Mina bilder i NKP

17 mar
Mina bilder i NKP
Mina bilder i NKP

Det är inte lite fräckt att slå upp sportsidorna i dagens NKP och se sina egna bilder publicerade. Riktigt kul att dom kom med och att tidningen gillade dom. Nu ska jag smyga i väg till jobbet.
Ha en bra dag allesammans


Publicerad: 2014-03-17 08:23:12

Veckans dansband 12: Remlénz

17 mar
Remlénz orkester 2014
Remlénz orkester 2014

Svedala är en tätort i Skåne belägen 18 kilometer sydost om Malmö. Från orten kommer bland andra Handbollsspelaren Andreas Folkstrand som spelar för det norska klubblaget Halden Topphåndball, skådespelaren Edvin Granel, golfspelaren Peter Hanson och sångaren Oscar Zia . Här hittar vi även Remlénz orkester.

Börjar man rota i Remléns historia så började det egentligen redan 1965, då bröderna Gert och Christer Jönsson tillsammans med kompisen Janne Jönsson ett par andra killar bildade popgruppen ”Treats”. Man spelade på och fick en del spelningar runt om i Skåne.

1976 gick man över till en mer dansant repertoar och spelningarna började trilla in en efter en, samtidigt som man bytte man namn till ”Ajax”.

Ajax Orkester
Ajax Orkester

Medlemmar kom och gick i bandet men trion ”Jönsson” bestod i bandet fram tills 1982 då Christer slutade. Kort därefter utökade man orkestern med en kvinnlig sångerska vid namn Camilla Lindgren. Spelningarna rullade på och ökade med åren i allt snabbare takt.

1994 stod orkestern inför ett vägval om man skulle gå upp och spela på heltid och då göra detta till deras ”riktiga jobb”. Alla var eniga att köra på. Dock kunde inte Janne Jönsson släppa sin civila karriär. Han slutade i bandet men var fortsatt ägare i bolaget. I samband med att man börjar på heltid byter man även namn på orkestern till ”Camilla Lindgrens”.

Camilla Lindgrens
Camilla Lindgrens

Framgångarna kom som brev på posten, och man gjorde ett par skivor. Dessa sålde ganska bra och resulterade bl.a. i ett besök på ”Svensktoppen” och flera besök på olika tv-program. Fler och fler upptäcker Camilla Lindgrens ute på dansbanorna och telefonen från arrangörer går varm.

2003 beslutar sig dock Camilla Lindgren för att lämna bandet.
Efter lite letande efter ny frontfigur tillika sångerska hittar man Nina Hansson som tidigare varit sångerska i bl.a. ”Cosmix”. I samma veva byter man tillbaka till Ajax orkester. Den nya konstellationen har nypremiär den 1 augusti 2003.

Diverse skivor
Diverse skivor

Den 31 juli förra året firade orkestern 45 år. Detta firades med ett hejdundrande jubileum på Blå caféet i Lomma. Nästan alla av bandets gamla sångerskor och sångare medverkade under kvällen tillsammans med nuvarande sättning. Det blev en riktig härlig kväll full av nostalgi och sköna toner. Den ende som finns kvar idag sedan starten är Gert Jönsson som bandets kapellmästare och saxofonist.

Ajax Orkester
Ajax Orkester

2014 händer något i bandet. Då byter man namn till Remlénz orkester. Man har under hösten spelat lite under Remlénz på motionsdanser och sådant. Men från januari är det full fart under namnet Remlénz.

Ajax spelar fräsch mogen dansmusik. Idag spelar man mestadels i södra sverige. Spelställena är allt från privata fester och kalas till dansklubbar.
folkets hus och parker.

På skivsidan har man gjort skivor både under namnet Ajax och Camilla Lindgrens. 1987 släpper man ”Vänd dig om och blunda” och några år senare ”Under linden”. 1991 kom skivan Dansparty 1. 1998 släpper Camilla Lindgrens full-cd:n ”Kärleken går sin egen väg” med titelspåret av Mona Gustafsson. En platta som får gott betyg i media. Under 2005 ger Ajax ut “Stand by your man” och “Du är min sommar Marie”.

Remlénz på scenen
Remlénz på scenen

2014 består bandet av följande medlemmar.
Nina Hansson – Sång & Saxofon
Gert Jönsson – Saxofon, Klaviatur & Sång
Leif Ramlén – Gitarr, Saxofon & Sång
Patrik Lindström – Klaviatur, Dragspel & Sång
Tore Nilsson – Trummor & Sång


Publicerad: