.
Premiär blir med Barbados. Därefter kommer Titanix. Hoppas detta slår väl ut så att man kan fortsätta arrangera dans i centrala Örebro. Ett fint komplement till Brunnsparken.


Publicerad: 2013-09-24 08:39:40

Hans Matrtin har hitar Vägen hem

24 sep
Hans Matrtin - Vägen hem
Hans Matrtin – Vägen hem

Hans Martin har sålt över 500.000 skivor i Sverige och är älskad för både sin dansbandsmusik efter sin tid i Tommys Orkester och för sina andliga sånger.

På nya skivan ”Vägen hem” har Hans spelat in klassisker som”Alpens ros”, ”En sjömanshustrus ballad”, ”Nattens fjäril” och ”Fiskarflickans sång” för att nämna några. Som vanligt har Hans skrivit några låtar själv där även texterna är en viktig del. Hans har även fått låtar specialskrivna till sig från några av Sveriges bästa låtskrivare i genren. Tillsammans gör mixen av låtarna, en riktigt bra produktion, och Hans personliga röst den nya skivan till en av hans starkaste skivor hittills i karriären.

1. På varsin sida
2. Vägen hem
3. Alla tårar är för dig
4. Alpens ros
5. Hyllning till Söderfjärden
6. Nattens fjäril
7. Fånga dagen medan du kan
8. Du kom som av änglar sänd
9. En sjömanshustrus ballad
10. Midsommarnatt
11. En värld ovan molnen
12. Fiskarflickans sång
13. Allt vi borde sagt
14. Ett sista andetag från dig


Publicerad:

Veckans dansband 39: Norlingz

22 sep
Norlingz
Norlingz

Lindesberg är en tätort i Västmanland. Orten är belägen vid Lindesjöns norra strand mellan Bottenån och Lilla Lindesjön cirka 40 km norr om Örebro. Kända personer med anknytning till orten är bland andta tv-profilen och journalisten Lara Orup, skådespelerskan Gunilla Åkesson, fotbollspselaren Samuel Wowoah och journalisten Torsten Ehrenmark för att nämna några personer.

På orten finns även så klart ett dansband som jag har vaskat fram. Orkestern heter Norlingz. Namnet har man fått genom Roland Norling som spelar gitarr och sjunger.. Han började sin orkesterbana redan 1976. Det var tillsammans med en kompis och man kallade sig för Maj 76.
Kanske blev man inspirerade av bandet Juni71?

Serdan dess har det rullat på, med olika band. Willards på 80 talet, till början av 90.
Denna ork upplöstes och ur askan uppstod Danzett, var verksamma fram till 1995.
Sedan blev det dansbandet Chrizz som var verksamma fram till år 2001.

Efter det blev det speluppehåll. Men spelsuget kom tillbaka samtidigt som Rolands fru höll på att bli tokig på honom och sa, sätt in en annons efter spelkompisar annars så gör jag det.

Blandade bilder på Norlingz
Blandade bilder på Norlingz

Annonsen fick genomslagskraft och Roland fick kontakt med Jorma Ehnvik, och efter mycket om och men hittade man resterande gubbar. Och därmed så var orkestern Norlingz ork. född.

Som sagt så bildades bandet 2011 och är alltså en ganska ny orkester. Men samtliga medlemmar är rutinerade medlemmar som alla har spelat i olika konstellationer tidigare.
Bland andra; Torlenners, Kjell Brooz, Berth Thores och Azterix för att nämna några dansband.

Norlingz spelar mogen dansmusik. Speltillfällena är allt från privata fester, offentliga danser på folkets hus och parker, dansrestauranger m,m. Man har bland annat varit uppbokade på det populära dansstället Playa Del Sol på Gran Canaria där man spelade under två roliga veckor. Det var en upplevelse att spela 14 kvällar på raken 5 gånger 45 min. Man fick fin respons både från arrangör och danspubliken.

Norlingz spelar allt 100% live och använder alltså inga bakgrunder

Aktuellt för bandet just nu är att man håller på med förberedelserna inför inspelningen av bandets första CD. Mycket plock och fix blir det, speciellt när man spelar på deltid och har andra jobb och åtaganden vid sidan av själva spelandet.

Norlingz Orkester
Norlingz Orkester

Norlingz spelar låtar som publiken känner igen. Allt från gamla evergreens till lite nyare alster finns med på repertoaren. Bland låtarna märks bland andra Främling, Teddy Bear, Aj Aj Aj, I Just Called so say i love you, Du Är Min Man, All You Ever Do och Jag Är På Väg.
Man har även några helt egna låtar med på repertoaren som Ängel I Mitt Liv och Ett Sommarfoto.

Bandets sättning är:
Johan – Trummor, Sång
Jorma – Gitarr, Dragspel, Leadsång.
Roland – Bas, Sång
Raimo – Sologitarr, Sång
Bertil – Keyboard, Sång


Publicerad: 2013-09-22 15:41:19

Framed med en nytt album

22 sep
Framed med ny cd
Framed med ny cd

Dansbandet Framed är aktuella med en nytt album

Framed startade 2008 och var under ett par år ett band med ca 30 spelningar om året.
Men publiken har verkligen fått upp ögonen för detta grymma dansband från västkusten, som älskar när det svänger! Målet för Framed är att musiken alltid skall vara dansant och att ingen skall sitta still på deras spelningar, något som verkligen bevisat sig vara en lyckad kombination då bandet idag har en bra bit över 100 spelningar per år!

Det stora beviset på Frameds popularitet kom den 3:e juni 2013 då de vann Bingolottos stora dansbandstävling där de mötte bandet Voize i finalen. TV-publiken älskade deras svängiga sound som alltid bygger på 100% live – precis som sina förebilder och mentorer i Streaplers. Streaplers såg tidigt Frameds potential och har tagit bandet under sina vingar och hjälper bandet att sätta sin personliga prägel och nå ut till Sveriges dansbanor och publik ännu mer.

Nu släpper Framed sitt andra album, och det första med riktig distribution och med skivbolag i ryggen. Det vi ser är ett band som verkligen har medvind och som inom en snar framtid kommer att vara ett av de mest populära ute på dansbanorna. Vinsten i Bingolottos Dansbandstävling är ett bevis och alla bokningar som rasar in ett annat. Skivan som kommer är ett tredje då det är en härlig bra blandning av gamla sköna covers och nyskrivet material från bland annat grabbarna i Streaplers.

1. Mary Anne
2. Anna och mej
3. Din varma röst
4. Vaya Con Dios
5. Raggarmaskin
6. Känner du min längtan
7. Tack vare er
8. Tailights Blue
9. Madeleine
10. Da Do Run Run
11. Möt mig i Stockholm
12. If I Can Find Me A Clean Shirt
13. Way It Should Be
14. Alligator Walk
15. What Do You Know About Love

Källa: Ginza.se


Publicerad:

JAAAAAAAAAAAA!!!! Vi klarade det

21 sep
Matchbild från matchen IFK Ölme - IFK Kumla
Matchbild från matchen IFK Ölme – IFK Kumla

Ölme spelar nästa år i Div II. Det stod klart efer lördagens vinst mot IFK Kumla.

Förutsättningarna inför seriefinalen mellan tabellettan IFK Ölme och tabelltvåan IFK Kumla var enkla.

Ölmevinst skulle innebära att laget säkrade seriesegern och uppflyttning till division 2, medan förlust skulle innebära andra platsen inför sista omgången nästa helg och en avgörande match mot Eskilstuna Södra.

Ölme klara för 2:an
Ölme klara för 2:an

Resultatet blev glädjande Ölmevinst 1-0 och avancemang nästa år till division 2.
Målgörare blev Viktor Olsson som i den 33:e matchminuten gjorde målet som även blev slutresultatet.

På lördag 28/9 spelar Ölme sista matchen för säsongen borta mot Eskilstuna Södra .

När slutsignalen ljöd visste jublet inga gränser. Jag var i ett lyckorus samtidigt som jag faktiskt grät en skvätt för Ölme.

Jaaaaaa vi vann!!!!
Jaaaaaa vi vann!!!!

Publicerad: 2013-09-21 17:26:49

Storforsmarken

21 sep
På väg mot Storfors en fin sensommardag
På väg mot Storfors en fin sensommardag

Sitter just nu i bussen på väg till Storfors och deras årliga marknad. Jag hoppas på många trevliga försäljare och att man hittar lite spännande skivor och även får lyssna till lite fin musik.
Det är en strålande sensommardag som gjord för marknad. Så jag hoppas på en trevlig dag.

Efter detta blir det att ta sig ut till Ölme IP och se den spännande matchen mellan IFK Ölme och IFK Kumla.


Publicerad:

Snygga hoodies

21 sep
Ny fräck Hoodie
Ny fräck Hoodie

Shoppat har jag hunnit med också. Köpte mig 2 coola hoodtröjor. Perfekta att ha nu när hösten kommer krypandes. Jag tycker dom är apsnygga. Otroligt bra pris med. hade kostat närmare tusenlappen styck men fick dom för knappt 300 tillsammans. Det är vad jag kallar shopping :)


Publicerad:

Rios med ny trummis

18 sep
Rios orkester
Rios orkester

Rios orkester har en ny trummis. Han heter Stefan Persson och kommer från Skövde. Stefan har tidigare spelat med Roger Linbloms och Paula & Co. Han ersätter Shiam Dhokia som har fått ett civilt jobb som innebär att han inte kan spela på helger längre.


Publicerad:

Frukost genom det fina pittoreska sörmländska landskapet

17 sep
Tågfrukost
Tågfrukost

Sitter på tåget och mår allmänt gött.Ska snart som ni ser inta lite frukost. Claes Lövgrens i lurarna gör inte saken sämre. Detta är riktigt livskvalité. Tåget susar fram genom det fina pittoreska sörmländska landskapet. Kanske man skulle bosätt sig någonstans på landsbygden här? Nja det må vara fint men jag trivs nog bäst i det sköna Värmland.


Publicerad: 2013-09-17 09:05:42

På väg mot Stockholmo

17 sep
Tåget mot Stockholm
Tåget mot Stockholm

Snart drar jag i väg mot huvudstaden med trevliga arbetskollegor. Målet är Kistamässan och ”Sign Scandinavia 2013” Spännande och se vad man har att erbjuda i år. Mot Stockholm alltså och sedan pendeltåg till Helenelunds Pendeltågsstation. Denna gången ska vi åka rätt på en gång :)


Publicerad:

Veckans dansband 38: Kenth Wärjas

15 sep
Kenth Wärjas
Kenth Wärjas

Kenth Wärjas kommer från Boden och startade sin verksamhet 1992. Bandet firar såldes 20 år som dansband i år. Genom åren har medlemmar kommit och gått genom orkestern. Men spelglädjen har alltid funnits där. Man spelar i stort sett bara i Norra Sverige. Bandet spelar mogen pigg och glad dansmusik. Spelställena är privata fester, pro och trivseldanser på diverse festplaster folkets hus och parker.
Genom åren har man deltagit flera gånger i diverse radioprogram samt legat på diverse dansbandslistor.

Bandet har en mycket intressant hemsida om än lite designmässigt föråldrad. Sidan ser ut så som hemsidor gjorde i början av 2000-talet. Men på något sätt är det charmigt då den innehåller massor med rolig och läsvärd information. En kul grej jag fastnade för var bilder på flera av de festlokaler, folkets hus och parker man besökt genom åren. En imponerande samling.

På skivfronten har man spelat in några olika skivor. Bland annat med Bodens försvarsområde och I.B.K. Boden elitseriedamer i innebandy. Några ”egna” skivor har det också blivit. En av de mer kända på senare tid är ”Oj oj oj oj oj” som bland annat toppade dansbandsdax topplista i maximalt 10 veckor.

Bandet består utav:
Victoria Sotterman – Sång
Jörgen Johansson – Gitarr och bas
Niklas Thornéus – Klaviatur och dragspel
Kenth Wärja – Trummor och sång

Bjuder er här på en av Kenth Wärjas mest önskade och populäraste låtar ”Oj oj oj oj”.


Publicerad: 2013-09-15 00:03:17