Hoppas på guld och gröna skogar för Hasse Andersson

28 Feb
Hasse Andersson Foto: Janne Danielsson/SVT

Hasse Andersson Foto: Janne Danielsson/SVT

På lördag kan jag inte se ”mellon” då jag är på Nostalgiparty i Karlstad. Men jag håller ändå en tumme för Hasse Andersson och hans bidrag ”Guld och gröna skogar”. Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger. Jag önskar av hela mitt hjärta att han gå vidare. Vem ska han få sällskap utav? Zelmelöf så klart. Där har ni mitt tips!!!

Karlsholme Folkets Park renoverad

27 Feb

Karlsholme Folkets Park har moderniserats och byggts om rejält. Man har gjort en omfattande renovering för ca 35 miljoner kronor. I början av februari fick några i teamet bakom ”Stora Folkparksdansen” en guidad tur av Janne Stål och Bosse Sjöberg från folkparkens styrelse. Sammanfattningsvis kan dom meddela; Grattis Mariestad och grattis alla dansgäster! Karlsholme Folkets Park har fått en fantastisk evenemangsarena, med stort dansgolv, restaurang med uteplatser och plats för bryggdans vid Vänerns vatten. En magisk utsikt. Det här blir något att se fram mot i sommar

Sort rymligt dansgolv med stor scen

Sort rymligt dansgolv med stor scen

Plats för bryggdans på sommaren

Plats för bryggdans på sommaren

Elisas vann en grammis

26 Feb
Elisas vann en grammis

Elisas vann en grammis

Nu har den årliga Grammisgalan hållits. 2015 års vinnare av en Grammis i kategorin ”Årets Dansband” blev Elisa’s med alumbet ”Det ska va lätt”. Tyvärr fick vi dansbandsälskare inte se Elisas tacktal utan man svepte bara förbi detta. Tråkigt att man åter igen dissar dansbanden.

Årets bokea i full gång

26 Feb
Böcker jag fyndade

böcker jag fyndade

Idag var jag på bokrea hos Skeppsakademin här i stan. Det är Bo Wennström som förestår denna trevliga bokhandel. Det blev tre böcker inköpta. En bok om järnvägsstationer och en om kulturspaning längst våra svenska vägar. Sen blev det även en bok med min idol Barbro ”Lill-Babs” Svensson. En underbar sångerska och person. Dessa böcker ser jag fram emot att få läsa.

Rios med nygammal trummis

25 Feb
Rios orkester

Rios orkester

Från januari månad är en ny gammal trumslagare tillbaka i RIOS, Stefan Persson har valt att sluta i bandet, efter två år. Och då gick frågan till förra trummisen Shiam Dhokia, som var sugen på att börja spela och nu är han igång igen med Rios. Bandet tackar Stefan för tiden med orkestern och önskar Shiam välkommen tillbaka.

Lite roligt från värmlänska Gris-Nils

24 Feb

Stellan Olofsson är underhållare på heltid sedan 29 år tillbaka. Hans tillvaro kantas mest av att sjunga, lira gitarr samt berätta dåliga vitsar och historier. Ibland går han under namnet Gris-Nils. Då är det mest galna upptåg och historier som gäller! Musiken jan spelar är mest 50-80 tal och en del imitationer.

På väg hem…

23 Feb
På väg hem

På väg hem

Ja då var man på väg hem efter en mycket givande och rolig dag på jobbet. Det mesta flöt på i vanlig ordning. Spännande projekt och utmaningar på G i reklamfabriken. Alltid lika gött att gunga buss hem. Dom gula kan man lita på. Idag fick man dessutom åka lite skönare bussar. Länsbuss. Inte var dag som det sker.

En bulle på Vaynes Coffie

22 Feb
En bulle på Vaynes Coffie

¨

Nu får han väl ge sig med matbilder. Andra matbilden på en vecka. Inte bra inte bra.. Men men… En bulle på Vaynes Coffie är aldrig fel efter en shoppingdag i Karlstad. Det var inte helt billigt men det var gott. Antar att läget gör att man kan ta ut lite extra för fikat.

Casper i Så ska det låta

21 Feb
Casper i Så ska det låta

Casper i Så ska det låta

Missa inte att på söndag den 22 februari sänds det åttonde avsnittet av ”Så ska det låta”. Denna vecka är en av deltagarna Casper Janebrink, basist i Arvingarna. Han kommer att tävla tillsammans med Gunhild Carling och de möter gruppen JEM.

I Forshaga Folkets Hus just nu

21 Feb
Matz Bladhs

Matz Bladhs

Befinner mig just nu i Forshaga Folkets Hus där Matz Bladhs bjuder upp till dans. Mycket folk är här och fler är på ingång. Underbart trevlig kväll. Kan nog inte bli så mycket bättre. Och inga Adidasbyxor så långt ögat når. Här klär vi upp oss för att gå på dans.
Mer bilder och info från kvällen kommer framöver i min blogg. Skickar med er två ytterligare bilder redan nu.

Matz Bladhs i Forshaga

Matz Bladhs i Forshaga

Matz Bladhs i Forshaga

Matz Bladhs i Forshaga

Matz Bladhs till Forshaga Folkets Hus

20 Feb
Matz Bladhs till Forshaga

Matz Bladhs till Forshaga

Med två supertrevliga spelningar i Skåne som båda genererade publikrekord är det så dags för Matz Bladhs att styra kosan uppåt landet. Närmare bestämt trevliga Värmland och Forshaga Folkets Hus. Dansen börjar som vanligt kl 21.00 Dom lovar en hel del låtar från sitt nya album ”Hem igen”. Så varmt välkommna till en riktig trevlig danskväll i Forshaga.

Tony Westland blir sångare i Expanders

20 Feb

Tony Westland blir sångare i Expanders
Nu har Expanders hittat sin ersättare vid sångmikrofonen. Så här skriver dom på sin hemsida.

Han som tar över mikrofonen i Expanders heter Tony Westland. En rutinerad herre från Gävle som varit i dansbandsbranschen förut men har de senaste åren jobbat som barpianist/pianoentertainer. Han är en begåvad musikant och kommer att traktera både akustisk gitarr, elgitarr och klaviatur! Blir lite annorlunda men väldigt kul att få tillbaka lite live-piano i Expanders.

Premiär för Tony kommer att ske den 6/3 då vi spelar på Hallunda Folkets Hus i Stockholm. Det ska bli spännande och gå en liten ny era till mötes. Vi kommer självklart behålla den profil och ”anda” som Expanders har arbetat upp men kommer att förändra lite i repertoaren med lite låtar som Tony känner sig bekväm med.

Smörgåstårta är aldrig fel

20 Feb
Smörgåstårta är aldrig fel

Smörgåstårta är aldrig fel

Ja jag vet. Det blev tyvärr en matbild. Jag som försöker hålla bloggen fri från detta. Men i bland är det kul när folk visar uppskattning.

Maximal dansmusik på Playa Del Sol

20 Feb
Dansbandet Maximalt från Nyköping till Playa Del Sol

Dansbandet Maximalt från Nyköping till Playa Del Sol

Några undrar vad det är för filurer som spelar på Plya Del Sol mellan den 4 och 17 mars. I programmet har det tidigare stått Eklöfs men nu står där Maximalt. Vad är då detta för gäng? Jo det är två medlemmar från Eklöfs som tillsammans med en tredje medlem bilar dansbandet Maximalt. Bandet spelar samma goa dansmusik som Eklöfs gör En färsk cd lagom till spelningen på ”Playa Del Sol” är under inspelning.

Bandet består av:
Roger Zetterqvist – Sång, Akustisk gitarr
Tomas Karlsson – Sång, Elgitarr
Rikard Nilsson – Sång, Sax, Elgitarr

Johan Källbjer – Ny keyboardist i Martinez orkester

20 Feb
Martinez och Johan Källbjer

Martinez och Johan Källbjer

Som vi berättat tidigare så har Linus Karlsson som spelade klaviatur i Martinez börjat i Per-Håkans. Nu har man en ny kille bakom tangenterna Han heter Johan Källbjer och gör sin första spelning i Umeå den 6 mars. På bandets hemsida presenteras han så här:

”Då var det dags att presentera Martinez nya keyboardist! Många har varit spända och nyfiket undrat vem som tar över efter Linus. Idag kan vi glatt presentera att det är Johan Källbjer. Johan är en lugn och balanserad Norrlänning från Umeå. Musikintresset har han med sig sedan födseln och har alltid haft dragningen att spela och stå på scenen. Detta har resulterat i alla möjliga framträdanden genom åren. Efter gymnasiet hittade han Mellansels follkhögskola i en dal utanför Örnsköldsvik. Där drog musikintresset igång ordentligt! Några år senare startade Johan det mycket populära coverbandet Finn 5 Fel. Där medverkade han till 2009. Fram till idag har han hunnit med att kompa flera artister och spelat i flera olika konstellationer. Inriktningarna har varit olika genrer som gospel soul rock hårdrock och country. Nu har Johan hittat till dansbandsscenen och blir tangentmotor i Martinez! Vi hälsar Johan varmt välkommen till detta framåtrusande tåg och hoppas ni, vår publik tar han till sina hjärtan och bär fram han som ni alltid gör med oss! Johans premiär blir på hans hemmaplan 6 mars i Umeå.”

På trevlig dansbandskryssning med Martinez och Bengt Hennings

19 Feb
Birka Stockholm

Birka Stockholm

Så var det då dags för en kryssning igen. Varje år när det är stora Folkparksdansen i Mariestad arrangeras ”Dansband på stan”. Det är några av dom medverkande banden som uppträder gratis på stora torget i Mariestad. Där framför dom lite låtar. Konferencier är Henric Sethson från Casanovas. Här arrangerar man lite tävlingar där man kan vinna finfina kryssningar. Det gjorde broder och jag. Vi slog till och vann oss en varsin Birkakryssning. Och nu hade så dagen kommit då vi skulle utnyttja vinsten och fara på kryss. För underhållningen ombord skulle Martinez och Bengt Hennings svara för.

Lunch i Arboga

Lunch i Arboga

Utanför Rasta i Arboga

Utanför Rasta i Arboga

Vi startade resan kvart över tio från Kristinehamn upp mot Birkaterminalen. Bengt-Göran heter chauffören som med den äran körde birkabussen denna dagen.. Vi hämtade upp folk i Karlskoga, Örebro, Köping och Strängnäs. I Arboga stannade vi till för att äta lunch. Jösses vilken lunchbuffé man har på Rasta. Den gick inte av för hackor. Vågar nog påstå att dom har Sveriges absolut godaste pytt i panna. Mätta och belåtna fortsatte vi upp mot huvudstaden och stadsgårdskajen där Birkaterminalen ligger.

Birka bussen med Bengt-Göran

Birka bussen med Bengt-Göran

På Birka har man ”early boarding”. Early Boarding börjar kl 16:30. Vad är då detta? Jo det är så att man släpper på 200 personer som får gå ombord lite tidigare än andra. Man får inte tillgång till några hytter men man får besöka barer och handla dricka. Kanske detta är ett sätt för Birka att tjäna mera pengar? Jag blev irriterad över att inte kunna ta sig ut på däck för att ta lite fina stockholmsbilder. Men så är det. En timme senare kom vi så upp på däck och kunde ta några bilder. Men tyvärr hade det mörknat lite väl mycket då. Men det blev några bilder i alla fall, bättre än inga alls.

Stockholm- Slussen

Stockholm- Slussen

Stockholm- Söders Höjder

Stockholm- Söders Höjder

Stockholm

Stockholm

Klockan 18.00 lade kaptenen ut från Stadsgårdskajen för att i sakta mak ta oss till Mariehamn.
Jag och Mikael (brorsan) som delade hytt gick dit för att fräscha till oss och göra oss så fina vi kunde inför middagen halv sju. Vi blev klara precis i rättan tid. Vi hade tidigare varit uppe på däck och tagit några otroligt fina kvällsvyer över Stockholm. Vad fint det är att blicka ut över gröna Lund, Söders höjer och Slussen. Mycket liv och rörelse som illustreras av lampor från bilar, tunnelbanan och bussar. Man ser att alla är på väg någonstans. Alla har ett mål liksom vi.

God mat på Birka

God mat på Birka

Kalltätt (Mobilbild)

Kalltätt (Mobilbild)

Stunden senare var vi på plats i bufférestaurangen ”Sjösalen”. Det var fler än vi som hade tänkt samma tanke att ta den första sittningen. Jag tycker det är perfekt eftersom man då har hela kvällen framför sig att spendera tiden med alla nöjen som är ombord på båten. Maten smakade fantastiskt underbart. Bättre än förra gången som vi kryssade. Kanske hade man bytt ut kockarna sen sist? Jag vet inte men smakupplevelsen var mycket trevligare än vad jag sist mindes den. Problemet med buffé är att man alltid brukar ta för sig alldeles för mycket. Men denna gång tog jag små portioner och gick flera gånger i stället. Först lite kallt, lite varmt för att göra ett avslut med dessért samt kakor med ost. Smakade riktigt bra.

Varmtätt (Mobilbild)

Varmtätt (Mobilbild)

Efter att ha smällt ner maten var det dags att överraska lite folk ombord på båten. Vanligt vis när broder och jag åker på dans så brukar vi på facebook göra reklam för dansen och därmed berätta lite att vi drar i väg. Denna gång hade vi valt att inte säga ett ord till någon att vi skulle fara på kryss. Så vi begav oss Club Maritim där dansen hålls på båten. Som jag avslöjade tidigare i bloggen så var det våra vänner i Martinez och Bengt Hennings som skulle svara för kvällens musik. Gissa om dom blev överraskade av att se oss ombord. Det är alltid lika kul att överraska. Sen finns det ju andra skäl till att man på facebook inte skall berätta att man reser hemifrån i några dagar.

Nöjesutbudet på Birka

Nöjesutbudet på Birka

Kjell Malmborg sjunger i Bengt Hennings

Kjell Malmborg sjunger i Bengt Hennings

Bengt Hennings orkester var först ut denna kväll. Ett riktigt fint och kompetent mogenband som bantats ner till fyra medlemmar sedan Mats Grönberg valt att sluta i bandet efter 35 år. Så hur lät dom utan ”Grönis” undrar ni? Dom lät minst lika bra nu som förut då ”Grönis” var med. Man har löst det som så att Peter Mjörnestrand som tidigare spelade bas i bandet tagit plats bakom tangenterna. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. En stor eloge till Kjell Malmborg som sjunger i detta kapell. Han var lite förkyld och sjöng lite mindre än vanligt. I stället var det Roland Ask som klev fram och sjöng lite mer än vanligt. Men det funkade minst lika bra det. Även Robert Muhrer bakom trummorna tog sig ton lite då och då.

Sandra Estberg i Martinez

Sandra Estberg i Martinez

En glad Danne Strandberg i Martinez

En glad Danne Strandberg i Martinez

Jag på däck

Jag på däck

Efter dryga speltimmen var det så dags för Martinez med härliga sångerskan Sandra Estberg att entra scenen. Jag räknade ut att är exakt 20 år sedan jag för första gången upplevde Martinez. Det var i Filipstad och sångerskan hette Elisabet Söderlund. En del har hänt sedan dess. Idag heter sångerskan Sandra Estberg. En härlig tjej från Linköping, Östergötland som faktiskt fyllde år dagen innan vi kryssade. Martinez bjöd på en härlig mix av ”gamla” och nya Martinezlåtar samt andra evergreens. ”Lotta” från Arboga var så klart på plats. Jag törst nog påstå att hon är ett av Martinez absolut största fans. ”Gittan” var också så klart på plats plus en del andra kända ansikten. Med andra ord så förstår ni vilken musikalisk publik som var på plats just denna kryssning. G & L var inne på sin tredje kryssning. Inte illa!! Även Martinez hade för kvällen ett nytt ansikte bakom klaviaturerna. Jag minns tyvärr ej hans namn men tror han heter Tony eller något sådant

Tony på klaviatur vikarierade denna kryssning

Tony på klaviatur vikarierade denna kryssning

Schlagershowen

Schlagershowen

Dansbanden turas om att spela fram till klockan tio då det var dags för en välkomstshow som skulle gå i schlagerns tecken. Det var Birkas duktiga Nöjesteam som bjöd oss på en show utan dess like. Inez, Pettersson Patrik Grönlund, Daniel Wiland tog oss med på en schalagerresa från 1958 års vinnare Alice Babs med ”Lilla stjärna” till Robin Stjernbergs ”You”. Dom växlade mellan oförglömliga vinnare till klassiker som inte vann men som ändå blivit otroligt uppskattade eller kända för att dom just vara originella. Det var längesedan jag upplevde en sådana bra som show som denna. Måste berömma för ett lysande bra framförande både sångmässigt och koreografimässigt. Man förstår att dom övat mycket och länge för att få detta att sitta. Man är stum att förundran. Inte så konstigt att dom nog rev ner kvällens största applåd på Östersjön.

Dansen i full gång

Dansen i full gång

Robban i Bengt Hennings

Robban i Bengt Hennings

När showen var över fortsatte dansen med Bengt Hennings och Martinez fram till klockan 02.00 Det var rätt soft att sitta med en cider umgås och uppleva så bra dansmusik. Detta var en perfekt kombination. Jag tror dom inte spelade en enda låt lika förutom ”måstelåten” Främling. Det ät glädje på dansgolvet och det märks att publiken gillar att stuffa runt till dessa band. Klockan närmat sig så sakteliga 02.00 och det är dags för Martinez att spela kvällens sista dans. Vi stannade kvar lite och snackade med både Martinez och Bengt Hennings innan vi tog beslutet att bryta upp för att nanna kudden. Dom har väldigt fina hytter på Birka tycker jag. Man sover riktigt gött här.

Jag och Sandra Estberg i Martinez

Jag och Sandra Estberg i Martinez

Frukost

Frukost

Frukost var planerad till halv tio. Om det var åländsk eller svensk tid vette tusan. Min mobil hade fått fnatt. Enligt den var klockan redan halv elva. Men vi gjorde oss i alla fall klara och gick till frukostrestaurangen och väntade in mor och far. Tittade ut genom fönstret och såg härliga Mariehamn. Lite grådaskigt väder var det. Frukostbuffén var lika bra som gårdagens middagsbuffé. Det som jag stör mig på är att man nästan alltid har så små glas som man tar juice i. Pyttesmå glas är det ju. Men som tur var hittade jag större glas. Det smakade i alla fall gott med lite frukost när vi nu lämnat Åland och var på väg mot Stockholm igen.

Lite Allsång är aldrig fel

Lite Allsång är aldrig fel

Allsångsledaren Inez

Allsångsledaren Inez

Allsång och melodier vi minns tillsammans med Birkas Nöjesteam stod på programmet här näst. Vi tog plats i Club Maritim och fick våra allsångshäften. Många klassiska kända allsångslåtar fanns med i häftet. Vissa låtar är ju obligatoriska att sjunga när det är allsång tycker jag. Det blev en härlig sång och musikstund på förmiddagen. Lagom lättsam underhållning medans vi passerar kobbar och skär. Cornelis och Lasse Berghagen går ju alltid hem i stugorna.

Taxfreeshopen

Taxfreeshopen

Jag på lunch

Jag på lunch

Efter den trevliga musikstunden med allsång var det dags för lite shopping. Jag hade inte tänkt handla något speciellt mer än lite godis. Jag kollade på lite drickbart men insåg att priserna på det jag tänkt köpa inte skilde sig speciellt mycket mot dom priser som systembolaget har. Dom skryter så med att det är billigare än i land och visst kan det vara så. Men det gäller nog inte alla varor utan bara en del. Då jag är allergisk mot mandel, nötter och choklad är mitt sortiment lite begränsat. Det blev lite saltlakrits och winegum i vanlig ordning. Efter shoppingen var det dags för lite lunch som intågs i Sjösalen. Det fanns mycket gott på den buffén. För mig blev det lite gott kött tillsammans med potatisgratäng.

Sandra Estberg i Martinez

Sandra Estberg i Martinez

Eftermiddagsdansen i full gång.

Eftermiddagsdansen i full gång.

Tommy Bengtsson i Martinez

Tommy Bengtsson i Martinez

Musikquiz

Musikquiz

När maten var uppäten gick vi till danssalongen där det vankades eftermiddagsdans. Först ut var Bengt Hennings som skulle spela ett pass för att sedan lämna över till Martinez. Det var många som satt och lyssnade på den fina dansmusiken. På golvet var det något färre än gårdagen. En del kanske var trötta efter allt dansande dagen innan. Jag tycker det är starkt jobbat av dansbanden som oftast spelar flera dagar i sträck på båtarna. Då gäller det att vila när båten är i land. Det tar på krafterna och framförallt på rösten. Det är ju en annan sorts luft ombord än vad det är i land. Så det gäller att vårda rösten rätt på böljan blå.

Roland i Bengt Hennings

Roland i Bengt Hennings

Peter bakom klaviaturen

Peter bakom klaviaturen

Musikquiz var något som hade på båten. Tyvärr missade vi tiden på detta så vi kom lite för sen för att vara med. Men vi gissade lite ändå på de frågor som återstod. Och jag kunde svaren på en hel del frågor. Men efter att senare fått höra vad dom tidigare frågorna varit som jag missade så förstod jag att jag inte skulle ha haft någon chans att vara med i toppen. Men det ät ju alltid kul att få testa sina kunskaper.

Avslutningsshowen

Avslutningsshowen

Avslutningsshowen gick i Folkparkens tecken

Avslutningsshowen gick i Folkparkens tecken

Båten gled sakta genom Stockholms skärgård medans Bengt Hennings bjöd på sin sista låt för den är gången. ”Jag trodde änglarna fanns” fick det bli innan dom med varm hand lämnade över till Martinez som skulle spela den återstående tiden innan det var dags för nöjesteamets avslutningsshow som skulle gå i Folkparkens tecken. Jag säger bara det. Jisses vilken show det blev. Snäppet bättre än schlagershowen skulle jag kunna säga. Här fick man verkligen följa med på en resa i folkparken. Här var det bara en massa härliga låtar från svunna tider. Även om jag inte var med på den tiden har man ju någon sorts relation till låtarna. Och det tror jag alla har. Flera av låtarna har ju dansbanden lånat och gjort lite mer dansanta. När jag såg showen kom jag och tänka på Wizex och deras framträdanden Efteråt blev det stående ovationer. Jag ville ju ha mera, men tyvärr var det slut.

Stockholm

Stockholm

Hammarby Sjöstad - Stockholm

Hammarby Sjöstad – Stockholm

Vi tuffar på in mot Stockholm där vi skulle stiga av båten. Jag och broder gick ner snabbt och plockade ihop våra saker för att sedan vandra ut på däck för att åter igen plåta lite vackra Stockholmsvyer. Denna gång var det i dagsljus. Stockholm har sin tjusning året om tycker jag. Det gick ganska lugnt till väga att ta sig i land. Lugnt och stilla vandrade folket av båten och ingen knuffades för att hinna före någon annan. Vi hittade snabbt vår buss som skulle ta oss hemåt Värmland igen. Med van hand kryssade Bengt-Göran ut från terminalen och Stockholm. Ni var man lite lagom mör i kroppen och ville bara hem. Ett stop i Arboga blev det för inköp av köttbullemacka med läsk. Landade i Lusasken strax efter klockan nio på kvällen.

Birka Stockolm vid kaj

Birka Stockolm vid kaj

Summa summarum så var det ett riktigt trevlig kryssning med förstklassig musikunderhållning rakt igenom. Stort tack till Martinez och Bengt Hennings för mycket bra musik. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen. Kram på er allesammans!!

Här kommer lite fler bilder från kryssen.

Kjell Malmborg och Sandra Estberg

Kjell Malmborg och Sandra Estberg

Bara jag

Bara jag

Hyttkorridor

Hyttkorridor

Jag på däck

Jag på däck

Minnesbilden: Keith Elwins på dansbandsmaraton i Ransäter

19 Feb
Keith Elwins på dansbandsmaraton

Keith Elwins på dansbandsmaraton

I bland när man sitter och rotar i datorn finner man fram gamla bilder. Denna bild är från något som heter ”Dansbandsmaraton” som arrangerades 2004. Detta gick av stapeln i Ransäter. Totalt elva band stod på tre olika scener och bjöd på dansmusik på fredagen mellan 18-02 och lördag 11-15 och 18-02. Fredagen avslutades med svensktoppsallsång med Bengt Alsterlind.

Totalt spelade 11 band under två dagar varav ett band spelade båda dagarna. Följande band uppträdde: Danslaget, Håkan Nordlöfs, Nikita, Peter Alvenfors orkester, Jiws, Matz Rogers, Torgny Melins, Beverliz, Keith Elwins, Björnes och Cliptons. Av banden som uppträdde är det bara tre band, Matz Rogers, Peter Alvenfors (idag Alvenfors) och Cliptons som är verksamma idag.

Tyvärr var det inte så mycket folk då man totalt missat att ha lite pengar över till annonsering. Jag minns tidningsannonsen för detta. Dansbandsmaraton i Ransäter och ett mobilnummer. Hade man gjort mer reklam tror jag detta blivit en succé. Och succé blev det ju om man läste Får Jag Lov. Jag skickade in bilder och dom skrev repotaget där man kunde läsa att det blev en succé med över 500 dansare på två dagar. En siffra som minst skulle ha varit det fyrdubbla. Jag minns att på vissa banor var jag ensam som lyssnare. Men trots detta verkade banden ha det trevligt.

Här är listan på samtliga deltagare i årets Let´s Dance

18 Feb
Let´s Dance

Let´s Dance

Den 27 februari är det dags för årets upplaga av Let´s dance. nedan följer listan på samtliga deltagare? Vem tror du kommer klara dig bäst i årets upplaga.

1. Nanne Grönvall, 52 – artist
2. Jonas Björkman, 42 – tennisess
3. Jenny Strömstedt, 42 – programledare
4. Marie Serneholt, 31 – artist och programledare
5. Ingemar Stenmark, 58 – skidlegend
6. Alex Hermansson, 22 – gymnast och barnprogramledare
7. Rebecca Stella, 29 – designer och bloggare
8. Jonas Hallberg, 44 – stylist
9. Simon Sköld, 27 – MMA fighter

Programmet sänds som sagt i tv4 med start 20:00 den 27 februari

Nanne Grönwall - En av alla deltagare i årets Let´s Dance

Nanne Grönwall – En av alla deltagare i årets Let´s Dance

Hasse Andersson melodifestivalaktuell med nytt album

18 Feb
Hasse Andersson melodifestivalaktuell med nytt album

Hasse Andersson melodifestivalaktuell med nytt album

Hasse Andersson är aktuell som tävlande i Melodifestivalen. Han tävlar i deltävling 4 från Örebro. Låten han kommer framföra heter ”Guld Och Gröna Skogar”. En låt som enligt han själv är en blandning av country och lite irländsk folkmusik. En upptempolåt som man blir glad av. Det handlar om sommar, logdans och glada flickor och pojkar.

Den 18:e mars släpper Hasse även sin nya efterlängtade CD. Detta är hans första CD på snart tre år.

Se en intervju nedan med Hasse inför melodifestivalen.

Christina Lindberg med nytt album

18 Feb
Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin

Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin

Den 4 mars släpper Christina Lindberg sitt helt nya album.

Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin – efter en bejublad turné i Finland med fulla hus i vinter släpper hon nu sin nya skiva ”Back to the roots” som är producerad av låtskrivaren och musikproducenten Amir Aly.
Även den finlandssvenska musikern och producenten Thomas Enroth har varit med och producerat 3 låtar.

Skivan innehåller bland annat låten ”If I were a carpenter” där Christina tillsammans med hennes man Tommy Lindberg-Wigardt tolkar Johnny Cash och June Carters klassiska låt med samma namn samt ”Mil efter mil” vars musikvideo är regisserad av den prisbelönte Emil Jonsvik. Skivan innehåller även Christinas succélåt ”De sista ljuva åren” akustiskt inspelad live i studion tillsammans med Amir Aly på piano.
– För mig har det varit viktigt att faktiskt släppa en fysisk skiva och inte bara finnas digitalt, möjligen tillhör jag en av de få artister som har en publik som faktiskt har längtat efter och vill ha en fysisk skiva i handen och det är jag otroligt glad över.
I dagens samhälle när det är så otroligt stort fokus på det digitala och diverse sociala medier så är det viktigt för mig att finnas här och nu, säger Christina Lindberg.

Christina Lindberg är bosatt i Skåne och debuterade 1985 med albumet Christina Lindberg och har sedan dess släppt otaliga album och singlar. Lindberg har sjungit tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz och hennes ”De sista ljuva åren” låg på Svensktoppen i hela 65 veckor. 2012 medverkade hon på Allsång på Skansen och nyligen gavs hennes uppmärksammade biografi ”De första ljuva åren (och de alltför tjocka låren)” ut. De ämnen och erfarenheter som tas upp i boken har även lett till att Christina är en flitigt anlitad föreläsare om bulimi och utanförskap och hon är en regelbunden krönikör i Skånska Dagbladet.

Källa: Ginza.se

Karlssons Musik firar 45 år med välgörenhetskonsert

18 Feb
Karlssons Musik firar med välgörenhetskonsert

Karlssons Musik firar med välgörenhetskonsert

Nu är det bara 1 månad kvar till Karlsson Musiks stora Välgörenhetskonsert på Kungsbacka Teater. Företaget firar nämligen 45 år och firar detta med stor konsert.
Upplev en mycket högklassig blandning av musiker och musikstilar med dragspelet som den röda tråden. Man riktar en stor eloge till samtliga artister som ställer upp utan gage och vi kommer även skänka mycket exklusiva priser till ett lotteri under konserten för att förhoppningsvis kunna få ett riktigt stort fint belopp att lämna över till Barncancerfondens representant på scen i slutet av konserten!

I skrivande stund är över hälften av biljetterna sålda och arrangörerna siktar självklart på en fullsatt lokal och en fantastisk stämning!

Klicka här för att beställa biljetter hos ticnet!

Grattis Kjetil

17 Feb
Grattis Kjetil

Grattis Kjetil. Foto/Copyright: Markus Redman

Idag, tisdag den 17 februari, vill vi fira Kjetil Granli som fyller 50 år. Kjetil är trummis och sångare i Streaplers. Stort grattis på din dag mannen!

Ingemars och Holmsve på dansgala

16 Feb

Ingemars och Holmsve

Ingemars och Holmsve

Ingemars och Holmsve

Dansemorro i Norge bokar dansdband och arrangerar även dansgalor. Nu är det dags igen för en dansgala. På Klækken Hotell i Hønefoss den 21 febuari i år blir det hållinång med två av norges populära dansband. Det är inga mindre än Ingemars som spelar nonstop med Holmsve. Hotellet erbjuder fina paketpriser för dig som vill både dansa, äta gott och sova över. Detta vore ett fyllene tillfälle för svenskarna att åka över gränsen och uppleva lite bra dansmusik från Norge.

Källa: Forswingende.com

Bjuder er här på en av mina favoritlåtar med Ingemars. Jintas Swing På Høge Hæler

Magnus Carlsson vann som väntat

15 Feb
Magnus Carlsson vann som väntat

Magnus Carlsson vann som väntat

Jaaaaaaa.. så j*vla lycklig och glad att Magnus Carlsson gick vidare direkt till finalen. Så himla rätt. Tack Sverige och alla som röstade!!
Sen trodde jag seriöst att min tips skulle gå in med Samir & Viktor till final. Men kidsen fick inte bestämma helt. Dom skickades i alla fall till andra chansen. Så lite halvrätt fick jag ju ändå. Jag var nog lika nervös som Magnus när sista namnet skulle ropas upp. Det hade varit total katastrof om han inte gått vidare.

Jag diggar verkligen Magnus bidrag ”Vi möts i gamla stan”. En äkta schlager med andra ord. Stort grattis till dig Magnus!!

I övrigt var det inte alls många bidrag som berörde mig ikväll. Emelie Irewald har en fin röst men en låt som inte alls berörde. Kanske fel forum för denna tjejen? Marie Bergman & Sanne Salomonsen var lite mellanmjölk. Neverstore kunde jag inte alls ta till mig.

Så med facit i hand får man vara riktigt nöjd med utgången.

Nostalgigala i Karlstad med dansbandshjältar

14 Feb
Nonstalgigala i Karlstad på CCC

Nonstalgigala i Karlstad på CCC. Fotomontage: Markus Redman

Den 28 februari är det stor nostalgiafton på Karlstad CCC. För musiken svarar inga mindre än Dick Zetterströms och Karlstad Örjans som återuppstår för en kväll. Det blir även uppträdanden av banden Sixties och Rockerz.

”Sista natten med gänget” kallar man detta nostalgiparty, och partyt är som vanligt öppet för alla och envar oavsett ålder. Men liksom det förra partyt, så är det först och främst en Nostalgi-tripp för alla dom som upplevt Tidseran med dans Hyttan-Sandgrund-Stadskällaren m.m i Karlstad och Disco-klubbarna , Together, Night-club Europa-Träffen-Sola-baren m.m. och eftersom vi i dagsläget inte vet om det blir nåt mer Nostalgi-party, i denna digniteten efter detta så kallar vi det för ”Sista Natten med Gänget”.

Den här gången har man äntligen fått det på en lördag också. kanon för er lite långväga gäster, som inte träffat kompisar på kanske 20-30 År. och inte nog med det, utan vad kan väl passa bättre än att lägga det i samma byggnad som gamla HYTTAN (CCC) där dom flesta svirade på både 70-80 talet.

Till alla som även gillar Discoeran, så har man slagit till ordentligt för att få till denna delen denna av kvällen. Det är ingen mindre än Clabbe (Rakt-över Disk) Geijerstam som kommer att köra dom bästa låtarna från Radio-programmet Rakt-över -disk. från 70-80 talet.

Så mycket större större än så här, gott folk kommer det nog aldrig mer att bli.

Se här en intervju med Karlstad-Örjans inför nostalgikvällen.

Nostalgipartyt i Karlstad

Nostalgipartyt i Karlstad

Mellodax igen

14 Feb
Mellodax igen. Foto: Janne Danielsson/SVT

Mellodax igen. Magnus Carlsson och Samir & Viktor Foto: Janne Danielsson/SVT

Så har det gått en vecka sen sist. Förra vecken var det ju ganska enkelt att tippa vilka som skulle få åka vidare till den stora finalen. Det är kanske inte lika fullt så enkelt denna veckan. Men jag gör ett gott försök i alla fall. Självskriven i finalen är ju så klart min stora idol Magnus Carlsson. ”Vi möts i gamla stan” en härlig discolåt som inte kommer göra något besviken. Tro på mig! Andra artisten att gå vidare kan vara lika mycket Linus Svennling som Mariette. Men jag väljer att gissa att den lite smått duon Samir & Viktor går vidare med sin lite galna låt ”Groupie”. Det som är så dåligt så det är pinsamt brukar på något sätt bli bra och gå vidare. Så där har ni mitt tips inför kvällens mello.
Kl 20.00 i SVT får vi se om mitt tips går in

Lycka till Niklas i Holidays

14 Feb
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Efter en kanonkväll med mycket dansant publik på Groruds Samfunnshus drar nu Holidays tillbaka till Sverige och upp mot Skoga Bygdegård. Denna helg är det dessutom premiär för bandets nya trummis Niklas Mörk. Vi önskar honom stort lycka till i detta trevliga gäng.

PRO-Dans i Värmland 2015

13 Feb
Dansband som spelar på PRO-Dans

Dansband som spelar på PRO-Dans

SUNNE PRO – Kolsnäs Folkets Park 19.00 – 23.00
20/2 Svantes
27/3: Kennings
24/4: Tång & Company
18/9: Sven-Gunnars
16/10: Musikanterna
20/11: Camells

KIL PRO – Edsvalla Folkets Hus 18.00-21.30
5/1 Svantes
21/1 Sven-Gunnars
4/2 Musikanterna
18/2 Kenneths
4/3 Nils-Birgers
18/3 Stickan & Classe
1/4 Cedrix
15/4 Tång & Company
29/4 Holens

GRUMS PRO – Gruvan Folkets Hus 18.00 – 21.30
14/1 Nordbergs
28/1 Mats Rogers
11/2 Hedins
25/2 Holens
11/3 Rios
25/3 Hiltons
08/4 Junix
22/4 Svantes
06/5 Kennets

PRO HAGFORS – Hotell Monica 18.00 – 22.00
21/2 Dans till dansband
2/4 Nils Birgers
5/6 Dans till dansband
19/9 Dans till dansband
28/11 Nils-Birgers

PRO FORSHAGA – DEJE FOLKETS HUS 17.00 – 20.00
08/1 Motionsdans
15/1 Motionsdans
22/1 Motionsdans
29/1 Nils Birgers
05/2 Motionsdans
12/2 Motionsdans
19/2 Motionsdans
26/2 Motionsdans
05/3 Motionsdans
12/3 Motionsdans
19/3 Löpsjöstorparns
26/3 Motionsdans
02/4 Motionsdans
09/4 Motionsdans
16/4 Motionsdans
23/4 Motionsdans
08/5 Kennings

HÄLLEFORS PRO – Folkets Hus Hällefors 18.00 – 22.00
16/1 Stickan & Classe
13/2 Kenneths
20/3 Holens
24/4 Roger Lindbloms
22/5 Samzons

LESJÖFORS PRO – Folkets Hus Lesjöfors 18.00 – 22.00
Lesjöfors Folkets Hus
27/2 Nils-Birgers
10/4 Hasse Peters

PRO Arvika Jössefors Folkets Hus 2015 Knyt Medlemskontroll 19.00 – 23.00
2015-02-20 Nils-Birgers
2015-03-06 Musikantern
2015-03-20 Svantes
2015-08-28 Spelfinkarna
2015-09-18 Svantes
2015-11-06 Kennings

PRO Äläggå/Glava Jössefors Folkets Hus 2015 Knyt Medlemskontroll 19.00 – 23.00
2015-02-13 Tång & Company
2015-03-13 Nils-Birgers
2015-04-10 Camell duo
2015-09-04 Nils-Birgers
2015-11-13 Svantes

PRO Åmotfors – Åmotfors Folkets Hus 19.00 – 23.00
2015-01-16 Musikanterna
2015-02-06 Svantes
2015-03-13 Hasse-Peters
2015-08-21 Cedrix
2015-09-04 Nils-Birgers
2015-10-16 Hobbygänget
2015-11-27 Kenneths

PRO Köla/Lundsberg
2015-04-02 Svantes
2015-11-20 Svantes

PRO Klässbols Folkets Park
2015-05-22 Svantes
2015-06-12 Spelefinkarna
2015-07-03 Hasse-Peters
2015-08-07 Cedrix

PR0 Älgå Glava – Hillringsbergs Folkets Park
2015-06-26 Svantes
2015-07-24 Kennings

PRO Soliden Järskog
2015-05-15 Svantes
2015-08-14 Camell

PRO Åmtosfors Folkets Park
2015-07-17 Nils-Birgers

PRO Malung (Dalarna) Vallmogården 17.00 – 21.00
2015-01-31 Kennings
2015-04-25 Camells
2015-05-30 Peterz
2015-09-19 Tång & Company
2015-11-21 Kennings

PRO Ekshärd – Skoga Bygdegård 19.00 – 23.00
2015-02-27: Kennings
2015-03-13: Kenneths orkester
2015-04-17: Holens

Claes Lövgrens med ny orkesterbuss

13 Feb

clnybuss

Så här ser den ut. Claes Lövgrens nya orkesterbuss. Den förra bussen fick motorhaveri och är nu historia för bandet. Bussen är en stilig volvo 9700 turistbuss. Premiäråket sker den 17/2 då bandet spelar upp till tisdagsdans på Sundspärlan i Helsingborg.

Sandins i Storfors Kulturhus

12 Feb
Sandins orkester

Sandins orkester

Äntligen söndag för i afton är dans. Och dans var det denna söndag. Storfors kulturhus stod på schema i vanlig ordning. Det har ju blivit en del söndagsdanser här. Men det är ju bara så trevligt. Sandins svarade för musiken. Kul att se Kessy på scenen igen. Iofs var hon ju tillbaka redan i höstas så det har ju blivit en hel del spelningar sen dess. Roligt att se och höra bandet igen.

Min mamma, pappa och broder skulle också med på dansen. Vi drog sakta i väg mot Storfors på eftermiddagskvisten. Vädret denna dag var inte det absolut bästa. Mycket snö hade det kommit så vi fick ta det riktigt lugnt. Jag tillhör den kategori människor som älskar vintern med mycket snö.. Det är så otroligt vackert överallt. Sen får man ju chansen till att fotografera vintern. Så man får passa på. Vi anlände till Storfors ungefär en kvart innan dansen skulle ta sin början. På väg in såg vi fler och fler bilar som parkerade. Det kom skapligt med folk med tanke på väderleken. En del är ju lite försiktiga av sig i detta väglaget.

Kessy med sin skönsång

Kessy med sin skönsång

Att rensa långt i snöoväder är ingen större hit men ”The show must go on” som det heter. Sandins åkte i helgen nästan 70 mil för att spela. Lördagen avverkades ett privatjobb i Edsbyn. Här ser man nyttan med att ha en stor fin buss. Pigga, fräscha och utvilade levererade Sandins som vanligt. Till och med Johnny som kört turnébussen fram och tillbaka till Edsbyn var på ett strålande humör. Men sen så är dom ju värmlänningar också.

Daniel Högå

Daniel Högå

Simon gjorde en sista koll innan han räknade in till aftonens första dans. ”Vår egen bröllopsdag” och ”Relese me” fick inleda söndagsdansen. Det blev stora applåder till orkestern efter första dansen. Simon hälsade alla välkomna och hoppades att det skulle bli en trevlig afton i Storfors. Och vad rätt hade han inte? Bara trevliga danser blev det och inte en enda dålig låt på hela kvällen. Lite kul att man plockar upp lite äldre inspelade låtar på repertoaren, bland annat ”Ett liv tillsammans” som orkestern spelade in 1992 på skivan ”Vindens melodi”.

Johnny Sandin med sin bas

Johnny Sandin med sin bas

Johnny Sandin basade på och är kapellmästare för denna orkester. Daniel Högå spelar klaviatur och blåser saxofon som en mästare. Simon Åhs spelar trummor och sjunger. Kessy spelar sjunger och spelar lite gitarr och klaviatur mellan varven. Det märks på publiken att Sandins är populära och omtyckta. Från scenen aviserar man att det i nästa låt är dags för en shottis. ”Schottis på Valhall” och ”Johan på snibben” fick det bli. Daniel trakterar dragspelet lika vant som övriga instrument. Inte ett enda felspel säger ju en del om hans musikalitet.
Efter denna låt var det så dags för saxofon i Gunnar Wiklunds låt ”Mest av allt” eller ”I love you because” som den heter på engelska när Jim Reeves framförde den.

Danspublik

Danspublik

Självklart bjöd Sandins på den mest önskade och spelade dansbandslåten. Simon framförde Kris Kristoffersons ”Stranger” som vi på Svenska känner vi igen som främling. Detta mina vänner är den mest framförda låten enligt stims listor. I stort sett ”alla” mogenband spelar denna låten om man räknar bort Matz Bladhs. Men dom har så många andra bra låtar som är förlåtna.

Simon har hittat en kamera

Simon har hittat en kamera

Det hela artade sig till en riktigt trevlig kväll. Trots att vädret kanske inte var det absolut bästa för dans så var det ändå skapligt med folk som kom för att dansa denna förtjusande vinterdag. Innan sista dansen var det dags för kvällens sista snabba dans ”Jag tror på kärleken” och ”Jukebox” fick fart på publiken. Kära publik vi har nått slutet av denna otroligt fina danskväll sa Simon och tackade alla som kommit dansat. Publiken svarade med en kraftig lång applåd. ”Before next teardrop” och en av de finaste låtarna ”Österäng” fick avsluta denna trevliga kväll. Men publiken stod kvar och klappade i händerna. Det var bara att hänga på sig instrumenten igen och köra ett extranummer. Det fick bli Lasse Stwfanz svängiga ”Peppelinos bar”. Efteråt blir det lite fotografering samt snack med orkestern. Alltid trevligt att stanna kvar lite efter och prata lite med bandet och tacka dem. Det hör till god ton tycker jag. I sakta mak gled vi sedan hem till Kristinehamn.

Simon och Kessy sjunger duett

Simon och Kessy sjunger duett

Sandins på scenen

Sandins på scenen

Danspublik

Danspublik

Daniel med bälgen

Daniel med bälgen

Daniel med sin coola frisyr

Daniel med sin coola frisyr

Fototur med brorsan

11 Feb
Revsand

Revsand

Hults Sommarhem

Hults Sommarhem

Hult

Hult

Vid Hults sommarhem

Vid Hults sommarhem

Vid Hults sommarhem

Vid Hults sommarhem

Jag fotograferar

Jag fotograferar

Iskonst på klipporna i Baggerud

Iskonst på klipporna i Baggerud

Iskonst på klipporna i Baggerud

Iskonst på klipporna i Baggerud

Baggerud - Iskonst

Baggerud – Iskonst

Baggerud - Iskonst

Baggerud – Iskonst

Baggerud Iskonst

Baggerud Iskonst

En våg som slår mot land

En våg som slår mot land

Jag och brorsan

Jag och brorsan

Fantastiskt vad isen kan göra

Fantastiskt vad isen kan göra

Jag vid Visnum-Kils kyrka

Jag vid Visnum-Kils kyrka

Visnum-Kils kyrka

Visnum-Kils kyrka

Anna & Julia till Svaneholm

11 Feb
Anna & Julia till Svaneholm

Anna & Julia till Svaneholm

Vet ni inte vad ni ska göra med er käraste på lördag? Ta med denna till Svaneholm Folkets Hus för en supertrevlig kväll med oss! Vi bjuder på musik och fika i pausen! Inträde för kvällen är 100 kr, och fika säljes för 50 kr per person.

De två dragspelvirtuoserna Anna & Julia som bland annat har vunnit första pris i nationella dragspelstävlingar i Lettland och Ukraina bor sedan många år tillbaka i Årjäng med sina familjer. Musiken har legat dem varmt om hjärtat sedan barnaåren och efter musikskola och musikgymnasium följde flera års studier vid musikalisk akademi och konservatorium. Förutom att de är konsertartister har de även ägnat sig åt dirigering och orkesterledning och de har turnerat med flertalet orkestrar bland annat ”Orchestra of Baltic Region” . Deras repertoar spänner över massor av länder, tidsepoker och genrer: dans, schalgers, pop, rock, reggae, klassiskt, folkton, disco m.fl. Alltid i egna arrangemang förstås.

De framträder alltid tillsammans med sitt band men har även gjort några remixer i samarbete med Lindell Production AB. Den eventuella fördom som ibland finns mot dragspelet som instrument blåser fullständigt bort tack vare de två tjejernas helt magiska förmåga att hantera instrumentet. Genom konserterna vill de ändra på denna missuppfattning och visa på instrumentets mångsidighet. De planerar även att rikta sig mera till den yngre publiken för att ge dem inspiration och möjligen skapa ett musikaiskt intresse.

Anna & Julia Band består av följande medlemmar:
Anna Danielsson – dragspel
Julia Tsubina – dragspel
Göran Nilsson – bas
Jan Bäckman – trummor
Tony Danielsson – slagverk och konferencier

Claes Lövgrens värme upp en kylig lördag

10 Feb
Claes Lövgrens

Claes Lövgrens

Kvällen skulle avnjutas i Forshaga med Claes Lövgrens var det tänkt. Och så blev det också. Det gick helt smärtfritt för oss att ta oss till Forshaga. Men lika smärtfritt var det inte för Lövgrensgrabbarna. På fredagen skulle de ha spelat på dansstället Sjötofta fritid. Men efter att dom fått krångel med sin buss fick de ställa in spelningen och blev ersatta av Skåningarna. På lördagen lastade om alla prylar till en inhyrd lastbil och personbilar och satte kursen mot Värmland och Forshaga folkets hus. Det kallar jag verkligen hjältar. ”The show must go on” heter det ju berömda ordspråket. Våra dansband gör verkligen allt för att till varje pris kunna genomföra spelningarna och ger inte upp i första taget.

Forshaga Folkets Hus

Forshaga Folkets Hus

Vi tog en annan väg till Forshaga den här gången. Vi åkte via Råtorp dit. Alltid lika kul att kunna köra lite olika vägar till Forshaga. På väg dit såg vi den otroligt fina Löfbergs Arena som speglade sig så fint i Klarälven. Med bra musik i bilen fixar sig det mesta. Vi började så sakteliga närma oss vårt slutmål. Sekunden senare svänger pappa in framför Forshaga folkets hus. Betalade entré till Inge som satt i kuren och hälsade alla välkomna. Nu var vi redo för ännu en danskväll med det eminenta dansbandet Claes Lövgrens.

Ante med sin bas

Ante med sin bas

För egen del var det ett tag sedan jag hörde dessa gossar live. Vid lite eftertanke var det på Stora Folkparksdansen i Mariestad. Då var det sommar och sol. Nu var det vinter, rejält med snö och minusgrader. Med kylan ute var det betydligt varmare inomhus. Jag kände på mig att det skulle bli en kanonkväll med dessa grabbar. Och hur rätt hade jag inte jag? Andy Ekenmo satte sig till rätta bakom trummorna och räknade in till kvällens första dans. Claes var på ett som alltid sprudlande gött humör. Ante, Anti, och Calle strålade även dom i kapp. Vikingarnas ”Håll mig” fick inleda denna danskväll tillsammans med Black jacks ”Jag vill andas samma luft som du”. Lite snabbt på det så var så kvällen i gång.

Calle Stifors på gitarr

Calle Stifors på gitarr

Detta band från Skåne blandar och ger utav egna låtar och covers. Här kan man verkligen tala om publikanpassad dansmusik. Dom vet precis vad publiken vill ha. Man blir aldrig besviken på dessa grabbar. De har även alltid en förmåga att ställa in ett bra ljud med behaglig ljudvolym. Något som är A och O. Att ratta ljud är en hel vetenskap. Fråga bara ”Ljud-Gunnar Åkerlund”. Forshaga är ju rätt så nära Norge, och man har varje danskväll några norrmän som tar sig en dansetur över gränsen. Mycket trevligt må jag säga. För dessa och för alla andra med så klart bjöd det på en låt från Norge som egentligen inte är en dansbandslåt utan en fin visa av Åge Alexandersen. Låten är så klart ”Ljus och värme”.

En leende Classe

En leende Classe

Så var det snart dags för kvällens paus. Men innan dess bjöd dom på lite gammaldans. Lite schottis, hambo och pariserpolka och vals bjöd grabba på så att det stod härliga till. I pausen blev det god köttbullemacka och en sprite. Riktigt gôtt med detta.

Jag rosade Lövgrensgrabbarna förut deras låtval. Men det finns en låt som jag tycker dom förstört lite. Men jag tror inte det är deras fel. Utan jag tror Lasse Stefanz var först. Så jag skyller på dom. Det är låten ”Blue eyes crying in the rain” som är en tjusig countrylåt som enligt mig skall framföras i en lugn version. Men Claes Lövgrens har dragit upp tempot och gjort en buggversion av låten. Det låter visserligen bra men man är ju van orginaltempot. Men dom är förlåtna för detta eftersom allt annat dom framför är så sjuhelsikes bra.

Danspublik

Danspublik

För er som ännu inte är bekanta med bandet kommer här en liten presentation. Anti Johansson spelar gitarr och saxofon. Det är även han som sköter en del av mellansnacket tillsammans med Classe. Kanske man någon gång får höra Anti ta sig lite ton? På bas har vi en grabb som heter Andreas Olsson Ante som han kallas stod så tryggt därbak med sin bas och spelade med ett leende på läpparna. På trummor och sång har vi Andreas ”Andy” Johansson. Han sjunger en hel del av låtarna och har en riktigt bra röst. ”Tänd ett ljus i fönstret” av Steinar Storm Kristiansen och Ingela Forsman är en av mina favoriter. Carl Johan Stifors spelar gitarr och sjunger också lite av och till. En av favoriterna är ”Gammal kärlek rostar aldrig” och härliga ”När en flicka talar Skånska”. Sist men absolut inte minst så har vi mannen med det vackra leendet och rösten som många skulle döda för. Claes Lövgren som sjunger, spelar klaviatur och dragspel. Där folket så har ni medlemmarna i Lövgrens eminenta danskapell.

Andy Ekenmo bakom sina trummor

Andy Ekenmo bakom sina trummor

Antti trivs i Forshaga

Antti trivs i Forshaga

Så kom vi fram till kvällens sista dans. Lite lugna tongångar som sig bör i ”sista dansen”. ”Du är solen på min himmel” och efter det bjöd Andy på ”Raring”. Publiken stannade upp och gav grabbarna en rejäl applåd. Orkestern var inte sen med att hänga på med ett svängigt extranummer. De drog igång ett långt svängigt rock medley med en massa härliga låtar från svunna tider. Efter lite eftersnack och tackade till höger och vänster bar det i sakta mak hemåt igen. Tack alla inblandade för en genomtrevlig kväll.

Här kommer fler bilder från kvällen:

Annti med sin sax

Annti med sin sax

Classe

Classe

Claes Lövgrens på sceen

Claes Lövgrens på sceen

Danspublik

Danspublik

Classe med sitt dragspel

Classe med sitt dragspel

Jag och brorsan

Jag och brorsan

Lövgrensgrabbarna på scenen

Lövgrensgrabbarna på scenen

Ante - En glad basist

Ante – En glad basist

Calle är alltid lika glad

Calle är alltid lika glad

Andy sjunger Främling

Andy sjunger Främling

Populärt med måndagsdanser

9 Feb
Tommy Roos orkester

Tommy Roos orkester

I Sverige dansar man alla veckans dagar. Det ger många arbetstillfällen för våra svenska dansband. På senare tid har måndagsdanser har blivit mer och mer populärt. Att börja veckan med en danskväll är inte helt fel. Kollar på danslogen.se idag så är det inte mindre än sju måndagsdanser om man bortser från de som arrangeras på kryssningsbåtarna.

ABF Huddinge arrangerar duon Wahlén & Segeblad. På Allhuset Södertälje är det pro-dans med Lars Erikssons. Folkparken Skellefteå arrangeras sina ppopulära och välbesökta danser med Bendix duo.
Klubb 84:ani Göteborg har eftermiddagsdans i Bjurslättsskolans Aula med Hazzes.
Möklintagården har populära Samzons. Tidaholmsparkens danser är alltid populära med c:a 350-450 besökare per danskväll Ikväll lirar Hedins. Slutligen så är det kasedans i Våxtorps bygdegård med Tommy Roos

Gör som jag – Köp era skivor!

9 Feb

skivor15

Jag vill tips er om några länkar som finns här i bloggen till vänster.
Det är länkar till ställen på internet där ni kan handla bra musik. I min hemstad Kristinehamns finns det tyvärr ingen traditionell skivbutik kvar som säljer nya plattor. Faktum är att det inte finns någon i hela Värmland tyvärr. Vill du köpa bättre begagnade skivor så finns Knastrets butik i Karlst. Men trots att det inte finns någon skivbutik kvar är det finns likväl goda chansen att köpa bra musik av trevliga värmlänningar.

Och Ja jag köper mina skivor. Då jag vet vilket jobb och arbete som ligger bakom en platta så jag som sagt aldrig falla mig in och olagligt ladda ner musik från internet.
Jag köper en hel del på loppmarknader där man kan hitta en hel del roliga skivor som i bland kan vara lite svåra att få tag på. Även på tradera köper jag en del.

Nåväl så tänkte jag presentera två länkar som jag har i högerspalten.
Den ena är Ginza.se som egentligen inte behöver någon presentation. Den känner nog alla till.

Den andra är lite mera intressant. Det är Carelia Records i Kristinehamn. På sin hemsidan kan man läsa följande: ”Carelia Records är ett litet svenskt skivbolag som främst satsar på den gitarrinstrumentala musiken. Målsättningen är att föra ut den svenska gitarrmusiken även utanför de svenska gränserna och att samarbeta med utländska skivbolag som har gitarrinstrumental musik i fokus. Vi vill ge ut och stimulera utövare av gitarrinstrumental musik i Sverige att fortsätta i samma anda.” Hittills har Carelia Records givet ut 28 CD, och 1 EP. Ägare är Gunnar Fredberg. Han åker ut på diverse skivmässor där han säljer både skivor, böcker och dvd. Här finner du en massa trevliga skivor som inte finns i dom vanliga skivbutikerna.

West Emters håller i gång

8 Feb
West Emters håller i gång

West Emters håller i gång

Det kom ett mail från en flitig besökare av min hemsida och blogg som frågade om West Emters existerade. Svaret på den frågan är Ja. Även om man inte ser så mycket av dom så existerar dom i allra högsta grad. West Emters är ett värmlandsband. Som namnet antyder kommer dom ifrån Västra Ämtevik som ligger någon/några mil utanför Sunne. Bandet spelar fräsch mogendans. 1997 spelade man in en full-cd med 12 låtar på. Av dessa är 8 helt egna låtar skrivna utav bandets keyboardist och sångare Mattias Bergh. Bandets nästa spelningen är en privat spelning i Sunne.

Glennartz med ny sångare

8 Feb
Glennartz från Göteborg

Glennartz från Göteborg

Det unga dansbandet Glennartz kommer få ny sångare. Nuvarande sångaren Lukas Löfgren, har bestämt sig för sluta i bandet.
Hans ersättare blir Markus Lindqvist som var bandets sångare under 2007-2009 och som nu alltså bestämt sig för att göra en comeback. Nypremiär för honom och bandet blir det den 5-7 mars då man spelar på båten Birka Stockholm.

Mickeys till LS-Tonart

8 Feb
Mickeys till LS-Tonart

Mickeys till LS-Tonart

Produktions och bokningsbolaget LS-Tonart utökar sitt stall med nya band. Nu står det klart att man tagit jämtländska Mickeys under sina vingar. Vi kan även avslöja att ett nytt cd-album med Mickeys finns med i framtida planeringen. Spännande!

LS-Tonart har följande band i sitt stall sen tidigare: Anne Nørdsti, Arvingarna, Catch, Contrazt, Date, Elisas, Engdahls, Extas, Flamingokvintetten, Framed, Glennartz, Grönwalls, Ingemars, Jenny Saléns, Lasse Stefanz, MejDej, Milles, Perikles, Pia Pihlgrens, Pilebos, Seastars, Sogns, Streaplers, The Starboys och Wizex

Micke Franzéns orkester från Ronneby

8 Feb
Micke Franzéns orkester

Micke Franzéns orkester

Låt mig här få presentera Micke Franzéns orkester från Ronneby. Micke Franzén orkester startades 1988 och tog timeout årsskiftet 1991/92 då bandet ombildades. Man bytte medlemmar och namn och skapade bandet Flash som då var en trio. Nu har man tagit upp det ”gamla” namnet igen. Micke är fortfarande med på sång, gitarr o trummor. så nu blir det sköna låtar från 50 & 60 talet väl uppblandat med ny mogen, traditionell dansmusik, bugg och kramgo musik utlovas.

Micke Franzén: Sång, Kompgitarr, Trummor och klaviatur
Klas Johansson: Sång, Gitarr, Steelguitar, Saxofon och Dragspel
Christopher Franzén: Bas

Rapport från Sign & Print Scandinavia 2015

8 Feb
Sign & Print Scandinavia 2015

Sign & Print Scandinavia 2015

Så var det dags att kliva på tåget för att bege sig till huvudstaden för några dagar. Det vankades mässa. Årets viktigaste branschevent för oss som jobbar med print och skyltmaterial. Det var Mässan Sign & Print Scandinavia 2015 dom besöktes på Kistamässan. Spännande att få ta del av produktnyheter, nätverka och inspireras av seminarier och mycket mycket mera.

Kistamässans entré

Kistamässans entré

Tågresan upp till Stockholm gick alla tiders trots 45 minuters försening som vi inte fick någon klarhet i. Frukost ombord på tåget funkade klockrent. Pendeltåget mot Helenelund och efter en liten promenad så var vi framme vid mässan.

Det var på det stora hela en givande mässa där vi pratade med en del existerande leverantörer som visade sina produktnyheter. Samspråk och en del bokade möten med andra leverantörer blev det med. Alltid spännande att knyta nya kontakter.

MT Trading tävlar i Hexis wrappingtävling.

MT Trading tävlar i Hexis wrappingtävling.

Hexis hade en riktigt rolig grej på mässan. ”Hexis wrap the battle”. Det hela gick upp på att deltagarna skulle foliera en huv. Sedan bedömdes detta av en domare som bedömde hur väl utfört jobbet var. Deltagarna var indelade i grupper om fyra för att möta varandra. Varje dag hade man en dagsfinal där vinnaren gick vidare till den stora finalen.

Tobias kom på en hedrande 3:e plats

Tobias kom på en hedrande 3:e plats

Vi ställde upp med fyra deltagare i första kvalomgången. Och det gick riktigt bra. Tobias från mitt jobb stod slutligen som vinnare i dagsfinalen. I den stora fialen fick han dock se sig besegrad av två tjejer. Men att komma på en hedrande 3:e plats var inte illa. Stort grattis!!!

På det stora hela var det en mycket intressant mässa. Trevliga bekantskaper
Maten på kvällen på Restaurang Bamboo Palace var makalöst god. Mongolisk buffé får inte av för hackor. Kvällen avslutades på hotellet med en cider.

Scandrafts monter

Scandrafts monter

Tack till alla mina arbetskollegor som var med som trevligt sällskap.
Här kommer lite fler bilder från dagarna i Stockholm

Patrik, Tobbe och Tobbe med flera

Patrik, Tobbe och Tobbe med flera

Patrik är koncentrerad

Patrik är koncentrerad

Cool printer som bland annat printar på skor

Cool printer som bland annat printar på skor

signscand1507

Snygga maskiner

Snygga maskiner

Snygg stripad bil med Hexis folie

Snygg stripad bil med Hexis folie

Utsikt från hotellrummet

Utsikt från hotellrummet

Middag på Bamboo Palace

Middag på Bamboo Palace

Hotellrummet

Hotellrummet

Mycket pendeltåg blev det

Mycket pendeltåg blev det

Missa inte Kindbergs i Bingolotto

8 Feb
Kindbergs i Bingolotto

Kindbergs i Bingolotto

Gillar du Kindbergs? Missa inte då att Söndag den 8 februari ratta in sjuan på tv:n. Då medverkar Kindbergs i Bingolotto. De kommer även att kompa vår countrylegend Mats Rådberg som i höstas släppte ett nytt album. Kindbergs kommer bjuda på några spår från sitt rykande färska album

På dans med Gideons i Storfors Kulturhus

8 Feb
Storfors Kulturhus

Storfors Kulturhus

I dag tänkte jag ta er med till den värmländska orten Storfors. Orten där Inlandsbanan och riksväg 26 går förbi.

I entrén till Folkets Hus eller Storfors Kulturhus som man bytt namn till för några år sedan sitter Kerstin och Sven Karlsson. Dom är för Korpen Karlskoga arrangör för söndagsdansen Tidigare höll man till i Karlskoga och Degerfors. Men efter att dessa lokaler byggts om och förändrats har man i snart 10 års tid dansat i Storfors Folkets Hus. Hit kommer det dansant folk på en radie av c:a 80-90 mil. Man har ett ungefärligt publiksnitt på 160 personer vilket är riktigt bra för motionsdans i dag.

Sven och Kerstin är riktiga veteraner när det gäller att arrangera dans. De är inne på sitt 36:e år som arrangörer. Det är inte många som man mäta sig med det. Efter alla dessa år har dom verkligen koll på vilka orkester man ska boka in för att publiken skall trivas. Dansband som spelar mogen dansmusik. Dom skall även kunna spela det är viktigt. När vi började arrangera dans spelades det tre gamla och en modern, sedan blev det tre moderna och en gammal och nu är vi väldigt moderna av oss banden spelar fyra moderna och en gammal berättar Sven. .

Kerstin och Sven

Kerstin och Sven

Just denna söndag som danslogen är på besök är det Gideons orkester från Eskilstuna som står på scenen. Detta mycket väletablerad orkester som har existerat enda sedan 1968. Det märks på att applåderna när bandet entrar scenen att dom är populära hos publiken. ”I mitt innersta hjärta” och ”Än i dag” får inleda dansen. Sångaren Peter Berg tar till orda och hälsar publiken välkomna och talar samtidigt om att han skadade sitt finger under uppackningen men att det trots det ska gå bra ändå att genomföra kvällen.

Det är fullpackat på dansgolvet och det är inte många som står och väntar på att få dansa. De som står efter ena väggen är mest damer som väntar på att ta chansen att bjuda upp eller bli uppbjudna i nästa dans. Det är ett litet underskott på herrar denna afton Trots detta är dom glada ändå. Jag får mig en pratstund med en av damerna som kommer från Karlstad. Det är ett toppenställe att dansa på. Alltid så trevlig publik, fina orkestrar och helnykter publik.

Full fart på dansen

Full fart på dansen

I danssalongen är det full fart på golvet. Robert Hallblad svänger till det med saxen i när han inte spelar gitarr, dragspel och sjunger. Övriga medlemmar i Gideons är Conny Eriksson på trummor och sång. Hans Östlund trakterar klaviaturen och gitarren. Peter Berg står för bas, sång och kapellmästeriet. Något han gjort sedan starten 68. Bandet är riktiga publikfavoriter och ett säkert kort här i Storfors. Dom är inbokade varje säsong. Man har i stort sett band vår och höst. Sen försöker man alltid boka in ett eller två nya band för att få lite variation på det hela.

Vi har kommit fram till pausen. Men innan dess skall spelas något som i folkmun kallas ”kaffevals”. Orkestrarna brukar allt som oftast att spela gammaldanslåtarna i en viss ordning och då brukar det falla sig bra med lite vals innan pausvilan. I ett intilliggande rum står kaffekorgar uppradade på varje bord. Någon saft och vattenflaska skymtas också. Här har man ingen servering utan folk tar med sig sitt eget fika, vilket fungerar mycket bra. Detta är inget unikt för Storfors utan så här är det på fler ställen runt om i Sverige

Fikapaus

Fikapaus

Efter paus bjuds det upp igen. Gideons drar igång musiken, och likt en getingsvärm fylls golvet i Galejan av danssugna mogendansare. Till Storfors är alla välkomna för att dansa. Man behöver inte vara medlem i Korpen eller något annan förening. Det är bara att styra kosan mot Storfors på söndagarna för det är då det dansas i kulturhuset. Förr hade PRO Storfors danser på fredagarna men på grund av sval publiktillströmning fick man lägga ner dessa. Även Kulturhusets egna danser är få. Det brukar arrangeras ungefär två till tre gånger per år. Då till lite mer modernare dansband och öppen pub i samband med knallemarknaden i september och på juldagen.

Sven och Kerstin Karlsson avslutar med att hälsa alla välkomna till Storfors Folkets Hus som dom fortfarande kallar stället. Även om det är mycket folk på söndagarna finns det plats för fler. Så glöm inte bort söndagar och Storfors. Klockan 17.00 är starttiden och vi dansar fram till 20.30

Gideons på scenen

Gideons på scenen

Våren är fylld med topporkestrar. 8/2 Björn Edwings, 15/2 SoS Stickan & Classe, 22/2 Matz Rogers, 1/3 Hiltons, 8/3 Junix, 15/3 Leif Hermanssons, 22/3 Junix, 29/3 Jonnys orkester, 6/4 Holidays, 12/4 Svantes, 19/4 Holens och slutligen Nordbergs den 28 april.

Toppen och botten

8 Feb
Toppen och botten

Toppen och botten

Toppen:
1. Jessica Andersson i Melodifestivalen
2. Sign & Print Scandinavia – Mycket trevlig mässa i Stockholm
3. Skivbutiker – Dom är inte så många men besöker dom gärna och KÖPER mina skivor
4. Gengåvan Karlstad
5. Danslogen – Tack för att ni finns så jag vet vart jag ska åka på dans

Botten:
1. Stockholmsstressen – Jag undrar varför?
2. Halkan – Inte kul att stappla sig fram
3. Folk som mobbar och kastar skit på andra människor.
4. Spam – Och nu håller norrmännen på. Men så lättlurad är jag inte.
5. Eksem – Vem kom på detta djävulens påfund? Jag bara undrar

Jessica Andersson och Erik Saade vidare

8 Feb
Erik Saade och Jessica Andersson. Foto: Janne Danielsson/SVT

Erik Saade och Jessica Andersson. Foto: Janne Danielsson/SVT

Host host vad var det jag skrev tidigare idag? Vilka skulle gå direkt till final? Jo Jessica Andersson och Erik Saade. Är jag kung på att gissa eller inte? Det blev exakt så som jag sa(a)de. Startfältet var ett bra startfält. Jag fastnade för Jessicas låt direkt men även Elize Ryd & Rickard Söderberg gjorde bra ifrån sig med ”One By One”. Vilken pipa grabben har. Blev lite nervös när det stod mellan dom och Jessica Andersson. Att Erik skulle vinna var det ju inget snack om. Han skulle ju kunnat ställa upp med ”Lilla Snigel” och gå vidare.

Programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson skötte sig med den äran. Det var en perfekt balansgång mellan humor och allvar. Lite kul att dom drev lite med sig själva som skåningar. Dock hade man kunnat skrota Filippa Bark. För er som inte vet så är Filippa en rollfigur som spelas av Sissela Benn. Det var roligt i en minut men sen störde jag mig mest på henne. Så man får man tyvärr genomlida att hon kommer vara sidekick i årets mello.

Slutligen vill jag åter igen säga grattis till Jessica Andersson och Erik Saaade.

Edwings till Storfors Kulturhus

7 Feb
Edwings - Fotomontage: Markus Redman

Edwings – Fotomontage: Markus Redman

På söndag kommer en synnerligen kompetent och musikalisk orkester till Storfos Kulturhus. Edwings är en Orkester som spelar mest 50-60 och en del 70-talslåtar. Det kan vara dina ungdoms danslåtar för dej som var ute och dansade på den tiden. Det är inte så många Svensktoppslåtar med andra ord. Men det är mycket dansant musik ändå till melodier som man minns. Kl 17.00 startar dansen som håller på till 20.30 Glöm inte fikakorgen!