Summer Rock’n’roll i Forshagaparken

25 Jun

fhagaprark15erika

Flat Foot arrangerar tillsammans med Forshaga Folkets Park en riktig folkparkskväll i samband med Forshaga American Car Clubs bilutställning!

PÅ Scenen uppträder:
Flat Foot – Bandet som levererat stenhård rock’n’roll sedan 2007 runt hela Sverige, halva Europa och i Kina! I och med 5:e skivan In Your Face (2014) lanserades Kaktus-Rocken som fick radiostationerna att jubla! Hitlåtar som Johnny Mac och Living By The Gun fick hög rotation på radiokanaler runt om i landet men även i Europa och USA. Sommaren 2015 åker Flat Foot till Kina igen på festivalturné och i Augusti får äntligen Värmland en dos av denna surfrock med smak av både Tarrantino och Ennio Morricone!

Erika Jonsson fick sitt genombrott med sin superhit ”Sången om Värmland” som gick varm på radio under 2014! NU får vi se henne på ”hemmaplan” med sitt band Erika Jonsson & The Bracelets

Big Beat Express från Örebro med medlemmar från bl.a. gamla Jailhouse Cats.

8:e augusti 2015 i Forshaga Folkets Park!
Entré 200 kr. Kom i tid för detta vill du inte missa!

Världspremiär med Horizont

23 Jun

horizont

Den 27 juni är det ”världspremiär” för ett ett helt nytt dansband som bloggen tidigare skrivit om. Det är bandet Horizont med Christian Haraldsson i spetsen. Premiären sker på ”hemmaplan”, närmare bestämt Skruvstaparken utanför Grums. Christian och grabbarna är riktigt taggade inför denna spelning. Just nu finsplirar man tonerna i replokalen för att allt skall bli så bra som möjligt till premiären. Bandet består av Christian Haraldsson Sång, Emil Andersson Gitarr & Sång, Thomas Vainio Keyboard & Sång, Emil Larsson Trummor & Sång och Emil Holmberg Bas & Sång.

Trevlig skivmässa i Hova

20 Jun

skivmasa-hova1501

tänkvad tiden rinner i väg. Tänkl att det redan är en vecka sedan som det var skivmässa i Hova. Den årliga traditionella höjdpunkten för Sveriges skiventusiaster. Mässan arrangeras av Musikföreningen Rockfickan. Skivmässan i Hova ägde i år rum lördagen 13 och söndagen den 14 juni. Mässan arrangerades som vanligt i Regnbågsskolans lokaler.

Det jag upptäckte i år var en hel del nya försäljare. Publikmössigt sägs det att det var lite mindre folk än brukligt. Trist för säljarna. Lite bätte för oss som är där så vi slipper trängas. Men visst är det roligt med mycket folk så att det blir lite kommers.

För mig blev det en del fynd av både cd och vinyl.

skivmasa-hova1504

skivmasa-hova1503

skivmasa-hova1506

skivmasa-hova1505

skivmasa-hova1508

skivmasa-hova1510

skivmasa-hova1509

skivmasa-hova1507

skivmasa-hova1502

Claes Lövgrens med nystripad buss

20 Jun

clnyabussen

Claes Lövgrens har fär en tid sedan en helt ny orkesterbuss. Nu har man stripat upp den och gjort den helt klar. Visst blev den fin? Jag gillar dom mjuka linjerna, 3d-effekten på loggan samt den där lilla runa fönstret. Stiligt som tusen. Kör vackert i sommar.

Tabue och Picassokväll vid café Pärlan

19 Jun

taubeafton15

I måndags var jag vid Cafe Pärlan eller Kyrkans sommarhem i Kristinehamn som ligger ett stenkast innan Piassoudden. Här kan man ta en fika, äta Kling glass och lättare luncher. Pärlan ägs av Svenska Kyrkan i Kristinehamn medans cafédelen drivs av Bageri Höghuset. Var annan måndag har man underhållning på cafét under namnet ”Pärlor i sommarkvällen”

Just denna måndag var det andakt prästen Ingemar Elf. Temat för kvällen var Taube och Picasso. För musiken svarade Dragspelsklubben. Det blev en mycket trevlig afton där vi som besökare fick veta mera om Evert Taube och Picasso. Det blev även en hel del allsång till några av Everts mest populära sånger.

taubeafton1501

taubeafton1502

taubeafton1503

Jag personligen gillar många av Everts låtar och kan sjunga med i flera av dom. Många av dom andas ju sommar så att det står härliga till. Mina absoluta favoriter är ”Calle Schewens” vals och ”Rosa på Bal”.

Vi fick veta mera om hans uppväxt på Stora Badhusgatan i Göteborg. föddes, som fjärde barnet i en skara som blev tretton syskon, var familjen bosatt på ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Fadern var sjökapten och fyrmästare på Vinga fyr. Taube har beskrivit sin barndom som mycket lycklig, präglad av fiske, sjöfart och historier om främmande länder och livet till sjöss som prästen Ingemar Elf berättade om

taubeafton1504

taubeafton1505

taubeafton1506

Vi som var där fick även historik om Pablo Picaso och konstnären Bengt Olsson. Varför blandar man in detta kanske ni undrar? Jo det är så att i sommar är det 50 år sedan Picassostatyn Jacqueline invigdes i Kristinehamn. Detta unika konstverk som Picasso skapade tillsammans med den norske konstnären Carl Nesjar, som också varit med och tillverkat Jacqueline. Det är tack vare Olsson som staty står här ute i vår vackra Skärgård

Det var riktigt intressant att höra om Picasso, och att Taube och Picasso hade en del gemensamma nämnare.

taubeafton1507

taubeafton1508

taubeafton1509

Det blev mycket sång och musik. Prästen Ingemar sjöng en hel del. I några låtar hade han hjälp av fd lärarinnan Kerstin Falén från Ölme. Jerker Oscarsson från dragspelsklubben bjöd även han på lite solosång. Vi hade tur med vädret i alla fall. Det kom lite vind från sjön men mestadels av kvällen var det sol. Det hela artade sig till en riktig trevlig afton.

Kvällen avslutades med Gunnar Lindström som på sitt flygelhorn bjöd på en fin psalm som heter ”o hur saligt det är att få vara”. Det blev en riktigt fin avslutning på denna trevliga musikaliska kväll.

Här följer några fler bilder från kvällen.

taubeafton1510

taubeafton1511

taubeafton1512

taubeafton1513

taubeafton1514

taubeafton1515

taubeafton1516

taubeafton1517

taubeafton1518

taubeafton1519

taubeafton1520

Fernandoz spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats.

19 Jun
Fernandoz

Fernandoz

För fjärde året i rad ställer Fernandoz upp och spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats i Gunnarskog. Detta sker innan den ”vanliga” Midsommardansen. Dansen anordnas för alla våra handikappade i samarbete med FUB (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna). Dansen har de senaste åren varit väldigt populär och uppskattad. Arrangörerna tillsammans med FUB hoppas även i år att det blir många som vill komma och dansa till Fernandoz på eftermiddagen mellan 17.00 – 20.00 Gunnarskogs IK vill passa på och tacka Fernandoz att dom ställer upp för våra ungdomar och vuxna och gör detta varje år.

Bob Stevens hyllar Skåne igen

19 Jun

bobbbarnacd15

Förra plattan ”Mitt Skåne” som släpptes 2014 blev en succé. Nu följer man upp med nya plattan ”Skåne är ett härligt land”. Här ryms flera låtar med skåneanknytning. Plattan kommer släppas på etiketten Atenzia Records.

Följandet låtar finns med på plattan:
1. Vårt Skåneland
2. Om himlen och Österlen
3. Öresundstwist
4. Sicket elände
5. Tre tänder
6. Shim shimmy
7. På väg till Köpenhamn
8. Lite grann från ovan
9. Skåne är ett härligt land
10. Drängavisan
11. Guld och gröna skogar
12. Österlenvisan
13. Isabella
14. Skånsk språkvisa

Sandins ersätter Excess

18 Jun

sandins15

Det blir Sandins som ersätter Excess under midsommarhelgen på skansen. Så är du i krokarna så kan du dansa till dessa värmlänningar som spelar både midsommarafton och midsommardagen.

Lite bilder från Filipstad

18 Jun

Jag lovade ju er lite bilder från min promenad i Filipstad. Så här kommer dom. Jag harreidgerat en del bilder. Jag har även på mitt lilla vis skrivit lite bildtexter under. Håll till godo kära vänner.

filipstadprom1501
En Bro i Filipstad som jag inte vet vad den heter. Vet ej om den ens har något namn.

filipstadprom1502
Gunde Johansson statyn invigdes 2011. Gunde Johanssons änka Ingrid Johansson avtäckte statyn över Gunde, som gjorts av Henny Kortenoeven

filipstadprom1503
Filipstads Kyrka. Nuvarande stenkyrka i gustaviansk stil uppfördes 1785 och ersatte en tidigare kyrka som ödelades vid stadsbranden 1775

filipstadprom1504
Gamla biografen / Folkets Hus som numera är ungdomens hus

filipstadprom1505
Stationsklockan vid Filipstads Järnvägsstation

filipstadprom1506
Filipstads Järnvägsstation. Fastigheten är idag tomställd sedan den tidigare hyresgästen sagts upp. Kommunen har erbjudits att köpa fastigheten men har tackat nej.

filipstadprom1516
Klottrade järnvägsvagnar vid Filipstads Järnvägsstation

filipstadprom1517
Järnvägsspår vid Wasa bröd

filipstadprom1507
Wasabröd Det är här man bakar det goda knäckebrödet. Doften letar sig allt som oftast ut från fabrikslokalerna

filipstadprom1508
Jag är inte helt säker men jag tror detta är Asphyttevägen. Rätta mig om jag har fel.

filipstadprom1509
Ett läckert grönt hyreshus som jag gillar. Lagomt slitet.

filipstadprom1510
Tegnérgatan. Här fanns förr den berömda kiosken ”Tegnethörnan”. I dag har den intilliggande Pizzerian lagt beslag på lokalerna.

filipstadprom1511
Fenix. Loppmarknad och secondhand i centrala Filipstad på Hertig Karlsgatan. Jag diggar skylten skarpt.

filipstadprom1512
Nyrenoverat hus på Vikgatan 8A. Ett riktigt tjusigt hus. Jag gillar den gröna färgen.

filipstadprom1513
Ett hus längre ner på Vikgatan som ser ut att vara rivningshotat. Den 6 maj 2010 började det brinna i just detta hus. Med en hjälte insats från två personer, som lyckligtvis upptäckte elden tidigt, kunde branden begränsas och huset utrymmas på sina sex inneboende. Branden klassas som anlagd mordbrand då två personer setts springa från platsen.

filipstadprom1514
En mycket fin gångbro i närheten av Kvarnen. Mycket rofyllt område i Kristinehamn.

filipstadprom1515
Vänsterpartiets lokaler i Filipstad

filipstadprom1518
Ytterligare en bro i Filipstad

filipstadprom1519
Filipstads Tidning och NWT i Filistads lokalredaktioner

filipstadprom1520
Avslutar med en selfie från Filipstad

Stort midsommarfirande i Torsby

18 Jun
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Midsommarafton 19 juni firas stort i centrala Torsby, D>et blir två löptävlingar i form av minijoggen och Borejoggen. 17.00 reseer man midsommarstången på Gamla Torget där det blir barndans och godisregn.Efter det blir det i år Petter Solbergs Trampbilsrally för dig född 2009 och senare. På kvällem med start 21.30 är det gratisdans på Gamla Torget till Contrazt. Contrazt medverkade i år i norska melodifestivalen med låten ”Heaven”.

Dick Zetterströms med Henka Nyåker till Café August

18 Jun

Dick Zetterströms, Foto: Markus Redman
I februari i år återförenades Dick Zetterströms genom en spelning på Nostalgipartyt på Karlstad CCC. Detta gav mer smak för grabbarna som nu kommer att uppträda igen. Den är gången heter spelstället klassiska Café August.

Fredag 26 juni är datumet du skall boka in om du vill höra hitlåtar som ”En glad calypso om sommaren” och ”Välj men välj det rätta”. Entrén är 150:- Spelningen sker utomhus, utan förköp, så det är bara att komma och betala entrén på plats.

Förutom Dick Zetterströms kan man i sommar njuta av musik av Jack Vreeswijk med vänner, Môra-Per, Andreas Johnsson & The Pink Cadilac band, Sandviken rockabilly allstars, Doug Seegers, TopCats, Roffe Wickström och Dublin Fair för att bara nämna några. Fullständig artistlista finner du på www.cafeaugust.se

Med Gunnar i Degerforsparken

17 Jun

jagunnaraker15

Befinner mig just nu i Degerforsparken där Janne Martins spelar. Och titta vem jag träffade på. Ljudoraklet från Östergötland. Dansbandsbranchens egna ”LjudGunnar”. Det han inte vet om ljud är inte värt att veta. Skitkul att träffas. Så nu vet ni varför flera av landets absolut bästa dansband låter som dom gör live :)

Gideons inleder på Djäkneberget i kväll

17 Jun

djakneberget15

Gideons från Esilstuna inleder dom populära onsdagsdanserna på Djäkneberget denna sommar. Hit kan man komma och ta en sväng om och äta en god bit mat eller ta en fika och njuta av fina musik och den fina utsikten över Västerås stad.
Dansen som har fri entré börjar klockan 19.30 Nedan ser du programmet för 2015

2015-06-17: Gideons
2015-06-24: Danzant
2015-07-01 Wickys
2015-07-08 X-TRA
2015-07-15 Rytterströms
2015-07-22 OG`s
2015-07-29 Rolles
2015-08-05 Jiges

db-djakneberget

Lotta och Rox orkester sken i kapp med solen

16 Jun

cykelnsdag1501

Hon kommer med solsken till mig sjunger ju Öster med Resten och i år var det verkligen solsken på cykelns dag. Detta är ett evenemang som arrangeras av KLTV Kristinehamns Lokal-tv.

Det började för 20 år sedan när en etapp av Postgiro Open startade i Kristinehamn. Det var ju något riktigt stort. Men det var inget ståhej kring detta. Ingvar Oldsberg var på plats men så mycket mer skulle inte hända. Därför var det några som tänkte att det måste ju uppmärksammas lite mera och därmed var idén till cykelns dag född. Våran skärgård som vi har i Kristinehamn är riktigt fin. Cykelvägen dit ut till skärgården är strålande. Därför ville man uppmuntra folk att cykla från centrum ut till Picasso.

Genom åren har flera stora artister underhållit under Cykelns dag. På listan över gäster finns Tommy Körberg, Hasse Kvinnaböske, Martin Nilsson, Ola Svensson, Rock-Olga, Little Gerhard, Sten & Stanley, Starboys och Linda Bengtzing. I år hade man bokat in Lotta Engberg som skulle spela tillsammans med dansbandet Rox som är ett lokalt dansband från Kristinehamn.

cykelnsdag1503

cykelnsdag1502

cykelnsdag1504

Detta är ett gratisevenemang. Anledningen till att det är gratis har man företagen som sponsrar att tacka för. När vi landade ute vid udden strax innan halv sju var det riktigt mycket folk som trampat sig ut till udden för att njuta av fin musik i det vackra vädret. Många var det som i år köpt cykelpass som var kombinerat med allsångshäfte.

cykelnsdag1507

cykelnsdag1508

Rox orkester startade underhållningen med att spela lite dansbandslåtar. Bandet består av ”gamla” dansbandsrävar. På sång och gitarr hittar vi B-O Söderberg som varit med i Sten & Stanley och Leif Hultgrens. Som trummis har man Per Edström med förflutet i Splitz och Berth Thores. Basen trakteras av Gordon Danielsson som varit med i Gordons orkester, Splitz och coverbandet Just 4 fun. På klaviatur för dagen hade man Krister Nordström som varit med ibland annat Karlstad-Örjans, Berth Thores och Leif Hultgrens. Han är numera kapellmästare i bandet Nova. Rox spelade riktigt bra och bjöd på en massa härliga dansbandsklassiker. Ett band som jag gärna upplever live igen.

cykelnsdag1509

cykelnsdag1505

cykelnsdag1511

Klockan närmade sig åtta och Lotta Engbergs entré på scenen. Hon rivstartade med sin stora hit ”fyra Bugg och en coca cola”. Det var full fart från början till slut. Vilken energi hon har. Flera gånger hoppade hon ner från scenen och ut bland publiken. Hon berättade en och annan anekdot från turnélivet och skojade en hel del med publiken. Hon blandade sina egna låtar med allsånger. Hon berättade bland annat som in musikaliska förkärlek till Lasse Berghagen och bjöd på bland annat ”Sträck ut din hand” och hans fina ”En kväll i juni”. Ska man sjunga Lasses låtar måste man ju ha kavaj sa Lotta. Krister Nordström räddaren i nöden fick låna ut sin kavaj till Lotta.

cykelnsdag1512

Nytt för i år var att man hade två olika musikrebusar som man kunde delta i och vinna mat från en mataffär i Kristinehamn. Det var riktigt skoj och Lotta skötte det med bravur, Det märks att hon är mer än bara sångerska. Detta med programledare sköter som rinnande vatten. Och detta med allsång är ju verkligen Lottas grej

cykelnsdag1510

En tittare från KLTV hade hört av sig och skänkt en affisch till Lotta Engberg. Affischens motiv var omslagsbilden till plattan ”Världens bästa servitris” som släpptes 1991

Mycket folk var det som samlats vid Picassoudden denna kväll. Inte så konstigt då vädrets makter var med oss. Solen lyste med all sin kraft. Det var så mysigt att sitta där med sin picknick korg och mumsa på goda smörgåsar och dricka samtidigt som man hörde på Lotta Engberg. En sådana här varm kväll vill man inte skall ta slut. Publiken var med på noterna och ropade in Lotta till ett extranummer. Med tanke på det prinsbröllopet som var rev hon av ”Kärl och Galen”. Mycket passande låt.

cykelnsdag1513

cykelnsdag1514

Efter detta var det åter dags för dansbandet Rox att entra scenen igen och bjuda på lite sköna dansbandslåtar. Efter ett tag började publiken att droppa av och cykla hemåt. Lite trist kan man säga. För vi som var kvar till slutet fick uppleva något utöver det vanliga. En kille hade önskat att bandet skulle spela ”Värmlandsvisan”. Och visst framförde man denna, med B-O på sång ackompanjerad av Krister Nordström på piano. Man fick rysningar i hela kroppen av hans sång och Kristers fina pianospel. Detta kommer jag att leva på länge. Det är just sånt här som gör att man gillar musik. Efter lite fotografering av bandet var det av hemåt. Tack alla inblandade för en trevlig afton med Picassoudden.

Här följer lite fler bilder från kvällen

cykelnsdag1506

cykelnsdag1515

cykelnsdag1516

cykelnsdag1517

cykelnsdag1518

cykelnsdag1519

cykelnsdag1521

cykelnsdag1520

Outfit från dansen

16 Jun

Vad nöjd man kan vara över lite kläder. Denna skjortan från Dahlin passar perfekt med dessa jeans från G-star och Lacoste dojjorna. Perfekt sommaroutfit.

outfit150606-01

outfit150606-02

Trevligt nationaldagsfirande i Filipstad

16 Jun

6junifilip15-01

Flaggan är hissad

Flaggan är hissad

Filipstad är nog Sverigebäst på att fira nationaldagen. Dom är en av få städer som tagit detta med nationaldagsfirande på allvar och firar rejält. Det firades från tidigt på morgonen till långt in på natten.

Man startade redan klockan åtta på morgonen med högtidlig flagghissning på Monitorholmen.

Under dagen blev det så klart den traditionsenliga nationaldagsparaden med fanbärare, mängder av blå och gula ballonger, flaggor, nationalsången, ballonguppsläpp, somlig musik, glass till barnen.. Paraden går från Bussterminalen till Stora Torget. Medverkade gjorde även duktiga kulturskolan i Filipstad.

6junifilip15-02

Efter lunchtid var det dags för stadsloppet i Filipstad. Miniloggen för barn upp till 12 år. Det är längdlöpargruppen inom Filipstads friidrott som står som arrangör till detta. Många barn var det som var med och tävlade.

6junifilip15-02

När klockan slog tre var det dags för det stora fikakalaset. Värmlands största kafferep utan tvekan man lugnt säga att det är. Det är Lottakåren och Filipstads kommunpolitiker som bjuder på gott nationaldagskaffe, kaka och bakelse. Som underhållning till detta så hade man år valt att boka in några riktigt norrländska entertainers i form av Östen med resten. Mer musikaliska gossar n dessa får man leta länge efter. Det var mycket musik blandat med en stor portion humor. Medlemmarna, Östen Eriksson, Jens Kristensen, Gunnar Morén och Staffan Lindfors vet verkligen hur man underhållet en publik.

6junifilip15-02

Efter att Östen med Resten showat klart var så dags för slottsbrons Musikkår med Drillflickor att marschera till Stora Torget. Där blev det så klart nationalsången och mer musik från Slottsbrons musikkår. Vilken bredd dom har på sin musik. Man har mycket läckra arrangemang dessutom.

6junifilip15-10

6junifilip15-11

6junifilip15-12

Årets högtidstal hölls av Jörgen Andersson som är rektor Bergsskolan. Man delade även ut
Utmärkelser för Årets Filip och Filippa. Priset delas ut för att hylla personer som gjort något bra för Filipstad.

6junifilip15-13

6junifilip15-14

Årets ”Filippa” blev Pia Skoglund och årets ”Filip” Patrik Bergwall. Pristagarna utses av Filipstadsföretag i samverkan. Pia tilldelas priset för sin framåtanda, initiativförmåga och insatser inom kulturlivet. Patrik fick priset för sin servicekänsla, energi och kundvänlighet genom driften av butiken Bad och värme. Båda var dock överens om att dom inte klarar det helt själva utan såg det som ett kollektivt pris. Efter prisutdelningen blev det lite mer underhållning av Slottsbrons musikkår.

6junifilip15-15

6junifilip15-16

6junifilip15-17

När detta var över var det lite paus på aktiviteterna från Barillascenen på torget. Då passade det bra med en promenad i vackra Filipstad. Det finns så mycket fint att dokumentera. Även om man har varit här en hel del finner jag alltid nya saker att plåta. Man upptäcker nya fasader, vinklar och vrår.

Senare på kvällen skulle Drifters spela upp till dans på torget. Det var en liten stund kvar till dess så vi passade på att få i oss lite mat hos Pizzeria torggrillen. En god pizza blev det för min del. Efter maten tog pappa och jag oss en promenad runt i Filipstad. Han har ju faktiskt bott i staden så det var trevligt att få höra vad vissa byggnader användes till förr.

6junifilip15-26

6junifilip15-27

Till slut närmade sig klockan 21.00 Innan dansens början fick jag mig en trevlig pratstund med Hans Nordlund som varit konferencier under dagen. Jag tipsade honom om lite aktuella saker med Drifters. Klockan närmar sig nio och Hasse går upp på scenen för att presentera Drifters. Han passade på att berätta om trummisen Tim Nilssons guldklavenominering i årets musiker och lite annat som är aktuellt för orkesterns räkning. Tim räknade in till kvällens första dans Livet går inte i repris fart och fläng direkt inledningsvis därefter Ingen i världen. Viket drag publiken var med direkt och fyllde dansgolvet på torget. En del stod lite avvaktande och såg på innan dom gick upp på golvet.

6junifilip15-28

6junifilip15-37

6junifilip15-38

Ronny som sköter mellansnacket i bandet berättade att orkestern som sig bör skulle höja upp tempot i dans nummer två. Det gjorde dom med lite Abba och en melodi som heter Ring, ring. Efter det blev det lugnt i låtarna ”Nina fina ballerina”. Det bjöds på en hel del låtar från deras senaste skiva ” Blå, blå känslor”.

6junifilip15-33

6junifilip15-31

6junifilip15-32

Det strömmade till lite fler människor till torget ju mer av kvällen som led. Framför scenen hade det samlats mycket barn som dansade glatt när Erica sjöng ”Only sixteen” sjöng Ronny och man flög iväg till sextiotalet även om man inte var född då. Det bjöds på en massa härliga låtar både med Drifters och covers som publiken älskar.

6junifilip15-34

6junifilip15-45

6junifilip15-46

Det är alltid lika trevligt att komma upp till dessa danser på torget i Filipstad. Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag är här. Men jag minns den första gången. Då var det Christina Lindbergs orkester som stod på scenen. Jag antar att det var någon gång 1993 1004 någon gång då i alla fall. Sedan dess har många band passerat revy som Mats Bergmans, Fernandoz, Bengt Hennings, Keith Elwins, Mona Gs, Claes Lövgrens, Martinez och Gamblers för att bara nämna några av banden som spelat här. Från början hade man en scenvagn men numera har man en fin permanent scen som kallas för ”Barillascenen”.

6junifilip15-29

6junifilip15-47

6junifilip15-48

En fröjd är det att se hur Erica och killarna bjuder så enormt mycket på sig själva. Kylan gjorde sig påmind och det var inte den behagliga sommarvärmen som man hoppats på att det skulle vara. Tiden springer i väg och det så dags för Ronny att presentera kvällens sista dans. När dom sista tonerna ebbat ut så börjar dom packa på en gång. Med tanke på väderleken så förstår jag att dom vill får ner grejerna och komma in till värmen i bussen. Vi snackade lite med bandet innan vi styrde kosan hemåt.

Här följer fler bilder från dagens firande:

6junifilip15-06

6junifilip15-20

6junifilip15-24

6junifilip15-25

6junifilip15-21
6junifilip15-07

6junifilip15-08

6junifilip15-18

6junifilip15-19

6junifilip15-22

6junifilip15-23

6junifilip15-30

6junifilip15-39

6junifilip15-40

6junifilip15-41

6junifilip15-42

6junifilip15-43

6junifilip15-44

Varm och härlig onsdagsdans med Gideons

16 Jun

gideonsdfs1501

gideonsdfs1502

Vädret visade sig från sin absolut bästa sida denna onsdag. Och varför det undrar ni? Dum fråga skulle jag vilja säga. Manne skulle ju arrangera onsdagsdans i Degerforsparken. Han har ju alltid kontakt med vädergudarna som förser honom och oss dansare med bra väder. Dagens orkester som spelade var mina vänner i Gideons orkester med Eskilstuna som utgångsort. Mycket trevliga och sympatiska grabbar som spelar exakt den dansmusiken som publiken här i Degerforsparken gillar.

gideonsdfs1527

gideonsdfs1526

gideonsdfs1525

Denna kväll var det ett minst lika stort evenemang på ett annat ställe. Förutom att Gideons var i stan så skulle Degerfors IF ha hemmamatch på Stora Valla. Denna ort kretsar kring tre saker, fotboll nämligen dans och järnverket. Vi landade i parken i god tid innan dom skulle börja spela. På en bänk i parken fann vi Hans Östlund mer känd som osten. Han trivdes gott i det vackra vädret. Han hälsade glatt på oss alla och en liten stund senare dök de andra grabbarna upp. Stunden senare kom de tillbaka uppklädda och redo kicka i gång denna danskväll.

gideonsdfs1512

gideonsdfs1511

gideonsdfs1510

Broder fick äran att bestämma vad bandet skulle inleda med. Det blev Peter Grundströms fina ”I mitt innersta hjärta”. Conny bakom trummorna kollade alla var redo och räknade sedan in till första dansen. Golvet fylldes direkt och många glada leenden dansade förbi scenen. Peter hälsade alla välkomna till denna förtjusande dansafton. Robban fick äran att fortsätta dansen med ”Forever and ever” på sin förgyllda lergök som även kallas för saxofon. Tänk om man kunde spela sax lika bra som honom, eller spela över huvud taget.

gideonsdfs1507

gideonsdfs1506

gideonsdfs1505

Kvällen gick rasande fort. Nästan lite för fort. Innan jag visste ordet av var vi framme vid kaffevalsen. Lite vals och sedan gå och dricka kaffe förklarade Peter för publiken. I pausen passade vi även på att ta lite nya gruppbilder på dom till hemsidan. Sen gick vi till bilen för att dricka kaffe och äta en smörgås. Det är så himla mysigt att sitta i denna fina folkpark och ta sig en fika. Det märks att dom verkligen vårdar och tar hand om denna park för att den skall leva. Förutom onsdagsdansen har Strömtorps IK bingo på söndagarna och några gånger på sommaren arrangerar man barnprogram.

gideonsdfs1518

gideonsdfs1517

gideonsdfs1516

I morgon signerad Peter Grundström sjöng trummisen Conny Eriksson och efter den ”That summer long ago”. Jag kom att tänka på vad mysigt vi har det här i denna fina park. Vi har fin dansmusik levererad av Gideons, fin danspublik, och som grädde på moset Manfred med personal. Kan det bli så mycket bättre? Nej jag tror inte det. Det är sådana här kvällar man önskar aldrig ska ta slut. Innan sista dansen var det dags för Robert att visa vad han går för. Med sin sax blåste han ett väldigt fint svängigt saxmedley. Jösses vad många låtar man tryckt in i det här medleyt. Bra jobbat Robban! ”Jag för evigt är din” och ”Till there was you” fick avsluta denna danskväll.. Att döma av applåderna efteråt så verkade publiken nöjda ned kvällen. Efter lite snack och fotografering så tackade vi för oss och rullade hemåt.

Här kommer fler bilder från kvällen.
gideonsdfs1524

gideonsdfs1523

gideonsdfs1522

gideonsdfs1521

gideonsdfs1520

gideonsdfs1519

gideonsdfs1515

gideonsdfs1514

gideonsdfs1513

gideonsdfs1509

gideonsdfs1508

gideonsdfs1504

gideonsdfs1503

Sten & Stanley rockade loss på Karlskogafesten

16 Jun

kgafesten01

Karlskogafesten är en familjefest som är gratis för alla besökare. Denna folkfest sammanfaller med Karlskoga Motorsportvecka som i år pågår 10-14 juni. Festen sker på tre arenor, Alfred Nobels torg, den vackra Ekmansdalen samt i ”nya” Katrinedalsparken. Arrangör för Karlskogafesten är Karlskoga Promotion, på uppdrag av Karlskoga kommun.

När vi ändå var till Karlskoga för lite andra ärenden i torsdags så passade vi på att besöka denna folkfest som jag besökt två gånger tidigare. Årets stora dragplåster var Samir & Viktor kända från melodifestivalen. För er som inte vet kan jag berätta att det är en svensk musikduo som bildades 2014. Gruppen består av Samir Badran, 24 år (har deltagit i Paradise Hotel) och modebloggaren Viktor Frisk, 20 år. Deras stora hit är ”Groupie”.

kgafesten03

kgafesten02

Hör och häpna så stannade jag inte var och såg dessa killar uppträda. Utan i stället siktade jag in på mig på ett par riktiga veteraner i form av Sten & Stanley. Detta band bildades i Karlskoga 1962. De har varit med på Karlskogafesten fler gånger tidigare. Bandet har haft massor av hits genom åren. Utan att överdriva är den mest kända ändå ”Jag vill vara din, Margareta”. Denna bjöd dom så klart på.

En sak som var positiv är att man hade hela bandet med sig och inte enbart Sten, Ebbe och Alexander. Man var förstärkta med Johann Helander på gitarr och en trummis jag dessvärre inte mins namn på. Men han var bra i alla fall.
Har man som Sten & Stanley en sådan enorm låtskatt att ösa ur kan det kanske vara svårt att välja låtar till ett framträdande. Grabbarna hade denna afton mixat egna låtar med andras låtar. Det blev en hel del medleyn med gamla godingar.

kgafesten05

kgafesten04

kgafesten06

Blanda annat ett med en salig blandning av alla de svensktoppslåtar man haft genom året. Dom har ju ett svårslaget rekord. Dom är det band som haft flest låtar på listan, nämligen 61 stycken. Sven Ingvars har 54 och Vikingarna 44. Det var inte enbart Sten som sjöng utan även Alexander Nilsson bjöd på några låtar. Det låter rätt stabilt om bandet och man vet vad man får när man ser dom live tycker jag. Det höll en jämn nivå. Det som var bäst var nog Johanns gitarrspel. Mycket bra jobbat måste jag säga.

kgafesten09

kgafesten08

kgafesten07

Efter konserten drog vi oss hemåt via ICA Maxi där vi handel med oss lite mat hem. Träffade där en gammal kurskamrat som jag inte sett på länge. Utanför affären större jag på en annan vän från en sida som heter dansbandsdax som jag var med och skötte om för några år sedan. Alltid lika trevligt att språkas vid.

Här följer lite fler bilder från festen.

kgafesten15

kgafesten14

kgafesten13

kgafesten12

kgafesten11

kgafesten10

kgafesten20

kgafesten19

kgafesten18

kgafesten17

kgafesten16

Felix börjar i Dreams

15 Jun

elisaskupol150406

Dreams presenterar på sin facebooksida Felix Rajamäki som sin nya basist. Ni känner känner säkert igenom honom från Elisa’s där han tidigare spelat. Vidare skriver Dreams att dom är otroligt stolta och glada över att han kliver ombord med sin stora musikalitet och fantastiska personlighet. Dreams första spelning med Felix blir på Cinderella den 21/6

Brändan dansar och ler igen

13 Jun

brandan15

Folkets Park Brändan i Malmö är en klassisk och mycket anrik folkpark. Brändans populära dansbandskvällar kommer tillbaka och i år också och är sex till antalet. Och självklart är de gratis entré. Ta gärna med picknickkorgen och bjud upp till trevliga tisdagskvällar. Danserna pågår mellan 18.00 – 22.00 Till danserna har man valt att boka in några av Sveriges största och populära mogendansorkestrar.

Man släpper även in dansföreningar, som ska hålla kurser och dansaftnar i den gamla dansrotundan. Om ni undrar varför det heter Brändan beror det på att den har brunnit ner en gång. Den byggdes upp igen, men efter en tid slutade det dansas på Brändan. Dock har man bevarat en hel del saker. ”Klottret” från besökande band finns fortfarande i ett bakre rum.

brandan15-band

2015-06-16 Callinaz
2015-06-30 Ninnas
2015-07-14 Stensons
2015-07-28 Dolbyz
2015-08-11 Thoréns
2015-08-25 Deléns

Bjuder er på sex

13 Jun

Som titeln förmedlar så bjuder jag er här på sex stycken bilder med Drifters. Befinner mig just nu med brorsan och en massa annat folk på Upperudslogen där Drifters svarar för dansmusiken. En makalös härlig stämning och trevlig musik som alltid. Ett längre reportage kommer så klart framöver i bloggen.

driftersupperud15ionsta06

driftersupperud15ionsta01

driftersupperud15ionsta02

driftersupperud15ionsta03

driftersupperud15ionsta04

driftersupperud15ionsta05

På väg till jobbet.

12 Jun

busspavag

På väg till jobbet denna soliga fredag. Underbart väder. Passar ju perfekt då det är skolavslutningar här i stan idag.
Önskar er en riktigt trevlig fredag med allt vad det innebär.

Dreams på gång med sitt andra album

11 Jun

dreamscd15

När Dreams vann Sveriges Radios Specialpris vid Guldklavengalan 2013, var det bevis på att bandet tagit klivet till att bli ett av Sveriges absolut hetaste, moderna dansband. Ett band som vågar ta egna vägar och följer sitt hjärta när det gäller låtval och produktion har visat sig bli väldigt populärt på dansbanorna runt om i Sverige.
Det var ett tag sedan förra skivan kom, ganska exakt tre år. Bandet har inte velat skynda ut en uppföljare till ”Drömmar” utan har tillsammans med producenten Henrik Sethsson omsorgsfullt valt ut låtar och det sound som passar dem. Resultatet är fantastiskt. Fräscht, modernt och med ett helt eget sound i en bransch där det är väldigt lätt att låta som många andra. Inte konstigt att de fick Sveriges Radio- pris 2013. Något de väl förvaltar på nya albumet!

Grabbarna i Dreams har skickar med en hälsning som ni kan läsa här nedan.
Vi är framme vid nästa kapitel på vår resa och mycket har hänt sen sist. Glada och lyckliga kan vi stolt säga att vi äntligen hittat hem! Men det har inte alltid varit en raksträcka. Vi har lärt oss att ta vara på motgångarna, det är de som gör oss starkare. Så genom slingriga skogsvägar, höga berg och djupa dalar, i med- och motvind har vi nu kommit upp för krönet och kan trycka gasen i bott.Vi har vinden i håret och drömmen är starkare än någonsin! Allt medan ni, våra kära dansare, har följt oss och stöttat oss genom allt. Tack! Vi har funnit varandra på vägen och vi har funnit vårt sound som Sveriges modernaste liveband. Varsågoda, det här är vi, det här är Dreams.

Källa: Ginza.se / Dreams

Perikles med ny platta

11 Jun

periklescd15

Sommaren är här och med den en ny platta med Perikles. Grabbarna har jobbat hårt under vintern och våren för att i ordningställa detta album som innehåller. Den 26 juni släpper bandet sin nya CD ”Heta Pojkars Flickor”. Skivan man redan nu förhandsboka via Ginza.se och

Glöm inte att ni kan lyssna på nya singellåtarna ”Vi Drar Till Köpenhamn” och ”Heta Pojkars Flickor”. Låtarna finns så klart med på kommande plattan. Plattan släpps genom skivbolaget Atenzia Records.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Heta pojkars flickor
2. Vi drar till Köpenhamn
3. Jag kan inte andas utan dej
4. Faller igen
5. Låt det regna på mig
6. Vilket som
7. Utan dina andetag
8. Medan regnet faller ner
9. Bara en annan natt
10. Oki Doki
11. Tusen bitar
12. Var är händerna, Rockmedley:
We’re Not Gonna Take It
Thunderstruck
TNT
Highway To Hell
Mercury Blues

perikles_pojkarscd

Taggar inför kvällens dans

10 Jun

jag150610

I dag är en solig och fin dag. Jobb jobb och jobb. Men nu är jag på väg hem. Nu får man tagga upp inför kvällens dans med Gideons i Degerforsparken. Ska bli såååå kul att träffa grabbarna igen.

Kylslagen men trevlig premiär på Upperudslogen

10 Jun

mahlgrenmolk1519

Så var det då dags för säsongspremiären på Upperudslogens och dess lördagsdanser. Som vi har väntat på detta jag och min bror. Vi hade under veckan kollat väderutsikterna och såg att det tyvärr inte skulle bli det bästa vädret. Men vad gör det? Lite blåst och någon regndroppe har så klart inte stoppat oss tidigare från att fara på dans Nu var det ju inte så mycket nederbörd men temperaturen var inte på vår sida. Men vi hade humöret uppe ändå när vi styrde den blå faran på dom fina vägarna uppåt Molkom.

mahlgrenmolk1501

mahlgrenmolk1502

Kvällens orkester som skulle inviga lördagsdanserna var inga mindre än 25-års jubilerade Micke Ahlgrens. Detta fenomenala genommusikaliska band består av Micke Ahlgren som sjunger lite och spelar bas. Sen har vi Kent Ekman som håller takten och sköter en del av slången. Jörgen Ohlsson har kollen på de svarta och vita tangenterna på sin keyboard. Han sjunger även en del och spelar även dragspel. Sist men absolut inte minst så har vi Petter Sand. Han trakterar saxfonm, flöjt och gitarr. Sen tar han sig även ton både genom kör och solosång.

mahlgrenmolk1503

mahlgrenmolk1504

En kvart innan avspark rullade vi in på parkeringen vid Upperudslogen. Det var en del andra billar som hade samma idé som vi. Vad roligt detta skulle bli! Kanske var det några som sett de affischer som jag satt upp. Det var nämligen så att jag hade beställt lite affischer av bandet innan som jag satte upp i vår fina stad. Kristinehamn. Tack till Ostbjörn som lät mig sätta in affisch i deras affischtavla utanför sin butik. Något som mer är roligt är att jag och min broder skapat en ”Fan-sida” på Facebook till Upperudslogen. Där vi lagt in en massa fina bilder runt omkring logen samt från danskvällar. Allt för att hjälpa till och göra reklam för denna fina loge och förhoppningsvis locka fler dansare dit

mahlgrenmolk1520

mahlgrenmolk1506

Vi snackade lite med Patrik som är ordningsvakt här på logen och även i Forshaga, alltid lika trevlig och sympatisk. Han är föresten ”gamla” dansbandsmusiker då han lirade i bandet Dansers. Sedan kom grabbarna i Ahlgrens och hälsade glatt på oss.
Vart har ni gömt solen skojade Kent innan vi betalade entré och gick in. Det mesta var sig likt, förutom att någon stulit solen och värmen. Men vädrets makter är ju någon man inte kan rå för. Det får liksom bli som det bli.

mahlgrenmolk1507

mahlgrenmolk1508

”Nyanser” och ”Vinden har vänt” fick inleda denna danskväll med dom härliga gossarna i Micke Ahlgrens. Redan från start är publiken med på noterna och applåderar så jag tror att det hörs ända ner till Karlstad. Det märks på leendena hos publiken att dom gillar det här. Och det gör även jag och broder. Ahlgrens musik går rätt in i hjärtat. För några år sedan så profilerade man sig ännu mera mot det mognare hållet. Ett val som man märker gått rakt in i hjärtat på dansfolket och arrangörerna. Mycket folk vart dom än drar fram. Jag tror dom vinner mycket på låtvalet och variationen mellan sångare. Alla i bandet sjunger ju faktiskt. Det är inte många band som har det så. Sen har man en unik sammanhållning i bandet. Petter Sand har varit med i 23 år. Kent Ekman i 22 år Jörgen är den färskaste medlemmen och har ”bara” varit med i 14 år. Så det är minst sagt ett sammansvetsat gäng.

mahlgrenmolk1509

mahlgrenmolk1510

I pausen blev vi inbjudan att fika tillsammans med grabbarna i Ahlgrens. Det var husmor tillika artistbokaren Annette som tyckte vi gott kunde fika med bandet. Och ett sådant erbjudande tackar man ju inte nej till. Hon hade gjort otroligt smarriga smörgåsar och bjöd på tillsammans med en liten chokladmuffins som jag dock stod över på grund av allergi. Det är väldigt generöst av Anette och göra så här. Speciellt mot alla banden som kommer in och spelar. Dom är inte vana att få lagad mat på spelstället. Kaffe och en macka är mest vanligt, men inte här i Upperud i alla fall. Här är det hemlagad varm mat som gäller.

mahlgrenmolk1511

mahlgrenmolk1512

Efter pausen var dansen så i gång igen. Full fart på golvet var det. Det kan jag förstå med tanke på utetemperaturen. Ute var det kyligt men inne i logen var det varmt och hjärtligt med Ahlgrens fina musik. Alla dansband som kuskar land och rike runt skall verkligen ha en eloge för det dom gör. Speciellt när det gäller att spela i parker och logar. Instrumenten är ju som bekant inte helt optimala för detta klimat vilket gör att dom lever sitt eget liv. Det blir en speciell stämning kan man säga. Ni som är musiker och läser detta förstår nog humorn.

mahlgrenmolk1513

mahlgrenmolk1514

Så var det till slut dags för grabbarna att spela sista dansen. De bjöd på en låt som heter ”Så stark som kärleken”. Som avslutning fick Petter Sand blåsa instrumentalt Abbas ”Thank you for the music”. En kylslagen men väldig premiärkväll gick mot slutet. Petter tog sin sax i munnen och blåste så vackert och fint. Efteråt fick hela Micke Ahlgrens en stor kraftig applåd från publiken. Oj, oj vad underbara ni är tack snälla ni sade Micke. Vilken säsongspremiär det blev med Ahlgrens danskapell. Brorsan och jag stannade kvar efteråt och snackade med grabbarna medan de packade ihop.

Sakta rullade vi hemåt i natten med Micke Ahlgrens rykande färska platta i bilstereon. TACK för att ni gav oss två bröder en sådan fin kväll, tack till arrangörerna med. Och ni gott folk åk ut och dansa sitt inte hemma och dega.

mahlgrenmolk1505

mahlgrenmolk1515

mahlgrenmolk1516

mahlgrenmolk1517

mahlgrenmolk1518

Framed Tennesse tur & retur

9 Jun

framedcd15

Framed har släppt ett helt nytt album. ”Tennesse tur & retur” är titeln på plattan som innehåller tolv spår. Bandet fick inspiration till plattan under sin resa till Memphis och Nashville, som hela bandet gjorde sommaren 2014. Mansamlade idéer ”over there”. Grabbarna bär med sig många oförglömliga minnen därifrån. Under vintern 2015 stängde killarna i Framed in sig i ett par veckor i studion för att se vad det kunde leda till. Som vanligt är det grabbarna själva som spelar på albumet med ett litet undantag. Conny Olsson från Jontez medverkar på några utvalda låtar med sin härliga steelguitar. Albumet är inspelat, producerat, mixat och mastrat i Frameds egen studio.

Thor Görans fyller 40

9 Jun

thorgorans40

Folkkära och populära Thor Görans & Agneta Olsson är ett av Sveriges största dansband. Nu är bandet åter tillbaka på platta. Summerar här 40 framgångsrika dansbandsår på nytt jubileumsalbum. Samtliga av låtarna är hämtade från låtskrivarfenomenet Peter Grundströms fantastiska och unika låtskatt. Skandinaviens dansbands- och svensktoppskung inom genren, presenterar hela 40 av Thor Görans bästa låtar på denna samling. Samtliga signerade Grundström från tiden 1975-2015.

Helt nyskrivna låtar blandas med gamla Thor Görans-hits och filmlåtar. Albumet innehåller också ett antal inspelade, men ej tidigare utgivna låtar, samt några nyinspelningar:

För 20 år sedan började samarbetet med populära sångerskan Agneta Olsson. Hon blev bandets ordinarie sångerska 2004, på publikens begäran. Nu fortsätter Thor Görans upprepa succe´n, med att låta Agneta tolka, några av bandets gamla låtar. Här fullständigt lyser hon i nyinspelade versioner av klassikerna ”Störst av allt är ändå kärleken”, ”Ge mig, ge mig” och käcka ”Blixt och dunder”

– ”Nu har vi hållit på så länge, så nu gör vi covers på oss själva. Publiken sjunger med och kan våra låtar. Det känns fantastiskt kul”, skrattar Peter Grundström.

En absolut fullmatad jubileumsskiva, med det bästa av Thor Görans under 40 år. Ett exklusivt tillfälle för alla fans, samlare och dansbandsälskare. Skivan kan förhandsbeställas via Ginza Musik och släpps 24 juni.

Källa: Ginza.se

Casanovas 25-års jubilerar med nytt album

9 Jun

casanovascd15

I år firar Casanovas 25 år som band och det firar de fyra grabbarna i bandet med att släppa en samlingsplatta med galet mycket hits.
För det har de verkligen haft. Har det inte varit radiohits så har det varit och är ritktigt stora hits på dansgolvet. Casanovas är idag ett av Sveriges absolut populäraste dansband och drar mest publik av alla på många ställen i Sverige. Deras publik ökar från år till år och det är inte så konstigt då bandet bjuder på en riktigt stark mix av bugg – och långsamma låtar. Allt spelat av ett otroligt sammansvetsat band med den både grammis- och guldklavebelönade Henrik Sethsson på sång.
På samlingen har bandet plockat ut favoriter från hela karriären och dessutom så har de spelat in fyra nya låtar varav två är klassiker som fått sej en ny fräsch kostym – Jennifer och I varje del av mitt hjärta.

Källa: Ginza.se

Olle Jönsson sjunger duett med Mikael Wiehe

7 Jun

fbwozz4b

Olle Jönsson har gjort många duetter genom åren. Med bland andra Christina Lindberg, Hasse Karlsson i Flamingo, Monia Sjöström, Thorleif Torstensson, Jerry Williams, Mikael Rickfors,. Jessica Andersson ja listan kan göras hur lång som helst. Till denna unika lista kan man ju även lägga sångaren Mikael Wiehe. en det behövdes ingen speciell övertalning för att få Wiehe att ställa upp och sjunga med Jönsson, säger Jakob Ekendahl på skivbolaget Warner till Kvällsposten. Låten heter ”Leva tills jag dör”. Den har funnits med på Wiehes repertoar sedan i vintras. Men låten har aldrig tidigare spelats in på platta innan. Nu har man släppt en singel med låten och den kommer även att hamna på Lasse Stefanz kommande cd.

Källa: Lasse Stefanz / Kvällsposten