Johan – Ny basist i Paige

31 Jul

johanplan16

John Plahn som tidigare bland annat varit trummis i Date har åter igen blivit spelsugen. Snart återfinns han som ny basist i bandet Paige från Lidköping. Från och med oktober kommer ni att se John med Page ute på dansställena.

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans

30 Jul

pierrephs16

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans under September. Vitackar Pierre för alla härliga spelningar med Per-Håkans orkester. Han har skrivit ett litet brev på bandets facebooksida som ni kan ta del av nedan.


Hej alla vänner!
Tyvärr är det såhär att jag kommer kliva av scenen och platsen som basist i Per-Håkans. Detta kommer att ske redan i september under vår semester. Anledningen till ett så snabbt avbräck är av mycket personliga skäl och tyvärr måste hälsan gå före! Vi kommer fotsätta att vara världens bästa kompisar och gänget har full förståelse till mitt beslut!
Tiden i Per-Håkans har varit den bästa tiden i mitt liv! Att få jobba med sådana proffs till musiker är inte vilken chans som helst man får! Detta gänget är något jag kommer sakna oerhört men vi kommer fortsätta ha kontakten i framtiden! Vi är trotts allt en familj!
Jag hoppas ni hinner komma ut och säga hejdå här under augusti månad om inte så ha det allra bäst så ses vi säkert någon gång igen! Må väl alla och tack för världens bästa tid i Per-Håkans! // Pierre

Lill-Klas återvänder till Sannex

29 Jul

sannexklas16

Sannex pressenterar sin nya medlem på bas. Det är Andreas ”Lill-Klas” Andersson som tar över efter att Christian Olsson lämnat bandet. Andreas första spelning med bandet blir den 19 augusti under ”Stora Folkpaprksdansen” i Mariestad.

Kjell Malmborg slutar i Bengt Hennings

27 Jul
Kjell Malmborg


Efter 22 år som frontfigur i Bengt Hennings väljer nu Kjell Malmborg att kliva av tåget. Han kommer framöver att satsa helhjärtat på sin duo Kjell & Kenneth som han driver tillsammans med Kenneth Färnlund som spelar i Pilebos.

Kjells sista jobb med Bengt Hennings blir söndag den 21 augusti på Stommens loge i Magra

Framed på Täfteålogen

27 Jul

Framed, bandet som spelar live, bjöd upp till dans på Täftelogen lördagen den 23 juli 2016. Det var ganska precis ett år sedan som Kurt Sundin var och träffade dem så givetvis blev det intervjuer och dansbilder som vanligt. Se intervjun som Kurt gjorde ovan. Fler klipp finner du på hemsidan www.padansmedkurt.se

Löpsjötorparns firar 70 år

26 Jul

lopsjotorparnsdfs1601

Vi lyfter på hatten för Löpsjötorparns som firar 70 år som dansband. Bandet som utgår från Katrineholm tillhör ett av Sveriges absolut äldsta ännu aktiva dansband. Jubileumet kommer firas med en stor festpå Dahls Loge i Katrineholm. Det hela går av stapeln lördagen den 30 juli. Det blir mat, dans och skivsläpp av en rykande färsk skiva man spelat in under våren.

Lika som bär eller?

25 Jul

likasombar16

Jag förstår inte varför man gör vissa förpackningar så snartlika. Går det lite för fort så kan man i sämsta fall komma hem med yoghurt i stället för mjölk. Jag undra hur många som liksom mig gjort denna miss. Nåväl… det smakade med yoghurt med.

Dagens skivfynd: Åsa Sjöberg

24 Jul

asasjobergcd

Dagens skivfynd från Solareturen blev en skiva med Åsa Sjöberg. För er som inte vet vem denna duktiga tjej är så kan jag meddla att hon är tillsammans med dansbandsmusikern Claes Lövgrens. Så här skall spisas i kväkk

Allsång med den sjungande slussvaktaren

23 Jul

allsang_bjurback1601

Bjurbäckens slussar ligger c.a 1 mil väster om Storfors. Naturskön kulturhistorisk miljö i farleden mellan Filipstad och Karlskoga. Denna kanal byggdes för att underlätta transporterna mellan Filipstads Bergslag och Kristinehamn. 1853-57 anlades en kanal med slussar förbi forsarna vid Bjurbäcken. Slusstrappan vid Bjurbäcken har 3 steg som lyfter båtarna ca 11 m
Här finns ett mysigt café där man kan ta sig en fika och bara vara. Varje år lördagen före midsommar firas kanaldagen med diverse festligheter. Varje söndag i juli har man musikunderhållning vid slussvaktstugan. Och varje tisdag har man allsång. Och det var just en tisdag jag besökte detta fina ställe.

allsang_bjurback1602

allsang_bjurback1603

allsang_bjurback1604

allsang_bjurback1605

allsang_bjurback1606

Allsångsledare är den sjungande slussvaktaren Marco de Abreu. Han brukar överraska besökare och båtgäster med att sjunga en sång; på svenska eller italienska, spanska eller portugisiska. En riktig humoristisk kille. Vädret denna afton var kalasväder till en början. Men mitt under allsången så kommer ett regnväder in över slussområdet. Hela himlen öppnade sig. Men vad gör lite regn. Vi som var där hade det lika roligt ändå. Maro hade gjort mycket fina allsångshäften med en bra blandning på låtarna. ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten”, ”Calle Chevens vals”, ”34:an” , ”Axel Öhman” och många fler odödliga klassiker fanns med i programmet.

allsang_bjurback1607

allsang_bjurback1608

allsang_bjurback1609

allsang_bjurback1610

allsang_bjurback1611

Sedan bjöd Marco på en del egna låtar med. Mycket härligt. Roligt att höra låtar på andra språk också. Härligt som bara den. En gästasrtist dök upp på scenen som jag tyvärr inte minns namnet på-Vi som har där hade det mycket trevligt. Allsång är lite som dans. Friskvård! Man mår bra av att sjunga så är det. Jag kan även citera vad en dansbandssångare sa till mig en gång. ”Alla kan sjunga – med varierat resultat”. Och det kanske är så. Men här i Bjurbäcken spelar det ingen roll hur bra man sjunger. Här är det glädjen och gemenskapen som är viktigast.

Gott fika fanns det också att köpa för den som ville ha. Goda bakverk och mackor av allehanda slag.

allsang_bjurback1612

allsang_bjurback1613

allsang_bjurback1614

allsang_bjurback1615

allsang_bjurback1616

Tack Marco och Lotta Lloyd Gregard som arrangerade kvällen. Tack även till gästartisten som Marco hade med sig. Vi ses säkert snart igen. För detta är en plats som jag gärna återvänder till.

Holidays kör en repris i Malung

22 Jul

holidays16

Holidays kör en repris i Malung på bana 6 i kväll. Bandet står åter på bana 6. Detta efter att Line & Grabbarna fått ställa in sin spelning. Så i kväll möter du grabbarna igen då med Jhoans från Norge

Härlig stämning på Årets Bälgspel 2016

21 Jul

balgspel1601

Så var dagen kommer. Den som man längtat efter. Att få semester och att sedan släppa alla måsten och bara få dra i väg till Ransäter på ”Bälgspel vid landsvägskanten”. Jag har tappar räkning på vilken gång i ordningen det är som jag åker dit. Men det är lika trevligt varje gång. Detta är ju startskottet för semestern. Det skulle visa sig vara lite överraskningar för mig detta år. Jag träffade nämligen på en del kompisar som spelade här uppe som jag inte visste skulle uppträda. Riktigt kul.
Strax efter att jag slutat jobbet kryssade jag hemåt, duschade och svidade om. Sen packade vi oss in i bilen och for i väg med destination Ransäter. Det man inte har i huvudet har man någon annan stans sägs det. Vi fick vända om för att hämta lite grjer som jag missat. Men snart var vi på rull igen.

balgspel1602

balgspel1603

balgspel1604

balgspel1605

balgspel1606

Man blir gladare och gladare när man ser att avstånden till Munkfors minskar på avståndstavlorna längs vägen. Men så till slut rullade vi in på parkeringen vid Ransäters hembygdsgård. Förväntan låg i luften. Vad skulle det bli av denna kväll och vilka ”kändisar” skulle man träffa på. Jag har varje år träffat på folk jag känner (både dansfolk och musiker) och som jag inte sett på länge. Riktigt skoj.

balgspel1618

balgspel1619

balgspel1620

Vi begav oss direkt till gropa där invigningsceremonin var i full gång. Det blev presentation av årets konferencierer samt allspel. Låtar som man spelade på allspelet var ”Trolleboschottis”, ”Lördagsvalsen”, ”Alfred på Hultet” och ”Drömmen om Elin”. Mycket mäktigt må jag säga. Efter detta så blev det underhållning av trevliga gruppen ” Leffes mä Eva” som spelade många fina låtar och bjöd på lite anekdoter.

balgspel1607

balgspel1608

balgspel1609

balgspel1610

balgspel1611

Efter stund vandrade jag runt bland dansbanorna och fick på så sätt höra många härliga spelmanslag och dragspelsklubbar framföra ljuvliga toner. Jag lyssnade på bland andra; Deje Dragspelsklubb. Vetlanda Dragspelsklubb, Happy Skvett , Solør trykkluft og vakum och så klart hemmafavoriterna i Kristinehamns dragspelsklubb. Alltid kul att stötta dom hemifrån. De spelade på loge B och det var riktigt mycket folk som var där för att ta sig en sväng om. De bjöd på en härlig blandning av vals, shottism, hambo, pariespolka, bugg, och foxtrot. Det är så jag tycker man skall göra. Visa upp sin bredd.

Bilder från Kristinehamns Dragspelsklubb uppträdande
balgspel1612

balgspel1613

balgspel1614

balgspel1615

balgspel1616

balgspel1617

Tyvärr var det inte lika mycket buskspel som tidigare år. Jag undrar om det berodde på det helt fel placerade öltältet med den höga coverbandsmusiken som gjorde att mycket att buskspelet uteblev i år. Lite trist kan jag tycka. Jag är inte ensam om att tycka detta. Kikar på facebook så är det många som uttycker sitt missnöje med placering av öltältet och den ljudvolym man hade där. Man får bara hoppas att de ansvariga är inne och läser detta så att man till nästa år kan rätta till misstaget.

balgspel1629

balgspel1630

balgspel1621

Frosinisällskapet delade ut ett fint stipedium till Beiron Hultman. Stort grattis! Här följer lite bilder från deras buskspel.

balgspel1622

balgspel1623

balgspel1624

balgspel1625

balgspel1626

balgspel1627

balgspel1628

På plats var även Norilds. Norilds är Skandinaviens största skivbutik for dragspel, gammaldans och folkmusik. Jag brukar varje år handla lite skivor med mig hem som inte är så där jätteenkla att få tag på här i Sverige. I år blev det även en dvd film också. Deras sortiment är sort. Så är det någon skiva som ni söker så är det stora odds att Norilds har den i sitt sortiment. Dom har så klart även en nätbutik man kan handla ifrån.

balgspel1631

balgspel1632

balgspel1633

balgspel1634

Kl 21.00 på det som man kallar för mogenbanan var det så dags för mina vänner i Holidays att bjuda upp till dans. Björn, Michael, Nicke, Hans och Melin var redo att starta kvällen. Och det var mycket folk som samlats för att dansa till dessa trevliga musiker. Björn och övriga gänget var verkligen i högform vilket smittade av sig på publiken. Full bana från start är inte illa. Många bekanta ansikten fanns på dansgolvet från bland annat Göteborg, Arvika och Svanskog. Härligt att se er igen. Jag tog själv några danser på golvet. Kom just då att tänka på att det nog inte finns något bättre sätt att fira in sin semester på. När jag for runt på golvet fick jag syn på en kompis som jag inte sett på några år. Det var jättekul att se han med dragspelet.

balgspel1635

balgspel1636

balgspel1637

balgspel1638

balgspel1639

Det jag inte visste var att han skulle uppträda senare på kvällen på logen A med bandet ”Sellmans”. Av en tillfällighet gick jag in på logen intill mogenbanan för att kolla läget. Och jösses vilket drag det var på detta gäng. Många kändisar i bandet som jag kände igen. Conny Brodin från C-laget, Conny Johanesson från Diggarna, Anders och Ingemar som är ute och turnerar under namnet Chaelies och Stigge med fiolen för att bara nämna några. Underbart att se och höra detta svängiga gäng spela och sjunga.

balgspel1640

balgspel1641

balgspel1642

balgspel1643

Efter detta blev det en tur in till Holidays där stämningen var minst lika hög som på loge A. Mycket folk som buggade som aldrig förr. Holidays spelade riktigt bra i Ransäter. Och spelar man Streaplerslåtar får man per automatik mitt hjärta. Efter någon timme kände vi oss mätta på musik och dragspel och började förflytta oss i sakta mak hemåt. Tack till samtliga musiker som bjudit på underbar musik under Bälgspel vid Landsvägskanten.

balgspel1644

balgspel1645

balgspel1646

Njuter av sommaren

21 Jul

meg

Med denna selfie vill jag bara önska alla läsare en fortsatt trevlig sommar och gör som jag.
Njut i värmen!!!

Gatublues i Kristinehamn

21 Jul

bluesstan1601

Varje år arrangerar Kristinehamns Bluesförening en festival här i Kristinehamn i dagarna två, En festival som växt och blivit mycket omtyckt bland deltagarna artister och publik. Denna hålls på Ölme Diversehande i Kristinehamn.

Men ingen bluesfestival utan lite gatublues. Så på lördag förmiddag har man gatublues från två scener i centrala Kristinehamn. Riktigt trivsamt att höra på även om jag inte är så där värst insatt i denna genre. Så i stället för att skriva lite mera bjuder jag er på lite bilder från årets gatublues.

bluesstan1602

bluesstan1603

bluesstan1604

bluesstan1605

bluesstan1606

bluesstan1607

bluesstan1608

bluesstan1609

bluesstan1610

bluesstan1611

bluesstan1612

bluesstan1613

bluesstan1614

bluesstan1615

bluesstan1616

bluesstan1617

bluesstan1618

bluesstan1619

bluesstan1620

Populära trivseldanser i Tidaholmsparken

20 Jul

tidaholmcl1601

Tidaholms kommun är en kommun i Västra Götalands län. Kommunen är belägen i de östra delarna av landskapet Västergötland och gränsar i sydöst till Habo kommun och i söder till Mullsjö kommun, i väster till Falköpings kommun, i norr till Skövde kommun och i nordöst till Hjo kommun.

I utkanten av staden motSkövde ligger Tidaholmsparken vackert belägen. Här arrangerar man dans, loppmarknader och barnprogram. Varannan måndag anordnar parkstyrelsen motionsdans i Tidaholmsparken – och många åker långväga för att svänga sina lurviga. Det är första gången som jag besöker denna park.- Innan mitt besök har jag bara hört gott om parken från så väl dansare som band som varit där och spelat. Parken har ett gott rykte när det gäller dans. Bra dansband, gott fika, bra dansgolv. Är det receptet för att lyckas tro? Det ligger hårt arbete bakom trivseldanserna.

tidaholmcl1602

tidaholmcl1603

tidaholmcl1604

tidaholmcl1605

tidaholmcl1606

Just denna måndag då jag besöker parken är det grabbarna från Skåne Claes Lövgrens som står på scenen. Det är premiär för bandet här med denna sättningen. När jag var på väg hit var jag inte ett dugg orolig att det skulle komma folk till parken. Innan jag visste så mycket om parken funderade jag på om folk verkligen går ut och roar sig en måndag. Och jo det gör det. I alla fall här i Tidaholmsparken. Man har ett publiksnitt på 390 personer per kväll vilket idag får ses som mycket bra, speciellt en måndag.

I Tidaholm är man mycket noga med vad man bokar in för dansband. Det är många band som vill komma och spela i parken. Framför allt beror det nog på att man har så stor publik. Innan man bokar in något ”nytt” band så vill arrangörerna gärna höra bandet. Oftast får man skivor tillsänt sig som man lyssnar in sig på. Men helst vill man uppleva dem live för att se så att de passar in.

tidaholmcl1607

tidaholmcl1608

tidaholmcl1609

tidaholmcl1610

tidaholmcl1611

Kvällens orkester Claes Lövgrens passar verkligen in här på parken. Dom är just nu uppe i finalen av sin sommarturné innan det blir lite semester. De kommer från Malung där det medverkar på guldklavegalan. Efter Tidaholm bar det i väg ner mot Lund och Björka Loge innan man åter igen styr bussen upp mot Malung, denna gång för att spela. Men denna måndag hade man således stannat till i Tidaholm för att bjuda publiken på lite skön dansmusik. Något som dessa grabbar är proffs på kan ag intyga. Att deras musik går hem i parken är inget att tveka på. Mycket applåder efter låtarna och ett välfyllt dansgolv hela kvällen.

tidaholmcl1612

tidaholmcl1613

tidaholmcl1614

tidaholmcl1615

tidaholmcl1616

Claes Lövgrens var på spelhumör som vanligt tycker jag trots att man varit ute och spelat intensivt ett tag. Är man så proffesionella som dessa grabbar är går det som en dans. På plats i parken fanns även en kompis som även är musiker. Och han tyckte att Claes Lövgrens spelade mycket bra och hade en tilltalande repertoar. Och jag kan bara hålla med. Grabbarna vet vad som funkar och som går hem på dansbanan. Det blev en hel del skivlåtar från deras utmärkta platta ”Vägen hem” som de släppte tidgare i våras. Innan paus spelade bandet lite gammaldans. Kan man spela gammaldans skall man så klart göra det tycker jag. Och innan paus passar ju perfekt.

tidaholmcl1617

tidaholmcl1618

tidaholmcl1619

tidaholmcl1620

tidaholmcl1621

Det var en del som var nyfikna på vad jag gjorde här med min kamera. Jag förklarade att jag åker runt på olika dansställen och gör små repotage samt tar dansbilder för danslogens räkning. Och det var många som så klart kände till dansogen.se Kanske inte så konstigt då det är sveriges största sida när det gäller dansbandsmusik. Alla jag pratade med spred bara värme och öste beröm över Tidaholmsparken. Bästa dansställen i regionen sa det flesta. Vi åker hit för den trevliga stämningen och för att dom alltid bokar in så bra band sa kvinna jag pratade med innan paus.

tidaholmcl1622

tidaholmcl1623

tidaholmcl1624

tidaholmcl1625

tidaholmcl1626

Jag stod ochfunderade vart alla skulle sitta och fika då borden på ena långsidan inte var så många. Visserligen fanns det sitterplatser utomhus men det var inte i överflöd. Jo man gjorde som så att man med publikens hjälp ställde ut bord och stolar på dansgolvet. Vipps så var det uppdukat och folk satt och fikade. Lika snabbt som man ställde fram borden. Lika snabbt dukade man bort dem när det var dags att starta dansen efter paus.

tidaholmcl1627

tidaholmcl1628

tidaholmcl1629

tidaholmcl1630

tidaholmcl1631

Så vad är då sammanfattningen av mitt första besök på Tidaholmsparken? Ett mycket städat och fint dansställe med mycket trevlig personal och danspublik. Alla jag pratade med under kvällen var mycker trevliga. Bra dansmusik av Claes Lövgrens. Finns det ingenting att anmärka på när det gäller Tidaholmsparken? Nej det finns ingenting att anmärka på. Ett lysande exempel på hur man skall arrangera dans och bemöta orkestrar och danspublik. Ett dansställe jag gärna återkommer till.

Lite fler bilder från Tidaholm

tidaholmcl1632

tidaholmcl1633

tidaholmcl1634

tidaholmcl1635

tidaholmcl1636

tidaholmcl1637

tidaholmcl1638

tidaholmcl1639

tidaholmcl1640

tidaholmcl1641

Torsdagsdans med Kennings vid logen

19 Jul

kenningshemb1601

Torsdagsdans igen vid Hembygdsgården Kristinehamn. Kennings på scenen. Jag var nyfiken på om arbetet med att göra reklam för dessa danser gett någon någon respons sen sist jag var här. Det var skönt väder så jag tog mig en skön cykeltur till hembygdsgården. Det inte alls ofta som man är bortskämd med att kunna cykla till dansen. Men med så vackert väder vad det inget att tveka på.

kenningshemb1602

kenningshemb1603

kenningshemb1604

kenningshemb1605

kenningshemb1606

När jag kom fram var det en del bilar på parkeringen. Och utanför logen på bänkarna satt det lite folk medans musiken från logen strömmade ut. En kväll som denna var som gjort för logdans. Varmt och vackert väder. Och jo då. Det var en del dansare som kommit hit denna afton. Inga mängder men ändå. Bättre med kvalitét än kvantitet.

kenningshemb1607

kenningshemb1608

kenningshemb1609

kenningshemb1610

kenningshemb1611

Kennings är en duo som utgår från Kristinehamn. Man spelar mycket på motions och mogendanser och privata fester. Bandet består av Bror Ingman och Kenneth Andersson. Kennings spelar mogen dansmusik med inslag av gammaldans när så önskas. Dessa grabbar ingår även i Kristinehamns Dragspelsklubb.

kenningshemb1612

kenningshemb1613

kenningshemb1614

kenningshemb1615

kenningshemb1616

”Emma”,”Änglasjäl”, ”Hemlängtan”, ”Gloryland”, ”Leende guldbruna ögon” var några av alla de goa danslåtarna som dom bjöd på. Som vanligt hade jag med min kamera och tog lite dansbilder. Kanske det kommer lite mer folk när dom ser på bilderna hur trevligt vi har det här på Kristinehamns hembygdsård på torsdagarna.

kenningshemb1617

kenningshemb1618

kenningshemb1619

kenningshemb1620

kenningshemb1621

Tack grabbar för en trevlig kväll med härlig dansmusik. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen. Bjuder er här på lite fler bilder från kvällen. Spana in de sista naturbilderna jag tog på slutet ut mot Sunneberg. En svensk sommarkväll om något. Eller hur?

kenningshemb1622
c

kenningshemb1623

kenningshemb1624

kenningshemb1625

kenningshemb16126

på Twin City i Jönköping

19 Jul

mattwincity

Jag har förskonat er från matbilder. Men tänkte lägga upp en direkt från Jönköping. Mest för att rekomendera restaurangen Twin City. Riktigt mysig restaurang. Har du vägarna förbi så stanna till och ta dig en bit mat.

På väg hem från Tidaholm

18 Jul

pavaghem16

Så här kan det se ut när man kör på RV26 på väg hem. Jag är lyrisk över kvällens dans med Claes Lövgrens i Tidaholmsparken. Mer om den kvällen kommer i ett separat inlägg.

Strike blev åter en fullträff i Degerforsparken

18 Jul

strikedfs16-01

En fullträff är precis vad det blev i Degerforsparken när Strike var på sedvanligt besök. Så härligt när dessa dansband från norrland kommer söder över och bjuder på sig själva med sin underbara dansmusik. Mycket folk hade som vanligt samlats i Degerforsparken denna förtjusande sommarkväll. Strike är ute på en lång turné på ungefär en vecka med spelningar varje dag. Detta var andra stoppen på turnén efter gårdagens speljobb på vackra Liljekonvaljeholmen i Uppsala.

strikedfs16-02

strikedfs16-03

strikedfs16-04

strikedfs16-05

strikedfs16-06

Klockan slår 19.00 och bandets trummis Roland Jonsson räknar in till aftonens första dans. ”Hus till salu” och ”Kom med mig” får inleda aftonens danskväll. Två riktigt bra låtar. Det slår mig under kvällen vilken bra blandning man har på sina låtar. Gamla evergreens, svensktoppar, fartiga buggrökare och så klart en del egna låtar med ryms på repan. Publiken hälsas välkomna av bandet som kommer från ”glada Hudik”. Lite långsammare i dans nummer två. ”Tänd ett ljus i fönster” och flamingokvintettens fina ”Förlåt jag skriver”. Så var dansen i gång i Degerfors.

strikedfs16-08

strikedfs16-09

strikedfs16-10

strikedfs16-12

strikedfs16-13

Som jag skrev förut har den en del egna låtar på repertoaren. En favorit som jag har är ”Rock n´ roll och lågt i tak”. En härlig låt som de parade hop med flamingokvintettens ”Flickorna från Göteborg”. En härlig låt det med men som verkar vara lite svårsjungen då det är mycket ord på kort tid. Men Lennart skötte det utmärkt. Det jag gillar med Strike är att alla i bandet sjunger. Det gör att det aldrig blir tråkigt att lyssna på dem. Sen har man något som inte många band har. Trumpet. Detta ljuvliga instrument som Lennart trakterar. Det är härligt att höra honom spela solo men även tillsammans med Tobba som då hänger på sig saxen. Dubbla blås i ett dansband är inte illa.

strikedfs16-14

strikedfs16-15

strikedfs16-16

strikedfs16-17

strikedfs16-18

Så var vi framme vid kvällens paus. Lite goda mackor, kaffe och läsk är aldrig fel en sommarkväll som denna. Tyvärr hade det hunnit bli lite kulet ute så vi satte oss inne och fikade. Men det funkade finfint det med. Goda ost smörgåsar med leverpastej. Dessa mackor går inte av för hackor kan jag lova.

strikedfs16-19

strikedfs16-20

strikedfs16-21

strikedfs16-22

strikedfs16-23

Åter till dansen som hade tagit sin början på andra halvlek om man skall snacka sporttermer. Lite mer flamingolåtar är aldrig fel. Faktum är att det finns några av deras låtar på Strikes repa. ”Nu ä det Lördag igen” ”Hon är 16 år idag” ”Lata dagar med dig” och ”Sjätte september”. Härliga låtar allesammans. Man kan inte misslyckas som dansband som man spelar några klassiska Flamingolåtar under kvällen. Publiken i Degerfors verkade vara av samma åsikt som jag. Mycket applåder efter låtarna och en härlig stämning.

strikedfs16-24

strikedfs16-25

strikedfs16-26

strikedfs16-27

strikedfs16-28

En härlig stämning blev det hela kvällen tillsammans med de trevliga killarna från Hudiksvall. Efter lite snack med orkestern och gruppfotografering styrde vi kosan sakta hemåt. Tack grabbar för underbart härlig musik. Vi ses nästa år igen. Hoppas fler arrangörer här nedåt bokar in er. Jag är helt övertygad om att er musik skulle gå hem på flera platser här i Värmland.

strikedfs16-29

strikedfs16-30

strikedfs16-31

strikedfs16-07

strikedfs16-11

Vinnare av Guldklaven 2016

17 Jul

gklavenvinnare-16

Välförtjänta klavar delas ut som vanligt under festliga former i Malung under kvällen. Nedan ser du vinnarna i respektive kategori.

ÅRETS DANSBAND
Blender (VINNNARE)
Donnez
Larz-Kristerz

ÅRETS LÅT
Kan aldrig få nog – Henrik Sethson & Ulf Georgsson
Leva tills jag dör – Mikael Wiehe (VINNARE)
Vår egen väg – Calle Kindbom & Thomas Thörnholm

ÅRETS SÅNGARE
Claes Lövgren – Claes Lövgrens
Andreas Olsson – Sannex (VINNARE)
Henrik Sethsson – Casanovas

ÅRETS SÅNGERSKA
Sandra Estberg – Martinez (VINNARE)
Maria Persson – Blender
Erica Sjöström – Drifters

ÅRETS MUSIKER
Henrik Göransson – Streaplers
Andreas Klahr – Mickeys (VINNARE)
Per Göran ”Pex” Svensson – Åerilles

ÅRETS ALBUM
Din sida sängen – Sannex (VINNARE)
Vår egen väg – Drifters
Här och ingen annanstans – Dreams

SKAPSTIPENDIET
Mona Gustafsson
Anders Wigelius

Juryns specialpris: Tack för dansen TV4

Matz Bladhs förgyllde kvällen på Upperudslogen

17 Jul

mbladhsmolkom1601

Det blev en attans trevlig kväll med Falkenbergarna på Upperudslogen. Trots Bälgspel vid Landsvägskanten kom det riktigt mycket folk till logen. Denna kväll var inte som alla andra kvällar då någon i hembygdsföreningen dubbelbokat logen. Så byggnaden ” Hemvärnsgården” där man normalt serverar fika var upptagen av ett bröllop. Så i stället så häll matmor Anette med personal till i bakarstugan där de förberedde fika. Sedan dukades det upp långbord utanför logen innan paus där det serverades goda bakverk, mackor och kaffe. På det stora hela fungerade det mycket bra. Och en repris är att vänta. Man har hur konstigt det än kan låta lyckats dubbelbokat logen även nästa danskväll på Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1602

mbladhsmolkom1603

mbladhsmolkom1604

mbladhsmolkom1605

mbladhsmolkom1606

Det finns en hel del att förberedde inför en danskväll. Mackor och övrigt fika skall förberedas. Mat till orkestern skall lagas. Här på logen bjuds orkestern nämligen på förstklassig middag med allt som hör till. När Matz Bladhs hade anlänt till logen blev det pannkakstårta med kaffe. Till middag serverades potatisgratäng med kyckling och god sås. I pausen blev det goda smarriga mackor med goda bakverk till efterrätt.Och om detta inte vore nog blev det korv med bröd efter spelningen. Där har ni arrangören som förstår vikten av att våra orkestrarna som kommer hit och spelar.

mbladhsmolkom1607

mbladhsmolkom1608

mbladhsmolkom1609

mbladhsmolkom1610

mbladhsmolkom1611

Vädret verkade vara med oss denna afton. Hela vägen från hemstaden Kristinehamn till Molkom var det vackert strålande väder. Detta skulle bli en fin kväll. Men så hände det något med vädret någon timma efter att vi anlänt. Tunga gråa moln började tona upp sig. Ganska snart började det regna och åska något förskräckligt. Å hej vad det dundrade och small. Så trist och tråkigt tänkte jag och min bror. Men vädret kan man inte styra över. Bara att bita ihop. Men efter en stund var det över och solen började titta fram igen och lysa med all sin kraft.

mbladhsmolkom1612

mbladhsmolkom1613

mbladhsmolkom1614

mbladhsmolkom1615

mbladhsmolkom1616

mbladhsmolkom1617

mbladhsmolkom1618

mbladhsmolkom1620

mbladhsmolkom1621

mbladhsmolkom1622

Många husbilar var på plats på logen. Det brukar innebära att det kommer mycket dansfolk utan husvagn/husbil. Och mycket dansare var det i logen när Sören helt enligt kontraktet räknade in till aftonens första dans klockan nio. ”En dag i taget” och ”Hold me” inledde danskvällen. Behagligt ljud har det alltid en förmåga att få till. Man faktiskt säga några ord utan att behöva skrika till den man pratar med. ”Dags att börja om” och ”Tänk om världen vore min” i dans nummer två. Så var då dansen med Bladhs i gång på logen.

mbladhsmolkom1623

mbladhsmolkom1624

mbladhsmolkom1625

mbladhsmolkom1626

mbladhsmolkom1627

Det hela artade sig till en trevlig afton. Flera danspar som jag pratade med öste beröm över kvällens musikaliska inslag från Halland. Och jag kan hålla med. Riktigt trivsam dansbandsmusik som de elegant förpackat bjuder publiken på. Arrangören tillika matmor Annette var lyrisk över kvällen. Så bra dom är på att spela och att leverera sa hon flera gånger under kvällen. Hon vet vad hon gör när hon bokade in Matz Bladhs. Men å andra sidan sett så bokar hon ju bara in bra band till Upperudslogen. Band som kan in sak. Att leverera förstklassig dansmusik till en underbar danspublik.

mbladhsmolkom1628

mbladhsmolkom1629

mbladhsmolkom1630

mbladhsmolkom1631

mbladhsmolkom1632

Kvällen flöt på bra utan några incidenter. Klockan rann i väg och så sakteliga var det dags för aftonens sista dans. Lugnt och kramvänligt blev det som sig bör. Efter den obligatoriska korven efteråt tackade vi Matz Bladhs och styrde så kosan hemmåt. Tack Matz Bladhs och arrangören Anette för din gästfrihet. Vi ses nästa danskväll den 23/7 då Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1633

mbladhsmolkom1634

mbladhsmolkom1635

mbladhsmolkom1636

Ninna i duett med Donne

17 Jul

ninnazdonnez-ny

Mitt under pågende dansbandsvecka släppte bandet Ninnas sin nya singel ”Hjärtan i sand” på Spotyfi. Låten är en härlig duett där Ninna sjunger med Donald ”Donne” Laitila från Donnez orkester. Detta är ett smakprov från den full-cd som man hoppas kunna släppa under hösten/vintern. För musik svarar Musik Jörgen Andersson och för text inte helt okända Haidi Krohn.

En mycket stark singel där Ninna och Donne sjunger övertygande. Dragspelsdoftade sommarlåt om kärlek och hjärtan i sanden. Detta kan inte bli mer rätt än så här.

Ninnas är aktuella med att ha spelat på Malungs dansbandsvecka där man fick ett bra gensvar från publiken.

Motorkväll i Björneborgsparken

16 Jul

bjbparken16-01

bjbparken16-02

bjbparken16-03

bjbparken16-04

bjbparken16-05

En måndag i juni styrde brorsan och jag kosan till en anrik folkpark. Den lilla orten Björneborg är en tätort i Värmland, cirka 12 km sydost om Kristinehamn och cirka 12 km sydväst om Degerfors, vid sjön Vismen. Varje måndag har man motorkvällar i parken som lockar fikasugna motorälskare och andra intresserade. Man behöver så klart inte ha med något intressant fordon för att komma. Kom som du är.

bjbparken16-06

bjbparken16-07

bjbparken16-08

bjbparken16-09

bjbparken16-10

Parken i sig är en äkta folkpark med dansbana, teaterscen, Skjutbana, kiosk och serveringar. Lik som många andra parker har den haft sina glansdagar. Men med entusiaster och ordentliga krafter håller man parken i fin form än idag. Sommarprogrammen nu för tiden består av loppmarknader, två stora bilträffar samt barnprogram. Dansar gör man dessvärre inte så ofta i parken. För några år sedan hyrde en extern arrangör in sig för att arrangera dans i parken. Tyvärr blev det ett sviktande publikunderlag som gjorde att dansen lades ner.

bjbparken16-11

bjbparken16-12

bjbparken16-13

bjbparken16-14

bjbparken16-15 (2)

1988 fick dåvarande föreståmdaren Sven Jakobsson för parken mottaga priset för årets folkparksgubbe. När parken blomstrade som mest hade man dans tre kvällar i veckan onsdagar, lördagar och söndagar.Men efter en kort tid så kortade man ner antalet danskvällar i utbyte mot bättre kvalité.

bjbparken16-artister

Det är få dansband och artister som inte haft med Björneborg i sin turnéplan. Artistlistan på vilka som spelat i parken kan göras lång. Bland de svenska artisterna kan nämnas; Alice Babs, Lill-Babs, Flamingokvintetten, Ann-Louise Hansson, Sigge Fürst, Hep-Stars, Thore Skogman, Siv Malmqvist, Harry Brandelius, Jerry williams, Gyllene Tider, Tommy Bergs orkester, Jan Murmans för att nämna några. Bland utländska artister finns välkända namn som Alma Coogan, Robertino, Bill Heily och Emelie Ford. Publikrekordet i parken ligger på 2600 personer. Gruppen som innehar detta rekord är inte helt okända ABBA som besökte parken två gånger.

bjbparken16-15

bjbparken16-16

bjbparken16-17

bjbparken16-18

bjbparken16-19

Jag har personligen besökt parken vid några festkvällar om man får uttrycka sig så. Min första kväll i parken var 1993. Då var det en tjej från Kristinehamn vid namn Elisabeth Edesberg som arrangerade ett dansbandsforum för band på väg upp. Banden som spelade då var: Memories, Gordons, Annas, Aveny, Splitz, Starlines, Skagers, Samzons och Tom-Christers. Då hade man dans på två banor. Gammaldansbanan samt rotundan. Det jag minns av den kvällen var att det var riktigt mycket folk och dubbelt så mycket mygg som gästade parken. Jag har till och med delar av detta forum inspelad på vhs.

bjbparken16-20

bjbparken16-21

bjbparken16-22

bjbparken16-23

bjbparken16-24

På senare tid har jag varit här på olika danskvällar då bland andra Excess och Zlips spelat upp till dans. Kvällar som lever kvar i minnet av olika anledningar som jag inte tänkte fördjupa mig i här. Detta inlägg var mest tänkt att handla om parkens motorkvällar men så fick jag idén till att berätta lite mera om parken. Fakta om parken har jag hämtat ur den utmärkta boken ” Björneborg i våra hjärtan” som gavs ut 1994. Boken är utgiven av Björneborgs hembygdsförening.

bjbparken16-25

bjbparken16-26

bjbparken16-27

bjbparken16-28

Som avslutning vill jag hylla de person er som fortfarande ser till att parken i det lilla samhället Björneborg lever vidare. Och eftersom vi i Kristinehamn inte har våran folkpark kvar så får man nästa se detta som kommunens folkpark även om den inte ligger i tätorten. Har du vägarna förbi så stanna gärna tll och gör ett besök i denna vackra park.

Nedan följer lite bilder från parken samt bilder från en utav parkens motorkvällar.

bjornebfordon160512

bjornebfordon160513

bjornebfordon160514

bjornebfordon160516

bjornebfordon160517

bjornebfordon160501

bjornebfordon160502

bjornebfordon160503

bjornebfordon160504

bjornebfordon160505

bjornebfordon160506

bjornebfordon160507

bjornebfordon160508

bjornebfordon160509

bjornebfordon160510

bjornebfordon160511

bjornebfordon160515

Jan Öjler död

15 Jul

janoilers16

Dansbandsmusikern Jan Öjler är död. Han var kapellmästare för egna bandet Jan Öjlers på 60- och 70-talet. Bandet kom från Borås hade flera låtar på Svensktoppen. De spelade in låtar såsom ”Raring”, ”Mustaschen” samt den mest kända ”Natten har tusen ögon”.
Jan Öjler blev 70 år.

Snygga glas

15 Jul

monags.glas01

Så här fina glas man göra på mitt jobb. Prefekt som pressent till någon man tycker om. Så nu ser ni vem som skall få dessa i present.

monags.glas02

Toppen och botten

13 Jul

Nu var det väldigt längesen jag gjorde en toppen och botten lista så det är dags igen.

Toppen och botten

Toppen och botten

TOPPEM
1. Logdanserna – Finns det något mer svenskt?
2. Semestertider – Så ljuvligt som helst!
3. Glass i stora lass – Mums!!!
4. Mitt skjortfynd på JC Karlstad
5. Guldklaven – Kul att det skriva lite om priset i media.

BOTTEN
1. Allt våld som härjar i världen och även i Sverige
2. Knott och mygg – Vem fan skapade myggen?
3. Mitt eksem som kliar som bara den.
4. Folk som inte tar reda på fakta innan dom skriver artiklar
5 .Nätmobbing – Allt det fortfarande pågår är för mig en gåta.

Supertrevlig kväll med Holens i Degerfors

13 Jul

holensdfs1201

Jag har sagt det förr men säger det igen. Det är alltid lika trevligt att på onsdagarna styra kosan mot Degerforsparken där Manne med personal arrangerar trivseldans. Denna onsdag var det ett glatt gäng från Vingåker som stod på scenen i form av Holens orkester.Två Vingåkersbor, en Vallentunabo och en Bålstabo utgör detta trevliga danskapell som existerat sedan 1999.

holensdfs1202

holensdfs1203

holensdfs1204

holensdfs1205

holensdfs1206

Vädret var så klart på vår sida. Det hade nog Manne sett till i vanlig ordning. Han fixar det mesta. En riktig fixare. Så behöver ni vackert väder är det bara att kontakta honom. Mycket folk hade som vanligt samlats för att göra det samma som mig. Det vill säga dansa och trivas tillsammans med ett riktigt bra dansband.

holensdfs1207

holensdfs1208

holensdfs1209

holensdfs1210

holensdfs1211

Manne stod som vanligt och tog betalt. Han var som alltid på ett strålande humör. Där vid entrén till nedre dansbanan stod också Holens som blev så glada av att se oss alla där. Kent fick en glad överraskning av oss. En försenad födesledagspressent. Något han gillar, nämligen popcor. Han blev som ett barn på julafton. Tänk vad lite popcorn kan sprida glädje.

holensdfs1212

holensdfs1213

holensdfs1214

holensdfs1215

holensdfs1216

Innan de började spela fick de en rejäl applåd av publiken. Tänk att få applåder innan man ens spelat en enda ton. Sånt måste värma mycket. Så räknade Jerker in till aftonens första dans. ”Livet det har varit gott mot mig”. En låt skriven av Peter Grundström från Thor Görans orkester. Sedan sjöng Kent och Monika en fin duett som heter ”Du och jag” och som Sven-Erics spelat in på platta en gång i tiden. Emn oerhört stark låt signerad Kjell Roos. Den ena fina dansmellodin avlöser den andra. ”Om du vågar och vill” fick inleda dans nummer två. Så var kvällen i gång.

holensdfs1217

holensdfs1218

holensdfs1219

holensdfs1220

holensdfs1221

Som vanligt var min kamera med och det blev en hel del dansbilder denna afton. Dessa kan ni som vanligt beskåda på danslogen framöver tillsammans med deras andra 126 572 bilder som finns i deras bildarkiv, Imponerade samling av dansbilder. Det är en ära att få vara en del av det galleriet. Degerfors är en mycket tacksam park att ta dansbilder i. Det finns ställen där man kan stå och plåta utan att vara i vägen för danserna vilket är perfekt.

holensdfs1222

holensdfs1223

holensdfs1225

holensdfs1226

holensdfs1227

Åter till dansen där Jerker som trummar sjöng ”Jag ska måla hela världen lilla mamma”. Efter det blev lite elvis innan en hambo tog vid efter det. Varation som heter duga. Det får man om man åker ut till Holens. De spelar ju faktiskt det mesta som publiken frågar om. I synnerhet de låtar som de redan kan spelar dom gärna och ofta.

i helhet blev det som vanligt en mycket trevlig afton i Degerfors med proffsiga och genommusikaliska Holens orkester. Bra dansmusik, trevlig publik, mycket applåder, vackert väder, gott fika och en arrangör med humöret på topp. Vad mer kan man egentligen begära?

holensdfs1228

Så var det dags för kvällens sista dans som lite skämtsamt skulle inledas med en galen låt. Lite filmmusik faktiskt. ”Crazy” sjöng Kent följt av Monika som avslutade med Grönwalls ”I varje andetag”.
Vi stannade kvar och snackade lite med dom samt tog lite gruppbilder innan vi tackade och rullade hemåt Kristinehamn. Sedan fick ja och min bror nån timme senare en bild av Monika med texten ”Nu är han igång”. Då kanske ni undrar vem som var i gång? Jo Kent så klart. Det var en bild där Kent käkade popcorn samtidigt som han med van hand styrde orkesterbussen hemåt.
b

holensdfs1229

holensdfs1230

Stor tack för denna fina kväll Kent, Monika, Kennerh och Jerka. Tack även till Manne och personalen för att ni arrangerar danser och håller Degerforsparken vid liv.

Stor tack för denna fina kväll Kent, Monika, Kennerh och Jerka. Tack även till Manne och personalen för att ni arrangerar danser och håller Degerforsparken vid liv.

Claes med sitt danskapell gästade Upperudslogen

12 Jul

clmolkom1601

Så var han då tillbaka på Upperudslogen. Mannen med den sammetslena lösen från Västra Husby utanför Söderköping, och med danskapellethemmahörande i Skåne. Orkestern jag snackar om heter så Claes Lövgrens och sångaren heter då så klart Claes Lövgrens. Det var två år sedan sist dom var här på logen så detta var verkligen ett välkommet besök på logen.

clmolkom1602

clmolkom1603

clmolkom1604

clmolkom1605

clmolkom1606

Vädrets makter var verkligen på vår sidan denna afton. Solen lyste med all sin kraft. Vad kunde hindra folk från att komma? Lite fotboll på tv:n kanske? Nä Sverige var ju sedan länge utslaget så det kunde det ju inte vara. Nej det fanns faktiskt inga ursäkter alls för att inte åka till vackra Upperudslogen för lite dans. Och visst var det många som hörsammat bland annat vår reklam på facebook om att åka till Upperudslogen. Mycket husbilar på plats. Mycket husbilar brukar vittna om mycket danspublik.

clmolkom1607

clmolkom1608

clmolkom1609

clmolkom1610

clmolkom1611

Klockan 21.00 knackar Andy Ekenmo in till aftonens första dans och vips på fylls dansgolvet av glada värmlänningar och andra tillresta som styrt kosan hit denna förtjusande sommarkväll. Hela bandet var på ett enorm strålande spelhumör vilket i vanlig ordning smittade av sig på publiken. En anledning kanske är att Claes är nominerad i guldklaven som ”Årets sångare”. Vi får hålla alla tummarna att han med danspublikens hjälp ror hem det hela. Det är i och för sig två heta kandidater till. Men hoppas kan man ju alltid och hoppet är det sista som överger människan sägs det ju.

clmolkom1612

clmolkom1613

clmolkom1614

clmolkom1615

clmolkom1616

Det hördes till min glädje att man städat en del på repan. Sånt uppskattas. Man måste alltid som band städa och stuva om. Det är inte kul att åka ut på dans och veta exakt vilka låtar som skall spelas och när det spelas. Man släppte under april albumet ”Vägen hem” och från det albumet har man plockat med en rad härliga danslåtar.

clmolkom1617

clmolkom1618

clmolkom1619

clmolkom1620

clmolkom1621

Sen var det premiär för oss att få höra Claes Lövgren traktera en saxofon. Vi hade fått en liten teaser på facebook om han skulle börja spela sax. Till en början en låt ” As Long As There’s Loving Tonight” men vi hoppas så klart på fler låtar framöver och kanske något solonummer. Saxofon hör liksom till dansband. Det kan man inte leva utan. Bara om du är modernband för då verkar inte vara något krav på varken sax eller dragspel. Trist men sant. Nåväl. Claes Lövgrens har båda delarna och det är vi så glada och tacksamma för.

clmolkom1622

clmolkom1623

clmolkom1624

clmolkom1625

clmolkom1626

Hur kvar kvällen i övrigt då? Som helhet var det en riktigt trevlig kväll med många härliga låtar och trevlig publik. De som jag snackade med var jättenöjda med kvällen och tyckte det var riktigt trevligt att Lövgrens var tillbaka på Upperudslogen i år. Och jag kan avslöja att de även är inbokade nästa år med. Härligt! Tack grabbar för en trevlig kväll.

Här följer lite fler bilder från kvällen.

clmolkom1627

clmolkom1628

clmolkom1629

clmolkom1630

clmolkom1631

clmolkom1632

clmolkom1633

clmolkom1634

clmolkom1635

Nya dansbilder

11 Jul

holensdfs1226

donnezupperud1629

Nu finns det lite nya dansbilder från bland annat Upperudslogen och Degerfordsparken att kika på.
Mina dansbilder finns på www.danslogen.se så det jag gör är bara att samla länkarna till min bilder på ett och samma ställe

Årets danser på Djäkneberget Västerås

11 Jul

djakneberget16

Djäknebergs restaurang i Västerås hälsaralla välkomman till en ny säsong med mogendans på onsdagar. Danstiden är 19.00 – 22.00 Som vanligt bjudes det på fri entré vid denna vackra dansplats med utsikt över hela Västerås och Mälaren

2016-07-06 X-tra
2016-07-13 Gideons
2016-07-20 Rytterströms
2016-07-27 Danzant
2016-08-03 Jiges
2016-08-10 Wickeys

Lars Kristoffersen gästade Upperudslogen

11 Jul

lkbmolkom1601

lkbmolkom1602

lkbmolkom1603

Så var det dags för dans på Upperudslogen och denna gång på en fredag. I många års tid har det varit många norrmän som styrt kosan till Upperudslogen i Värmland för att dansa. Förutom dansa så har de flertal gånger sagt att de velat ha en norsk orkester att dansa till vid logen. Arrangören nappade på detta och bokade in Lars Kristoffersen band. Ett band med en sångare som är enormt duktig väldigt populär hemma i Norge. I Norge uppträder man dock under namnet Rainbow.

lkbmolkom1604

lkbmolkom1605

lkbmolkom1606

Förväntingarna var höga inför denna kväll. Jag hade hört bandet tidigare och visstehur bra dom är. Så detta var en kväll som man absolut inte fick missa. Vädret var vi inte riktigt överens med denna afton. Det finns inget väder som kan få mig att ställa in en danskväll. Många är tvärr väldigt kräsna och stannar hemma så fort det är lite regn eller lite kyla. Man får klä sig rätt efter vädret.

lkbmolkom1608

lkbmolkom1609

lkbmolkom1610

Regnet smattrade mot bilrutan när vi körde upp mot Molkom. Men det höll upp så pass att vi kunde stanna till och göra den obeligatoriska film som vi alltid brukar göra. Vi fortsatte den sista biten fram till logen. Båda jag och min brorder såg fram väldigt mycket emot kvällen. Lite snack med vakterna innan vi betalade entrén och steg in mot logen. Äntligen skulle vi få uppleva detta kanonband igen.

lkbmolkom1611

lkbmolkom1612

lkbmolkom1613

Snackade lite med dom trevliga grabbarna i LKB. Sist vi såg dem på var på ett dansbandsforum i Bergviksparken där de tog mig och brorsan med storm. Och nu skulle få äntligen så höra dem igen och denna gång få njuta av deras musik en hel danskväll. Tyvärr skrämde nog vädret och regnet bort en del av dansgästerna för det var inte lika mycket folk denna kväll vid logen som det annars brukar vara. Sen kanske det är så att en del inte känner till hur bra bandet är och stannar hemma för den skull. Trist med folk som är så enkelspåriga och bara åker ut på ett fåtal orkestrar.

lkbmolkom1614

lkbmolkom1615

lkbmolkom1616

Lars Kristoffersen är en mycket duktig och karisnarisk sångare som har en mycket bra röst. Applåderna kom efter varje låt och det märktes verkligen på publiken som var där att detta var en uppskattad orkester. Man spelade många härliga låtar. Man bjöd på en del låtar från sin senaste cd. Bland annat en riktig favoritlåt jag har som jag första gången hörde med Trond Erics ”Jeg kan se en stjerne falle” samt ”Wendys Grill” som Donnez gjort på svenska med. Inte en enda dålig låt på hela kvällen.

lkbmolkom1617

lkbmolkom1618

lkbmolkom1619

Tiden drog sig mot kvällens paus. Vi gick med orkestern och fikade. De var så glada att spela här vid Upperudslogen och berömde stället och utsikten. Och jag kan gott förstå att dom trivs. Tänk er att få spela på en sådan underbar plats som Upperudslogen och att få bli ompysslad av matmor Anette. Jag har sagt det förr och säger det igen. Många arrangören borde komma hit på studiebesök och gå kurs i ”orkestervård”.

lkbmolkom1620

lkbmolkom1621

lkbmolkom1622

Delar av arrangörstaben för Skoga Bygdegård var på plats så det blev lite snack med dom innan vi åter igen steg upp till logen igen. Dags för bandet att inleda andra halvlek. Nu bjöd det på lite musik skriven av Per Gessle i form av ”Flickan i en cole porter sång”. En av Gyllene Tiders bästa låt om ni frågar mig. Många svenska dansbandslåtar finns ju även på norska. En av den är Schyttsklassikern ”Aj aj aj”.

lkbmolkom1623

lkbmolkom1624

lkbmolkom1625

lkbmolkom1626

Bandet spelade även en hel del eget material också. Självklart fick vi höra deras stora 80-tals hit ” Bye bye baby goodbye”. Det är när man hör sådana låtar som man slås av hur proffsiga dom är och hur bra Lars sjunger.
Förutom Lars Kristoffersen består bandet av följande medlemmar. Marius Molstad på sång och gitarr, Morten Lund på trummor och sång samt en grabb på klaviatur som jag tyvärr inte minns namnet på. På det stora hela var det en mycket trevlig kväll med underar dansmusik. Synd bara att inte fler förstod hur bra Lars Kristoffersen band är.

Casanovas med Byns enda blondin

10 Jul

casanovasbyns16

Casanovas är aktuella med en ny singel. Och det är inte vilka låt som helst som man valt att släppa. I ett samarbete med Kenneth på Danskonsulten gjorde bandet en version av Sven Ingvars ”Byns enda blondin”. Denna version är en utmaning till den långsamma rundan och förstås också som en hyllning till Sven-Ingvars som i år fyller 60 år. En somrig After beach-version enligt bandet själva. Jag är benägen att hålla med. Så himla läcker version. In på Spotify och lyssna!

Frykmanz & Tina spelade upp på Norrgården

10 Jul

frykmanzt1600

Alla förutsättningar finns för att det skall bli en trevlig danskväll. Bra dansmusik, bra dansgolv, mysigt café med gott fika. Ändå hittar inte dansfolket hit i den utsträckning som man skulle önska? Samtidigt hör man ofta att det aldrig är dans hemavid och att vi måste resa till andra städer för att dansa. Men varför åker man då inte till mysiga hembygdsgården när det väl arrangeras dans där kan man undra? Vad är det som är fel? Man skulle lätt kunna ha 100-150 pers per dans här. Som jag skrev inledningsvis så finns ju alla förutsättningar.

frykmanzt1601

frykmanzt1602

frykmanzt1603

frykmanzt1604

frykmanzt1605

Denna torsdag som jag besöker logen är det Frykmanz med Tina som svarar för dansmusiken. Ett band som spelat på hembygdsgården sen mitten på 90-talet. Bandet består av Tina hagberg på sång och tamburin samt Bertil Frykman på klaviartur och sång. Just denna afton är vädret inte med oss till hundra procent. Kanske det har en inverkan på att det är mkindre folk än normalt. Men å andra sidan så dansar man juunder tak så lite droppar från himlen borde ju inte skada eller skrämma bort folk tycker jag.

frykmanzt1606

frykmanzt1607

frykmanzt1608

frykmanzt1609

frykmanzt1610

Frykmans Tina spelar underbart härlig dansmusik. Många kända örhängen både nya och gamla finns med på bandets repertoar. Detta kryddar dom med en och annan egen låt med. Mycket trevligt. Tina aviserar att de skall spela en låt av en artist och frågar om det är någon i publiken som man komma på vem som gjort originalet. Låten de spelade var Torgny Söderberg och lena Hultgrens ”Om du var min nu”. Jag var den ende som kunde svaret förutom orkestern. Detta är nämligen en lite bortglömd låt som Christer Sjögren har med på sin platta Kramgoa låtar 2011.

frykmanzt1611

frykmanzt1612

frykmanzt1613

frykmanzt1614

frykmanzt1615

Jag hade till och med tur att vinna 200 kr på lotteriet. Ibland har man tur. Min kompis Johan som var med vann 100 kr. Så idag var turen på vår sida kan man säga.

Trots att det var lite skralt med dansare på golvet blev det en trevlig kväll. Jag har försökt så gott jag kunnat att på sociala medier göra reklam för dessa danser. Jag har på andra dansställen som inte har dans samtidigt göra reklam för dessa danser genom flyers och affischer. Så nu hoppas vi att publiken sluter upp inför nästa danskväll då Kennings kommer på besök.

frykmanzt1616

frykmanzt1617

frykmanzt1618

frykmanzt1619

frykmanzt1620

Sista dansen med Robins orkester

9 Jul

Förra året meddelade Robins orkester att man lägger instrumenten på hyllan. Man sålde bussen och började så smått planera en nedläggning. Tre av bandets medlemmar startade vid årsskiftet upp dansbandet Thoniez tillsammans med Tony Persson som nyss upplöst dansbandet Extas. Robins sista spelning avverkade man i vackra Degerforsparken där man spelat varje sommar de senaste åren.

robinsdfs1601

Det var sommaren 1975 som man startade orkestern i Trollhättan. Medlemmarna då var Cerold Birgersson, Lennart Österman, Charlie Höög, Åke Andersson samt GunLeif Jonsson. Flera av dessa pojkar hade spelat ihop i andra orkestrar innan. Hur orkestern fick sitt namn Robins har bandet inga bra svar på.

Man spelade flitigt i början på restauranger, parker, folkets hus samt diverse privata tillställningar. 1984 lades bandet på is. En del av bandets medlemmar försvann till Olle Lindwalls orkester samt till Stig-Inges. Dock dröjde det inte länge innan man var på banan med ett ”nytt” Robins.

robinsdfs1602

2005 efter ett antal medlemsbyten beslutar sig Robins för att lägga ned. Dock har man några jobb kvar som Robins orkester som man tänkt att Lasse Linds orkester skulle ta. Som tur är kom man på andra tankar. Man åker upp till Linköping som Lasse Linds orkester, men efter en stunds diskuterande kommer man fram till att istället fortsätta som Robins orkester. I Linköping presenteras bandet alltså som Robins istället för Lasse Linds.

Den största publiken man har spela för är på hemmaplan i Trollhättans Folkets Park non-stop med Lasse Stefanz inför 1800 personer. Man har även spelat med Anders Engbergs orkester och Charlotte Perelli inför 1200 personer i Agnebergshallen, Uddevalla. En annan minnesvärd spelning som bandet har är då man själva drog 900 personer till Parkhallen i Tranås.

robinsdfs1603

2015 bestämmer man sig på nytt att lägga ner bandet Robins för gott? Sättningen som onsdagen den 29 juni spelade i Degerforsparken var Jarmo Björkman på trummor. Janne Lext trakterade saxofonen. Peder Karlsson spelade gitarr sjöng. Tangenterna och stämsången skötte Jacob Husberg om med den äran. Sist men inte minst så var Ralf Wennberg med på sång, gitarr och bas.

robinsdfs1604

robinsdfs1605

robinsdfs1606

robinsdfs1607

Bandet var enormt spelsuget och började innan klockan slagit sju. Det var många som kommit till Degerforsparken denna afton för att dansa till Robins en sista gång. För mig var det första och för den delen även sista gången jag skulle få uppleva detta band. Jag hade tidigare genom kompisar på facebook bara hört gott om detta band.

Det märkets lite på dom inledande låtarna att det var ett tag sedan man spelade. Men grabbarna blev snabbt varma i spelkläderna och det i dubbel bemärkelse tror jag. Vädret var verkligen på våran sidan detta kväll. Men så var det ju Degerforsparken. Arrangören Manne har ju hemlig kontakt med vädergudarna.

robinsdfs1608

robinsdfs1609

robinsdfs1610

robinsdfs1611

robinsdfs1612

Robins spelade låtar helt i min smak. Roligt att man spelade en del låtar som är lite bortglömda. Det var längesen jag var på dans och hörde Paul Sahlins ”Luffarpojken” och Lotta Engbergs ”Allt jag vill säga”. ”De é la gött” att vara på dans med Robins. En perfekt mix av gammalt och nytt. Ganmaldansen skötte dom också med den äran.

robinsdfs1613

robinsdfs1614

robinsdfs1615

robinsdfs1616

robinsdfs1617

Kvällen rullande på i allt raskare takt och det var så snart dags för paus. Efter fikan gästade jag bandet i logen och snackade lite med dom de mesta. Dom tyckte det var riktigt skoj att äntligen på träffa mig. Dom jämförde med att träffa Carola. Nåja jag vet inte om det var lika stort. Jag kanske är lite mer ödmjuk. Vi var i alla fall rörande överens om att Villa-Lidköping är Sveriges bästa bandylag. Sedan hoppades dom på att Färjestad tar SM-Guld nästa år. Eller var det så att Vänersborg är bandylaget som gäller och Frölunda i Hockey? Jag minns inte så bra på den punkten.

Dom såg i alla fall fram emot att satsa på Thoniez framöver. De gillade i alla fall loggan som jag gjort till bandet. Jag är också riktigt nöjd med den.

robinsdfs1618

robinsdfs1619

robinsdfs1620

robinsdfs1621

robinsdfs1622

Klockan drog sig mot nio och det var dags att dra i gång andra halvlek. Jarmo räknar in och likt en getingsvärm entrar dansparen dansgolvet. En och en halv timme återstår av kvällen, och den ena goa danslåten avlöser den andra.

Jacob berättar att Thoniez kommer spela ungefär stil som Robins bortser från de riktigt lugna låtarna.

robinsdfs1623

robinsdfs1624

robinsdfs1625

robinsdfs1626

robinsdfs1627

Robins var ett positiv överraskning och det är lite synd att dom lägger ner kan jag tycka. Men det är samtidigt spännande med Thoniez orkester. Roligt att man satsar på nya band när vissa så kallade experter menar att branschen blöder. Jag betvivlar inte att ni kommer att lyckas. Med sådana duktiga och kompetenta musiker så kommer det bli kanon.

Klockan börjar närma sig halv elva och det dags för bandet att spela upp till kvällens sista dans. Lugnt och kramvänligt som sig bör blev det. Det är en fröjd att stå och blicka ut över publiken som kryssar fram på dansgolvet till så ljuvliga danstoner. När de sista tonerna ebbat ut blev det massor av applåder. Robins hade således blivit historia. Tack grabbar för alla dessa år och stort lycka till med det nya.

robinsdfs1629

robinsdfs1630

robinsdfs1631

robinsdfs1632

Innan jag skildes med bandet ställde dom upp sig för en sista gruppbild. Jag tog även en hel del dansbilder som du kan se mer av på danslogen.se

Just nu på Bälgspel

8 Jul

balfgspelholidays16

Befinner mig just nu på Bälgspel i Ransäter där Holidays just nu spelar upp inför en hängiven danspublik. Underbart!!! Kör man Streaplerslåtar är det automatiskt pluspoäng….

Streaplers till Bergs Festplats i Augusti

7 Jul

bergsfestplatsstreap16

Groheds Idrottsförening spelar inte bara fotboll även om det är kärnverksamheten.Man har även han dom driften av en mysig dansbana. Det är en mysiga Bergs festplats som man ser till att hålla liv i. Föurtom loppmarknad och trditionsenligt midsommarfirande kommer man i år att satsa på en danskväll.

När det gäller orkester har man inte sparat på krutet. Självaste kungarna från Kungälv kommer bjuda upp till dans. Jag pratar så klart om legenderna i Streaplers. Det hela kommer gå av stapeln Torsdagen den 18 augusti kl 20.00-24.00 Vi önskar arrangören lycka till och hoppas på att folk vallfärdar till denna trevliga festplats.

Grafitti i Mariestad

6 Jul

mariestadgrafitti1001

För några år sedan då jag besökte Mariestade pågick det ett projekt med grafitti. Jag stannade så klart till och tog några bilder. Blev lite glad när jag hittade bilderna som jag trodde jag raderat.

mariestadgrafitti1002

mariestadgrafitti1003

mariestadgrafitti1004

mariestadgrafitti1005

mariestadgrafitti1006

mariestadgrafitti1007

mariestadgrafitti1008

mariestadgrafitti1009

mariestadgrafitti1010

mariestadgrafitti1011

mariestadgrafitti1012

mariestadgrafitti1013

mariestadgrafitti1014

mariestadgrafitti1015

mariestadgrafitti1016

mariestadgrafitti1017

Fjolårets succéevenemang ”Folkparkens dag” upprepas

6 Jul

arstaparken16

Fjolårets succéevenemang ”Folkparkens dag” upprepas på anrika Ärstaparken! Nonstopdans med Jannez samt Angelica med Holmstens Trio. Allt till förmån för ”Blå Bandet” och Prostatacancerforskningen
Allt sker 22 juli kl. 20:00 – 01.00 i Ärstaparken Kyrkdal . Entré 200:-

Kolsnäs Folkets Park säsongen 2016

5 Jul

kolnasparken16p

Snart drar säsongen i gång på Kolsnäs Folkets Park i Sunne. Tyvärr är det skralt med dans om man bortser från Fryksdalsdansen. Men man drar i gång med ett av norges största och mest turnerande band Contrazt. Bandet som har en värmlänning på gitarr. Conny Nordvall från Torsby. I övrigt på Kolsnäs blir det trubadurer som kommer förgylla säsongen med uppträdanden quiz och andra galna upptrag.

Årets Frykssldans går av stapen 28-30/7. Förutom dansbanden som jag listat i programmet nedan blir det artistuppträdanden i form av två scenshower per kväll. Det blir show med Lasse Stefanz och Takida på torsdagen, Jerry Williams och Samir & Viktor på fredag och på lördagen är det Adrian Lux samt Carola som äntrar scenen.

14/5 Contrazt
15/5 Stellan Olofsson
25/6 Tmma Tunnor
1/7 Stellan Olofsson
2/7 Spader Dam
8/7 Marlene Sundberg
9/7 Sören Strid
15/7 Marlene Sundberg
16/7 Johan Gustafsson
22/7 Sören Strid
23/7 Christopher Börjas
28/7 Fryksdalsdansen: Lasse Stefanz, Perikles, Blender. PerHåkans
29/7 Fryksdlsdansen: Casanovas, Titanix,Larz Kristerz
30/7 Fryksdalsdansen: Date, Scotts, Martinez
5/8 Christopher Börjars
6/8 Johan Gustafsson
12/8 Sören Strid
13/8 Spader Dam

kolsnasparken16
Foto/Copyright: Sunne Turism

Pia Pihlgrens släpper ny cd 15 juli

5 Jul

piapihlgrenscd

Snart släpper Värmländska Pia Pihlgrens sutt nya album. Bandet är ett erfaret band som funnits med i branschen sen 1993. De satsar på att spela traditionell dansmusik i modern tappning och har de senaste 4 åren spelat flitigt på många dansbanor runt om i Norge och Sverige.

Bandet spelar mycket eget material och det har gjort att de har skapat sig en egen profil och ett eget sound. Pias säregna och personliga röst har också gjort att de står ut bland mängden och eftersom de totalt har fyra stycken leadsångare i bandet kan repertoaren fyllas med många olika typer av låtar och stilar vilket den här skivan är ett bevis på!
Nya skivan kommer ha release 15 Juli under Malungs dansbandsvecka.

Junix med nytt turnéfordon.

4 Jul

junixbuss16
Foto/Copyright: Junix.se

Eskilstunabandet Junix susar sedan en tid tillbaka fram genom Sverige med nytt turnéfordon. Även om bussen ser liten ut så rymmer den både sitt och sovplatser för bandets fyra medlemmar. Nyligen fick man även reklam på ekipaget. Så det är bara att vinka när ni kör förbi.

Här kan ni dansa till Junix framöver:
2016-07-11 Västerfärnebo – Svedboäng festplats
2016-07-12 Stockholm – Skansen Galejan
2016-07-17 Kovland – Ånäsparken
2016-07-18 Malung – Orrskogen (dansbandsveckan)
2016-07-26 Uppsala – Liljekonvaljeholmen
2016-07-29 Söderbärke – Folkets Park
2016-08-03 Kolbäck Folkets Park
2016-08-08 Birka Stockholm
2016-08-09 Birka Stockholm
2016-08-10 Birka Stockholm
2016-08-11 Birka Stockholm
2016-08-12 Birka Stockholm
2016-08-13 Birka Stockholm
2016-08-14 Birka Stockholm
2016-08-18 Knivsta – Ängby Park
2016-08-25 Stockholm – Gröna Lund
2016-08-26 Alvik – Medborgarhuset
2016-08-28 Kovland – Ånäsparken
2016-08-31 Norrtälje – Lohärads Bygdegård

Populära Sägnernas Hus 20-års jubilerar

3 Jul

I maj månad firar Sägnernas Hus 20 år. Detta kommer man fira stort i dagarna två med dans till Matz Bladhs och Flamingokvintetten. Jag vill även passa på att säga Grattis till Sägnernas Hus till deras jubileum och hoppas på 20 år till minst. Nedan ser ni programmet för denna populära dansloge.

sagnernas16