Thomas kan det mesta om dansmusik

30 Jun
Thomas Neraasen och For Swingende

Thomas Neraasen och For Swingende

Kunskap om dansband och dansmusik så det räcker och blir över. Det är det ingen tvekan om att Thomas Neraasen har. Han driver radioprogrammet och webbportalen ”For Swingende”. Hans radioprogram sänds på 11 olika norska radiostationer i Norge och dessutom via internet. Hans sida betecknas som ev Norges största och mest seriösa hemsidor för dansmusik i Norge.

På hemsidan ”For Swingende” finner man allt som rör nordisk dansmusik. nyheter, spelplaner, tävlingar, skivrecensioner, bildgallerier, forum m,m Thomas lägger ner åtskilliga timmar i veckan på att uppdatera hemsidan. Utöver detta producerar han mycket populära dansprogram för radio.

Varje stor site/radioprogram med självaktning ska ju ha en topplista vilket Thomas så klart också har.
”For Swingende-Toppen” är en mycket omtyckt topplista. Det märks om inte annat på alla som är med och rösta på topplistan.

For Swingende hemsida

For Swingende hemsida

Att Thomas trivs med detta råder det någonting tvivel om. Fin och proffsig research inför varje program med intressant fakta om dansbanden och nya skivor får man om man lyssnar på hans program.
Även hemsidan bjuder på välskrivna artiklar.

Flera dansband är det som blivit spelade i hans radioprogram och som sedan varit och spelat på olika dansställen i Norge. Där ser man vilket betydelse dansprogram på radion har för utvecklingen av dansbandskulturen. Det är viktigt att man inte blir för inrutad som arrangör utan bjuder publiken på varierat musikutbud med orkestrar från hela norden. Något som jag tycker en del svenska arrangörer borde vi bättre på.

Första gången jag hörde talas om Thomas och For Swingende var när jag för en massa år sedan satt och kikade på NRK och ett program som sändes från en stor dansbandsfestival i Norge. Där fick man möta Thomas som då fick göra en intervju med självaste Thorleif Torstensson. Sedan dess har jag alltid följt hans hemsida och fina program. Har även någon gång då och då tipsat Thomas om nyheter. Något som han med varm hand tagit emot och publicerat.

Så till alla dansband kan jag varmt rekommendera att ni förser Thomas Neraasen med skivor, nyheter och information. För adress dit ni skickar skivor och mer information rekommenderas ett besök på hemsidan /www.forswingende.com

Sten & Stanley till Putte i Parken

30 Jun
Sten & Stanley till Putthttp://www.dansbandsprofessorn.se/wp-admin/post-new.php#e i Parken

Sten & Stanley till Putte i Parken Foto: Sten & Stanley

I början av 90-talet överraskade Sven Ingvars med att spela på Hultsfredsfestivalen. Sedan dök Torgny Melins upp på samma festival och gjorde stor succé.. Nu är det dags för Sten & Stanley att överraska publiken genom en spelning på festivalen ”Putte i Parken”. Det är på lördagen den 5 juli som ”Kanonerna från Bofors”entrar scenen i Mariebergsskogen Karlstad.

Putte i Parken eller PIP är en årlig festival som tidigare ägde rum i centrala Karlskoga, men som från och med 2012 anordnas i Mariebergsskogen i Karlstad. Festivalen riktar inte in sig på någon speciell genre och satsar istället på ett blandat utbud av artister. Artister som Håkan Hellström, Kent, Scooter, La Roux, Danko Jones och Paramore har tidigare spelat på festivalen.

I år har man valt att inte ta något entré. På grund av den hårdare konkurrensen om de stora artisterna så blir Putte i Parken en gratisfestival. Redan i sommar är det fritt inträde till festivalen som äger rum i Karlstad mellan den 3-5 juli.

Snart dags för Seljordfestivalen 2014

29 Jun
Seljordfestivalen 2014

Seljordfestivalen 2014

Snart är det dags för Seljordfestivalen 2014 att gå av stapeln. Detta är Norges populäraste dansfestival. 12 timmer nonstopdans varje dag från tre olika scener. Bland dom medverkande banden märks PK & Dansefolket, Jannez, Anne Nørdsti, Scotts, Contrazt, Ingemars, Wizex, Sogns, Sannex, Johnny Logan & Friends, Lasse Stefanz, Steinar Engelrektson Band och Ole Ivars. Som nu ser så är det gräddan av norsk och svensk dansmusik. Till skillnad från Malung har här varken finska eller danska dansband. En anledning beror kanske på den långa resvägen? Men lik väl är det ett mycket stjärnspäckat program.

Du kan se hela programmet och få mer information här.

Janne Martins i Folkparken Degerfors

28 Jun
Janne Martins i Degerforsparken - Så klart vi drar dit

Janne Martins i Degerforsparken – Så klart vi drar dit

Denna onsdag 18 juni var det Janne Martins som hade den goda smaken att fara till Degerfors och spela upp lite härlig dansmusik. Jag slutade mitt arbete klockan 15.00 och for snabbt hem för att ta göra mig klar för dansen. 1 timme och 10 minuter senare sitter jag på en buss som via Björneborg skall ta mig till Degerfors. Landade i Degerfors helt enligt tidtabell. Tack för det Jönsson.

Vackra entrén till Folkets Park Degerfors

Vackra entrén till Folkets Park Degerfors

Efter en korv med medborgargrillen och lite kikande i diverse butiker var det så dags att knata den låååååånga backen upp mot Folkparken. Det var tunga ben idag. Men med den värme som rådde var det nog inte så konstigt. Men till slut så var man så framme vid parken. Från nedre dansbanan hördes det tonerna av soundcheck.

Tummen upp för bra orkestrar

Tummen upp för bra orkestrar

Strax innan klockan 19.00 räknade Per-Åke in till den första dansen, och golvet fylls av dansare från när och fjärran. Janne Martins är en orkester som förra året firade 10 år som orkester. Dom kommer från Stockholm och Uppsala och spelar traditionell svensk dansbandsmusik med dansvänliga rytmer av allehanda slag. Medlemmarna i bandet är musiker med lång erfarenhet av scenframträdande och orkesterspel.

jannemartins14-05

Janne Martins sommaren 2014

Janne Martins sommaren 2014

Kvällen till ära hade bandet repat in en del (för dom) nya låtar på repertoaren. Alltid lika trevligt när banden förnyar sig. På dansgolvet är det full fart. En dansare kommer fram till mig och frågar om Janne är släkt med Hans Martin som sjöng i Tommys. Jo det är hans bror förklarar jag. Dom sjunger ju så bra båda två säger hon. Och visst gör dom det. Janne Martins är en populär orkester som varje sommar blir tillbakabokade i Degerforsparken. Det är ett tydligt tecken på att man gör ett bra jobb.

jannemartins14-06

Så är det så dags för kvällens paus. En del går till sina bilar och hämtar sitt medhavda fika medans andra siktar in sig på serveringen. Här i Degerforsparken tillhandahåller man till och med en byggnad där folk kan sitta och spisa sitt medhavda fika. Som jag skrev tidigare så var vädret denna kväll som gjort för utedans, så det var många som fikade utomhus. Fika utomhus på sommaren är ganska svårslaget. Det är verkligen något speciellt att känna dofterna och höra surr och fågelkvitter.

jannemartins14-07

jannemartins14-12

Fina instrument finns det gott om. Två som jag gillar lite extra är dragspel och saxofon. Därför var det extra njutbart att höra Janne Martin spela saxofon i kväll. Och vilka goa låtar som han hade valt att framföra. Två favoriter som dom spelade var ”I have a dream” av Abba och Marie Fredrikssons underbart fina “Ännu doftar kärlek”. Dessa får dom mer än gärna spela in på skiva.

jannemartins14-09

Så börjar klockan att dra sig. Kikar till och märker att klockan slagit halv eva. Orkestern aviserar att dom tänker spela sista dansen. Det blir två riktigt lunga låtar. ”I varje andetag” och ”Regn i mitt hjärta” som Grönwalls en gång i tiden spelade in på skiva. Efter att jag tackat orkestern blev den en korv med bröd. Nöjd och glad med massa fina bilder i kameran styrde vi kosan hemåt. Bilder från danskvällen kan beskådas som vanligt på danslogen.se men även på Janne Martins hemsida.

Bjuder på lite fler bilder från kvällen:

Richard lirar lite sleedsteel

Richard lirar lite sleedsteel

jannemartins14-11

jannemartins14-10

jannemartins14-14

jannemartins14-15

Varmt och trivsamt med Mats Bergmans

27 Jun
Mats Bergmans

Mats Bergmans

Den 14 juni var det så dags för Bergmans kvartett att inta scenen på Upperudslogen. Eller ska vi kalla dom för Mats Bergmans? Skämt å sido. Med facit i hand blev det åter en toppenkväll på Upperudslogen. Varmt, trivsamt, bra dansmusik.. Denna lördag hade broder och jag lockat hit folk från Örebro och Uddevalla För några av vännerna var det premiär på logen medans andra varit där förut.

Låååång kö utanför för att komma in

Låååång kö utanför för att komma in

Förväntansfulla Matsbergmansdansare

Förväntansfulla Matsbergmansdansare

Uppriggat och klart

Uppriggat och klart

mbergmansuppe1406

Trångt och trivsamt på golvet

Trångt och trivsamt på golvet

Fler dansare

Fler dansare

Trevliga dansare

Trevliga dansare

Danspublik

Danspublik

Magnus och Linus fann en kamera

Magnus och Linus fann en kamera

Tobbe showar bakom trummorna

Tobbe showar bakom trummorna

Micke övar in nya gitarrposer

Micke övar in nya gitarrposer

Gullmar med sitt bälgaspel

Gullmar med sitt bälgaspel

Magnus är basen för bassen

Magnus är basen för bassen

Linus har fått syn på något. Frågan är vad?

Linus har fått syn på något. Frågan är vad?

Linus med sitt trattsax :)

Linus med sitt trattsax :)

Saxspel i närbild

Saxspel i närbild

4/5 av kvintetten

4/5 av kvintetten

Micke och Gullmar har har fått syn på något spännande

Micke och Gullmar har har fått syn på något spännande

Saxspel i sterio

Saxspel i sterio

Nattsol över Nyed och Upperud

Nattsol över Nyed och Upperud

Sätebanan Torrskog firar 40 år

25 Jun
Sätebanan Torrskkog. Foto/Copyright: Per Olof Larsson Dalslandsbilder

Sätebanan Torrskog. Foto/Copyright: Per Olof Larsson Dalslandsbilder

Den lilla festplatsen Sätebanan Torrskog utanför Bengtsfors firar 40 år i år. Det firar man stort fredagen den 27 juli. Då kommer Älvdalens stoltheter Larz Kristerz på besök Mellan 21.00-02.00 håller kalaset på. Mellan 21.00-22.00 och i pausen underhåller Ödemarksjägaren Roger Bäck.
Vi lyfter på hatten och säger grattis samtidigt som vi hoppas på mycket folk till denna festplats nu på fredag.

Sätebanan Torrskog firar 40 år

Sätebanan Torrskog firar 40 år

Casanovas levererar på nya plattan

25 Jun
Casanovas - Hon ska bli min

Casanovas – Hon ska bli min

Casanovas med sångaren med den karismatiska sångaren Henrik Sethsson i spetsen är tvekan ett av de allra största banden på den moderna dansbandsscenen idag. Publikrekorden har haglat över dem och deras senaste år har varit helt otroligt där bandet spelat inför fulla hus från norr till söder.

Nu är bandet aktuella med sitt 5:e studioinspelade album som fått titeln ”Hon ska bli min” och innehåller 12 spår.
Första singeln från plattan ”Heart Breaking Down” är en duett med Monia Sjöström som tidigare sjöng i Grönwalls och spelats flitigt i Sveriges radio P4. Plattan kanas av välskrivna originalspår tillsammans med några väl valda covers som Casanovas gjort till sina egna.

Henrik Sethsson tycker jag personligen är säkerheten själv både på platta och på scenen. Han är ju inte bara en duktig sångare utan även en otroligt skicklig låtskrivare och producent. Gillar ni Casanovas, fartfylld dansmusik uppblandad med mysiga ballader skall ni absolut införskaffa er Casanovas nya platta. Ett tips att få tag i skivan kan vara att åka ut och dansa till Casanovas där dom spelar framöver.

Här kan du dansa till Casanovas framöver
2014-06-26 Lysingsbadet Västervik
2014-06-27 Skansen Galejan Stockholm
2014-06-28 Dahls Gård Nordankärr Katrineholm
2014-07-03 Öland Lundegård
2014-07-04 Ekebo Dansfestival
2014-07-05 Knutny Folkets Park
2014-07-06 Borlänge Tyllsnäs Udde
2014-07-10 Lane Loge Uddevalla
2014-07-11 Jacobs Loge Degerfors
2014-07-13 Dansbandsveckan Malung (Nonstop med Date)

Patrik Karlsson är död

25 Jun
 Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson. Fotograf: Martina Huber Expressen

Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson. Fotograf: Martina Huber Expressen

Sven Ingvars förre basist Patrik Karlsson är död. Han avled blott 53 år gammal efter sviterna av en hjärnblödning. Personligen har jag sett Sven Ingvars flera gånger och minns Patrik som en stadig,bra basist och även sångare även om mest körade. Vla i frid Patrik. Du är saknad av många.

Mogengodis när Tommys bjuder upp

24 Jun
Tommys - Kära mor

Tommys – Kära mor

TOMMYS – KÄRA MOR
Bolag: Neptun
Antal låtar: 12
Betyg: 4/5

Drygt ett år har gått sedan förra plattan ”Nånting” och nu har finlandssvenska Tommys från Vasa släppt ett nytt album med titeln ”Kära Mor”. Och visst är det Göingeflickornas låt som Tommys gett nytt liv med snyggt sax arrangemang. Skivan är en klassisk Tommys-platta, gammalt blandat med nytt.

Klassiker som Kära Mor, Pojkarna över 35, m fl, samsas med nyskrivet material. Spår två på plattan är ”Är det kärlek du vill ha”. Det är en svängig sak av Thomas Berglund och Ulf Georgsson. Jonas Lindau och Marita Maritha Johansson bidrar med fina ”Att ännu älska dig” och riviga ”Det är vår natt i natt”. Riktigt bra låtar båda två. Donald Lathila bidrar med låten ”Oh Carmencita” som doftar lite Donnez men får en Tommys tutch med Toms röst. Och det är så här det fortsätter med idel bra låtar från Sveriges låtskrivarelit. På det stora hela tycker jag att det är ett mycket starkt album med Tommys som jag starkt rekommenderar till sommarens mogendansparty.

I ett pressmeddelande skriver bandets sångare Tom Käldström att ”Det är alltid lätt att tycka att den senaste plattan är den bästa men den här gången är det bara så”. Bandet är väldigt nöjda och stolta och det har förutom låtarna en förklaring i att der är tre producenter som jobbat med det de är bäst på. Förutom Tom Käldström så är det även Kjell Lolax samt Tobias Nyström. Tom Käldström – Sång, gitarr och saxofon
Kent Vikstrand – Bas och sång, Fredrik Lönnqvist – Trummor och sång och Markus Stara – Keyboard, dragspel och sång. Där har ni Tommys 2014. Köp, lyssna och njut

Orkesterbussar fascinerar

24 Jun
Bandbusser 1950 - 1990

Bandbusser 1950 – 1990

Orkesterbussar fascinerar mig och många andra. En del förstår sig inte på varför vissa dansband har så stora bussar som dom har. Dom tycker det räcker med en van och släp. Då tycker jag dessa personer skulle testa på att turnéra och göra 170 jobb per år med bil och släpkärra så får dom se hur roligt det är.

Men nu ska inte inlägget handla om störst bussar utan om en facebookgrupp som startats upp med inriktning på orkesterbussar och turnéfordon. Bakom gruppens namn ”Bandbusser 1950 – 1990” står Allen Thompson skapat gruppen den 3 Mars i år. Gruppen har i skrivande stund 230 medlemmar.

Kika in på gruppens facebooksida här

Callinaz bjuder på fest i Folkets Park

24 Jun
Callinaz - Fest i Folkets Park

Callinaz – Fest i Folkets Park

Exakt vilken park det är som dom bjuder på fest i framgår inte riktigt. Men helt klart är det att Callinaz går från klarhet till klarhet och har på bara några år etablerat sig ordentligt på den svenska dansbandsscenen. Receptet är en skön mix av ett moget sound i botten men med en stor portion fräsch ungdomlig krydda på toppen. Lägg där till Carolinas karismatiska röst och du har ett fräscht mogenband. Bandet har på den korta tid dom existerat hunnit spela in sig på många ställen i Sverige, även om det ännu finns outforskade jaktmarker.

I mitten av Maj släppte man nya skivan ”Till Folkets Park”. Plattan innehåller både nyskrivna låtar och en del väl valda covers. Låtar bandet testat på sin publik och som gått hem riktigt ordentligt ute på dansbanorna. Bland låtarna märks Amanda Jenssens ”Amarula Tree” blandat mig Eva Eastwoods ”Himlen var här” och ”Ingenting går upp mot gamla Skåne” som Siw Malmqvist hade en hit med. Alla i snygga dansanta arrangemang. Bland de nya låtarna utmärker sig bland andra ”Om igen” skriven av Anders Tengnér från Larz Kristerz och ”Dom vackraste orden” skriven av Henrik Sethsson och Ulf Georgsson.

Lasse Sigfridsson med ny platta

24 Jun
Lasse Sigfridsson - En ledig dag

Lasse Sigfridsson – En ledig dag

Lasse Sigfridssons har haft releaseparty för sin nya skivan ”En ledig dag.Detta är hans tredje soloalbum. Precis som de två tidigare albumen innehåller den nya skivan en blandning av nyskrivet material och några gamla klassiker som Lasse gör på ett nytt fräscht sätt. Jag verkligen älskar det här att få göra soloalbum på mitt sätt, säger Lasse. Att få välja låtar själv och tillsammans med min producent få jobba fram ett sound som jag tycker passar min röst är så kul.

Solokarrären tog fart för Lasse i och med hans debutplatta ”Min egen väg” som blev en supersuccé och som gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan och som toppades med förra årets skiva ”En gång till” som gick in som tvåa!

Så varför ändra på ett vinnande koncept. Nya plattan är precis som de två tidigare producerad av Jörgen Andersson och Lasse jobbar med samma låtskrivare som tidigare och har valt ut ett gäng nya låtar.

För ungefär en vecka sedan höll Lasse releaseparty på Åhus Strand där han hade samlat kollegor och nära vänner för en trevlig kväll med mingel, mat och mycket musik. Danslogen.se var på plats och dokumenterade det hela i text och bild.

Läs och se danslogens reportage från Lasse Sigfridssons releaseparty.

Dreams och Kindbergs med nya singlar

24 Jun
Rykande färska sommarsinglar

Rykande färska sommarsinglar

Nu har Dreams och Kindbergs nya heta sommarsinglar i bagaget när det ger sig ut på sommarturné.

Dreams nya låt heter ”Hold me” och skall inte blandas i hop med Barbados låt. Detta är en riktigt floorfiller som jag tror vi kommer få höra mycket av på landets dansbanor.
Du kan lyssna på den här om du har spotify

Kindbergs är aktuella med sin sommarplåga ”Nu är det sommar igen”. En låt som bara gör att man längtar ut på parketten. Pigg och glad sommardänga som man inte kan göra något annat än att gilla. Starkt jobbat Kindbergs.
Du kan lyssna på den här om du har spotify

I dag görs det väldigt lite fysiska singlar. Därför länkar jag till Spotify.

Bevara folkparkerna och festplatserna.

24 Jun

folkparker-fb Fotomontage: Markus

Folkparker är något alldeles svenskt. Det finns inte någonstans än i svenskFinland. Folkpark är en festplats eller friluftsanläggning, tidigare i regel ägd av en arbetarorganisation eller en bygdeförening, numera ofta av fristående föreningar. Den har en stor plats i mångas folkhemshjärtan. Folkparkseran startade redan på 1800-talet.

I lutet av 1800-talet uppstod olika sorters större sammanslutningar människor samlades kring för att engagera sig politiskt, engagera sig frikyrkligt, engagera sig för kultur, nykterhet etc. För ändamålet byggdes särskilda Folkets hus och Ordenshus. Senare tillkom även idén att man kunde anlägga större mötesplatser i form av nöjesparker.

Nu håller flera parker på att dö ut tillsammans med folkparkseran. På flera håll ser man en negativ trend där kommner köper upp parkerna och marken, river dem till förmån för bostäder. Något som gör ont i hjärta på mig.

Därför känns det självklart att göra reklam till er som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Ni är varmt välkomna att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser. Där samlas bilder på våra fina folkparker och festplatser.

Den senaste tiden har flertalet nya parker och bilder blivit upplagda på sidan. Man närmar sig 200 stycken medlemmar i gruppen. Om du inte redan är medlem i gruppen och vill hänga med på en resa genom våra folkparker/festplatser rekommenderar jag dig ett besök.

Grundare till gruppen är Linköpingsbon Anders Samuelsson som är en riktigt dansbandsentusiast och som verkligen brinner för detta.

Till er ALLA som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Välkommen att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser

Läs mer här: https://www.facebook.com/groups/302440689836574/?fref=ts

Eklöfs bjuder på dans

23 Jun
Eklöfs spelar på Tovastugan i Nyköping

Eklöfs spelar på Tovastugan i Nyköping

Nu blir det härlig sommardans i Nyköping. Eklöfs spelar på Tovastugan i Nyköping. Det är Roger Zetterqvist och Patrik Eklöf som utgör Eklöfs som bokat in spelning på Tovastugan! Dom tycker det är dags att bjuda Nyköpingspubliken på lite dans. Så boka in torsdagen 3 juli. Då är det dans mellan 20.00 – 23.00 med fri entré. Så ta med alla ni känner och ha en trevlig kväll! Tova stugan erbjuder bland annat Räkfrossa för 99 kronor.

Premiär för Lotta på Liseberg

23 Jun
Premiär för Lotta på Liseberg

Premiär för Lotta på Liseberg

Nu är sommaren verkligen här tillsammans med Lottas Allsång på Liseberg. Kan det bli mer folkligt med en allsång tillsammans med Lotta Engberg?
Nedan följer ett pärlband av artister som gäster Lotta under sommaren.

23 juni:
Yohio, Medina, Jonas Gardell, Jasmine Kara, Arja Saijonmaa

30 juni:
Helena Paparizou, Sven-Bertil Taube & Curt-Eric Holmquist, Mats Ronander, Mikael Rickfors, Dan Hylander, Sean Banan, Per Andersson

7 juli:
Mikael Wiehemm, Niklas Strömstedt, Eric Bazilian & Harmony Montclair, Nanne Grönvall, Jessica Andersson, Lena Philipsson, Bobby Kimball (Toto)

14 juli:
Linus Svenning, Magnus Carlsson, Shirley Clamp, Oscar Zia, JTR

21 juli:
Charlotte Perrelli, Jens Hult, Viktoria Tolstoy, Eric Saade

28 juli:
Martin Stenmarck, Robin Stjernberg, Juha Mulari & Caroline af Ugglas, Molly Sandén

4 augusti:
Per Andersson, Andreas Weise & Christer Sjögren. Kim Cesarion

11 augusti:
Jill Johnson, After Shave & Anders Eriksson, Linnea Henriksson, Kevin Walker

Babylycka i Sandins

23 Jun
Babylycka i Sandins

Babylycka i Sandins

Sandins orkester har i dagarna den stora glädjen att meddela att världens yngsta Sandins fan är på väg till världen! Det är bandets sångerska Kessy och trummisen Simon som väntar sitt första barn tillsammans. Barnet är beräknat till september. Detta innebär att orkestern har speluppehåll mellan den 29 augusti till 11 oktober.

Kessy är dotter till Sandins grundare och basist Johnny Sandin. Simon i sin tur är son till Peter Åhs som bland annat spelat mycket tillsammans med Lotta Engberg och nu u bandet Hasse Peters. Så den efterlängtade lille eller lilla kommer med andra ord födas raka vägen in i musikens underbara värld. Vilka musikaliska underverk babyn kommer att skapa får vi vänta några år med att se.
Källa: Sandins

Ansökan om ett vanligt liv

22 Jun
Ansökan om ett vanligt liv

Ansökan om ett vanligt liv

Jag vill i bloggen slå ett slag för den kampanj ”Ansökan om ett vanligt liv” som FUB just har dragit i gång. Ni kanske undrar vad ”Ansökan om ett vanligt liv” går ut på. Många av de medlemmar FUB har behöver stöd och hjälp för att få vardagen att fungera.

FUB vill med kampanjen ”Ansökan om ett vanligt liv” berätta om hur svårt det kan vara att få stöd, eftersom LSS inte fungerar som det var tänkt.

LSS står för Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade i Sverige ger rätt till särskild hjälp. Lagen trädde i kraft den 1 januari 1994.

Guldskiva till Lasse Sigfridsson

22 Jun
Guldskiva till Lars Sigfridsson

Guldskiva till Lars Sigfridsson. Fotomontage: Markus Redman

Vi säger Grattis till Lasse Sigfridsson. Hans första cd ”Min egen väg” har sålt guld. Det vill säga i mer än 20 000 exmeplar.
Än en gång grattis Lasse och lycka till med nya skivan.

Gunnevi festplats levererade

22 Jun
Gunnevi festplats

Gunnevi festplats i Gunnarskog. Foto: Markus Redman

I går var jag på Gunnevi festplats där det var stort midsommarparty. Arrangörerna hoppades på stor publik och slog på stort i år. Man hade bokat in Fernandoz, Pia Pihlgrens, The Revivals och Thomas Johansson med band. Och publik kom det. Ungefär 1500 personer hade denna midsommardag passerat grindarna på denna fina festplats. Mer bilder och reportage kommer längre fram i bloggen.

Bra publiktillströmningar på midsommardanserna

22 Jun
Midsommardans i Segmons Folkets Park

Midsommardans i Segmons Folkets Park

Det rapporteras om mycket bra publiktillströmning under midsommarhelgens danser i hela norden. Flera dansband och arrangörer som är jättenöjda med sina evenemang. Det är mycket glädjande att höra och få dessa rapporter.

Flera personer som vittnat om dansgolv fyllt till bredden med både folk och god stämning! Många festplatser och parker var det som öppnade upp portarna under helgen. Det vittnar lite om att det trots allt finns hopp för parkerna och festplatserna.

Det som är kul är att flera av dessa ställen har utökat med fler evenemang under sommaren.

Älskade neon

21 Jun

neoninsta14

Detta är så himla retro detta med neon. Så häftigt på något sätt. Mer neon åt folket. Har den senaste tiden jagat lite neonskyltar i bland annat Gullspång, Kristinehamn och Degerfors. Som ni ser fångade jag en del, Dock i dagsljus men ändå. Ni får liksom tänka er hur det ser ut nattetid.
Jag var i extas förra året då jag hittade Folkparken i Arvika och såg att dom hade neonskylt till parken. Kan det bli mera folkparksaktigt. Jag ska ta och visa er den bilden någon gång när andan faller på. Eller så kikar ni här i inlägget då jag besökte Arvika. Kommer framöver i bloggen publicera fler klassiska neonskyltar.

Redo för Degerforsparken

18 Jun
Redo för Degerforsparken

Redo för Degerforsparken

Janne, Richard, Per-Åke och Mats. Jag är här nu- Då har det gått ett år sen jag sist såg er. Alltid lika trevligt att träffa er.
Dansen börjar kl 19.00 så du som läser detta hinner än. Vi ses

På skivmässan i Hova

18 Jun
Rockfickan arrangerade skivmässan

Rockfickan arrangerade skivmässan

Lördag bjöd traditionsenligt på skivmässa i Hova. Den arrangeras alltid veckan innan midsommar. Det är föreningen Rockfickan som står som arrangörer för skivmässan. Mässan är riktigt stor och lokal för mässan är Regnbågsskolan i Hova. Här använder man två gymnastiksalar plus matsalen som man fyller till bredden av trevliga säljare. Här finns inte bara säljare från Sverige utan även Finland, Norge, Danmark, tyskland, nederländerna m,fl.

Alltid när man åker hit har man förväntningar på vad man ska hitta för musik. Jag samlar ju i första hand på dansband men även schlager, svensktopp, country. Jag har några säljare som jag brukar handla utav och dom har lärt sig vad jag söker.

Många säljare på skivmässan i Hova

Många säljare på skivmässan i Hova

I år blev det en hel del dansbandssinglar, så kallade radiosinglar. Vissa av dessa skivor är lite svåra att få tag på då de gjordes i liten upplaga och skickades i första hand ut till radiostationer som promotion för den kommande full-cdn som vanligtvis släpptes efter att singeln fått ”arbeta”. Det blev även en hel del ep-skivor med bland andra Lasse Lönndahl, Gunnar Wiklund, Schytts, Britt Dammberg, Trio med bumba och lite andra liknande artister och band.

En del av mina fynd

En del av mina fynd

Nästan tre timmar spenderades på skivmässan. Även om det hade kunnat finnas mer dansbandsmusik så är jag riktigt nöjd med vad jag fick med mig hem i musikväg. Det har ju verkligen blivit en tradition att åka till Hova på skivmässa helgen innan midsommar. Vädrets makter var ju med oss så det var trevligt att gå utanför på skolgården och kika på vad de olika säljarna har.

På hemvägen stannade vi till i Gullspång vid restaurang Glada Laxen som ligger intill väg 26. Där blev det god pizza innan vi fortsatte hem mot Lusasken. Nästa skivmässa för mig blir i Ransäter. Där har man stor antik och samlarmässa i augusti. I år hålls den mellan 8-9 augusti.

Säljare fanns både ute och inne

Säljare fanns både ute och inne

Grattis Island

17 Jun
Islands flagga

Islands flagga

I dag säger vi till våra nordiska grannar på Island som firar nationaldag idag. Man firar man årsdagen av då Island 1944 blev republik, självständig från Danmark. Danmark var vid denna tid ockuperat av Tyskland, medan USA och Storbritannien hade skickat soldater till Island. När Islands unionsavtal med Danmark löpte ut 1943 kunde inte nya unionsrevisioner hållas på grund av ockupation och Island förklarade sig självständig republik under det kommande året.

Cykelns dag lockade många till udden

16 Jun
Svenne-Rubin in action

Svenne-Rubin in action

I fredags arrangerade KLTV Kristinehamns Lokal-tv Cykelns dag för 19.e gången. Cykelns dag är ett gratisevenemang som varje år lockar många Kristinehamnare och övriga ut till Picassoudden. Där bjuds det på underhållning.

Artister genom åren som besökt cykelns dag är bland andra: Tommy Körberg, Sten & Stanley, The Playtones, Hasse Andersson, Linda Bengtzing, Ola Svensson, Lotta Engberg, Ola Svensson, Starboys, Little Gerard, och Jimmy Jansson för att nämna några.

I år var det ett band från Dalarna som man lockat ut till udden. Nämligen det härliga bandet från Vansbro som heter Svenne-Rubins. Vädergudarna var med oss det blev en trevlig afton till detta gäng.

Som förband hade man Arenström & Wahlgren som underhöll med diverse dansanta låtar. Nedan bjuder jag på en liten bildkavalkad från kvällen.

Det ska bli spännande och se vad man hittar på till 20-års Jubileumet av Cykelns dag man har nästa år. Spännande värre!!!

Arenström & Wahlgren "värme upp" publiken

Arenström & Wahlgren ”värme upp” publiken

Drag med dragspel

Drag med dragspel

Publik

Publik

Svenne-Rubin showade friskt

Svenne-Rubin showade friskt

Ös på gitarr och bas

Ös på gitarr och bas

Svenne-Rubin rockade

Svenne-Rubin rockade

Svenne-Rubins på scenen

Svenne-Rubins på scenen

Autografskrivning

Autografskrivning

Hedins satte fart på dansen i Degerfors

16 Jun
Underbart väder i Degerforsparken

Underbart väder i Degerforsparken

Det är något magiskt med onsdagar och Degerfors. Det är nämligen så att det inte regnar. Hittills i år har arrangören Manfred ”Manne” Sundholm aldrig haft en endaste regndroppe. Som jag berättat tidigare i ett inlägg så har han ju hemlig kontakt med vädergudarna.

Många ville köpa dansbiljetter

Många ville köpa dansbiljetter

Landade runt halv sju i parken. Det hade redan kommit en del folk och många husbilar. Härligt att se. Bandet som numera består av Ola Nordén på sång och gitarr, Conny Hedin på Trumpet, gitarr, klaviatur samt Christoffer Olofsson på trummor, sång var taggade till tänderna att leverera härlig bra dansmusik. Tio minuter innan avspark så var det massor med dansfolk som stod och väntade på att klockan skulle bli 19.00 och dansen skulle ta sin början.

Ola med sin ljuva stämma

Ola med sin ljuva stämma

Förra året när Hedins spelade här i Degerforsparken blev det publikrekord. Och med tanke på dagens tillströmning såg det ut som att det skulle bli ett nytt ”säsongsbästa”.
Och tror det eller ej. Även dom inte slog sitt eget rekord från förra året blev det ett säsongsbästa i parken. Men och andra sidan är ju publiksiffror helt ointressant som jag skrivit tidigare om i bloggen. Huvudsaken är ju att dom som kommit till dansen har det kul.

Conny på G

Conny på G

I augusti har Hedins spelat ett år som trio och responsen har varit enorm. Många nya ställen har man spelat på och mött massor av nya trevliga arrangörer. Att man blir bokade på samma ställen igen är inte så konstigt. Bandet spelar minst lika mycket som dom gjorde som kvartett. Enda skrillanden är att nu är det lite fler ”mitt i veckan spelningar”. I övrigt rullar det på i samma takt. I augusti släpper bandet sitt fjärde album med titeln ”För alla åren som gått”. Och det passar ju bra med tanke på att grunden till orkestern lades redan 1955.

Christoffer Olofsson på trummor

Christoffer Olofsson på trummor

Åter till dansbanan där Hedins är mitt uppe i en pariserpolka. Det är en fröjd för ögat att se alla dessa duktiga dansare. En del klagar på att det är på enformigt att gå ut på dans. Men i Degerfors blandar man friskt mellan shottis, vals, foxtrott pariserpolka och bugg. Jag tycker alla som läser detta och som inte varit i Degerforsparken skall ta sig en tur hit för att uppleva den härliga stämningen som råder på onsdagarna. Varför inte en tur till Folkparken redan nu på onsdag då Janne Martins står på scenen?

Danspublik

Danspublik

Efter ett extranummer som framfördes av duktiga trummisen Christoffer Olofsson var det dags att åka hem. Jag vissten inte att den grabben hade så bra röst. Att Conny sjöng bra och att Ola har en röst som gör att man är trans ibland visste jag ju. Men Christoffers sånginsatser var en mycket positiv överraskning. Så nu väntar vi på att det ska bli augusti och att en härliga Hedinsplatta skall landa i brevlådan. Fram tills dess blir det så klart massor av dans lite här och där.

Här följer lite fler bilder från kvällen med Hedins. Fler dansbilder finns på www.danslogen.se

Conny och Ola

Conny och Ola

Ola trivs i Degerforsparken

Ola trivs i Degerforsparken

Danspublik

Danspublik

Christoffer Olofsson på trummor

Christoffer Olofsson på trummor

Midsommardanser 2014

16 Jun
Midsommardanser 2014

Midsommardanser 2014

I midsommarhelgen arrangeras det massor av dans i vårt avlånga land. Vissa dansställen har till och med säsongspremiär. Andra ställen har sin årliga dans just på midsommarhelgen. Nedan följer ett axplock av de danser som är midsommarhelgen.

Midsommarafton
Brattbäckens loge Hoting: Mickeys Orkester 21.30-02.00
Sysslebäcks Folkets Park: Fernandoz 22.00-02.00
Fyrby Norrköping: Extas 20.00-24.00
Hemmestorps Fure Blentarp: Grabbarna 21.00-01.00
Rangelstorps loge Mariannelund: Canyons 20.00-00.30
Torget Torsby: Contrazt Orkester 21.00-01.00
Åkessons Loge Brålanda: Cedrix 20.00-24.00
Skansen Galejan: Excess 20.00-24.00
Liseberg Polketten: Znits 19.00-23.00
Haverö hembygdsgård Säter: Titanix 21.00-01.00

Midsommardagen
Björnholmens Loge Nässjö: Donnez 21.00-01.00
Tydingesjön Broby: Nordhs orkester 20.00-24.00
Näsbergs loge Ljusdal: Hudiks Orkester 19.00-23.00
Kungälvsparken Kungälv: Elisas & MejDej 20.00-01.00
Logen Vändträsk: Thor Görans 21.00-01.00
Kulla Nöjesplats Rörum Othello’s 19.00-24.00
Hjortnäs Brygga Leksand: Magnes 20.30-00.30
Folkets Park Ödeshög: Hiltons 20.00-24.00
Kärrasand Urshult: Claes Lövgrens 21.00-01.00
Folkets Park Lövstabruk: Micke Ahlgrens 21.30-01.30
Örsåsa Loge Vimmerby Highlights 21.00-01.00
Ängsholn Gagnef: Smajl & Bo-Görans 21.30-01.30

För komplett lista över midsommardanser i Sverige. Se danslogen.se

Veckans positiva saker

15 Jun
Skivmässan i Hova

Skivmässan i Hova

Så var det dags igen för en liten lista med veckans positiva saker:

1. Mitt nya glasöga jag hämtade i Karlstad i tisdags
2. Hedins i Degerforsparken (Publikrekord!!!)
3. Cykelns dag med Svenne Rubins
4. Skivmässan i Hova
5. Jag hittade äntligen ett par shorts jag kan arbeta i

Det fixar sig Olsson

13 Jun
Svenne Rubin

Svenne Rubin

Befinner mig just nu på Cykels dag i Kristinehamn där Svenne Rubins just nu kör en fartfylld show. Underbart!
Ska bli spännande att se vad man hittar på till 20 års jubileet nästa år.
Om ni undrar över den kanske något kryptiska rubriken på inlägget hänvisar jag till Svenne Rubins repertoar.

6:e juni firande i Filipstad

12 Jun
Flaggan är hissad

Flaggan är hissad

Filipstad är en av få städer som tagit detta med nationaldagsfirande på allvar och firar rejält. Det firades från tidigt på morgonen till långt in på natten. Man startade redan klockan åtta på morgonen med högtidlig flagghissning på Monitorholmen. Under dagen blev det så klart den traditionsenliga nationaldagsparaden med fanbärare, mängder av blå och gula ballonger, flaggor, nationalsången, ballonguppsläpp, somrig musik, glass till barnen.

Filipstads ambassadör 2014 - Andreas Weise

Filipstads ambassadör 2014 – Andreas Weise

Hela torget fyllt med glada firare

Hela torget fyllt med glada firare

När klockan slog elva så dags att installera en ny ambassadör för Filipstad. Filipstads kommun i samråd med ”Filipstadsföretag i samverkan” utser varje år en ambassadör för Filipstad. En person som under ett år skall marknadsföra och prata gott om Filipstad i de avseenden denna finner det lämpligt. Exempel på personer som tidigare år varit ambassadörer har varit musikern Roland Cedermark, journalist och programledaren Lotta Bromé, Tennisspelaren Magnus Norman, programledaren Rickard Sjöberg, krögaren Carl Jan Granqvist, sångerskan Jessica Andersson och författaren Ewa Persson. I år blev det sångaren Andreas Weise som blev vald. Så nu återstår att se vad han kan göra under sitt år som ambassadör.

Med på firandet under dagen fanns Värmlands landshövding Kenneth Johansson. han var i förd en folkdräkt från norra Värmland.

Värmlands landshövding Kenneth Johansson

Värmlands landshövding Kenneth Johansson

På eftermiddagen höll man med Värmlands största kafferep på Stora Torget. Lottakåren och Filipstads kommunpolitiker bjöd på kaffe och kaka. Det var ett fullkomligt fullknökat tog. Alltsammans skedde till tonerna av folkmusikens okrönta drottning Åsa Jinder med musiker.
Solen gassade på och det var en underbar dag. Detta väder bådade gott inför kvällen.

Åsa Jinder med musiker

Åsa Jinder med musiker

Många ville höra Åsa Jinder

Många ville höra Åsa Jinder

Jag tror aldrig jag sett så mycket Folk i Filipstad förutom när det är Oxhälja. Men det är ju något helt annat

Uppackning

Uppackning

Runt 18.00 snåret landar så kvällens orkester i Filipstad nämligen Mats Bergmans. Bandet hade dagen innan spelat i Barva utanför Eskilstuna. Efter att dom inspekterat scenen var det bara att lasta in och packa upp alla prylar för att sedan göra en soundcheck. Rutinerade som grabbarna är rullar det på utan några incidenter. Efter att ha inspekterat soundchecken var det dags att få lite mat i magen. Vi bestämde oss för en pizza hos ”Torggrillen”. Det blev en härlig pizza med fläskfilé, skinka och en massa andra godsaker. Sist men inte minst bearnaisesås som är det viktigaste på en pizza.

Tobbe gav järnet i Filipstad

Tobbe gav järnet i Filipstad

Klockan 21.00 räknade Tobbe inte in till första dansen. I ställer tog Hasse Nordlund som varit konferencier under dagen till orda och gjorde en mycket fin presentation av Mats Bergmans. Sen var dansen i gång. Som vanligt var det lite tunnsått på golvet efter dom första danserna. Men det blev fler danspar desto fler ju fler ju längre tiden gick. Någon måste våga vara första paret upp för att fler skall våga ge sig på dansgolvet.

Dansant publik

Dansant publik

Som jag skrev tidigare så visade Filipstad sig från sin allra bästa sida vädermässigt. Men nu verkade det som om vädergudarna ville annat. Man får skylla på YR och norrmännen. Så fort det regnar är det deras fel. Skämt så sido så började det lite lätt duggregn. Inget som störde varken dansare eller orkestern. Problemet var att ”någon” bestämt att detta duggregn skulle återgå till ännu mera duggregn. Detta lite mera duggregn gick sedan över i något man kan kalla för hällregn. ”Hela himlen öppnade sig” kan man säga.

Och så kom regnet

Och så kom regnet

Kontentan av detta blev att orkestern av säkerhetsrisk fick sluta spela. Det är dels farligt för dansarna att svänga om på ett halt golv. Men även livsfarligt för orkestern att spela när det regnar in på scenen med tanke på all den tekniska utrustning dom har. Broder och jag tog skydd på scenen. Efter ett tag kom arrangörerna och erbjöd orkestern plats inomhus. Broder och jag stannade kvar för att ”vakta” bandets instrument och utrustning.

Magnus och Linus

Magnus och Linus

Efter ungefär 1 timme och 30 minuter så hade regnet avtagit lite. Arrangören kom och frågade om bandet kunde spela lite för folket som satt i öltältet ville ha musik. Va?? Ska bandet spela bara för att folket i öltältet inte ska gå hem? Nåväl. När bandet började spela igen så var det en del folk som hittade ut ur tältet till dansbanan. Kul att se så många ungdomar testa sina danskunskaper på golvet. Det är det som är så härligt med att spela på sådana här spelningar. Här går alla ut och roar sig. Ung som gammal svänger loss på golvet. Det är just så här det borde se ut på alla dansgolv.

Hallå där Gullmar

Hallå där Gullmar

Micke sjunger låtar varje natt

Micke sjunger låtar varje natt

Strax efter klockan ett på natten hade tonerna från det extranummer publiken med hjälp av stående ovationer ordnat fram tystnat. För orkestern återstod att plocka ner och in alla instrumenten i bussen och fara vidare mot Veinge och dansstället Ramshall. För broder och mig blev det till styra kosan hemåt. Vi kunde glada se tillbaka på en dag som innehöll det mesta.

Här följer lite fler bilder från Filipstad

Bara lilla jag

Bara lilla jag

Mats Bergmans på scenen

Mats Bergmans på scenen

Magnus & Linus

Magnus & Linus

Sista dansen?

Sista dansen?

Hedins i Degerfors

12 Jun
Hedins i Degerfors

Hedins i Degerfors

i går besökte jag Degerforsparken där Hedins spelade. En mycket trevlig kväll. Och kan ni tänka er. Det blev publikrekord i parken. Inte illa! Nu undrar säkert många hur många som besökte dansen. Hade ni själva varit där hade nu sett detta på den skylt som arrangören sätter upp efter paus :)
Mer bilder och reportage kommer framöver i min blogg och dansbilder på danslogen.se

Sommarens dansfestivaler

12 Jun
Orrskogenn i Malung

Orrskogenn i Malung

I sommar är det massor av dansbandsfestivaler som går av stapeln.

Sverige dansar
26-29 juli Lysingsbadet Västervik. Dansband, salsa, bugg m,m

En kväll i Juni
27-28 juni Ullared i Halland

Ölands dansbandsvecka
28 juni-4 juli. Lundegårds camping på Öland

Seljordsfestivalen
2-6 juli Blandat norska och svenska dansband.. Seljord Norge

Bälgspel vid landsvägskanten
2-6 juli Stor dragspelsstämma med en hel del dans. Ransäter utanför Munkfors

Ekebofestivalen
3-5 juli. Dansband. coverband och rocka-billy. Munka-Ljungby Ängelholm

Dansbandshelgen på Tånga
3-5 juli Tånga Hed utanför Vårgårda.

Västkustens dansfestival
7-12 juli. Lane loge uddevalla

Selfestivalen
8-13 juli. Sel i norra Gullbrandsdalen Norge

Gräsmyrs dansbandsvecka
9-12 juli Gräsmyrs loge väster om Umeå

Svenska dansbandsveckan i Malung
13-19 juli. Malung

Karsefors festivalen
18-19 juli. Karsefors festplats utanför Laholm

Fryksdalsdansen
24-26 juli. Kolsnäs Folkets Park Sunne

Stora Folkparksdansen
15-16 Augusti Karlsholme Folkets Park Mariestad

Dansbandsweekend Idre Fjäll
12-14 september. 4 dansband + gästartist. ‘

Källa: Fjl

Nice arrangerade egen dans

11 Jun
Foto/Copyright: Nice Orkester

Foto/Copyright: Nice Orkester

Får jag lov att för er presentera ett nytt ungt hett dansband? Det är dansbandet NICE från Umeå. Orkestern levererar svängig dans, pop, schlager och rockmusik. Alltid i en skön mix för att få en så bra blandning på kvällen. Nice mål med varje spelning är publiken ska ha minst lika roligt som medlemmarna själva som står på scenen. Det ena giget är aldrig det andra likt, den ena kvällen gästar man dansbandslogen för att nästa underhålla på ett fartigt 50-års kalas. Bandet Nice erbjuder en härlig mix av blandade genrer där varje medlems musikaliska rötter får blomma ut.

Under kulturnatta i Umeå som hölls i slutet av maj hade bandet fått med pardans som ett av inslagen. Bandet spelade själva upp till dans och bjöd dessutom på fri entré. Ett riktigt bra initiativ. Oftast när kommuner arrangerar kulturfestivaler och andra kulturella dagar glöms ofta dansbandsmusiken bort. Oerhört trist tycker jag. Men här ser vi ett strålande exempel. Nice är ett band som jag hoppas vi får höra mycket om framöver.

Orrnäsets Hembygdsgård i Högboda

11 Jun
Orrnäset - Boda hembygdsgård

Orrnäset – Boda hembygdsgård. Foto: Markus Redman

Jag har tidigare tipsat om sommardanser i Värmland. Fick ett trevligt mail med dansprogram för Orrnäsets Hembygdsgård i Högboda. Högboda är en tätort i Kils kommun som ligger norr om Kil mitt emellan Karlstad och Arvika. På deras fina hembygdsgård arrangeras det Motionsdanser med början onsdagen den 28 maj och sedan var fjortonde dag. kl 18.00-21.30 Inträde 90 kr. Man har servering och kiosk.

2014-06-04 Tång & Company
2014-06-18 Hasse Peters
2014-07-02 Cedrix orkester
2014-07-16 Camells duo
2014-07-30 Kenneths
2014-08-13 Stickan & Classe

Carolina tar ett break

10 Jun
Carolina i Callinaz

Carolina i Callinaz

Callinaz kommer i ett par veckor framöver ha en vikarie för Carolina Skarup Olsson. Carolina är sjukskriven för följden av för mycket stressande. Det är oerhört tråkigt men så himla viktigt att lyssna när kroppen säger ifrån skriver Carolina på facebook. Under tiden kommer en fantastisk duktig tjej vid namn Debbie Lesvoix att rycka in som vikarie en tid framöver. Alla som känner Carlolina vet ju att hon älskar att stå på scen och längtar efter att kunna göra det igen med 100% nyladdade batterier.

Källa: Callinaz

En shoppingtur till Ullared

10 Jun
Molkomsbuss körde oss dit

Molkomsbuss körde oss dit

Förra tisdagen blev det en tripp ner till det otroligt berömda varuhuset på Hallandsslätten. Dit många män aldrig skulle sätta sin fot. Men jag trivs riktigt bra där. Det är som en paradis.

Jag startade redan jättetidigt från Kristinehamn tillsammans med min mor och en väninna till henne. Vi reste med Vänerbuss, även om det var en buss och chaufför från Molkomsbuss som körde oss. Dom har något samarbete fick vi höra. Chaffisen som körde oss var ingen stor talare precis. Men lite charmigt ska det väl vara?

Ullareds collage

Ullareds collage

Både på dit och hemresan stannade vi till vid rasta i Vårgårda. Ett riktigt bra ställe tycker jag.
Enkelt och trivsamt och gott fika. Även om vi på ditresan fikade på vårt medhavda fika. Men på hemvägen köpte vi deras goda smörgåsar.

Strax innan halv tolv landade vi i Ullared. Började med Ge-Kås. Man kan ju säga att vissa avdelningar tilltalar mer än andra. Allt beror ju faktiskt på vad man är intresserad utav.
Det blev en del tid vid klädavdelningen, avdelningen för multimedia, hem och fritid. Hade gjort en lista som jag memorerat i skallen. Och kan ni tänka er att allt på den listan hade jag med mig hem plus lite annat.

När vi var färdiga på Ge-Kås plingade klockan för lunchtime. Det blev Rasta Ullared. Rasta har väldigt bra mat tycker jag. Valde kalops, potatis med diverse tillbehör. Tyvärr får det betyget en svag 3:a. Även om det smakade bra var hela kalopsen sönderkokt. Sp jag fick väl 4 bitar som kunde identifieras till kalops.

Blev två fulla kassar

Blev två fulla kassar

Efter maten blev det en tur i diverse andra butiker som MQ Outlet. Här brukar jag alltid göra fynd. Så blev det även idag. Blev en läcker rosa tröja från Bläck för 100 riksdaler. Sen blev det lite ”spring” i dom andra butikerna med där några småfynd gjordes. Jag kan rekommenderas bokhandeln som finns där. Dom har mycket trevliga böcker till fantastiska priser.

Man åker ner och tror att det ska bli snålt med 5½ timmes shopping men det räckte till gott och väl. Han till och med köpa med mig lite godis och dricka hem. På hemvägen blev det lite vila och surfande på mobilen. Dom har ju gratis internet ombord.

Väl hemma i Lusasken runt tiotiden var det skönt att ställa in kassarna och begrunda dagens inköp och äventyr. Till hösten ses vi igen Ullared. Ha det så bra till dess.

Här nedan följer en del av det jag shoppade!

En del av det jag handlade

En del av det jag handlade

En cool skjorta som blir perfekt på dans.

En cool skjorta som blir perfekt på dans.

En fräck rosa pikétröja

En fräck rosa pikétröja

T-shirt med Morgan på. En sådan måste man ju bara ha.

T-shirt med Morgan på. En sådan måste man ju bara ha.

En cool gul t-shirt. Perfekt i sommar

En cool gul t-shirt. Perfekt i sommar

Billiga bra skivor

Billiga bra skivor

Logen mitt i skogen ställer till med dansfest

10 Jun
Logen mitt i skogen ställer till med dansfest

Logen mitt i skogen ställer till med dansfest Collage: Markus Redman

Logen mitt i skogen ställer till med dansfest i helgen som kommer. Det blir dans i dagarna två.

Nu på fredag 13/6 kommer skivaktuella Casanovas från Vadstena. Mellan kl 20.00 – 01.00 kommer dom att spela nonstop med ett band som verkligen fått fart på spelandet igen. Det är ett band från Kaxås i Jämtland som heter Mickeys som tagit sig en tur nedöver. Det kommer bli ett drag utan dess like.

Lördagen 14/6 kommer Linköpingsgrabbarna i Kindbergs att bjua upp till dans. Även dom är cd-aktuella med ett album dom släppte tidigare i våras. Dena kväll spelar även dom nonstop med Mickeys. Sist Mickeys var i Värmland tror jag att dom spelade på Statt i Kristinehamn. Rätta mig om jag har fel.

Båda kvällarna är det dans mellan 20.00-01.00, entré 200:- Janne Sandgren som är arrangör meddelar att man kommer med
Ungdomspris 15-18 år = 150:- Under 15 enbart i förälders närvaro!