Nu rullar bloggen igen

28 jun

Nu är bloggen tillbaka som snart kommer att byta namn då mer innehåll kommer tillkomma.


Publicerad: 2015-06-28 16:03:18

Summer Rock’n’roll i Forshagaparken

25 jun

fhagaprark15erika

Flat Foot arrangerar tillsammans med Forshaga Folkets Park en riktig folkparkskväll i samband med Forshaga American Car Clubs bilutställning!

PÅ Scenen uppträder:
Flat Foot – Bandet som levererat stenhård rock’n’roll sedan 2007 runt hela Sverige, halva Europa och i Kina! I och med 5:e skivan In Your Face (2014) lanserades Kaktus-Rocken som fick radiostationerna att jubla! Hitlåtar som Johnny Mac och Living By The Gun fick hög rotation på radiokanaler runt om i landet men även i Europa och USA. Sommaren 2015 åker Flat Foot till Kina igen på festivalturné och i Augusti får äntligen Värmland en dos av denna surfrock med smak av både Tarrantino och Ennio Morricone!

Erika Jonsson fick sitt genombrott med sin superhit ”Sången om Värmland” som gick varm på radio under 2014! NU får vi se henne på ”hemmaplan” med sitt band Erika Jonsson & The Bracelets

Big Beat Express från Örebro med medlemmar från bl.a. gamla Jailhouse Cats.

8:e augusti 2015 i Forshaga Folkets Park!
Entré 200 kr. Kom i tid för detta vill du inte missa!


Publicerad: 2015-06-25 20:55:16

Världspremiär med Horizont

23 jun

horizont

Den 27 juni är det ”världspremiär” för ett ett helt nytt dansband som bloggen tidigare skrivit om. Det är bandet Horizont med Christian Haraldsson i spetsen. Premiären sker på ”hemmaplan”, närmare bestämt Skruvstaparken utanför Grums. Christian och grabbarna är riktigt taggade inför denna spelning. Just nu finsplirar man tonerna i replokalen för att allt skall bli så bra som möjligt till premiären. Bandet består av Christian Haraldsson Sång, Emil Andersson Gitarr & Sång, Thomas Vainio Keyboard & Sång, Emil Larsson Trummor & Sång och Emil Holmberg Bas & Sång.


Publicerad: 2015-06-23 12:49:17

Trevlig skivmässa i Hova

20 jun

skivmasa-hova1501

tänkvad tiden rinner i väg. Tänkl att det redan är en vecka sedan som det var skivmässa i Hova. Den årliga traditionella höjdpunkten för Sveriges skiventusiaster. Mässan arrangeras av Musikföreningen Rockfickan. Skivmässan i Hova ägde i år rum lördagen 13 och söndagen den 14 juni. Mässan arrangerades som vanligt i Regnbågsskolans lokaler.

Det jag upptäckte i år var en hel del nya försäljare. Publikmössigt sägs det att det var lite mindre folk än brukligt. Trist för säljarna. Lite bätte för oss som är där så vi slipper trängas. Men visst är det roligt med mycket folk så att det blir lite kommers.

För mig blev det en del fynd av både cd och vinyl.

skivmasa-hova1504

skivmasa-hova1503

skivmasa-hova1506

skivmasa-hova1505

skivmasa-hova1508

skivmasa-hova1510

skivmasa-hova1509

skivmasa-hova1507

skivmasa-hova1502


Publicerad: 2015-06-20 13:45:17

Claes Lövgrens med nystripad buss

20 jun

clnyabussen

Claes Lövgrens har fär en tid sedan en helt ny orkesterbuss. Nu har man stripat upp den och gjort den helt klar. Visst blev den fin? Jag gillar dom mjuka linjerna, 3d-effekten på loggan samt den där lilla runa fönstret. Stiligt som tusen. Kör vackert i sommar.


Publicerad:

Trevlig midsommar

19 jun

Medd dessa två bilder önskar jag er en riktigt trevlig midsommmar.

midsommar15

midsommarhumor


Publicerad:

Tabue och Picassokväll vid café Pärlan

19 jun

taubeafton15

I måndags var jag vid Cafe Pärlan eller Kyrkans sommarhem i Kristinehamn som ligger ett stenkast innan Piassoudden. Här kan man ta en fika, äta Kling glass och lättare luncher. Pärlan ägs av Svenska Kyrkan i Kristinehamn medans cafédelen drivs av Bageri Höghuset. Var annan måndag har man underhållning på cafét under namnet ”Pärlor i sommarkvällen”

Just denna måndag var det andakt prästen Ingemar Elf. Temat för kvällen var Taube och Picasso. För musiken svarade Dragspelsklubben. Det blev en mycket trevlig afton där vi som besökare fick veta mera om Evert Taube och Picasso. Det blev även en hel del allsång till några av Everts mest populära sånger.

taubeafton1501

taubeafton1502

taubeafton1503

Jag personligen gillar många av Everts låtar och kan sjunga med i flera av dom. Många av dom andas ju sommar så att det står härliga till. Mina absoluta favoriter är ”Calle Schewens” vals och ”Rosa på Bal”.

Vi fick veta mera om hans uppväxt på Stora Badhusgatan i Göteborg. föddes, som fjärde barnet i en skara som blev tretton syskon, var familjen bosatt på ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Fadern var sjökapten och fyrmästare på Vinga fyr. Taube har beskrivit sin barndom som mycket lycklig, präglad av fiske, sjöfart och historier om främmande länder och livet till sjöss som prästen Ingemar Elf berättade om

taubeafton1504

taubeafton1505

taubeafton1506

Vi som var där fick även historik om Pablo Picaso och konstnären Bengt Olsson. Varför blandar man in detta kanske ni undrar? Jo det är så att i sommar är det 50 år sedan Picassostatyn Jacqueline invigdes i Kristinehamn. Detta unika konstverk som Picasso skapade tillsammans med den norske konstnären Carl Nesjar, som också varit med och tillverkat Jacqueline. Det är tack vare Olsson som staty står här ute i vår vackra Skärgård

Det var riktigt intressant att höra om Picasso, och att Taube och Picasso hade en del gemensamma nämnare.

taubeafton1507

taubeafton1508

taubeafton1509

Det blev mycket sång och musik. Prästen Ingemar sjöng en hel del. I några låtar hade han hjälp av fd lärarinnan Kerstin Falén från Ölme. Jerker Oscarsson från dragspelsklubben bjöd även han på lite solosång. Vi hade tur med vädret i alla fall. Det kom lite vind från sjön men mestadels av kvällen var det sol. Det hela artade sig till en riktig trevlig afton.

Kvällen avslutades med Gunnar Lindström som på sitt flygelhorn bjöd på en fin psalm som heter ”o hur saligt det är att få vara”. Det blev en riktigt fin avslutning på denna trevliga musikaliska kväll.

Här följer några fler bilder från kvällen.

taubeafton1510

taubeafton1511

taubeafton1512

taubeafton1513

taubeafton1514

taubeafton1515

taubeafton1516

taubeafton1517

taubeafton1518

taubeafton1519

taubeafton1520


Publicerad:

Fernandoz spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats.

19 jun
Fernandoz
Fernandoz

För fjärde året i rad ställer Fernandoz upp och spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats i Gunnarskog. Detta sker innan den ”vanliga” Midsommardansen. Dansen anordnas för alla våra handikappade i samarbete med FUB (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna). Dansen har de senaste åren varit väldigt populär och uppskattad. Arrangörerna tillsammans med FUB hoppas även i år att det blir många som vill komma och dansa till Fernandoz på eftermiddagen mellan 17.00 – 20.00 Gunnarskogs IK vill passa på och tacka Fernandoz att dom ställer upp för våra ungdomar och vuxna och gör detta varje år.


Publicerad:

Bob Stevens hyllar Skåne igen

19 jun

bobbbarnacd15

Förra plattan ”Mitt Skåne” som släpptes 2014 blev en succé. Nu följer man upp med nya plattan ”Skåne är ett härligt land”. Här ryms flera låtar med skåneanknytning. Plattan kommer släppas på etiketten Atenzia Records.

Följandet låtar finns med på plattan:
1. Vårt Skåneland
2. Om himlen och Österlen
3. Öresundstwist
4. Sicket elände
5. Tre tänder
6. Shim shimmy
7. På väg till Köpenhamn
8. Lite grann från ovan
9. Skåne är ett härligt land
10. Drängavisan
11. Guld och gröna skogar
12. Österlenvisan
13. Isabella
14. Skånsk språkvisa


Publicerad: