Veckans dansband 38: Kenth Wärjas

15 sep
Kenth Wärjas
Kenth Wärjas

Kenth Wärjas kommer från Boden och startade sin verksamhet 1992. Bandet firar såldes 20 år som dansband i år. Genom åren har medlemmar kommit och gått genom orkestern. Men spelglädjen har alltid funnits där. Man spelar i stort sett bara i Norra Sverige. Bandet spelar mogen pigg och glad dansmusik. Spelställena är privata fester, pro och trivseldanser på diverse festplaster folkets hus och parker.
Genom åren har man deltagit flera gånger i diverse radioprogram samt legat på diverse dansbandslistor.

Bandet har en mycket intressant hemsida om än lite designmässigt föråldrad. Sidan ser ut så som hemsidor gjorde i början av 2000-talet. Men på något sätt är det charmigt då den innehåller massor med rolig och läsvärd information. En kul grej jag fastnade för var bilder på flera av de festlokaler, folkets hus och parker man besökt genom åren. En imponerande samling.

På skivfronten har man spelat in några olika skivor. Bland annat med Bodens försvarsområde och I.B.K. Boden elitseriedamer i innebandy. Några ”egna” skivor har det också blivit. En av de mer kända på senare tid är ”Oj oj oj oj oj” som bland annat toppade dansbandsdax topplista i maximalt 10 veckor.

Bandet består utav:
Victoria Sotterman – Sång
Jörgen Johansson – Gitarr och bas
Niklas Thornéus – Klaviatur och dragspel
Kenth Wärja – Trummor och sång

Bjuder er här på en av Kenth Wärjas mest önskade och populäraste låtar ”Oj oj oj oj”.


Publicerad: 2013-09-15 00:03:17