En fullträff i Degerforsparken i sommras

31 okt
Strike
Strike

En onsdag i slutet av augusti besökte jag Degerforsparken. Där spelade Strike som jag skulle få uppleva live för första gången. Hade varit inne och lyssnat på deras hemsida och det lät riktigt bra tycke jag om det jag där hörde.

Rullade in i denna fina folkparken. Betalade entrén till Manne som var på sitt sedvanliga glada humör. Dansfolket strömmade till och så även grabbarna i Strike. En sista koll så räknade trumslagaren in till aftonens första dans. ”Den tid vi behöver och Minnenas allé” fick inleda denna dans. I Degerfors spelar banden fyra moderna och en gammaldans. Deras trumslagare hälsade alla välkomna till denna fina folkpark. ”Sommar sol och varma vindar” och ”Oklahoma” i dans nummer två. Så

Tobba och Lennart in acition
Tobba och Lennart in acition
Roland på trummor
Roland på trummor

Efter fyra ”moderna” låtar var det dags för den första gammaldansen för i afton. Som traditionen bjuder eller den oskrivna regeln blev det en schottis. Full fart var det på dansgolvet och många kända glada ansikten bland publiken. Det märks att man har kul på dans här i Degerforsparken.

Strike var för mig en positiv upplevelse. Spelade mycket goa danslåtar. Kul att dom spealade en hel del evergreens och andra ”äldre” låtar som inte alla andra band spelar. Lennart som sjöng merparten av låtarna tillika deras basist hade en mycket fin sångröst som gav en stark profil till orkestern. Detta i kombination med övriga duktiga instrumentalister blev det en mycket musikalisk trevlig kväll. Ska man anmärka på något så var det lite synd att dom inte hade någon som spelade elgitarr. Men dom har ju en riktig äkta basist så det väl väga upp.

Danspublik
Danspublik

Det hela blev en riktig trevlig kväll till en riktigt trevligt gäng från Glada Hudik som funnits sen 2004. Man kan skämt säga att det blir en riktig fullträff. Strike består av: Lennart Brinck på bas och sång, Micke på klaviatur och sång, Tobba Sjöström på gitarr, sax, dragspel och sång och sist men absolut inte minst Roland Jonsson på trummor och sång.

Tobba sjunger
Tobba sjunger
Micke med sin klaviatur
Micke med sin klaviatur

Publicerad: 2014-10-31 18:26:06

Drifters ställer in spelningar

31 okt
Drifters ställer in
Drifters ställer in

Drifters har tyvärr blivit tvingade att ställa in helgens spelningar. Dagens dans i Piteå och söndagens spelning i Indal är helt inställda.
Vid lördagens spelning i Bredbyn kommer Thor Görans att ersätta dem.


Publicerad:

Drifters – Blå blå känslor

31 okt
Drifters - Blå blå känslor
Drifters – Blå blå känslor

Drifters nya album ”Blå Blå Känslor” är en platta i sann Driftersanda. Många kända låtar
som Björn Skifs ”Måndag Morgon” och Uno Svenningssons ”Smultron På Ett Strå”. Jill Johnsons härliga version av ”Here You Come Again” som är skriven av Dolly Parton. Bandets sångerska, nygifta Erica, har skrivit vackra ”Du Bara Du”.

Det är som vanligt Henrik Sethsson som producerar. Han bidrar med bland annat låten ”Jag Räknar Ner. Två av plattans låtar är skrivna av Calle Kindbom och det är rockiga ”Louisiana” och ”Det Är Kanske Försent”.

Dessutom finns Nederländernas fantastiska duett från förra årets Eurovision med på plattan. ”Calm After The Storm” som på svenska heter ”Lugn Efter En Storm” där Erica sjunger tillsammans med Andreas Olsson från Sannex.

Erica kommer även att medverka i Bingolotto sön 9 nov och i ”Så ska det låta” i nya säsongen 2015.

Plattan släpps 4 November och innehåller följande låtar:
1. You Can´t Love Me Too Much
2. Måndag Morgon
3. Lugn Efter En Storm (Calm After The Storm)
4. Louisiana
5. Here You Come Again
6. Smultron På Ett Strå (sommarversion)
7. Jag Räknar Ner
8. Blå Blå Känslor
9. Det Är Kanske Försent
10. Nu Ser Jag Livet Genom Tårar
11. Mitt Hjärta Finns Kvar Här ändå
12. Du Bara Du
13. Ingen Av Oss Förstår


Publicerad:

Perikles har fått kulturpris

31 okt
Perikles har fått kulturpris
Perikles har fått kulturpris

Bloggen säger STORT GRATTIS till PERIKLES som under oktober månad fick ta emot Ystad Kommuns kulturpris.

Så här lyder motiveringen:
”Ystads kommuns kulturpris 2014 tilldelas Perikles orkester.
Perikles orkester får priset för att de under 40 år har spelat i Ystad och i hela Sverige och spridit glädje med sin musik. De har genomfört 4000 spelningar inför en publik på 3 miljoner och varit fantastiska ambassadörer för Ystad. Perikles är orkestern som myntat Sveriges mest kända raggningsreplik – många människor har förväntansfullt nynnat på deras hit Var ska vi sova i natt. Kulturnämnden ser fram emot många kommande år av dans, sång, musik och glädje med Perikles orkester.”

Källa:www.ystad.se


Publicerad:

Slutdansat på Baggböle Loge

31 okt

Danserna på Baggböle loge utanför Umeå kommer att läggas ner. Anledningen till nedläggningen är att arrangören Umeå IK har fått sitt hyreskontrakt uppsagt av fastighetsägaren. Denne kommer att bedriva annan verksamhet i logen. Dansat på Baggböle har man gjort sen 1958 så det är en epok som går i graven om det inte går att hitta en ny lokal. för danserna.


Publicerad:

Toppen och botten

31 okt
Toppen och botten
Toppen och botten

Nu är det dags igen för en toppen och botten lista. Håll till godo

TOPPEN:
1. Shoppingresan till Ullared
2. Holidays cd-släpp
3. Nya dansband som startar upp – Hoppet lever
4. Titanix nya platta – Tänk att man kan göra dansbandsklassiker ”Så mycket bättre”
5. Helgens kommande middag med broder på Mastis

BOTTEN
1. Folk som i sociala medier som måste hävda sig för att berätta att dom kan och vet bäst
2. Rökare vid busshållplatser
3. Hundägare som inte tar reda på bajset.
4. Höstens färger på träden som börjar ta slut
5. Mobbing i skolorna. Läser varje dag dom saker som gör att man mår dåligt. Varför görs det inte mer?


Publicerad:

King Edwards lägger ner

29 okt
King Edwards lägger ner
King Edwards lägger ner

King Edwards har bestämt sig för att sluta. De rapporter webbportalen sveg.se Bandet startade 1993 och gör sina sista spelningar i november 2014.

”Det är med blandade känslor som vi meddelar att King Edwards har kommit fram till ändstationen på sin musikaliska resa och att det är dags att kliva av. När vi började vår resa 1993 trodde vi väl aldrig att den skulle bli så lång och att vi skulle få vara med om så mycket roligt på vår resa.
Allt ifrån enkla fester till att få spela på dom stora scenerna tillsammans med dom stora banden. Ett par skivinspelningar och även TV inspelningen har vi hunnit med
Det har varit en stor förmån att ha fått spelat i ett av Sveriges absolut bästa livespelande dansband november 2014 blir vår sista spelmånad spana in vår spelplan
Vi vill tacka alla som följt med oss på vägen”,
skriver King Edwards på sin facebooksida.


Publicerad: 2014-10-29 15:49:15

Ninnas släpper ny cd inom kort.

26 okt
Ninnas med ny cd
Ninnas med ny cd

Ninnas släpper den 15 november sin full CD ”Tusen vackra dagar”. Orkestern firar 10 års jubileum med att släppa denna cd med 13 helt nya låtar. Flera av Sverige mest kända låtskrivare figurerar på plattan. Med på skivan finns en duett med Extas sångare Christian Haraldsson. Nämligen låten ”Kärlekens Renässans”. Skivan är producerad av Jörgen Andersson på Emmy Music.
Vill man förhandsboka ett exemplar är det bara att höra av sig till orkestern.

Bandet har även under hösten toppar flera danstopplistor med sin hit ”.Skyll dig själv”

Release för skivan kommer ske den 15 november på Enzos Bar/Restaurang i Limhamn Linnégatan 42 i Malmö. Det kommer då bjudas på dans med fri entré.
Man kommer att ha lite jippon under kvällen och så klart lotta ut några exemplar av nya cd:n.


Publicerad: 2014-10-26 19:59:59

Ronja Jansson med skiva.

26 okt
Ronja Jansson
Foto lånat med tillstånd av Ronja Jansson

Ronja är en glad positiv tjej som hållit på med musik i hela sitt liv både deltid o heltid i omgångar. Nu är det heltid som gller igen! Hennes musikaliska bana började när hon var ganska liten och åkte omkring på massa talangjakter- Efter det började hon sjunga i ett dansband som hette Wickys, och efter det ett gäng som heter Cazandra. Efter detta beslöt sig Ronja för att åka runt själv som entertainer och trubadur. I dag har hon även ett komp band som hon tar med mig ut när det blir danskvällar och liknande evenemang.

Den 26 Novemer är det så dags att släppa ett album. GE MIG ETT HJÄRTA kommer skivan att ha som titel. Titelspåret är skrivet av Bo Ahlbertz, Maria Blom och Lennart Dahlberg. Plattan är producerad av en kille som heter Bo Edving u hans studio skyline, som ligger i Eskilstuna.

Samma datum som plattan släpps blir det releasefest på Lassemaja Bar & kök i Lindesberg. Det kommer bjudas på lite gott i form av mingelmat och sist men inte minst så förstås en massa go musik!

Ronja Jansson med ny cd
Ronja Jansson med ny cd. Foto lånat med tillstånd av Ronja


Publicerad:

Tack Holidays för en trevlig kväll.

26 okt
på dans med Holidays i Svaneholm
på dans med Holidays i Svaneholm

Var du på dans i Svanskog/Svaneholm i går när Holidays spelade upp? Då kan du kanske finnas med på kvällens dansbilder som jag ut på facevbook. Dom kommer även framöver på danslogen.se Det är så här det ska vara på dans. Blandade åldrar på ett och samma dansgolv. Här går man ut för och roar sig för att det är kort och gott DANS. Tack till samtliga iblandade för en enormt trevlig afton.


Publicerad:

Biiljetterna till Melodifestivalen 2015 släppta

25 okt
Schlagerstäderna 2015
Schlagerstäderna 2015

Nu har man sälja biljetterna till nästa års melodifestival. Östersund, Örebro, Göteborg, Malmö är städerna som kommer att arrangera deltävlingar. Biljetterna söljs via ticnet.se


Publicerad: 2014-10-25 16:06:22

Excess med ny singel

24 okt
Excess med ny singel
Excess med ny singel

Excess skivdebuterar med Therese Sudahl på nya cd-singel! ”För den du var”. Det är en nyskriven låt av Mathias Landelius, Andreas Bergqvist och Therese Nylund. En riktigt halvballad som passar Excess och Therese som handen i handsken.

Men en singel med en låt känns magert. Så där bjuder man även på ett bonusspår i form av upptempolåten ”Some Days You Gotta Dance”.

På det hela tagen en mycket bra singel som lovar gott framtiden och inspirerar till att höra mera.

Singeln finns på Spotify och för nedladdning på iTunes och Google Play.


Publicerad: 2014-10-24 15:23:05

Kolpudding på Ölme diversehandel

24 okt
Lunch på Ölme Diversehandel
Lunch på Ölme Diversehandel

Idag har jag lunchat svensk husmanskost i en enormt trevlig miljö. Det blev nämligen kolpudding på Ölme Diversehandel & Kafé!. Vad är detta för ställe tänker kanske ni som inte känner till det. Det är en musseal lanthandel som man byggt upp i Kristinehamn.

Tänk dig en tid när klockan inte var en världslig sak, då det varken fanns några rullband eller elektriska kassapparater. Tänk dig en tid när man inte fick mjölet paketerat till butiken eller sockret i finbitar, då glassmaskinerna inte gick automatiskt och kaffebönorna maldes för hand.

Ölme diversehandel är ett museum som tar dig tillbaka till den tid du nästan glömt bort, eller kanske inte upplevt.

Kolpuddingen som jag ät smakade fantastiskt. Ett ställe i rofylld miljö som jag starkt kan rekommendera.


Publicerad:

Morgonrusning på lokaltrafiken.

24 okt
Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn
Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn

Lite ironisk måste man få vara i bland. Morgonrusning på lokaltrafiken i Kristinehamn spelgar just denna fredag. Ovanligt lugnt.
Man kan ju börja undra vad ”alla” som brukar åka gör en dag som denna? Nå väl, Snart är det helga och det fires.


Publicerad:

På dansbandsforum till Bergviksparken

24 okt
Dansbandsforum i Bergviksparken
Dansbandsforum i Bergviksparken

Nu skall ni få följa med på en turnésväng med Holidays orkester upp till Hälsingland och Bergviksparken som ligger någon mil utanför Söderhamn. Där vankades det dansbandsforum med sju band som visade upp sig för dansare och arrangörer.

19:58
Den stora fina röda Holidaysbussen svänger av E-18 in vid MC Donalds i Kristinehamn för att plocka upp mig och broder. Efter några minuter är vi på rull. Vi får ett tidsschema av Björn som visar vilka tider

Någonstans längs E-18
Någonstans längs E-18

21:42
Vi stannar till vid rastplats Högsjön utanför Arboga. Dags för en liten kissepaus och en liten nypa frisk luft.

21:55
Efter ungefär 10 minuters resa svängar vi av för få i oss lite kvällsmat. Destinationen är Restaurang Gyllene Måsen även kallas Donken. Var och en så tror jag vi beställde olika rätter. En liten utmaning för killen i kassan. Dock verkade det bli lite väl mycket för honom då han glömde bort Melins beställning. Men till slut efter påminnelse så fick även han sin mat. Undrar om det var språkförbristningar det berodde på? Mätta och glada spelemän begav sig sedan ut till bussen för att fortsätta resan upp mot Bergvik.

På Gyllene Måsen i Arboga
På Gyllene Måsen i Arboga

22:30
Ni kanske undrar vad man gör i en turnébuss när man är ute så här. För det mesta blir det film, sova och kanske lyssna lite på musik. Nu var det ju mörkt ute så då kan det ju passa bra med lite filmtajm. Vad ska man titta på om inte något med folkparksanknytning eftersom vi ska till en folkpark. Livat i Parken – en förbaskat rolig folkparksfars som spelades på Vallarnas frilufsteater fick det bli. Har aldrig sett den förut så det var kul.

Livat i Parken
Livat i Parken

Söndag 00:10
Någonstans på vägen är vi. Vart vet jag inte eftersom det är mörkt ute. Men sak är säker. Vi har fortfarande Bergvik och Söderhamn som slutdestination. Tittar ut genom fönstret och ser bara lite lampor här och där som lyser i fönstren.

02:15
Så börjar vi då så sakteliga närma oss vårt slutmål. Avståndstavlorna visar allt lägre siffror när det gäller Söderhamn. Till slut så rullade vi in i staden som är kända för musikern Monica Törnell, skidåkaren Anders Södergren och barnboksförfattaren Barbro Sedvall. Vi svänger av vid E-center och kör mot lilla samhället Bergvik. Bergvik delas i en nordlig och en sydlig del av Ljusnan. Orten har sjöarna Bergviken i väster och Marmen i öster.

02:30
Nu rullar vi genom samhället på jakt efter adressen där Kent och Bettan bor. Ni kanske undrar vilka dessa är för några. Jo det är arrangörerna av danserna på Bergviksparken. Efter lite körandes fram och tillbaka så hittade vi till slut gatan där dom bor. Stannade bussen och väntade på att lite resenärer vi skulle plocka upp,. Till slut så ramlade dom in en efter en i bussen. Det visade sig vara ett par enormt trevliga musiker från Norrland som heter Janders Orkester. Även Samuel Björkegren som jobbar med Rent Nöje åkte med oss bort till parken.

Bergviksparken
Bergviksparken

02:45
Chaffisen Michael har slagit av motorn och nu är vi framme vid parken. Dags att börja rodda eller? Nej inte klockan kvart i tre på natten blir det något roddande. Vi tar oss i stället lite frisk luft och kikar in genom fönstret vid parken och tror att det blir hur bra som helst.

03:20
Nu är det dags för dessa musiker och övriga att få sig lite sömn. Målet är att vara uppe vid uppe vid halv nio för att börja rodda. Så ska man få lite kraft till morgonens aktiviteter är det sova som gäller nu. Det ryktas om att Bettan kommer ordna med världens godaste frukostbuffé.

Jag äter frukost
Jag äter frukost

08:32
Zznnnnark…. Zzznnnarrrk…. Dags att vakna nu kanske? En gäng lite småtrötta musiker ramlar ur bussen. Efter lite ”morgontoalett” var det dags att börja rodda in grejerna. Allt medans arrangören Bettan stod och ordna med frukostbuffén.
Mycket grejer är det som skall lastas ur bussen och in i danslokalen. Det pratas och planeras lite om hur man skall ställa grejerna för att ”alla” ska få plats på scenen. I den fina rotundan finns en ganska stor permanent scen. Sedan hade man riggat upp en tillfällig scen.

Dags att rodda
Dags att rodda

10:13
Nu är allt i det närmaste klart och det är dags att hugga in på frukostbuffén. Vi får besök av Alvenfors orkester som även dom kommit dit dagen innan för att vara utvilade och laddade. Det var en riktigt god frukost som Bettan hade ordnat till. Rena rama hotellfrukosten. Inte varje dag musikerna blir bortskämda så här mycket.

10:33
Nu börjar fler band att inta parken med sina bussar. Det hälsas, skrattas och skämtas. Case lyfts ur bussar och det kånkas och bärs p diverse instrument. Alla band har ju sin tågordning på detta när det gäller att packa in och upp alla prylar.

Orkesterbussar i Bergviksparken
Orkesterbussar i Bergviksparken

11:10
Nu anländer även självaste VD:n för bokningsbolaget Rent Nöje som står bakom detta forum tillsammans med Bergviksparken. Tomas Isak Isaksson heter han. Han är en riktigt härlig, trevlig grabb med koll på läget. Det behövs verkligen om man skall boka musik och hålla på med sådana här typ av verksamhet. Ordning och reda löning på fredag heter det ju.

11:15 Strax efter så anländer även dagens konferencier. Det är ingen mindre än Joel Emanuelsson som skall hålla i trådarna under dagen. Med sig hade han så klart sion förtjusande fru Lillian Emanuelsson. Joel och Lilian är kända tidigare som bokare inom Rent Nöje i Grums. Joel är även duktig musiker och varit med i ett flertal dansband bland andra Johnny Sandins, och är även nu musiker i Traveling Swedes.

Isak och Joel
Isak och Joel

13:03
Nu har alla banden som skall medverka hunnit soundchecka och fixat ordning på scenen. Dags att fräscha till sig lite. På området vid Bergviksparken finns ju även Bergviks IP med fotbollsplaner med tillhörande omklädningsrum som vi fick nyttja. Perfekt

14:00
Dags för lite arrangörsmiddag tillsammans med dom medverkade banden. Det var en härlig buffé med smått och gott som Bettan med personal ordnat till. Smakade ljuvligt. Under middagen diskuterades det ena och det andra kring middagsborden. Jag tror dom flesta var spända över vad detta första forum i Bergviksparken hade att ge.

Härlig buffé
Härlig buffé

15:00
Nu är dags för första bandet att entra scenen.

LKB Band
LKB Band

Lars Kristoffersen Band
Lars Kristoffersen Band från Østfold i Norge. Ett härligt band som består av följande medlemmar: Lars Kristoffersen: Sång, Ole Petter Bjørling: Bas & sång, Thomas Pettersen: Trummor & sång, Marius Molstad: Gitarr & Sång. Detta var ett band som stod ut från de andra band och var liksom i en klass för sig Musikaliskt band med något modernare sound men en mogen repertoar. Skulle funka på många dansplatser i Sverige om vissa arrangören inte varit så mesiga när det gäller att prova nya kort. Men hoppas dom får spela i Malung. För där platsar dom absolut. Ett band jag verkligen kan rekommendera. Otroligt musikalitet och Lars är en toppensångare.

Samzons in action
Samzons
Samzons från Kimstad utanför Norrköping var nästa band att entra scenen. Fyra medlemmar utgör bandet, Conny Adamsson: Sång, bas, gitarr, Kapellmästare, Kenneth Johansson: Klaviatur, gitarr, sax, sång, Christer Karlsson: Saxofon, klarinett, flöjt, sång, Mattias Berghorn: Trummor, sång. Bandet såg dagens ljus i januari 1977 och har sedan dess kuskat land och rike runt och spelat. Idag är dom ett av våra mest flitigt anlitade dansband. Man spelar ungefär 140 speljobb per år. Mestadels av jobben görs på pro danser. Samzons spelar hederlig svensk mogendans med mycket blås. Ett riktigt rutinerat mogenband. Så gillar man faktfast mogen genuin dansmusik kan jag rekommendera Samzons.

Wretaz
Wretaz

Wretaz
Som tredje band stod Wreatz klara. Dessa gossar som har sina rötter vid Vreta Kloster i Östergötland är Dorjhe Einarsson: Gitarr & Sång, Lars Johansson: Bas, sax, dragspel och sång, Thomas Gustafsson: Trummor & Sång, Georg (Jojje) Carsemar: Keyboard, Saxofon och Dragspel, Janne Auvinen: Gitarr & Sång. Detta var ett band jag såg mycket fram emot att få höra live. Detta eftersom jag arbetat en del med dem. Har gjort hemsida och kort och affischer åt banden en gång i tiden. Så jag hade höga förväntningar på att höra om bandet var minst lika bra live som på skiva. Och jag kan säga att dom är minst lika bra live som på plattan. Ett härligt sound och bra låtar. Tack grabbar för att ni spelade min favoritlåt ”Tusen änglar”. Ett fräscht mogenband som jag varmt kan rekommendera.

Holidays
Holidays

Holidays
Björn Björklund: Sång, Gitarr och Dragspel, Håkan Wikstöm: Trummor, Michael Andersson: Gitarr, Saxofon och Sång, Hans Jönsson: Bas och Sång, Hans Melin: Keyboards utgör dessa dansanta resebolag som bjuder på dansant musik. Det har dom gjort sen starten 1999. Detta var detta trevliga band som bjöd med mig och broder upp till Bergviksparken. Tackar för detta grabbar. För er som inte känner till detta gäng så spelar dom svängig fräsch mogen dansmusik. Ett dansband som verkligen är på gång med ny cd och massor med spelningar. Antalet spelningar har ökat avsevärt dom senaste åren. Det gäller bara att lägga sig på en lagom nivå med tanke på att alla har ”vanliga jobb” vid sidan av spelandet.

Janders
Janders

Janders
Vi hade 49 mil till Bergvik och med en aktiv körtid på ungefär ca 5 timmar 30 min Några som hade nästan lika långt hade 41 mil var trevliga Janders orkester. Dom startade samma år som Hep Stars belägrar listorna med Cadillac, man börjar försäljningen av mellanöl i vanliga livsmedelsbutiker och statsministern hette Tage Erlander. Peder Halläng: Trummor och sång, Mattias Rhenberg: Sång & keytarr, Peter Qvist: Klaviatur, dragspel, gitarr, sång, Daniel Hörnell: bas, sång. Detta var ett band som jag haft lite kontakt med via cyberspace tidigare och jag har länge velat se dessa live. Men tyvärr har dom spelat för långt borr ut för att jag kunnat ge mig i väg för egen maskin. Mina förhoppningar om hur bra dom skulle vara live infriades direkt från första ton. Janders spelar fräsch mogen dansmusik. Jag önskade aldrig att deras speltid skulle ta slut. Glädjande var det att många arrangörer verkade intresserade att få ner Janders nere söder över. Det tackar vi för. Hoppas man kan få till stånd en turné för Janders lite söder över.

Alvenfors
Alvenfors

Alvenfors
Näst sista bandet ut är Alvenfors orkester från Skaraborg. Thony Alvenfors: Trummor och sång, Peter Andersson: Sång och gitarr, Mattias Karlsson: Klaviatur, dragspel, sång, Stefan Johansson: Gitarr & sång utgör denna kvartett. Spelstilen är fräsch mogen dansmusik, låter som man känner igen blandat med egna låtar. Alltsammans framförs med en liten modern tutch. Samtliga musiker har lång erfarenhet av dansband även om orkestern såg dagens ljus 1993. Dom sjunger lika härligt som dom pratar. Alvenfors är väldigt flexibla och spelar varierad dansmusik och kan svänga till det rejält när så önskas. Kortfatta en jäkligt bra orkester som man aldrig behöver fundera på om dom ”levererar”. Jag har sett dom på ett ställe en gång där det inte alls var mycket folk men grabbarna spelade som om det vore fullsatt i lokalen. Det kallar jag professionalism. Och dom levererade även i Bergviksparken. Detta är verkligen ett band som lyfter för varje spelning dom gör. Med en perfekt mix mellan covers och egna låtar kan det inte gå fel.

King-Edvards
King-Edvards

King Edwards
Någon måste ju vara sist. Det där lät lite tragiskt. Men det var det absolut inte. Ibland brukar man ju spara på krutet och det bästa till sist. Åke Henriksson: Sång & gitarr, Mats Elfqvist: Bas & sång, Håkan Ryden: Klaviatur sång, Thord Forslund: Trummor & kör utgör King Edvards som kommer från Sveg i härliga Härjedalen. Detta är också ett band som jag haft span på ett längre tid och velat uppleva. Bandet har funnit sen tidigt 90-tal. 2012 fick bandet stor massmedial uppmärksamhet. Detta genom sin medverkan i dokumentärserien ”Danspalatset Playa del Sol” som sändes på tv3. Hur lät dom då? Dom lät förbenat bra live måste jag säga. Stilen påminde lite om Jannez i vissa stunder. Halvmodern/fräschmogen dansmusik om man nu nödvändigtvis måste placera in dom i ett fack. Så härligt att se Åka sjunga och agera på scenen. Dom har verkligen sin stil. Det var mycket bra sånginsatser och körande av samtliga medlemmar. Fart och fläng varvat med sköna mysiga foxlåtar kan få vilken dansare som helst att smälta. Det blev till och med extranummer på slutet. Inte illa.

Rodda ner alltsammans
Rodda ner alltsammans

21:08
Dom sista tonerna från Åkes röst har klingat ut och det är så dags att packa ner alltsammans och fara hemåt. En del band som haft lång resväg har redan gett sig i väg. Febril aktivitet råder när banden packar ner sina utrustningar. Var sak på sin plats och det gäller att man inte förväxlar varandra saker eller får med sig case eller väskor som inte är ens egna.

Kent och Bettan - Arrangörer i Bergviksparken
Kent och Bettan – Arrangörer i Bergviksparken

21:47
Bettan har kokat korv som hon bjuder på. Smakade mumsigt gott. Sen blev det till att packa in sig i bussen och fara hemåt alla milen mot Värmland/Dalsland. Ci tackade av de banden som var kvar, vi tackade av Kent och Bettan, Joel och Lillian Emanuelsson, Isak och Samuel och resten som var med och gjorde detta så ofantligt roligt. När allt är inpackat i bussen börjar vi rulla hemåt Värmland. Vi bestämmer oss för att stanna på det klassiska Tönnebro Värdshus för att äta en bit mat. När vi rullar ut från Söderhamn så ringer det på Björns telefon. Det visar sig vara Alvenfors i andra änden. Det som inte fick hända tror dom har hänt, att en av deras väskor har följt med i Holidays pack Vi stannar till efter vägen och med ficklampor lokaliserar väskan och bestämmer träff vid Tönnebro Värdshus. Väl där överlämnar vi deras väska och samspråkar över en hamburgertallrik.

22:14
In i bussen igen och fortsätta färden hemåt Värmland. Det blev till att slumra till lite i bussen för att få sig några timmas sömn innan man kom hem och skulle upp och arbeta. Hade tagit ledigt några timmar på morgonen för att inte behöva gå direkt till jobbet. Kl 08:00 ringde klockan och det var dags att stiga upp och bege sig till jobbet.

Hemma igen
Hemma igen

Här nedan finner du fler bilder från forumet.

Här bokar Rent Nöje AB
Här bokar Rent Nöje AB
Dansare
Dansare
King-Edvards
King-Edvards
Wretaz blir presenterade
Wretaz blir presenterade
Isak snackar med Janders
Isak snackar med Janders
Samzons och Wretaz samspråkar
Samzons och Wretaz samspråkar
Mingel
Mingel
Åke i King Edwards
Åke i King Edwards
Alvenfors på scenen
Alvenfors på scenen
Janders
Janders
Wretaz in action
Wretaz in action
Mycket prylar blir det
Mycket prylar blir det
Lars Kristoffersen
Lars Kristoffersen
Samzons orkester
Samzons orkester
Dorje, Lasse och Janne i Wretaz
Dorje, Lasse och Janne i Wretaz

Publicerad:

Holidays har releasefest

23 okt
Holidays - "Allting kan hända"
Holidays – ”Allting kan hända”

Nu på lördag är det releasefest för Holidays nya cd ”Allting kan hända” i Svanskogs Folkets Hus. Holidays släpper sin skiva och spelar upp till dans kl 21.00 – 01.00 Missa inte detta!! Inträde 150kr. Välkomna! För er som inte vet så ligger Svanskog (Svaneholm) i Säffle kommun ungefär 15 km norr om Åmål.


Publicerad: 2014-10-23 22:55:08

Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!

23 okt
Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!
Lördagsdans med Extas i Centrala Karlstad!

Lördagen den 25 oktober är det äntligen dags för dans i centrala Karlstad!
Alla som saknat Sandgrund är nu välkomna ett stenkast därifrån. Extas Orkester spelar upp 21-01. KarlstadRocks Dansband med Roffe & Chrille sänder radio hela kvällen 18-02. Bar med fullständiga rättigheter. Ingång blir från Herrgårdsgatan 13. Insläppet börjar redan 20.00 Entré: 150kr Åldersgräns: 23 år.
Välkomna till en riktig kanonkväll med Extas och Roffe & Chrille från Karlstad Rocks.


Publicerad:

På väg hem

23 okt
På väg hem från jobbet
På väg hem från jobbet

Nu sitter man på läser genom Dagens Metro medans det skymmer utanför bussfönstret. Regnet smattrar utanför. Skönt att få komma hem efter en lång dag på jobbet och sedan på stan. Har gjort lite olika ärenden på stan och slås av hur olika prissättning man kan ha inom samma bransch för olika varor.
Hur ett företag kan vara 3 gånger dyrare för en vara som ett annat. I detta fallet handlar det inte om att man får det man betalar för.

Blev rätt nöjd med bilden föresten med tanke på att det ”bara” är en mobilbild.


Publicerad:

Manifestpriset 2015

23 okt
Manifest 2015
Manifest 2015

Nu brinner det lite i knutarna för er som vill anmäla er till Manifest 2014. Det hög tid för er dansband och oberoende skivbolag att anmäla era skivor till Årets Manifestpris, Sveriges oberoende musikpris, även kallad ”den alternativa Grammisen”. Galan där vinnarna presenteras äger rum i början av 2015. Tidigare vinnare i Dansbandskategorin: Casanovas, Barbados, Shake, Blender och Sannex.

Arrangör av tävlingen är SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter. För att kunna tävla måste dansbandet ha gett ut ett album på ett oberoende skivbolag (ett bolag som inte ägs av ett majorbolag). Produktionen ska motsvara minst ett album och vara släppt under tiden 1 dec 2013-31 dec 2014 och vara utgiven på ett oberoende bolag. Artisten ska vara bosatt eller huvudsakligen aktiv i Sverige.
Anmälan stänger 1 november 2014 det gäller att raska på

Anmälan sker här:
http://manifestgalan.se/manifestgalan-2015/anmalan-till-manifest-2015/

Jury i dansbandskategorin består i år av:
Mikael Johansson (ordförande) – journalist, dansare
Jessica Johansson – dansare
Lina Haskel – frilansfotograf och -reporter
Markku Hannuksela – dansarrangör, dansare
Gitte Tinglöf Källman – musikrecensent, musiker, kompositör


Publicerad: