Hemma, hemma igen

31 Mar

pavaghem1503

Hemma, hemma igen.. Ja så sjöng Thorleifs i en låt som finns på plattan Tillsammans som kom ut 1991. Och hemma är vad jag är. Klockan är 16:44 och jag har nyss klivit av bussen. Är hemma efter en arbetsdag och lite göromål. Har efter jobbet varit på biblioteket och samlat på mig en massa fakta inför nya hemsidan. Fanns en hel del matnyttigt jag fick med mig hem i ord och bild. Nu återstår det att sammanställa det hela. Skriv om texter m,m m,m vi syns och vi hörs

En stärkande promenad till Östervik

31 Mar

stadsbondoster150304

I söndags tog jag mig en välnehövlig promenad ut till Stadsbondgården i Kristinehamn. Min motivation är kameran. Är den med kan jag gå hur långt som helst. Nedan följer några bilder som jag tog under färden.

stadsbondoster150310

stadsbondoster150307

stadsbondoster150308

stadsbondoster150306

stadsbondoster150305

stadsbondoster150303

stadsbondoster150302

stadsbondoster150301

Flamingokvintetten mitt uppe i ”The Final Tour Concert”

31 Mar
Flamingokvintetten

Flamingokvintetten

Som vi rapporterat tidigare är Flamingokvintetten ut på The Final Tour Concert. Bandet har turnerat på Sveriges vägar,
dansbanor och sista sex åren i konserthallar. Nu 55 år senare är det dags att avrunda för Flamingokvintetten. När man började med konserter 2009 var det tänkt att göra en enda, mest för skojs skull. Men det blev fler. Under hösten passerade man konsert nr 100 och har i princip haft slutsålt vid varje tillfälle

Helt klart är ju att en ”era” är över när ridån nu faller en sista gång. Oerhört vemodigt både för deras fans och grabbarna själva, säger turnéproducenten Thomas Engström på Roaddust Management Group.

Konserten som är dryga två timmar lång innehåller det mesta av bandets hits genom åren men även tillbakablickar på roliga turnéminnen. Dessutom har
man med sig en ”mini-utställning” av troféer, tidigare scenkläder och ”roll-ups” med skiv- och vykortdokumentationer.

Bandet har på denna turné valt att göra de lite mindre konserthallarna för att nå närmare sin publik. Men frågan är om det verkligen ”The Final Tour”? – Vägen måste ju ta slut någon gång, säger sångaren Hasse Carlsson.

Att spela upp till dans på dansbanorna kommer man fortsätta att göra så länge grabbarna får ha hälsan i behåll. Det är ju det enda det handlar om.

Turnéplan för Flamingokvintettens konserter
2015-04-01 Kulturhuset – Bollnäs
2015-04-02 Teatern – Härnösand
2015-04-03 Nordanåteatern – Skellefteå
2015-04-04 Idun Folkets Hus – Umeå
2015-10-02 Teatern – Kalmar
2015-10-03 Teatern – Ystad
2015-10-09 Teatern – Eskilstuna
2015-10-10 Louise De Geer – Norrköping
2015-10-16 Stadsteatern – Falkenberg
2015-10-17 Stadsteatern – Lund
2015-10-23 Sagateatern – Borås
2015-10-29 Hjalmar Bergmanteatern – Örebro
2015-10-30 Konserthuset – Vara
2015-10-31 Konserthuset – Vara

Källa: www.roaddust.se

The Mule Skinner Band till Scalateatern i Karlstad

31 Mar

muleskinnerband15

Den 10 april kommer The Mule Skinner Band till Karlstad och Scalateatern.

Vad vore väl livet utan våra gamla musikhjältar – artister och musiker som gett oss dessa oförglömliga minnen. Här är ännu ett i raden där medlemmarna efter många år på egna resor samlas och ger oss en tillbakablick. Nu är dessa fyra legendarer – Gert Lengstrand, Bjarne Lundqvist, Göran & Håkan Liljeblad – återförenade i nya bandet ”The Mule Skinner Band” – bandnamnet taget från en av deras legendariska låtar, Mule Skinner Blues. Med band och kör under ledning av kapellmästare Jörgen Flach skall de besöka Sveriges teatrar och konserthus med sin nostalgiföreställning – Diggity Doggety. The Mule Skinner Band
Gemensamt har de självklart en massa år tillsammans i bl.a. ett av Sveriges absolut största band.

I föreställningen minns vi låtar som Rockin´Robin, Mule Skinner Blues, Jambalaya, Vad Har Du Under Blusen Rut, Linda Marie, Bara Femton År, Min Gula Flygmaskin, Three Steps To Heaven, Happy Piano, en massa Elvislåtar och självklart Diggity Doggety

Källa: www.roaddust.se

Donnez – Fem stora starka män med nytt album

31 Mar

donnezcd15

Fem stora starka män i dansbandet Donnez släpper ett nytt album 29 april. Albumet har fått just titeln ”Fem stora starka män”.
Plattan innehåller 12 spår i äkta Donenzstil. Det blir första albumet med dom ”nya” medlemmarna.

Klicka här och hör ett smakprov från skivan

Följande låtar finns med på plattan
1. Två hjärtan gick i kras
2. Stora starka män
3. Ensamma steg
4. Rumble & stumble
5. Seden dit man kommer
6. Lite mer än nada
7. Lagt kort ligger
8. Bredvid dig
9. Ensam i drömmarnas värld
10. Ett hjärta som brinner
11. Jenny Lee
12. My next broken heart

Detta gillar vi… Bra Burger King!

31 Mar

burgerkingandras

Detta gillar vi som bojkottar donken. En bild från Burger King i Kristinehamn. BGK är så mycket bättre. Jag tror personalen från Donken borde vara här på ett studiebesök. Alltid rent och fräscht och mycket trevlig personal. När jag var här i söndags och beställade mat ursäktade sig tjejen som serverade att jag fått väntat på maten. Jag väntade 3 minuter :) Detta kallar jag service.

Nu vill mina Björn Borg skor ha vår

31 Mar
Mina snygga Björn Borg skorMina snygga Björn Borg skor

Mina snygga Björn Borg skor

Nu vill man ha vår på riktigt. Så mycket vår och fin barmark så att jag kan börja använda mina otroligt snygga Björn Borg skor. Dom längtar efter lite sopad barmark. Är dom inte snygga så säg?

Inte varje dag man är bortskämd med buss-tv

30 Mar

kdbusstv15

Det är inte varje dag man är bortskämd med buss-tv på lokaltrafiken. Men i Karlstad finns det. Här varvar man med nyheter, trafikinformation, resenärernas inskickade bilder och kommuninformation. När bussen närmare sig en stor hållplats så visas anslutande bussar på skärmarna. Mycket smart!! Detta vill man se mer utav.

Minnesbilden: Johnny Sandin – Vindens mellodi

30 Mar

jsadinsvindensmelodi15

I dag tänkte jag skriva om en cd som jag nyligen fått tag på till min digra samling. Det är en härlig skivan med Johnny Sandins orkester
Skivan är inspelad 1992 och kom ut samma år. Musiker på skivan är: Johnny Sandin, Joel Emanuelsson, Svante Gustavsson,Göran Nordin Donald, Tommy.
Dom två övriga saknar jag tyvärr efternamn på. Körar på skivan gör Agneta Jonasson och Patrik Olsson. Producent är Patrik Olsson. Studiotekniker är Jonas Ogelid.

Jag blev riktigt glad när jag fann denna på cd. Jaghar tidigare haft plattan på kassett. Den har jag försten köpt av en Karlstadprofil vid namn Nils Waldemar Larsson. Han åkte runt på marknader förr och sålde dansbandskasetter billigt. Min mor har en gång i tiden jobbat med honom på Nya Wermlands Tidningen. Så hon fick alltid rabatt. Var han på bra humör kunde man få 10 kassetter för 150 spänn. Har köpt många kassetter av honom genom åren.

Johnny Sandin startade 1985 ett dansband med namnet Sandins Orkester, men efter en del missförstånd och förväxlingar med ett annat band döptes bandet om till Johnny Sandins 1988. Vid denna tidpunkt började gänget spela på heltid. 1992 samma år som denna platta släptes var ett spännande år, då medverkade bandet bla i SVT (sändes från Frykdalsdansen i Sunne)

Följande låtar finns med på denna produktion
1. Vindens melodi
2. Why did it have to be me
3. Lite av din tid, lite av din kärlek
4. Caramia
5. The great pretender
6. Våga och vinn
7. Pojken i fönstret
8. Ett liv tillsammans
9. Let me be there
10. Tack för att du finns
11. Return to sender
12. En sång till Marie

Bjuder er här på Mona Gustafsons låt ”Lite av din tid lite av din kärlek”

jsandins92

Streaplers sin 56:e platta 24 april

29 Mar

steaplersidag15

29/4 är datumet att ni skall komma i håg och skriva in i kalendern om ni gillar Streaplers. Då släpps nämligen bandets nya platta ”Idag”. En platta som det verkligen doftar Streaplers om. Detta är bandets 56:e i ordningen. Man har som vanligt varit noga med urvalet. Man har bland annat varit på inspirationsresa till Nashville för att leta efter det rätt material. Plattan innehåller 14 spår plys två bonusspår. Det är fräscha nyinspelningar av ”Diggity doggety” och ”Vad har du under blusen Rut” Som vanligt är skivan mastrad i legendariska Bohus Studion i Kungälv. Redan nu kan du förhandsboka ditt alldeles egna exemplar via Ginza Musik

Låtlistan:
1. Tillbaks Till Tennessee
2. Mitt Hjärtas Röst
3. Jag Måste Gå
4. In Mot Land
5. Cruising’ For Bruisin
6. Så Lite Vi Vet
7. Strul
8. Min För Evigt
9. Wow Factor
10. En Längtans Man
11. Ta På Dej Bästa Blusen Baby
12. Så Nära Kan Man Komma
13. Om Du Vill
14. On The Other Hand
15. Vad Har Du Under Blusen Rut
16. Diggety Doggety

Roger lämnar Holens som söker ny keyboardist

29 Mar
Holens

Holens

Holens orkester med utgångsort Sörmland söker klaviaturspelare. Roger Wallman som varit med i bandet i fjorton år väljer nu att gå i pension.
Holens spelar live och har förutom den moderna dansmusiken även en hel del gammeldans på sin repertoar.
Är du rätt man för jobbet? Kontakta bandets kapellmästare Kent Holen på mobilnr 0709-414 785 eller via mail på: kent.holen@telia.com

Robert i Blender fyller år

29 Mar

Idag, söndag den 29 april, fyller Robert Norberg 30 år. Robert är en mycket duktig och hyllad basist i bandet Blender.
Vi önskar honom en riktigt bra födelsedag med en förhoppning om många paket och mycket tårta.

En selfie från Karlskoga Kyrka

28 Mar

kgakyrka15

Här bjuder jag på en selfie från Karlskoga Kyrka. Första gången jag var inne i kyrkan. Det är en mysig kyrka. Jag kommer att besöka den framöver med anledning av en konsert som jag kommer återkomma till i bloggen.

Danspremiär på Kupolen i Karlskoga

27 Mar

Black Jack

Nu kommer det blir dans igen på klassiska Kupolen i Karlskoga. Här dansade man alltid förr till landets topporkestrar. Och nu är det åter dags igen.
Lördagen den 28:e mars kommer det bli en härlig danspremiär som man sent kommer glömma. Med redan över 240 biljetter sålda kommer det bli en fantastik danslördag. Entrén är 140 i förköp eller 160 kr direkt i dörren. Höll nästan på att berätta att det är Black Jack som står på scenen.

kupolen-kga

På väg hem mot Kristinehamn

26 Mar

busskilfageras15

Just nu sitter jag på bussen på väg hem till Kristinehamn efter en riktig produktiv dag på jobbet. Sedan blev det bussfärd mot Karlstad för att medverka på ett styrelsemöte i en förening jag är medlem i. Så man känner sig lite mör nu. Men det funkar. Med lite dansband i lurarna löser sig det mesta.

Ljaps – Nytt hett dansband från Dalsland

25 Mar

ljaps15

Ljaps är ett helt nytt band med Dalsland som utgångslandskap. Samtliga medlemmar i bandet har lång erfarenhet från tillvaron som dansmusiker. Medlemmarna är lite utspridda runt om i Dalsland. Sologitarristen Ingvar Jansson bor i Aremark, Keyboardisten och sångaren Benny Lundin kommer från Bengtsfors och sångaren och basisten Anders Pettersson bor i Brålanda.

Hur kan man då på namnet Ljaps? Det var basisten och sångaren Anders Pettersson som kläckte fram namnet Ljaps. Namnet består nämligen av första bokstaven i samtliga bandmedlemmars efternamn.

Ljaps satsar på att bli ett mogenband.

Bandet har sin premiär den 30 juli när det underhåller på Trivselkvällar vid Timmerhusen i Ed.

Bandet består av:
Anders Pettersson – Sång & Bas
Christer Andersson – Trummor
Benny Lundin – Sång & Keyboard
Ingvar Jansson – Gitarr

Källa: Ljaps / Karl-Erik Andersson Dalslänningen

Highlights ställer in spelningar

25 Mar

highlights15

Tyvärr måste även Highlights meddela att man inte kommer att kunna genomföra veckans spelningar i Säter 26/3 och Falköping 27/3 pga sjukdom! Detta känns så klart mycket tråkigt! Bandet hoppas vara på benen inom kort. Ersättningsband blir Finix i Säter och Kindbergs i Falköping).

Mogengodis med Matz Rogers på Storfors Kulturhus

25 Mar

mzstorf150301

Det var dans i går och dans i dag. Turnén rullar vidare. Visst är livet härligt. I dag blev resan inte fullt så lång som i går. En liten nätt resa på 2½ mil till grannkommunen Storfors stod på agendan. Här skulle det vankas söndagsdans med Matz Rogers. Resan för dom hade inte heller varit speciellt lång. Man har utgångsort Sunne men har medlemmar även i Karlstad. Storfors, Molkom. Det var riktigt trevligt att komma upp till Storfors igen. Det var ju några veckor sedan vi var där. Sven och Kerstin som är arrangörer sade att vi var saknade. Sånt är alltid kul att höra.

mzstorf150303

mzstorf150302

När vi anlände parkeringen utanför Storfors Kulturhus märkte vi att det var fler som hade samma goda smak idag. Som alltid blev det en hel del hejande och småprat med danspubliken. Hade ett givande samtal med en dam som visade sig vara arrangör av PRO-danserna på Upperudslogen. Så i sommar blir det en tur dit upp en söndag för att göra ett reportage. Alltid kul att göra besök på nya danser. Även om jag varit på Upperudslogen flera gånger har jag aldrig besökt deras söndagsdanser.

mzstorf150304

mzstorf150305

Klockan 17.00 räknar Janne in till aftonens första dans som består av låtarna ”Låt en morgon vakna” och ”Kärleken skall vinna”: Den sistnämnda en Thorleifsmelodi. Lite kul när band tar upp låtar från andra band som inte är superkända. Efter detta blir det bättre fart och man spelar resten av kvällen växelvis foxtrott med var femte dans som gammaldans.

Ni som inte varit på söndagsdansen i Storfors bör åka hit för att se den glädje och värme som infinner sig här. Hit kommer folk för att dansa och ha kul. Dans, det sociala och fika tillsammans är dom tre delarna som är pusslet för dessa trevliga kvällar. Allt detta ser orkestrarna till skapa tillsammans med arrangörerna.

mzstorf150306

mzstorf150307

Matz Rogers är lite smått unika. Det är tyvärr inte många dansband som i dag har soundet med två saxar. Detta är något som dom trycker hårt på och marknadsför. Det är riktigt saxigt om du frågar mig. Under kvällen bjuds det på flera härliga instrumentala saxlåtar. Man önskade att man kunde spela saxofon. Detta är verkligen ett instrument jag gillar. Lika mycket som jag gillar dragspel. Alla dessa ingredienser finns så klart i Matz Rogers. Detta mina damer och herrar är genuin mogendans när den är som bäst. Dom kan verkligen spela upp till dans dessa pojkar.

mzstorf150308

mzstorf150309

Och spelat upp till dans har dessa gossar gjort sedan 1975 för det var då som orkestern såg dagens ljus. Men delar av dagens besättning började spela redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik och orkestern åkte runt och spelade i mellansverige och i Norge. Sedan dess har det hänt en del. Medlemmar har bytts ut genom åren. Dagens sättning har spelat sen 2012 men har minst 200 års erfarenhet tillsammans och ändå är ingen över 40 bast. Lustig ekvation men så är det.

mzstorf150310

mzstorf150311

Så var det dags för kvällens paus där medhavt kaffe och macka intogs med god aptit. Det småpratas lite vid fikabordet. Många är dom som berömmer kvällens orkester. Det är roligt att höra. Man frågar varandra vart det blir dans härnäst och tipsar om andra trevliga dansställen.
Det är nästan som att alla som dansar här är som en enda stor familj.

mzstorf150312

mzstorf150313

Efter en halvtimma är dansen igång igen. Janne tar åter ton och pressenterar låtarna ”Sången till livet” och ”Dig ska jag älska all min tid”. Den sistnämnda är en favoritlåt av Mona G. Låten vann hon hänts meloditävling med 1992 och har allt sedan dess varit en riktig favorit för både mig och min mamma.

mzstorf150314

mzstorf150315

Så börjar klockan närma sig halv nio. Tiden är alltså inte för att avrunda av denna trevliga söndagsdans i Storfors. Tråligt. Men allt har tyvärr ett slut. Orkestern tackar publiken för en fantastisk kväll. Jag kan bara hålla med. Det blev en fantasisk kväll mycket härlig musik. Nästa danskväll för mig i Storfors är på annandag påsk då Holidays är på plats. Hade gärna varit där nästa vecka då Jonnys från Virsbo är där. Men dessvärre är jag upptagen med styrelsemöte i Karlstad då.

mzstorf150316

mzstorf150317

Toppen lördag i Brunnsparken med Claes Lövgrens

25 Mar

clpark1503-18

clpark1503-01

Denna lördag var det dans i Brunnsparken Örebro som stod på agendan. I god tid innan dansens början hämtade broder mig och vi kryssade mot Brunnsparken. Vi svängde in på parkeringen tjugo minuter innan dansens början. Sedan hösten 2014 så har man bytt danstid och börjar dansen klockan 20.00 Detta passar perfekt då det är en stor andel av dansarna som åker långt för att komma dit. Så det är på publikens begäran man gjorde denna ändring.

clpark1503-03

clpark1503-04

Denna kväll var laguppställningen lite annorlunda jämfört med hur det brukar se ut i det Lövgrenska danskapellet. Andy Johansson som i vanliga fall är trummis hade begärt tjänstledigt denna kväll. Som ersättare fanns Johan Fredriksson. Han har tidigare spelat trummor i Claes Lövgrens men lade trumstockarna på hyllan 2008. Carl-Johan Stifors var kunde p,g,a av sjukdom inte närvara. Vi skickar en stor krya på dig hälsning till honom. I hans ställe hade man lånat in Lars Ingerstad som tidigare var gitarrist i Hedins orkester.

clpark1503-08

clpark1503-17

Precis klockan 20 av var det dags för avgång. Johan räknade in till kvällens första dans som bestod av låtarna ” Håll mig” och ”Jag vill ands samma luft som du”. Efter första låten blev det applåder i massor till denna eminenta orkester. Claes hälsade alla välkomna till vad han hoppades skulle bli en trevlig danskväll. Detta var första åket nu har vi bara sextiotre kvar tillsammans förkunnade Claes. ”Playboy” och ”From a jack to a king” stod på tur i dans nummer två.

clpark1503-14

clpark1503-15

clpark1503-02

Kvällen till ära hade broder och jag en överraskning till Claes. Vi smög oss in i logen där bandet som bäst höll på med slutfinishen innan det var dags att klia upp på scenen. Vi överlämnade vår femtioårspresent till honom och passade på att ta lite kort. Det är bra med facebook måste jag säga. Just där kan man få tips på diverse saker. En fågel kvittrade i örat att han är kär i Italien och dess mat och dryckkultur. Så det blev ett italienskt vin som jag hoppas skall passa fint att intaga tillsammans med sin kära Åsa.

clpark1503-07

clpark1503-09

Åter till dansen där det var riktigt välfyllt på golvet. Nästa låt på repan var en fin norsk melodi med titeln ”Ljus och värme”. Åge Alexandersens låt som är känd genom Vikingarna. En riktigt dansbandsklassiker av rang även om den från början inte var tänkt eller skriven som en dansbandslåt. En låt som passar Clases som handen i handsken. Roy Orbinsons ”California Blue” låg som låt nummer två i dansen. Denna låt brukar Andy sjunga i vanliga fall. Men i kväll var det Classe som storstilat bjöd på den. Man hade under kvällen delat upp låtarna mellan sig Claes, Johan och Lasse. Det kan vara lite trixigt med vikarier ibland. Men dom hade sytt ihop det hela riktigt bra och vilade sig på sin otroliga rutin.

Klockade började på att ticka mot paus. Lite Elvis stod på tur. ”Good luck charm” och ”Return to sender” serverades. Claes har verkligen en röst som passar för Elvis. Dom han även med att bjuda på lite gammaldans i form av en schottis, hambo och en pariserpolka.innan det var dags för pausvila.

clpark1503-05

clpark1503-06

I pausen kalasade vi på dom goda köttbullemackorna med klet och rosad lök. Detta är riktigt smaskens. Mackorna levereras av en cateringfirma med det snitsiga namnet ”Mr Marcus”. Det är riktigt goda saker dom levererar. Deras målsättning är att, när det är möjligt använda råvaror som produceras så nära oss som möjligt. Det är ju väldigt bra tycker jag.. Även kvällens orkester försökte så gott dom kunde med att bistå med närproducerad dansmusik vilket dom i mitt tycke lyckades riktigt bra med.

clpark1503-11

clpark1503-12

Efter paus var det full rulle på dansgolvet igen och första dansen hann knappt börja innan det var fullt på dansgolvet. Det märks verkligen att publiken gillar att dansa efter Claes Lövgrens underbara musik. En sång om ”Cartagena” som är en ort i Spanien stod på tur. Efter den blev det den vackra ”När en flicka talar Skånska”, med sång av Lasse Ingerstad. Och det är just sådana låtar som bara kan sjungas av en äkta skåning. Det blir liksom lite fel att sjunga dom på riskssvenska. Eller vad tycker ni?

clpark1503-13

clpark1503-10

Har man som Claes Lövgrens spelat sen 1994 och givit ut fem studioalbum finns det massor med låtar att plocka av. Två stycken skivlåtar stod näst på tur. Lite bättre fart blev det i låtarna ”Flickan som gav mig spelmans ro” och ”Vill du gifta dig med mig”. En del låtar som man normalt brukar spela en kväll lade man i kväll på hyllan. Men en låt som inte fick vila i kväll var den mest spelade dansbandslåten live. Johan sjöng Främling och hela publiken hjälpte till med allsång i refrängen.

clpark1503-16

clpark1503-19

Så sprang klockan i väg lite onödigt mycket. Vi var framme vid kvällens sista dans. Lugnt blev det som sig bör. Aftonens sista melodier blev ”Du är solen på min himmel” och ”Sommaren det hände”. När allt var slut stod publiken och klappade i händerna. Så vad gör man? Jo man kan antingen kliva av scenen eller bjuda på ett extranummer Och eftersom vi snackar om Claes Lövgrens så blev det sistnämnda valet rätt så enkelt. Lasse fick hängs på på sig gitarren och briljera i ”Gitarrboggie”. Vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna tog de sista bilderna innan vi styrde bilen hemåt. Jag vill rikta ett stort tack Brunnsparken och Claes Lövgrens för denna gång. Ett speciellt tack till Johan Fredriksson och Lasse Ingerstad.

clpark1503-20

clpark1503-21

clpark1503-22

Jenny Sahléns tvingas ställa in helgens speljobb

24 Mar
Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Saléns medverkar att dom tyvärr måste ställa in sin efterlängtade norrlandsturné denna helg. Bandets gitarrist Niklas har inflammation och kramper i ryggen. Efter samtal med doktor samt naprapat så är vila medicinen just nu. Men dans blir det ändå. Ersättnings band blir härliga Janders på Folkets Hus i Kusmark. I Umeå och Indal ersätter Thor-Görans.

Foxie byter basist

24 Mar
Premiär för Foxie

Jack Nielsen slutar som basist i Foxie. Bandet har hittat en tillfällig ersättare som kommer hjälpa bandet framöver.

Bandet säger ett stort tack till Jack för den tiden som varit. Samtidigt säger man hej och välkommen till Thomas Wennerström som kommer vara med i bandet framöver. Thomas har en gedigen bakgrund som basist i band som Wizex, Grönwalls och Bhonus. Bandet tycker det ska bli ett sant nöje att få ha med sig Thomas om så bara ett tag!

Thomas kommer att göra sin första spelning med bandet den 30/4 på Ekbackens festplats i Vetlanda.

Arbetet med nya sidan fortlöper

23 Mar

hembygd150315

Många undrar hur arbetet fortlöper med nya hemsidan/bloggen. Det går bra kan jag meddela. Just nu ser jag över samtliga bilder till hemsidan och fräschar till och uppdaterar dem. När det arbetet är klart skall jag börja gå igenom hemsidans alla texter och uppdatera dem så att dom blir aktuella.

Det är lite jobb med det hela men det kommer bli så bra när allt är klart. Det är jag övertygad om. Det känns skönt att ha både hemsidan och bloggen samlat på ett och samma ställle.

Ni får jättegärna skicka in tips till mig på vad jag skall ha med på nya bloggen/hemsidan.

Just nu i Brunnsparken Örebro

21 Mar

clorebro14503insta

Befinner mig med brorsan just nu i Brunnsparken Örebro. Claes Lövgrens spelar. Mycket folk och härlig stämning. Vad menar kan man begära. ”vikarierna” Lasse och Johan sköter sig med den äran. P,g,a av restriktioner ang fotografering får ni nöja er med en scenbild. Längre reportage om kvällen kommer framöver i bloggen.

Canyons söker sångare/sångerska

21 Mar

Men ska skall lyssna på och följa sitt hjärta när det gäller det musikaliska. Det har Tina Svensson gjort. Hon har beslutat sig för att ta en ”time out från dansbands-scenerna för att se vad livet mer har att erbjuda

Därav söker nu Canyons söker sångerska/sångare. Är du den dom söker? Vill du sjunga i detta mogenband från Skåne? I så fall skall du söka. Skicka inspelningar tillsammans med lite information om dig själv till info@canyons.se

Danshallen Belganet satsar på 65+ dans

21 Mar
Danshallen Belganet

Danshallen Belganet

Nu startar man upp med dans för äldre på Danshallen Belganet. Dansen går under namnet ”65 plus dans”. Här kan ni som vill dansa eller bara träffas, lyssna på bra musik och umgås. Man provar med dans på lördagar mellan kl.16-20 Entrén öppnar lokalen klockan 15,00 och då finns det möjlighet att beställa något gott att äta från deras servering som erbjuder kaffe med smörgåsar och hembakat m.m. Entrén är endast 100 kr.
Till en början har man bokat in tre lördagar framöver.

Man kommer att satsa på den bästa musiken iden här genren.Danshallen i Belganet har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.
Lokalen är i mycket gott skick och många utav Er har säkert varit här och dansat i ungdomen. Upplev nostalgin och gör ett besök hos oss. Kanske Ni träffar bekanta från förr som också varit här tidigare.

Program 65+ dansen
2015-03-21: Orient orkester
2015-04-11: Cedrix
2015-05-16: Trasthes

Orient duo

Orient duo

Matz Rogers till Storfors Kulturhus

21 Mar

matzrogers1503
Missa inte Matz Rogers som på söndag gästar Korpens motionsdans i Storfors. Jag är på plats med min kamera. Härlig värmländsk dansmusik utlovas.
Klockan 17.00 räknar Janne in till första dansen.

Nytt Per-Håkans uppträdde i Umeå

20 Mar

phs15

Lördag den 15 mars 2015 var det äntligen dags igen för Per-Håkans att spela upp till dans på Ersboda FH. Kurt Sundin var som vanligt där med sin kamerna och gjorde ett sevärt inslag. Senast han gjorde ett inslag med dem var för ganska precis ett år sedan.
Nu har de bytt två orkestermedlemmar. Se och här i inslaget hur dom låter i sin nya sättning.

Skövde AIK har startat upp trivseldanser på Valhall

20 Mar
Skövde AIK har startat upp populära trivseldanser på Valhall

Skövde AIK har startat upp populära trivseldanser på Valhall

Skövde AIK satsar nu på dans för att locka flera till motion. På torsdagarna håller man motionsdans på Valhall i Skövde. Målet är att många dyker upp i alla åldrar för att ha det roligt och må bra. Det är en väldigt social aktivitet där man får träffa mycket folk. Det är även kul att Valhall inte står tomt, säger Jan Svartén, Skövde AIK till Skaraborgs Allehanda. Första dansarrangemanget gjorde man den 15 januari då 146 gäster närvarade för att dansa till Holens orkester.

Tidigare under 1990-talet ordnade klubben danskvällar, men den här typen som testas nu har man inte arrangerat förut.
Dansevenemangen har gått bra och det har kommit fler och fler för varje kväll man anordat.

Nästa dans är torsdag 26 mars och då svänger vi oss till Matz Rogers

Källa: Skaraborgs Allehanda

Basist sökes till Icaros orkester

19 Mar
Icaros på ängen

Deltidsdansbandet Icaros från Östergötland söker basist, då Tord, som varit med och startat bandet lägger basen på hyllan senare i år. Bandet spelar live och musiken är mogen dansmusik med countryinfluenser. För information och ansökan maila:
icaros_dansorkester@hotmail.com eller ring Stefan Svensson: 0703 60 04 51

Så här låter bandet idag.

Lite kul rotande bland lp-plattor

19 Mar
Karlstad-Örjans lootype

Karlstad-Örjans lootype

I kväll rotade jag bland en massa LP-plattor. Sedan rotade jag fram en platta med Karlstad-Örjans för att rita av deras logga och digitalisera den. Ni kanske undrar varför jag gjorde det? Ja det undrar jag med. Skämt och sido så kommer den att användas till ett framtida projekt. Så håll både ögon och öron öppna i bloggen.

Succé för Nostalgipartyt på Karlstad CCC

18 Mar
Nostalgipartyt i Karlstad

Nostalgipartyt i Karlstad

Det var klackarna i taken där man arrangerade Nostalgiparty på Carlstad Conference Center i sista lördagen i februari. ”Sista natten med gänget” hade man kallat partyt denna gång, Men någon ”sista natten med gänget” blev det inte. Efter denna toksuccé med över 1400 inlösta är sannolikheten stor att det blir ett liknande party även nästa år.

kdnostalgi01

Detta var en riktig nostalgitripp för dem som upplevt tidseran med några klassiska dansställen som fanns förr i Karlstad. Säg Hyttan, Sandgrund och Stadskällaren så är det många dansanta Karlstadbor nog får minnesbilder av trevliga danskvällar. Här spelade ”alla” dom stora banden förr. Av dessa ställen var det Sandgrund som höll i längst. 2008 arrangerade man den sista danskvällen. ¨

kdnostalgi02

Redan i kön in pratades det minnen om framförallt Sandgrund. Jag samspråkade med ett par som hade Sandgrund som sitt favoritställe. Det var så bra där eftersom dom alltid hade så välspelande orkestrar. Och säg det dansband av den äldre generationen som inte någon gång i sin karriär spelat på just Sandgrund.

Dagen till ära hade man inte fått vilka band som helst att ställa upp och spela. Totalt var det fyra orkestrar som uppträdde. För två av dem var det som kvällen till ära återuppstått.

Dick Zetterströms orkester

Dick Zetterströms orkester

kdnostalgi47

Det ena bandet var Dick Zetterströms från: Karlstad. Bandet största merit är nog att man legat en vecka på svensktoppen med låten ”En glad calypso om sommaren”. Inte så märkvärdigt kan tyckas men låten slog i alla fall ut Schytts orkester från listan. Sångare i bandet var eller är ingen mindre än Henka Nyåker.

kdnostalgi46

Ett annat band som även dom kvällen till ära spelat ihop sig efter alla dessa år var Karlstad-Örjans. Detta band har sedan länge tillhört de klassiska svenska dansbanden. Alla minns väl ”Älskling , förlåt mig” som intog en 1:a plats på Svensktoppen när det begav sig. ”Evelyn” ,
”Inga blommor växer på en sjömansgrav” , ”Dumma dumma hjärta”, ”Blomserhult”, ”Virus och bakterier”. Ja listan kan göras hur lång som helst. Till kungabröllopet mellan nuvarande kungen och drottningen1976 gav man ut plattan ”Det sa bara klick”.

Man hade även på övervåningen ett diskotek vid namn ”Träffen”. Kvällens DJ som vände vax där var inge mindre än Claes af Geijerstam alias Clabbe”. Han bjöd hela kvällen på odödliga hits från olika tidsepoker.

Först ut att bjuda på musik var några trevliga trubadurer som uppträdde på ”Paloma” som var en restaurang och nattklubb. Spelade mycket bra och var en bra uppvärmare.

kdnostalgi03

kdnostalgi04

Runt halv tio var det så dags för första bandet att entra scenen i den stora danssalongen. Det var bandet Rockerz från Skoghall som svarade för musiken. Detta är inget traditionellt dansband. 50 och 60-tals musik, pop, rock stod på menyn. Alla låtar har dock en sak gemensamt. Det skall kunna gå att dansa till det. Det var första gången jag hörde detta band och jag fick absolut mersmak. Rockerz bjöd på oerhört varierande repertoar och en härlig spelglädje och musikalitet. Ett band jag starkt kan rekommendera.

kdnostalgi05

kdnostalgi06

Andra bandet ut var inga mindre än Dick Zetterströms. Det kändes att förväntan låg i luften. Tyvärr är detta ett band jag egentligen inte har något relation till. Jag visste att det fanns ett band med detta namn och att man legat på svensktoppen. Hade av goda vänner hört att dom skulle vara riktigt bra. Och det var dom också. ”Jösses Amalia” vilka låter dom bjöd på. Medryckande låtar som det dansades till. Publiken var verkligen i något slags extas. Det var rungande applåder efter varje låt. Inte illa!

kdnostalgi11

kdnostalgi10

kdnostalgi12

Det var kul att höra lite storys och korta anekdoter efter varje låt. Största ovationerna rev nog deras superhit ”En glad calypso om sommaren” ner. Det sjöngs och klappades i händerna. Jag tror nog att grabbarna blev lite överrumplade över allt publikstöd. När dom spelat dom låtar som dom repat in var det dags att lämna över till sista bandet Karlstad-Örjans. Men publiken ville ha mera. Stående ovationer som inte ville sluta resulterade i ett extranummer. Sångaren Henka Nyåker på annonserar extranumret som inte helt oväntat blev ”En glad calypso om sommaren”. Jag tror nog att taket lyfte sig lite.

kdnostalgi41

kdnostalgi43

I väntan på att scenen skulle riggas om och lite annat tog jag mig ett besök på diskoteket. Där höll Clabbe schlagerparty till min stora förtjusning. Han spelade alla de kända schlagerlåtarna och det blev allsång utan dess like. Jisses vilket ös och gunga det blev. Det är mycket svårt att tro att han snart är 70 år. CÖabbe är ju en DJ av rang. De första discjockeyjobben fick af Geijerstam 1969 när han började turnera runt med Clabbes Super Flying Disco Show. Han är mest känd som dj i programmet ”Rakt över disk”. Rakt över disc var ett ungdomsprogram och sändes under somrarna på 80-talet och kompletterades på nyårsnätterna med Rakt över nyårsdisc. Programmet utmärkte sig mycket tack vare af Geijerstam snabba och karaktäristiska prat mellan låtarna. Musikstilarna i showen var blandade med allt från disco, poprock och synt, men inte sällan kunde han lägga in lite reggae, rockabilly eller något annat av lite mer udda karaktär. af Geijerstam snabba prat och den pumpande partymusiken varvades med tidstypiska jinglar. Totalt producerades cirka 230 Rakt över disc under åren på sammanlagt runt 500 timmar.

kdnostalgi20

kdnostalgi21

Efter att jag dansat mig svettig på discot tog jag en cider och vandrade ner där ett nytt band hade äntrat scenen. Det var Sixties orkester. Detta är en oerhörd kompetent och duktig orkester. Dom har en mycket bred repertoar är och spelar allt från Vikingarna, Sven-Ingvars och Barbados till rock´n roll som Creedence, Status Quo och Dire Straits. Man kör även en del ny musik såsom Lars Winnerbäck och Jill Johnsson blandat gamla godingar från 60, 70 och 80-talet. Man har mer än 200 låtar på sin repertoar. Då förstår ni vilken bredd dom har.

kdnostalgi22

Det var första gången jag hörde dom och blev positivt överraskad. Bandet har mycket bra solister. Många bra låtar serverade dom dessutom. Inte en dålig låt spelade dom. Jag tror det fanns något för ”alla”. Detta är ett band jag gärna ser igen om jag får tillfälle till.

Så var det dags för sista bandet på scenen. Och det var inte vilka dunungar som helst. Nej det var självaste Karlstad-Örjans som skulle spela. Dom ställde upp med följande laguppställning. Leif Andersson spelar gitarr och sjunger. Sen har vi pianoplayern Pelle Larsson som ansvarar för klaviatur och sång. Per-Erik Asp är den som håller takten bakom trummor oh sjunger även en del. På bas hittar vi Stig Sandberg. Och slutligen längst fram står Lennart Jansson och sjunger och spelar gitarr. Jo det är exakt samma killar som på lp-omslaget jag kikade på innan jag for hemifrån. Och synar man dom i sömmarna är dom inte en dag äldre idag.

kdnostalgi26

kdnostalgi27

kdnostalgi28

Det blev ett öronbedövande jubel när dom gick upp på scenen. Det märktes att dom var saknade av publiken. De hade unikt för denna kväll återförenats. 1989 lade man ner orkestern och nu 26 år senare skulle de åter ställa sig på scenen. Det var verkligen en efterlängtad återförening jag meddela. Dom spelade alla hitsen som man så länge önskar att få höra live igen. ”Evelyn” , ”Älskling förlåt mig” ”Det sa bara klick”, ”Inga blommor växer på en sjömansgrav” var bara några av dem. Detta kryddades med lite andra evergreens som Örjans spelade.

kdnostalgi36

kdnostalgi33

kdnostalgi34

Örjans? Jo dom hette faktiskt så innan dom lade till Karlstad innan. Namnbytet kom till efter att dom spelat i Norrköping och en dansare kom fram och visade två annonser ur Norrköpings tidningar. På Folkborgen Norrköping spelade Örjans och i Finspång Folkets Hus sanna kväll spelade Örjans. Men eftersom Karlstad gänget hade succér på svensktoppen kunde dom inte byta namn. I stället lade dom till namnet Karlstad innan.

kdnostalgi07

kdnostalgi08

kdnostalgi14

Jag har sagt det förr men nu menar jag det verkligen. Man ville inte att denna magiska kväll skulle ta slut. Brorsan och jag var supernöjda med denna kväll. Publiken klappade fram ett extra nummer innan allt var över. Vi tog lite gruppbilder innan vi tackade för oss. Nu längtar vi redan tills nästa års gala. Ett stort TACK för ett kanon arrangemang till samtliga inblandade. Hela arrangemanget gick under namnet ”Sista natten med gänget”, men med denna enorma succé var det definitivt inte sista natten med gänget.

Här kommer lite fler bilder från kvällen.

kdnostalgi15

kdnostalgi13

kdnostalgi16

kdnostalgi17

kdnostalgi18

kdnostalgi19

kdnostalgi24

kdnostalgi25

kdnostalgi2i3

kdnostalgi29

kdnostalgi30

kdnostalgi31

kdnostalgi32

kdnostalgi35

kdnostalgi37

kdnostalgi38

kdnostalgi39

kdnostalgi40

kdnostalgi42

kdnostalgi44

Foto: Arild Viken

Foto: Arild Viken

Chiquita fick instrument stulna

18 Mar
Dansband fick instrument stulna

Dansband fick instrument stulna

Dansbandet Chiquita efterlyser flera instrument som försvunnit i samband med ett inbrott i Alingsåsparken.

Det var på tisdagen som det upptäcktes att någon brutit sig in i en byggnad i Alingsåsparken. Inbrottet har slagit hårt mot dansbandet Chiquita som har blivit av med instrument och annan utrustning.

Läs mer hos Alingsås Tidning

Populära danskvällar i Arboga Folkets Park

18 Mar
Arboga Folkets Park

Arboga Folkets Park

FMK Arboga anordnar populära danser i Arboga Folkets Park. Förra dansen blev åter igen en fantastisk danskväll i Arboga Folkets Parks uppfräschade lokaler. Närmare 400 dansande från i stort sett en radie på 15 mil och med
dansbesökare från bl.a. Gävle, Karlstad, Gnesta m.fl. långväga platser. Ryktet har gått att det är ett trevligt arrangemang med bra service. Bandet som sist spelade var Claes Lövgrens eminenta orkester.

Dessa danser ger mycket Fin PR för Arboga och Arboga Folkets Park

Som vanligt innan dansen ger FMK Arboga diverse trafiksäkerhetsinfo till sina dansgäster vilket man är ensamma om i Sverige. Dessutom har man utlottning av fina vinster på entrébiljetterna.
Alla som besöker stället rosar arrangemangen och tycker det är trevliga kvällar med bra musik och fin service.

FMK Arboga är en allmännyttig ideell förening med cirka 1150 medlemmar främst från Arboga, Köping, Kungsör och Fellingsbro. Deras verksamhetsidé är att verka för ett billigare, miljövänligare och trafiksäkrare bilägande för dess medlemmar, men även ett aktivt trafiksäkerhetsarbete mot alla i samhället. Alla är välkomna som medlemmar och man kan erbjuda medlemmarna en lång lista av rabattavtal.

Dansband som spelar i Arbogaprken

Dansband som spelar i Arbogaprken

Förutom FMKs danser arrangerar parken själva dans några gånger per året. Närmast är långfredagen då Finix spelar upp till dans mellan 21.00 – 01.00
Till hösten kommer man satsa på eftermiddagsdans under vinjetten ”Veterandans”. Förutom dans har man en rad olika danskurser. ugglrus, gammaldanskurs m,m. Så det finns all anledning att besig mot Arboga för att dansa vid fina Folkets Park som ligger vid Vinbäcken.

Dansprogram Arboga Folkets Park
Långfredagen 3 april 21-01 Finix
Fredag 10 april 20-24 Matz Blads
Lördag 2 maj 20-24 Claes Lövgren
Onsdag 30 sept 13.30 – 17.00 Junix
Onsdag 28 okt 13.30 – 17-00 Samzon
Onsdag 25 nov 13.30 – 17.00 Leif Hermansson

Till alla Arvingarnafans: Medverka i TV-inspelning!

18 Mar
Arvingarna

Arvingarna

Är di fantast av Arvingarna? Läs deras meddelande nedan.

Vi i Arvingarna har fått förmånen att vara med i en tv-inspelning som ska spelas in nästa torsdag den 26 mars. Programmet är tänkt att produceras för någon av de stora tv-kanalerna och inför detta ska en sk ”pilot” spelas in. Vi ska köra ett antal låtar, varav en helt ny och unik omgjord version av Eloise. Vi får besök av sångerskan Elisa Lindström och Thomas Deutgen är programledare.

Nu söker vi ett 30-tal statister som vill vara med på den här inspelningen. Det tar ungefär tre timmar och publiken på plats är mycket viktig för programmets inramning och själ. Ju mer ni diggar Arvingarna desto bättre, kanske har ni ett minne att dela med er av inför kamera om ni vill? Det kan hända mycket under inspelningen, så ta chansen att vara med!

Platsen är Jonsered och MTV-studios, just utanför Göteborg, torsdag 26 mars.
Publikinsläpp är kl 16.00 och alla måste vara på plats till senast kl16.45.
Anmälan och mer info, samt vägbeskrivning osv till: thomas.deutgen@gmail.com
Vi måste ha er anmälan senast tisdag 24 mars, och först till kvarn…

Kontakt: www.thomasdeutgen.se

Arvingarna

Arvingarna


www.sr.se/p4/dans

Jenny Saléns med ny gitarrist

18 Mar
Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Saléns med ny medlem

Andreas Nilsson är killen som numera spelar gitarr i halländska Jenny Saléns. Han ersätter Janne Auvinen. Aktuellt för bandet förutom medlemsbytet är att dom den 8 april släpper sitt nya album ”För alltid”. Plattan kan enkelt beställas via Ginza Musik.