Dans i Persbergsparken

10 aug

persbergsparken

Nu på fredag är det dags för Persbergsparken att arrangera sin enda danskväll för året. På scenen står Kåre Erikssons orkester från Degerfors och bjuder på mogengodis. Dansen startar kl 18.00

hhembkare0501


Publicerad: 2015-08-10 23:51:40

Ina & Gänget från Kristinehamn cd-aktuella

10 aug

inaganget

Bandet Ina & Gänget från Kristinehamn är aktuella på skiva. Bandet har spelat in en platta med danslåtar från förr. Bandet vill låta på skiva så så som dom gör live. Därför har man spelat in plattan ”Smakbitar” helt live i studion utan någon hjälp av bakgrunder. Bland låtarna på platan märks ”Crazy”, ”Be my guest”, ”Rytm of tje rain” och ”Apple blossom time”.

Bandet består av: Ina Sundin Fredlund, sång, Ralph Gullenborn, klaviatur och sång, Per-Olof Lindström trumpet, tenorsaxofon
och dragspel, Anders Pettersson, alt-och tenorsaxofon, Bengt Asplund, gitarr, Thomas Wilhelmson, bas och Åke Lindblad, trummor och sång.

Personligen tycker jag det borde finnas fler dansband som tar hand och förvaltar dessa härliga danslåtar från 40-50 och 60-talet.


Publicerad:

Line & Grabbarnas platta

10 aug

linegrabbarna15

Cd aktuella Line & Grabbarna har över 800 följare på facebook. Cd-aktuell är dom också. Är du nyfiken på Line & Gabbarnas platta kan du skaffa den mycket enkelt. Bara att skicka ett mail till info@lineograbbarna.se eller kontakta dem via facebook så löser sig resten. Svårare än så är det inte. På följande adress http://www.podsnack.com/LINEOGRABBARNA/a1j0zslf kan du höra smakprov på plattan som mottagits väl av dansarrangörer, kritiker och danspublik. Bandet har en spännande höst framför sig. Bandets nästa spelning sker i Fårabäck Kristianstad.


Publicerad:

På plats i natursköna Bäckelinaparken

10 aug

Bäckelinaparken är en park som drivs av Örlingens fritidsförening. Den ligger i den lilla byn Örlingen som ligger någon mil väster om Hällefors kommun i nordvästra delen av Örebro län i Västmanland. 2014 firade man att man haft parken i sin ägo i 40 år.

Willy Karlsson är en a v eldsjälarna i parken och berättar i en artikel till Nerikes Allehanda att
I fjol rustades kaffestugan upp och fick bland annat nytt tak. Varje år har man en sommarfest som lockar många besökare till parken.

backelinap04

backelinap01

backelinap02

backelinap03

backelinap05

backelinap06

backelinap07

backelinap08

backelinap09

backelinap10

backelinap11


Publicerad:

Älvsjöhyttans Folkets Park

10 aug

Älvsjöhyttan är en liten by som ligger norr om Filipstad. Trots a6t man vara är 17 invånare finns här både Folkets Hus och en liten folkpark. Just denna park som jag gärna velat besöka. Nu i sommar då broder och jag var på en dagstur passade vi på att sväng av och leta rätt på parken. Den drivs av Älvsjöhyttans Folkets hus förening. Nedan finns bilder från parken.

alvajohyttans10

alvajohyttans01

alvajohyttans02

alvajohyttans03

alvajohyttans04

alvajohyttans05

alvajohyttans06

alvajohyttans07

alvajohyttans08

alvajohyttans09

alvajohyttans11


Publicerad: