Bra publiksiffror på årets första danser

6 jan
Danspublik
Danspublik

Det har på sina håll rapporterats om mycket bra publiksiffror på årets första danser. Casnovas har spelat för fulla hus i både Skultuna Lagårn, Kristinehamns CC och Brunnsparken Örebro.

Trettondagsafton med Donnez på samma ställe Brunnsparken blev ett hejdundrande kalas.

I går hade Foxie sin premiärspelning i Huskvarnaparken nonstop med Casanovas där det rapporteras om full stuga från start.

Fernandoz på Tingvalla i Åstorp var inget undantag det heller, mycket folk och trevlig stämning.

Även från sina håll i Norrland där det arrangerades dans rapporterar banden och arrangörerna och välbesökta danser.

Vi vill även passa på att skicka en extra hälsning till Benny Hedlund i Jontez orkester. Han fick i stället för att medverka på nonstopspelningen på Kultursens Hus i Söderhamn med Claes Lövgrens tillbringa kvällen på Hudiksvalls Sjukhus. Krya på dig och ta det lugnt med benet. En eloge till dina spelkamrater som enligt rapporter genomförde kvällen med den äran. Det ryktas även om publikrekord jämfört med tidigare år.


Publicerad: 2015-01-06 22:46:36

Smakprov på Kindbergs kommande platta

6 jan

Som vi skrivit om tidigare så släpper Kindbergs ett nytt album den 28 januari. Denna kan beställas fraktfri via Ginza Musik.
Här bjuder jag och Kindbergs er på smakprov från plattan.


Publicerad:

Zlips blir Finix

6 jan
Finix
Finix

Smaka på namnet Finix. Ja det just så fd. Zlips kommer att heta framöver. När det blev känt att Zlipsgrabbarna skulle köra vidare under nytt namn utlyste man en namntävling. Namntävlingen som man arrangerade är till ända och nu också avgjord. Grabbarna är oerhört tacksamma för detta engagemang som danspubliken visat genom att tillsammans skicka in över 150 olika förslag.

Det vinnande bidraget lämnades in av Elin Berglund och hennes motivering till namnet lyder “Som en fenix-fågel reser ni er vackrare och starkare ur varje motgång”.

Finix ser med tillförsikt fram emot att, med detta namn och med “Zlips-känslan” väl bevarad, komma ut och möta danspubliken i vårt avlånga land. Som man tidigare meddelat görs sista spelningen under namnet Zlips på Öviksmaran den 6 februari. Detta blir även Tom Åsvolds sista spelning. Han lämnar bandet för att gå vidare i livet och anta nya utmaningar. ”Livet är kort och ibland måste man bryta sig lös från tryggheten och vardagen för att komma till nästa steg, så man hinner med allt man tänkt sig” skriver han i ett brev på bandets facebooksida.

Vi önskar Finix lycka till på dansbanorna framöver.


Publicerad:

Erika Sjöström i Så ska det låta

6 jan

Erika Sjöström och Roland Järverup. Foto lånat av Erika Sjöström
Erika Sjöström och Roland Järverup. Foto lånat av Erika Sjöström

I söndags hade ”Så ska det låta” premiär Nu rullar programmet vidare med nya deltagare. På söndag den 11 januari sänds det andra avsnittet. Denna vecka tälvar Erica Sjöström, sångerska i Drifters tillsammans med Roland Järverup från Rolandz (Robeert Gustavsson). De kommer möta Tomas di Leva och Hanna Hedlund


Publicerad:

Linus slutar i Martinez

6 jan
Linus slutar i Martinez
Foto/Copyright: Markus Redman – Linus slutar i Martinez

Linus Karlsson som spelar klaviatur i Martinez kommer att sluta i bandet. Så här skriver han om sitt avhopp på bandets hemsida.
”Hej Alla Martinez vänner! Jag (Linus) kommer att sluta i Martinez. För att ta mig an nya utmaningar. Det har varit en fantastisk resa för mig med mina underbara kollegor. Jag vill tacka all publik/arrangörer som jag har fått träffat. Och sist men inte minst Tommy Sandra och Danne. All kärlek till er alla!”
Mer information om Linus ersättare kommer inom kort att pressenteras på bandets hemsida.


Publicerad: