Samzons i Storfors – En trevlig kväll

27 nov
Bandet spelar på
Bandet spelar på

Söndag och åter en danskväll på gemytliga Storfors Kulturhus eller Folkets Hus Galejan som det nog är mer känt som. Denna söndag var det ett band som det var väldigt längesen som jag såg live. 20 år sedan räknade jag ut att det var sen jag såg Samzons orkester. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland. Jag minns dem för deras otroliga musikalitet.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

Jag slutar aldrig att förvånas över folk och dess kommentarer på dansbanan. En äldre herre (tidig dansgäst) kommer in i lokalen och springer fram till orkestern under deras soundchek och ber dom sänka ljudet då det är på tok för högt. Orkestern förklarar att man har soundcheck och då ibland har lite högre ljud. Men han ger sig inte. Efter diskussioner så avslutar han samtalet med att berätta hur mycket konkurrerande dans det är denna dag och att parkeringen var folktom nästintill och att det inte alls skulle komma mycket folk.

Conny Adamsson sjunger
Conny Adamsson sjunger

Hur är man funtad när man på förhand kan sänka en orkester så. Stanna hemma i stället och lyssna på egen musik. Nå väl. Nu ska man kanske inte haka upp sig på dumt folk. Detta skulle bli en trevlig kväll och då skulle inga griniga pensionärer då stå i vägen. Men en klen tröst att denne man alltid har något att anmärka på.

Kenneth Johansson med sitt dragspel
Kenneth Johansson med sitt dragspel

Det var som sagt dans i Kumla denna dag så något lite färre besökare än det brukar vara var på plats. Men det var inte mindre roligt för det. Det var snarare tvärtom. Stämningen på golvet var på topp likaså på scenen. Samzons hade med sig sin nya trummis Mattias Berghorn som gjorde ett mycket bra jobb både som trummis och som sångare. Riktigt skoj att höra honom sjunga.

Mattias Berghorn är ny trummis i bandet
Mattias Berghorn är ny trummis i bandet

Samzons spelade precis som jag trodde att dom skulle göra. Det var riktigt trevligt mogengodis dom bjöd på, med härliga låtar både instrumentala och med sång. Jag förstår att dom är populära och flitigt anlitade av arrangörer.

Inte en enda dålig låt levererade dessa gossar under kvällen. Jag nöjd av varenda sekund. Detta band åker jag gärna ut på igen. Dom kommer ju till Storfors till våren och Degerforsparken i sommar.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

Tiden går fort när man har roligt och på vägen hem i bilen kunde jag och broder se tillbaka på en trevlig kväll som kanske började lite trevande men som tog sig och blev hur trevlig som helst. Broder hade den goda smaken att köpa med lite härlig Samzonsmusik hem så vi fortsatte med lite härlig östgötemusik i ytterligare en halvtimma.

Krister Karlsson spelar både saxofon, klarinett flöjt
Krister Karlsson spelar både saxofon, klarinett flöjt

Som ni ser blev det även ett gruppfoto taget på Samzons. Så här stiligt blev det.

Samzons orkester
Samzons orkester
Jag i Storfors
Jag i Storfors

Bjuder er på ett smakprovl ber om ursäkt för kvalitén. Men det är filmat med telelfon.


Publicerad: 2013-11-27 23:17:47

Voize får ny trummis

27 nov
Voice så som dom kommer se ut från och med 2014
Voice så som dom kommer se ut från och med 2014

Sp här kommer Voize att se ut nr bandet byter trummis. Så här skriver bandet på sin facebooksida om bytet

Voize trummis Lars-Göran ”Gas” Petersson väljer att sluta i bandet. Den 5/1 gör han sin sista spelning då bandet spelar på Parkhallen i Borås. Skälet till att Gas slutar är tidsbrist.

”Att vara ute och spela musik är det roligaste som finns, men VOIZE spelplan har ökat rejält under 2013. Vi har fått signaler att 2014 kommer innebära ytterligare fler jobb. Det är såklart väldigt kul, men jag känner att jag inte längre kommer kunna kombinera spelandet med mitt civila yrke, berättar Gas. Jag vill tacka killarna i bandet, arrangörer, publiken och vårt bokningsbolag LS-Tonart. Alla har trott på oss och det har fött vår framgång fortsätter han.”

Ny trummis blir istället ett för många välbekant namn. Per-Erik ”Lillen” Tagesson som under många år satt bakom trummorna i Scotts tar över trumpinnarna i VOIZE, och han har längtat efter att möta publiken igen!

”Det är enormt kul att få förtroendet att få kliva in efter Gas. Äntligen får jag möta publiken igen, som jag har saknat massor under mitt uppehåll!
Jag känner en härlig nytändning och ser en klar bild med driv och samtidigt en nyfikenhet i VOIZE. Det gör det väldigt spännande att få vara med att forma framtiden för bandet, berättar Lillen, nu kör vi!”
Lillen gör sin första spelning med bandet i februari, när man drar igång efter en månads semester.

”Det känns såklart tråkigt att Gas väljer att sluta. Han är en av bandets grundare och har alltid fyllt våra turnéer med skratt och galenskaper. Vi är tacksamma för allt som han gjort för bandet och önskar honom all lycka framöver!
Det känns samtidigt fantastisk att få in Lillen i VOIZE! Från första stund har det känts 100% rätt och vi får in en skön kille med massor av rutin, spelglädje och framförallt någon som vet vad dansare och arrangörer runtom landet vill ha. Det kan inte bli bättre än så säger bandets kapellmästare Magnus Meinert”.

Källa: Voize


Publicerad: