Dagstur

28 Jan
Lanthandeln i Skottlanda

Lanthandeln i Skottlanda

En vedbod i Skottlanda

En vedbod i Skottlanda

Dörrar i Skottlanda

Dörrar i Skottlanda

Vägskyltar i Åtorp

Vägskyltar i Åtorp

Åtorps Kungliga postkontor

Åtorps Kungliga postkontor

Ett litet fint hus i Åtorp

Ett litet fint hus i Åtorp

Åtorp

Åtorp

Jag i Åtorp

Jag i Åtorp

MIna jeans

MIna jeans

Nysunds Kyrka

Nysunds Kyrka

Garagebyggnad i Åtorp

Garagebyggnad i Åtorp

Smedja i Svartå

Smedja i Svartå

Smedja i Svartå

Smedja i Svartå

Svartå Folkets Park

Svartå Folkets Park

Svartå Folkets Park

Svartå Folkets Park

Degerfors kyrka

Degerfors kyrka

Fernandoz ersätter Donnez

28 Jan
Ferandoz

Fernandoz

Donnez har blivit tvugna att ställa in onsdagens spelning och kan tyvärr inte spela på Cinderella onsdag 28 januari. I ställer hoppar Fernandoz in och ersätter dem med kort varsel.

Nya Per-Håkans

27 Jan
Per-Håkans 2015. Fotomontage: Markus Redman

Per-Håkans 2015. Fotomontage: Markus Redman

Snart gör Mikael Ehmer sin sista spelning med grabbarna i Per-Håkans. Hans kvarvarande spelningar är 27/1 Helsingborg Sundspärlan,
29/1 Kungälv FUB-Dans Kvarnkullen och slutligen 30/1 Viking Cinderella (Dansbandsveckan). Ny kille bakom tangenterna blir Linus Karlsson som senaste spelat i Martinez.

Wenche & Gutta med hemsida

27 Jan
Wenche & Gutta med hemsida

Wenche & Gutta med hemsida

Det norska bandet Wenche & Gutta har blivit med ny hemsida.I över 30 år har Torsteins spelat upp till dans.
Men från och med 2015 då Torstein Flateby lämnade bandet ändrade man således namn till Wenche & Gutta. På hemsidan kan man bland annat läsa om medlemmarna, se på lite bilder höra smakprov plus en hel del annat. Skriv gärna en rad i bandets gästbok.
Adress: www.wencheoggutta.tk

Holidays spinner vidare som kvartett

27 Jan
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Som vi rapporterade om för några dagar sedan har Holidays fått en ny trummis. Nu meddelar bandet att man kommer spela vidare på fyra medlemmar.
Bandet består således av från vänster på bilden ovan: Hans Melin som spelar klaviatur och kör, Björn Björklund på sång, gitarr och dragspel, Michael Andersson på gitarr, sax och sång samt Nicklas Mörk på trummor.

Många spännande spelställen i Norge och Sverige finns med i årets spelplan. Bland annat skall man spela på Seljordfestivalen som är en av Norges största dansbandsfestivaler. Även Tinnsjöfestivalen på Rjukan kommer besökas. Sist men inte minst kommer dom spela på två av världens största festivaler. Bälgspel vid landsvägskanten som är nordens störta dragspelsfestival samt Malungs Dansbandsvecka i Malung.

Kindbergs med ny webbplats

26 Jan
Kindbergs med ny hemsida

Kindbergs med ny hemsida

Kindbergs har inte bara levererat bra dansmusik. Dom senaste åren har man även på den grafiska sidan presenterat sig med bravur. Detta tack vare bandets giatrrist och sångare Joakim ”Jocke” Ekelund. Han driver ett eget företag som heter JEWEBdesign. Nu har bandet släppt en helt ny fräsch webbplats som är väl värd ett besök. Stilren, luftig design möter besökaren. Långa och roliga presentationer av bandets medlemmar. Men har man hållt på så länge som Kindbergs gjort bör man ha lite historiska bilder att presentera på siten. Hur jag än bär mig åt finner jag ingen historik om bandet. Även diskografi och smakprov från tidigare skivor saknar jag. Men på det stora hela en trevlig sajt om än lite tunn.

Hampus Nilsson i Donnez Kvällens hjälte

26 Jan
Hampus Nilsson i Donnez

Hampus Nilsson i Donnez

I går spelade Donnez för DK Rocksulan i Karlstad. Det blev en trevlig och minst sagt speciell kväll. Dagens hjälte blev basisten Hampus Nilsson som hastigt fick ta över sången när Donalds röst försvann. Inte roligt när sådana saker händer.På onsdag spelar bandet på Cinderellas dansbandsvecka tillsammans med Black Jack, Blender, Perikles och Callinaz med flera. Stort partaj på böljan utlovas från grabbarna. Men fram tills dess åker dom hem och äter C-vitamin!
Källa: Donnez.se

Mickeys fyller 25 år

26 Jan
Mickeys fyller 25

Mickeys fyller 25

Det jämtländska dansbandet Mickeys firar 25 års jubileum. Detta firar dom med att bjuda på gratis dans i Aspås 7 februari. Det kommer serveras serveras en 3 rätters middag för speciellt inbjudna. Dock har man även släppt ett antal middagsbiljetter som övriga kan köpa. Mat och pub sker i samarbete med Krokoms Wärdshus och Cupprum. Kvällens konferencier är ingen mindre än ” Mr Dansband”Thomas Deutgen. Det blir även en liten mini utställning med gamla orkesterkläder ,kort,affischer. Under kvällen blir det även en exklusiv visning av en film med Mickeys genom tiderna. Bildspel ,Gästartister och en massa annat roligt utlovas under kvällen ,Anmälan till middag gör ni genom att kontakta Mickeys orkester på facebook.

Mickeys anno 2015

Mickeys anno 2015

Mickeys är ett svenskt dansband som bildades i Aspås i Jämtland 1989. I början fick man kämpa mot Walt Disney Company för rätten till namnet (Musse Pigg heter ju som bekant Mickey Mouse på engelska), men gick segrande ur striden. Bandet har vunnit en dansbandstävling som Svenska musikerförbundet och Café Norrköping anordnade 1995 och deltog i Dansbandskampen 2008 där det fick lysande kritik för sina framträdanden. Efter att ha leat lågt under några år har man gjort en nysatsning. Bandet har en spelplan som fylls allt mer för 2015 och med ett av Sveriges största produktionsbolag bakom sig som kommer att presenteras under jubileums kvällen är siktet inställt på toppen Bandet består av Mia Sandström på sång ,Janne Simonsson klaviatur och sång, Andreas Klar på bas och sång, Peter Starkman på trummor samt David Johnsson på gitarr och munspel

Äldre bilder av Mickeys

Äldre bilder av Mickeys

Källa: Mickeys

Nicklas Mörk till Holidays

24 Jan
Nicklas Mörk till Holidays

Nicklas Mörk till Holidays – Fotomontage: Markus Redman

Det blir Nicklas Mörk som ersätter Håkan Wikström i Holidays. Håkan lämnar bandet då han har svårt att kombinera spelandet med ordinarie jobb och familj. Nicklas kommer senast från Jenny Saléns. Han är supertaggad och tycker det ska bli skoj att spela igen. Holidays spelplan känns ganska lagom och på så sätt kan man kombinera familjelivet samt att vara ute och spela säger han.

Då jag sett Nicklas i Jenny Saléns vet jag att dom kommer få en riktigt stadig trummis och en riktigt go kille. Dock är han frölundait. Men det får man väl ta med en nypa salt :)

Mona G utmanare på finska Yles Danslistan

24 Jan

Nu utmanar Mona G med sin nya singel och låten ”Jag glömmer ej men jag går vidare” på finska YLE:s danslista. Det är första gången Mona testas på denna lista. Utanför Finland kan man endast lyssna på direktsändningen av radioprogrammet. Det sänds söndag 1/2 kl. 13.06 (svensk tid) och tisdag 3/2 kl. 12.03 (svensk tid)

Så här röstar du: (hur enkelt som helst)
1. Klicka in dig på hemsidan: http://svenska.yle.fi/form/danslistan.
2. Välj Mona G + två andra låtar som är dina favoriter.

Du kan rösta fram till och med torsdag 29/1 kl. 14:00.

http://svenska.yle.fi/form/danslistan

Bjarnes söker keyboardist

24 Jan
Bjarnez

Bjarnez

Bjarnez som vi skrivit om tidigare är ett ungt och fräscht dansband som är på väg framåt i sin karriär är nu ute efter en glad och duktig pianist, som är redo för att satsa på dansbandslivet. Deras förra keyboardist följde sin dröm och kom in på juridikskola i Stockholm. Därför söker bandet nu en ersättare. Så ta tillfället i akt och hör av er om ni är intresserade!

Bjarne Håkansson: Tel. 0730 26 31 32
Mail: bjarne.hakansson@hotmail.se
Hemsida: www.bjarnez.n.nu

Källa: Bjarnes

Säsongspremiär med Hedins

23 Jan
Hedins Orkester

Hedins Orkester

Så var det dags att fara på årets första danskväll. Egentligen så startade ju året med en danskväll i och med Drifters på nyårsafton. Men detta var första kvällen som låg helt på 2015 om ni förstår vad jag menar. Platsen var Storfors Kulturhus där dom duktiga grabbarna i Hedins skulle svara för underhållningen. Denna trevliga orkester som består av följande medlemmar. Ola Nordén spelar gitarr, bas och sång, Conny Hedin spelar trumpet, gitarr, dragspel och klaviatur och sist men inte minst Christoffer Olofsson på trummor och sång

Sven och Kerstin var som vanligt på plats och tog entré och hälsa alla dansare god fortsättning. Detta är för imponerande 38 eller rent av 39:e året i rad arrangeras som danserna av Korpen Karlskoga Sven och Kerstin har lika beundransvärt och troget i alla år skött om danserna med en äran.

Hedins på scenen

Hedins på scenen

Det kändes bra att få vara med och sparka i gång danssäsongen i Storfors. Speciellt med ett sådant kompetent band på scenen. Hedins är ett band som spelat här flera gånger och är mycket omtyckta av publiken. Så dom vet hur man ska göra för att charma in sig hos Storforspubliken vilket egentligen inte är speciellt svårt.

Christoffer räknar in till aftonens första dans som består av låtarna ”Sången till dig” och ”Sitter här i regnet”. Två riktigt lugna låtar som följs av två lite snabbare. ”Till mitt eget blue Hawaii” tätt följd av ”All shook up” fick det bli. Elvismelodier går alltid hem på dansbanan verkar det som. Vi har ju alla någon form av relation till Elvis melodier.

Ola med sin gitarr

Ola med sin gitarr

En låt från deras nya skiva kommer härnäst. ”Sänd inga rosor” följt av ”Det är samma blåa ögon”. Den sistnämnda kommer från Lasse Stefanz repa. Efter fyra moderna är det dags för kvällens första gammaldans. Denna gången fick det bli en schottis. Glada dansar de runt på dansgolvet och bara har trevligt tillsammans. Det verkar som att det finns oskrivna regler att man skall börja med en shottis och sedan bjuda på en hambo, vals och sedan pariserpolka.

Christoffer trummar på

Christoffer trummar på

Danspubliken som är i Storfors är en oerhört genommusikalisk publik. Det märks att dom kan uppskatta musik. För det applåderas friskt mellan spelningarna. Raka motsatsen mot Skåne. Men där är alla så upptagna att hitta en ny dansparter så där har ingen knappt tid till att applådera. Men å andra sidan har dom ju enkel spel där nere i Skåne. Det vill säga att en dans är en låt. Här i Värmland består ju en dans av två låtar.

Conny med trumpeten

Conny med trumpeten

Just det där med musikalisk publik och orkester visades det prov på denna kväll. Hedins har något unik som inte alla andra band har. Dom har Conny Hedin. Då kanske ni undrar vad som är så unikt med denna grabb? Jo han spelar trumpet. Och just denna kväll tog Conny fram sin trumpet flertalet gånger och bjöd på många härliga instrumentala godingar. En av låtarna som publiken verkade gilla var låten ”O mein papa” skriven av schweiziska kompositören Paul Burkhard 1939 för musikalen Der Schwarze Hecht (The Black Pike). Ovationerna efter låten lät sig inte vänta. Jag tror att han till och med blev lite rörd efter alla applåder och jubel.

Danspublik

Danspublik

Det hela artade sig till en riktigt trevlig säsongspremiär med Hedins. Mycket folk som styrt kosan hit trots väglaget. Sven och Kerstin var som valigt nöjda med kvällen. Nu ser vi fram emot nästa dans då Gideons från Eskilstuna svarar för dansbandsmusiken.

Nyårsfest med Drifters

22 Jan
Drifters Orkester

Drifters Orkester

Årets sista danskväll och även den första har dom senaste åren varit tradition att förlägga dom till Brunnsparken Örebro för min del. Där har en orkester vid namn Drifters stått för musiken. I år var inget undantag. Fest och nyårsklädda for vi i väg till staden med 142 165 invånare. Staden som är kända för Peter Flack, Martin Stenmarck, Millencolin, Hjalmar Bergman och stadens stora sporklubb. Man är även kända för att ha ett av mellansveriges största och populäraste dansställen. Nämligen Brunnsparken och Regnbågen som är örebroarnas folkets Park

Erika Sjöström

Erika Sjöström

Landade en halvtimma innan dansens början. Efter att jackan lämnats in hälsar föreståndaren Ewa Neogard oss välkomna och bjuder oss på godis. Att komma till Brunnsparken är verkligen som att komma hem till någon. Det märks att både orkestrar och publik trivs här.
Till detta ställe reser man gärna långt och man har ett mycket stort upptagningsområde på publik.

Stellan

Stellan

Kl 20.00 drar Drifters i gång dansen och dansgolvet fylls snabbt med dansglada nyårsfirare från när och fjärran. Det syns på scenen att dom trivs med sitt jobb. Man blandar friskt mellan nya och äldre skivlåtar mixat med covers. Erica Sjöström strålar och visar sig verkligen från sin absolut bästa sida tillsammans med de övriga grabbarna i bandet.

Ronny in action

Ronny in action

Många har kvällen till ära gjort sig extra fina. Är det nyårsafton så tycker jag man kan piffa till sig lite extra. Det gäller både dansbandet och danspubliken. En sådan här dag kan man gott lämna sina ordinariescenkläder åt sidan för skjorta, slips och kavaj. Det är ju trots allt bara nyårsafton en gång per år.

Tim spexar till det

Tim spexar till det

Eftersom danstiden denna afton är 20.00 – 01.00 har man två pausar samt paus för att skåla in det nya året tillsammans med danspubliken. Alltid innan tlvslaget kopplar man in tolvslaget direkt från skansen som sänds på Sveriges radio. Så var det tänkt att man skulle göra även i år. Men tyvärr så gick strömmen just då och det blev helt nyst. Men det är sånt som händer. Man kan inte råda bot på teknikens under. Men nytt år med skål blev det ändå. Sen tog Ronny sin vana troget ton och stämde upp med publiken i vår nationalsång.

Eva Neogard

Eva Neogard

En tradition på Brunnsparken är att parkföreståndaren håller ett nyårstal. I år var det som tidigare år Ewa Neogard som höll tal tillsammans med Sören Persson. Hon talade bland annat om några nya spännande orkestrar som är inbokade under 2015. Eva berättade även lite om Brunnsparkens dansverksamhet. Hon tackade även all publik och orkestrar som gör Brunnsparken till vad det är. Undertecknad kan nog påstå att det är Mellansveriges största och bästa dansställe. Jag vet inget annat ställe som erbjuder tre danstillfällen i veckan.

Sören Persson tackade för sig

Sören Persson tackade för sig

Slutligen tackades en slitvarg av. Sören Persson som varit kvällsvärd på Brunnsparken i hela 26 år. Han kommer framledes ”bara” att arbeta under dom populära eftermiddagsdanserna man har på tisdagarna i samarbete med PRO. Sören tackade alla orkestrar och publik som han mött under alla dessa danskvällar på Regnbågen.

Sedan så började Drifters spela igen fram till klockan ett på natten. Men publiken ville inte gå hem. Det blev några extranummer innan man satte punkt för denna enormt trevliga nyårsafton. Och Drifters lovade så klart att komma tillbaka även nästa år.

Drifters

Drifters

Efter lite småprat med orkestern och kramar med bandet så tackade vi föreståndaren Ewa och kvällsvärden Sören för en fantastisk kväll. Hon verkade mycket nöjd med kvällen. Halv två rullade vi sakta med säkert hemåt Värmland med många fina minnen från kvällen.

Simon med sin bas

Simon med sin bas

Erika Sjöström

Erika Sjöström

Jag och Erika Sjöström

Jag och Erika Sjöström

Erika Sjöström

Erika Sjöström

Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

22 Jan
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Norska dansbandet Contrazt kommer medverka i ”Melodi Grand Prix” NRK 2015 med låten ”HEAVEN” av Jan Lysdahl och Jacob Collin Launbjerg.

Dansbandet Contrazt startades 2005 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest populära dansbanden i Norge. Gruppen vann Gullskoen för Dansband, under 2011 och 2012.
Contrazt har varjt väldigt produktuva på skivfronten. De har släppt ett nytt album varje år. Dessutom är de en av de mest turnerande dansband med cirka 70 spelningar per år.

Bandet består av fem erfarna musiker med lång erfarenhet; Gro Anita Johansen (sång), Leif Dybendal (gitarr och sång), Hans Olav Troen (bas), Roar Sagerud (trummor) och Conny Nordvall (keyboard).
Nprmalt framför de mestadels låtar på norska, men i MGP de deltar med en engelsk låt. ”Heaven” är en kärlekssång skriven av danskar Jan Lysdahl och Jacob Collin Launbjerg. Den förstnämnda har tidigare skrivit två vinnande låtar för danska MGP, medan Lysdahl för många kanske mest känd som trummis i Kim Larsens band.

Läs mer och hör ett smakprov här

Dænsebændet vann Spellemannprisen

17 Jan
Dænsebændet - Med sans för dans

Dænsebændet – Med sans för dans

GRATTIS Dænsebændet som vann Spellemannprisen i Norge. Det är motsvarigheten till våran grammis. Skivan dom var nominerad med var ”Med Sans for dans”. Övriga nominerade var Anne Nørdsti och PK & Dansefolket

Källa: Thomas Neraasen http://www.forswingende.com/?id=17012015192129

Skövde dansfestival 2015

15 Jan
Skövde Dansfestival

Skövde Dansfestival

Populära Skövde Dansfestival är tillbaka och är nu ännu bättre – så snöra på dansskorna!
Under fredagen kommer ni kunna dansa till goa toner av Blender, Streaplers och The Fastback och under lördagen är det Donnez och Sannex som står för underhållningen.
Nyhet för i år är att hela Skövde Dansfestival kommer äga rum inne på First Hotel Billingehus.

27/2 spelar Streaplers och Blenders Non-stop dans 20.30-02.00
28/2 spelar Donnez och Sannex Non-stop dans 20.30-02.00

Middagsbuffé serveras från kl. 18.00

Succé för Brunnsparkens frikväll

15 Jan

Danskalaset i Brunnsparken med Fri entré

Brunnsparken Örebro rapporterar om Årets frikväll, Danskalaset, med dans till Per Håkans. Det kan bara sammanfattas på ett sätt… SUCCÈ!!!! Det är roligt att se att så många trogna dansare, så många nya dansare, så många glada människor kommer en sån här kväll.
Ett välfyllt dansgolv är såå roligt för alla. Per Håkans fick så mycket beröm och så många uppmuntrande ord om hur bra man tyckte de var. Jättekul. Per Håkans kommer så klart tillbaka till Brunnsparken lördag den 16 maj.

Brunnsparken vill rikta stort tack till Atelje Belle Epoque för sin fina klädvisning, Dansshopen Örebro för visandet av sin danssko kollektion, samt konstnären Annika Nygren för sin fina konstutställning.

Insamlingen av pengar till Barncancerfonden och Ung Cancer, som gjordes bl a genom frivillig garderobsavgift, är ännu inte sammanställd. Man lovar så klart att återkomma med det.

Även tisdagens säsongstart av trivseldans till Holens lockade storpublik. trevlig stämning och riktigt bra dansmusik. Även Holens får återkomma till Brunnsparkens scen. Datum för detta är 14 april.

Källa: Brunnsparken

Prova på kurs i bugg med Mannerz

13 Jan
Mannerz orkester

Mannerz orkester

Prova på dans med Bugg till levande musik. Det är just av DK Nackswinget bjuder på. Kursen är 18.45 – 19.30. Därefter fram till 22.00 bjuder inga mindre än populära Mannerz upp till dans. Så här ser dom ut. Tre grabbar och en tjej som bjuder på härlig dansmusik. Det var några år sedan dom var ”pojkband”. Mannerz medverkade säsongen 2009 i dansbandskampen där dom genomförde låten ”Michelangelo”.

Nominerade dansbanden till Manifestpriset 2015

13 Jan
De nominerade dansbanden till Manifestpriset 2015

De nominerade dansbanden till Manifestpriset 2015

Årets Manifestnomineringar är offentliggjorda, och de dansband som har chans att vinna Manifestpriset, ”de oberoende musikproducenternas Grammis”, är följande:

Casanovas – Hon ska bli min
Highlights – När vi är tillsammans
Jannez – Blixt från klarblå himmel
Sannex – Jag vill leva

Manifestgalan äger rum 6 februari på Nalen i Stockholm.

Stage med ny sångerska

12 Jan
Stage

Stage

Stina Gjoliku som varit sångerska i dansbandet Stage från Skellefteå har lämnat bandet. Ny sångerska är duktiga Anna Nilsson.

Stage är ett av norra Sveriges moderna dansband. Bandet har en väl anpassad och spännande repertoar som man får toppbetyg för från dansare överallt där dom spelar. Ett minst sagt spännande dansband som enligt rykten måste upplevas live. Dom bokas gärna via www.artistkontoret.se

Rent Nöje och Stratos är helgens änglar

12 Jan
Samzons och Stratos Duo

Samzons och Stratos Duo

Det är inte helt smärtfritt att turnéra i vårt grannland. Det är en hel del regler, pappersexisis och annat man bör hålla kollen på.

Är man en seriös bokare så fixar man det mesta. Helgens ros går till Thomas ”Isak” Isaksson och Samuel som är bokare på Rent Nöje. Dom hjälper flera dansställen med musik till sina danskvällar. Ett av dessa är Dagfinns Dancing på Groruds Samfunnshus som ligger utanför Oslo. Där skulle Samzons ha spelat i helgen. Men tyvärr fick dom problem med nitiska och stelbenta tulltjänstemän som tydligen inte gillade dansbandsmusik. Att c:a 300 personer skulle bli utan dansmusik brydde dom sig inte heller om. Men har man lovar en arrangör att den ska få musik så får man ju lösa detta. Det var just vad Rent Nöje gjorde.Efter rundringning fick man tag på Stratos duo som ställde upp som ersättningsband. Även om det inte var Samzons var det säkert god dansmusik. Samzons skickar en hälsning till sina norska vänner, arrangören och ber om ursäkt för att dom inte fick komma och spela som planerat till sitt kontrakterade och bokade jobb. Men den 5 juni gör dom ett nytt försök att spela på Groruds Samfunnshus. Då håller vi alla tummar och tår som finns.

Källa: Samzons

Så stora rosor till Rent Nöje och Stratos orkester. Tja vad skall man dela ut till norska tullen? En kaktus. Även om dom ”bara” gjorde sitt jobb tycker jag det borde funnits lite utrymme för flexibilitet. Men icke!!!
Så till andra svenska dansband. Se till att ha transponder till vägtullarna. Man måste tydligen efter den 1/1-2015 ha en apparat som läser av när man kör igenom vägtullarna med fordon över 3,5 ton

Vi kan även meddela att det är inte första gången som svenska dansband råkat ut för stelbenta tulltjänstemän. Framed blev stoppade i tullen och dom sa att dom inte skulle få köra vidare då deras buss är B-kortsreggad. Det slutade med att dom fick kalla i en norsk bekant som vi köra bussen in och ut genom Norge. Efter en dialog med svenska transportstyrelsen visade det sig att dom norska myndigheterna agerat helt felaktigt. En B-reggad buss är även B-reggad i Norge. Så kan det gå!

Toppen och botten – Första listan 2015

11 Jan
Toppen och botten

Toppen och botten

Så var det dags för årets första lista.

Toppen
1. Erika Sjöström i ”Så ska det låta” – Gjorde succé tillsammans med Roland Jäverup.
2. Rent Nöje som räddade danskvällen på Grorud Samfunnshus/Dagfinns Dancing.
3. Söndagsdanserna i Storfors. Tack Hedins för en lysande säsongstart.
4. Alla possitiva mail och kommentarer om bloggen – Tack allesammans.
5. Mina mellandagsfynd. Alltid lika kul att shoppa!

Botten
1. Stelbenta norska tulltjänstemän. Hört talas om ordet dispens?
2. Halkan och det rådande vädret. Ta det lugnt på vägarna.
3. Tidningar som inte recenserar och skriver om dansband trots att dom fått material tillsänt sig.
4. Mobbing – Tyvärr är det inte alla som sett fram emot skolstarten 2015.
5. ”Experter” på internet som alltid vill framhäva sig själv hur bra dom är i alla lägen. Ödmjukhet?

Ninnas – Spännande sammarbete

11 Jan
Ninnas Orkester 2015

Ninnas Orkester 2015

Så här ser dom uti sättning 2015. Ninnas Orkester som jag skrivit om tidigare. Ett minst sagt spännande dansband som jag framöver kommer få nöjet att arbeta lite med. Har ni inte införskaffat er deras nya full-cd så kan den enkelt beställas via ginza musik.

Länktips: Dansnytt Norge

10 Jan
Dansnytt Norge

Dansnytt Norge

Bra och seriösa webbportaler om dansbandsmusik tipsar vi gärna oss. Dansnytt.no är en sida som startades 2011 och har på dessa år blivit med mycket omtyckt och populär webbplats. Sidan drivs av dansentusiasten Jan-Thore Eriksen. Han har enorm kunskap om dansband, dansmusik och pardans.

På hans hemsida finns det glimmrande reportage från danser, fotogallerier och musik, dansprogram och tips om kommande danser m,m m,m
Sidan är väl värd ett besök.

Jan-Thore har lett Svenskebuggen i över 20 års tid och varit ansvarig för en rad olika danskurser på bland annat festivaler och De Danseglades helger på Storefjell. Under många år har han även arrangerat många dansresor över gränsen till en rad olika dansfestivaler i Sverige. Han undervisar många barn och ungdomar i dans vilket är fantastiskt.

Jan-Thore svinger sig i dansen

Jan-Thore svinger sig i dansen

Jan-Thore har även varit nominerad till Gullskoen i Norge som är dansbandspublikens pris och kan jämföras med våran guldsladden/guldklaven.

Kort sagt lägger han ner hela sin själ i dansbandsmusiken och danser. Det borde finns fler som Jan-Thore som gör ett sånt här seriöst och ärligt arbete för dansbandsmusiken.

Se hans hemsida www.dansnytt.no

På konsert med Rune Rudberg Band

10 Jan
På konsert med Rune Rudberg Band

På konsert med Rune Rudberg Band

Nu har Tylden records släppt Rune Rudbergs allra första live-DVD. Konserten spelades in på Dance Festival i Sel i juli i år och erbjuder bra musk och stämning. Här fåer du som köper dvd:n uppleva några gamla, några nya låtar, några norska och lite engelska. Detta är en glimrande liveupptagning enligt tylden.no och man kan riktigt känna stämningen i det gigantiska tältet på Sel. ruda Rudberg i högform.

För er som inte känner Rune Rudberg så är han en mycket känd norsk dansbandssångare. Han är född i Fenstad, Nes kommun, Akershus och uppvuxen i Trøgstad i Østfold, Norge. Genom åren har han haft runt 5000-6000 spelningar runt om i Norge och hans största hit är utan tvivel ”Ut mot havet” som blev hans genombrott 1988. Han har även sjungit i dansbandet Scandinavia olika perioder. Sista gången var 2005 då han fick lämna bandet. Han har blivit omskriven flera gånger ni norsk veckopress. Han har i bland varit mer känd för sina personliga bravader än för sina musikaliska prestationer, utan det laggt sordin på hans popularitet. Han har en stor skara fans som följer honom vart han än drar fram på sina turnéer.

Källa: Tylden.no och Rockipedia

Ninnas trevliga orkester länkar

10 Jan
Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester

Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester

Så här dom ut. Medlemmarna i trevliga Ninnas Orkester. Denna genomtrevliga orkester länkar faktiskt till min blogg. Fler och fler upptäcker bloggen och gör reklam för den. Det tackar jag så mycket för. Jag har lagt upp en banner till NINNAS i högermenyn som du kan se. Vill du också finnas med där? Lägg upp en banner på din hemsida/blogg och kontakta mig sedan med en adress och lite information om din sida så kan vi nog kommma överens om något :)

När jag ändå i farten och pratar kan jag göra lite reklam för orkestern ovan. Ninnas orkester är en trevlig bekantskap från Trelleborg som bildades 2004. Sedan starten har bandet gått från klarhet till klarhet. Under 2012 låg bandet 16 veckor på Svenska Topplistan med den egenskrivna låten ”Utanför din dörr”. Orkestern har även blivit framröstade som årets uppstickare 2012 och har även varit nominerade till ”årets Dansband” tillsammans med storheter som Lasse Stefanz och Drifters
Ninnas består av Pernilla Lindgren sång och dragspel, Mats Lindgren sång och kompgitarr, Kent Notefors på sång och gitarr, Fredrik Lindbäck på trummor och Bosse Magnusson på keyboard och sång.

Vi hyllar Elvis, 80 år i dag

8 Jan
 I dag hade Elvis Presley blivit 80 år gammal.

 I dag hade Elvis Presley blivit 80 år gammal.

Just udag får andra dansbandsnyheter stå åt sidan för Kungen.

I dag hade Elvis Presley blivit 80 år gammal. Han dog 1977 i sitt hem Graceland i Memphis, men
minnet av ”kungen” lever kvar.  Särskilt bland svenskarna som kallar honom för ”The King”

Dansbandsblogg som vi är så hyllar vi så klart rockkungen med Jonas Näslund och Cavalkad som får bjuda er på ett elvismedley. Säg det dansband som inte spelat en elvismellodi.

En fototur till Lesjöfors

7 Jan

Varning för deprimerande bilder.

Under min julledighet så besökte broder och jag Lesjlfors för att fotografera lite miljöer.
Lesjöfors är en tätort i norra Filipstads kommun. Lesjöfors är den 674:e största tätorten i Sverige och den näst största i Filipstads kommun.

lesjofors011501

Orten ligger omkring 40 km norr om centralorten Filipstad och utgör en affärs- och administrationsmässig knutpunkt för den norra delen av kommunen.
Lesjöfors är beläget nära gränserna mellan Värmland, Dalarna och Västmanland. Riksväg 26 liksom Inlandsbanan passerar genom orten.

Orten har vuxit upp kring järnbruket Lesjöfors bruk. Lesjöfors bruk har i sin tur sitt ursprung i Dalkarlssjöhyttan.

En samlande kraft i brukssamhället blev lagets framgångsrika bandylag Lesjöfors IF som blev känt som ”Bandybaronerna”. Laget drog storpublik då laget spelade i bandyns högstaserier. Lesjöfors AB sponsrade laget och gav spelare arbete vid bruket. Företagets logotyp återfanns tillsammans med LIF-märket på matchstället.

Under 1960- och 1970-talet började orten få problem med utflyttning, framförallt ungdomar och unga vuxna lämnade orten.

Bruket Lesjöfors AB gick i konkurs 1985, efter att ha inställt betalningarna i en första omgång 1982. Delar av verksamheten som omfattar tillverkning av fjädrar till fordon har fortsatt i form av Lesjöfors fjädrar.

lesjofors011502

Det finns en hel del coola miljöer att fotografera här uppe.

Tilläggas skall att det finns mycket fint också här uppe som är väl värt ett besök. Ett museum där livets vardag, såväl kvinnors som mäns, speglas genuint i ett 15-tal rum och 700 kvm. Här hittar man allt från mekaniska verkstadens maskiner, bandyns spelartröjor till löständerna i vattenglaset. I utställningen ingår även en 40-50tals lägenhet. I galleriet växlas det emellan målningar, fotografier, konsthantverk, lokala påhitt, gamla instrument m.m.

lesjofors011503

Sunlight Hotell Nyköping med dans

7 Jan
Sunlight Hotell Nyköping

Sunlight Hotell Nyköping , Foto lånat från www.hotelspecials.se/

Sunlight Hotell i Nyköping är ett hotell som för några år sedan börjat sin satsning på dansbandskvällar. Något som slagit väl ut. Stället lovordas av både publik och dansband. Fin service, bra dansgolv och trevliga dansband kännetecknar Sunlight Hotell. Nedan finner du vårens program.

Läs även danslogens reportage från Sunlight Hotell

2015-01-24 Excess
2015-02-14 Claes Lövgrens
2015-03-14 Dreams
2015-04-18 Per-Håkans
2015-05-16 Zlips

Tid: 21.00 – 01.00
Insläppt från 20.00

Smakprov från Matz Bladhs kommande platta

7 Jan
Matz Bladhs med ny cd - Hem igen

Matz Bladhs med ny cd – Hem igen

Matz Bladhs nya skiva ”Hem igen” är uppföljaren till 2013 års succéalbum ”Leende Dansmusik 2013”. En skiva som togs emot med öppna armar av recensenter, danspublik och inte minst skivköpare. Det blev den mest sålda Matz Bladhs-skivan på många år. Inte illa med tanke på att skivförsäljningen dalat ordentligt de senaste 10 åren. Men Matz Bladhs som genom åren sålt över 1 miljon album har hela tiden stått stadigt förankrade vid det de älskar mest. Att spela mogen dansmusik av bästa kvalité. Att blanda nyskrivna bra låtar med fräscha coverval som de gör till ”sina egna”. Ett recept som verkligen visat sig fungera och som gjort att bandet är ett av Sveriges absolut mest populära banden i genren.

– Vi vill hela tiden utvecklas och hitta nya utmaningar, säger sångaren Conny Nilsson. Skulle vi känna att bandet börja gå på tomgång är det dags att lägga ner. Vår publik betalar för att gå och dansa till oss, de är trogna skivköpare som förväntar sig en bra produkt och då är det givetvis vår skyldighet att se till att de får det. Vi har ett stort ansvar att förvalta det vi gör och därför försöker vi hela tiden utmana oss själva vilket jag tycker vi lyckas väldigt bra med, säger Conny.

På nya skivan ”Hem igen” möts vi av nyskrivet material från ett stort antal olika låtskrivare.
– Vi får hundratals med låtar inför varje platta att lyssna igenom. Och det gör vi, säger Conny. Det roliga är att vi får låtar från många olika låtskrivare, inte minst till vår nya skiva vilket gjort att den blir varierad att lyssna till. Dessutom har vi valt ut en del covers med omsorg, där arrangemangen blir oerhört viktiga så de får en känsla av ”Matz Bladhs” över sig. Man skall som lyssnare höra direkt att det är vi som har tagit oss ann en låt. Annars kan man lika gärna lyssna på originalet.

– Vi ser många tecken på att dansmusiken står sig stark i dagens hårda konkurrens. Det är väldigt mycket folk ute och dansar och det har dessutom tillkommit en annan typ av danspublik vilket också vilket är oerhört glädjande, säger Conny Nilsson. Vi ser verkligen framemot att våra fans ska höra vår nya skiva för vi är så otroligt nöjda och stolta över den.

Källa: Ginza.se

Tribond och Scotts till Boråsparken

7 Jan
Tribond och Scotts till Boråsparken

Tribond och Scotts till Boråsparken

Lördagen den 17/1 är det stor danzfezt i Borås med två toppband på scenen. Det ena bandet är Scotts och det andra är Tribond.
Om ni inte känner till Tribond kan jag meddela att det är ett glatt gäng rutinerade musiker med mångårigt turnerande och stor erfarenhet av branschen. Vi har en bred repertoar där vi spelar allt från dansband, tuffare covers och t.o.m någon gammaldans om så önskas. Två av medlemmarna spelar med i gammaldansbandet Dur-X.

Parkhallen i Borås är ett ställe där det verkligen arrangeras mycket dans. Förutom parkens egna danser så hur PRO in sig och kör torsdagsdans 1 gång i månaden. Den legendariska musikern Jan Öijler är det som är artistbokare åt PRO på dessa mycket välbesökta danskvällar.

På tisdagarna är det Borås GDF som svar för danserna. Då är det gammaldans för hela slanten.

Lördagsdansen 21.00 – 01.00
2015-01-17: Scotts & Tribond
2015-01-31: Sannex
2015-02-07: Casanovas
2015-02-21: Blender
2015-03-14: Voize & Jannez
2015-04-02: Streaplers med Towe Widerberg (Skärtorsdag)
2015-04-11: Sannex

Torsdagsdansen (PRO Borås) 18:00 – 22:00
2015-01-08 Donnez
2015-02-05 Jontez
2015-03-05 Mats Bergmans
2015-04-09 Matz Bladhs
2015-05-07 Callinaz

Gammaldansen (Borås GDF) 19.00 22.30
2015-01-13: Diggarna
2015-01-20: Trippix
2015-01-27: Rent Drag
2015-02-03: Dur-X
2015-02-10: Levins
2015-02-17: C:Zons
2015-02-24: C-laget
2015-03-03: Diggarna
2015-03-10: Trippix
2015-03-17: Levins
2015-03-24: Rent Drag
2015-03-31: C-Laget
2015-04-07: Dur-X
2015-04-14: Diggarna
2015-04-21: Trippix

Underbara folkparker och festplatser

7 Jan
Garphyttans Folkets Park

Garphyttans Folkets Park

Då var det dags för lite mera reklam för denna underbara grupp på facebook. Flera personer har hört av sig till mig med bilder på diverse folkparker och festplatser. Alla bilder finns eller kommer finnas framöver i facebookgruppen Svenska Folkparker och festplatser. Bilden på parken ovan visar Garphyttans Folkets Park som har besökts av lilla mig. En riktigt trevlig park lite nordväst om Örebro.

Det känns självklart att göra reklam till er som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Ni är varmt välkomna att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser. Där samlas bilder på våra fina folkparker och festplatser.

Den senaste tiden har som sagt flertalet nya parker och bilder blivit upplagda på sidan. Om du inte redan är medlem i gruppen och vill hänga med på en resa genom våra folkparker/festplatser rekommenderar jag dig ett besök.

Rädda en kulturskatt

7 Jan
Efterlysning av dansbandskort m,m

Efterlysning av dansbandskort m,m

Jag läste för ett tag sedan en trist sak. Någon som ”bara” har kastat bort en massa dansbandskort. Det gör ont i själ och hjärta att läsa att folk kastar bort kulturskatter. Min uppmaning är att vi bevarar dessa kort. Jag är bland annat storsamlare av kort och tar gärna emot dem. Jag vet flera dansställen som tar tillvara dansbandskort genom att man har satt upp kort på de dansband som besökt t,ex parken.

Men vad ni än gör om ni hittar dansbandskort nya som gamla? Kasta dom inte!!!!

Har du dansbandskort som du inte vill ha kvar. Skicka ett PM till mig. Jag tar gärna emot dom. Även annat dansbandsmaterial som spelplaner, dekaler, skivor m,m är också av intresse.

2014 års bästa album: Sannex – Jag vill leva

7 Jan
Sannex - Jag vill leva

Sannex – Jag vill leva

Kjelles Dansotek brukar varje år lista årets 10 bästa dansbandsplattor. I år är inget undantag. Och så här ser top 3 ut:
1. Sannex – Jag vill leva
2. Elisa’s – Det ska va lätt
3. Scotts – Tre år senare

För övriga placeringar på top 10 se Kjelles Dansoteks hemsida.
Stort Grattis till Sannex som i år tog hem segern.

Bra publiksiffror på årets första danser

6 Jan
Danspublik

Danspublik

Det har på sina håll rapporterats om mycket bra publiksiffror på årets första danser. Casnovas har spelat för fulla hus i både Skultuna Lagårn, Kristinehamns CC och Brunnsparken Örebro.

Trettondagsafton med Donnez på samma ställe Brunnsparken blev ett hejdundrande kalas.

I går hade Foxie sin premiärspelning i Huskvarnaparken nonstop med Casanovas där det rapporteras om full stuga från start.

Fernandoz på Tingvalla i Åstorp var inget undantag det heller, mycket folk och trevlig stämning.

Även från sina håll i Norrland där det arrangerades dans rapporterar banden och arrangörerna och välbesökta danser.

Vi vill även passa på att skicka en extra hälsning till Benny Hedlund i Jontez orkester. Han fick i stället för att medverka på nonstopspelningen på Kultursens Hus i Söderhamn med Claes Lövgrens tillbringa kvällen på Hudiksvalls Sjukhus. Krya på dig och ta det lugnt med benet. En eloge till dina spelkamrater som enligt rapporter genomförde kvällen med den äran. Det ryktas även om publikrekord jämfört med tidigare år.

Smakprov på Kindbergs kommande platta

6 Jan

Som vi skrivit om tidigare så släpper Kindbergs ett nytt album den 28 januari. Denna kan beställas fraktfri via Ginza Musik.
Här bjuder jag och Kindbergs er på smakprov från plattan.

Zlips blir Finix

6 Jan
Finix

Finix

Smaka på namnet Finix. Ja det just så fd. Zlips kommer att heta framöver. När det blev känt att Zlipsgrabbarna skulle köra vidare under nytt namn utlyste man en namntävling. Namntävlingen som man arrangerade är till ända och nu också avgjord. Grabbarna är oerhört tacksamma för detta engagemang som danspubliken visat genom att tillsammans skicka in över 150 olika förslag.

Det vinnande bidraget lämnades in av Elin Berglund och hennes motivering till namnet lyder “Som en fenix-fågel reser ni er vackrare och starkare ur varje motgång”.

Finix ser med tillförsikt fram emot att, med detta namn och med “Zlips-känslan” väl bevarad, komma ut och möta danspubliken i vårt avlånga land. Som man tidigare meddelat görs sista spelningen under namnet Zlips på Öviksmaran den 6 februari. Detta blir även Tom Åsvolds sista spelning. Han lämnar bandet för att gå vidare i livet och anta nya utmaningar. ”Livet är kort och ibland måste man bryta sig lös från tryggheten och vardagen för att komma till nästa steg, så man hinner med allt man tänkt sig” skriver han i ett brev på bandets facebooksida.

Vi önskar Finix lycka till på dansbanorna framöver.

Erika Sjöström i Så ska det låta

6 Jan

Erika Sjöström och Roland Järverup. Foto lånat av Erika Sjöström

Erika Sjöström och Roland Järverup. Foto lånat av Erika Sjöström


I söndags hade ”Så ska det låta” premiär Nu rullar programmet vidare med nya deltagare. På söndag den 11 januari sänds det andra avsnittet. Denna vecka tälvar Erica Sjöström, sångerska i Drifters tillsammans med Roland Järverup från Rolandz (Robeert Gustavsson). De kommer möta Tomas di Leva och Hanna Hedlund

Linus slutar i Martinez

6 Jan
Linus slutar i Martinez

Foto/Copyright: Markus Redman – Linus slutar i Martinez

Linus Karlsson som spelar klaviatur i Martinez kommer att sluta i bandet. Så här skriver han om sitt avhopp på bandets hemsida.
”Hej Alla Martinez vänner! Jag (Linus) kommer att sluta i Martinez. För att ta mig an nya utmaningar. Det har varit en fantastisk resa för mig med mina underbara kollegor. Jag vill tacka all publik/arrangörer som jag har fått träffat. Och sist men inte minst Tommy Sandra och Danne. All kärlek till er alla!”
Mer information om Linus ersättare kommer inom kort att pressenteras på bandets hemsida.