Fastingen i Kristinehamn – Lördagen

31 maj

fastingen1533

Lördagen vjöd direkt inte på något skönhetsväder. Regnet hängde i luften och studntals kom det ner några droppar från himlen. Jag började dagen med att besöka Matmarknaden i kvarteret Vågen. På matmarknaden säljs lokalproducerad mat och dryck, delikatesser från medelhavet och ekologiska matvaror. Marknaden hålls alltid sista lördagen varje månad från januari till november. Själv inhandlade jag lite ostkaka och kalvdans från företaget ”Mor Carins Ostkaka” som har sina rötter i Ölme.

Vid lunchtid var det tänkt att Kristinehamns Dragspelsklubb skulle underhålla från scenen utomhus. Tyvärr såg jag inte till någon scen. Jag tänkte först att det kanske blivit inställt på grund av regnet. Men sen visade sig att man flyttat in evenemanget till Vintergatans Köpcentrum. Så utanför Coop hade dragspelarna roddat upp. Det blev en härlig timme med diverse dragspelslåtar.

När dragspelsklubben var färdiga gick broder och jag på vernisage. Utställningen heter ”Steel is real” och ppågår fram tills den 12 juni. Här möts industri och konst på ett fantastiskt sätt. Elever vid Industritekniska programmet på Presterudsgymnasiet fick en förfrågan att ställa ut några alster i samband med jubileet av Picassoskulpturen. Efter lite tvekan skapade eleverna både verk inspirerade av Picasso men även egna.

Efter detta for vi hem för att äta lite mat och sedan bege oss till Sannavallen för att se lite fotboll.

Här följer bågra bilder från lördagen.

fastingen1520

fastingen1519

fastingen1528

fastingen1527

fastingen1529

fastingen1530

fastingen1531


Publicerad: 2015-05-31 23:44:58

Fastingen i Kristinehamn – Fredagen

31 maj

fastingen1517

Fredagebs fasingen bjöd på lite bättre väder. Till och med solen lyste på himlen. Visst är det underbart? I dag hade en del knallar leta sig ut på Kunsgagatan och sålde t-shirts, godis, ballonger, klockor och väskor, leksaker med mera. Personligen tycker jag det hade kunnat vara lite fler knallar än dom som var där. Men det kanske kommer nästa år.

Efter jobbet tog jag mig en tur ner för att spana läget. Det blev lite inköp i oform utav två skitsnygga skjortor från Martin Dahlin som kostade 100 kronor stycket. Fy bubblan vad snygga dom är,. Nu undrar jag bara vad jag ska göra med dom drygt 1800 kronorna som jag sparat när jag köpte dom på rea?

Jag stannade till utanför Lyrantorget där musikskolan bjöd på musik. Det är så härligt att höra hur många musikaliska och duktiga ungdomar vi ha här i stan. Dom bjöd på ett mycket varierande program. Alltid kul att höra. Lite trist att man på många håll skär ner på denna typ av verksamhet. Jag tror många politiker inte förstår vad musikskolan betyder för många ungdomar. Stor risbuske till alla dom som runt om i landet skär ner på denna verksamheten-

På kvällen blev det den tur till Thanh Thai Palace här i stan med mina goa arbetskamrater. Vi var där för att tacka av en medarbetare som slutar. Tack för dessa åren Erik. Hoppas du njuter av pensionärslivet nu. Maten smakade underbart. Vad härligt det är med mongolisk buffé. Der ser inte så mycket uy när man ser saker på tallriken men när kocken stekt i hop allting smakar det smaskens.

Kvällen avslutades i Öltältet där Rockmakarna svarade för musik. Bra musik men dyr alkohol 59 kronor för en 33cl cider. Jäklars vilken vinst dom måste göra men tanke på att inköpspriset inte kan vara många kronor. Rockmakarna är som namnet antyder ett rockband. Utångsorten är Grästorp. Man spelar blandad rockmusik, allt från Creedence och Status Quo till Gyllene tider och Bryan Adams. Muycket av musiken var riktigt dansant.

Här följer några bilder från fredagen:

fastingen1515

fastingen1516

fastingen1518

fastingen1513

fastingen1512

fastingen1522

fastingen1524

fastingen1525

fastingen1526


Publicerad:

Fastingen i Kristinehamn – Torsdagen

31 maj

fastingen1502

Det blev en regnig invigning av Fastingen i Kristinehamn. Men till slut började det ordna upp sig vädermässigt. invigningstalare i år var Lars Blomkvist som är Ställföreträdande ansvarig utgivare på vår lokaltidning Nya Kristinehamns Posten.

Kristinehamns Musikkår spelade som vanligt i paraden som började vid Lyrantorget och slutade vid Stattshotellet.

kl 18.00 var det dags för Kaninjoggen. Detta är en löptävlingen för barn upp till 11 år. Man springer knappt en kilometer genom centrum.

En timme senare var det så dags för årets upplaga av Harspåret. Detta är ett stadslopp som är 6 km långt där man springer runt Kristinehamns gator. På senare år har fler och fler företag börjat anmäla sig som lag vilket är enormt kul.

Årets vinnare blev Henrik Örnstedt från Karlstad som sprang på tiden 19:56- Bästa kvinna blev Annika Kihlström med tiden 23:58 Bästa lag blev IF Göta 2:a blev Scana Energy tätt följda av Husbilslandets Herrar

Här fölljer några bilder från torsdagen

fastingen1503

fastingen1501

fastingen1504

fastingen1505

fastingen1506

fastingen1507

fastingen1508

fastingen1509

fastingen1510

fastingen1521

fastingen1522

fastingen1532


Publicerad:

Regnig men trevlig kväll på Upperudslogen

30 maj

mahlgreninsta15uppe

Vad trevligt vi har det här på Upperudslogen med Micke Ahlgrens. Inte en enda dålig låt så här långt på kvällen. Vädret kunde ha varit bättre. Men vad gör det när musiken och värmen från orkestern värmer. En längre fotoreportage kommer framöver i bloggen


Publicerad: 2015-05-30 23:25:44

Strike i Degerforsparken i kväll

27 maj

strikedfsinsta1503

Har idag besökt Degeforsparken där Strike från Hudiksvall bjudit upp till dans. En härlig stämning och mycket folk. Strike spealde mycket bra låtar. Jag hörde många i publiken som lovordade dem. Längre reportage kommer framöver i bloggen.

strikedfsinsta1501

strikedfsinsta1502


Publicerad: 2015-05-27 22:13:19

Kylig men trevlig nonstop i Blomsterhult

27 maj

excessumblo150511
excessumblo150512

Vi hade redan på torsdagen den 14 maj tjuvstartat med utedanserna genom att besöka hembygdsgården i Kristinehamn där Kåre Eriksson spelade. Nu på självaste 17 maj var det dags att åter igen ge sig ut i dansens virvlar. Denna gång var det destinationen ”Logen mitt i skogen” kanske mer känd som Blomsterhultlogen som var inställd på dans gpsen. Här skulle det skulle vankas nonstopdans med två av våra ”nya” heta modernband nämligen Excess och Umbrella. Det känns egentligen fel att kalla dom nya eftersom Excess spelat sen 1992 och Umberella sen 2011. Men det beror ju på med vilka man jämför.

excessumblo150513
excessumblo150514
excessumblo150515

Kontakten med vädergudarna var det lite si och så med denna afton. När vi satt i bilen på väg mot logen så strilande det ner något otyg från himlen. ”Förstå sig påare” kallar det tydligen för regn. Så himla tråkigt när det är logdans. Det hör ju inte ihop. Men det var bara att gilla läget och göra så gott man kunde av situationen. Vädrets makter är ju inget som man roda bot på. Vi stannade för en liten paus inför Mossbergs Lanthandel där jag köpte mig lite godis och dricka. Det är inte ofta jag tuggar godis men denna dag ville jag pigga upp stämningen lite. Det är så himla mysigt med alla dessa lanthandlare. Dom har så mycket grejer så man kan stöta på en massa roliga saker som dom vanliga Ica butikerna inte har.

excessumblo150508
excessumblo150509
excessumblo150510

Båda banden som spelade på logen hade något nytt med sig. Umberella hade ny sångare och trummis som gjorde sitt absolut första jobb med bandet. Excess hade ny gitarrist som hunnit med att göra några gigg med bandet. Så han var väl lite varm i kläderna.

Janne Sandgren som driver Logen mitt i skogen är en riktig dansentusiast som jobbar och verkar för dansens fortlevnad. Vi betalade entrén och steg in i den fina logen. En underbar känsla spred sig genom kroppen. Nu var det ÄNTLIGEN dags för lite logdans. Båda banden var på plats när vi klev in i logen .

excessumblo150524
excessumblo150525
excessumblo150506

Klockan sex skulle startskottet gå. Först ut var bandet Umbrella som jag aldrig hört förut. Fyra relativt unga grabbar som startade bandet för fyra år sedan. Man hade då spelade tidigare under namnet Fålings. När så första dansen var till ända så stod publiken och gav dom en stor välkomnande applåd. De började lite lugnt för att sedan i dans nummer två dra upp tempot med två favoritlåtar, ” Paralyzed” och ”Mary Ann”. Det kan ibland vara lite spännande med nya medlemmar.

excessumblo150523
excessumblo150535
excessumblo150536

Efter några låtar var der dags för Umberella att lämna över stafettpinnen till Excess. Therese tar till orda. Vi ska börja med fart och fläng snabbt ”Börja var enkel sluta är svår” och därefter ”Kom och gör mig galen”. Det märks vilken scennärvaro Excess har. Therese rör sig vant på scenen och släpper loss rejält. Sedan brorsan och jag såg och träffade Excess sist hade de en ny kille med sig som spelade gitarr. Spelade riktigt bra. Dock går det inte att komma ifrån att man saknar lite steelguitar.

excessumblo150501
excessumblo150502
excessumblo150503

Vädret vad som sagt inte det absolut bästa så det kanske skrämde bort lite dansfolk. Men alla vi som var här hade det mycket roligt. Jag tror även orkestrarna kan skriva under på det samma. Det är riktigt kul att folk hittar denna loge som just ligger mitt ute i skogen. Detta är ju en riktig klassik dansloge.. Året var 1958 när Ulfsby Skytteförening tog beslutet att bygga en dansloge i Blomserhult, idylliskt beläget några kilometer sydöst om Alsters kyrka. På 1960- och 1970-talen spelade här några av dansbandsvärldens topporkestrar upp till dans såsom Lasse Stefanz, Vikingarna, Thorleifs, Mats Bladhz. I mitten av 1990-talet tröt dock krafterna, och under några år stod logen mer eller mindre onyttjad. Men sedan 2007 är det Janne Sandgren som ser till att det är livat på logen. Här spelar några av landets mest kända och bästa ”moderna” dansband. Detta blandas upp med dom som inte är fullt så kända men som spelar minst lika bra som dom stora elefanterna. Fler arrangörer borde tänka som Janne och boka in även mindre kända band. Det tjänar alla på i slutändan.
excessumblo150519
excessumblo150505
excessumblo150507

Åter till logen där brorsan och jag tänkte ta lite paus från dansen. Janne Sandgren skall ha en extra eloge för att han tänkt till lite extra. Här finns det fika för de flesta. Även om man har allergi och är gluten och laktosintolerant finns det här fika att köpa. Stora tummen upp för detta. Jag är shjälv allergiker så jag vet hur svårt det kan vara att hitta passande fika.

excessumblo150516
excessumblo150517
excessumblo150518

Efter fikat gick vi in i logen igen där Umbrella stod på scenen. Jag tror att får dom vara spela ihop nya sättningen och få lite mer pejl på ljudet så kan dom bli riktigt bra. Det behövs fler dansband i vårt land. Sen är det riktigt kul att dessa unga grabbar satsat just på dansbandsmusik. Det gillar vi extra mycket.

excessumblo150520
excessumblo150522

Tiden går fort när man har roligt. Sista halvtimmen av kvällen delade banden broderligt och spelade varsin låt fram tills det att klockan slog 23.00 Då var det dags att gå hem eller? De t tyckte inte publiken i alla fall som applåderade upp banden än en gång på scenen. Både Excess och Umberella fick spela en varsin låt till som extranummer. Det är ju ett gott tecken på att publiken gillade det som hörde.

excessumblo150526
excessumblo150527
excessumblo150528

Nöjda och glada satte vi oss i bilen och kryssade hemåt i natten. Månen lyste med all sin kraft och från bilstereon hördes ljuvliga toner av Zlips. Tänk vad nostalgisk man kan bli. Tack alla inblandade för en mycket trevlig afton. När det nästa gång blir då vi besöker denna logen vet jag inte. Men helt klart är att det absolut inte var sista gången jag var här i år.

Här följer det lite mer bilder från kvällen

excessumblo150530
excessumblo150532
excessumblo150534
excessumblo150533
excessumblo150504
excessumblo150531


Publicerad:

Minnesvärd konsert med Åsa och hennes vänner

26 maj

konsertasa150501

konsertasa150532Det är inte alls ofta som jag går i kyrkan. Men ibland händer det. Och det var just vad som skedde den 9 maj. Då besökte jag Karlskoga Kyrka. Ni kanske undrar nu vad jag gjorde där. Det var nämligen så att det var en välgörenhetskonsert där.

Det är Åsa Karlström som var initiativtagare och en stark drivande eldsjäl för att tillsammans med Karlskoga församling arrangera denna välgörenhetskonsert för barn i Karlskoga. Pengarna som samlas in genom Karlskoga församlings stödfond ska öronmärkas och gå oavkortat till barn i Karlskoga som behöver få lite extra hjälp till en spännande och rolig sommaraktivitet.

konsertasa150525

Jag tar mig friheten att saxa lite ur Åsas pressmeddelande
”Jag fick själv sällan åka på något kul när jag var liten och även idag finns det så många barn som aldrig får möjlighet att komma någonstans på sommarlovet. Jag och mina vänner vill ge i alla fall några den möjligheten nu i sommar. Den 9 maj anordnas en välgörenhetskonsert i Karlskoga kyrka med sånger om kärlek. Mina fantastiska vänner och kollegor kommer att skapa en fin stund tillsammans med publiken. Låt oss ge några
barn ett fint sommarminne. Kram Åsa!”

konsertasa150516

Och det blev en magisk kväll, en kväll med mycket musik, kärlek, omtanke och eftertanke. Alla musiker berörde med sin sång. Åsa belyste olika saker på ett mycket tänkvärt sätt.

konsertasa150508
konsertasa150507

Medverkade musiker var Peter och Linda Dahl från Degerfors. Peter var under många år frontfigur i Peckas Pack och Linda slog igenom med tjejbandet Angel som hade landsplågan ”Sommaren i city” På senare år har de spelat tillsammans i ABBA showen S.O.S samt i countrybandet Whisky & Dynamite. Som låtskrivare slog de igenom år 2000 då de var med och komponerade schlagervinnaren
”När vindarna viskar mitt namn” till Roger Pontare. De bjöd båda på mycket fina låtar. Bland annat framförde Linda en av mina absoluta favorit låtar inom country. ”Blue eyes crying in the rain”. Den rösten och den akustiken i kyrkan gör att man fick ståpäls.

konsertasa150513

Susanne Ericsson är en Sångerska, låtskrivare och folkmusiker. En helt n bekantskap för mig. Susanne kommer från Järvsö skapade sitt första album under sin bröstcancerbehandling
vid 45 års ålder. Hon är verkligen ett bevis för att det aldrig är försent att leva sina drömmar! När hon tog ton satt jag bara och gapade. En sådan klockren och berörande röst var det längesen man hörde. Jag kan skriva under på precis samma ord som min bror skrivit. Jag har i många års tid hört många sjunga men aldrig någon sjunga så rakt ärligt och direkt in i mitt hjärta. Jag satt och funderande varför jag hst missat denna tjej. Det är absolut inte sista gången jag har hört henne sjunga..

konsertasa150511

Det märkets att Åsa valt sina sångvänner med omsorg. Thomas Vikström är en grabb som sjunger alla genrer från hårdrock till visa och operett. Här på konserten bjöd han på mycket finstämd me kraftfull sång. Dock lade han hårdrockslåtarna åt sidan. Och det kanske var bra för en sådan som mig som har svårt för den typen av genre.

konsertasa150510

En annan av mina favoritsångare var där på plats. Nämligen Peter Danielson som har mer än 20 års rutin som sångare i dansbandet Schytts. Numera när spelningarna med Schytts inte är lika många som förr kombinerar Peter detta med annan musik. En genre som faktiskt inte är så långt ifrån dansband nämligen andliga låtar. Under konserten bjöd han på några låtar från sin nyutgivna platta med titeln ”Barnatro”. Jag har alltid gillat Peter och hans musik. Han har liksom gått sin egen väg samtidigt som han hållt sig innanför ramarna.

konsertasa150514

Åke Noreen var en ny bekantskap för mig. Men i Karlskoga verkade han vara en riktig lokalkändis. Åkes säregna röst känns lätt igen från Karlskogaband som Jet
Airliner, deNadas och Boogely. Han uppträder annars en del på bröllop m,m Han visade liksom de andra artisterna att han hade mycket kärlek och en stor portion humor.

konsertasa150518

konsertasa150517

Sammanfattningsvis var det en mycket fin konsert detta. Jag tror inte Åsa i förväg kunde drömma om at hon med sina musikaliska vänner skulle fylla Karlskoga kyrka. Inte en enda plats fanns ledig. Det vittnar lite om intresset för att stödja Åsas arbete. Hon visar prov på så mycket medmänsklighet så man tror inte att det är sant. Kanske beror det på att hennes väg i livet inte varit spikrak. Att visa lite kärlek och omtanke är inte så svårt och behöver inte kosta så mycket pengar. Det borde finnas fler som Åsa ute i vardagen. Jag är helt övertygad om att världen sett lite annorlunda ut då.

konsertasa150522

konsertasa150523

Det var med mycket kärlek och värme som jag och min bror lämnade Karlskoga Kyrka. Stort tack till samtliga inblandade och en speciell kram till Åsa. Tack även till Britt-Marie och Maria som ordnade bra platser till mig och broder. Efter konserten begav vi oss till 39:an som är församlingshemmet. Där tog vi oss en fika tillsammans med vår vän ”Stickan” som också varit på konserten.

Slutligen vill jag än en gång önska Åsa lycka till med dit projekt och hoppas att det blir en fin resa till Kolmården för barnen, ungdomarna och deras föräldrar. Hoppas solen är med er.

Nedan följer det lite fler bilder från kvällens konsert

konsertasa150502

konsertasa150503

konsertasa150504

konsertasa150505

konsertasa150506

konsertasa150509

konsertasa150515

konsertasa150512

konsertasa150519

konsertasa150521

konsertasa150520

konsertasa150524

konsertasa150526

konsertasa150528

konsertasa150527

konsertasa150529

konsertasa150530

konsertasa150531

konsertasa150533


Publicerad:

Anne Nørdsti till Ullared

25 maj
Anne Nørdsti till Ullared
Anne Nørdsti till Ullared

Dansbandsfestivalen i Ullared, ”En kväll i juni” har sedan tidigare bokat Sveriges i särklass tre största dansband till årets festival. Nämligen Grammisnominerade Arvingarna, Larz Kristerz och Lasse Stefanz. Nu kan man stolt med dela att Anne Nørdsti som är ohotad dansbandsdrottning i Norge och påväg att erövra även Sverige är klar för festivalen.

-Efter Annes duetter med Olle Jönsson i Lasse Stefanz känns det fantastiskt att ha dessa artister samma kväll. Vi är därför otroligt glada att Anne Nørdsti också valt att lägga en av sina få Sverigespelningar hos oss på ”En kväll i juni”. Fram till idag har vi bokat tre grammisnominerade akter och kanske den mest lyssnade kvinnliga dansbandsdrottningen i Norden konstaterar festivalgeneral Jonas Erixon nöjt.

Källa: En kväll i juni


Publicerad: 2015-05-25 01:19:35

En selfie vid Brattfallet

24 maj

brattfallet1501inst

Just nu befinner sig jag och broder vid Brattfallet. Brattfallet är ett 10 meter högt vattenfall. Vid höga vattenflöden är fallet mäktigt. På sommaren då vattenföringen är låg kan man klättra i fallet. Efter Brattfallet rinner Halgån genom en kanjon. Mäktigt. Snart skall vi kryssa vidare.

brattfallet1502inst


Publicerad: 2015-05-24 13:22:09

Skoga Bygdegård med Janders

23 maj

jandersinsta1502

Just nu befinner sig broder och jag i Skoga Bygdegård som ligger söder om Ekshärad i närheten av Uddeholm. Här är det dans i kväll med Janders orkester från Umeå. En mycket trevlig kväll så här långt.

jandersinsta1503

jandersinsta1501


Publicerad: 2015-05-23 22:02:44

Stefan Lundh – Ny medlem i Glenn Endys

23 maj

gendys15

Glenn Endys pressenterar på sin facebooksida en ny medlem. Det är Stefan Lundh som sedan en tid är ny medlem i bandet. Stefan är 45 år och bor i Väderstad – Östergötland och har som oss andra spelat så länge han kan minnas. Han kommer närmast från egna orkestern Callisto, men har också spelat med Tommys, Jacks och Salut för att nämna några band. I Glenn-Endys kommer han att hantera keyboard & dragspel samt att kommer förstärka på körsång.


Publicerad:

Callisto och Remembers blir Annelie Lundhs

22 maj

annelielundhs15

Två orkestrar kommer att bli en. Remembers och Callisto kommer att slåss samman. Det nya namnet kommer bli ANNELIE LUNDHS. Premiären gör orkestern i Malung på dansbandsveckan fredagen den 15/7. Alla i bandet känner varans sedan tidigare och man ser detta som ett naturligt val för att ge orkestern nytändning. Fram tills dess så spelar man under namnet Callisto. Närmast kan du dansa till oss på Birka Paradise 16/6- 22/6. Hoppas vi ses


Publicerad: 2015-05-22 08:43:22

Janders till Skoga Bygdegård

21 maj
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman

På lördag är det stor säsongsfinal för danserna i Skoga Bygdegård i värmland. På scenen står inga mindre än Janders från Umeå. Dessa härliga norrlandspojkar har börjat satsa på att spela längre ner i landet.


Publicerad: 2015-05-21 09:37:42

Fotboll med IFK Ölmes damlag

19 maj

olmedamnorrst-insta03

I kväll var jag på Ölme IP och bevittnade förutom en genomvåt gräsmatta på sina håll en fotbollsmatch mellan IFK Ölme och Norrstrands IF.s damer. Jag borde skämmas. Det var faktiskt första gången som jag såg IFK Ölmes damer spela match. Det jag fick se var helt okej fotboll. Matchen slutade 1-1 och det får kanske ses som en rättvist resultat.

Tränare för laget är Magnus Andersson som gör ett riktigt bra jobb med tjejerna. SÅ det blir förhoppningsvis att åka ut till Ölme IP fler gånger när dessa duktiga tjejer spelar.

olmedamnorrst-insta02

olmedamnorrst-insta01


Publicerad: 2015-05-19 21:10:10

Kylslagen danskväll – Men musiken värmde!

18 maj

Dags för årets andra logdans för mig och broder. Lite kylslaget var det allt när Janne Sandgren ställde till med nonstopdans med Excess och Umberella. Nedan följer några Instagramade bilder. Ett längre reportage kommer framöver i bloggen.

blomsterexumb-insta01

blomsterexumb-insta02

blomsterexumb-insta03

blomsterexumb-insta04


Publicerad: 2015-05-18 23:45:39

Är dom inte snygga så säg?

17 maj

lacosteskor

Det är bara så fräscht med vita sneakers. Så länge dom är vita vill säga. Är dom inte snygga så säg?


Publicerad: 2015-05-17 00:02:36

Årets logdanspremiär med Framed i Täfteå

17 maj

Nu är logdanssäsongen i full gång. Kurt Sundin besökte premiären i Täfteå Loge. Kolla in premiärdansen nedan som ägde rum Lördagen den 9 maj då Framed spelade.


Publicerad: