Jocke i Kindergs sjukskriven

29 Sep


Foto/Copyright: Markus Redman

Jocke Eklundsom är Kindbergs frontare och sångare har fått problem med sina stämband. Därf sångare i Kindbergs är sjukskriven tills vidare på grund av problem med stämbanden. Anders Wigelius vikarierar.

Så här skriver Kindbergs om det hela
Som en del av er vet har ju vår sångare Jocke haft problem med sin sångröst/stämband den senaste tiden. Efter besök hos sångpedagog och flera specialistläkare har vi på läkarnas bestämda inrådan tagit det enda möjliga beslutet och det är att Jocke ska vara hemma och vila sina stämband under en tid framöver. Allt för att kunna komma tillbaka friskare och starkare i rösten än någonsin. Under tiden kommer vår musikerkompis och duktige sångare Anders Wigelius att vikariera bakom sångmicken. Från och med nästa vecka kan ni komma o lyssna på Anders. Vi i Kindbergs önskar Jocke snabb bättring och att han snart är tillbaka hos oss igen.

Här kan ni höra Anders sjunga.

Grattis Donnez 15 år

29 Sep

donnez15

Donnez firar i år 15 år som dansband. Kikar på en spelplan från 2003 som innehåller 4-5 jobb per månad varav merparten är på privata kalas bröllop m,m Det har onekligen hänt en del sen dess. Nu sitter man på c:a 170-180 jobb per år.
Jubileumsfesten kommer bandet att hålla fredagen den 11 december på Folkets park i Perstorp. Föranmälan krävs Klicka på länken och få mer info.

Fredagsdanser som vanligt på Hallunda Folkets Hus

28 Sep

hallunda15
Foto/Copyright: Jannez

För er som tror att Hallunda Folkets Hus kommer lägga ner fredagsdanserna så finns det ingen anledning till panik. Hallunda Folkets Hus fredagsdanser är INTE inställda om du nu tror det.

Anledningen är att är bara en privatperson som dubblettregistrerade FB-evenemang för just fredagsdanserna. Dessa dubletter har nu tagits bort. Tyvärr tycker Facebook då att evenemanget ställs in och visar då rubriken ”…ställer in evenemanget”.
Hallunda är värd för sina danser och de ses, som FB-evenemang, när man gått med i ruppen Hallundas Dansvänner.

Fredagsdansen 2015
2015-10-02 Excess
2015-10-09 Highlights
2015-10-16 Per-Håkans
2015-10-23 Perikles
2015-10-30 Expanders
2015-11-06 Sannex
2015-11-07 Voyage
2015-11-13 Blender
2015-11-20 Umbrella
2015-11-27 Jannez
2015-12-04 Casanovas
2015-12-11 Finix

Since 1999

28 Sep

since1999

Som ni ser så har jag ändrat lite på headern. Det är ju på mode att berätta när man drog i gång det hela så därför designade jag en egen badge till det. Kan andra portaler skryta med att dom 2011 varit verksamma i 17 år kan jag 2015 ”skylta” med att jag hållt i gång hemsidan i 16 år. Inte illa. Det trodde jag inte när jag skapade den 1999. Fast jag nöjer mig med att publicera startåret. Blir lite pilligt att ändra varje år :) He he Skämt å sido vill jag åter igen ta tillfället i akt och tacka alla som sporrar mig i arbetet med webbplatsen. För det är just vad det är i ordets rätta bemärkelse. En webbplats!

Inlägg nummer 3000 på hemsidan

28 Sep

3000

Jag satt och funderade lite på vad inlägg nummer 3000 skulle handla om. Poltik eller något annat är helt uteslutet. Den varan får man på facebook så det räcker och blir över. Nja jag tror inte det skall handla om något speciellt. Jag bara stannar upp för ett ögonblick och kan konstatera att det hittills har varit enormt trevliga år med sidan markuz.se
Förhoppningsvis blir det flera roliga kommande år.

STORT TACK till alla dansare, dansband, arrangörer, bokar och annat ”löst folk” som stöttar min blogg. Jag gör detta helt ideellt utan något krav på motprestation eller sponsring. Era mail med nyheter, information och hejjarop duger gott nog.

Horizont överraskade

28 Sep

horizontscen15
Foto/Copyright: Horizontmusic.se

Nu har jag uppdaterat länklistan till höger här på hemsidan. Det är dansbandet Horizont som lagts till. Ett band jag fått förmånen att göra logotypen till.

Christian Haraldsson har gjort det bra och kämpat hårt. Dom har framtiden framför sig.
Att Christian är en duktig sångare är det inga tveksamheter om. Förra helgen fick han rycka in som vikarie för Michael Mårtensson i Highlights

I helgen spelade bandet nonstop med Selex i Slottsbrons Folkets Hus.
Bandet gjorde stor succé och imponerade stort på de som var där för att dansa.

En del dansare hade dock lite synpunkter på evenemanget i övrigt. Men detta låter vi andra sidor kommentera. Vill ni ta del av dansarnas åsikter hänvisar vi till danslogens facebooksida.

Hemma från dansen i Storfors Kulturhus

27 Sep

junixinsta15stf

I kväll har jag varit på dans med Junix i Storfors. Korpen Karlskoga är det som är arrangör för dessa danser. Dans för i alla åldrar. Är det inte underbart och precis så som det skall vara? Dans som motionsform är nog det viktigaste vi har. Kvällen har som vanligt mycket trevlig. Bra musik, nykter och städad dansant musik och underbara arrangörer. Det är så vi har det här i värmland.

Årjängsmarken 2015

26 Sep

Här följer lite bilder från Årjängsmarken som jag besökte förra lördagen. Trångt, festligt och trivsamt.
Det blev en del fynd i form av skivor, kepsar och lite andra förnödenheter.

arjangsm14

arjangsm13

arjangsm12

arjangsm11

arjangsm10

arjangsm09

arjangsm08

arjangsm07

arjangsm06

arjangsm05

arjangsm04

arjangsm03

arjangsm02

arjangsm01

Jenny ställer in

24 Sep
Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Salens blir tyvärr tvungna att ställa in sin inbokade Norrlandsturné på grund av sjukdom. Danserna i Kusmark Folkets Hus på fredag och lördagens dans i Ersboda Folkets Hus är helt inställda. Dock har vi itne fått något besked om söndagens spelning på Häreborg i Indal

Björns och Eriks duo på turné

22 Sep

dansbvarm_bjorneriks
Fotomontage/Design: Markus Redman

Får vi lov att pressentera Björns och Eriks Duo. Det är Björn Björklund från Holidays och Erik Lihm som för något år sedan slagit sina påsar ihop och bildat en duo. Man spelar mest på trivsel, pro-danser och båtar.

De som lyssnat på Vikingarna och Erik Lihms orkester kommer att känna igen sig, för dom spelar mycket av deras repertoar blandat med lite nytt material.

Just idag befinner dom sig på Stena Danica där dom kommer svara för dansmusiken. Dom är även tillbaka på båten den 21 oktober. 1 november spelar dom på Forumdansen Kvarnsveden

Strandbergz med debutplatta

22 Sep

stranndbergz

Nu har så det öländska Bandet StrandbergZ släppt första fullängds cd. En livdoftande cd som visar hur strandbergZ av idag låter ute på dansbanan. Skivan innehåller 15 spår med både Tony och Diana vid sång micken plus ett par instrumentala gitarrspår. På skivan ryms klassiker som bla. Främling, Rose garden, Always on my mind. Man har även så klart nya låtar som t,ex ”Du finns i mitt hjärta” och ”Allt har sin tid”.

Följande spår finns med på plattan:
1. Lay back in the arms of someone
2. Du finns i mitt hjärta
3. Every little thing
4. Rose garden
5. Jag vill ha en egen måne
6. It’s a heartache
7. Did I tell you
8. Let me be there
9. Främling (Stranger)
10. Rythm over the rain
11. Häng me’ på party
12. Allt har sin tid
13. Always on my mind
14. Älskar dig så
15. Öland i mitt hjärta

Robban är Drifters nya trummis

22 Sep

driftwrsrobban15
Foto/Copyright: Drifters

Nu är det officiellt vem som blir ny trummis i Drifters. Det är Robert ”Robban” Olsson som tar över trumpallen efter Tim Nilsson. Alla i bandet är oerhört glada över att Robban kommit in i gänget och hälsar att det kommer bli fantastiskt att få spela tillsammans och ha med honom i Drifters-familjen.

Här kan ni dansa till Drifters framöver:
2015-09-26 Danmark Faxe, FaxeHallen
2015-10-02 Halmstad, Galejan
2015-10-03 Nässjö, Pigalle
2015-10-05 Birka Stockholm
2015-10-06 Birka Stockholm
2015-10-10 Södra Vi, Pumpen
2015-10-11 Svedala, Törringelund
2015-10-13 Hallunda, Hallunda FH
2015-10-14 Viking M/S Cinderella

Lyckad premiär med Stickan & Classe

21 Sep

stickanclasse
Foto/Copyright: Kikki St

Det blev en trevlig säsongspremiär i Storfors med duon Stickan & Classe. Härlig dansant publik och god dansmusik rapporteras det om. Arrangörerna och dansarna var nöjda med kvällen. Nästa söndag kommer Junix på besök.

Elisas tar en timeout

21 Sep

elisas1

Från årsskiftet 2015-2016 tar Elisas orkester från Töreboda ett break.

Så här skriver dom på sin hemsida:

Sedan vi slog igenom i Dansbandskampen 2010 har vi fått uppleva så mycket! Genom den fina gemenskap och det stora stöd som vi känt till varandra i bandet och från vår publik genom åren, så har vi haft möjlighet att utvecklas som musiker och människor. För detta är vi evigt tacksamma! Ur detta har det vuxit fram och spirat nya sidor och talanger hos oss. Det är nu dags att ta ett break för att utveckla dessa nya sidor och för att förverkliga alla våra drömmar. Detta är ett gemensamt beslut som vuxit fram under en tid och vi vill verkligen understryka att det inte är någon osämja i bandet. Vi är bästa vänner och betyder väldigt mycket för varandra. Eftersom vi är så unga är det svårt att säga hur framtiden ser ut. Helt klart är att jag och bandet vill och ska fortsätta sjunga och musicera, sedan får vi se vad som händer! Ni får hålla utkik helt enkelt! Vi kommer att spela för fullt i höst och hoppas verkligen att få träffa er alla där ute på dansbanorna. Vi ser verkligen fram emot alla dessa spelningar! Tack för allt stöd ❤️️ vi ses snart!!

Källa: Elisas

PRO Mariestad dansar på Karlsholme i höst

20 Sep

karlsholmefp

Det är inte bara under dnansfestivalen på Karlsholme Folkets Park som det dansas. Någon mailade och frågade om detta. Jo man har dans annars med. På onsdagar bjuder PRO Mariestad upp till dans inne i Rotundan.

Följande band spelar under hösten 18.00 – 21.30
Kontaktperson för danserna är Lis-Beth Kopperud

7/10 Samzons
21/10 Cedrix
4/11 Matz Rogers
18/11 Roger Lindbloms
2/12 Holens
16/12 Rios

Kjelle Danielsson med ny singel till förmån för Ung Cancer

20 Sep

kjellesingel

Den 11 september släppte förre trummisen i Jannez Kjelle Danielsson en singel. Detta är inte vilken singel som helst. Det har en mycket speciell singel med titeln ”Du gav mig allt”.
Skivan släpps i begränsad upplaga och alla intäkter går oavkortat till Ung Cancer.

På sin Facebooksida berättar Kjelle:
Låten och speciellt texten är tillägnad min älskade son Alexander som lämnade oss den 4:e mars 2015. Utan underbara vänner skulle den här skivan inte kommit till. Alla inblandade gör allt utan anspråk på ersättning. På fredag kommer det en länk där ni kan beställa skivan.

Va’ rädda om varandra. Tack för att ni finns.
Kramar från n’Kjelle.

Stöd Ung Cancer du också!
Bankgiro: 705-8878
www.ungcancer.se

The Mule Skinner Band och Elisa’s gästar Bingolotto

20 Sep

bingolokelisas

Söndag den 20 september är The Mule Skinner Band och Elisa’s gäster i Bingolotto. Dessutom är ”Loket” tillbaka som tillsammans med Ingvar Oldsberg kommer leda programmet. Det blir extra bingopspel och en rad andra trevligheter. Missa inte att knäppa på tv 4 kl 18.00

Minnesbilden: Gideons orkester från Eskilstuna

19 Sep

gideons07
Gideons anno 2007

Jag satt i kväll och kikade på lite gamla dokument och fann detta foto från den 15 december 2007. Det är från en kryssning jag gjorde med mina arbetskamrater på Viking Line Cinderella. Vi kryssade en helg och jag visste att det inte skulle vara dansband ombord utan bara partyband. Men fick sedan reda på att man i Nöjescafét skulle ha dans. Orkestern som spelade var Gideons från Eskilstuna. Ett band jag bara hört talas om men aldrig sett live. Detta blev starten på flera danskvällar med detta trevliga gäng. Sedan dess har det blivit ett otal danskvällar. Jag har även haft förmånen att samarbeta med dem genom arbetet med bandets hemsida samt kort och affischer.

Besök bandets hemsida: www.gideons.se

Mannerz till Norge

19 Sep

mannerz15

Mannerz är ett dansband i Stockholm, Sverige bildat 2009. Bandet startades inför Dansbandskampen 2009 och detta blev gruppens första liveframträdande. Sedan dess har bandet spelat på. För en tid sedan har man gjort en nystart och satsar med full fart frammåt.

I kväll 19/9 spelar dom på Slitudansen, Slitu i Norge.

Ett populärt dansställe i Norge som under hösten bjuder på danskvällar en gång i månaden till flera goda dansband. En hel del säkra kort från Sverige.

Följande band spelar på Slitudansen i höst
17/10 Nyströms
21/11 Agneta & Peter
28/12 Duo´n Henriks

Källa: Slitudansen / Mannerz

Du vet att du är från Karlskoga

19 Sep

kgabuss

Alltid lika kul när folk kontaktar mig för att låna mina bilder. Matilda Ekström kontaktade mig för att låna en exotisk bild av Karlskogas Busstation. Det är till ett reportage som handlar om ”Du vet att du är i Karlskoga när…” Jag tyckte det är lite roligt så jag skickade henne en bild. Klicka på länken nedan så kan du läsa reportaget.

http://land.se/du-vet-att-du-ar-i-karlskoga-nar

Engdahls ersätter Micke Ahlgrens

16 Sep

engdahls

Micke Ahlgrens har tvingats lämna återbud till torsdagens spelning på Granbacken i Löberöd pga sjukdom. Men dans blir det ändå. Engdahls hoppar in och ersätter.
Dansen håller på mellan kl 18.30 – 22.30

Norska Korpus lägger ner

16 Sep

korpus15
Att driva dansband i Norge är tufft. Nu lägger ett av dem av efter 39 år på estraderna.

Korpus orkester startades hösten 1977 i norska Enebakk. Genom åren har flera medlemmar kommit och gått i orkestern. På skivsidan har dom spelat in 3 full-cd och ett antal singlar. Det sista albumet blev kom 2007 i samband med bandets 30 års jubileum. Dom har flera goda listplaceringar och skivrecensioner i hela Skandinavien. Bandet är kända för sin varierande repertoar. Egna låtar har blandats med norsk/svensktopp, country, pop, rock, disco från de senaste åren samt gammeldans.

Nu väljer alltså bandet att lägga ner sin verksamhet. Kollar man bandets hemsidan finns endast två jobb inbokade under hösten. Lördag 17 oktober spelar man för Hedemarkslaget i Strømmen och den 5 december är det Dalheim och Gansvika danseklubb som gäller. Sista jobbbet gör man dock nästa år. Den 23 januari 2016 på Samfunnshuset i Flateby

Källa: Korpus Orkester

Ninnas söker en femte medlem

16 Sep

ninnas15

Ninnas orkester söker en femte medlem. Är du kunnig på både keyboard och gitarr? Då tycker jag att du absolut skall söka till detta genomtrevliga skånska dansband. Skicka ett mail om du är intresserad till 774lindgren@telia.com
Ninnas orkester utgår från Trelleborg och är ett band som har massor med trevligheter på gång.

Martinez firar 35 med skivsläpp

16 Sep

martinez15
1976 bildade några polare bandet Grannas. Efter diverse medlemsbyten och namnbyten på orkestern började man få fler och fler spelningar. 1980 var efterfrågan på bandet så stort att man inte längre hade något annat val än att börja spela på heltid. Vid detta tillfälle lade man grunden till namnet Martinez. Gruppnamnet tog man efter sångerskan Maribel Martinez. Repetoaren hade ett internationellt snitt. En yngre publik hittade ut till landets dansbanor. Under hela 80-talet framträdde Martinez både i radio och TV ett flertal gånger. Sedan dess har det bara rullat på för detta gäng. Under dessa 35 år har man hunnit med att göra 17 singlar 7 full album och haft 5 låtar på Svensktoppen. Man har även toppar en rad andra olika topplistor runt om i norden. 1995 vann bandet Svenska dansbandsmästerskapen i Sunne och medverkade för första gången i Bingolotto och Dansbandskampen. Man har haft kända sångerskor i bandet som Agena Olsson, Elisabeth Söderberg och Lillan Westman. Sedan 2012 heter sångerskan Sandra Estberg.

martinez35

Nu är bandet aktuellare än någosin och släppter sitt tredje album med Sandra på sång. Nedan kan du lyssna på smakprov från plattan samt läsa en intervju med bandet dom Ginza har gjort.

Läs intervjuen med Martinez som Ginza Musik har gjort.

Sällan har ett medlemsbyte gjort så gott för ett band som det gjorde för Martinez när Sandra Estberg gick med i bandet för tre år sedan. Efter hennes entré så har bandets popularitet ökat för varje turné och skiva. Hennes charm, röst och karisma är otrolig och hon har blivit en profil för hela branschen.

I slutet av 2012 satte sig Martinez ner och diskuterade vilken väg de skulle ta musikaliskt. Resultatet kom att bli ”Fram och tillbaka” från 2013 – vilket också blev Sandras debutplatta – och efter den har deras karriär gått spikrak uppåt. De är idag ett av de absolut mest bokade banden ute på dansbanorna med en bra bit över 150 gig per år på sitt schema! Det roliga för Martinez är att de blivit ett band som fungerar i hela Sverige och Martinez har inte varit såhär populära sedan de var som störst i början på 90-talet då de hade flera hits på Svensktoppen.

– Man skall höra direkt att det är Martinez. Vår identitet är otroligt viktig säger bandets kapellmästare Danne Strandberg.
– Tommys gitarrspel är en viktig del. Han är unik i branschen, och Sandras fantastiska scennärvaro och röst är unik fortsätter Danne.

Och det är bara att hålla med.

På nya skivan ”Fredagskväll” blandar bandet nyskrivet material med en del välkända covers som fräschats upp och Martinifierats…

– Vi lyssnar mycket på vad vår publik tycker, säger Danne. Vi har märkt att de gillar när vi sneglar på 50- och 60-talet så därför har vi med en del material från den tiden. Samtidigt står Martinez för ett lite modernare sound och det vill vi också värna om vilket man hör på det nyskrivna materialet.

Detta är nog en stor del i förklaringen av bandets popularitet. Publiken får en unik mix av uppfräschade äldre covers blandat med ett nyare sound på de nyskrivna låtarna.
Med albumet ”Fredagskväll” tar Martinez steget vidare och det närmaste året innehåller inte många semesterdagar för bandet.

– Men vad gör det säger Danne – Spelglädjen och att få vara tillsammans på en scen nära våra fans är det bästa som finns. Det finns inget bättre jobb och då är det lätt at åka 50 mil för ett gig.

Källa: Ginza.se

Mickeys planerar nytt album

15 Sep
Mickeys fyller 25

Mickeys planerar ny cd

Nästa måndag kommer Mickeys att sätta igång på riktigt med inspelning av deras kommande skiva. Den kommer att spelas in i Malmö med en super producent och bandets Andreas Klahr kommer att va Co pruducent för skivan. Alla fantastiska låtar som bandet fått från svenska eliten vad gällande låtskrivare och textförfattare,är helt otroligt duktiga och suveräna. Mickeys tycker det ska bli så kul att sätta tänderna i alla bra låtar. Plattan beräknas att släppas till våran. När det blir mer exakt återkommer man till när det är dags. Denna skiva vill bandet tillägna all underbar publik och dansare som man mött under alla dessa 25 år på vägarna.

Källa: Mickeys

Larz Kristerz inleder på Kupolen Karlskoga

15 Sep

lk15

Nu är det dags att boka in sig till Kupolen Karlskoga där Lars Kristerz spelar upp fredag 25 september.
Ett ställe som verkligen satsar i höst med band som Lars Kristerz, Mats Bladhz, och Lasse Stefanz på menyn. Jag hoppas verkligen att folk i Karlskoga med omnej verkligen ställer upp på arrangören som gör en sådanhär stor satsning. Så kom igen nu och dra ditt strå till stacken. För visst vill vi ha den levande dansen kvar i Karlskoga?

Arrangören bjuder de 150 första gästerna på en Skaldjurs-surprise bestående av 1 st halv hummer, gratinerade musslor samt räkor. Naturligtvis med lite sköna tillbehör. Absolut inte snålt tilltaget utan ganska mättande. För att ta del av detta bör du köpa en biljett för 160:- + förköpsavgift på Direkten Nöje i Karlskoga eller via Tickster. Du kan även maila in din bordsbokning på info@nyakupolen.se och vara på plats mellan 19.00-20.00

kupolen-kga
Foto: Markus Redman

Christerz – Ett mogendansband från Örnsköldsvik.

15 Sep

christerz15

Christerz är ett mogendansband från Örnsköldsvik. Bandet består av Christer Joald på sång, gitarr, saxofon och Sam Forslund klaviaturer och stämsång.

Från och med årsskiftet heter bandet bara Christerz (tidigare Bo Christerz). Bandet är flitigt anlitade på motions och pro-danser i norrland.

I våras spelade man in en CD med titeln ”Länge leve dansmusiken”. Denna kan anlyssnas på Spotifyom man inte väljer att köpa skivan av bandet. På skivan finns låtar som ”Du skänker mening åt mitt liv”, ”Nyckeln till mitt hjärta”, ”Välkommen hem”, ”Blott du och jag” och ”Då tänds lyktorna” för att nämna några låtar på plattan.

Danssäsongen på Playa Del Sol 2015-2016

14 Sep

danspds

Nu rustar sig Playa Del Sol för en ny danssäsong. En rad nya dansband blandas med gamla bekanta.

2015 10 21 – 2015 11 04 Carlssonz
2015 11 04 – 2015 11 18 Annelie Lundhs
2015 11 18 – 2015 12 02 Schlagers orkester
2015 12 02 – 2015 12 16 Catch
2015 12 16 – 2015 12 30 Inaz
2015 12 30 – 2016 01 13 Mixers
2016 01 13 – 2016 01 27 Robbans & Lena Påhlsson
2015 01 25 Lill-Babs Show
2016 01 27 – 2016 02 10 Avant
2016 01 28 Lill-Babs Show
2016 02 10 – 2016 02 24 Dancemä
2016 02 24 – 2016 03 09 Sandbergs
2016 03 09 – 2016 03 23 Maximalt
2016 03 23 – 2016 04 05 Tvärnit

pds-db15

Källa: Playa Del Sol

Bilderna på hemsidan

14 Sep

copyright

Till er som läser och således besöker min blogg. Är du intresserad av de bilder som jag tagit och har här i bloggen? Hör gärna av dig till mig så kommer vi överens om bilden/bilderna. Jag vill helst inte behöva stämpla mina bilder här på bloggen Jag brukar för det mesta inte vara omöjlig. Men jag uppskattar att ni frågar först om ni tänkt publicera bilderna vidare på andra webbsidor. Kontaktuppgifter finns under länken ”Kontakt”.

Samzons avslutade säsongen i Degerfors

13 Sep

samzonsdfs1501

samzonsdfs1502

samzonsdfs1503

samzonsdfs1504

Så var det dags att ta farväl av sommaren på riktigt. Sista utedansen för säsongen i Degerforsparken stod på programmet denna förtjusande onsdagskväll. Vädret var som vanligt på våran sida när vi drog mot Degerfors genom den lilla charmiga orten Björneborg. Innan vi for upp till parken så passade vi på att slinka in på Amaryllis Blomsterhandel när vi ordnade en blombukett till Degerforsparkens arrangör Manfred Sundholm med personal. Det är det minsta dom är värda tycker jag och min bror. Jag är övertygad om att fler instämmer med oss.

samzonsdfs1505

samzonsdfs1509

samzonsdfs1510

samzonsdfs1506

Bandet som spelade är ett band som inne på sitt 38:e år som dansband. Dom kommer från Kimstad utanför Norrköping och heter Samzons. Hur kom man då på att döpa sig till Samzons? Man kom ju på att alla i orkestern hade namn som slutar på. Och eftersom alla hade ”SAMMA SON” i efternamnet så föddes också idén till namnet SAMZONS som nu hängt med i 38 år. Bandet består idag av Conny Adamsson som ansvarar för Sång, bas, gitarr och är dessutom kapellmästare. Jerzy Gancarz på Klaviatur, sax, och dragspel. Christer Karlsson trakterar saxofon, klarinett, flöjt, och svarar för körsång. Sist men absolut inte minst så har vi Mattias Berghorn på trummor och sång.

samzonsdfs1511

samzonsdfs1524

samzonsdfs1525

samzonsdfs1512

Mycket folk hade samlats för att vara med på sista dansen för säsongen här i Degerfors. Jag fin erfarenhet från förra veckan tagit en långärmad skjorta på mig. En grå svartrutig sådan, mina svarta g-star jeans och en väst till det. Väldigt stilfullt om du frågar mig. Grabbarna i bandet var smakfullt klädda i röda byxor och mörkblåa skjortor. Det var fler än jag som tänkt tanken med långärmad skjorta. Några dansade med jackan på. Det märks att det hösten knackat på dörren.

samzonsdfs1522

samzonsdfs1523

samzonsdfs1516

samzonsdfs1517

Efter första låten hälsade Conny publiken välkomna till säsongsfinalen och hoppades på en trevlig kväll. Den ena fina danslåten avlöste den andra. Samzons har en mycket fin repertoar med en bra blandning av nya och gamla dansbandshits kryddat med egna låtar. Riktigt kul att man i bandet har två saxofonister. Christer och Jerzy bjöd under kvällen på flera goa instrumentalare. Det är så underbart att höra på och är ett fint avbrott till sånglåtarna.

Så var tiden inne för att överraska Manne. Vi stegade upp på scenen och tog mikrofonen och kallade till oss Manne till scenen. Väl på scenen höll broder ett litet tal och sedan överräckte vi en blombukett till en märkbart rörd och tagen arrangör. Han fann inga ord. Men det var i alla fall vårt lilla sätt att visa uppskattning för de jobb som dom lägger ner här i Degerforsparken och på danskvällarna. Det inte bara att arrangera dans. Det är så otroligt mycket runt omkring som skall stämma

samzonsdfs1508

samzonsdfs1514

samzonsdfs1515

samzonsdfs1518

Åter till dansen där det är full rulle. Det inte många som står till när bandet spelar. Det verkar tyda på en ganska jämn fördelning mellan män och kvinnor. Mattis tar till orda i nästa låt och bjuder oss på Streaplers fina låt ”Nyanser”. Denna låt gjorde han så bra att dom fick den på begäran senare under kvällen. Det måste vara ett gott betyg om något. Det kändes på något sätt som om hela bandet var på G denna kvällen. Dom har fin publikkontakt och det var som att vi var ett med orkestern. Det är inte på alla danskvällar man känner så. Ibland är det som att det är orkestern och dansarna, och orkestern agerar som om dom önskade att dom vore någon annanstans är just här. Men någon tendens til sådant fanns absolut inte idag.
Så var vi framme vid kvällens paus. Jag hade förbeställt smarriga räkmackor till mig och broder. Det var fullknökat i cafét denna kväll. Så mycket folk att alla inte fick plats. Några fick sitta utomhus. Jag mår inte så bra att för mycket räkor så jag delade med mig några till brorsan.

Tillbaka vid nedre dansbanan där Samzons stod redo att kicka i gång andra halvlek. Det dröjer inte många toner innan golvet var fullknökat med glada dansare. Det applåderas friskt mellan låtarna. Conny Adamsson sjunger om ”De ensammas promenad” och publiken är med på noterna. En del dansare sjunger till med i texterna.

samzonsdfs1513

samzonsdfs1507

samzonsdfs1519

samzonsdfs1520

Efter kvällens tredje låt så kliver Manne upp på scenen för att förrätta dragning i entrélotteriet. Normalt så brukar dom lotta ut entrébiljetter till kommande danser. Men eftersom det är säsongsavslutning idag så har man lite andra vinster i form av en matkorg och en jättefin pall som Manne själv har gjort. Efter dragningen stövlar några damer upp på scenen för att hylla Manne med presenter. Underbart att se.

När applåderna ebbat ut så fortsätter dansen. Kvällen kan sammanfattas som enormt trevlig. En härlig stämning men underbar musik, trevlig publik. Vad mer kan man begära av en sensommarkväll i vackra Degerforsparken. Kvällen började så sakteliga att lida mot sitt slut. Conny avsierar att kvällens sista dans kommer bestå av tre låtar. Två lugna och en liten snabbare sak på slutet.

samzonsdfs1527

samzonsdfs1528

samzonsdfs1526

samzonsdfs1529

När de sista tonerna ebbat ut för den är säsongen står publiken och fortsätter att applådera. Sånt värmer.
Efter lite fotografering och snack med orkestern bar det av hemåt. Landade hemma i lugn och ro utan några incidenter. Annars brukar det vara mycket djur på vägarna så här års men vi klarade oss i alla fall. STORT TACK till Manfred och personal för en underbar säsong 2015. Tack även till Samzons för en underbar kväll med massa go dansmusik.

samzonsdfs1521

samzonsdfs1532

samzonsdfs1530

Toppen och botten

13 Sep
Toppen och botten

Toppen och botten

TOPPEN
1. Arrangören Manfred med personal i Degerforsparken
2. Fernandoz med låten ”Det finns ingen i världen”
3. Min nya snygga tröja
4. Fina kommande höstdagar
5. Värmland Pride

BOTTEN
1. Hat och diskriminering
2. Saknaden av vanlig vanilglass i kiosken och cafeér.
3. Internetsidor med gamla bilder och evenemang
4. Min förkylning
5. Nätmobbning

Holens med ny hemsida

12 Sep

holensweb

Holens från Vingker har sedan en tid en het ny hemsida. Där kan du läsa om bandets historik se på bilder, lyssna på bandet och ta del av mycket annan trevlig information.
Adressen är www.holens.se

Conny och Hedins firar 60 år med nytt album

12 Sep

hedinsamore15

Folkkära Hedins är ett av de mogenband som är ute mest och turnerar i landet och har en riktigt stor danspublik. En publik som tagit bandet till hjärtat dels för att de alltid stått fast vid sitt sound. På publikens begäran har nu Hedins spelat in en instrumental skiva då Conny Hedin ofta tar fram trumpeten på danskvällarna. Många människor har önskat sig en skiva med trumpetfavoriter och det har bandet tagit fasta på. Under våren har Hedins spelat in skivan i Donne Laitilas (Donnez) studio och har tillsammans med Donne som producent fått till ett underbart varmt sound som både går att dansa till eller bara att lyssna till.

Så här berättar Conny om skivan:
Äntligen är den här. En instrumentalplatta med 12 härliga trumpetlåtar.
Jag vet att denna skiva varit efterlängtad av en del av er dansare. Jag har väl lite medvetet inväntat detta tillfälle just för att bandet i år fyller 60 år. Det bildades 1955 av min far, som också är med och spelar dragspel på några av låtarna. Så därför tyckte jag att tillfället inte kunde bli bättre än att spela tillsammans igen på denna platta. Jag har valt låtar dels utefter vad ni i publiken gillat, sen även lite melodier som man alltid spelat i olika sammanhang och på så vis haft med sig genom livet. Jag hoppas du får en riktigt trevlig lyssnarstund.

Foxkurs i Karlskoga i helgen

11 Sep

dansbvarm_sixties

Lördag och söndag 12-13 september arrangerar Danshallen i Karlskoga en foxkurs för dig som vill förbättra på dina kunskaper.
Tiderna som gäller är Lördag 10:00-15:00 Söndag 10:00-12:00 Kursen avslutade med eftermiddagsdans till Sixties orkester mellan 14:00-17:30