Veckans dansband 14: Enjoy

31 mar
Enjoy
Enjoy

Denna vecka har vi tagit oss ner till Skåneland för att finna veckans dansband. Vi har tagit oss till den lilla kommuen Skurup. Tätorten är ett typiskt järnvägssamhälle som vuxit fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. På listan över kända Skurupsbor finner vi bland andra Anne Lundberg programledare på svt, författaren Sara Gilliard och skådespelaren Thomas Segerström för att nämna några. I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag först hade lite problem med att hitta kändisar från Skurup.Men till slut ploppade dom upp en efter en.

Här i staden finns även ett band som spelat ihop i över elva år. Bandet Enjoy startades 2003.
Bandet vill inte stoppas in i ett speciellt fack utan man spelar det mesta för dom flesta kan man säga. Man är lika mycket modernt dansband som party/coverband. En av bandets största fördelar och framgångsfaktorer är att man tillgodoser den breda publiken, både ung som gammal.

Enjoy live på scenen
Enjoy live på scenen

Enjoy består av fyra grabbar som vet vad dom vill med musiken. Som vi berättat tidigare är dom ett ”allroundband”. Man växlar med enkelhet från dansband till partyband och dom spelar lika ofta upp till dans på ett folkets hus, en folkpark eller en dansrestaurang som när dom utför konsert på den hippaste nattklubben. Sedan starten har man i skrivande stund utfört ca 500 spelningar. Man har genom åren byggt upp en stabil grund både vad gäller låtmaterial och utrustning.

Allt detta är en viktig ingrediens för bästa framträdandet. Positivt tänkande, driv, framtidstro, ett glatt humör och en massa hårt arbete tillhör bandets vardag. Man spelar mesta dels i Södra Sverige men har hela Sverige som spelplats. Inget arrangemang är för litet eller för stort för Enjoy.

2010 var bandet med i Sveriges radios tävling Svensktoppen nästa med låten ”De é du”. Låten fastnade likt ett tuggummi i huvudet hos lyssnarna som gav den en finalplats. Dom vann tyvärr inte men fick i alla fall uppträda live och visa upp sig för publik vilket är enormt viktigt för att nå ut och hitta ny publik.

På skivfronten har gett ut två singlar. 2009 kom första skivan. En maxi-singel som hette ”Summer night”. Skivan fick god kritik i media av recensenterna. Två av låtarna från skivan har vidareutgivits på samlingsskivor från bland annat Mr Music.

Medlemmarna i Enjoy
Medlemmarna i Enjoy

Bandet består av:
Micke Jönsson som bandets frontfigur på sång och gitarr.
Marcus Jönsson som trakterar gitarren med bravur.
Mattias Nilsson är bandets kapellmästare och som sköter om klaviaturen
Andreas Kellerman som håller takten med sina trummor


Publicerad: 2014-03-31 22:52:20

En vardagsbild

31 mar
Kul att åka buss till jobbet
Kul att åka buss till jobbet

En lite vardagsbild från mitt liv. Så här kan de se ut när jag åker buss till mitt arbete.


Publicerad:

Våren är här

27 mar
Skilla i trädgården
Skilla i trädgården

Nu är våren ändå här. Det har jag bestämt i alla fall. I min trädgård växer det Skilla överallt i rabatten och det kommer bara på några dagar att sprida sig över hela gräsmattan. Underbart med vår och värme. Nu vill vi inte ha något mer bakslag vädermässigt.
Så nu siktar vi med full fart framåt.


Publicerad: 2014-03-27 17:44:11

Härliga Kristinehamn

25 mar
Trädgårdsgatan i Kristinehamn
Trädgårdsgatan i Kristinehamn

Så här vackert är det i Kristinehamn. Jag tog mig för några dagar sen en promenad efter jobbet för att dokumentera Kristinehamns innerstadsmiljöer.


Publicerad: 2014-03-25 00:38:15

Veckans dansband 13: Dreams

24 mar
Dreams
Dreams

Veckans dansband hittar vi Västergötland. Vi har gjort nedslag den lilla kommunen Gullspång med sina knappt 1200 invånare. På listan över kända Gullspångingar hittar vi bland annat fotbollsspelaren Olof Mellberg, sångerskan Linda Bengtzing samt kände Röde Orm-författaren Frans G. Bengtsson som under 15 års tid var bosatt på Ribbingsfors Herrgård, strax utanför Gullspång.

Dreams är en orkester som såg dagens ljus en kall vinterdag i Mars 2005. Redan från starten har målsättningen varit att roa och underhålla folk samtidigt som man själv har det kul.
Det var Magnus Gustavsson på klaviatur och sång samt Per Johansson trummor och sång som startade bandet som ett litet fritidsprojekt för att dämpa den värsta dansbandsabstinensen som funnits sen barnsben. Man letade sedan efter en sångare och hittade fyndet Joakim Rönnqvist och magi uppstod direkt. Sedan anslöt sig Urban Högberg på bas. Bandets medlemmar från starten var Magnus Gustafsson, Per Johansson, Joakim Rönnqvist och Urban Högberg.

Första uppsättningen av Dreams
Första uppsättningen av Dreams

Samtliga dessa medlemmar hade stora erfarenheter från andra orkestrar som bland annat Skagers, Attraction, Twins och Rios.

Bandet spelade i början fräscha mogenlåtar med sväng. I början spelar man på lite privata tillställningar, och lite mindre ställen både i Sverige Norge och på en del båtar. Men med tiden ökar antalet spelkvällar och man blir bokade och större ställen och diverse dansfestivaler.

2008 slutar Magnus i bandet och lämnar över till Jocke som tar över rodret som delägare av bandet vid sidan av Per samtidigt som man fick nya visioner och mål. Man ändrar stilen lite
och inriktar sig mer på modern dansmusik eller dansbandspop om man så vill.

2010 var man med och tävlande i Härnösand Grand Prix för dansband. En tävling som man vann. Vinsten resulterade i inspelade singeln ”Kyssarna du gav mig”. Två år senare kommer bandets debutalbum ”Drömmar” som lovordas i media. På deras debutalbum blandade man nyskrivet material med sköna covers på både svenska och engelska.

Dreams har byggt upp en stor publik som följer bandet land och rike runt. Man är flitigt bokade på flera av landets mest populära dansmaror och dansfestivaler.

Under 2013 fick man äran att vara med i Bingolottos dansbandstävling för nya band på väg upp. Man tävlade med Per Gessles låt ”Spegelboll”. Dock fick man se sig besegrade av Excess som vann deltävlingen. Men man hade i alla fall fått visat upp sig i tv och förmedlat sin musik på bästa sändningstid.

Dreams
Dreams

Efter lite medlemsbyten är man taggade som bara den. Just nu håller man på att färdigställa sitt andra album som man beräknas släppa under året.


Publicerad: 2014-03-24 17:51:36

Full fart i Storfors

23 mar
Hedins i Storfors Kulturhus
Hedins i Storfors Kulturhus

Just nu är det Full fart på dansen Storfors. Oj oj oj vad mycket folk det är i Storfors. Har aldrig skådat så många dansare här uppe. Det doftar säsongsrekord. Hedins Orkester spelar och stämningen är på topp. Vad men kan man begära?


Publicerad: 2014-03-23 19:36:03

Redo inför dansen i Storfors

23 mar
Jag inför dansen i Storfors
Jag inför dansen i Storfors

Nu är jag redo inför dansen med Hedins i kväll. Röda chinos från WinWin Carlings. Skortan från Selected Jack´n Jones och så jackan Wesc.

Ska bli riktigt kul att för första gången få höra trion live. Hoppas på mycket folk och en härlig stämning som det brukar vara i Storfors.


Publicerad:

Floridos har lagt ner

19 mar
Floridos. Montage: Markus
Floridos. Montage: Markus

Fkoridos orkester meddelar fina sin facebooksida att man lagt ner bandet. Så här skriver dom. ”Som vissa kanske har märkt har vi i Floridos inga inbokade spelningar, Floridos är så att säga nedlagt. Vi kommer inte fortsätta ihop som band utan ni kommer i så fall se oss i framtiden nya konstellationer. Vi tackar alla som har bokat oss och varit ute och dansat till oss. Vi vill även passa på att tacka alla de som på något sätt hjälpt oss på vägen. Varma hälsningar från Roffe, Peter, Fredrik, Pontus och Johan

Så här bra lät Floridos medans dom höll på


Publicerad: 2014-03-19 01:09:25

Med Wizex i Forshaga

18 mar
Wizex
Wizex

Det är få dansband som kan stoltsera med att man har över 40 år i folkparkens tjänst. Men det finns ett band som i dubbel bemärkelse kan stoltsera med detta, nämligen skånska Wizex orkester. I lördags spelade detta eminenta band upp till dans i Forshaga Folkets Hus. När dom är där kan man ju så klart inte sitta hemma och dega trots att det var melodifestivalfinal. Men med tanke på den musikaliska kvlaitén som varit om man bortser från ungefär tre låtar så visste jag att jag skulle få en större musikalisk behållning i Forshaga.

Wizex på scenen
Wizex på scenen

Sagt och gjort så tog broder och jag med oss en tjejkompis som liksom oss är Wizexfrälst. Strax efter halv åtta puttrade vi i sakta mak i väg med Forshaga som destination. Det var inte så värst mycket bilar ute på vägarna så resan gick smärtfritt. Med härlig dansmusik i stereon går ju allt som en dans. Ungefär 20 minuter innan dansen skulle ta sin början så parkerade vi kärran på parkeringen. Mycket bilar stod redan på parkeringen och det fanns även plats för några till. Det bådade gott.

Erik och Dan in action
Erik och Dan in action

När jag satt i bilen på väg till Forshaga visste jag att jag skulle få uppleva något mer än en ”vanlig” danskväll. De Wizexkvällar jag varit på har alltid varit något utöver det vanliga. Detta band är verkligen ett unikum i dansbandssverige. Få band är så genommusikaliska som Wizex. Det är fröjd för både örat och ögat att se och höra detta band. Samtidigt som man bjuder på härlig dansmusik så bjuder man samtidigt på en show.

Anna och Thomas
Anna och Thomas

Under hösten 2013 släppte orkestern det kritikerrosade albumet ”40 år i Folkarparkens tjänst” som är ett jubileumsalbum. Ett album som jag ger full pott i betyg, Ofta när band gör jubileumsplattor så samlar man ihop låtar från tidigare skivor och ger ut på nytt. Det har även Wizex gjort. Men dom skiljer sig på en punkt. Samtliga 18 låtar har fått nya snygga arrangemang av mästaren Erik Iversen. Det märks att man lagt ner stor möda för att ge dessa odödliga klassiker nytt liv. Många av dessa låtar spelade man live i Forshaga. Jag njöt från första till sista låt. Man spelade inte en enda dålig låt på hela kvällen. Och dessutom blandar man och ger så otroligt mycket så det blir stor variation på danskvällen. Har man spelat i över 40 år så man ju en enorm stor låtkista att ösa ur, både vad gäller covers och egna låtar.

Wizex in action
Wizex in action

Den ena hitlåten av löste den andra. Kul att även höra Thomas sjunga på dansk Jag hade förövrigt en liten diskussion med min bror om just Kim Larsens låt ”Lille du” som Thomas framförde. Matz Bladhs har ju spelat in den på svenska med ny text av Ulf Georgsson. Jag förstår inte riktigt var man gör en ny svensk text när Danne Stråhed redan gjort den på svenska. Han har för övrigt spelat in den med Chinox. Nog om detta.

Thomas in action
Thomas in action
Anna med sin underbara röst
Anna med sin underbara röst

wizexfoh1418

Åter till scenen i Forshaga Folkets Hus när Wizex ger gärnet på scenen. Anna och Thomas tillsammans är lika självklart som 1+1. Sådan personkemi som dessa har måste vara unikt. Tillsammans med dom övriga i bandet så förstår ni kanske hur bra detta är. Har ni inte upplevt Wizex live förut så gör det. Ni kommer inte att bli besvikna.

Mäster Erik
Mäster Erik
Dan
Dan

Det är just sådana här kvällar man aldrig önskade skulle ta slut. Men tyvärr var det ju så att klockan tickade i väg och det var dags för bandet att spela kvällens sista låtar. Sådana här kvällar lever man länge på. Både jag, min bror och vår vän Carina var rörande överens om att vi snart måste uppleva Wizex live igen. Får kolla på deras spelplan i fall dom närmar sig Värmland eller något annat trevligt ställe. Efter lite trevligt eftersnack med bandet samt fotografering bar det hemåt.

Här följer fler bilder från kvällen.

Dansgolvet
Dansgolvet
Danspublik
Danspublik
Tommy med sin sax
Tommy med sin sax
Allan med sina trummor
Allan med sina trummor

wizexfoh1418

Anna och Thomas
Anna och Thomas
Thomas showar
Thomas showar
Retromickar så klart.
Retromickar så klart.
Wizex turnébuss
Wizex turnébuss

Publicerad: 2014-03-18 15:44:00

Mina bilder i NKP

17 mar
Mina bilder i NKP
Mina bilder i NKP

Det är inte lite fräckt att slå upp sportsidorna i dagens NKP och se sina egna bilder publicerade. Riktigt kul att dom kom med och att tidningen gillade dom. Nu ska jag smyga i väg till jobbet.
Ha en bra dag allesammans


Publicerad: 2014-03-17 08:23:12

Veckans dansband 12: Remlénz

17 mar
Remlénz orkester 2014
Remlénz orkester 2014

Svedala är en tätort i Skåne belägen 18 kilometer sydost om Malmö. Från orten kommer bland andra Handbollsspelaren Andreas Folkstrand som spelar för det norska klubblaget Halden Topphåndball, skådespelaren Edvin Granel, golfspelaren Peter Hanson och sångaren Oscar Zia . Här hittar vi även Remlénz orkester.

Börjar man rota i Remléns historia så började det egentligen redan 1965, då bröderna Gert och Christer Jönsson tillsammans med kompisen Janne Jönsson ett par andra killar bildade popgruppen ”Treats”. Man spelade på och fick en del spelningar runt om i Skåne.

1976 gick man över till en mer dansant repertoar och spelningarna började trilla in en efter en, samtidigt som man bytte man namn till ”Ajax”.

Ajax Orkester
Ajax Orkester

Medlemmar kom och gick i bandet men trion ”Jönsson” bestod i bandet fram tills 1982 då Christer slutade. Kort därefter utökade man orkestern med en kvinnlig sångerska vid namn Camilla Lindgren. Spelningarna rullade på och ökade med åren i allt snabbare takt.

1994 stod orkestern inför ett vägval om man skulle gå upp och spela på heltid och då göra detta till deras ”riktiga jobb”. Alla var eniga att köra på. Dock kunde inte Janne Jönsson släppa sin civila karriär. Han slutade i bandet men var fortsatt ägare i bolaget. I samband med att man börjar på heltid byter man även namn på orkestern till ”Camilla Lindgrens”.

Camilla Lindgrens
Camilla Lindgrens

Framgångarna kom som brev på posten, och man gjorde ett par skivor. Dessa sålde ganska bra och resulterade bl.a. i ett besök på ”Svensktoppen” och flera besök på olika tv-program. Fler och fler upptäcker Camilla Lindgrens ute på dansbanorna och telefonen från arrangörer går varm.

2003 beslutar sig dock Camilla Lindgren för att lämna bandet.
Efter lite letande efter ny frontfigur tillika sångerska hittar man Nina Hansson som tidigare varit sångerska i bl.a. ”Cosmix”. I samma veva byter man tillbaka till Ajax orkester. Den nya konstellationen har nypremiär den 1 augusti 2003.

Diverse skivor
Diverse skivor

Den 31 juli förra året firade orkestern 45 år. Detta firades med ett hejdundrande jubileum på Blå caféet i Lomma. Nästan alla av bandets gamla sångerskor och sångare medverkade under kvällen tillsammans med nuvarande sättning. Det blev en riktig härlig kväll full av nostalgi och sköna toner. Den ende som finns kvar idag sedan starten är Gert Jönsson som bandets kapellmästare och saxofonist.

Ajax Orkester
Ajax Orkester

2014 händer något i bandet. Då byter man namn till Remlénz orkester. Man har under hösten spelat lite under Remlénz på motionsdanser och sådant. Men från januari är det full fart under namnet Remlénz.

Ajax spelar fräsch mogen dansmusik. Idag spelar man mestadels i södra sverige. Spelställena är allt från privata fester och kalas till dansklubbar.
folkets hus och parker.

På skivsidan har man gjort skivor både under namnet Ajax och Camilla Lindgrens. 1987 släpper man ”Vänd dig om och blunda” och några år senare ”Under linden”. 1991 kom skivan Dansparty 1. 1998 släpper Camilla Lindgrens full-cd:n ”Kärleken går sin egen väg” med titelspåret av Mona Gustafsson. En platta som får gott betyg i media. Under 2005 ger Ajax ut “Stand by your man” och “Du är min sommar Marie”.

Remlénz på scenen
Remlénz på scenen

2014 består bandet av följande medlemmar.
Nina Hansson – Sång & Saxofon
Gert Jönsson – Saxofon, Klaviatur & Sång
Leif Ramlén – Gitarr, Saxofon & Sång
Patrik Lindström – Klaviatur, Dragspel & Sång
Tore Nilsson – Trummor & Sång


Publicerad:

Trummisar byter tillbaka

12 mar
Nisse och Conny
Nisse och Conny

Nu står det klart att två dansbandstrummisar byter band igen. För några år sedan lämnade Nisse Uddin Junix orkester för att börja en civilt och dra ner på spelandet och började i deltidsdansbandet Gideons. I hans säte började Conny Eriksson som tidigare varit trummis i Gideons. Nu står det klart att byter tillbaka igen. Conny gjorde sist första jobb med Gideons i Idrottshallen Månkarbo förrförra söndagen.


Publicerad: 2014-03-12 18:22:32

Martinez släpper nytt

12 mar

martineznycd14

Efter att Sandra Estberg gick med i Martinez för ett par år sedan har bandets popularitetskurva stigit mer och mer. Bandet drar fler folk ute än på många år och deras spelplan är mer välfylld än vad den varit de senaste 15 åren!
Detta beror på att bandet hittat en egen identitet, trygghet och profil i och med Sandras entré i bandet. Bandet har bibehållit det bästa från ”det gamla Martinez” vilket betyder Tommys fantastiska gitarrlir som är vida känt i branschen och smarta val av låtar som alltid bjuder på en perfekt danskväll ute.

På nya skivan ”Tillsammans” bjuder bandet på just en perfekt mix av gammalt och nytt. De har frågat danspubliken vilka låtar de tycker bandet borde spela in och fått mängde av tips som de tycker skulle passa Martinez. Av dessa har de valt ut några stycken. Detta tillsammans med ett gäng nyskrivna dängor, varav en ”Lucky For You” skriven av britten Chesney Hawkes som hade världshiten ”The One And Only” i början på 90-talet och som jpbbat som låtskrivare under många år och skrivit låtar till bland andra Nik Kershaw, Jennifer Paige och det brittiska pojkbandet A1 som rönt stora framgångar i England.
-”Vi fick låten från ett förlag som tyckte den skulle passa ett dansband och vi föll pladask för den” säger Sandra.
Nytt för bandet är att de även spelat in ett par låtar med en klar underton av rock’n’roll/rockabilly a’la 50-talet vilket gör plattan till en riktig pärla som verkligen är spritter av glädje och mångfald.

”Man blir glad av att lyssna på skivan, och det är vårt signum” säger Sandra i Bandet. ”Spelglädjen och att få vara tillsammans på en scen nära våra fans är det bästa som finns.”

Källa: Ginza.se


Publicerad:

Jontez bjuder upp med ny cd

12 mar
Jontez bjuder upp med ny cd
Jontez bjuder upp med ny cd

Jontez tillhör ett av Sveriges mest populära mogendansband ute på dansbanorna. Populäriteten är belöningen efter alla år som de åkt runt och skämt bort danspubliken med välspelad, dansant musik. Nu kommer bandet med sitt nya album ”En dans med oss” där vi får lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd, på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound. För övrigt är bandet sig likt… Oles mogna röst som ligger någonstans mellan Christer Sjögren och Sten Nilsson är såklart där. På skivan får Ole även visa vilken duktig saxofonist han är, då han bland annat gör en instrumental version av Bee Gees-låten ”Don’t Forget To Remember Me”. Idag finns inte så många band som använder så mycket saxofon, inte så som de gjorde förr, säger Ole. Vi tycker att saxofonen är en viktig del i vårt sound, som vi har utvecklat ännu mer på nya skivan. Även Benny Hedlund måste nämnas, då hans dragspelssväng är en stor del av Jontez sound.

Jontez nya skiva är utan tvekan deras starkaste platta hittills och det är roligt att bandet spelat in så mycket nya låtar. ”Ja, vi fick så mycket bra låtar från alla håll och kanter” säger Ole. När man får kanonlåtar från meriterade killar som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson samt riktigt tunga dansbandslåtskrivare så är det svårt att tacka nej… Därför blev det en platta med många nya låtar, som vi i bandet är stolta över att kunna få presentera.

Källa: Ginza.se


Publicerad:

Junix i Storfors

11 mar
Kulturhuset i Storfors
Kulturhuset i Storfors

Almanackan visar att vi redan är inne i mars månad. Och vad passar bättre än att börja mars månad med lite dans. Denna söndag var det dans på Storfors Kulturhus som stod på menyn. Eskilstunabandet Junix stod på för musiken. Jag tog bussen upp till Storfors där jag landade strax efter halv fyra. Jag knatade runt och tog lite kort innan jag styrde mot Kulturhuset där Junix var i full färd med att få upp dom sista sakerna.

Sen jag sist hörde Junix har det skett en förändring i bandet. Nisse Udin som slutade i bandet för några år sedan är tillbaka bakom trummorna efter en utflykt till Gideons orkester. Conny Eriksson som spelade trummor i Junix har återgått till Gideons igen. En smidig lösning antar jag då man utgår från samma stad.

Soundcheck
Soundcheck

Det är lite smått fantastiskt när man tänker på dessa söndagsdanser som Korpen Karlskoga arrangerar med Sven och Kerstin Karlsson. Dom är inne på sitt 36:e år som dansarrangörer. Jag tror inte det är många som man mäta sig med det. Först höll man till i Karlskoga Folkets Hus. Men när Saga biografen i Karlskoga brann 2003 byggde man om danslokalen till biograf.. Man bestämde sig då för att flytta i Degerfors Folkets Hus.. När man några år senare restaurerade dessa lokaler så tog man danslokalen i anspråk till annan verksamhet. Den danslokal som då fanns i Folkets Hus var för lite. Då flyttade man ännu en gång till nuvarande lokal i Kulturhuset i Storfors mer känt som Folkets Hus eller Galejan.

Göran in action
Göran in action

Kvällens orkester var alltså Junix orkester. Bandet består idag av fyra grabbar med följande sättning. Först ut är Gunnar Renvall som var med i bandet sen det startades. Han är kapellmästaren som spelar klaviaturer, dragspel och även sjunger. Göran Johansson med sitt glada humör står för basen, gitarrspelet och en del av sången. Gunnar ”PG” Einarsson som kryddar spelningarna med diverse trevliga anekdoter från tidigare musicerande är även han en glad saxofonist som även spelar gitarr, dragspel och sjunger. Sist men absolut inte minst har vi den taktfaste mannen i bandet. Nisse Udin som spelar trummor och även står för en del av sången. Här har du Junix laguppställning anno 2014. En styrka i bandet som jag tycker är att samtliga medlemmar sjunger.

Nisse Uddin bakom sina trummor
Nisse Uddin bakom sina trummor

När bandet soundcheck är gjort var det dags för lite fika innan kvällen skulle ta sin början. Bakom scenen har man en väldigt glamorös loge som mer liknar ett förråd än en mysig loge.
Utanför hördes prat och glada skratt. Jag tog mig en tur ut för att kolla av läget. Att döma av den välfyllda parkeringen skulle det bli mycket folk. Lika punktligt som att rapport på tv alltid börjar 19.30 räknade Nisse in till kvällens första dans som började kl 17.00
Peter Grundströms Livet har varit gott mot mig fick inleda danskvällen. Göran hälsar sedan publiken välkomman och man fortsätter med ”Tiden den går”.

junixstorfvar1408

Det är välfyllt på golvet i stort sett hela kvällen. Till Storfors kommer folk för att dansa och trivas med trevlig musik. Många är stamgäster som kommer varje söndag. En som också nästan är lite stamgäst är trummisen Nisse Udin. Han var nämligen på plats söndagen innan då han gjorde sitt sista jobb med Gideons. Han skojade och sa att inte kunde lova att han inte dök upp nästa söndag med då Nils-Birgers svarar för dansmusiken.

Gunnar med sitt dragpspel
Gunnar med sitt dragpspel

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag varit ute och dansat till Junix. Men jag har för mig att det var på Upperudslogen i Molkom som jag såg dem första gången. Dom hade ju under många år en tradition att spela upp till dans där på midsommardagen. Riktigt trist att arrangören slutade med denna tradition. För det var riktigt trevliga kvällar. Lika trevlig som denna i Storfors.

Jag får mig en pratsund med två dansare som kommer från Karlskoga. Dom är ofta här och dansar och tycker det är ett riktigt trevligt ställe med trevliga orkestrar och en fin danspublik. Dom saknar dock dans på hemmaplan. Och jag kan hålla med. Lite synd att man i Karlskoga inte har ett ställe där man kan arrangera denna typ av dans. Men det kanske blir så att politikerna i Karlskoga som arbetar med kultur någon dag får upp ögonen för denna kulturform. Jag tackar för en trevlig danskväll och paret ger sig ut på golvet igen. För nu vankas det schottis och det är något dom absolut inte vill missa.

PG med sin sax
PG med sin sax

Så är det dags för kaffevalsen. Det är kul att se på folk som verkligen kan dansa vals. Att se folk som kan dansa gammaldans över lag är fint att titta på. När orkestern ”valsat” klart är det dags för lite paus. Dags för goda mackor, kaffe och dricka. Själv hade med goda leverpastejmackor.

20.30 är dansen slut och då har publiken fått dansat till Junix glada toner i ungefär 3 timmars tid. Själv dröjer jag mig kvar för att ta lite kort på bandet. Dom ville ha lite nya gruppfoton nu när dom fått tillbaka Nisse. Bussen hem skulle ju inte gå förens fem minuter över halv tio så tid fanns det att slå hål på. Men nu blev det ju inte som så att jag åkte bussen hem. Det blev i stället bil. Nu kanske nu undrar hur eftersom jag saknar körkort. PG Einarsson skulle natta över några mil söder om min hemstad Kristinehamn så jag åkte med honom i stället. Jösses vad trevligt det var. Mycket dansbandsprat blev det om en del orkestrar som han varit med i. Riktigt intressant att höra.

junixstorfvar1416

Här nedan följer lite fler bilder från kvällen.

junixstorfvar1402

junixstorfvar1404

junixstorfvar1405

junixstorfvar1406

junixstorfvar1412

junixstorfvar1413

junixstorfvar1414

junixstorfvar1418

junixstorfvar1407

junixstorfvar1417


Publicerad: 2014-03-11 22:10:45

Dags för dansbandsforum i Huskvarna

11 mar
Dansbandsforum i Huskvarna
Dansbandsforum i Huskvarna

Söndagen den 16 Mars är det åter dags för Nöjeskällans vårfoum i Huskvarna Folkets Park. 10 band står på scenen. Thor Görans, Framed, Drifters, Fernandoz, Glennertz, Canyons, Dolbyz, Dreams, Matz Bladhs och Sannex. Som konfeencier för forumet hittar vi kryssningsvärlden Kenth ”Humle” Holmgren som även driver Humles orkester.


Publicerad:

Allt ljus på Donnez som släpper nytt

11 mar
Allt ljus på Donnez som läpper nytt
Allt ljus på Donnez som läpper nytt

Den 2 April släpper Donnez ett helt nytt album med titeln ”Allt ljus på oss”. Det är knappt ett år sedan som förra kritikerrosade plattan Om du vill åka med släpptes. Skivan släpps på det tämligen lite halvnya bolaget Neptun som bildades 2010. Label manager för bolaget är välkände låtskrivaren Calle Kindbom. Nya plattan innerhåller inte mindre än 17 härliga låtar i äkta Donnezstil.


Publicerad:

Callinaz släpper Fest i folkets park

11 mar
Callinaz Fest i folkets park
Callinaz
Fest i folkets park

Callinaz går från klarhet till klarhet och har på bara några år etablerat sig ordentligt på den svenska dansbandsscenen. Detta med sin sköna mix av ett moget sound i botten men med en stor portion fräsch ungdomlig krydda på toppen. Lägg till Carolinas karismatiska röst och receptet är klart. Carolina har varit på framsidan av Får jag lov, hon har varit nominerad som årets sångerska vid guldklaven i Malung och deras turnéplan är fullbokad hela året och långt in på nästa år.

Nya skivan innehåller både nyskrivna låtar och en del väl valda covers. Låtar bandet testat på sin publik och som gått hem riktigt ordentligt ute på dansbanorna. Bland låtarna märks Amanda Jenssens ”Amarula Tree” blandat mig Eva Eastwoods ”Himlen var här” och ”Ingenting går upp mot gamla Skåne” som Siw Malmqvist hade en hit med. Alla i snygga dansanta arrangemang. Bland de nya låtarna utmärker sig bland andra ”Om igen” skriven av Anders Tengnér från Larz Kristerz och ”Dom vackraste orden” skriven av Henrik Sethsson och Ulf Georgsson.

Detta gör plattan till en härlig dansant partyplatta och titeln på skivan – FEST I FOLKETS PARK – beskriver precis vad det handlar om. En skön och perfekt blandning för alla människor som gillar att dansa, och dessutom lyssna på bra dansbandsmusik.

Källa: Ginza.se


Publicerad: