Missa inte ”Från Pärleport till Rock’n’ roll” på SVT nu på lördag

31 maj
Från Pärleport till Rock’n’ roll
Från Pärleport till Rock’n’ roll

Lördagkväll kl 20.00 på SVT blir det riktigt bra underhållning vill jag lova. Då sänds nämligen ”Från Pärleport till Rock’n’ roll”. En sommarshow inspelad 2013 i Slottsparken vid Bjertorp slott utanför Vara. På scenen underhåller några av landets mest folkkära artister Sanna Nielsen, Christer Sjögren, Bengan Jansson och den trollande komikern Stefan Odelberg.

Sänds även i SVT1 1/6, SVT24 1/6, SVT1 2/6 och SVT1 5/6


Publicerad: 2014-05-31 17:39:22

Gideons i Degerforsparken

28 maj
Soliga Degerforsparken
Soliga Degerforsparken

Förra onsdagen var det Holens. Denna gång var det Eskilstunabandet Gideons som stod på scenen. Detta är en orkester med över 40 år i branschen. Vädret var med oss denna afton. Åkte buss till Degerfors och där märktes det att AC var trasig. Men vi kom ju fram i alla fall. Efter inhandlade av förnödenheter bar det upp till parken. Från centrum i Degerfors är det bara backar upp. Så man fick veta att man levde när man kom fram.

Snart soundcheck
Snart soundcheck

Framme vid parken hade Gideons redan lastat in alla grejer. Typiskt att man alltid kommer så sent till roddningen. Men så är det ibland. Man kan inte hinna i tid till allt. Efter soundcheck var det lite fika med grabbarna innan det skulle bli fotografering. Gideons har ju genomgått en lite förändring under våren. Så då kan det vara på sin plats med lite nya bilder till deras hemsida som jag pysslar om. Dom har ju fått tillbaka sin före detta trummis Conny som under några år spelat på annat håll.

Arrangören Manne
Arrangören Manne

Strax innan 19.00 var det lång kö till nedre dansbanan och Manne hade fullt sjå med att säja dansbiljetter till hugade spekulanter. Det var så många som ville dansa denna förtjusande onsdag så det till slut konstaterades att det blev publikrekord. ”Tänker du på mig ibland” fick inleda kvällen.

En och annan ny låt på repertoaren observerade jag. Tack så mycket för detta Gideons! Även om det inte var ”Det ska komma en morgon” så var det mycket bra låtar ändå. Publiken dansar, skrattar och ler. Det märks att dom trivs på dansgolvet. Efter drygt 23 minuters spelande är det dags för kvällens första gammaldans som fick bli en schottis. 4 moderna 1 gammal växlar man med fram till paus då det traditionsenligt bjuds på kaffevals.

Bandet samlat
Bandet samlat

Lite mer fotografering av medlemmarna blev det i pausen innan det var åter dags för dem att entra scenen. Bilderna som jag tog kan beskådas på bandets hemsida gideons.se Missa inte detta. Skriv gärna en rad i deras gästbok när du ändå är inne och kikar runt.

En kille med filmkamera går in på dansbanan och frågar om han får filma bandet. Det visar sig att han kommer från Degerfors Lokal-tv som sänder bland annat på internet. Så om ni surfar in på moviestone.se så kan ni se det som filmandes. Det är inga intervjuer med likväl härlig musik Gideons och det är så illa det.

Danspublik
Danspublik

Jag har skrivit det många gånger förr så det känns lite som en upprepning gång nummer 375. Men det är ju så att tyvärr går roliga kvällar allt för fort. Men just denna ljumma sommarkväll gick riktigt raskt förbi. Det blev en hejdundrande avslutning där Robban böjd på ett bejublande saxmedley. Jag förstår inte hur han bär sig åt för att få det att svänga så med saxen. Men dom riktiga proffsen avslöjar ju inte sina knep så jag tror detta får förbli en olöst gåta. Ett tips kan vara att åka ut och dansa till detta band så får du själv höra alla dessa ljudliga toner som dom bjuder på.

Här följer lite fler bilder från kvällen

Robban saxar
Robban saxar
Hans "Osten" bakom sin klaviatur
Hans ”Osten” bakom sin klaviatur
Conny bakom sina trummor
Conny bakom sina trummor
Peter med sin bas
Peter med sin bas

Publicerad: 2014-05-28 22:25:28

Här blomstrar parker och logar

27 maj
Folkparker och Logar
Folkparker och Logar Fotomontage

Parkerna är döda säger en del. Och visst är det så sina håll i Sverige. Men här i Värmland är det flera parker och logar som öppnar upp på sommaren och kör dans, barnprogram och övriga evenemang. Här nedan tänkte jag tips om några ställen som arrangerar danser.

Degerforsparken
Här dansar man varje onsdag från mitt av maj till början av september. Danstiden är 19.00 – 22.30
14 maj Holens, 21 maj Gideons, 28 maj Björn Edwings, 4 juni Leif Hermanssons, 11juni Hedins, 18 juni Janne Martins, 25 juni Robins, 2 juli Löpsjötorparns, 9 juli Hiltons, 16 juli Holidays, 23 juli Rose-Maries, 30 juli Leijons, 6 augusti Samzons, 13 augusti Sandins, 20 augusti Björn Edwings, 27 augusti Strike, 3 september Junix, 10 september Nordbergs

Hasslerudsparken
Här har man traditionella danskvällar med dans och uppträdanden. 31 Maj är det musik från Fernandoz och The Revivals det bjuds på.
Det kommer vara försäljning av mat, öl och vin. När Flamingokvintetten för någåt år sedan spelade här kom över 1500 personer.

Likenäsparken
I Torsby kommun hittar vi Likenäsparken. 7 juni kommer Sandins på besök.

Klässbols Folkets Park
I denna park utan för Arvika håller Arvika PRO sina sommardanser. Följande band bjuder upp sommaren 2014 23/5 Cedrix, 13/6 Svantes, 4/7 Hasse Peters, 8/8 Spelefinkarna

Gunnevi festplats Gunnarskog
Här arrangeras det traditionell midsommardagsdans. I år den 21 juni blir det nonstopdans med Pia Pihlgrens och Fernandoz. På eftermiddagen spelar även Fernandoz upp till dans för FUB mellan 17.00 – 20.00 På kvällen blir också en show med The Revivals och i puben underhåller Thomas Johansson med band.

Älgsjövallen
Kan detta vara Värmlands vackraste Folkpark? Många som varit där säger att så är det. 21/6 Framed och scenuppträdande – Eva Eastwood 12/7 Elisas, 8/8 Donnez 16/8 Streaplers

Canis festplats Lysvik
Detta är en klassisk Folkpark/Loge i lysvik. Här hölls förr Fröken fräken festen med Sven Ingvars som drog mellan 2000-2500 personer minst. I dag har man en stor dansfest per år. 25 juli spelar självaste Streaplers upp till dans. Men redan 28 juni kommer Top Cats dit och 8 Augusti gästas Canis av Eva Eastwood med flera då det är countyryfestival.

Gräsmarks hembygdsgård
Kalle med Hatten som spelade med Fernandoz står för dessa danser. Premiär 18 Maj Mats Bergmans, 1 juni Fernandoz, 15 juni Sounders, 29 juni Jontez, 6 juli Black Jack, 13 juli Matz Bladhs, 20 juli Jenny Saléns, 27 juli Claes Lövgrens, 3 Augusti Donnez, 10 Augusti Pia Pihlgrens, 17 Augusti Elisas, 24 Augusti Micke Ahlgrens, 31 Augusti Streaplers, 7 september Drifters, 14 september Per-Håkans

Jacobs Loge
Logen där musiken aldrig tystnar. Klassisk logen med massor av dans. Här finns skjutbana, lotterier, kaffeservering, lättare matservering av korv och hamburgare. Följande band spelar upp 2014 29 Maj Larz Kristerz, 7 Juni Streaplers, 20 Juni Elisas, 5 juli Black Jack 12 juli Jannez, 26 juli Blender, 1 Augusti Hub Caps, 16 Augusti: Sannex

Blomsterhultlogen – Logen mitt i skogen
Janne Sandgren är en riktig eldstjäl när det gäller dans. Sen 2008 har han arrangerat dans på denna loge norr om Karlstad. När detta skrivs har han redan hunnit med att arrangera två danskvällar. 10 Maj Blender, 16 Maj Jannez. Framöver kommer 30 Maj Sannex. Sedan blir det en danshelg 13/6 Casanovas & Mickeys, 14/6 Kindbergs & Mickeys

Upperudslogen Molkom
Detta betecknas som en av värmlans populäraste danslogar. Här har man dansat i över 30 års tid till kända dansband. Här finns husvagnsparkering, serving under danskvällar. I år stasar man på en danshelg i Augusti med dans både fredag och lördag. Söndagar har PRO sina trivseldanser.
31 Maj Claes Lövgrens , 14 juni Mats Bergmans 28 juni Thor Görans, 12 juli Jenny Saléns, 19 jul Donnez, 26 juli Drifters, 8 augusti Fernandoz, 9 augusti Matz Bladhs, 23 augusti Per-Håkans

Sysslebäcksparken
I norra Värmland dansar man i denna vackra park. 31/5 spelar Holidays upp till dans. På Midsommarafton kommer Fernandoz med sina glada toner. Avslutar säsongen gör man sen 2 augusti. Då har man marknadsdans till Sandins Orkester.

Hembygdsgården Norrgården Kristinehamn
Här dansar man vissa torsdagar på logen. Serveringen i Norrgården är öppen under hela danskvällen.

Persbergsparken
Persbergsparken ligger norr om Filipstad. Här arrangerar parkföreningen motions och trivseldans vissa fredagar. Här spelar duos och trios.
Speltiden är 18.00 – 21.30

Stora Torget Filipstad
På Stora torget i Filipstad på Barillascenen bjuder Filipstad Företag i Samverkan upp till två danser per år. I år på självaste nationaldagen spelar Mats Bergmans kl 21.00 – 01.00 På onsdagen under Filibjurveckan den 20/7 är det Fernandoz som svarar för dansmusiken kl 20.00 – 24.00
Självklart är det fri entré.

Segmons Folkets Park
Ännu en klassisk park. Här på självaste midsommardagen kommer Extas och Holidays att bjuda på ett dansbandskalas utan dess like.

Forshaga Folkets Park
En klassisk folkpark med kulärta lyktor och en härlig kaffeservering. 12 juli är det hemvändarfest med Lasse Stefanz på scenen. 16 Augusti är det Top Cats på scenen. Man har även motionsdanser under torsdagarna.

Skillingmarksparken
Denna vackra park ligger i Västra Värmland. Med sitt nära läge till norge är det således många norrmän som på sommaren tar sig en tur över för att dansa och att kul. Den 21 juli blir det fest i parken. Då blir det dans till Fernandoz och uppträdande av The Revivals. En kväll man kommer att minnas i Skillingmark.

Ransäters hembygdsgård
Under den stora festivlen ”Bägspel vid landsvägskanten” är det full aktivitet med dans på flera banor. Spelmanslag och orkestrar från hela norden kommer hit för att underhålla glada dansare. Förutom en massa gammaldans blir det även traditionell mogendans i det stora danstältet. I år spelar
onsdag 2/7 Kindbergs tordag 3/7 Fernandoz Fredag 4/7 Holidays lördag 5/7 Matz Bladhs

Skruvstadsparken
Utanför Grums ligger det lilla samhället Skuvstad. Här arrangeras det dans och festkvällar i parken. Under sommaren kommer följande band på besök. 28/6 The Playtones, 19/7 Arvingarna, 2/8 Barbados 16/8 Poptimisterna

Soliden Koppom
Utanför Arvika finner vi det lilla samhället Koppom som både kan stoltera med ett Folkets Hus och sommardanställe. Soliden heter dansstället där Järnskogs GDV bjuder upp till dans. danstiden är 20.00 – 24.00 28/6 spelar Hedins 26/7 Matz Rogers 30/8 Svennes 20/9 Leijons Orkester. Förutom dessa danser arrangeras det PRO-dans på Soliden. Fredagar mellan 19.00 – 23.00 spelar 11/7 Danzells, 15/8 Camell 26/9 Kennings Orkester

Samtliga program publicerade med reservation för ev ändringar och fel.


Publicerad: 2014-05-27 22:44:56

Full fart i Sysslebäcksparken

27 maj
Sysslebäcksparken
Sysslebäcksparken

Sysslebäck är en tätort i Torsby kommun med drygt 500 invånare. Sysslebäck är belägen invid Klarälven i norra delen av Torsby kommun. Åker man Riksväg 62 så går vägen igenom samhället. Varje ort med självaktning skall ju ha ett dansställe. Så även Sysslebäck som har en mycket fin folkpark.

Nu på lördag händer det en hel del grejer i just den parken. Nu till helgen har man familjedag med aktiviteter för barnen, räddningstjänsten är på plats, lokala företag är på plats och visar upp sin verksamhet. Man har även stor bilutställning och man bjuder på en hel del underhållning.
Senare på kvällen har man dans till populära Holidays Orkester som svarar för musiken. Orkestern är mycket populära här i Värmland, så man får räkna med mycket folk.

Man har även mer dans under sommaren. På Midsommarafton spelar Fernandoz upp till dans. Den 2 augusti har man marknadsdans till Sandins Orkester.

Härligt med en park som verkligen lever.


Publicerad:

Dagens reflektioner

27 maj
Possitiva saker
Possitiva saker

Det är ju så modernt att på facebook skriva vad som varit possessivt med dagen som varit. Så utan att ha blivit utmanad av någon, helt kravlöst tänkte jag göra en 5 i top på det som varit bra just idag. Helt utan inbördes ordning.

1. Jag slapp regnet idag som ”någon” sa skulle dyka upp

2. Spännande och mycket inspirerande dag på jobbet idag. Det blir bra det där. På måndag börjar ett nytt kapitel fullt av energi och inspiration

3. Glad över att se mina vänners matbilder på facebook. Skönt att se om dom fick mat även idag. (Ironi)

4. Min arbetskollega spelade Boppers på Spotify. Äntligen!!!! Det finns hopp för hårdrockare också

5. Kikat på Monica Z filmen och gillade den skarpt.


Publicerad:

Gideons med ny hemsida

27 maj
Gideons med ny hemsida
Gideons med ny hemsida

Eskilstunabandet Gideons har lanserat en ny hemsida. På hemsidan kan man läsa om medlemmarna, titta och lyssna på videos, kika på livebilder. Det finns även ett stort arkiv med bandets orkesterkort som man haft genom åren. Kort sagt finns det absolut anledning att besöka nya www.gideons.se


Publicerad:

Sångaren Tommy Blom är död

26 maj
Sångaren Tommy Blom är död
Sångaren Tommy Blom är död

Ett stor musikikon har lämnat oss. Tommy Blom känd från Taget förlorade kampen mot cancern. Han dog på söndagseftermiddagen. Trots detta spelade han in i det sista i The Cadillac Band.
Tages var ett av dom stora heta popbanden på 60-talet som turnerade flitigt i landets folkparker. Tommy blev 67 år.


Publicerad: 2014-05-26 18:26:53

Glass i stora lass

26 maj
Glass i stora lass
Glass i stora lass

Sitter just nu på Södra torget i Kristinehamn i solskenet och njuter av en glass och tänker på hur underbart livet kan vara.


Publicerad:

En liten stärkande skogspromenad vid stugan

25 maj
Skogspromenad vid sommarstugan
Skogspromenad vid sommarstugan

Har nyss tagit en liten stärkande skogspromenad vid stugan. Lite blött på sina håll var det som ni kan se på bilden ovan. Men det var riktigt härligt i alla fall. Jag trivs oerhört med att vandra runt i skogen och njuta av fågelsången.


Publicerad: 2014-05-25 12:34:43

Sjögren briljerar på SVT nu

24 maj
Sjögren briljerar på SVT nu
Sjögren briljerar på SVT nu

Sitter just nu och ser på Christer Sjögren sjunger Frank Sinatra. Jäklas vad bra detta här. mer av detta SVT.


Publicerad: 2014-05-24 20:23:59

Nypremiär för Logen i Vändträsk

23 maj
Nypremiär för Logen i Vändträsk
Nypremiär för Logen i Vändträsk

En klassisk dansbana i Norrland har nypremiär nu på lördag de 31 Maj. Det är logen i Vändträsk som ligger utanför Boden i Norrbotten som slår upp portarna igen efter att legat vilande ett tag. Arrangörer är Far och son, Mats och Samuel Stridsman som förra året köpte logen och rustat upp den.
En av de största förändringarna man gjort är att på utedansbanan lagt takf. Detta innebär att det kommer att gå bra att köra danser även om det regnar i sommar. Det kommer att arrangeras danser här ända fram till i slutet av augusti. Blir dans på lördagar mellan 21.00 – 01.00 och även söndagar mellan 19.00-22.00 Bland orkestrarna som spelar märks bland andra; Per-Håkans, Mickes, Fernandoz, Martinez, Barrabazz, Avant och Thor Görans.
Här kan du se komplett program för sommaren 2014


Publicerad: 2014-05-23 12:22:23

Kungälvsparken satsar på dans

22 maj
Kungälvsparken
Kungälvsparken

Kungälvsparken satsar på mycket dans i sommar. I kväll går startskottet för en dnsfest i i dagarna tre. Allt sker under parollen ”Hela parken gungar”.

I kväll Torsdag 29 maj mellan 20:00-00:00 är det härliga Black Jack som svänger loss. Fredag 30 maj mellan 20:00-01:00 är det full fart med Larz Kristerz & Radio. En perfekt kombination! Avslutar denna dansfest gör Pilebos som spelar mogen dansmusik. Sen har man en liten dansbana där det bjuds upp till gammeldans till tonerna av Duo Blå

Under sommaren har man moderndans på fredagarna och mogendans på lördagarna. Dessutom kommer man vissa lördagar även bjuda på nonstopdans tillsammans med ett gammaldansband som spelar på den lilla dansbanan i parken.

Som om det inte vore nog med detta så arrangerar man Kongahälladansen som är Sveriges nya dansvecka. Den hålls vecka 30. 2013 var parkens första försök att arrangera en dansvecka. Publiktillströmningen var något ojämn, men man fick så mycket beröm och det var så många som ville komma tillbaka nästa år, så naturligtvis blir det Kongahälladansen i år med.
Programmet ser ut som följande:
Onsdag 23 juli 19:00-01:00 Casanovas & Date
Torsdag 24 juli 19:00-01:00 Expanders & Voyage
Fredag 25 juli 19:00-01:00 Sannex & Blender


Publicerad: 2014-05-22 17:03:25

Mona G med ny singel

20 maj
Ny Singel med Mona G
Ny Singel med Mona G

Mona har efter sina två kritikerrosade countryalbum ,samt med samlingsskivan Mona G Bästa verkligen sjungit sej in i svenska folkets countryhjärtan.

Nu är hon tillbaka med en ny singel. ”Jag glömmer ej men jag går vidare”. Här visar hon återigen vilken strålande kompositör och textförfattare hon är.
Mona blandar kärleksfullt influenser från Nashville med sina egna vackra ord och fina melodislingor på ett sätt som bara Mona kan

Resultatet har blivit en mycket vacker och tänkvärd countryballad. När Mona sjunger ”Jag glömmer ej men jag går vidare” med sedvanlig värme och känsla i sin mjuka och vänliga röst lämnas ingen oberörd. Mona kan verkligen sin sak.

Nedan finns ett smakprov. Vill du höra hela ”Jag glömmer ej men jag går vidare”, så kommer den framöver att finnas på Spotify,iTunes och Wimp. Den trycks också som fysisk singel i ett mycket fåtal exemplar.


Publicerad: 2014-05-20 23:38:14

Dahls Gård utökar med mer dans

19 maj
Dahls gård utanför Katrineholm
Dahls gård utanför Katrineholm

Dahls gård utanför Katrineholm som hade premiär med logdanser förra sommaren ångar på lika hårt i år. Det blir en hel del nyheter inför säsongen 2014. Bland annat kommer man att utöka med några buggkvällar på lördagar samt trivseldans på söndagar. En timme innan mogendansen på fredagarna kommer Dahls kultisband att bjuda upp till gammaldans. Ett bra komplement till dom omåttligt populära mogendanserna man arrangerat sedan tidigare.

Så här ser programmet ut för 2014

Maj
Fre 16 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 16 20.00-24.00 Donnez
Lör 17 21.00-01.00 Blender
Fre 23 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 23 20.00-24.00 Matz Bladhs
Fre 30 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 30 20.00-24.00 Micke Ahlgrens

Juni
Fre 6 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 6 20.00-24.00 Streaplers
Fre 13 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 13 20.00-24.00 Jontez
Sön 15 17.00-20.30 Towe Widerberg
Sön 15 17.00-20.30 Janssons Orkester
Fre 27 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 27 20.00-24.00 Jenny Saléns
Lör 28 21.00-01.00 Casanovas

Juli
Fre 4 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 4 20.00-24.00 Fernandoz
Sön 6 17.00-20.30 Löpsjötorparns
Fre 11 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 11 20.00-24.00 Claes Lövgrens
Fre 18 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 18 20.00-24.00 Mats Bergmans
Sön 20 17.00-20.30 Matz Rogers
Fre 25 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 25 20.00-24.00 Callinaz
Lör 26 21.00-01.00 Per-Håkans

Augusti
Fre 1 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 1 20.00-24.00 Sounders
Fre 8 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 8 20.00-24.00 Stensons
Sön 10 17.00-20.30 Holens
Fre 15 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 15 20.00-01.00 Framed
Fre 15 20.00-01.00 Deléns
Fre 22 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 22 20.00-24.00 Bengt Hennings
Fre 29 19.00-20.00 Dahls kultisband
Fre 29 20.00-24.00 Jontez


Publicerad: 2014-05-19 06:56:38

På div 6 fotboll med IFK Heden

18 maj
Välkommen till Hedens P
Välkommen till Hedens P

Fredagen den 16 Maj besökte jag och några vänner metropolen Glumshammar där det skulle vankas fotboll. Glumshammar är en liten by som ligger i norra Väse på väg mot Molkom längs väg 240 mot Hagfors. Här bor inte alls många människor. Men man har i alla fall ett fotbollslag som heter IFK Heden.

Föreningen bildades 1956 och man har sedan dess spelat fotboll i diverse divisioner. 2013 vann man Div 7 nordöstra herrar med den fantastiska målskillnaden 100-16. I år spelar man således i Div 6 östra herrar. Man inledde säsongen genom att förlorad mot Villastadens IF 2 med 1-2.

Denna match vi skulle beskåda var således lagets andra match för säsongen och hemmapremiär. Hemmapremiärer är ju alltid något speciellt. Jag tycker all fotboll är rolig att se på oavsett division.

Denna matchen var inget undantag. En match där det mesta hände. Dock fick jag en elak tanke när det stod 0-3 till Heden efter bara 15 minuter. Hur mycket mål Ängebäck skulle kunna göra innan matchen var slut. Men IFK Heden kämpade upp sig och kom tillbaka i matchen. Det blev lite grinigt på planen stundtals och ett annat fulord” utdelas. IFK Heden kämpade på men fick till slut inse att Ängebäck var något nummer för stort just idag. Och mycket mål blev det som sagt. Slutresultatet skrevs till 4-7. Inte illa att få se elva mål. På det stora hela en trevlig kväll med god korv på Hedens IP.

Här följer några bilder från matchen

Handboll eller fotboll?
Handboll eller fotboll?
Fin anläggning i Heden
Fin anläggning i Heden
Akta rygg
Akta rygg
Kamp om bollen
Kamp om bollen
Heden mötte Ängebäcks BK
Heden mötte Ängebäcks BK
Akta rygg
Akta rygg
Publikbild
Publikbild
Målvakten
Målvakten

Publicerad: 2014-05-18 22:40:51

Holens inledde danssäsongen i Degerfors

16 maj
Entrén till Folkparken i Degerfors
Entrén till Folkparken i Degerfors

CD-release för deras nya cd.

I mitten av maj närmare bestämt den 14 maj var det säsongspremiär i fina Folkparken Degerfors. Som premiärband denna säsong var Holens orkester från Vingåker. Kent, Monika Roger och Jerka består detta trevliga band utav. Med sig denna kväll hade man sin helt nya cd ”Jag drömmer om en man” som jag varit lite smått involverad i. Det är så att jag gjort omslaget till plattan. Det blev helt okay om ni frågar mig :-)

Snart dags att dra i gång dansen

Vi landade till parken ungefär en halvtimme innan dansen skulle ta sin början. Flera bilar med glada dansare hade redan anlänt och fler bilar var på ingång. Vädret denna kväll var fantastiskt, lagom varmt, både mygg och regnfritt. Så förutsättningarna för att kvällen skulle bli lyckad var goda. Och en lyckad danskväll blev det minsann. På bilden ovan ses Kent och övriga i bandet varia i full gång att sparka i gång danssäsongen 2014 i Folkparken Degerfors.

Danspubliken som till slut blev 150 st
Danspubliken som till slut blev 150 st
Jerka bakom sina trummor
Jerka bakom sina trummor

Holens bjöd på flera låtar från sin utmärkta cd ”Jag drömmer om en man” varvat med andra godingar som publiken gillade. Gammaldansen gick även den med bravur och man fick mycket applåder. Så är det att spela i Värmland. Man kan sammanfatta det med orden kärlek, värme, gemenskap och applåder. Det finns ju tyvärr ställen där orkestrarna knappt får en applåd mellan låtarna. Men här i Degerfors visar publiken sin uppskattning. Spelar man bra för man applåder. Så enkelt är det.

Sjönsjungande Monica
Sjönsjungande Monica

Dansen rullar på och snart är det dags för bandet att spela kaffevalsen som man brukar göra.
Vi vandrar upp till cafét där det är full kommers. Där serverar man fikasugna dansare kaffe, mackor, läsk och kaffebröd. Gott fika ger glada dansare. Så enkelt är det.

Efter pausen slut skyndar sig folket ner för att se om man haft turen att vinna något. Man lottar nämligen ut fribiljetter till kommande danser på sin entrébiljett. Själv vann jag inget, och har heller aldrig vunnit någon gång. Men jag betalar så gärna entré för att stötta parken så att man kan fortsätta underhålla parken och arrangera danskvällar. Förutom danskvällar har man bland annat barnprogram och bingokvällar.

Kent med sin bas
Kent med sin bas

Innan dansen skall ta sin början tar Kent till orda och hälsar alla välkomna tillbaka och berättar att det minsann är publikrekord för säsongen.
Inte illa! Tänker man efter så var det ju inte speciellt svårt att slå publikrekord för i år. Dansen fortsätter och publiken dansar på. Kylan börjar lite smått göra sig påmind och jag ser att fler och fler dansar med jackorna på. Med lite infravärme på scenen blir det varmt och gott.
Jag försökte inte tänka på kylan utan dansade lite då och då för att hålla upp värmen.

Klockan tickade på snart var klockan 22:30 och det var så dags att bege sig hemåt. Efter sista dansen blev applåderna så våldsamma att orkestern fick spela ett extranummer för att vara publiken helt till lags. Och vad gör man inte som orkester för en sådan trevlig publik? Jag tackar orkestern och vi puttrar i sakta mak hemåt. Denna gång väljer vi en annan väg för att inte åter igen fastna i den asfaltsbeläggning vi hamnade i när vi åkte till Degerfors.

Här bjuder jag på några fler bilder från kvällen med Holens

Hela bandet in action
Hela bandet in action

Roger

Danspublik i Degerfors
Danspublik i Degerfors
Snygga orkesterkort
Snygga orkesterkort

Vill du dansa till Holens framöver i sommar kan du göra det på några av dessa ställen.
21/5 Mossbrott – 18.00-22.00
27/5 Kallhäll Ulvsätra loge – 19.00-22.00
30/5 Skoga Bygdegården – 19.00-23.00
09/6 Västerfärnebo Svedboäng – 13.30-17.00
12/6 Stockholm Årstaliden – 19.00-22.00
15/6 Hedesunda Öns festplats – 17.00-21.00
24/6 Uppsala Liljekonvaljeholmen – 13.00-17.00
25/6 Torsåker Tors Loge – 18.00-21.30
26/6 Jönköping Fröjden – 18.00-21.30
02/7 Norrköping Löfstad loge – 170.0-20.00
04/7 Söderbärke Pärlan vid Barken – 13.30-17.00
05/7 Nora Folkets Park – 18.00-21.30
26/7 Furudal Indal – 19.00-23.00
27/7 Molkom Upperudslogen – 18.00-21.30
28/7 Tidaholm Folkets Park – 18.00-21.30
29/7 Gamleby Folkets Park – 16.00-19.30
30/7 Kolbäck Folkets Park – 13.30-17.00
31/7 Stockholm – Årstaliden – 19.00-22.00


Publicerad: 2014-05-16 06:08:53