Roxie lägger instrumenten på hyllan efter 32 år

17 nov

roxie15

fter 32 år på dansplatserna har bandet beslutat att lägga ner orkestern ett stort beslut för oss med både vemod och glädje.

År 1983 bildades Roxie, en lokal orkester med Lotlax Vörå som sin hemort. Tills dags dato har medlemmarna bestått av Stefan Skata – keyboard, dragspel, sång Roland Skata – kompgitarr, sång Tom Brors – bas, sångPer-Erik Krooks – sologitarr, sång Hasse Bergström – trummor. Alla förutom Hasse har varit med från starten, han ersatte Ralf Krooks år 2003. Första åren var antalet musikanter 6 st, den sjätte medlemmen var då Greger Lindell.

Orkestern har gjort 7 st studioinspelningar. Medlemmarna hälsar att musiken delvis fortsätter i annan form, för tillfället med Stefan och Roland i Vörå Spelmansklubb, Hasse med Silver Beatles och Per-Erik är med i Årets Stora Julkonsert som turnerar både i Finland och Sverige samt som ljudtekniker.

Bandet konstaterar att ”allt har sin tid”, och nu finns det många nya dansband som för dansens toner vidare. Logdansen för ett par veckor sen på hemmaplan var bandets sista framträdande.Vi sänder ett varmt tack till publik och arrangörer för alla trevliga minnen vi fått uppleva hälsar Roxie.

Källa: Roxie


Publicerad: 2015-11-17 23:46:39