Full fart med Streaplers i Forshaga

30 Dec

streaplers-fhaga1501

streaplers-fhaga1502

streaplers-fhaga1503

streaplers-fhaga1504

streaplers-fhaga1505

Det har blivit lite av en tradition att Streaplers besöker Forshaga Folkets Hus i december. Och i år var det inget undantag. Den 12 december styrde vi kosan mot metropolen som är kända för höjdhopparen Stefan Holm, hockeyspelaren Kjell Adrian och handbollsspelaren Kristina Flognman för att nämna några kända personligheter. Men nu var det inte för att titta på sport som vi for hit. Nej det var för att uppleva ett av sveriges bästta dansband nämligen Streaplers.

streaplers-fhaga1506

streaplers-fhaga1507

streaplers-fhaga1508

streaplers-fhaga1509

streaplers-fhaga1510

I vanlig ordning när dessa grabbar är här är det mycket folk. Parkeringen var fylld av bilar med förväntansfulla dansare. När Streaplers spelar blir ingen besviken. Det kan jag nästan lova. 100 procent äkta spelglädje. Och det gick inte att ta miste på. Man hade lite problem med ljuset som inte ville fungera denna kväll så man lånade Forshagas egna spotlights. Och det funkade minst lika bra det. Det svängde minst lika gott ändå. ”I Just call me lonesom” och ”Tre små ord” inledde denna danskväll. Fullt golv från start bådade gott.

streaplers-fhaga1511

streaplers-fhaga1512

streaplers-fhaga1513

streaplers-fhaga1514

streaplers-fhaga1515

Jag har sagt det förr och säger det igen. Streaplers är verkligen ett unikum när det gäller att spela upp till dans. Inget annant band kan göra det dom gör. Och då menar jag inget annat band även om dom skulle spela 100% live som Streaplers gör. Det är så himmla gött och höra hur dom ligger och plockar ackorden och tonerna. Nu låter det kanske som att jag är musikprofessorn men så är det abolut inte. Men jag hör i alla fall skillnad på i mitt tycke bra och dålig dansmusik.

streaplers-fhaga1516

streaplers-fhaga1517

streaplers-fhaga1518

streaplers-fhaga1519

streaplers-fhaga1520

Kjetil Granli sjöng och höll takten bakom trummorna, Henrik Göransson levererade så sköna gitarrsolon, Per Lundin med sitt sköna gung i basen Anders Larsson spelade klaviatur, Kenny Samuelsson svarade som vanligt för gitarr och sång. En mycket trevlig afton som man lever på länge. Nu dröjer det inte så värst länge innan vi ses igen. En och halv månad går fort. Hur och var det blev lär jag återkomma till i bloggen.

streaplers-fhaga1521

streaplers-fhaga1522

streaplers-fhaga1523

streaplers-fhaga1524

streaplers-fhaga1525

I Kärlekens tecken skänkte julglädje

30 Dec

karlekens15

asasjul15-01

asasjul15-02

asasjul15-03

asasjul15-04

Åsa Karlström är verkligen Karlskogas svar på Karl-Bertil Jonsson. I våras arrangerade hon en välgörenhetskonsert för att samla in pengar till en sommarresa för barnfamiljer som inte kommer i väg på sommarsemester. Målet var att få in så mycket pengar så man kunde fylla en buss. Resultatet blev två bussar med förväntansfulla familjer som besökte Kolmården. Hon hjälper inte enbart barnfamiljer. Inför julen fixade hon julklappar och gick ut på stan och gav till dom hemlösa utan även hemlösa och andra personer som har det svårt i samhället. Åsa själv har haft en mörk uppväxt i en knarkarkvart och slussades mellan barnhem och olika fosterfamiljer. Man kan lugnt säga att hon bär runt på en tung ryggsäck.

asasjul15-05

asasjul15-06

asasjul15-07

asasjul15-08

asasjul15-09

Nu i juletider så fick hon en ide att göra en julvariant på ”I Kärlekens tecken”. Hon tog hjälp av sina låtskrivarkompisar Linda och Pekka Dahl som tillsammans skrev låten ”Det snöar i Värmland”. Det resulterade i en cd till som säljs till förmån för BRIS. Flera av de artister som medverkade på Åsas konsert i våras ställde upp och närvarade på julvarianten av ”I kärlekens tecken”. Det blev två utsålda konserter på Kupolen i Karlskoga. Kyrkan var under renovering, därav valet av lokal.

asasjul15-20

asasjul15-21

asasjul15-22

asasjul15-23

asasjul15-24

Mitt inre mitt hjärta fylls med så mycket värme då jag satt och väntade på att konserten skulle ta sin början. Jag får rysningar i kroppen och fylls med glädje och hopp. Hopp om att det trots allt finns medmänniskor som bryr sig som visar solidaritet och medmänsklighet. För mig är det en självklarhet att ställa upp att komma då Åsa kallar. En liten slant kan göra så stor skillnad i slutändan. Klockan slog halv åtta och en präst från Karlskoga församling gick upp och inledde med några tänkvärda ord. Sedan om Åsa och hennes vänner. Det blev en rejäl lång varm applåd. Efter några ord var det dags för första sånginsatsen. För den skulle en tjej vid namn Susanne Andersson svara för. Hon sjöng så varmt och innerligt och . Sen kom hennes man Peter Dahl och sjöng en country låt Åsa reste sig gång på gång och höll små tal och pratade så klokt och berörande. fylldes allas våra hjärtan med värme i Power of love. Sedan kom en äkta Degerforsare Linda Dahl och sjöng.

asasjul15-10

asasjul15-11

asasjul15-12

asasjul15-13

asasjul15-14

Sedan kom en flicka med en av de vackraste varmaste röster jag hört, Det var i våras jag hörde henne för första gången och då rörde hon mig till tårar. Susanne Ericsson är hennes namn. vilken utstrålning vilken röst hon har. Sussi Nordström var en tjej som utklädd till nunna steg fram och sjöng så taket nästan lyfte sig på Kupolen. Hon skämtade friskt med publiken. Det var en perfekt balans mellan allvar och humor under konserten.

Sedan trippade en tjej vid namn Malin Sjöstrand in och satte sig på scenkanten med en utstrålning som få. Ackompanjerad av Erik Näsman bjöd hon på vacker skönsång.

asasjul15-15

asasjul15-16

asasjul15-17

asasjul15-18

asasjul15-19

En kille som var med i våras som jag direkt fastnade för är Karlskogabon Åke Noreén sjöng och också mycket fint och var även med i kören. En kille med humorn på rätta stället.
En gång i tiden var hon dansbandssångerska i dansbandet Sandins Katarina eller Kattis. Hon sjöng med tillsammans med sin livskamrat Conny Ohlson som spelade akustik gitarr i den fina ”En stjärna lyser klart”. Under resten av konserten var Conny med lite då och då och spelade steelguitar. Ett instrument han trakterar med bravur.

asasjul15-25

asasjul15-26

asasjul15-27

asasjul15-28

asasjul15-29

Hela konserten avslutas med att hela ensemblen tillsammans bjuder på låten ”Det snöar i Värmland”. En mycket mäktig jullåt. Man känner sig varm inombords när man lämnar kupolen. I entrén fyller jag så klart i en talong för att beställa ett fysiskt exemplar av I kärlekens tecken och ”Det snöar i Värmland”.
STORT TACK till Åsa och samtliga som var med och gjorde denna fina konserten.

asasjul15-30

asasjul15-31

asasjul15-32

asasjul15-33

asasjul15-34

asasjul15-35

Nya länkar

27 Dec

Nu har jag lagt in lite nya länkbanners på hemsidan. Det är till dansbandstidningen Får Jag Lov samt till dansbandet Thoniez som jag börjar samarbeta lite med. Alltid kul med nya kontakter.

Martinez firade 35-år i Härnösand

25 Dec

Lördag den 19 december 2015 firade Martinez 35 år som dansband. Jubileet hölls i anrika Brännaborg i Härnösand, Martinez hemstad
En mycket trevlig tillställning som ni kan se av klippet.

Junix med ny medlem

20 Dec

junixpg

Junix saxofonist Gunnar ”P-G” Einarsson (lilla bilden) bestämde sig den 1/10 för ett ”civilt” jobb i Kungsbacka då hans resor tog upp mycket av hans tid.
Hans sista jobb blev i Brunnsparken i Örebro 1/12 där han avtackades med blommor och presenter. Han fick välförtjänta applåder av den trogna publiken. Junix tackar honom för de 5 åren han spelat med dem och önskar honom lycka till framöver.

Ersättare för PG blir Nicklas Dahlin från Stockholm. Han är 28 år och har spelat i bl a Storband och Coverband. Nicklas premiär blir i Fyris Park, Uppsala 5/1-2016. Förutom div saxofoner spelar han även flöjt, gitarr och sjunger.

De sista tonerna från Umberella i helgen

18 Dec

excessumblo150504

Nu till helgen den 18-19 december är det dags för Umbrella att spela upp till sista dansen. Som vi berättat tidigare har bandet bestämt sig för att lägga ner. De sista spelningarna görs på Folkets Hus Bollsta fredag och Folkets Hus Skönsberg på lördag.

Grammisnomineringarna 2016

17 Dec

grammis16

Nu har man offentligt gjort grammisnomineringarna. I kategorin dansband finns både dansband, rockabilly samt countrymusik.

Blender – Mi Amore
Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
Lasse Stefanz – Whiskey Barrel
Perikles – Heta pojkars flickor
The Playtones – It’s Alright!

Dokumentär om Black Jack

16 Dec

Black Jack

Snart kommer det en dokumentär om Sundsvallsbandet Black Jack. Den 8e Januari klockan 18.45 kommer Sveriges Television att sända en dokumentär om dansbandet Black Jack som blev kända i filmen med samma namn. Dokumentären har fått titeln ”Black Jack- från film till verklighet”
En av karaktärerna i Colin Nutleys långfilm ”Black Jack” (1990) var sångaren Mats som spelades – och sjöngs – av Tony Ljungström. Tony och hans dansband har fortsatt spela med samma medlemmar i mer än 20 år. Programmet innehåller allt om turnélivet, kärleken till musiken och de trogna fansen. Vi får även se hur dansbandssverige har förändrats där onsdagsdansen i folkparken har bytts ut mot dansbandskryssningar på Östersjön.

Källa: SVT.se

Stilla Natt – En julföreställning i Sunne Kyrka för välgörande ändamål

14 Dec

stillanatt

För 6e året i rad producerar CB Productions – Stage Entertainment välgörenhetskonserten ¨Stilla Natt¨ i Sunne Kyrka.

Man bjuder publiken på en vacker och stämningsfull upplevelse som vänder sig till hela familjen, ung som gammal.
Ta en paus i julstressen och ta denna möjlighet till eftertanke varför vi firar denna högtid.
Föreställningen delas upp i 2 akter à ca. 40 minuter och en paus på ca. 20 minuter där det bjuds på förtäring med en försmak av julen.

Tillsammans sprider man värme och kärlek i Sunnes fantastiska kyrka. Kom och upplev!

Läs mer här

Kurt Sundin mötte Barrabazz

11 Dec

Söndag den 22 november 2015 spelade Barrabazz upp till dans på Festplatsen i Vännäsby. Festplatsen ligger ca 3 mil från Umeå för er som undrar. Kurt Sundin var på plats och filmade och passade på att prata lite med grabbarna.

www.padansmedkurt.se/dansvideos/arkiv om ni är intresserade.

Wahlströms startar upp på Karlsholme Folkets Park

10 Dec

wahlstroms15

Nu är det klart med nypremiären för Wahlströms. Den blir fredagen den 4 mars 2016 på Karlsholme i Mariestad. Bandet har lagt ut en första spelplan på sin Facebooksida som ni även kan ta del av nedan. Observera att det som vanligt med dansprogram och spelpalner är med reservation för eventuella ändringar.

Mars
Fredag 4 Mariestad – Karlsholme Folkets Park
Lördag 5 Växjö – Folkets Park
Torsdag 24 Falköping – Folkets Park
Fredag 25 Motala – Folkets Park
Måndag 28 Nässjö – Sportdansklubb

April
Lördag 9 Södra Vi – Nöjespumpen
Tisdag 12 Örebro – Folkets Park
Söndag 17 Ljungsbro – Folkets Park
Fredag 22 Hallunda – Folkets Hus
Lördag 23 Lidköping – Folkets Park

Maj
Onsdag 11 Jönköping – Fröjden (Prel)
Lördag 21 Ljungsbro – Folkets Park
Fredag 27 Sandhem – Sägnernas Hus
Lördag 28 Urshult -Kärrasand

Juni
Lördag 4 Vadstena – Folkets Park
Lördag 18 Söderköping
Onsdag 29 Bettna – Broby festplats

Juli
Onsdag 6 Borensberg – Folkets Park
Torsdag 7 Tumba – Hågelbyparken
Torsdag 21 Malung – Folkets Park

Danshallen Karlskoga satsar på danskvällar

7 Dec

delens15

Danshallen Karlskoga satsar rejält med dans inför våren 2016. Varje fredag under våren bjuder man upp till dans. Både kända och mindre kända dansband är inbokade. Premiären sker med Deléns den 8 januari.

Program 2016
2016-01-08 Deléns
2016-01-29 Thoniez
2016-02-05 Voyage (Modernkväll)
2016-02-12 Kjell Dahls
2016-02-19 Sandins
2016-02-26 X-Plays
2016-03-04 Rios
2016-03-11 Hedins
2016-03-25 Nordbergs
2016-04-08 Jive
2016-04-15 Framed
2016-04-22 Martinez
2016-04-29 Backstage (Modernkväll)
2016-05-06 Samzons
2016-09-02 Roger Lindbloms
2016-09-16 Candix

Tackar allesammans

5 Dec

megrattis

Tackar allesammans som grattat mig på min födelsedag. Underbart att se att man inte är bortglömd. Min facebook svämmade nästan över av alla trevliga hälsningar.

Ztigges – Nytt mogen och kultisband.

3 Dec

stiggesFotomontage: Markus Redman

Det är alltid kul att skriva och presentera nya dansband som startar upp. Speciellt eftersom många säger att dansband lägger ner. Och visst stämmer det att jag skriit en del om dansband som lägger ner. Men det har i stort sett bara varit norska dansband det handlat om.

Men nu är det så att ännu ett nytt band startar upp. Och dom kommer från Sverige. Det är några dansbandsrävar som i januari 2016 startar upp ett helt nytt band med inriktning mot kultis och mogendans. Namnet på bandet är Ztigges. Kapellmästare är Stig-Olov Petersson som tidigare spelat i bland annat Rent Drag och Lill-Nickes. Vi önskar grabbarna lycka till med kommande spelningar.

Åter dans på Kristinehamns Conference Center

2 Dec

casanovas15

Nu kommer det åter dansans i Kristinehamns Kulturhus. Traditionen fortsätter. Casanovas kommer och spelar igen i Kristinehamn
Allt går av stapeln Trettondagen onsdag den 6/1 2016 mellan 19.00 – 23.00 med Entré 180:-

Arrangören är nu fastighetsägaren Patrik Ekman med Ekman Event. Till sin hjälp har han Tony Kristiansen som kommer att hålla i dansarrangemangen.

Allt kommer att vara sig likt med fika som restaurang 2 i 1 serverar. Fikabiljetter finns att köpa i entrén och även en hel del annat för den som väljer att gå in till restaurangen och handla från deras café. De som köper fikabiljetter serveras på en annan avskiljd plats. Detta system har funnits på danskvällarna där i många år och de flesta besökarna har lärt sig hur det fungerar med två olika köer. Det blir en stor tidsvinst för kunden med detta system.

Förköp av biljetter och eventuella frågor kan ni ställa till:
Tony, Kristinehamns Conference Center Tel. 0550-770902

Den sjungande lantbrevbäraren har avlidit

2 Dec

evertsandin

Ett dragspel har tystnat och en glädjespridare har somnat in. Musikern Evert Sandin från Vikarbyn, bosatt i Leksand, har avlidit, 83 år gammal. Sandin kallades för den sjungande lantbrevbäraren då han alltid hade med sig dragspelet när han körde ut post i byarna runt Rättvik. Hans största låt är nog Gärdebylåten med text på rättviksmål. Evert har medverkat i flera radio och tv-program.

Matz Rogers drog fullt hus i Storfors Kulturhus

2 Dec

mzrogersh1501

mzrogersh1502

mzrogersh1503

mzrogersh1504

Kavaljererna från Fryksdalen stod på scenen denna söndag när jag begav mig till Storforss Kulturhus för lite dans med Matz Rogers. Mycket folk var det som styrt kosan hit denna söndag. Matz Rogers är ett av de band som har toppnoteringar publikmässigt här i Storfors. Jag kan avslöja att dom kommande vårsäsong är inbokade två kvällar. Är man populära och gör ett bra jobb blir man bokade också. Dessa grabbar kan verkligen konsten att spela en genuin mogen fin dansmusik kryddat med dubbla saxar och underbara gitarrsolovunder danskvällen.

mzrogersh1505

mzrogersh1514

mzrogersh1515

mzrogersh1506

Låt en morgon vakna där efter Kärleken ska vinna lugnt så ni får kramas. På en sekund är hela dansgolvet totalt fullpackat av dansglada människor. Två melodier från Mats Bergmans ”Kan du hålla dom orden” och ”All världens rosor” fick fortsätta kvällen. Detta är ett band som jag kan påstå inte har en enda dålig låt på repan. Välljudande dansmusik när den är som bäst kan man säga. Som vanligt bjöd dom på fyra moderna och en gammal. Dom kan ritualerna dessa grabbar.

mzrogersh1507

mzrogersh1518

mzrogersh1519

mzrogersh1508

Att publken gillar dem är det inget snack om. Mycket applåder efter varje låt. Calle bjöd på en fin instrumentallåt som jag gillar som heter Thoméegränd 14. En låt som rev ner många applåder. Med Calles gitarrgodingar, Ulf och Rogers saxofoner så fårstår ni säkert vilka fantastiska instrumentala nummer vi fick avjuta under kvällen Jag tycker det kan vara avkopplande att lyssna till en duktig instrumentalist. Detta ger ju även variation till danskvällen. Tycker fler band borde ha med fler instrumentlala nummer på en kväll.

mzrogersh1512

mzrogersh1513

mzrogersh1509

mzrogersh1510

Innan kvällen var slut hade Matz Rogers avverkat en ena dansgodningen efter den andra. Och som jag vid något tidigare tillfälle skrivit så har dessa gossar inte en enda dålig låt på repan. Dom vet precis vad som går hem i stugorna. När danskvällen var slut haglade applåderna och lovorden över bandet. Vi snackade lite med bandet och arrangörerna Sven och Kerstin innan vi styrde kosan hemmåt Kristinehamn.

mzrogersh1523

mzrogersh1511

mzrogersh1516

mzrogersh1520

mzrogersh1521

mzrogersh1522

Lasse Sigfridsson och Sandins bjöd upp i Forshaga

1 Dec

sandinssifridsson1505

sandinssifridsson1506

sandinssifridsson1509

sandinssifridsson1501

För några veckor sedan var det som vanligt dans i Forshaga Folkets Hus på scenen stod Sandins orkester från Karlstad. Men denna kvällen var lite speciell. Under kvällen hade man med sig en gästartist i form av Lasse Sigfridsson som nog alla känner igen efter alla åren i Lasse Stefanz. Sen några år tillbaka har han gått solo och gjort succé. Han är ute på egen hand och uppträder på allsånger, trivselkvällar, danskvällar och mycket annat. Just denna kvällen var det dags för Värmland att få ett besök av Lasse.

sandinssifridsson1502

sandinssifridsson1510

sandinssifridsson1514,

sandinssifridsson1511

Men kvällen började med Sandins på scenen. ”Minns du mig än” tillsammans med ”Jag ångrar mig inte en sekund” fick inleda denna danskvällen. Varma långa applåder efter kvällens första dans. Simton tar till orda och hälsar publiken välkomna. Hej på er alla vad roligt att vara tillbaka här i Forshaga. Vi heter Sandins och ska svara för dansmusiken ikväll. Med rutin sätter dom fart på dans nummer två. Och fler danser blev det innan det var dags för bandet att ta sin paus.
Broder och jag gick en trappa ner för att fika som vanligt en köttbullsmacka och en sprite blev det som vanligt.

sandinssifridsson1513

sandinssifridsson1503

sandinssifridsson1504

sandinssifridsson1512

Efter pausen skulle så Lasse Sigfridsson äntra scenen och bjuda på några av sina låtar och låtar som han spelade in då han var med i Lasse Stefanz. Ett band han var med om att starta 1967.
Lasse fick en rejäl applåd av publiken. Han blandade och bjöd på låtar från hans fyra soloplattor. En låt han var med och skrev åt Sten & Stanley ” Vänd inte om” fick inleda andra halvlek. Sekunden senare gled dansparen ut på dansgolvet. Lasse stod själv på scenen och spelade och sjöng. Det funkar ju fint med dagens teknik, även om jag hellre sett Sandins kompa Lasse i alla hans låtar. För jag vet att den kompetensen finns. Men det funkade ju som sagt detta med. ”Om himlen och Österlen ” blev låt nummer två i dansen. En låt som jag har en speciell kärlek till. Och den kan bara göras på skånska av skåningar. Så det så! Lasse fortsatte med flera kända låtar och man såg hur publiken myste.

sandinssifridsson1507

sandinssifridsson1508

Efter ungefär en timme så var det dags för Lasse att runda av.
När sista tonen klingade utav Lasses låtar stod alla och klappade i händerna och skanderade en gång till. Nja den har jag redan sjungit sade Lasse lite skämtsamt. Men min bror var blixtsnabb och gav repliken ” ja men inte Främling”. Där sade du något klokt svarade Lasse. Nu hade Sandins entrat scenen och hängde så klart med på den låten. Underbar låt och i Sandins har man ett utmärkt Saxsolo signerat Daniel Högå. Men en dans i värmland kan ju inte bestå av en låt. Så ”Girl from Yesterday” fick avsluta Lasses medverkan.

sandinssifridsson1516,

sandinssifridsson1517

sandinssifridsson1515,

Sedan tog Sandins över stafettpinnen och spelade på fram till midnatt. Sammanfattningsvis blev det utomordentligt trevlig afton tillsammans med Sandins, Lasse Sigfridsson, den underbara publiken och personalen i Forshaga Folkets Hus. Tack för en trevlig kväll. Vi ses snart igen.

Hjertetro med nytt album – Fred

1 Dec

hjertetro

Musiker från bland annat dansbanden Jim Oddwinds , Chivix och Marvids fra dansebandmusikkens har fått samman och skapar gruppen Hjertetro som i dagarna har haft release på sin nya skivan som fått tieln ”Fred”. Med tanke på hur det ser ut i världen idag så är det en titeln som är mer aktuell än någonsin.

Källa: Hjertetro.no