Gluntan vann spillemansprisen 2016

30 Jan

gluntan30vinnare
Foto/Copyright. NRK / På Dansefot

Vi lyfter på hatten och säger grattis till det norska dansbandet Gluntan som i kväll tog hem Spillemanprisen i kattegorin dansband. Dom gör det med plattan ”Glutan 50 år”. Övriga nominerade var Contrazt med ”Hælj” och Hanne Mette Band med ”Akkurat nå”

Radio slutar som dansband – Spelar vidare som partyband

30 Jan

bandetradio16
Foto: Rikard Landberg / www.rikardlandberg.se

Dansbandet ”Radio” slutar som dansband och kommer fortsättningsvis spela vidare som mer party/coverband. Så här skiver bandet på sin facebooksida.

Söndagen den 14:e februari, alltså på alla hjärtans dag, är det dags att bege sig till Främmestad Bygdegård, där Radio! står på scenen. Klockan 18:00 drar det ingång, och inträdet kostar 150 kronor.

Detta kommer även vara Radio!s sista socialdans-spelning. Beslutet att enbart vara ett party/coverband är något som har växt fram under en längre tid, och vi känner nu att det är dags att ta steget fullt ut.

Tack till er som har kommit och dansat och lyssnat på oss, och vi hoppas att ni vill följa med oss även i fortsättningen, om än på en lite annan arena.

Information om Eklöfs kommande spelningar

28 Jan

fernlofs
Foto: Ekköfs till vänster, Fernlöfs orkester till höger

Eklöfs spelning på Fältöversten 29/1 blir inställd pga sjukdom. Men dans blir det ändå. Fernlöfs hoppar in istället. Idag spelar man som planerat i Bettna, Föreningsborg. fast med en vikare för sångaren Patrik Eklöf. Rikard Nilsson hoppar in som ersättare. Nu på torsdag 4/2 ersätter Cedrix i Deje Folkets Hus.

Tack för att ni bjöd upp tv4

25 Jan

tackfordansen
Foto/Copyright: TV4.se

Så var då serien ”tack för dansen” slut. Tre program blev det. Jag tycker gott man kunnat ha några fler. Men man vill väl inte framledes konkurrera med melodifestivalen på svt.se Så man får väl vara glad för dom tre program som varit. Och dansband på bästa sändningstid ska man väl inte tacka nej till. Dom tre största och mest populära har man valt till denna programserie. Och hade jag fått bestämma hade jag valt bad som varit i mer behov av mediebrus och lite band ”nya” band som banar väg för framtiden inom dansbandskulturen. Men med tanke på att Thomas Deutgen har varit med och planerat (läs bestämt) så var det inte så mycket att hoppas på. Jag tycker dock på det stora hela att det varit en okej programserie. Trevliga programledare både Thomas och Elisa. Var lite orolig för att Thomas skulle leka för mycket professorn men han har hållit sig relativt lugn på mattan.

tackfordansen-ls
Foto/Copyright: TV4.se

Det startade dock väldigt osäkert med Lasse Stefanz. Ett program som var mycket tillrättalagt, ängsligt och krystat. Precis som att man hade något att dölja eller var rädda för att det skulle komma fram. Och visst, det finns väl en hel del saker som dom inte ville prata om i programmet. Men lite trist var det trots allt att man inte ägnade mer tid åt bröderna och dom som faktiskt såg till att anställa Christer och Olle.För utan bröderna Sigfridsson hade ju inte Lasse Stefanz varit det dom är i dag.

tackfordansen-arvingarna
Foto/Copyright: TV4.se

Förväntningarna inför program två var väl inte så högt uppskruvade. Men men jämförelse med säsongstarten var det ett mycket bättre program. Kändes mycket mer avslappnat. Man fick höra en hel del roliga storys om bandet. Mycket visste man ju sen tidigare men ändå. För de som inte vet så där mycket om Arvingarna förutom om deras musik kan jag tänka mig att det var trivsamt. Dennis och Hasse som gäster var ju väntat. Kul även med Linda Bengtzing som gäst.

tackfordansen-lk
Foto/Copyright: TV4.se

Sista programmet ut var Larz Kristerz. Kungarna från Älvdalen som jag på senare år lärt mig att uppskatta mer. Under dansbandskampen var jag mest förbannad på dem. Även om dom spelade bra så var det ju mycket av deras gimmick med kläderna och det. Jag hade gärna sett dem göra samma sak fast under ”fantasikostymerna”. Nu är det om mest coola somgör sin sak och tror benhårt på den. Kul att få se Nisse Hellberg som är en favoritartist. Passade bra in i sammanhanget. Även skoj att få se Elisabeth Andreasen. Bra låtar rakt igenom programmet varvat med småprat.

Så vad vill vill ha till nästa säsong. Jo vill vill höra samtliga låtar i sin helhet. Inte att man bryter eller tonar bort låtarna. Dom är för bra för det. Får man önska en lineup till nästa säsong så kanske det kan vara en önskelista. Sannex, Donnez, Blender, Streaplers, Jannez. Tre av dessa är ju modernband så frågan är dom passar in i Deutgens ”ram”.

Ställ frågor till ”Classe” i P4-dans

24 Jan
Claes med sitt dragspel

Claes med sitt dragspel

Nu på söndag i p4 dans är det åter dags för livesänding och det populära inslaget ”Fråga dansbandsstjärnan”. Denna gången är det Claes Lövgren som i år firar 20 år med sitt band. Hör hono berätta om livet på och omkring vägarna samt livet på scenen.
Det hela börjar kl 19.30 i SR P4

Värmländska dansband – Svantes

23 Jan

dansbvarm_svantes

Har uppdaterat sidan ”Värmländska dansband” med lite aktuell och ny information på vissa dansband. Bland annat så uppdaterade jag med en ny aktuell gruppbild på dansbandet Svantes från Säffle.

Sannex i Bingolotto

22 Jan

sannexcd

Nu på söndag är det cd-release för Sannex nya cd ”Din sida sängen”. Allt kommer gå av stapeln i självaste Bingolott på tv4. Där kommer bandet förutom att bjuda på några spår från plattan agera husband. Programledare är Jessica Andersson. Programmet sänds på söndag tv4 kl 18:00

Larz Kristerz i tack för dansen

22 Jan

lkfilipkons16

Missa inte sista avsnittet av ”Tack för dansen” i tv4 nu på lördag med start 20:00 Bandet som medverkar är inga mindre än Larz Kristerz som blev kända över en natt genom sin medverkan i dansbandskampen i svt.

Skoga Bygdegård dansar 2016

22 Jan

jandersskogav1501

Har uppdaterat sidan med Dansbprogram i Värmland med programet för Skoga Bygdegård. Delar även med mig av programmet nedan.

SKOGA BYGDEGÅRD – EKSHÄRAD 20.00 – 24.00
2016-01-09 Sandins
2016-01-23 Sounders
2016-02-06 Hedins
2016-02-20 Samzons
2016-03-05 Jenny Saléns
2016-03-19 Matz Rogers
2016-03-27 Holidays
2016-04-02 Bob Stevens
2016-04-16 Janders
2016-04-30 Drifters
2016-05-14 Fernandoz
2016-09-10 Junix
2016-09-24 Claes Lövgrens
2016-10-08 Jenny Saléns
2016-10-22 Janders
2016-11-05 Fernandoz
2016-11-19 Hedins
2016-12-03 Vakant
2016-12-25 Holidays

Vikarier i Bingolotto under tre kommande program

21 Jan

bingovikarier16

Ingvar Oldsberg kommer ta en paus från Bingolotto p,g,a lite semester. Då har man valt att ta in tre vikarier som kommer leda programmen framöver. Nu på söndag den 24 januari är det schlagersångerskan Jessica Andersson som leder programmet. 31 januari är det programledaren och reportern Jesper Apsegren. Abslutar vikarieperioden gör dansbandssångaren Casper Jarnekbrink.

Hans Martin kommer med nytt album

20 Jan

hansmartincd16

Hans Martin från Vasa i Finland har sedan han slutade i Tommys gjort succé med sina soloplattor. Nu är han aktuell med ny cd. Hans har letat fram pärlor ur sin ”sångpärm”. En viktig del i skivan är texterna säger Hasse. Och just tänkvärda texter är ett tema på skivan. Det märks tydligt på plattans titelspår ”Ännu en gång” som Hans och Gunborg själva skrivit. Dessutom har Hans spelat in Lotta Engbergs nästan bortglömda ”Tusen vackra bilder” i en mycket fin version.

Låtlista för skivan
1. Jag vill dela varje dag med dig
2. Allting vaknar upp
3. Du betyder mera än du tror
4. Som älskande gör
5. Tusen vackra bilder
6. Då lever kärleken
7. Jag vill dela mitt liv med dig (Don’t forget to remember)
8. Du gav mig ljusa minnen
9. En gång är ingen gång
10. California blue
11. Ännu en gång
12. Ann-Kristi

Claes Lövgrens spelar vidare med fyra medlemmar

19 Jan

claeslovgrens16

Antti Johansson som spelar gitarr och saxofon har bestämt sig för att sluta i Claes Lövgrens. Han har redan gjort sitt sista jobb. Han kommer att satsa heljärtat på sitt eget företag Antti Johansson Byggtjänst. Bandet kommer att spela vidare på fyra medlemmar. Medllemmarna 2016 är Claes Lövgren på sång, gitarr, klaviatur och dragspel. Andreas Olsson på bas och kör. Andy Johansson på trummor och sång samt Carl-Johan Stifors på gitarr och sång.

Carina Jaarnek har avlidit

17 Jan

carinajaarnek16

I dag har vi nåtts av den sorgliga beskedet att dansbandssångerskan Carina Jaarnek har avlidit i sviterna av en hjärnblödning. Hon har deltagit i flertalet melodifestivaler och dansbandstävlingar. Hon har betytt mycket för dansbandssverige och var den första kvinna att starta egen orkester. Carina blev 53 år.

Sven-Ingvars firar 60 år med exklusiva konserter

16 Jan

semagnusson60

Äntligen är det dags igen för Sven-Erik Magnusson att med sitt band ge sig ut på vägarna.

Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han efter mer än ett halvt decennium fortfarande skulle göra konserter som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Frykensjöarna och den odödliga fröken Fräken.

Men nu när turnébussen i Karlstad packas kan vi konstatera att så är fallet, efter ett otal antal mil samt även ett stundande hyllningsprogram i TV4 producerat av Mats Jankell kommer vi kunna ta del av Sven-Ingvars karriär.

Så räkna med en hit parad av guds nåde från 50-talet och framåt, framförd av ett evigt ungt och evigt taggat Sven-Ingvars – kanske det mest genuina och unika band som det här landet någonsin har producerat.

Turnéplan
13 april – Karlstad, Scalateatern
14 april – Karlstad Scalatetatern
15 april – Göteborg, Draken
16 april – Göteborg, Draken
22 april – Stockholm, Rival
23 april – Stockholm, Rival
24 april – Stockholm, Rival

Biljetter
Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se, www.lifeline.se samt lokala biljettombud.

Danssuccén i Ullared tillbaka 2016

16 Jan

ullared16

Redan nu kan du ladda för sommarens dansbandsfestival i Ullared! Nu är biljetterna släppta till 2016 års ”En kväll i juni” som i år blir första helgen i juli! Festivalen arrangeras av Demo festival och svänger loss på Hedevi idrottsplats den 1-2 juli.

Sommar, sol, shopping och dans! I denna mörka och kalla årstid är det gott att drömma sig bort till ljus, värme, härlig musik, dans, öltält och en bit mat. Varför inte ge bort en dansbandsbiljett i julklapp! Nytt för i år är att dansfesten håller öppet till kl.02.00 och i år blir det hela tre band per kväll!

ÅRETS BAND 2016
FREDAG: Lasse Stefanz, Scotts & Contrazt från Norge
LÖRDAG: Arvingarna, Barbados & Larz-Kristerz

PRO-Dans i Värmland våren 2016

15 Jan

prodans-stallen

PRO ARVIKA – JÖSSEFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-02-19 Tång & Co
2016-03-04 Nils-Birgers
2016-04-08 Svantes
2016-09-23 Kenneths orkester
2016-11-04 Nils-Birgers

PRO ÄLGÅ/GLAVA – JÖSSEFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-02-12 Svantes
2016-03-18 Kenneths orkester
2016-04-22 Tång & CO
2016-09-02 Tång & CO
2016-11-11 Svantes

PRO ÄLGÅ/GLAVA – HILLRINGSBERGS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
2016-07-22 Nils-Birgers

PRO ÅMOTFORS – ÅMOTFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-01-22 Rios orkester
2016-02-05 Kenneths Orkester
2016-03-11 Tång & CO
2016-10-14 Cedrix
2016-11-25 Svantes orkester

PRO ÅMOFORS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
2016-07-15 Nils-Birgers

PRO KÖLA – LUNDSBERGS BYGDEGÅRD 19.00 – 23.00
2016-03-18 Svantes
2016-10-28 Nils-Birgers

KLÄSSBOLS FOLKTS PARK 19.00 – 23.00
2016-05-20 Svantes
2016-06-10 Spelefinkarna
2016-07-01 Hasse Peters
2016-08-05 Cedrix

PRO GRUMS
GRUVAN FOLKETS HUS GRUMS 18.00 – 21.30
2016-01-13 Hiltons
2016-01-27 Matz Rogers
2016-02-10 Svantes
2016-02-24 Löpsjötorparns
2016-03-09 Holens
2016-03-23 Hedins
2016-04-06 Junix
2016-04-20 Tång & CO
2016-05-04 Hasse Peters

PRO EKSHÄRAD – SKOGA BYGDEGÅRD 19.00 – 23.00
2016-04-08 Holens
2016-05-20 Rios
2016-10-14 Samzons

PRO KIL – EDSVALLA FOLKETS HUS 18.00 – 21.30
MEDLEMSKONTROLL – KNYT
2016-01-05 Svantes
2016-01-20 Sven Gunnars
2016-02-03 Nils-Birgers
2016-02-17 Kenneths orkester
2016-03-02 Tång & CO
2016-03-16 Lars Erikssons
2016-03-30 Stickan & Classe
2016-04-13 Löpsjötorparns
2016-04-27 Holens

PRO SUNNE – KOLSNÄS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
Ingen uppgift

PRO HÄLLEFORS – HÄLLEFORS FOLKETS HUS 18.00 – 22.00
2016-01-15 Kjell Dahls
2016-02-19 Kenneths Orkester
2016-03-18 Samzons
2016-04-22 Holens
2016-05-13 Roger Lindbloms
2016-09-09 Stickan & Classe
2016-10-07 Junix
2016-11-04 Gideons
2016-11-25 Hasse Peters

PRO LESJÖFORS – LESJÖFORS FOLKETS HUS 18.00 – 22.00
2016-02-12 Nils-Birgers
2016-04-08 Hasse Peters
2016-09-23 Lars Erikssons
2016-10-21 Holens

PRO ULLERUD/DEJE – DEJE FOLKETS HUS 17.00 – 20.00
2016-01-07 Motionsdans
2016-01-14 Motionsdans
2016-01-21 Motionsdans
2016-01-28 Motionsdans
2016-02-04 Cedrix orkester
2016-02-11 Motionsdans
2016-02-18 Motionsdans
2016-02-25 Motionsdans
2016-03-03 Motionsdans
2016-03-10 Motionsdans
2016-03-17 Nils-Birgers
2016-03-24 Motionsdans
2016-03-31 Motionsdans
2016-04-07 Motionsdans
2016-04-14 Motionsdans
2016-04-21 Motionsdans
2016-04-28 Motionsdans

SOLADANSEN – Seniorernas Hus Karlstad 17.00- 20.30
2016-01-10 Samzons
2016-01-24 Cedrix
2016-02-07 Ingvar & Co
2016-02-21 Erik Lihm Duo
2016-03-06 Stickan & Classe
2016-03-20 Musikanterna
2016-04-03 Kjell Dahls
2016-04-17 Svantes
2016-05-01 Kalle & Stefan

prodans-ork

Anton – Ny medlem i Ninnas orkester

14 Jan

ninnas16

Anton Dimitrov är ny medlem i Ninnas orkester. Hans uppgifter blir att spela leadgitarr, sjunga och köra. Anton har tidigare spelat i Line & Grabbarna förut men är alltså nu fast medlem i Ninnas.

Arvingarna medverkar i ”Tack för dansen”.

14 Jan

arvingarna90tal

Detta band behöver väl ingen närmare pressentation. Säg bara ”Linda Går”, ”Eloise”, ”De ensammas promenad”, ”Det svär jag på”, ”Tjejer” och ”Ring om du vill nånting” och alla vet att jag pratar om Arvingarna. År 1993 vann de med sin låt ”Eloise” och fick därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest, där de kom på sjunde plats. Om ingen innan visste vilka grabbarna så fick dom absolut veta det nu. Resten är som man säger historia.

Nu på lördag 16 januari medverkar de i tv4s program Tack för dansen med start klockan 20.00

Startordningen i Melodifestivalen 2016

13 Jan

melodifesitvalen16

Nu har man offentliggjort startordningen samt vilka delfinaler artisterna och låtarna kommer tävla i. Det ser som vanligt ut att bli ett spännande startfält med en bredd utan dess like. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och där vill man därför börja med ett nummer fyllt av glädje och energi som samlar alla i familjen, säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2016.

Deltävling 1: Göteborg 6/2
1. Bada nakna
Artist: Samir & Viktor
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov

2. Mitt guld
Artist: Pernilla Andersson
Låtskrivare: Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist

3. Ain’t No Good
Artist: Mimi Werner
Låtskrivare: Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz

4. Rik
Artist: Albin & Mattias
Låtskrivare: Albin Johnsén, Mattias Andréasson

5. Himmel för två
Artist: Anna Book
Låtskrivare: Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg

6. Constellation Prize
Artist: Robin Bengtsson
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson

7. Don’t Worry
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder, Behshad Ashnai

Deltävling 2: Malmö 13/2
1. We are Your Tomorrow
Artist: David Lindgren
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson

2. 100%
Artist: Victor och Natten
Låtskrivare: Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh

3. Hunger
Artist: Molly Pettersson Hammar
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond

4. I Will Wait
Artist: Isa
Låtskrivare: Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Nikki Flores

5. Faller
Artist: Krista Siegfrids
Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson

6. Håll mitt hjärta hårt
Artist: Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson
Låtskrivare: Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson

7. Save Me
Artist: Wiktoria
Låtskrivare: Jens Siverstedt, Lauren Dyson, Jonas Wallin

Deltävling 3: Norrköping 20/2
1. Kizunguzungu
Artist: SaRaha
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Sara ”SaRaha” Larsson, Arash Labaf

2. You Carved Your Name
Artist: Swingfly feat. Helena Gutarra
Låtskrivare: Jocke Åhlund, Andreas Kleerup

3. Weight of the World
Artist: SMILO
Låtskrivare: Arvid Ångström, Dennis Babic, Oscar Berglund Juhola, Anton Göransson, Robin Danielsson

4. Kom ut som en stjärna
Artist: After Dark
Låtskrivare: Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Lina Eriksson, Kent Olsson, Calle Kindbom

5. My Heart Wants Me Dead
Artist: Lisa Ajax
Låtskrivare: Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad, Nikki Flores, Sara Forsberg

6. Put Your Love on Me
Artist: Boris RenéLåtskrivare: Boris René, Tobias Lundgren, Tim Larsson

7. Human
Artist: Oscar ZiaLåtskrivare: Oscar Zia, Victor Thell, Maria Smith

Deltävling 4: Gävle 27/2
1. Runaways
Artist: Eclipse
Låtskrivare: Erik Mårtensson

2. Rollercoaster
Artist: Dolly Style
Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson

3. Du tar mig tillbaks
Artist: Martin Stenmarck
Låtskrivare: David Stenmarck

4. Killer Girl
Artist: Linda Bengtzing
Låtskrivare: Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund

5. If I Were Sorry
Artist: Frans
Låtskrivare: Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall

6. Håll om mig hårt
Artist: Panetoz
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru

7. Youniverse
Artist: Molly Sandén
Låtskrivare: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis

Nominerade till Manipriset 2016

12 Jan

manifest16

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) är glada att kunna presentera de nominerade till Manifestpriset 2016.
Årets gala går av stapeln den 5 februari på Nalen i Stockholm. Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. I år delas pris ut i totalt 22 olika kategorier och galan kommer som vanligt att vara fylld av spännande liveframträdanden.

Följande dansband är nominerade i kategorin Dansband:
Dansband
Donnez – Stora starka män (Neptun)
Drifters – Vår egen väg (Neptun)
Perikles – Heta pojkars flickor (Atenzia Records)
Blender – Mi amore (Neptun/Blender records)

manifest16nominerade

Cinderella med toppdansband på helgerna

11 Jan

vikingcinderella

Viking Line fortsätter sin dansbandssatsning. Helgerna har tidigare varit klassade som partykvällar med partyband i etage och en trio i nöjescafét. Nu kommer man under våren satsa på lite mer kända band i nöjescafét under helgerna.

15-16/1 Callinaz
22-23/1 Chiquita
05-06/2 Towe Widerberg & Janssons Orkester
12-13/2 Martinez
19-20/2 Bob Stevens
26-27/2 Chiquita
4-5/3 Alvenfors
11-12/3 Znits
18-19/3 Jive
25-26/3 Dolbyz
01-02/4 Holidays
08-09/4 Callinaz
15-16/4 Towe Widerberg & Janssons Orkester
22-23/4 Sounders
29-30/4 Chiquita

Härlig danspremiär i Danshallen Karlskoga

10 Jan

alvenforskga1601

alvenfdanshkga1602

alvenforskga1602

alvenforskga1620

alvenforskga1604

Nya dansställen ploppar det inte upp allt för många så här års. Men det finns dom som satsar rejält på dans. Ett av dessa ställen ligger i värmländska Karlskoga och heter Danshallen. Värmland är ju dansbandens vagga på något sätt. Så skal det satsas skall det väl göras här. Danshallen är en fd industrilokal som ligger en bit från flygplatsen i Karlskoga. Här har man dansat i flera år men i somras tog arrangören Karin Bergstedt med personal och totalrenoverade nedervåningen. Här arrangerar man dans flera gånger i veckan. Det är motionsdans, danskursers av alla dess slag. Nu har man utökat med danskvällar till livemusik. Fredagsdanser med dans till livemusik är det som gäller. Premiärband var Alvenfors som fick hoppa in för Deléns som lämnat återbud.

alvenforskga1605

alvenforskga1606

alvenforskga1616

alvenforskga1622

alvenforskga1608

Broder och jag skulle så klart dit och spana in vilket ställe detta är. Vi körde dit nästan på en gång. Det var tämligen lätt att hitta dit. Kör man bara på mot flygplatsen och sen tar sikte på bilprovningen är det inga problem att hitta rätt sen. Vi betalade vår entrén och möttes av mycket genomtrevliga arrangörer. Redan nu kändes det som att detta skulle bli en trevlig kväll. Det var ju premiärkvällen detta så man visste ju inte hur många som skulle dyka upp. Men med facit i hand blev det en mycket lyckad premiär som jag tycker arrangörerna får vara nöjda med. Vi hälsade på grabbarna i Alvenfors som var mycket glada över att se oss igen.

Så slog klockan 19.00 och Tony räknade in till kvällens första dans. Lugnt kryssar dansparen ut på golvet. Jag tog plats uppe på en läkare med full insyn för dansgolvet och scenen. Där placerade jag mig med min kamera och mitt 70/300 objektiv och tog en hel del fräcka dansbilder på publiken och framför allt orkestern som dom kunde använda till sin hemsida och Facebooksida. Alltid lika kul att laborera och testa nya inställningar. Det blev en hel del i mitt tycke läckra bilder som ni kan se i detta reportage.

alvenforskga1610

alvenforskga1611

alvenforskga1612

alvenforskga1613

alvenforskga1614

Alvenfors spelade som vanligt underbar dansmusik som jag tror passade som handen i handsken. ”Blir det ja eller nej” sjunger Peter. Frågar ni mig blir det ett rungade ja. Bandet gav förra året ut en lysande debut.cd. Från denna spelade man många härliga låtar. ”Vänner”, ”Alltid på väg”, ”När jag ser mig tillbaka”, ”Juliette” med flera. Ska man placera in dessa i ett fack så får det nog bli fräsch mogendans. Annars tycker jag det är rätt fånigt att placera in och sätta etiketter på dansband. Men jag törs nog säga att Alvenfors har en väldigt bred repertoar som passar de flesta ung som gammal.

alvenforskga1615

alvenforskga1607

alvenforskga1617

alvenforskga1618

alvenforskga1619

Så var det dags för kvällens paus. Vi fikade på goda ostmackor som dom hade. Utbudet var helt okej. Det fanns goda bakverk, kaffe, te och läsk att köpa. Fika miljön var trevlig med dämpade belysning och det blev en trevlig atmosfär.

Sedan så var dansen i gång igen med de trevliga grabbarna i Alvenfors. Jag tycker det är en mycket bra danstid här i Karlskoga. 19.00 – 23.00 gör att man inte kommer hem så där jättesent om när dansen slutar klockan 01.00 Även om broder och jag stannade kvar när bandet roddade ner så kändes det ändå inte som ”mitt i natta” Som helhet tycker jag att detta var en riktigt trevlig kväll med trevliga arrangörer, bra musik, bra dansgolv och gott fika. Nu hoppas jag på fin uppslutning på kommande danser. Förutsättningarna finns ju absolut. Så gott folk. Bara att packa ner dansskorna och bege sig till danshallen den 29 januari där det blir världspremiär för dansbandet Thoniez.

alvenforskga1603

alvenforskga1621

alvenforskga1609

alvenforskga1623

alvenforskga1624

alvenfdanshkga1625

Stilig nyårsafton med Drifters på Brunnsparken Örebro

9 Jan

driftersnyar1501.jpg

driftersnyar1502

driftersnyar1503

driftersnyar1504

driftersnyar1505

Det är inte alla dansband som åker ut och spelar på nyårsafton. Det är inte heller alla band som åker ut och spelar på ett och samma ställe i tio års tid. Men det finns ett som gör det. I år var det nämligen 10-års jubileum för Drifters på Nyårsafton i Brunnsparken Örebro. Även sista året dom spelade här då dom nästa år är uppbokade på jobb i Danmark. Ombyte förnöjer sägs det. Och det kanske att läga att efter tio år bryta upp.

Men nu tänkte jag skriva lite om denna nyår som var med underbara Drifters med Erica Sjöström. Själv. Vi startade hemma med att äta lite god mat. Fläskfilé med gratäng blev det. Och det bästa av allt, bearnaisesås.
Mätta och belåtna styrde vi sedan kosan mot Sveriges sjunde största kommun med 137 389 invånare. Staden är belägen vid Hjälmarens västra strand. Några kända personer man förknippar med staden är bland andra; Peter Flack, Thomas Nordahl, Martin Stenmark, Thory Bernhard och Pia Sundhage.

driftersnyar1506

driftersnyar1507

driftersnyar1508

driftersnyar1509

driftersnyar1510

Vi landade i Brunnsparken en kvart innan dansens början. Många andra som var där hade så klart uppmärksammat att det var nyårsafton och klätt upp sig lite extra. Vi hade tur som hade köpt förköp. Det var bara att promenera förbi alla som köade. Strax innan dansens början gick det ett sus genom lokalen. Erika Sjöström och hennes grabbar hade äntrat scenen och hon glittrade som vanligt. Jösses vilken nyårsblåsa hon hade fått på sig. Grabbarna var stiliga dom med. Strax efter räknade dom in till första dansen och golvet fylldes direkt. Många kändisar var på golvet. Och med det menar jag folk jag känner igen som brukar vara och dansa i Forshaga. Hade man samåkt tror jag man utan svårigheter kunnat fylla upp en hel buss.

driftersnyar1511

driftersnyar1512

driftersnyar1513

driftersnyar1514

driftersnyar1515

Det blev en underbart trevlig kväll i Brunnsparken. Många goa låtar från deras senaste cd blev det. Det var en del som stod framme vid scenen och bara diggare. Erika fick så klart hjälp med sången av Chris-Lennart i några låtar. Han är alltid är på plats i Brunnsparken när Drifters spelar. Drifters ger alltid det lilla extra en dag som denna. Man aldrig tråkigt på en kväll med detta band. Och det märks att dom på riktigt bryr sig om sina fans. Erika har ett hjärta av guld. Hon bryr sig om alla, kramar, lyssnar,, skrattar med. Ronny sjöng och Anton basade på som vanligt. Bakom klaviaturen stod Stellan som vanligt tryggt och lugnt och spelade. Det har han gjort i över 30 år. Ny tillskotten Robert bankade på bakom trummorna. Ronny aviserade om kvällens ena paus. Vi passade på att köpa en varsin landgång. Mums vad gott. En nyår kan man unna sig lite annat än vanliga ostmackor.

Så började klockan närma sig kvart i tolv och bandet tog en kort paus. Sören som är värd i Brunnsparken och en medhjälpare hällde upp cider i glasen som de skulle ha och skåla med vid tolvslaget. Stellan fixade så vi fick genom högtalarna höra Jan Malmsjö läsa Nyårsklockorna. Trodde först man kunde ha sänt ute Malena Ernman live i stället men med tanke på att tekniken inte fungerade förra året så kanske detta var bästa lösningen. När vi skålat in det nya året stämde Ronny och vi andra upp i Sveriges nationaldag.

driftersnyar1516

driftersnyar1517

driftersnyar1518

driftersnyar1519

driftersnyar1520

Där efter kom Eva och Sören från Brunnsparken upp på scenen för att hålla sitt traditionella tal och tacka publiken. De berättade lite om året som varit hur mycket publik som varit där och dansat. Dom är Sveriges mesta dansarrangörer. Det är lite respekt det att arrangera så mycket dans som man gör i parken. Man kommer fortsätta arrangera dans så som man gjort tidigare. Man kommer under våren att satsa på rockabillykvällar med som kommer hållas i lokalen som kallas för ”Globen”. Den 19 januari håller man även sin frikväll då man bjuder på entrén. I år har man Framed på scenen. Denna kväll har man frivillig avgift där samtliga insamlade pengar kommer gå till Örebro stadsmission och deras arbete för hemlösa. Sedan berättade Eva att Drifters i år spelat upp till dans i Brunnsparken för tionde året i rad. Men nästa år skiljs våra vägar då spelar Drifters i Danmark. Publiken buade men var sak har sin tid. Men det blev genast gladare miner när hon berättade att Drifters är tillbaka i parken redan 9 april. Då är det dessutom FUB-dans på eftermiddagen.

driftersnyar1521

driftersnyar1522

driftersnyar1523

driftersnyar1524

Så till slut var vi framme vid kvällens sista dans. ”Du är himlen för mig” bjöd Erica på. Hon trollband hela publiken med sin röst sin utstrålning. Sedan ville folket inte gå hem. Publiken applåderade mer och mer. Ronny frågade om vi vill ha en till. Ett rungande ja till svar. självklart sade Ronny inga problem och hängde på sig gitarren igen. Underbart vilket nyårsfirande det blev. Ett riktigt 10-års jubileum utan dess like. Efter att vi kramat om Erika och sagt hej då till grabbarna styrde vi kosan hemåt.
Stort tack till Drifters och Brunnsparken med personal.

Tonix på scenen igen

8 Jan

tonix16

Lördag 16 januari står det anrika dansbandet Tonix åter på scenen. Kl 23.00 gör dom en rivalspelning på Restaurang Sandra i Kalmar. men dansen startar redan kl 21.00 då Black Jack spelar upp till dans. Det blir även pub och dj under kvällen. Detta är unik kväll och ett untikt tillfälle för dig som diggar Tonix.

De nominerade till Spellemannsprisen

8 Jan

spellemannsprisen16

Nu harman ofenliggjort de nominerade till Spellemannsprisen i klassen Danseband i Norge. tre otroligt starka kandidater tävlar i år.
Den första är Gluntan – ”50 år” sedan har vi Hanne Mette Band ”Akkurat nå” och avslutningsvis Contrazt med albumet ”Hælj”. Vi säger grattis till samtliga nominerade.

Trummisbyten i Finix och Scotts

7 Jan

trummisbyten

Jonathan Westling, trummis i Finix (till vänster) har bestämt sig för att hoppa av bandet. Han gör sin sista spelning den 15 januari på Folkets Hus i Bollsta.

Johan Andersson, trummis i Scotts, har bestämt sig för att sluta i bandet. Han har varit med i 4 år och kommer att vara kvar tills hans ersättare har börjat.

Anrikt dansställe till salu

7 Jan

skultunaoscars

Det anrika dansstället Skultuna Lagårn och Oscars Loge är ute till försäljning. Arrangörerna tillika nuvarande ägarna meddelar att man kommer att fortsätta driva danserna som vanligt. De hoppas också det kan fortsätta i framtiden med dom nya ägarna.

Läs mer på www.maklarringen.se

Festernas fest – Störd och Stolt galan i Stockholm

6 Jan

stordstolt1551

stordstolt1513

Festernas fest brukar ju Nobellfesten kallas för. Men frågan är om inte det inte var festernas fest redan den 5 deccember i stadshuset. Då var jag på plats med ett helt gäng från Värmland. Vad bar det då för fest jag var på. Jo jag var på en gala som heter ”störd och Stolt galan” och som arrangeras av Riksförbundet FUB. Det var första gången har människor med utvecklingsstörning hade sin egen gala där de belönar företag och personer som gjort något bra som är värt att uppmärksammas. Under kvälle delades det ut totalt tio priser och det bjöds även på förstklassig underhållning och dans i Gyllene salen.

stordstolt1501

stordstolt1502

stordstolt1503

stordstolt1504

stordstolt1505

Jag sitter med i styrelsen för både FUB Värmland och FUB Karlstad. Ett roligt och intressant arbete. Sedan sköter jag om hemsidan för FUB Värmland och Karlstad/Grums/Hammarö/Kristinehamn. Och genom detta arbete fick jag så erbjudandet att följa med på denna gala. Att jag tackade ja på stående fot kan ni nog förstå. För detta är nog en chans man bara får en gång i livet. Vad vet jag?

stordstolt1506

stordstolt1507

stordstolt1508

stordstolt1509

stordstolt1510

Vi var ett gäng på totalt nio personer som med minibuss gav oss i väg mot huvudstaden. Jan Fredriksson körde oss upp till Stockholm efter ett matstopp på Dinners i Arboga. Vår ordförande Lennart Björck hade bokat in oss på Zinkensdamms vandrar hem. Vandrahem och vandrarhem, jag tyckte mer det liknade ett hotell. Mycket fint var det med god frukost och trevlig miljö.
Efter lite vila var vi alla festklädda och redo för att bege oss till blå hallen i förbeställda taxibilar. Vi äntrade röda mattan och blev fotograferade av en fotograf som för dagen var anställd av FUB för att bevaka hela kvällen. Innan galan skulle ta sin början så minglade vi runt lite med andra festklädda besökare från hela Sverige.

stordstolt1517

stordstolt1518

stordstolt1519

stordstolt1520

stordstolt1521

Thomas Jansson ordförande i riks FUB tog till orda och hälsa oss välkomna liksom riksklippans ordförande Anders Peterson. Värdpar och konferencierer på galan var Anna Hildingsson och Anders Wieslander. Anna är vice ordförande i Riks Klippans styrelse. Klippan är en sektion inom FUB som drivs av personer med utvecklingsstörning. Anders Wieslander är ordkonstnär, poet och kulturarbetare på Medis5.

stordstolt1522

stordstolt1523

stordstolt1524

stordstolt1525

stordstolt1526

Sedan tog galan sin början. Som jag skrev tidigare så delades det ut tio priser till olika personer och organisationer. Jag publicerar nedan samtliga vinnare. Vill ni ha juryns fullständiga motiveringar så finns dessa på FUBs hemsida.

Årets stördaste forskargärning: Iréne Johansson
En kvinna som ägnat ett helt liv åt att ge barn och vuxna med språksvårigheter möjligheten att uttrycka sig.

Årets stördaste skola: Mora folkhögskola och Kerstin Gatu.
En skola som lyckats göra hela Sverige till ett enda klassrum med hjälp av deras distansutbildning.

Årets stördaste arbetsgivare: ICA Sverige.
Ett företag som med sina 1400 butiker över hela Sverige förstått möjligheten med att anställa 1300 personer med funktionsnedsättning

Årets stördaste affärsidé: Funki Models och Lou Rehnlund!
Ett företag som en gång för alla bevisar att skönhet kan göra världen lite bättre.

Årets stördaste konsthall: Sandgrunds Konsthall, Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques Lerin!
En konsthall som förstår värdet av att släppa fram unika konstnärer.

Årets stördaste välgörenhetsinsamling: Erik Fredlund
En person som med två tomma händer och ett par gympadojor visade att allt är möjligt. Till exempel att samla in 37.012 kr till FUB.

Årets stördaste idrottsklubb: Åsarnas IK och Kristina Göransson!
En anrik klubb som varit på glid i snart hundra år, och som i år arrangerade världsmästerskapen i skidor för personer med utvecklingsstörning.

Årets stördaste komiker: Erik Löwenthal!
Skaparen av föreställningen ”I Fadern, sonen och Försäkringskassans namn.”

Årets stördaste sponsorinsats: Zlatan Ibrahimović
En person som ytterst gjorde det möjligt för Sveriges fotbollslandslag för lindrigt utvecklingsstörda att delta i fotbolls-VM i Brasilien. Och som Zlatan själv sagt: ”Fotboll ska spelas av alla, oavsett kön, handikapp eller inte.”

Årets stördaste tv-kanal: TV4
En kanal som har modet, och den goda smaken, att på bästa sändningstid gå i bräschen för program som är unika. ”En annan del av Köping”, ”Trollkarlen från Glada Hudik” och nu senast ”Heja Sverige” bjuder in hela Sverige till en värld som för få känner till.

Stolt Galans Specialpris: Sonja och Malin
Ett pris som hyllar det viktigaste som finns: vänskap mellan människor. Årets vinnare har varit vänner sedan förskolan. Inget tycks stoppa dessa två. Att ta sig igenom läxor, snöstormar och fjällandskap går lätt när de hjälps åt.

stordstolt1527

stordstolt1528

stordstolt1529

stordstolt1531

stordstolt1532

Mellan prisutdelningarna var det underhållning av bland andra Per Granberg/Charta 77, Lotta Engberg, Carl Dyall, Clara Olsson och Drifters med Erica Sjöström för att välja några. Lotta Engberg var som vanligt på glatt humör när hon bjöd på några av sina största hits. Dyall visade vilket proffs han är som dansare och musiker. Clara Olsson hade jag aldrig hört live men hon imponerade stort på mig.

stordstolt1533

stordstolt1534

stordstolt1535

stordstolt1536

stordstolt1537

Sen hade man en speciAlgäst från Australen som drog stor uppmärksamhet. Självaste galaprinsessan Madeline Stuart. Madeline Stuart har på en mycket kort tid blivit känd världen över och utmanat synen på personer med funktionsnedsättning. Madeline är den första, professionella, vuxna modellen med Downs syndrom i världen. Många var det som ville fotografera sig tillsammans med henne.

Det var en mycket trivsam gala och det märktes att det ligger mycket arbete bakom detta. Jag vill rikta ett stort tack till Riks FUB och Riks Klippan inom FUB för en otroligt väl genomförd gala.

stordstolt1538

stordstolt1540

stordstolt1541

stordstolt1542

stordstolt1543

Men ingen gala utan mat. Det var fösta klass på maten som serverades. Rena nobelmiddagen må jag säga. Till huvudrätt var det Halstrad laxöring, gotlandsgrönsaker, örtpotatispurré med vitvinssås. Till efterrätt blev det vanilj och hallonsorbet. Alltsammans smakade underart. Maria som var med i vårt sällskap behövde specialkost och även det funkade fint efter samtal med självaste hovmästaren som gjorde besök vid vårt bord. Jag var glad för efterrätten. Annars brukar det i 90% av fallen vara något som innehåller antingen choklad eller nötter. Men det verkar som om någon tänkt till. Stort tack.

stordstolt1544

stordstolt1545

stordstolt1546

stordstolt1547

När alla priser var utdelade blev det efterfest i Gyllene salen. Där var det dans till ett av Sveriges största och mest populära dansband nämligen Drifters med sångerskan Erika Sjöström. Underart att se vilken glädje och kärlek denna tjej utstrålar tillsammans med sina grabbar i orkestern. Dock tog en liten stund innan dom kom i gång då det var tänkt att en hiphop grupp vid namn ”Enheten” skulle uppträda. Men tekniken ville inte riktigt vara med dom så de fick uppträda efter Drifters istället.

Efter att Drifters sista toner ebbat upp samlade vi för att åter ta taxin genom den kyliga stockholmsnatten mot vandrarhemmet. Det var ett otroligt glatt och nöjt gäng som gick till sängs denna natt. Jag kan nog skriva under för oss alla att det var en otroligt mycket trevlig kväll.

stordstolt1548

stordstolt1549

stordstolt1550

Mellandagsdans med Matz Rogers i Forshaga

5 Jan

mzrogersfh1501

mzrogersfh1502

mzrogersfh1503

mzrogersfh1504

mzrogersfh1505

Det var tänkt att Jenny Salens skulle avsluta danssäsongen i Forshaga Folkets Hus på annandagen. Men då deras trummis akut fick åka intill sjukhus och bandet inte kunde hitta någon vikarie fick man således ställa in spelningen. Alltid trista tt behöva ställa in spelningar. Sänder en tanke till deras trummis Robert Nilsson. Krya på dig. Men det betydde inte att det inte blev någon dans. Man hittade snabbt ett ersättningsband i Matz Rogers som packade ihop instrumenten och styrde bussen mot Folkan.
Det blev en härlig afton med dessa fryksdalingar. Det bästa av allt var att ingen vände i dörren när det informerades av byte av orkester. Det så det skall vara. Och jag hoppas att dom får komma tillbaka nästa år och spela. Med tanke på det gensvar som de fick från publiken tyder allt på det. Vi får hoppas det finns plats till både Matz Rogers och Jenny Saléns i spelplanen. Men det får vi återkomma till. Jag tycker det är jättekul när publiken ger banden en chans att visa vad dom kan. Och lovorden för Matz Rogers haglade. En man kom fram och sa att det var längesen han dansade till ett band som hade en sådan fin takt i låtarna. Och jag är benägen att hålla med. Matz Roger spelar enkel mogen taktfast dansbandsmusik.

mzrogersfh1506

mzrogersfh1507

mzrogersfh1508

mzrogersfh1509

mzrogersfh1510

Klockan började närma sig 20.00 Grabbarna kom ut en efter en. De blev så glada av att se oss där. Dansfolket strömmade in i lokalen och det hördes på snacket att en del var nyfikna på vad detta skulle bli för något. Janne bakom trummorna tog kommandot och hälsade alla välkomna. Vi heter Matz Rogers kommer från Sunne vi ska spela upp till dans i afton. Två lugna låtar ”Låt en morgon vakna” därefter thorleifsklassikern ”Kärleken ska vinna”. På ett litet kick var dansgolv mer än välfyllt med glada människor som ville dansa av sig lite julmat.

Flera av de dansare som jag pratar med denna kvällen är lyriska över kvällens orkester och är lika överens med mig om att dom måste komma tillbaka. Och som jag skrev tidigare så tror jag säkert att arrangören Inge Sandin har plats för både Jenny Salén och Matz Rogers säsongen 2016-2017.

mzrogersfh1511

mzrogersfh1512

mzrogersfh1513

mzrogersfh1514

mzrogersfh1515

Så var vi framme vid kvällens paus. Det blev som vanligt köttbullsmacka och en sprite. Varför ändra på ett vinnande koncept? Gött med lite mat och energi så man orkar med med andra halvlek. Jag hade så klart med min kamera och tog en rad fina dansbilder som kan beskådas på danslogen.se Många var det som ville vara med på bild denna kväll. Det är riktigt kul att få sådan respons för dansbilderna som man tar. Jag riktar härmed ett stort tack till danslogen för alla dansbilder ni laddat upp åt mig under året som gått. Alltid kul att få hjälpa till och sprida bilderna och på så sätt göra reklam och visa hur trevligt det är på dans i Forshaga.

mzrogersfh1516

mzrogersfh1517

mzrogersfh1518

mzrogersfh1519

mzrogersfh1520

Så började kvällen lida lite mot sitt slut. Men det fanns några kvar för dessa superintstrumentalister att spela. Det var dags för KG Kalle Örtlund att få briljera och visa vilken suverän gitarrist han är i en låt som heter Thoméegränd 14. Vilket gitarrspel han bjuder på. Efteråt var det som publiken inte ville sluta applådera. Jag tycker ibland att enskilda instrumentalister i dansband får oförtjänt med applåder. Men det finns två till i bandet som briljerade denna kväll instrumentalt. Det var Roger Andersson och Ulf Gullbrandt som spelade saxofon. Matz Rogers är ett praktexempel på hur instrumentala låtar skall framöver. Bra jobbat grabbar.

mzrogersfh1521

mzrogersfh1522

mzrogersfh1523

mzrogersfh1524

mzrogersfh1525

Sista dansen bestod så klart av två lugna underbara låtar. ”Vår kärlek är som havet” som Tommy Bergs spelat in och Bengt Hennings ”Alla underbara stunder” fick avsluta denna enormt trevliga danskväll i Forshaga Folkets Hus. Men det var bara som orkestern trodde. Efteråt blev det stående ovationer så det var bara för grabbarna att hänga på sig instrumenten igen och bjuda på ett extranummer. Det blev Kalle som bjöd på lite guitarrboogie. Sedan stannade vi kvar och snackade lite med grabbarna. Vilken kväll och vilken underbar musik. Vi önskade alla där Gott Nytt År och tackade för denna säsong. Nu hoppas vi att Robban i Jenny Saléns kryar på sig så att han snart kan fara ut med bandet igen och sprida dansglädje.

mzrogersfh1526

mzrogersfh1527

mzrogersfh1528

mzrogersfh1529

mzrogersfh1530

Fototur till södra delarna av stan

5 Jan

I mellandagarna for broder och jag ut på en fototur till södra Kristinehamn. Vi började med ett stopp vid Revsands Camping, for sedan vidare till Hults sommarhem för att sedan avsluta i Baggerud. När vi var klara vid Baggerud passade vi på att besöka Håkans Livs (Nybblehallen) och lite matintag vid Nybbelbaren. Nedan följer lite bilder från dagen. Tack brorsan för en kall och trevlig dag.

revbaggermed01

revbaggermed02

revbaggermed03

revbaggermed04

revbaggermed05

revbaggermed06

revbaggermed07

revbaggermed08

revbaggermed09

revbaggermed10

revbaggermed11

revbaggermed12

revbaggermed13

revbaggermed14

revbaggermed15

revbaggermed16

revbaggermed17

revbaggermed18

revbaggermed19

revbaggermed20

revbaggermed21

revbaggermed22

revbaggermed23

revbaggermed24

revbaggermed25

revbaggermed26

revbaggermed27

revbaggermed28

revbaggermed29

revbaggermed30

revbaggermed31

Bildkavalkad från Claes Lövgrens i Brunnsparken

3 Jan

clbph1501

Ungefär en vecka innan jul besökte Claes Lövgrens Brunnsparken med sin underbara musik. Själv roade jag mig på annat håll. Men min bror var där och han rapporterar om galet mycket folk och en härlig stämning. Underbart med så mycket folk när det är så nära in på jul. Claes och grabbarna levererade som vanligt. Om ni undrar varför Antti inte finns med bland bilderna beror det på att han hade sjukfrånvaro. God bättring till dig. Levererar lite bilder som min bror Mikael tagit. Besök gärna hans blogg på www.mickez.se

clbph1502

clbph1503

clbph1504

clbph1506

clbph1507

clbph1508

clbph1509

clbph1510

clbph1511

clbph1512

clbph1513

clbph1514

clbph1515

clbph1516

clbph1517a

Lyckad säsongsfinal med Holens i Storfors

1 Jan

holensstorf-d1530

holensstorf-d1501

holensstorf-d1502

holensstorf-d1503

holensstorf-d1504

Som traditionen lyder så är det härliga Holens orkester som avslutar danssäsongen i Storfors Kulturhus. I år var inget undantag. Sin vana troget stod dom där på scenen Kent, Jerka, Monica och Kenneth. I entrén satt Sven och Kerstin tog emot entrén. En dansare bjöd på minipepparkakor.

Mycket folk hade det kommit till denna säsongsfinal. Parkeringen var välfylld med bilar. Detta skulle bli en trevlig kväll. Det visste jag redan på förhand. Och det blir ju alltid när man har dessa sörmlänningar på scenen. Dom vet hur vi dansare vill ha det. Dom har varit med förr om man säger så. Kent Holen har spelat på dessa danser så länge han kan minnas, Monica och Kenneth lika så.

holensstorf-d1507

holensstorf-d1508

holensstorf-d1509

holensstorf-d1510

holensstorf-d1511

Vi hade varit iväg under lördagen och handlat lite presenter till arrangörerna Sve, Kerstin och Olle som gör så trevliga fina. Men självklart skulle Holens få lite julpresenter från hela familjen. Vi hade köpt exklusiv finare Italiensk choklad som mamma hjälpt till att så fint förpackat i små fina korgar med rosetter. Hon kan detta med att slå in paket. Hon skulle jobba i ett varuhus till jul med att bara slå in paket. Då skulle hon trivas som fisken i vattnet

Klockan drog sig och slog fem grabbarna och Monika äntrade scenen och möttes av en rejäl kraftig applåd. Oj, oj tackar vilket mottagande den applåden värmer så gott sade Kent. Det är inte alla band som belönas med applåder innan dom ens tagit en enda ton.

holensstorf-d1522

holensstorf-d1523

holensstorf-d1524

holensstorf-d1505

holensstorf-d1506

Bandet inledde denna danskväll med en låt som heter ”Höstguld” av Fry Dickman och Sven Åke Söderblom följt av Mona Gustafsons vackra ”Det bästa i mitt liv”. Dansfolket vällde ut på dansgolvet det blev snabbt välfyllt. Lite snabbare i dans nummer två. ”Stanna en stund” följd av ”Om du vågar och vill”. Så var danskvällen i gång.

Efter pausen var så dags att låta Holens spela en dans innan vi skulle arrangörer och orkestern.
Vi dansare hade nämligen samlat in pengar till en julgåva till Sven, Kerstin och Olle. Ett fint tal hölls för Sven och Kerstin. Jag och brorsan lämnade en blomma samt en fin almanacka med band som under året spelat där. Broder som var med talförd greppade jag mikrofonen tackade Sven och Kerstin. Men det var inte slut med det. Han passade på att samtidigt påtala att vi har en fantastisk orkester som spelade här ikväll. Ni i Holens ska få en varsin julklapp från hela familjen. En fin skål med Italiensk choklad. Jag tror dom blev lite överraskade. Men jag gillar att visa uppskattning för det jobb dom lägger ner samtidigt som man tackar för en fint samarbete under året.

holensstorf-d1512

holensstorf-d1513

holensstorf-d1514

holensstorf-d1515

holensstorf-d1516

Dansen fortsatte med lite lugna tongångar. Den fina låten ”Maria” signerad kompilatören Torgny Söderberg följt av ”No matter what” som pojkgruppen boyzone släppte på platta 1998. Äldre låtar som står sig bra än idag. Underbart att höra den sistnämnda instrumental på så fint på Monicas saxofon. Den ena goa danslåten avlöste den andra. Titelspåret från senaste plattan ”Jag drömmer om en man” bjöd bandet på. En platta jag förresten gjort omslaget till.

holensstorf-d1517

holensstorf-d1518

holensstorf-d1519

holensstorf-d1520

holensstorf-d1521

Till slut hade vi kommit fram till kvällens sista spel. ”Crazy” av Patsy Cline och Grönwalls ”I varje andetag”. Men denna var inte de sista tonerna dom bjöd på. På publikens begäran spelade de ett svängigt julpotpuri och publiken stämde upp i ringdans som hette duga. Jag och broder tackade av orkestern och fick en julgåva från dem i form av godis. Stort tack för det. Ni vet vad vi tycker om. Tack än en gång för att ni givit oss under året i form av musikaliska tongånger. Vi ses nästa år. Kramar på er allesammans.

holensstorf-d1525

holensstorf-d1526

holensstorf-d1528

holensstorf-d1529

holensstorf-d1527