Finix på Ersboda FH

29 feb

För ganska precis ett år sedan, den 13 februari 2015 gjorde dansbandet Finix en av sina allra första spelningar på Ersboda FH. Givetvis var det nåt som kurt Sundin ville uppmärksamma. Därför tog han sin kamera och begav sig dit för en intervju med grabbarna och givetvis lite dansbilder som vanligt.


Publicerad: 2016-02-29 14:10:41

Strike böjd på en fullträff på Ersboda Folkets Hus

29 feb

STRIKE, dansorkestern från Hudiksvall spelade upp till dans på Ersboda FH i Umeå torsdag den 11 februari 2016. Kurt Sundin hade den goda smaken att fara dit med sin kamera. Hör vad de har att säga om sina spelningar och så dansbilder förstås.


Publicerad:

Om Hasse Anderssons grammis

29 feb

hassegrammis16

Jag fick ett mail ang grammisvinnaren Hasse Andersson i kategorin dansband. Många undrar varför många inom dansbandsvärlden är så förbannade på att han vann en grammis. Jag kan bara säga att vi är inte förbannade. I alla fall inte jag. Det som vi vänder oss mot är juryn som placerade han i kategori ”Dansband”. Med med tanke på vilka kategorier som finns så var nog denna närmast. Kanske man till nästa år skall göra en kategori för countrymusik där Hasse passat in mer eller en kategori svensk övrig musik.


Publicerad:

Toppen och botten

29 feb
Toppen och botten
Toppen och botten

TOPPEN
1. Våren är på gång. Takdropp deluxe :)
2. Längtan till sommarens logdanser. Nu börjar programmen ploppa upp
3. Innebandymatchen mellan Karlstad Innbandy och IK Carlstad.
4. QX-Gaygala. Så mycket kärlek på ett och samma ställe.
5. Arrangörerna av söndagsdansen i Storfors

BOTTEN
1. Melodifestivalen- Samma regler för väl gälla för alla artister
2. Bokare som sprider ut skit om dansbandens existens
3. Arrangörer som inte kan samarbeta
4. Nätmobbning
5. Eksem. Vem skapade detta helvetes påfund


Publicerad:

Matz Bladhs i Vännäsby Festplats

27 feb

På Alla hjärtans dag, den 14 februari 2016 spelade Matz Bladhs upp till dans på festplatsen i Vännäsby. Många tog chansen att dansa till dem då de inte är där uppe så ofta. En av dem som tog chansen var Kurt Sundin som var där och gjorde ett fint dansinslag.


Publicerad: 2016-02-27 13:25:58

Ingen alkohol – Ingen dans?

26 feb

ivarskro

Idag kunde jag läsa på internet om ett dansställe eller danskrog i Norge som tyvärr måste upphöra med dans. Anledningen är att man blivit av med utskänkningstillståndet. Jag är ingen moralpolis som skall tala om för folk vad som hör ihop och inte hör ihop?

Men är det inte lite beklämmande att man 2016 inte kan bedriva dansverksamhet utan alkohol? Jag vet flera ställen här i Sverige som det funkar alldeles utmärkt på. Och det finns säkert sådana platser i Norge med. Men ändå? Nu handlar ju detta om en danskrog där det primära nog inte är dansen utan att servera mat och dryck, men ändå. Det är trist om man går mot en trend där alkohol skall ha en sådan betydelse för dansens fortlevnad.

Som en passus till detta så bjuder jag er på Ole Ivars med ”Je har slutta å drekke brenn’vin”.
Undrar om något svenskt dansband skulle få för sig att spela in denna låten?


Publicerad: 2016-02-26 18:55:08

Dags för dansbandskalaset i Västerås

25 feb

dbkalaset16

Nu till helgen är det dags för Dansbandskalaset i Västerås. Då öppnar man dörrarna till Aros Congress Center i Västerås för dans i två dagar till flera av landets mest käbda dansband. Dans på två golv kommer att erbjudas. I hela evenemangshallen läggs ett stort parkettgolv och i restaurangen.

Under fredagen den 26 februari, kl. 21.00-02.00, kommer följande dansband att spela Lasse Stefanz, Donnez, Sannex och Catch
På lördag den 27 februari, kl. 21.00-02.00, spelar Streaplers och Arvingarna, Mickeys, Larz Kristerz


Publicerad: 2016-02-25 23:49:46

Young 66 med mer Nostalgi

25 feb

young66-cd16

Är du intresserad av lättlyssnad 50 och 60-tals musik så bör du införskafa Young 66s senaste cd ”Mer Nostalgi”. På denna trevliga platta ryms 12 gamla klassiker. Här ryms klassiker som ”Dreamlover”, ”Judy”, ”Puppy Love”, ”ogether Again”, ”Laste date”, Onley the lonley” och ”Lilla vackra Anna” för att nämna några av skivans goda spår. Young 66 är en duo från Kristinehamn som består av Leif Andersson på sång och gitarr samt Gunilla Widerström på sång och tamburin. Detta är bandeta tredje skiva med nostalgilåtar. Vill du provlyssna på skivan kan du göra detta på bandets hemsida www.young66.se


Publicerad:

Young66 med ny uppdaterad hemsida

25 feb

young66-web

Kristinehamnsbandet Young66 har en ny uppdaterad hemsida www.young66.se Välkommen in för att läsa, se på bilder, lyssna och ta del av historiken.

Leif och Gunilla är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick.

Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken.

Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig.

Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar.

Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurens med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer.


Publicerad:

Grattis Hasse Andersson

24 feb

hassegrammis16

Vi säger stort grattis till 2016 års vinnare av en Grammis i kategorin ”Årets Dansband” Hasse Andersson med plattan ”Guld och gröna skogar”


Publicerad: 2016-02-24 22:35:54

Dans på Crazy Daizy på Fleminggatan i Stockholm

24 feb

crazy16

Några har undrat om det inte längre arrangeras danser på ”Dans In” i Stockholm längre. Arnfinn Opsand rapporterar att det är slut på danserna på denna populära danskrog där flera av ladets största dansband spelat upp till dans. Dyra orkestrar som inte drog så mycket folk är orsaken till att man lagt ner danserna. I stället satsar man åter på dans på nattklubben Crazy Daizy på Fleminggatan 2. Restaurang Flemmings. Nu på lördag gästas man av Rezar med Lotta

Källa: Arnfinn Opsand

rezar


Publicerad:

Calle Stensson har dött

23 feb

callestensson

Calle Stensson som varit gitarrist i Dannys, Bob Stevens och Mona Gs har lämnat jordelivet. Han gick bort i början av februari. Vi lyser frid över hans minne.


Publicerad: 2016-02-23 23:11:59

Samzons cd-aktuella

23 feb

samzons-cd

Sounders orkester som kommer från Kimstad utanför Norrköping är just nu cd-aktuella.

Hur kom man då på att döpa sig till Samzons? Man kom ju på att alla i orkestern hade namn som slutar på. Och eftersom alla hade ”SAMMA SON” i efternamnet så föddes också idén till namnet SAMZONS som nu hängt med i 39 år.

Man har släppt ett fullmatat album med inte mindre än 19 låtar. Här får man verkligen valuta för pengarna. Det är både nya och äldre låtar från Samzons 39 åriga karriär.

Plattan öppnas med härliga ”San matinique” och följs av många fina dansanta hits. ”Vilken underbar dag just idag” av
Marek Kruczkowski och Boel Glaas, ”Kärleken finns för alltid kvar kvar” signerad Peter Grundström, ”När drömmarnas tid är förbi” som Mona Gustafson skrivit och ”Kärlek och längtan” av Lars-Erik Ohlsson och Keith Almgren. Lägg där till instrumentala ”Under ekars djupa grönska” och ”På röda rosor faller tårar” så har ni en fin dansplatta som passar perfekt för dansgolvet där hemma.

En mycket fin dansplatta som jag varmt kan rekomendera. Skivan säljs ute på Samzons danskvällar.


Publicerad:

Lite Göteborgsbilder

23 feb

gbgjan1601

För en tid sedan så besökte jag Göteborg med min bror. Här följer lite bilder från den resan.

gbgjan1602

gbgjan1603

gbgjan1604

gbgjan1605

gbgjan1606

gbgjan1607

gbgjan1608

gbgjan1609

gbgjan1610

gbgjan1611

gbgjan1612

gbgjan1613

gbgjan1614

gbgjan1615


Publicerad:

Horizont ersätter Voize på Skultuna Lagårn

21 feb

mannezhoriszont

Voize måste tyvärr ställa in söndagens spelning i Skultuna pga sjukdom. Horizont ersätter och kommer att spela tillsammans med Mannerz. Tiden är 17.00 – 22.00


Publicerad: 2016-02-21 12:31:24

Nostalgisk dansgala i Borås

19 feb

dansgalaahaga106

Nu är det dags för ännu en härlig dansfest på Åhaga i Borås lördag 20 februari 2016. Nostalgisk dansgala med Sveriges mest legendariska band, Streaplers, som lockar stor publik efter över 56 år på vägarna. Dessutom unik återförening med den sångare som många nog personifierar med Streaplers och 70-tals nostalgi, nämligen Ove Pilebo. Han bjuder förstås på sina största hits ihop med sitt gamla band.

Ihop med Streaplers bjuder välkända Seastars också upp. Bandet firar 40-årsjubileum och lovar garanterat klackarna i taket.

Kvällens värd och konferencier är radio- och tv-profilen Thomas Deutgen, ihop med Jan Öjler.

Börja kvällen med härlig supé som du bokar via Åhaga.se
Klassisk skagentoast toppat med löjrom serveras på vårsalladsbädd.
Helstekt fläskfilé serveras med cognacsflamberad pepparsås, tvåfärgade honungsglaserade morötter samt ugnsbakad klyftpotatis.
Kaffe
Dryck beställs på plats


Publicerad: 2016-02-19 20:43:47

Excess med ny keybordist

18 feb

hannesexcess
Foto: Excess

I Janauari tackade Mårten Nordström för sig som keyboardist i Excess orketer. Nu kan bandet stolt presenteras hans efterträdare. Det är Hannes Qvarnström från Gnesta som kommer ha koll på de vita och svarta tangenterna.
Hannes kommer göra sitt första jobb med Excess den 18 mars i Mörrum Folkets Park


Publicerad: 2016-02-18 02:03:45