På klassisk mark

27 feb
Kvällsvy över Stora Valla
Kvällsvy över Stora Valla

I går kväll var jag på klassisk mark. Stora Valla i Degerfors. Där bevittnade jag en träningsmatch mellan IFK Ölme och Degerfors IF U21. En match som Ölme skulle ha vunnit. Men 2-2 är inte så illa.


Publicerad: 2014-02-27 09:03:44

Skönt att det återgår till det vanliga

24 feb
Måndag igen
Måndag igen

Så var då OS över för denna gången. Nu hoppas man få läsa om lite annat i tidningarna och höra om lite andra saker i radio. Jag vet många som längtat efter att OS ska ta slut. En del har längat långt innan OS ens drog i gång. Själv har jag spenderat 0 timmar framför tv:n. Har läst mininmalt om OS i tidningarna. Den enda OS dosen jag fått är när jag läst statusuppdateringarna på facebook.

Men men. Nu skiter vi i OS och vandrar vidare mot nya mål.

Min helg i bilder
Min helg i bilder

Helgen som varit har bjudit på mycket trevligheter och en hel del härlig kvalitetstid tillsammans med min broder. Så härligt det har varit. I lördags tog vi oss en kombinerad shopping/fotbollsresa till Karlstad. Där handlade vi lite diverse nödvändiga prylar samt bevittnade lite fotboll mellan IFK Ölme och Karlstad BK. Ölme vann med 3-2. Tjohoo!!!

Söndagen bjöd på en dans med Excess här på KCC. Underbart trevligt. Mer om detta kommer inom kort i bloggen. Då blir det även ett bildreportage från Harrys i Kristinehamn då Larz Kristerz var på besök.

Ha en fortsatt fin vecka alla läsare av bloggen.


Publicerad: 2014-02-24 18:39:06

Veckans dansband 9: Perry Band

24 feb
Perry Band
Perry Band

Denna vecka har vi landat i mitt älska landskap Värmland. I Västa Värmland på norra sidan av Kyrkviken, som är en avgränsad del av sjön Glafsfjorden hittar vi den lilla charmiga staden Arvika. I Arvika bor det ungefär 1400 invånare. Listan på kända ortsbor som växt upp och verkar här kan göras väldigt lång. Tuva Novotny skådespelerska, Elis Eriksson möbelsnickare, Annika Marberg sångerska, Björn J:son Lindh pianist och kompositör plus en rad olika konstnärer och musiker. En annan kändis från bygden där racerföraren Kenny Bräck som kommer från Glava som är en liten ort utanför Arvika.

Veckans dansband har jag så klart också hämtat härifrån. Ett band som såg dagens ljus så sent som 2011. Men samtliga medlemmar är inga amatörer för det. Här finns rutin så det räcker och blir över. Flera av medlemmarna har pysslat musik innan dom ens lärde sig att gå. Gräver man i historieböckerna efter band som medlemmarna spelat i så dyker band hittar man flera välkända namn. Country Family, Ji Coos, Manfreds, Johnny Sandins och Pär-Rhunes är några av dem.

Diverse dansband
Diverse dansband

Innan man tog namnet Perry Band spelade man som Roger Lööfs. För att få en mjuk övergång till det nya bandet kom man på en genialisk idé. På ”premiärspelningen” i Norge spelade man Roger Lööfs upp till dans och kvällen inleddes precis som vanligt. Under pausen skedde förändringen. När bandet kom tillbaka på scenen hade de bytt såväl kläder som backdrop och bandet hade fått ett nytt namn – Perry Band.

Perry band live
Perry band live

Den gemensamma nämnaren för medlemmarna är countrymusiken Tidigare spelar man mycket mer klassisk mogen dansband. Det har man ändrat lite på nu. Men tanken är inte alls att Perry Band ska vara något modernt dansband, inte alls. Men har man med sig medlemmar som har en massa av country och rock i sig, passar Perry Band förstås på att utnyttja det.

Men varför döpte man namnet bandet Perry band? Man hade ju lika gärna kunnat ta namnet Rolf-Thomaz, Hans-Thomas med Liselotte eller något annat mer dansbandsklingande. Perry är ett Arvikauttryck som betyder … perfekt … eller något sådant. Och perfekt är just vad deras musik är för att få fart på dansfötterna. Man rycks med och kan inte så still.

Speltillfällena för Perry band är allt från privata fester till spelningar i bygdegårdar, folket hus och parker, dansrestauranger. Inget ställe för stort eller litet. Närheten till Norge gör att man gärna åker över dit och spelar upp till dans. Där har publiken verkligen tagit bandet till sitt hjärta.

Medlemmarna i Perry Band
Medlemmarna i Perry Band

Bandet består av:
Liselotte Sivertesen Carlson – Giatrr, sax, sång, klaviatur
Thomas Carlson – Gitarr, sång, munspel
Rolf Haglund – Gitarr, Bas, Kör
Hans Johansson – Trummor, Sång


Publicerad:

Grattis Elisas till grammisen

19 feb
Foto lånat från posh24.se
Foto lånat från posh24.se

Vi säger STORT GRATTIS till Elisas blev 2014 års vinnare av en Grammis i kategorin ”Årets Dansband” när den årliga Grammisgalan hölls under onsdagen. Grattis än en gång till en grammis för albumet ”Be mig ! Se mig ! Ge mig !”


Publicerad: 2014-02-19 21:08:41

En vanlig tisdag

19 feb

Det är bara en helt vanlig tisdag i mitt enkla lilla liv. Har jobbat idag. Det har gått som på rälls måste jag säga. Har löst lite saker och fått lite klarheter i lite andra saker vilket känns gott.

Efter jobbet blev det att sätta sig på bussen till grannstaden Karlstad för att senare på kvällen vara med på ett styrelsemöte i en förening jag är medlem i.

Knastret Karlstad
Knastret Karlstad

Innan mötet han jag med en sväng på stan där jag besökte Knastret. En butik ni bör besöka om ni gillar skivor. Butiken ligger mitt emot Arkaden inne gården nere i källaren. Följ skylten som står på Östra Torggatan. Det ser väl inte så inbjudande ut att gå in i entrén som är totalt nerklottrad. Väl nere i källarlokalen är det fint ordning och reda. Här kan man göra fynd. Gamla vinyl-lp från tio kronor och cd-skivor från fem kronor stycket är något av det som erbjuds. Det är lite som att kliva tillbaks i tiden lite. Här kan man lätt fastna, eftersom det finns så mycket kuliga skivor att titta på. Det blev även en sväng i mitt i city innan klockan rann i väg och det var dags att knata till mötet

Karlstad Domkyrka
Karlstad Domkyrka

Från torget är det alls långt till vår möteslokal. Känns skönt med en så central lokal ett stenkast från Kyrkan. Idag var det mycket att ta upp inför stundande årsmöte eller ombudsmöte som det kallas. Känns riktigt meningsfullt att bidra med det jag kan. Man blir påmind på varje möte att det alltid finns saker att arbeta med för ett mer tolerant och anpassat Sverige för alla oavsett vem man är.

Trafik i Karlstad
Trafik i Karlstad

Efter mötet avslutats fick jag skjuts in till resecentrum för att sedan ta bussen hem till Kristinehamn. När det är bättre vädret och jag har sällskap brukar jag gåt till resecentrum. Det är en lagom promenad. Men idag stannade jag kvar lite för länge på mötet. Och för att inte riskera att missa bussen och behöva vänta en timme blev det bil in till resecentrum.

Hemma i Lusasken var jag strax efter klockan tio. Då är det skönt att varva ner framför datorn. Ha en fortsatt fin vecka.


Publicerad:

Veckans dansband 8: West Lights

17 feb
West Lights
West Lights

Denna vecka har vi hamnat i en liten ort som blivit rikskända för att få fram bra dansmusik.
Vi är i en liten tätort i Dalarna som heter Älvdalen. I kommunen bor det ungefär 1800 personer. Kändisar på orten är bland andra Albin Hagström som är mest känd för sina musikinstrument Hagström och då framför allt dragspel. Här hittar vi även skidskytten Lotten Sjödén, vissångerskan Kerstin Forslund och de som kanske är mest kända ute i landet nämligen Larz Kristerz orkester.

Men det är inte enbart Lars Kristerz som kommer från denna vackra byggd. Här ifrån kommer även veckans dansband som heter West Lights. Bandet spelar dansmusik kryddat med ett härligt countrysound.

Bandet West Lights består a fem härliga musikanter. Fyra medlemmar i bandet Bengt, Daniel, Göran & Gunnar kommer ifrån Älvdalen, femte medlemmen Kent kommer ifrån Vasaloppsbyn Oxberg i Mora kommun. Samliga medlemmar har erfarenheter från andra band som man spelat med. Man spelade på fyra medlemmar till en början men i oktober 2012 började Gunnar Korsmoe i bandet på steelguitar & dobro.

West Lights live på scenen
West Lights live på scenen

Man började på våren 2011 träffas och spela lite mest på skoj. Men man märkte snart att efter många års uppehåll börjar det klia ordentligt i fingrarna och man vill damma av instrumenten.
Så i februari 2012 fick bandet sin första spelning.

Men man kunde ju inte spela utan att ha ett namn? Arrangören måste ju kunna annonsera ut ett namn. Sagt och gjort började man klura på vad bandet ska heta. Efter många funderingar och förslag fram och tillbakaföreslog trummisen Daniel: West Lights. De andra i bandet tyckte det lät bra och så fick det bli.

På skivsidan har man gett ut en demoskiva som man skickar till arrangörer som ör nyfikna på att boka bandet. En ”riktig” skivinspelning är planerad för framtiden, men exakt när man kommer igång med detta är inte riktigt klart ännu.

Att synas och höras är viktigt. Förra året var man med på Siljanstoppen i flera veckor. Detta gav verkligen resultat och flera arrangörer hörde även av sig till radion för att få fatt i grabbarna.

West Lights
West Lights

Bandet består av:
Bengt Andersson: Sång, keyboard, gitarr & Saxofon.
Daniel Johansson: Sång & trummor.
Göran Back: Gitarr.
Kent Manfredsson: Bas & körsång.
Gunnar Korsmoe: Steelguitar, dobro, dragspel & körsång.

Här kommer ett smakprov på bandet.


Publicerad:

Martinez premiärspelar på Vallsta Bygdegård

16 feb
Martinez premiärspelar på Vallsta Bygdegård
Martinez premiärspelar på Vallsta Bygdegård

Då var det klart att Vallsta Bygdegård kommer arrangera dans. Detta är ett populärt nygammalt ställe som slår upp portarna för dans igen. Fredagen 28/2 mellan 20-24 blir det nypremiär med otroligt populära Martinez.

Den 28 Mars kommer Jive och 25 April blir det Extas som svarar för dansmusiken.


Publicerad: 2014-02-16 00:07:24

Holens förgyllde söndagsdansen i Storfors

12 feb
Storfors i snöslask
Storfors i snöslask

Härliga söndag. Vaknade till liv efter gårdagens dans till Claes Lövgrens och var lite småtrött. Men efter lite frukost var man på G igen. Tänkte ta mig en promenad men det snöade så in i baljan att jag avstod det hela. Funderade ett tag på om det skulle snö hela dagen och om det över huvudtaget skulle vara några som gav sig ut i denna vädret för en dans. Men det var det ju.

Bussen parkerad utanför Kulturhuset
Bussen parkerad utanför Kulturhuset

Strax innan klockan två på eftermiddagen upphörde snöandet och hoppet tändes upp. Idag skulle jag bege mig ensam till Storfors på dans. Då kanske ni undrar hur man tar sig till vildmarken i Storfors en söndag? Jo man åker kollektivt så klart, precis som orkestern gör. Det är roligare att åka tillsammans. 15.10 rullade den gula faran i väg norr över. Rullande efter en halvtimma ungefär är jag framme i Storfors som dagen till ära bjöd på snöslask.

Jag tog en tur runt Storfors centrum och tog några bilder till bloggen. Besökte Konsum där jag konsumerade en baguett och lite dryck till kvällens paus. Allt verkade så fridfullt denna söndagseftermiddag. Det var inte mycket liv och rörelse i denna lilla by. Kanske låg alla och viljade efter strapatserna dagen innan? Jag såg på en affisch att man har Rallypub dagen innan med Jönssonz. Var säkert bra drag.

Så här ser det ut från scenen
Så här ser det ut från scenen

Bra drag skulle det även bli denna eftermiddag. Efter att jag plåtat klart begav jag mig till Storfors Kulturhus som Folkets Hus numera heter. Där hade kvällens orkester Holens riggat upp sina instrument och var i färd med att börja med soundcheck. Proffs som dom är behövdes det inte många låtar innan Kent och dom andra var nöjda. Jag funderade lite kort om dom fått till ”det perfekta ljudet”. Och med tanke på deras leende var det nog så.

Moncia, Roger, Kent och Jerka
Moncia, Roger, Kent och Jerka

Innan avspark blev det lite prat i logen om det ena än det andra. Inte så att vi försökte rädda världen men ändå. Lite kaffe och läsk intogs för lite ny färsk energi. Detta var bandets tredje spelning denna helg. Man hade i fredags spelat i Folkparken Avesta för PRO. Lördagen på ett privat fest i något som heter Marmorbyn. Ett samhälle i Vingåkers kommun beläget vid sjön Kolsnaren mitt emellan Katrineholm och Vingåker i Södermanland. Och idag var det så dags att underhålla med sin sprudlande dansmusik i Storfors.

Jerka med sin skönsång
Jerka med sin skönsång

Lika punktligt som tåget till Bålsta knackade Jerka in till första dansen. Jag har beskrivit det förr på samma sätt men det ser verkligen ut som en getingsvärm när golvet fylls till bredden av glada dansare. Jag kan inte förstå hur man kan tillåta 590 personer danslokalen ”Galejan” men det står i alla fall på en skylt från brandmyndigheten. Denna kväll var det ungefär 155 personer på plats. Jag hade hoppats på exakt 156 för det var just det som jag tippade. Men man kan ju inte ha rätt jämt.

Roger briljerar med sitt dragspel
Roger briljerar med sitt dragspel

Holens spelade väldigt varierande dansmusik med tungvikten på mogen dansmusik. Det bjuds på bugg, foxtrot, vals, tango, pariserpolka och schottis. Ingenting verkar vara omöjligt för detta gäng Gamla godingar blandas med nya godingar och en del egna låtar med dessutom.

Danspublik
Danspublik

Det är riktigt mysigt på danserna i Storfors. Det innefinner sig en slags familjärstämning. Trevliga dansorkestrar, trevlig danspublik och genomtrevliga arrangörer är en del av receptet för dessa trevliga söndagar. Har du varit i Storfors så har du absolut missar något. Har du inte dansar till Holens kan jag även där meddela att du missat något.

holen140209

Föregående kväll med Claes Lövgrens hade något gemensamt med kvällen i Storfors. Det jag söker efter kallas extranummer. Man kan ju inte lämna en publik i extas. Innan orkestern packade ihop blev det lite fotograferande i baren. Jag dröjde mig kvar under nerpackningen i väntan på att min buss hem till Lusasken skulle avgå. För er som inte vet det så kallas Kristinehamn för Lusasken. Med kvarten kvar innan min buss skulle avgå tackade jag av orkestern som hade en tur hem till Vingåker.

Dansbandsglamour
Dansbandsglamour

Publicerad: 2014-02-12 10:28:48

Full fart i Brunnsparken trots OS och Mello på tv

12 feb
Bandet in action
Bandet in action

Trots OS och Melodifestivalen på tv var det full fart i dansen på Brunnsparken Örebro. Det bevittnar väl inte om vad folk föredrar. Lite social tillvaro framför att vara ensamma hemma en lördag kväll. En bit över 500 personer kom och svängde loss till Claes Lövgrens svängiga toner. Det var till och med kö för att komma in. Vi startade från Kristinehamn ungefär kvart i åtta och kom fram ungefär en timma senare.

Exakt enligt tidschemat räknade Andreas Ekenmo in till kvällens första dans som inleddes av Nyckeln till mitt hjärta av Keith Almgren och Yngvar Gregersen. Golvet fylldes snabbt av dansglada människor. Riktigt underbart att se.

En leeende Claes Lövgren
En leeende Claes Lövgren
Carl-Johan Andy, Annti och Ante
Carl-Johan Andy, Annti och Ante

Claes och grabbarna var på ett enastående spelhumör som alltid. Det är så härligt att se och höra vilket härligt gäng Lövgrens är. Nya fräscha låtar på repan samtidigt som en del av dom äldre låtarna som hängt med ett tag har fått nya arrangemang. Har man hört en del låtar rätt ofta så vet man ungefär hur det kommer att låta. Därför var det extra skoj att höra att man arrangerat om en del låtar. Det är så man håller repertoaren levande.

Om någon vecka så släpper bandet ett nytt färskt album ned titeln ”Vi börjar om igen”. Kanske en passande titel på skivan eftersom man på något sätt börjat om med nya medlemmar för något år sedan. Det bjöds på en del smakprov från skivan och det lät jättebra måste jag säga. Så detta är en platta jag ser fram emot.

Claes med sitt dragspel
Claes med sitt dragspel

Bugg, foxtrot, schottis, hambo och pariserpolka hinner grabbarna med innan det är dags för kvällens paus Trots att det är mycket folk går det relativt snabbt att få sitt fika. Denna kväll hade man tre olika försäljningsställen. Det är inte roligt att behöva köa hela pausen för att få sig lite fika. Men denna kväll gick det som på rälls.

Det finns kvällar som man inte vill ska ta slut så fort. Detta var en sådan kväll. Men allt har ju tyvärr ett slut. Applåderna ville inte ta slut så när sista dansen ebbat ut blev det verkligen åka av. Som överraskning hade boysen knåpat ihop ett rockmedley som säkert skulle ha åkt fast för fortkörning om det vore ute på vägarna. Ett riktigt svängigt sådant Tack Claes Lövgrens för detta.

Andys snygga trummor
Andys snygga trummor

Efter lite eftersnack med orkestern blev så dags att styra kosan hemåt Kristinehamn igen och ladda batterierna för morgondagens dans med Holens i Storfors Folkets Hus där Korpen Karlskoga har söndagsdanser.

Här följer lite fler bilder från kvällen:

Andy med sina trummor
Andy med sina trummor

Ante, Carl-Johan och Claes
Ante, Carl-Johan och Claes
Anti med sin sax
Anti med sin sax

Publicerad:

Alice Babs – Vila i frid

11 feb
Alice Babs - Vila i frid
Alice Babs – Vila i frid

Alice Babs har idag gått ur tiden och lämnat jordelivet.

HAlice som kom från Västervik blev 90 år gammal.

Jag låter Thrleifs saxar bjuda er på ett medley på några av hennes mest kända låtar.


Publicerad: 2014-02-11 19:21:20

Underbara Matz Rogers i Storfors!

11 feb
Matz Rogers buss
Matz Rogers buss
Matz Rogers har riggat upp
Matz Rogers har riggat upp

Det är något speciellt med saxar i dansband. Ännu mera speciellt med två saxar. Det var just två saxar som jag fick uppleva idag. Jag besökte nämligen söndagsdansen Storfors där Matz Rogers från Fryksdalen bjöd upp till dans. Vi packade fikakorg och for upp till ett vintrigt Storfors.

Matz Rogers in action
Matz Rogers in action

Matz Rogers spelar genuin mogen dansmusik med mycket saxar. Det gillas! Man inledde kvällen med fyra lugna danser för att sedan växelvis spela 2 lugna 2 snabba med var 4.e gammal. Det märks att Matz Rogers gillar det dom gör. Idel glada miner på scenen som smittar av sig på danspubliken.

Underbart med två saxar
Underbart med två saxar
Roger och Lennart
Roger och Lennart

Orkestern Matz Rogers startades redan i mitten av 70-talet. Ska man hårdra det dela så har dagens sättning har spelat ihop sen 2012, där gitarristen Ulf Gullbrant är det färskaste medlemmen i bandet. Samtliga medlemmar har sedan 60-talet spelat i olika konstellationer. Så ni förstår att det är rutinerade musiker på scenen denna afton.

Roger och Janne
Roger och Janne

Många var dom som jag pratade med som öste beröm över orkestern. Just detta att dom har två saxar gillar jag säger en dansare som är på plats i stort sett varje söndag i Storfors.

matzrogv1403

Orkestern spelar på och aviserar att man snart är framme vid det som kallas ”Kaffevalsen”. Alltså lite vals innan det är dags att gå på kaffepaus. Här kan man snacka dom äkta spelglädje. Funderar lite skämtsamt på hur många verser det är på vissa gammaldanslåtar. Men kul har dom, både på golvet och på scenen. Det är ju det som är huvudsaken.

Jag har ju hyllat bandet för sina två saxar och deras fantastiska instrumentala saxlåtar.

Matz Rogers in action
Matz Rogers in action
Ulf och Calle
Ulf och Calle
Matz Rogers
Matz Rogers

Publicerad:

Veckans dansband 7: MejDej

10 feb
MejDej
MejDej Fotomontage: Markus Redman

I dag har vi tagit oss till Dalsland och den lilla orten Brålanda. Tätorten är belägen cirka 24 kilometer norr om Vänersborg. Genom Brålanda går E45 så tyvärr är väl detta en ort som man bara lite obemärkt passerar förbi. Här i Brålanda hittar vi veckans dansband som kallar sig för MejDej. Fem ”ungdomar” som brinner för musiken och för att sprida glädje.

Bandet är alldeles i början av sin karriär som dansbandsmusiker och startade upp bandet under 2012. Att det skulle bli dansmusik för gänget var inte en självklarhet. Flera musiker i bandet har sysslat med det mesta inom musiken förutom dansband.

Trumslagaren Peter Hecktor och keyboardisten Christian Karlsson spelade i början med ett coverband men kände att man vill testa en ny bana rent musikaliskt. Man började se sig om efter nya musiker. Efter lite kontakter så hade man så ett band och MejDej hade sett dagens ljus.

Innan man ens hade en repertoar hade man redan fått tre spelningar. Kanske inte det mest optimala då man på mycket kort tid raskt fick öva in ett 40-tal låtar. Men man lär så länge man lever sägs det. När spelningarna var avverkade tog man ett break för att repa in lite nytt material och försöka skaffa sig ett eget sound för att inte låta som ”alla andra”. Stilen för MejDej stil är modern dansmusik.

MejDej live på scenen
MejDej live på scenen

Även om man inte hållt på så många år har man flera minnesvärda spelningar. Man har spelat nonstop med bland andra Kindbergs, Scotts och Date. En av de mest minnesvärd spelningarna hittills var på Åsebro festplats tillsammans med Scandix som återuppstod för en kväll. 1200 dansare kom till festplatsen. I oktober spelade man på ”stordansen”, en dansgala som årligen går av stapeln i Frändefors. Där fick man dela scen med Scotts. Man har blivit mycket väl mottagna av danspubliken som lovordat bandet.

Aktuellt för bandet är att man nyss släppt en singel med titeln ”How will i know”. Låten är skriven av Thomas Berglund ,Michael Ländin och Anders Lundqvist. Efter bara några få lyssningar kan jag konstatera att det är ett riktigt mästerverk i form av en riktig mysfox. Denna låt kommer utan tvekan bli en ”floorfiller” ute på dansbanorna där MejDej spelar upp. Singeln ger garanterat mersmak! När jag lyssnat klart på låten är det inte alls svårt att trycka på repeatknappen.

Den 29 mars är det dags igen för en nonstop spelning på Arena Vänersborg tillsammans med Arvingarna. Sen kommer man framöver att spela på bland annat, Träffen Båberg, Liseberg, Lane Loge nonstop med Fagerströms, Åsebro festplats nonstop med Date. Man har även spelningar inbokade på ålandsbåtarna Viking Line Rosella och Birka Stockholm.

Medlemmarna i MejDej
Medlemmarna i MejDej

Bandet består av:
Josefin Dahlqvist – sång
Christian Karlsson – keyboard
Tobias Frendberg – gitarr
Wictor Eriksson – bas
Peter Hecktor – trummor


Publicerad: 2014-02-10 00:26:22

Inget OS för min del

9 feb
Bojkott
Bojkott

Överallt är det fina affischer i stan om OS. OS hit och OS dit. Som om jag skulle bry mig om OS. Men jag kommer inte titta. Det beror inte på att jag saknar dom kanalerna som sänder OS i år.

Jag vet många som ser det som en självklarhet att inte titta. Många bojkottar OS i protest mot ryska kränkningar av mänskliga rättigheter.

Så det enda dos av OS är väl den passiva dosen. Det man hör på radion när man åker buss eller hör andra på bussen prata om det.

När jag gick i skolan fick vi lära oss att alla är lika värda oavsett vem man är. Det har jag tagit fasta på.


Publicerad: 2014-02-09 17:39:54

Janssons med Towe Widerberg

8 feb

Janssons med Towe Widerberg
Janssons med Towe Widerberg

Towe Widerberg känd från Streaplers och egna bandet Towe Widerbergs är åter i hetluften på dansbanorna. Nu som frontfigur i bandet Janssons som utgår från Enköping.

Premiären med Towe Widerberg & Janssons Orkester gick av stapeln i fredags den 7 februari. 320 glada dansare kom till Pingvinen i Eskilstuna för att svänga sina lurviga. Både orkestern, publiken och arrangören var mer än nöjda med kvällen.


Publicerad: 2014-02-08 01:07:41

Casanovas vann årets manifestpris i kategorin Dansband

7 feb
Casanovas - Stolta vinnare av Manifest 2014
Casanovas – Stolta vinnare av Manifest 2014

Vi säger STORT GRATTIS till Casanovas och alla inblandade kring deras album ”Sommaren i Sverige. Bandet är nämligen årets vinnare av Manifestpriset 2014 i kategorin dansband.

Juryns motivering lyder:
”Med en förmåga att kombinera eget material med svenska och internationella hits har detta väletablerade band gjort ett album som är stadigt förankrat i den moderna dansbandsmusiken och som samtidigt uppfyller de krav som dansbandstraditionen ställer.”

Övriga tävlande dansband var:
Perikles – Vicken fest (Atenzia Records)
Martinez – Fram och tillbaka (Atenzia Records)
Per-Håkans – Full fart framåt (Sann Records)

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den ”alternativa Grammisen”, där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med att tävla.


Publicerad: 2014-02-07 21:41:26

En ensam kanelbulle

5 feb
En ensam kanelbulle
En ensam kanelbulle

Tar just ni en ensam fika med en lite allt mer ensam kanelbulle.
Är man som mig allergisk mot all form av mandel, nötter och choklad finns det inte så mycket att välja på när man går på konditorier och caféer. Ostmacka brukar vara ett säkert kort eller ensam kanelbulle.


Publicerad: 2014-02-05 18:24:19