Dansfest i Jössefors Folkets Hus

14 apr
Dansfest i Jössefors Folkets Hus
Dansfest i Jössefors Folkets Hus. Tack till Perry band får lån av affischen

Stor dansfest blir det i Jössefors Folkets Hus när Znits och Perry Band spelar upp till dans. Detta kommer bli perfekt kväll med en härlig mix på låtar. Detta är två genomtrevliga band som känner varandra mycket väl. Liselotte Sivertsen Carlson i Perry band har bland annat designat skivomslag och affischer till Znits. Så missa inte denna fantastiska nonstopdans. Dagen innan spelar Znits i Norge hos Dagfinns Dancing på Grorud. Tänk vad härligt med bokare som planerar rätt för sina orkestrar.

För att återgå till en aktuella kvälle så kommer man inte att annonsera någonstans utan enbart sprida via sociala medier och A3-affischer på lämpliga ställen. Så kom igen nu! Se till att det här blir en kanonkväll!
P.S. Ingen orkester begär något gage utan vi delar eventuella intäkter broderligt med FH.


Publicerad: 2015-04-14 23:09:03

Råglannaparken – En park med historia och tradition

14 apr

raglannaprken

En gäng människor från byggden for ner till Torestorp utanför Borås. Där fanns en stor nybyggd rund dansbana under tak. En sådan skulle man bygga i Råglanna. FIK köpte den gamla dansbanan av Byggnadsföreningen och rev ned alltsammans samt tecknade långstidsavtal med markägarna på Stenkullen. Första spadtaget togs på påskafton 1958 till parken. Allt skulle vara klart till pingst samma år. Med gemensamma krafter ordnade man detta.

Allt blev färdigt bara någon timma före vi öppnade portarna. Man hade lyckats få tag på en av Europas populäraste orkestrar, nämligen Jonny Campells orkester från Köpenhamn. Det blev en härlig premiär med 2 721 personer som löste entrébiljett, som då kostade 3 kronor. Festligheterna varade i dagarna tre. Varje kväll hade orkestern ett bejublat scenprogram. Totalt kom över 5 000 personer till parken denna pingsthelg. Vilken fin start den nya Råglannaparken fick.

rockolga

Året efter på pingstafton blev det ett nytt publikrekord med 2 734 som ville se och höra dåtidens stora idol, nämligen ”Rock-Olga”.
Men det höll på att gå galet då hon inte hittade till parken. Arrangörerna fick skicka ut en bil och leta efter henne (på den tiden fanns inga mobiltelefoner). Men sent om sider fick man tag på henne och det blev en riktigt minnesvärd kväll med mycket publik.

Onsdagen den 14 maj 1980 sattes ett nytt publikrekord i parken. Det var Sveriges populäraste orkester Vikingarna som spelade upp till dans som då lockade 3 301 personer. Vikingarna. spelade i parken tretton år i följd 1978-1990. Flamingokvintetten är det band som har rekordet i antal spelningar i parken. Dom har spelat där 34 gånger. Loffes spelade där där 32 gånger, Drifters 31 och Cool Candys 30 gånger. Andra orkestrar var Beles, Schytts, Thor-Erics, Hobsons, Christers, Zam Hultins, Kent Hallbergs, Curt Haagers, Svennes, Streaplers, Bengt-Hennings, Allan Karlsbergs, Jonny Öhrbergs, Magnus kvintett, Ingmar Nordströms, Lasse Stefans plus många andra.

1996 gjorde discon sin entré. Då var det premiär för discodans som var ungdomarnas senaste dansmode. Det blev bra fart från början. Kula var en populär discjockey. Andra populära var Joppe, Surf Side, Ulf Elfing, Annika Jankell med flera.Discodanserna höll på i tolv år innan dom ebbade ut.

Under åren har ca 150 olika orkestrar spelat upp till dans och 120 artistgrupper framträtt.

streaplerspress15

Och nu den 23 maj sparar Malmabuggarna liv i parken igen. Då arrangerar man Pingstdansen med dans till Streaplers mellan kl.21.00-01.00 Det är 50 år sedan Streaplers var där första gången och spelade. Det kommer bli en riktig nostalgikväll.

Källa: Tore Enström


Publicerad: