En fullträff i Degerforsparken i sommras

31 Okt
Strike

Strike

En onsdag i slutet av augusti besökte jag Degerforsparken. Där spelade Strike som jag skulle få uppleva live för första gången. Hade varit inne och lyssnat på deras hemsida och det lät riktigt bra tycke jag om det jag där hörde.

Rullade in i denna fina folkparken. Betalade entrén till Manne som var på sitt sedvanliga glada humör. Dansfolket strömmade till och så även grabbarna i Strike. En sista koll så räknade trumslagaren in till aftonens första dans. ”Den tid vi behöver och Minnenas allé” fick inleda denna dans. I Degerfors spelar banden fyra moderna och en gammaldans. Deras trumslagare hälsade alla välkomna till denna fina folkpark. ”Sommar sol och varma vindar” och ”Oklahoma” i dans nummer två. Så

Tobba och Lennart in acition

Tobba och Lennart in acition

Roland på trummor

Roland på trummor

Efter fyra ”moderna” låtar var det dags för den första gammaldansen för i afton. Som traditionen bjuder eller den oskrivna regeln blev det en schottis. Full fart var det på dansgolvet och många kända glada ansikten bland publiken. Det märks att man har kul på dans här i Degerforsparken.

Strike var för mig en positiv upplevelse. Spelade mycket goa danslåtar. Kul att dom spealade en hel del evergreens och andra ”äldre” låtar som inte alla andra band spelar. Lennart som sjöng merparten av låtarna tillika deras basist hade en mycket fin sångröst som gav en stark profil till orkestern. Detta i kombination med övriga duktiga instrumentalister blev det en mycket musikalisk trevlig kväll. Ska man anmärka på något så var det lite synd att dom inte hade någon som spelade elgitarr. Men dom har ju en riktig äkta basist så det väl väga upp.

Danspublik

Danspublik

Det hela blev en riktig trevlig kväll till en riktigt trevligt gäng från Glada Hudik som funnits sen 2004. Man kan skämt säga att det blir en riktig fullträff. Strike består av: Lennart Brinck på bas och sång, Micke på klaviatur och sång, Tobba Sjöström på gitarr, sax, dragspel och sång och sist men absolut inte minst Roland Jonsson på trummor och sång.

Tobba sjunger

Tobba sjunger

Micke med sin klaviatur

Micke med sin klaviatur

Drifters ställer in spelningar

31 Okt
Drifters ställer in

Drifters ställer in

Drifters har tyvärr blivit tvingade att ställa in helgens spelningar. Dagens dans i Piteå och söndagens spelning i Indal är helt inställda.
Vid lördagens spelning i Bredbyn kommer Thor Görans att ersätta dem.

Drifters – Blå blå känslor

31 Okt
Drifters - Blå blå känslor

Drifters – Blå blå känslor

Drifters nya album ”Blå Blå Känslor” är en platta i sann Driftersanda. Många kända låtar
som Björn Skifs ”Måndag Morgon” och Uno Svenningssons ”Smultron På Ett Strå”. Jill Johnsons härliga version av ”Here You Come Again” som är skriven av Dolly Parton. Bandets sångerska, nygifta Erica, har skrivit vackra ”Du Bara Du”.

Det är som vanligt Henrik Sethsson som producerar. Han bidrar med bland annat låten ”Jag Räknar Ner. Två av plattans låtar är skrivna av Calle Kindbom och det är rockiga ”Louisiana” och ”Det Är Kanske Försent”.

Dessutom finns Nederländernas fantastiska duett från förra årets Eurovision med på plattan. ”Calm After The Storm” som på svenska heter ”Lugn Efter En Storm” där Erica sjunger tillsammans med Andreas Olsson från Sannex.

Erica kommer även att medverka i Bingolotto sön 9 nov och i ”Så ska det låta” i nya säsongen 2015.

Plattan släpps 4 November och innehåller följande låtar:
1. You Can´t Love Me Too Much
2. Måndag Morgon
3. Lugn Efter En Storm (Calm After The Storm)
4. Louisiana
5. Here You Come Again
6. Smultron På Ett Strå (sommarversion)
7. Jag Räknar Ner
8. Blå Blå Känslor
9. Det Är Kanske Försent
10. Nu Ser Jag Livet Genom Tårar
11. Mitt Hjärta Finns Kvar Här ändå
12. Du Bara Du
13. Ingen Av Oss Förstår

Perikles har fått kulturpris

31 Okt
Perikles har fått kulturpris

Perikles har fått kulturpris

Bloggen säger STORT GRATTIS till PERIKLES som under oktober månad fick ta emot Ystad Kommuns kulturpris.

Så här lyder motiveringen:
”Ystads kommuns kulturpris 2014 tilldelas Perikles orkester.
Perikles orkester får priset för att de under 40 år har spelat i Ystad och i hela Sverige och spridit glädje med sin musik. De har genomfört 4000 spelningar inför en publik på 3 miljoner och varit fantastiska ambassadörer för Ystad. Perikles är orkestern som myntat Sveriges mest kända raggningsreplik – många människor har förväntansfullt nynnat på deras hit Var ska vi sova i natt. Kulturnämnden ser fram emot många kommande år av dans, sång, musik och glädje med Perikles orkester.”

Källa:www.ystad.se

Slutdansat på Baggböle Loge

31 Okt
Baggböle Loge

Baggböle Loge

Danserna på Baggböle loge utanför Umeå kommer att läggas ner. Anledningen till nedläggningen är att arrangören Umeå IK har fått sitt hyreskontrakt uppsagt av fastighetsägaren. Denne kommer att bedriva annan verksamhet i logen. Dansat på baggeböle har man gjort sen 1958 så det är en epok som går i graven om det inte går att hitta en ny lokal. för danserna.

Toppen och botten

31 Okt
Toppen och botten

Toppen och botten

Nu är det dags igen för en toppen och botten lista. Håll till godo

TOPPEN:
1. Shoppingresan till Ullared
2. Holidays cd-släpp
3. Nya dansband som startar upp – Hoppet lever
4. Titanix nya platta – Tänk att man kan göra dansbandsklassiker ”Så mycket bättre”
5. Helgens kommande middag med broder på Mastis

BOTTEN
1. Folk som i sociala medier som måste hävda sig för att berätta att dom kan och vet bäst
2. Rökare vid busshållplatser
3. Hundägare som inte tar reda på bajset.
4. Höstens färger på träden som börjar ta slut
5. Mobbing i skolorna. Läser varje dag dom saker som gör att man mår dåligt. Varför görs det inte mer?

King Edwards lägger ner

29 Okt
King Edwards lägger ner

King Edwards lägger ner

King Edwards har bestämt sig för att sluta. De rapporter webbportalen sveg.se Bandet startade 1993 och gör sina sista spelningar i november 2014.

”Det är med blandade känslor som vi meddelar att King Edwards har kommit fram till ändstationen på sin musikaliska resa och att det är dags att kliva av. När vi började vår resa 1993 trodde vi väl aldrig att den skulle bli så lång och att vi skulle få vara med om så mycket roligt på vår resa.
Allt ifrån enkla fester till att få spela på dom stora scenerna tillsammans med dom stora banden. Ett par skivinspelningar och även TV inspelningen har vi hunnit med
Det har varit en stor förmån att ha fått spelat i ett av Sveriges absolut bästa livespelande dansband november 2014 blir vår sista spelmånad spana in vår spelplan
Vi vill tacka alla som följt med oss på vägen”,
skriver King Edwards på sin facebooksida.

Ninnas släpper ny cd inom kort.

26 Okt
Ninnas med ny cd

Ninnas med ny cd

Ninnas släpper den 15 november sin full CD ”Tusen vackra dagar”. Orkestern firar 10 års jubileum med att släppa denna cd med 13 helt nya låtar. Flera av Sverige mest kända låtskrivare figurerar på plattan. Med på skivan finns en duett med Extas sångare Christian Haraldsson. Nämligen låten ”Kärlekens Renässans”. Skivan är producerad av Jörgen Andersson på Emmy Music.
Vill man förhandsboka ett exemplar är det bara att höra av sig till orkestern.

Bandet har även under hösten toppar flera danstopplistor med sin hit ”.Skyll dig själv”

Release för skivan kommer ske den 15 november på Enzos Bar/Restaurang i Limhamn Linnégatan 42 i Malmö. Det kommer då bjudas på dans med fri entré.
Man kommer att ha lite jippon under kvällen och så klart lotta ut några exemplar av nya cd:n.

Ronja Jansson med skiva.

26 Okt
Ronja Jansson

Foto lånat med tillstånd av Ronja Jansson

Ronja är en glad positiv tjej som hållit på med musik i hela sitt liv både deltid o heltid i omgångar. Nu är det heltid som gller igen! Hennes musikaliska bana började när hon var ganska liten och åkte omkring på massa talangjakter- Efter det började hon sjunga i ett dansband som hette Wickys, och efter det ett gäng som heter Cazandra. Efter detta beslöt sig Ronja för att åka runt själv som entertainer och trubadur. I dag har hon även ett komp band som hon tar med mig ut när det blir danskvällar och liknande evenemang.

Den 26 Novemer är det så dags att släppa ett album. GE MIG ETT HJÄRTA kommer skivan att ha som titel. Titelspåret är skrivet av Bo Ahlbertz, Maria Blom och Lennart Dahlberg. Plattan är producerad av en kille som heter Bo Edving u hans studio skyline, som ligger i Eskilstuna.

Samma datum som plattan släpps blir det releasefest på Lassemaja Bar & kök i Lindesberg. Det kommer bjudas på lite gott i form av mingelmat och sist men inte minst så förstås en massa go musik!

Ronja Jansson med ny cd

Ronja Jansson med ny cd. Foto lånat med tillstånd av Ronja

Tack Holidays för en trevlig kväll.

26 Okt
på dans med Holidays i Svaneholm

på dans med Holidays i Svaneholm

Var du på dans i Svanskog/Svaneholm i går när Holidays spelade upp? Då kan du kanske finnas med på kvällens dansbilder som jag ut på facevbook. Dom kommer även framöver på danslogen.se Det är så här det ska vara på dans. Blandade åldrar på ett och samma dansgolv. Här går man ut för och roar sig för att det är kort och gott DANS. Tack till samtliga iblandade för en enormt trevlig afton.

Excess med ny singel

24 Okt
Excess med ny singel

Excess med ny singel

Excess skivdebuterar med Therese Sudahl på nya cd-singel! ”För den du var”. Det är en nyskriven låt av Mathias Landelius, Andreas Bergqvist och Therese Nylund. En riktigt halvballad som passar Excess och Therese som handen i handsken.

Men en singel med en låt känns magert. Så där bjuder man även på ett bonusspår i form av upptempolåten ”Some Days You Gotta Dance”.

På det hela tagen en mycket bra singel som lovar gott framtiden och inspirerar till att höra mera.

Singeln finns på Spotify och för nedladdning på iTunes och Google Play.

Kolpudding på Ölme diversehandel

24 Okt
Lunch på Ölme Diversehandel

Lunch på Ölme Diversehandel

Idag har jag lunchat svensk husmanskost i en enormt trevlig miljö. Det blev nämligen kolpudding på Ölme Diversehandel & Kafé!. Vad är detta för ställe tänker kanske ni som inte känner till det. Det är en musseal lanthandel som man byggt upp i Kristinehamn.

Tänk dig en tid när klockan inte var en världslig sak, då det varken fanns några rullband eller elektriska kassapparater. Tänk dig en tid när man inte fick mjölet paketerat till butiken eller sockret i finbitar, då glassmaskinerna inte gick automatiskt och kaffebönorna maldes för hand.

Ölme diversehandel är ett museum som tar dig tillbaka till den tid du nästan glömt bort, eller kanske inte upplevt.

Kolpuddingen som jag ät smakade fantastiskt. Ett ställe i rofylld miljö som jag starkt kan rekommendera.

Morgonrusning på lokaltrafiken.

24 Okt
Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn

Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn

Lite ironisk måste man få vara i bland. Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn spelgar just denna fredag. Ovanligt lugnt.
Man kan ju börja undra vad ”alla” som brukar åka gör en dag som denna? Nå väl, Snart är det helga och det fires.

På dansbandsforum till Bergviksparken

24 Okt
Dansbandsforum i Bergviksparken

Dansbandsforum i Bergviksparken

Nu skall ni få följa med på en turnésväng med Holidays orkester upp till Hälsingland och Bergviksparken som ligger någon mil utanför Söderhamn. Där vankades det dansbandsforum med sju band som visade upp sig för dansare och arrangörer.

19:58
Den stora fina röda Holidaysbussen svänger av E-18 in vid MC Donalds i Kristinehamn för att plocka upp mig och broder. Efter några minuter är vi på rull. Vi får ett tidsschema av Björn som visar vilka tider

Någonstans längs E-18

Någonstans längs E-18

21:42
Vi stannar till vid rastplats Högsjön utanför Arboga. Dags för en liten kissepaus och en liten nypa frisk luft.

21:55
Efter ungefär 10 minuters resa svängar vi av för få i oss lite kvällsmat. Destinationen är Restaurang Gyllene Måsen även kallas Donken. Var och en så tror jag vi beställde olika rätter. En liten utmaning för killen i kassan. Dock verkade det bli lite väl mycket för honom då han glömde bort Melins beställning. Men till slut efter påminnelse så fick även han sin mat. Undrar om det var språkförbristningar det berodde på? Mätta och glada spelemän begav sig sedan ut till bussen för att fortsätta resan upp mot Bergvik.

På Gyllene Måsen i Arboga

På Gyllene Måsen i Arboga

22:30
Ni kanske undrar vad man gör i en turnébuss när man är ute så här. För det mesta blir det film, sova och kanske lyssna lite på musik. Nu var det ju mörkt ute så då kan det ju passa bra med lite filmtajm. Vad ska man titta på om inte något med folkparksanknytning eftersom vi ska till en folkpark. Livat i Parken – en förbaskat rolig folkparksfars som spelades på Vallarnas frilufsteater fick det bli. Har aldrig sett den förut så det var kul.

Livat i Parken

Livat i Parken

Söndag 00:10
Någonstans på vägen är vi. Vart vet jag inte eftersom det är mörkt ute. Men sak är säker. Vi har fortfarande Bergvik och Söderhamn som slutdestination. Tittar ut genom fönstret och ser bara lite lampor här och där som lyser i fönstren.

02:15
Så börjar vi då så sakteliga närma oss vårt slutmål. Avståndstavlorna visar allt lägre siffror när det gäller Söderhamn. Till slut så rullade vi in i staden som är kända för musikern Monica Törnell, skidåkaren Anders Södergren och barnboksförfattaren Barbro Sedvall. Vi svänger av vid E-center och kör mot lilla samhället Bergvik. Bergvik delas i en nordlig och en sydlig del av Ljusnan. Orten har sjöarna Bergviken i väster och Marmen i öster.

02:30
Nu rullar vi genom samhället på jakt efter adressen där Kent och Bettan bor. Ni kanske undrar vilka dessa är för några. Jo det är arrangörerna av danserna på Bergviksparken. Efter lite körandes fram och tillbaka så hittade vi till slut gatan där dom bor. Stannade bussen och väntade på att lite resenärer vi skulle plocka upp,. Till slut så ramlade dom in en efter en i bussen. Det visade sig vara ett par enormt trevliga musiker från Norrland som heter Janders Orkester. Även Samuel Björkegren som jobbar med Rent Nöje åkte med oss bort till parken.

Bergviksparken

Bergviksparken

02:45
Chaffisen Michael har slagit av motorn och nu är vi framme vid parken. Dags att börja rodda eller? Nej inte klockan kvart i tre på natten blir det något roddande. Vi tar oss i stället lite frisk luft och kikar in genom fönstret vid parken och tror att det blir hur bra som helst.

03:20
Nu är det dags för dessa musiker och övriga att få sig lite sömn. Målet är att vara uppe vid uppe vid halv nio för att börja rodda. Så ska man få lite kraft till morgonens aktiviteter är det sova som gäller nu. Det ryktas om att Bettan kommer ordna med världens godaste frukostbuffé.

Jag äter frukost

Jag äter frukost

08:32
Zznnnnark…. Zzznnnarrrk…. Dags att vakna nu kanske? En gäng lite småtrötta musiker ramlar ur bussen. Efter lite ”morgontoalett” var det dags att börja rodda in grejerna. Allt medans arrangören Bettan stod och ordna med frukostbuffén.
Mycket grejer är det som skall lastas ur bussen och in i danslokalen. Det pratas och planeras lite om hur man skall ställa grejerna för att ”alla” ska få plats på scenen. I den fina rotundan finns en ganska stor permanent scen. Sedan hade man riggat upp en tillfällig scen.

Dags att rodda

Dags att rodda

10:13
Nu är allt i det närmaste klart och det är dags att hugga in på frukostbuffén. Vi får besök av Alvenfors orkester som även dom kommit dit dagen innan för att vara utvilade och laddade. Det var en riktigt god frukost som Bettan hade ordnat till. Rena rama hotellfrukosten. Inte varje dag musikerna blir bortskämda så här mycket.

10:33
Nu börjar fler band att inta parken med sina bussar. Det hälsas, skrattas och skämtas. Case lyfts ur bussar och det kånkas och bärs p diverse instrument. Alla band har ju sin tågordning på detta när det gäller att packa in och upp alla prylar.

Orkesterbussar i Bergviksparken

Orkesterbussar i Bergviksparken

11:10
Nu anländer även självaste VD:n för bokningsbolaget Rent Nöje som står bakom detta forum tillsammans med Bergviksparken. Tomas Isak Isaksson heter han. Han är en riktigt härlig, trevlig grabb med koll på läget. Det behövs verkligen om man skall boka musik och hålla på med sådana här typ av verksamhet. Ordning och reda löning på fredag heter det ju.

11:15 Strax efter så anländer även dagens konferencier. Det är ingen mindre än Joel Emanuelsson som skall hålla i trådarna under dagen. Med sig hade han så klart sion förtjusande fru Lillian Emanuelsson. Joel och Lilian är kända tidigare som bokare inom Rent Nöje i Grums. Joel är även duktig musiker och varit med i ett flertal dansband bland andra Johnny Sandins, och är även nu musiker i Traveling Swedes.

Isak och Joel

Isak och Joel

13:03
Nu har alla banden som skall medverka hunnit soundchecka och fixat ordning på scenen. Dags att fräscha till sig lite. På området vid Bergviksparken finns ju även Bergviks IP med fotbollsplaner med tillhörande omklädningsrum som vi fick nyttja. Perfekt

14:00
Dags för lite arrangörsmiddag tillsammans med dom medverkade banden. Det var en härlig buffé med smått och gott som Bettan med personal ordnat till. Smakade ljuvligt. Under middagen diskuterades det ena och det andra kring middagsborden. Jag tror dom flesta var spända över vad detta första forum i Bergviksparken hade att ge.

Härlig buffé

Härlig buffé

15:00
Nu är dags för första bandet att entra scenen.

LKB Band

LKB Band

Lars Kristoffersen Band
Lars Kristoffersen Band från Østfold i Norge. Ett härligt band som består av följande medlemmar: Lars Kristoffersen: Sång, Ole Petter Bjørling: Bas & sång, Thomas Pettersen: Trummor & sång, Marius Molstad: Gitarr & Sång. Detta var ett band som stod ut från de andra band och var liksom i en klass för sig Musikaliskt band med något modernare sound men en mogen repertoar. Skulle funka på många dansplatser i Sverige om vissa arrangören inte varit så mesiga när det gäller att prova nya kort. Men hoppas dom får spela i Malung. För där platsar dom absolut. Ett band jag verkligen kan rekommendera. Otroligt musikalitet och Lars är en toppensångare.

Samzons in action
Samzons
Samzons från Kimstad utanför Norrköping var nästa band att entra scenen. Fyra medlemmar utgör bandet, Conny Adamsson: Sång, bas, gitarr, Kapellmästare, Kenneth Johansson: Klaviatur, gitarr, sax, sång, Christer Karlsson: Saxofon, klarinett, flöjt, sång, Mattias Berghorn: Trummor, sång. Bandet såg dagens ljus i januari 1977 och har sedan dess kuskat land och rike runt och spelat. Idag är dom ett av våra mest flitigt anlitade dansband. Man spelar ungefär 140 speljobb per år. Mestadels av jobben görs på pro danser. Samzons spelar hederlig svensk mogendans med mycket blås. Ett riktigt rutinerat mogenband. Så gillar man faktfast mogen genuin dansmusik kan jag rekommendera Samzons.

Wretaz

Wretaz


Wretaz
Som tredje band stod Wreatz klara. Dessa gossar som har sina rötter vid Vreta Kloster i Östergötland är Dorjhe Einarsson: Gitarr & Sång, Lars Johansson: Bas, sax, dragspel och sång, Thomas Gustafsson: Trummor & Sång, Georg (Jojje) Carsemar: Keyboard, Saxofon och Dragspel, Janne Auvinen: Gitarr & Sång. Detta var ett band jag såg mycket fram emot att få höra live. Detta eftersom jag arbetat en del med dem. Har gjort hemsida och kort och affischer åt banden en gång i tiden. Så jag hade höga förväntningar på att höra om bandet var minst lika bra live som på skiva. Och jag kan säga att dom är minst lika bra live som på plattan. Ett härligt sound och bra låtar. Tack grabbar för att ni spelade min favoritlåt ”Tusen änglar”. Ett fräscht mogenband som jag varmt kan rekommendera.

Holidays

Holidays

Holidays
Björn Björklund: Sång, Gitarr och Dragspel, Håkan Wikstöm: Trummor, Michael Andersson: Gitarr, Saxofon och Sång, Hans Jönsson: Bas och Sång, Hans Melin: Keyboards utgör dessa dansanta resebolag som bjuder på dansant musik. Det har dom gjort sen starten 1999. Detta var detta trevliga band som bjöd med mig och broder upp till Bergviksparken. Tackar för detta grabbar. För er som inte känner till detta gäng så spelar dom svängig fräsch mogen dansmusik. Ett dansband som verkligen är på gång med ny cd och massor med spelningar. Antalet spelningar har ökat avsevärt dom senaste åren. Det gäller bara att lägga sig på en lagom nivå med tanke på att alla har ”vanliga jobb” vid sidan av spelandet.

Janders

Janders

Janders
Vi hade 49 mil till Bergvik och med en aktiv körtid på ungefär ca 5 timmar 30 min Några som hade nästan lika långt hade 41 mil var trevliga Janders orkester. Dom startade samma år som Hep Stars belägrar listorna med Cadillac, man börjar försäljningen av mellanöl i vanliga livsmedelsbutiker och statsministern hette Tage Erlander. Peder Halläng: Trummor och sång, Mattias Rhenberg: Sång & keytarr, Peter Qvist: Klaviatur, dragspel, gitarr, sång, Daniel Hörnell: bas, sång. Detta var ett band som jag haft lite kontakt med via cyberspace tidigare och jag har länge velat se dessa live. Men tyvärr har dom spelat för långt borr ut för att jag kunnat ge mig i väg för egen maskin. Mina förhoppningar om hur bra dom skulle vara live infriades direkt från första ton. Janders spelar fräsch mogen dansmusik. Jag önskade aldrig att deras speltid skulle ta slut. Glädjande var det att många arrangörer verkade intresserade att få ner Janders nere söder över. Det tackar vi för. Hoppas man kan få till stånd en turné för Janders lite söder över.

Alvenfors

Alvenfors

Alvenfors
Näst sista bandet ut är Alvenfors orkester från Skaraborg. Thony Alvenfors: Trummor och sång, Peter Andersson: Sång och gitarr, Mattias Karlsson: Klaviatur, dragspel, sång, Stefan Johansson: Gitarr & sång utgör denna kvartett. Spelstilen är fräsch mogen dansmusik, låter som man känner igen blandat med egna låtar. Alltsammans framförs med en liten modern tutch. Samtliga musiker har lång erfarenhet av dansband även om orkestern såg dagens ljus 1993. Dom sjunger lika härligt som dom pratar. Alvenfors är väldigt flexibla och spelar varierad dansmusik och kan svänga till det rejält när så önskas. Kortfatta en jäkligt bra orkester som man aldrig behöver fundera på om dom ”levererar”. Jag har sett dom på ett ställe en gång där det inte alls var mycket folk men grabbarna spelade som om det vore fullsatt i lokalen. Det kallar jag professionalism. Och dom levererade även i Bergviksparken. Detta är verkligen ett band som lyfter för varje spelning dom gör. Med en perfekt mix mellan covers och egna låtar kan det inte gå fel.

King-Edvards

King-Edvards

King Edwards
Någon måste ju vara sist. Det där lät lite tragiskt. Men det var det absolut inte. Ibland brukar man ju spara på krutet och det bästa till sist. Åke Henriksson: Sång & gitarr, Mats Elfqvist: Bas & sång, Håkan Ryden: Klaviatur sång, Thord Forslund: Trummor & kör utgör King Edvards som kommer från Sveg i härliga Härjedalen. Detta är också ett band som jag haft span på ett längre tid och velat uppleva. Bandet har funnit sen tidigt 90-tal. 2012 fick bandet stor massmedial uppmärksamhet. Detta genom sin medverkan i dokumentärserien ”Danspalatset Playa del Sol” som sändes på tv3. Hur lät dom då? Dom lät förbenat bra live måste jag säga. Stilen påminde lite om Jannez i vissa stunder. Halvmodern/fräschmogen dansmusik om man nu nödvändigtvis måste placera in dom i ett fack. Så härligt att se Åka sjunga och agera på scenen. Dom har verkligen sin stil. Det var mycket bra sånginsatser och körande av samtliga medlemmar. Fart och fläng varvat med sköna mysiga foxlåtar kan få vilken dansare som helst att smälta. Det blev till och med extranummer på slutet. Inte illa.

Rodda ner alltsammans

Rodda ner alltsammans

21:08
Dom sista tonerna från Åkes röst har klingat ut och det är så dags att packa ner alltsammans och fara hemåt. En del band som haft lång resväg har redan gett sig i väg. Febril aktivitet råder när banden packar ner sina utrustningar. Var sak på sin plats och det gäller att man inte förväxlar varandra saker eller får med sig case eller väskor som inte är ens egna.

Kent och Bettan - Arrangörer i Bergviksparken

Kent och Bettan – Arrangörer i Bergviksparken

21:47
Bettan har kokat korv som hon bjuder på. Smakade mumsigt gott. Sen blev det till att packa in sig i bussen och fara hemåt alla milen mot Värmland/Dalsland. Ci tackade av de banden som var kvar, vi tackade av Kent och Bettan, Joel och Lillian Emanuelsson, Isak och Samuel och resten som var med och gjorde detta så ofantligt roligt. När allt är inpackat i bussen börjar vi rulla hemåt Värmland. Vi bestämmer oss för att stanna på det klassiska Tönnebro Värdshus för att äta en bit mat. När vi rullar ut från Söderhamn så ringer det på Björns telefon. Det visar sig vara Alvenfors i andra änden. Det som inte fick hända tror dom har hänt, att en av deras väskor har följt med i Holidays pack Vi stannar till efter vägen och med ficklampor lokaliserar väskan och bestämmer träff vid Tönnebro Värdshus. Väl där överlämnar vi deras väska och samspråkar över en hamburgertallrik.

22:14
In i bussen igen och fortsätta färden hemåt Värmland. Det blev till att slumra till lite i bussen för att få sig några timmas sömn innan man kom hem och skulle upp och arbeta. Hade tagit ledigt några timmar på morgonen för att inte behöva gå direkt till jobbet. Kl 08:00 ringde klockan och det var dags att stiga upp och bege sig till jobbet.

Hemma igen

Hemma igen

Här nedan finner du fler bilder från forumet.

Här bokar Rent Nöje AB

Här bokar Rent Nöje AB

Dansare

Dansare

King-Edvards

King-Edvards

Wretaz blir presenterade

Wretaz blir presenterade

Isak snackar med Janders

Isak snackar med Janders

Samzons och Wretaz samspråkar

Samzons och Wretaz samspråkar

Mingel

Mingel

Åke i King Edwards

Åke i King Edwards

Alvenfors på scenen

Alvenfors på scenen

Janders

Janders

Wretaz in action

Wretaz in action

Mycket prylar blir det

Mycket prylar blir det

Lars Kristoffersen

Lars Kristoffersen

Samzons orkester

Samzons orkester

Dorje, Lasse och Janne i Wretaz

Dorje, Lasse och Janne i Wretaz

Holidays har releasefest

23 Okt
Holidays - "Allting kan hända"

Holidays – ”Allting kan hända”

Nu på lördag är det releasefest för Holidays nya cd ”Allting kan hända” i Svanskogs Folkets Hus. Holidays släpper sin skiva och spelar upp till dans kl 21.00 – 01.00 Missa inte detta!! Inträde 150kr. Välkomna! För er som inte vet så ligger Svanskog (Svaneholm) i Säffle kommun ungefär 15 km norr om Åmål.

Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!

23 Okt
Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!

Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!

Lördagen den 25 oktober är det äntligen dags för dans i centrala Karlstad!
Alla som saknat Sandgrund är nu välkomna ett stenkast därifrån. Extas Orkester spelar upp 21-01. KarlstadRocks Dansband med Roffe & Chrille sänder radio hela kvällen 18-02. Bar med fullständiga rättigheter. Ingång blir från Herrgårdsgatan 13. Insläppet börjar redan 20.00 Entré: 150kr Åldersgräns: 23 år.
Välkomna till en riktig kanonkväll med Extas och Roffe & Chrille från Karlstad Rocks.

På väg hem

23 Okt
På väg hem från jobbet

På väg hem från jobbet

Nu sitter man på läser genom Dagens Metro medans det skymmer utanför bussfönstret. Regnet smattrar utanför. Skönt att få komma hem efter en lång dag på jobbet och sedan på stan. Har gjort lite olika ärenden på stan och slås av hur olika prissättning man kan ha inom samma bransch för olika varor.
Hur ett företag kan vara 3 gånger dyrare för en vara som ett annat. I detta fallet handlar det inte om att man får det man betalar för.

Blev rätt nöjd med bilden föresten med tanke på att det ”bara” är en mobilbild.

Manifestpriset 2015

23 Okt
Manifest 2015

Manifest 2015

Nu brinner det lite i knutarna för er som vill anmäla er till Manifest 2014. Det hög tid för er dansband och oberoende skivbolag att anmäla era skivor till Årets Manifestpris, Sveriges oberoende musikpris, även kallad ”den alternativa Grammisen”. Galan där vinnarna presenteras äger rum i början av 2015. Tidigare vinnare i Dansbandskategorin: Casanovas, Barbados, Shake, Blender och Sannex.

Arrangör av tävlingen är SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter. För att kunna tävla måste dansbandet ha gett ut ett album på ett oberoende skivbolag (ett bolag som inte ägs av ett majorbolag). Produktionen ska motsvara minst ett album och vara släppt under tiden 1 dec 2013-31 dec 2014 och vara utgiven på ett oberoende bolag. Artisten ska vara bosatt eller huvudsakligen aktiv i Sverige.
Anmälan stänger 1 november 2014 det gäller att raska på

Anmälan sker här:
http://manifestgalan.se/manifestgalan-2015/anmalan-till-manifest-2015/

Jury i dansbandskategorin består i år av:
Mikael Johansson (ordförande) – journalist, dansare
Jessica Johansson – dansare
Lina Haskel – frilansfotograf och -reporter
Markku Hannuksela – dansarrangör, dansare
Gitte Tinglöf Källman – musikrecensent, musiker, kompositör

Black Jack – Nakna på balkongen

23 Okt
Black Jack är nakna på balkongen

Black Jack är nakna på balkongen

När det för en tid gjordes en undersökning om vad folk förknippade med namnet BlackJack vann varken den lilla svarta kondomen eller kortspelet, utan det var grabbarna i dansbandet Blackjack som de flesta förknippade med namnet. I snart 25 år har bandet existerat och åkt runt i Norden och lirat för fulla hus.
Bandet har haft hits som ”Inget stoppar oss nu” , ”Maria”, ”Sandy”. På dom senaste åren har dom blivit uppmärksammade för titlar som ”Får jag låna din fru i kväll”, ”Fina flickor” och ”Vad vore livet utan kvinnor”.

Nya plattan ”Nakna på balkongen” som släpps den 19 novemver är en mycket stark Blackjack skiva. Efter att ha moderniserat sitt sound litegrann på de senaste skivornas produktioner så återgår Blackjack nu litegrann mot sitt gamla sound. Det utan att låta daterat på något sätt.

Enligt bandets sångare Tony Ljungström ville man återknyta till vårt gamla sound men ändå låta 2014.
Tony har dessutom skrivit nio utav skivans femton spår. Något som är ganska unikt på dagens dansbandsplattor som ofta består av mer eller mindre antal covers eller att man får låtar från andra låtskrivare.

Blackjack är stolta över sin nya skiva, låtar och sitt sound och längtar mycket efter att få komma ut och spela de nya låtarna.

Nästa år firar killarna 25 år nästa år och framtiden har aldrig sett bättre ut för bandet!

Källa: Ginza.se

Wizex levererar Schlagers på väg

23 Okt
Wizex - Schlagers på väg

Wizex – Schlagers på väg

Wizex har sedan de släppte sin senaste kritiker- och publikrosade platta ”40 år i Folkparkens tjänst” haft en riktig rolig tid. Förutom vanliga fullsatta dansbanor har bandet även haft (och har) en bejublad scenshow där de gjort en föreställning om Folkparkens historia.
Det var ur denna scenshow som dragit fulla hus och som fått strålande recensioner som idén till denna skiva föddes. Många av de spår som denna skiva innehåller framförs i showen och har blivit stora favoriter hos publiken. Något Wizex tog hänsyn till när de plockade fram och valde låtar till skivan. Låtar från Folkets Parks guldålder.

Skivan är en otroligt frisk fläkt från ett av de mest legendariska svenska dansbanden. Ett dansband som dessutom hela tiden vill utvecklas och det är något de verkligen visar med sitt nya album som definitivt kommer att höra talas om sig mycket.
Fräscht, hög igenkänningsfaktor men inte också minst väldigt dansant. Skivan ska verkligen gå att dansa till. Tre saker som gör skivan ”Schlagers på väg” till en riktig favorit!

Personligen så undrar jag om Wizex inte är det mest musikaliska dansband vi har i Sverige.

Källa: Ginza.se

STORT GRATTIS THOMAS

23 Okt
Thomas Neraasen och For Swingende

Thomas Neraasen och For Swingende

Idag säger bloggen STORT GRATTIS till Norges ”Mr dansband” Thomas Neraasen som fyller år idag. Hur mycket han fyller håller vi hemligt. Thomas driver den mycket populära dansbandsportalen ”For Swingende” där det mesta inom dansband tas upp, både stort och smått. Han sänder även fina dansbandsprogram.
Gratulerer med dagen Thomas som ni säger i Norge.

Dansbandsquiz

22 Okt
Dansbandsquiz

Dansbandsquiz

I somras gjorde jag en populär dansbandsquiz. Några har frågat om det kommer några flera. Och visst gör kommer det mera. Nedan finns en rykande färsk quiz. Tävla med dig själv eller dina vänner och se vad nu kan.

1. Från vilken stad kommer Matz Bladhs?
1) Falkenberg X) Kristianstad 2) Karlstad

2. Vilket stad ligger nära dansstället Träffen Båberg ?
1) Nyköping X) Strömstad 2) Trollhättan

3. I vilket dansband kunde man förut hitta sångerskan Anne Nørdsti ?
1) Kolbus X) Korpus 2) Kondiz

4. Vilket av följande band har existerat längst ?
1) Streaplers X) Berth Idoffs 2) Flamingokvintetten

5. I vilket band har man tidigare kunnat se Hedins nuvarande sångare Ola Nordén
1) Bob Stevens X) Tonix 2) Dannys

6. Från vilken kommun kommer dansbandet MejDej?
1) Brålanda X) Färjelanda 2) Vetlanda

7. Vilket av följande band är från Danmark ?
1) Bakkens X) Znits 2) Kandis

8. Vilket band har inte medverkat i dansbandskampen?
1) Voyage X) Sannex 2) Jannez

9. Vilket dansband innehar Svensktoppsrekordetmed 73 veckor?
1) Lasse Stefanz X) Streaplers 2) Sven-Ingvars

10. Vilket dansband var först med att spela in låten ”Gråt Inga Tårar” ?
1) Pelles X) Pippis 2) Lassings

11. Vad spelar Andy Ekenmo i Claes Lövgrens orkester
1) Trummor X) Gitarr 2) Klaviatur

12. I vilken stad kan man dansa i Mariebergsskogen?
1) Örebro X) Eskilstuna 2) Karlstad

Rätt rad:
1 – 2 – 1 – X – 2 – 1 – 2 – 1 – X – X – 1 – 2

Skultuna Lagårn satsar

22 Okt
Skultuna Lagårn Fotomontage: Markus Redman

Skultuna Lagårn Fotomontage: Markus Redman

Skultuna Lagårn är kända för sina moderndanser och har alltid en trogen publik på sina danser. Man har man även välbesökta kvällar med mogendans vissa lördagar. Nu går man ytterligare ett steg i utvecklingen och kör i gång med onsdagsdansen. Det blir eftermiddagsdans på onsdagar en gång i månaden mellan kl 13.30 – 17.00 Premiär blir den 29 oktober med Lars Erikssons orkester. En etablerad mogendans duo från Nyköping. Därefter kommer Hanssons orkester på besök den 28/11

Lars Erikssons och Janssons orkester

Lars Erikssons och Janssons orkester

Mina bilder på danslogen.se

20 Okt
Mina dansbilder på danslogen.se

Mina dansbilder på danslogen.se

Har ni sett vad fin danslogen är just nu?

Danslogen publicerar alltid en av dom senaste inlagda dansbilderna som en topbild på sin hemsida. Just nu är det en av mina bilder som är topbild. Det glädjer mig enormt. Bilden är på Mårten Nordström keyboardist och sångare i Excess orkester. Plåtade bilden gjorde jag på Kristinehamns Conference center förrförra söndagen då bandet spelade upp till dans.

Alltid kul när danssidor uppmärksammar mitt jobb som ”fotograf”. Det spånar mig att fortsätta plåta och på så sätt ge något tillbaka till dom som driver denna sidan.

Klicka här för att se samtliga bilder på Excess den aktuella kvällen

Danspalatset Maxim gör nypremiär med danser

20 Okt
Danspalatset Maxim

Danspalatset Maxim

Efter att Södra Station avvecklades som tågstation startade på 1930-talet en omfattande verksamhet med dans i den stora väntsalen. Namnet Maxim valdes för att man ville att det skulle ha en internationell prägel. Under åren har många dansat under det välvda taket i väntsalen. Nu blåser man nytt liv i danspalatset med att erbjuda dans i alla dess former; klassisk som modern.

Det nya dansgolvet i stora väntsalen väntar dina lurviga till skön dansmusik. Premiären sker nu på lördag då man bokat in en härligt gäng i form av Looking Back band.

”Södra Station” arrangerar även danskvällar för företag och privatpersoner. Man erbjuder även olika paketlösningar med hotell i samband med våra arrangemang.

Looking Back Band spelar på nypremiären

Looking Back Band spelar på nypremiären

Jonnys till Storfors Kulturhus 2/11

19 Okt
Jonnys från Virsbo

Jonnys från Virsbo

Arrangörerna av fansen i Storfors ville jag sprida ut information om dansen söndagen den 2/11. Och visst gör jag det. 2 November 17.00 – 20.30 på Storfors Kulturhus är det JOHNNYS från Virsbo som svarar för dansmusiken. I deras tryckta program står det Trio Cavalkad. Men då dom lagt ner har dom fått bokat om. Så JONNYS spelar där 2/11. Men det är dans redan nästa söndag 26/10 då Hiltons svarar för dansmusiken.

Hedins bjuder på härligt mogengodis

19 Okt
Hedins bjuder på härligt mogengodis

Hedins bjöd på härligt mogengodis

Förra söndagen var det modernare tongångar mot dagens. Befinner mig i Storfors där Hedins från Ängelholm bjuder på mogengodis. Arrangör är Korpen Karlskoga, Sven och Kerstin är inne på sitt 37:e är som dansarrangörer. Lite svårslaget? Det är mycket folk och en härlig stämning. Precis som det skall vara.

Skåningarna – Nytt band på dansbanorna

18 Okt
Skåningarna. Fotomontage: Markus Redman

Skåningarna. Fotomontage: Markus Redman

Låt mig få presentera tre gentlemän från Skåneland. Det är ”gamla” dansbandsrävar som åter igen blivit spelsugna som du ger sig ut på Skånes och södra sveriges vägar bara för att det är så kul att spela.

Från höger ser vi Calle Stenson på gitarr, Mats Gustafsson på Klaviatur,Dragspel och sist men inte minst Joel Andreasson på trummor och sång.

Så befinner du dig i södra Sverige och behöver du ett dansband till din fest och danskväll kan dessa pågar ställa upp och spela för er.

Toppen och botten

18 Okt
Toppen och botten

Toppen och botten

Längesen det kom en lista med nu är det dags igen.

TOPPEN:
1. Holidays kommande skivsläpp.
2. Mitt jobb – Vilket härlig gäng vi är.
3. Dom trevliga danskvällarna jag varit på sista tiden. Tänk vad mycket trevligt folk man träffar på där ute på dansbanorna.
4. Alla positiva reaktioner om min blogg.
5. Min OBEY mysdress. Finns det något härligare att ta på och krypa upp i soffan till en god film.

BOTTEN
1. Regnet som strilar utanför mitt fönster just nu.
2. Hundbajset utomhus. Ska det vara så svårt att plocka upp efter er hundägare? Man ska inte behöva kolla varenda meter vart man sätter ner fötterna.
3. Kylan som tränger sig på om morgonen och kvällen.
4. Alla ”förstå sig påare” som efter en knapp månad efter valet vet exakt hur kommande 4-års period kommer bli. Jösses vad många politiker vi fått.
5. Betapet – Roligt ordspel men varför skall man få så svåra motståndare. Eller är det jag som är dålig? :-)

Dansbandsmusiker ur tiden

17 Okt
Dansbandsmusiker ur tiden. Bildmontage: Markus Redman (bloggen)

Dansbandsmusiker ur tiden. Bildmontage: Markus Redman (bloggen)

I dag möts man av två sorgliga besked.

Före detta medlemmen i Flamingokvintetten Boris ”Putte” Estulf har dött. Boris var bandet trumslagare från 1963 då han tog över efter Bjarne Lundqvist. Han spelade fram till och med 1993, alltså i 30 år innan han lämnade sen över trumstockarna till Bjarne Lundqvist igen 30 år senare

Olle Johnny Moe som var mycket omtyckt och duktig gitarrist i norska Mac Atlantic, No Limit oxh sist Chivix orkester har även han somnat in.
Tragikt när duktiga musiker ”stämplar ut”. Men sådan är livets gång.
Källa: Arnfinn Opsand

Mina bilder

17 Okt
Mina bilder - Copyright: Markus Redman

Mina bilder – Copyright: Markus Redman

När jag är ute på dans så får jag ofta frågan om jag kommer från någon tidning eller för vem jag plåtar för. Det känns lite fånigt att säga att jag plåtar för dansbandsprofessorn.se då detta är ett kul namn med glimten i ögat. Jag svarar att jag plåtar för danslogen.se och för min blogg. Många är dom som vill vara med på bild. Dessa bilder ger även gratis reklam för arrangören och hens ställe som denne driver. Skulle det vara så att du hamnat med på bild mot din vilka är det bara att maila mig om bilden finns här eller danslogen om bilden hamnat där så ordnar dom det lätt.

När det gäller bilder i min blogg som jag plåtar och som andra plåtat på mig själv så får ni mer än gärna låna dom. Jag skulle dock bli mycket glad om ni frågar innan ni lånar bilder. Det hör till god ton. Det är alltid kul när tidningar, internetsidor skriver positiva saker om mig och min blogg. Det sporrar mig till att fortsätta i samma andra. Så putta i väg ett mail och fråga. Jag är nästan aldrig omöjlig när det gäller att publicera bilder i icke kommersiellt intresse.

Så vill jag slutligen ta tillfället i akt att efter dessa rader önska er en riktigt trevlig höst.

Guldsladden 2014

17 Okt
Guldsladden

Guldsladden

Nu har man släppt nomineringarna till dansbandsbranchens största musikpris som helt röstas fram av danspubliken, nämligen Guldsladden. Riktigt bra och trevliga nomineringar där både okända och kända dansband tar sig ton.
Rösta kan man börja göra på www.guldsladden.se

Årets Sångerska:
Sandra Estberg – Martinez
Therese Sundahl – Excess
Maria Rolf – Titanix
Jenny Salén – Jenny Saléns

Årets Sångare:
Andreas Olsson – Sannex
Ola Nordén – Hedins
Conny Nilsson – Matz Bladhs
Philip Magnusson – Expanders

Årets Gitarrist:
Joakim Rönnqvist – Dreams
John Bohlin – Stensons
Tommy Begtsson – Martinez
Rickard Johansson – Highlights

Årets Basist:
Jörgen Sandström – Jannez
Andreas Olson – Claes Lövgrens
Micke Ahlgren – Micke Ahlgrens
Niklas Andersson – Umbrella

Årets Klaviatur:
Eric Iversen – Wizex
Mats Olsson – Bob Stevens
Patrich Rundström – Sannex
Gullmar Bergman – Mats Bergmans

Årets Trummis:
Tom Åsvold – Zlips
Per-Erik Lillen Tageson – Voize
Conny Falk – Kindbergs
Andreas Holmberg – Callinaz

Årets Mogenband:
Streaplers
Jontez
Chiquita
Drifters

Årets Modernband:
Expanders
Perikles
Dreams
Casanovas

Årets (ut)Strålande Musiker
Kjetill Granli – Streaplers
Björn Norbäck – Per-Håkans
Claes Lövgren – Claes Lövgrens
Andreas Olsson – Sannex

Rösta kan du göra via följande länk.

Stora Folkparkdansen 2014

15 Okt

FREDAGEN

Stora Folkparksdansen 2014

Stora Folkparksdansen 2014

I mitten av augusti var det dahs för årets stora dansbegivenhet för mig och broder. Stora Folkparksdansen 2014 stor för dörren. Denna festival som vi besökt sen starten för fem år sedan.

Banden som spelade i år på stora Folkparkdansen var följande. fredagen Streaplers och Claes Lövgrens, Expanders och Sannex. Lördagen bjöd på Elisas och Donnez, Casanovas och Blender. I år hade man alltså flyttat isär Streaplers och Donnez till varsina dagar. Sen hade man tagit bort Jannez och ersatt dom med Expanders. Likaså hade man plockat bort Flamingokvintetten på lördagen. Det är nog bra att man inte alltid på en dansfestival kör med samma band år efter år utan byter ut några samtidigt som man har några starka säkra återkommande kort.

Ingång till hotellet

Ingång till hotellet

I år hade vi redan i Mars bokat upp oss på hotellrum. Det gäller att vara ute i god tid. VVi sov på samma hotell som vi hade förra året med och några år tidigare med. Jag tror det är 3:e eller 4:e gången som vi bor på Hotell Aqua. Ett mysigt litet hotell med trevlig personal, fin service och trevlig frukostbuffé. Ett hotell jag absolut kan rekommendera om ni söker boende i Mariestad.

Vi startade vår resa från Kristinehamn strax efter klockan tre på eftermiddagen. Det var mycket trafik på vägarna nedåt så vi tog det väldigt lugnt. Man slutar aldrig att förvånas över hur en del kör bil. En del verkar bevisligen fått sitt körkort i ett cornflakespaket. Till slut kom vi fram till Mariestad utan några incidenter.

Banden packar upp

Banden packar upp

Vi checkade in på hotellet och tog oss sedan en snabbtur på stan innan vi sedan for bort till parken för att hälsa på banden som redan kommit och som var i full färd med att packa upp sina instrument. Vi hälsade glatt på Streaplers och Claes Lövgrens. Alltid lika trevligt att möta dessa band. Dom kompletterar varandra så bra. På jubileumsteatern som dansbanan vid vattnet kallas blev det ett kärt återseende i form av Jan-Åke Glavén i Expanders som vi inte mött på år och dar. Härligt att träffa dig igen och dina trevliga medmusikanter.

Efter att vi hälsar klart, snackat lite med bandet samt inspekterat ombygget så var det så dags att bege sig tillbaka till hotellet. På tal om ombyggnationen så kan jag berätta att man håller på att bygga om Karlsholme Folkets Park. Så just denna byggnad var lite provisorisk med presenningar och spånskivegolv. Några knorrade och gillade inte alls detta. Men man får se det positiva att vi till nästa år får dansa på ett av Sveriges finaste dansgolv i en av Sveriges finaste parker. Vi visste ju som sagt redan innan att stora folkparksteatern var under renovering eftersom vi sett bilder på Stora Folkparksdansen hemsida. så vi bröder var i alla fall införstådda med att det skulle se ut lite som en byggarbetsplats.

Ingång till hotellet

Ingång till hotellet

På hotellet igen tog vi oss en liten powernap innan det var så dags att göra oss snygga för kvällens danskväll. Hade dagen till ära inhandlat lite nya kläder. Och det passade perfekt. Satt som en smäck. Ibland kan det ju bli lite tokigt när man beställer via internet.

Kö för att komma in i parken

Kö för att komma in i parken

Kvart i åtta stövlade vi ut från hotellet och bort mot parken. Fördelen med detta hotell är att det ligger på gångavstånd till folkparken. Det gör ju i och för sig de flesta hotell i Mariestad. Men det är skönt att slippa ta bilen. Då kunde man ju till och med brorsan ta sig en öl eller två medans jag tog cider.

Streaplers spelar på

Streaplers spelar på

Full bana från start

Full bana från start

När vi närmade oss entrén var det fullt med dansglada människor och lång kö in till parken. Detta kunde ju bli en riktigt trevlig kväll. Inne på rotundan stod Claes Lövgrens redo på scenen att sparka igång festivalen. Andy bakom trummorna räknade in och golvet fylldes av dansglada människor som var danssugna. En halvtimme senare så klev grabbarna i Streaplers på scenen. Det blev mer fart direkt. Sedan turades Streaplers och Claes Lövgrens om under hela kvällen att spela 45 minuter var växelvis. Och som jag skrev tidigare så tycker jag att dessa två band kompletterar varandra enormt bra. Kan inte bli så mycket bättre. Detta var Claes Lövgrens första jobb efter en semester. En del band brukar vara lite ringrostiga men det var inget som märktes på lövgrensgrabbarna. Att Streaplers hållit i gång hela sommaren märktes inte heller. Sicken energi ”gubbarna” har. Det är just sådana här kvällar man lever på länge.

Självaste Claes Lövgren

Självaste Claes Lövgren

Efter ett tag kände vi att ett miljöombyte var på sin plats. Vi knallade över till ”modernbanan”. Jan Åke i Expanders blev så lycklig över att se oss två bröder igen. Och säger bara en sak. Jäklar vad underbart Expanders spelade. Med ett sådant sväng och gött tryck i låtarna. Något av det bästa jag hört på mycket länge av ett modernband. Dom har verkligen hittat sin stil. Efter ett tag var det sedan dags att även här skifta band. Årets dansband på guldklavengalan, Sannex klev på scen. Bandets sångare Andreas Olsson hälsade alla välkomna till Mariestad och detta supertrevliga evenemang. Sannex är ett band jag verkligen gillar. Till skillnad från många andra modernband spelar dom mycket på svenska, och det gillar jag.

Expanders in action

Expanders in action

Vi kände oss lite törstiga så vi tog oss en sväng till Café Holmen som ligger inom parkområdet. Även här var det underhållning. Dansbandstrubaduren Gunnar Wallmo från Hagfors bjöd på dansant musik. I år hade man en speciell entré hit vilket var bra. Det fanns folk som inte ville eller var intresserade av den övriga dansen och således betala full dansentré. Så att man en särskild entré var ett stort plus. Det var mycket folk här i år med jämfört med föregående år som han var här Broder beställde in en öl och jag en cider. Vi slog oss ner vid ett bort framför Thomas Deutgen som är programledare i Sveriges radio. Det blev en härlig stämning på holmen. Flera satt och sjöng med i låtarna och diggade med .

Trubaduren Gunnar Wallmon

Trubaduren Gunnar Wallmon

Efter att ha lyssnat på Gunnar en lång stund återgick vi till dansen. Full fart var det inne i rotundan där Streaplers höll i gång. Jösses vilken disicilpin alla har när dom dansar. Det är en fröjd att bara stå och se alla dessa duktiga dansare från när och fjärran.
Kvällen började så sakteliga att lida mot sitt slut men likväl var det full rulle på de båda dansbanorna. Vi vandra över till Sannex och Expanders och tackade dem båda för en trevlig kväll. Jag tror aldrig jag haft så kul. Och vilken bra nonstop detta var. Här hade arrangörerna verkligen tänkt till.

Efter att vi tackat Jan-Åke Glavén i Expanders en extra gång och lovat att det inte skall dröja lika länge tills vi ses igen gick vi över till mogenbanan. Där var Strealers och Lövgrens var i full färd med att packa ihop sina instrument. Vi stannade kvar lite och pratade med dom. När alla instrument och prylar var inpackade i respektive bussar tackade vi dem en extra gång och önskade dem lycka till med morgondagens jobb. Streaplers skulle köra 30 mil rakt upp i dom värmländska skogarna medans Lövgrensbussen skulle rulla nästan det tredubbla ända upp till logen i Täfteå. Men vad gör man inte för att spela ”lite” dansmusik. Nu var det två nöjda bröder som vandrade tillbaka till hotellet i en ljumma sommarnatt Mariestad bjöd på.

Här följer lite mer bilder från fredagen:

Jan-Åke Glavén i Expabders

Jan-Åke Glavén i Expabders

Micke i Sannex

Micke i Sannex

Full fart på dansen till Sannex

Full fart på dansen till Sannex

Utsikt över Vänern och hamnen

Utsikt över Vänern och hamnen

Mysdans till Claes Lövgrens

Mysdans till Claes Lövgrens

Claes Lövgrens på scenen

Claes Lövgrens på scenen

Calle i Claes Lövgrens

Calle i Claes Lövgrens

Ante i Claes Lövgrens

Ante i Claes Lövgrens

Kjetil Granli i Streaplers

Kjetil Granli i Streaplers

Per med basen

Per med basen

Härlig dansbild

Härlig dansbild

Danspublik

Danspublik

Expanders in action

Expanders in action

Andreas i Sannex

Andreas i Sannex

Danspublik

Danspublik

Andy i Claes Lövgrens

Andy i Claes Lövgrens

Kjetil i Streaplers

Kjetil i Streaplers

LÖRDAGEN

Lördagen den 16 augusti står det i almanackan. Vi kliver upp för att äta en härlig hotellfrukost a´la Aqua. Mycket godsaker finns att tillgå. Efter en stadig frukost med frukostkoma deluxe var vi tvungna att ta oss en powernap på sissodär 10 minuter innan vi skulle ut och göra förmiddag i Mariestad. Vädret skulle inte bli så där jättebra idag hade dom lovat så det blev till att ta med sig jackan. Men vad fel dom hade. Efter ett tag ångrade jag att jag tog med mig jackan ut på stan. Vi vandrade runt och tog en hel del fina bilder i denna vackra vänerstad.

Jag i Mariestad

Jag i Mariestad

Nere vid hamnen stannade vi till och tog en glass, King glass så klart. Vad annars när man är i Mariestad? Smakade ljuvligt medans vi satt och tittare på båtar till måsarnas skrik.

När glassen var uppäten gick vi sedan genom de små gränderna upp mot torget där det skulle vankas ”Dansare på stan”. Vad var då detta? Jo det var en manifestation för dansen och hur kul man har när man dansar. Folket buggade runt på gatorna i Mariestads Centrum likt ett karnevalståg. Samling skedde på torget. Dj och samordnare var Göran Adamsson från ”Alltidans” i Mariestad Han var först i leden och spelade musiken från på en riktigt fräck grön flakbil.

Göran och Gunilla från Allt i Dans

Göran och Gunilla från Allt i Dans

Vi som stod på avstånd och såg det hela upplevde att dansparty av sällan skådat slag. Folk kom ut från sina lägenheter och stod på balkonger och kikade, affärsinnehavare kom ut från sina butiker för att beskåda det hela. Det hela blev en succé. Jag kunde inte drömma om först att det skulle bli så mycket folk som det blev. Fantastiskt kul att få vara med om detta. Nästa år hoppas vi på ännu ler och ännu längre danståg.

Chaffisen med sin snygga bil

Chaffisen med sin snygga bil

Dansare på stan

Dansare på stan

När ”danståget” så kommit tillbaka till torget så var det så dags för superproffsiga Henric Sethsson att sparka i gång evenemanget ”Dansband på stan”. Detta har blivit en riktigt fin tradition som drar mycket folk till stora torget i Mariestad. Vad är då detta för evenemang? Jo det är så att några av dom medverkande banden som spelar på Strora Folkparksdansen ställer upp och bjussar på lite gratisunderhållning på torget i samarbete med Folkparkerna i Väst och handlarna i Mariestad.

Sannex visade upp sig på torget

Sannex visade upp sig på torget

Andreas i Sannex

Andreas i Sannex

Först ut på plan var Sannex och bjöd på Husvagnssemester. Det är en riktig härlig glädjespridare till låt. Åter igen så briljerade dom på scenen. När man ser Sannex agera så förstår jag gott varför dom blev ”Årets dansband 2014”.

Under dansband på stan har man även fått dit en gästartist. Förra året var det Lasse Sigfridsson som uppträdde på torget kompade av Elisas. I år var det en annan dansbandslegend man lyckats få dit. En man som tidigare varit sångare i Streaplers i 14 år. Det blev stort jubel när Ove Pilebo entrade scenen och bjöd på klassiker som ”Lady Banana” och ”Bugga” tillsammans med Casanovas. Härligt att se att Ove fortfarande är ”Still going strong”-

Jag och Ove Pilebo

Jag och Ove Pilebo

Å Lady Banana. Ove sjunger Streaplersklassiker

Å Lady Banana. Ove sjunger Streaplersklassiker

När Ove klev av sceen var detr fdags för Donnez. Denna orkester bjöd på en show utan dess like. Vilken energi grabbarna har. Dom visade verkligen vart skåpet skall stå. Deras framträdande avslutades med att deras gitarrist Mikael Strömqvist bjöd på guitarrboogie spelandes med gitarren på ryggen. Inte illa må jag säga.

Donnez

Donnez

Efter att Donnez klivit av scenen var det dags för hemmafavoriterna i Elisas. Dom sjöng om att ”Det ska va lätt”. Ni vet den där fartiga låten från deras kommande album som dom även framförde när dom besökte Allsång på Skansen. Elisa pressenterade även en gästartist. Tyvärr minns jag inte hennes namn. Men hon var med i kören Team Elisa i Körslaget. En duktig tjej med framtiden framför sig. Kanske en ny Elisa?

Elisa med en sångerska från Tea Elisa

Elisa med en sångerska från Tea Elisa

Elisas

Elisas

Ett av mina favoritband under denna festival är Blender som skulle bjuda på två låtar på torget. Favoritlåten ”Minnen från lyckliga dar” är en låt som Maria framför med känsliga och nerv. En riktig floorfiller. Efter deras framträdande skanderade publiken efter ett extranummer och så blev det. Härligt att fler än jag har god smak när det gäller dansband.

Maria i Blender spexar

Maria i Blender spexar

Blender

Blender

En som också var på torget var Thomas Deutgen som var där för att spela in material till sitt program P4 Dans. Detta kan man höra på P4 dans egna hemsida.

Thomas Deutgen och Henrik Sethson har det kul

Thomas Deutgen och Henrik Sethson har det kul

Avslutade hela evenemanget på stan var Casanovas med Henric Sethson som briljerade som vanligt tillsammans med sina medmusikanter. .

Henrik Sethson fick torget i gungning

Henrik Sethson fick torget i gungning

Det är inte bara musik man bjuder på utan även tävlingar där man kan fina finfina kryssningar. I år liksom tidigare år knep broder och jag en varsin kryssningsbiljett i tävlingen.

Nöjda och glada uppfyllda av vinnarglädjen tog vi steg mot Stadshotellet där det bjöds på dansbandsgrillbuffé. Vi var riktigt hungriga efter en dag på stan och såg fram emot detta. Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Hotellet verkade ha glömt bort sitt erbjudande lite. Eller rättare sagt så trodde dom inte att det skulle komma så mycket folk som det kom. Men efter lite väntan kom det kött. Kanske man skall vara lite mer förberedda till nästa år?

Här följer fler bilder från ”Dansband på stan”.

Dansare på torget

Dansare på torget

Ove Pilebo bjöd på klassiker

Ove Pilebo bjöd på klassiker

Thomas Deutgen och Mats Dahlberg

Thomas Deutgen och Mats Dahlberg

Dansare på stan

Dansare på stan

Elisa Lindström

Elisa Lindström

Elisa Lindström

Elisa Lindström

Dalmasen Hans Plan i Casanovas

Dalmasen Hans Plan i Casanovas

Casanovas in action på torget

Casanovas in action på torget

Mats och Jimmy i Casanovas samspråkar

Mats och Jimmy i Casanovas samspråkar

Elisa med en sångerska från Tea Elisa

Elisa med en sångerska från Tea Elisa

Mätta och belåtna styrde vi sedan mot hotellet där vi tänkte vila upp oss inför kvällens danskväll. Idag var det Blender och Casanovas på jubileumsteatern som spelade tillsammans med Elisas och Donnez inne på rotundan. Ännu en kanonkväll väntade oss bröder.

Blender in action

Blender in action

Tillsnyggade vandrade vi mot parken där vi började med ett besök hos Blender: Lite mindre folk från start jämfört med gårdagen. Men det skulle komma mer folk visade sig. Efter att ha lyssnat några låtar strömmade fler dansare till. Blender är ett av mina favoritband inom genren moderna dansband. Maria Persson har en sådan utstrålning och personlig röst som man aldrig kan få nog utav. Har alla deras plattor här hemma i skivhyllan så detta är ett band jag verkligen gillar.

Fullpackat dansgolv när Elisas spelar upp

Fullpackat dansgolv när Elisas spelar upp

Inne i rotundan så var det full fart på Donnez och Elisas som rockar på som aldrig förr. Jag tror detta är en perfekt mix. Man har ju haft Streaplers och Donnez som nonstop. Två riktigt publikdragande band. Så jag tror man gjorde rätt i år som särade på dessa två band och lät dom spela en varsin dag. Även om det kändes lite konstigt att inte höra Flamingokvintetten. Men inget varar för evigt.

Elisa med gästartist

Elisa med gästartist

Simon och Micke från Donnez

Simon och Micke från Donnez

Jag tror det kan vara bra att man på dansfestivaler byter ut lite band från år från år. Så att man alltid har något nytt att komma med samtidigt som har en stabil grund att stå på. Det tror jag är ett framgångsrecept. Och efter dessa år som man ju har kört denna festival tror jag man hittat sin form och växt in i kostymen. Jag tror inte man ska ge sig på att göra detta större än vad det är. Det enda planet man gärna får växa på är publikplanet. Det finns plats för många glada dansfötter på Karlsholme.

Donne med sitt dragspel

Donne med sitt dragspel

Maria och Erik i Blender

Maria och Erik i Blender

Vi tog oss även denna kväll ut på Holmen för att lyssna på dansbandstrubaduren Gunnar Wallmon. Slog oss ner med en öl respektive en cider och summerade denna festival. Kom till fram till att det åter igen varit en riktig lyckad helg med massor med trevligt folk som vi träffat och pratat med både dansare, musiker och arrangörer. Kom fram till att det finns en del trevliga parker som vi har att besöka nästa år. Arrangörerna för Stora Folkparksdansen har varit fantastiska med detta evenemang och gjort sitt yttersta för att alla dansare skall trivas.

Casanovas på scen

Casanovas på scen

Henrik i Casanovas

Henrik i Casanovas

Så kom då kvällens sista danser på respektive dansbanor. Donnez och Elisas tackade för sig och det gjorde även Blender och Casanovas. Men publiken ville tydligen inte gå hem. Så det var bara för banden att spela några extranummer.
Vi dröjde oss kvar i vanlig ordning och tackade av Blender och Casanovas. Fick oss en trevlig pratstund med Maria som avslöjade att bandet håller på att spela in en ny cd. Det ser vi fram emot.

Danspublik

Danspublik

Blender in action

Blender in action

Efter att vi även tackat av Mats Dahlberg som är bokningsnansvarig och lite ansvarig över hela festivalen gick vi nöja och glada åter till hotellet för lite sömn. Söndagen bjöd på hotellfrukost, en tur till Karlson Lågprisaffär innan vi styrde färden hemåt Värmland igen. Tack till alla inblandade för en enormt trevlig helg.

Här följer den drös med bilder från lördagen.

Full fart på dansarna

Full fart på dansarna

Blender Maria

Blender Maria

Blender

Blender

Skymning över Mariestad

Skymning över Mariestad

Mackan him self

Mackan him self

Robert och Erik i Blender

Robert och Erik i Blender

Jag och Maria i Blender

Jag och Maria i Blender

Elisa med gästartist

Elisa med gästartist

Elisas

Elisas

Solnedgång i Mariestad

Solnedgång i Mariestad

Elisa Lindström

Elisa Lindström

Friends på bloggen

14 Okt
Friends på min blogg

Friends på min blogg

På grund av all mobbning och näthat som pågår överallt så kände jag att jag måste dra mitt strå still stacken och göra något. Därför har jag idag bytt ut lite reklambanners till sidor som jag inte längre känner någon tillhörighet till eller kan sympatisera med. Jag har även lagt till en stor viktig banner bland dom andra. En som ”sticker ut” lite hoppas jag. Vilken är det?

Jo det är länken/bannern som leder till Friends hemsida. Då kanske ni undrar vad Friends är för något? Nej det är inte dansbandet som fått liv igen.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. organisationen utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Varje år möter och utbildar Friends drygt 46 000 lärare, föräldrar och barn kring hur de kan förebygga mobbning. Deras filosofi är att alla kan göra skillnad och att det är tillsammans vi stoppar mobbning.

Friends har 90-konto tilldelat av Svensk insamlingskontroll och drivs helt utan statliga bidrag. Det innebär att det stöd som kommer från privatpersoner och företag är otroligt viktigt för att Friends arbete ska leva vidare ute i skolor, förskolor och idrottsföreningar.

Jag är mot mobbning - Friends

Jag är mot mobbning – Friends

Sidor jag samarbetar med

14 Okt

Jag vill med detta enkla lilla inlägg klargöra att jag inte jobbar eller har något som helst med webbplatsen Dansaktuellt. Jag har fått två mail från folk som undrar detta. Så jag kan säga Nej, jag arbetar inte med den sidan. Sidan lämnade jag för flera år sedan på grund av olika omständigheter. Ansvarig för dansaktuellt är fortfarande grundaren och ägare Jesper som en gång i tiden startade sidan. Vilka sidor jag samarbetar med eller gillar kan ni se nedan i högerspalten. De danssidor jag i dagsläget samarbetar med danslogen.se där ni ser mina dansbilder och lite då och då även reportage från dansevenemang.

Holidays – ”Allting kan hända”

14 Okt
Holidays - "Allting kan hända"

Holidays – ”Allting kan hända”

Den 25 November släpper Holidays sitt nya album ”Vad som än händer” Holidays är ett dansband från Åmål som startades 1999 av Hans Jönsson, Michael Andersson och Hans Melin. Holidays är ett band på som verkligen är på klar frammarsch på den svenska dansbandshimlen. I år fick bandet en inbjudan att vara med på Idolinspelningen i Karlstad på TV4. Bandet spelar förutom i Sverige även en hel del i vårt grannland Norge och på dansbåtarna till Mariehamn.

Skivan ”Allting Kan Hända” innehåller både nyskrivet material och covers från Sveriges och Norges låtskrivarelit. 12 låtar härliga låtar finns med på plattan. ”En stunds love”, ”En enkel man”, ”Har jag sagt till dig idag”, ”Du sprider ljus” , ”En ros vill jag ge till dig”, ”Älska mig mest” är bara några av plattans dansanta hits

Excess levererar

12 Okt
Excess levererade på KCC

Excess levererade på KCC

Som dom levererar i kväll på KCC. Bandet jag talar om är Excess med nya trummisen Andreas Carlsson. Kan inte bli så mycket söndag av detta.
Alla som är här lovordar så det haglar. Det är så här det skall vara. Publikkontakt till 100%. Tack Nina för att du bokat in detta kanongäng.
Mer bilder kommer framöver i bloggen.

For Swingende tar upp stort och smått

12 Okt
Thomas Neraasen och For Swingende

Thomas Neraasen och For Swingende

Jag har tipsat om sidan förr men det tåls att upprepas. Det handlar om den norska danssidan ”For Swingende” som Thomas neraasen driver. Thomas är liksom mig en stor sann dansbandsentusiast som inte bara driver en välbesökt nordisk webbplats för dansbandsmusik. Han sänder även populära och omtyckta radioprogram som kan höras på flera radiostationer i Norge samt på internet.

På sin sida tar Thomas upp nyheter om dansband i stort och smått. Allt från stora dansgalor till små enskilda danser på folkets hus och bygdelokaler. Styrkan i sidan är blandningen och bredden på nyheterna Inget band eller arrangör/dansställe är för sthttp://www.forswingende.com/ort eller för litet för att vara med. Här kommer alla till tals. Något som jag tycker att vissa andra dansbandsiter/tidningar borde lära sig utav.

På sidan finner du förutom nyheter, skivrecensioer, nostalgihörna, chat, bildgalleri med bilder från diverse danskvällar, tävlingar, sändningstider för Thomas dansprogram m,m m,m kort sagt ett fullfjädrad dansbandshemsida.

En bra sak med sidan är att allt material sparas i arkiv så att man kan gå tillbaka och läsa äldre nyheter och skivrecensioner.

Så besök gärna: www.forswingende.com/

Lite ironi och humor

4 Okt
Lite ironi och humor

Lite ironi och humor

Klotter är ju inga trevliga saker. Men i bland kan man inte åta bli att le när man ser en vägg som denna.

Hösten vid Östervik

4 Okt

I fredags efter jobbet blev det en tur med broder till Österviks Kapell och Stadsbondgården som ligger 5 minuters bilväg från där jag bor. Det är fullkomligt underbart att ha ”landet” så nära bostaden. Vi vandrade runt kring kapellet och vid stadsbondgården och plåtade varandra, höstens granna färger samt lite djur. Se bilderna nedan och bjud av dom lika mycket som vi gjorde när vi var där.

Höstträd vid Österviks Kapell

Höstträd vid Österviks Kapell

Vid Österviks Kapell

Vid Österviks Kapell

Fina höstlöv

Fina höstlöv

Et get

En liten get

Vid Stadsbondgården

Vid Stadsbondgården

Och så klart en liten selif på mig :-)

Jag vid Österviks Kapell

Jag vid Österviks Kapell

Gästhamnen Kristinehamn

4 Okt
Gästhamnen kristinehamn

Gästhamnen Kristinehamn

Se så magiskt det kan se ut i Kristinehamn vid vår gästhamn när det är så där höstmörkt ute . Jag fastnade direkt för ljuset och lamporna. Visste inte att bilden skulle bli så här bra som jag tycker att den blev.