Kristinehamn by night

18 nov

krhamnkvall15

Kanske inte by night men en kvällsbild från Kristinehamn. Väldigt stämningsfull bild om ni frågar mig. Det ni ser på bilden är butiken ”Krukmakeri Hemjord” Detta är ett krukmakeri i Kristinehamn med café och verkstad och butik. Läs mer här


Publicerad: 2015-11-18 22:57:49

Lothars – Norsk populär trio

18 nov

lothars

Jo då det finns pensionärsdanser i Norge också även om det inte är lika mycket som här i Sverige. Ett av de band ofta spelar på dessa danser är bandet Lothars. I skrivande stund ligger dom med i toppen på dansaktuellt lista över dansband med flest spelningar. Men detta är en sanning med modifikation. Hade man lagt till alla spelningar för svenska dansband med över 50 jobb per är hade nog listan sett annorlunda ut. Men deras 24 inbokade spelningar är inget att förakta.

Lothars är som synes en trio från Aurskog i Akershus som startades i 1995, och som består av erfarna musikanter som alla har spelat dansmusik seden 80-talet. Enligt sin hemsida stoltserar dom med att dom har över 1000 låtar med de flesta ”gamla godningarna” från 40-tallet och fram till i dag på repertoaren.

Medlemmar:
Jan Lothar Holmen: sång och keyboard
Grethe Halvorsrud: sång och gitarr
Kjell Dammen: Midi-dragspel

Här kommer ett smakprov på Lothars trio


Publicerad:

Thoniez – Nytt mogendansband

18 nov

thoniez16

Nu ska jag avslöja lite för er vad det var för del av en guldfärgad bild jag lade upp för ett tag sedan. Den tillhör så klart ansbandet Thoniez som jag fått glädjen att samarbeta med. Vid årsskiftet kommer bandet Robins och Extas att upphöra. Från detta har man således skapat Thoniez. Grabbarna i Thoniez är fyra mycket erfarna och rutinerade musiker med många år i dansbandsvärlden. Bandet kommer att spela mogendans med bra gung i låtarna och skönsång från Ralf. Deras premiärspelning kommer att ske fredagen den 29 januari 2016 på Danshallen Karlskoga.

Bandet utgår från Bengtsfors. Kontaktperson för orkestern är basisten Tony Persson.
Hemsidan kommer inom kort att lanseras på adtressen www.thoniez.se

Medlemmarna i Thoniez är:
Ralf Wennberg Sång o gitarr,
Jacob Husberg Klaviatur o sång
Jarmo Björkman Trummor o sång
Tony Persson Bas


Publicerad:

Nya typsnitt i bloggen

18 nov

Kära läsare av bloggen. Som den uppmärksamme läsaren kan se så har jag bytt typsnitt på hemsidan. Jag tycker dessa typsnitt är lite skönare än föregångarna. Man måste ju förnya sig i bland.

Man kan ju inte så och stampa på samma fläck layoutmässigt som vissa andra siter gjort. Fast i bland kan man ju stå ut med en föråldrad design om man finner innehållet intressant.


Publicerad:

Dagens väderbild – onsdag

18 nov

regn15 Delger er en väderbild från Kristinehamn just nu. Detta är en dag då man gärna legat kvar i sängen och gosat med en bra film eller något. Men plikten kallar. Mot reklamfabriken. Ha en fin dag allesammans.


Publicerad:

Värmland dansar och ler i Valborgshelgen 2016

18 nov

wermlanssdansen15
Nästa år satsar man på en stor dansfestival Karlstad. I hjärtat av Värmland där solen alltid skiner. Carlstad CCC där dansen kommer hållas ligger ett stenkast från legendariska Sandgrund.

Där slår man upp portarna för Sveriges nya dansfest. Under två dagar blir det dans och fest till några av Sveriges bästa dansband. Här hittar ni hotellpaket, vårt speciella VIP-paket med supé och underhållning, den underbara dansbuffén m.m.

På fredagen spelar Lasse-Stefanz, Larz-Kristerz, Rune Rudberg med band och trubadurer. Under lördagen bjudder Arvingarna, Black Jack, Scotts och trubadurer upp till dans.


Publicerad:

Magnus ”Victor” Wictorinsson lämnar Barbados

18 nov

barbadosviktor
Foto/Copyright: Markus Redman

Barbados meddelar via sin Facebooksida att Magnus ”Victor” Wictorinsson vid årsskiftet lämnar Barbados efter 20 år i bandet. Barbados kommer att fortsätta sin musikaliska resa även efter årsskiftet. Victor säger att hans motivation sviktar så pass mycket att han helt enkelt väljer att lämna bandet. Han passar samtidigt på att tacka alla som på något sätt följt honom och Barbados genom åren. Vi önskar ”Victor” all lycka framöver med vad han än tar sig åt.


Publicerad:

Jive har massor med kul på gång

18 nov

jive15

Det var ett tag sedan mnan hörde något från norrlandsbandet Jive. Me nu är dom aktuellamed helt ny hemsida. Deras gamla hemsida har länge legat nere av olika skäl. Men nu är bandet äntligen tillbaka på banan igen. En ny cd och en massa annat skoj finns på agendan.

jivenu

Fredagen den 13 november spelade Jive upp till dans på Fredagsnöjet i Kusmark Folkets Hus. Kurt Sundin var så klart där och pratade med grabbarna och även med arrangörerna om hur det är att spela och anordna dans nu för tiden. Se reportaget nedan


Publicerad: