Veckans dansband 36: Sandbergs

2 sep
Sandbergs orkester
Sandbergs orkester

Denna vecka gör vi ett kort stopp i huvudstaden igen. Där springer vi på dansbandets Sanndbergs orkester som är ett nystartat band som egentligen har anor sen mitten av 80-talet.

Året var 1986 som Tomas Sandberg och Anders Annér Karlsson började spela i Karl-Erik Sandbergs. Man spelade flitigt i hela norden 1992 tog man nya musikaliska vägar. Då bestämde dom sig för att tillsammans med Mats Svensson starta upp dansbandet Juniors.
Det blev några framgångsrika år med medverkan i radions ”I afton dans” och ”Svensktoppen”, medverkan i TV:s ”Café Norrköping” (blev utsedda till Årets Dansband 1994) och ”Bingolotto”. Man spelade in skivor och deras låtar fick flera fina listplaceringar på diverse dansbandslistor.

1999 slog man ihop Juniors ihop med Carina Jaarnek. Medans att man hade Junikors kvar spelade man allt mer som Carina Jaarneks orkester. Till slut lade man ner Juniors. Några år senare slutade Mats. Tomas var med ett år och Anders blev kvar till 2009.

Kjell Thorpman spelade med Folkteatern 1989-1990. Sedan hamnade han på Birka Princess som Musikvärd, där han lärde känna Juniors orkester som var flitigt anlitade där.. Han jobbade på Birka i 10 år samtidigt som han var musiklärare och frilansmusiker .

För två år sedan har man strålat samman under namnet Sandbergs orkester.

Sandbergs är ett dansband med utgångsort Stockholm. Har funnits sedan 2011. Spelar i mellansverige framförallt, men åker ibland iväg på spelningar runt om i Sverige.

Aktuellt för bandet är man åter igen är bokade att spela nere på Gran Canaria i Playa Del Ingles på dansrestaurangen ”Playa Del Sol”. 8-21 januari 2014 lyfter planet för dessa gossar.

Orkestern består av:
Tomas Sandberg sång, gitarr, klaviatur, dragspel
Kjell Thorpman sång, gitarr, bas
Mats Svensson klaviatur, dragspel
Anders Anner Carlsson sång, trummor

Då jag inte hittade något med Sandbergs bjuder jag er på två låtar från förr med Juniors


Publicerad: 2013-09-02 00:15:16