Johan – Ny basist i Paige

31 jul

johanplan16

John Plahn som tidigare bland annat varit trummis i Date har åter igen blivit spelsugen. Snart återfinns han som ny basist i bandet Paige från Lidköping. Från och med oktober kommer ni att se John med Page ute på dansställena.


Publicerad: 2016-07-31 18:33:25

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans

30 jul

pierrephs16

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans under September. Vitackar Pierre för alla härliga spelningar med Per-Håkans orkester. Han har skrivit ett litet brev på bandets facebooksida som ni kan ta del av nedan.


Hej alla vänner!
Tyvärr är det såhär att jag kommer kliva av scenen och platsen som basist i Per-Håkans. Detta kommer att ske redan i september under vår semester. Anledningen till ett så snabbt avbräck är av mycket personliga skäl och tyvärr måste hälsan gå före! Vi kommer fotsätta att vara världens bästa kompisar och gänget har full förståelse till mitt beslut!
Tiden i Per-Håkans har varit den bästa tiden i mitt liv! Att få jobba med sådana proffs till musiker är inte vilken chans som helst man får! Detta gänget är något jag kommer sakna oerhört men vi kommer fortsätta ha kontakten i framtiden! Vi är trotts allt en familj!
Jag hoppas ni hinner komma ut och säga hejdå här under augusti månad om inte så ha det allra bäst så ses vi säkert någon gång igen! Må väl alla och tack för världens bästa tid i Per-Håkans! // Pierre


Publicerad: 2016-07-30 18:37:58

Lill-Klas återvänder till Sannex

29 jul

sannexklas16

Sannex pressenterar sin nya medlem på bas. Det är Andreas ”Lill-Klas” Andersson som tar över efter att Christian Olsson lämnat bandet. Andreas första spelning med bandet blir den 19 augusti under ”Stora Folkpaprksdansen” i Mariestad.


Publicerad: 2016-07-29 17:44:59

Bengt Hennings söker ny sångare

28 jul

bh16

I och med att Bengt Hennings sångare Kjell Malmborg slutar söker man nu efter en efterträdare. Bandet tar tacksamt emot tips och intresseanmälan till peter@pamalaproduktion.se

Bandet utgår från Länghem i Västergötland och gör c:a 6-10 jobb mer månad.


Publicerad: 2016-07-28 17:32:23

Kjell Malmborg slutar i Bengt Hennings

27 jul
Kjell Malmborg

Efter 22 år som frontfigur i Bengt Hennings väljer nu Kjell Malmborg att kliva av tåget. Han kommer framöver att satsa helhjärtat på sin duo Kjell & Kenneth som han driver tillsammans med Kenneth Färnlund som spelar i Pilebos.

Kjells sista jobb med Bengt Hennings blir söndag den 21 augusti på Stommens loge i Magra


Publicerad: 2016-07-27 17:28:39

Framed på Täfteålogen

27 jul

Framed, bandet som spelar live, bjöd upp till dans på Täftelogen lördagen den 23 juli 2016. Det var ganska precis ett år sedan som Kurt Sundin var och träffade dem så givetvis blev det intervjuer och dansbilder som vanligt. Se intervjun som Kurt gjorde ovan. Fler klipp finner du på hemsidan www.padansmedkurt.se


Publicerad:

Löpsjötorparns firar 70 år

26 jul

lopsjotorparnsdfs1601

Vi lyfter på hatten för Löpsjötorparns som firar 70 år som dansband. Bandet som utgår från Katrineholm tillhör ett av Sveriges absolut äldsta ännu aktiva dansband. Jubileumet kommer firas med en stor festpå Dahls Loge i Katrineholm. Det hela går av stapeln lördagen den 30 juli. Det blir mat, dans och skivsläpp av en rykande färsk skiva man spelat in under våren.


Publicerad: 2016-07-26 17:23:39

Lika som bär eller?

25 jul

likasombar16

Jag förstår inte varför man gör vissa förpackningar så snartlika. Går det lite för fort så kan man i sämsta fall komma hem med yoghurt i stället för mjölk. Jag undra hur många som liksom mig gjort denna miss. Nåväl… det smakade med yoghurt med.


Publicerad: 2016-07-25 00:53:08

Dagens skivfynd: Åsa Sjöberg

24 jul

asasjobergcd

Dagens skivfynd från Solareturen blev en skiva med Åsa Sjöberg. För er som inte vet vem denna duktiga tjej är så kan jag meddla att hon är tillsammans med dansbandsmusikern Claes Lövgrens. Så här skall spisas i kväkk


Publicerad: 2016-07-24 00:45:03

Allsång med den sjungande slussvaktaren

23 jul

allsang_bjurback1601

Bjurbäckens slussar ligger c.a 1 mil väster om Storfors. Naturskön kulturhistorisk miljö i farleden mellan Filipstad och Karlskoga. Denna kanal byggdes för att underlätta transporterna mellan Filipstads Bergslag och Kristinehamn. 1853-57 anlades en kanal med slussar förbi forsarna vid Bjurbäcken. Slusstrappan vid Bjurbäcken har 3 steg som lyfter båtarna ca 11 m
Här finns ett mysigt café där man kan ta sig en fika och bara vara. Varje år lördagen före midsommar firas kanaldagen med diverse festligheter. Varje söndag i juli har man musikunderhållning vid slussvaktstugan. Och varje tisdag har man allsång. Och det var just en tisdag jag besökte detta fina ställe.

allsang_bjurback1602

allsang_bjurback1603

allsang_bjurback1604

allsang_bjurback1605

allsang_bjurback1606

Allsångsledare är den sjungande slussvaktaren Marco de Abreu. Han brukar överraska besökare och båtgäster med att sjunga en sång; på svenska eller italienska, spanska eller portugisiska. En riktig humoristisk kille. Vädret denna afton var kalasväder till en början. Men mitt under allsången så kommer ett regnväder in över slussområdet. Hela himlen öppnade sig. Men vad gör lite regn. Vi som var där hade det lika roligt ändå. Maro hade gjort mycket fina allsångshäften med en bra blandning på låtarna. ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten”, ”Calle Chevens vals”, ”34:an” , ”Axel Öhman” och många fler odödliga klassiker fanns med i programmet.

allsang_bjurback1607

allsang_bjurback1608

allsang_bjurback1609

allsang_bjurback1610

allsang_bjurback1611

Sedan bjöd Marco på en del egna låtar med. Mycket härligt. Roligt att höra låtar på andra språk också. Härligt som bara den. En gästasrtist dök upp på scenen som jag tyvärr inte minns namnet på-Vi som har där hade det mycket trevligt. Allsång är lite som dans. Friskvård! Man mår bra av att sjunga så är det. Jag kan även citera vad en dansbandssångare sa till mig en gång. ”Alla kan sjunga – med varierat resultat”. Och det kanske är så. Men här i Bjurbäcken spelar det ingen roll hur bra man sjunger. Här är det glädjen och gemenskapen som är viktigast.

Gott fika fanns det också att köpa för den som ville ha. Goda bakverk och mackor av allehanda slag.

allsang_bjurback1612

allsang_bjurback1613

allsang_bjurback1614

allsang_bjurback1615

allsang_bjurback1616

Tack Marco och Lotta Lloyd Gregard som arrangerade kvällen. Tack även till gästartisten som Marco hade med sig. Vi ses säkert snart igen. För detta är en plats som jag gärna återvänder till.


Publicerad: 2016-07-23 22:32:57

Holidays kör en repris i Malung

22 jul

holidays16

Holidays kör en repris i Malung på bana 6 i kväll. Bandet står åter på bana 6. Detta efter att Line & Grabbarna fått ställa in sin spelning. Så i kväll möter du grabbarna igen då med Jhoans från Norge


Publicerad: 2016-07-22 13:38:29

Härlig stämning på Årets Bälgspel 2016

21 jul

balgspel1601

Så var dagen kommer. Den som man längtat efter. Att få semester och att sedan släppa alla måsten och bara få dra i väg till Ransäter på ”Bälgspel vid landsvägskanten”. Jag har tappar räkning på vilken gång i ordningen det är som jag åker dit. Men det är lika trevligt varje gång. Detta är ju startskottet för semestern. Det skulle visa sig vara lite överraskningar för mig detta år. Jag träffade nämligen på en del kompisar som spelade här uppe som jag inte visste skulle uppträda. Riktigt kul.
Strax efter att jag slutat jobbet kryssade jag hemåt, duschade och svidade om. Sen packade vi oss in i bilen och for i väg med destination Ransäter. Det man inte har i huvudet har man någon annan stans sägs det. Vi fick vända om för att hämta lite grjer som jag missat. Men snart var vi på rull igen.

balgspel1602

balgspel1603

balgspel1604

balgspel1605

balgspel1606

Man blir gladare och gladare när man ser att avstånden till Munkfors minskar på avståndstavlorna längs vägen. Men så till slut rullade vi in på parkeringen vid Ransäters hembygdsgård. Förväntan låg i luften. Vad skulle det bli av denna kväll och vilka ”kändisar” skulle man träffa på. Jag har varje år träffat på folk jag känner (både dansfolk och musiker) och som jag inte sett på länge. Riktigt skoj.

balgspel1618

balgspel1619

balgspel1620

Vi begav oss direkt till gropa där invigningsceremonin var i full gång. Det blev presentation av årets konferencierer samt allspel. Låtar som man spelade på allspelet var ”Trolleboschottis”, ”Lördagsvalsen”, ”Alfred på Hultet” och ”Drömmen om Elin”. Mycket mäktigt må jag säga. Efter detta så blev det underhållning av trevliga gruppen ” Leffes mä Eva” som spelade många fina låtar och bjöd på lite anekdoter.

balgspel1607

balgspel1608

balgspel1609

balgspel1610

balgspel1611

Efter stund vandrade jag runt bland dansbanorna och fick på så sätt höra många härliga spelmanslag och dragspelsklubbar framföra ljuvliga toner. Jag lyssnade på bland andra; Deje Dragspelsklubb. Vetlanda Dragspelsklubb, Happy Skvett , Solør trykkluft og vakum och så klart hemmafavoriterna i Kristinehamns dragspelsklubb. Alltid kul att stötta dom hemifrån. De spelade på loge B och det var riktigt mycket folk som var där för att ta sig en sväng om. De bjöd på en härlig blandning av vals, shottism, hambo, pariespolka, bugg, och foxtrot. Det är så jag tycker man skall göra. Visa upp sin bredd.

Bilder från Kristinehamns Dragspelsklubb uppträdande
balgspel1612

balgspel1613

balgspel1614

balgspel1615

balgspel1616

balgspel1617

Tyvärr var det inte lika mycket buskspel som tidigare år. Jag undrar om det berodde på det helt fel placerade öltältet med den höga coverbandsmusiken som gjorde att mycket att buskspelet uteblev i år. Lite trist kan jag tycka. Jag är inte ensam om att tycka detta. Kikar på facebook så är det många som uttycker sitt missnöje med placering av öltältet och den ljudvolym man hade där. Man får bara hoppas att de ansvariga är inne och läser detta så att man till nästa år kan rätta till misstaget.

balgspel1629

balgspel1630

balgspel1621

Frosinisällskapet delade ut ett fint stipedium till Beiron Hultman. Stort grattis! Här följer lite bilder från deras buskspel.

balgspel1622

balgspel1623

balgspel1624

balgspel1625

balgspel1626

balgspel1627

balgspel1628

På plats var även Norilds. Norilds är Skandinaviens största skivbutik for dragspel, gammaldans och folkmusik. Jag brukar varje år handla lite skivor med mig hem som inte är så där jätteenkla att få tag på här i Sverige. I år blev det även en dvd film också. Deras sortiment är sort. Så är det någon skiva som ni söker så är det stora odds att Norilds har den i sitt sortiment. Dom har så klart även en nätbutik man kan handla ifrån.

balgspel1631

balgspel1632

balgspel1633

balgspel1634

Kl 21.00 på det som man kallar för mogenbanan var det så dags för mina vänner i Holidays att bjuda upp till dans. Björn, Michael, Nicke, Hans och Melin var redo att starta kvällen. Och det var mycket folk som samlats för att dansa till dessa trevliga musiker. Björn och övriga gänget var verkligen i högform vilket smittade av sig på publiken. Full bana från start är inte illa. Många bekanta ansikten fanns på dansgolvet från bland annat Göteborg, Arvika och Svanskog. Härligt att se er igen. Jag tog själv några danser på golvet. Kom just då att tänka på att det nog inte finns något bättre sätt att fira in sin semester på. När jag for runt på golvet fick jag syn på en kompis som jag inte sett på några år. Det var jättekul att se han med dragspelet.

balgspel1635

balgspel1636

balgspel1637

balgspel1638

balgspel1639

Det jag inte visste var att han skulle uppträda senare på kvällen på logen A med bandet ”Sellmans”. Av en tillfällighet gick jag in på logen intill mogenbanan för att kolla läget. Och jösses vilket drag det var på detta gäng. Många kändisar i bandet som jag kände igen. Conny Brodin från C-laget, Conny Johanesson från Diggarna, Anders och Ingemar som är ute och turnerar under namnet Chaelies och Stigge med fiolen för att bara nämna några. Underbart att se och höra detta svängiga gäng spela och sjunga.

balgspel1640

balgspel1641

balgspel1642

balgspel1643

Efter detta blev det en tur in till Holidays där stämningen var minst lika hög som på loge A. Mycket folk som buggade som aldrig förr. Holidays spelade riktigt bra i Ransäter. Och spelar man Streaplerslåtar får man per automatik mitt hjärta. Efter någon timme kände vi oss mätta på musik och dragspel och började förflytta oss i sakta mak hemåt. Tack till samtliga musiker som bjudit på underbar musik under Bälgspel vid Landsvägskanten.

balgspel1644

balgspel1645

balgspel1646


Publicerad: 2016-07-21 02:24:07

Njuter av sommaren

21 jul

meg

Med denna selfie vill jag bara önska alla läsare en fortsatt trevlig sommar och gör som jag.
Njut i värmen!!!


Publicerad:

Gatublues i Kristinehamn

21 jul

bluesstan1601

Varje år arrangerar Kristinehamns Bluesförening en festival här i Kristinehamn i dagarna två, En festival som växt och blivit mycket omtyckt bland deltagarna artister och publik. Denna hålls på Ölme Diversehande i Kristinehamn.

Men ingen bluesfestival utan lite gatublues. Så på lördag förmiddag har man gatublues från två scener i centrala Kristinehamn. Riktigt trivsamt att höra på även om jag inte är så där värst insatt i denna genre. Så i stället för att skriva lite mera bjuder jag er på lite bilder från årets gatublues.

bluesstan1602

bluesstan1603

bluesstan1604

bluesstan1605

bluesstan1606

bluesstan1607

bluesstan1608

bluesstan1609

bluesstan1610

bluesstan1611

bluesstan1612

bluesstan1613

bluesstan1614

bluesstan1615

bluesstan1616

bluesstan1617

bluesstan1618

bluesstan1619

bluesstan1620


Publicerad:

Populära trivseldanser i Tidaholmsparken

20 jul

tidaholmcl1601

Tidaholms kommun är en kommun i Västra Götalands län. Kommunen är belägen i de östra delarna av landskapet Västergötland och gränsar i sydöst till Habo kommun och i söder till Mullsjö kommun, i väster till Falköpings kommun, i norr till Skövde kommun och i nordöst till Hjo kommun.

I utkanten av staden motSkövde ligger Tidaholmsparken vackert belägen. Här arrangerar man dans, loppmarknader och barnprogram. Varannan måndag anordnar parkstyrelsen motionsdans i Tidaholmsparken – och många åker långväga för att svänga sina lurviga. Det är första gången som jag besöker denna park.- Innan mitt besök har jag bara hört gott om parken från så väl dansare som band som varit där och spelat. Parken har ett gott rykte när det gäller dans. Bra dansband, gott fika, bra dansgolv. Är det receptet för att lyckas tro? Det ligger hårt arbete bakom trivseldanserna.

tidaholmcl1602

tidaholmcl1603

tidaholmcl1604

tidaholmcl1605

tidaholmcl1606

Just denna måndag då jag besöker parken är det grabbarna från Skåne Claes Lövgrens som står på scenen. Det är premiär för bandet här med denna sättningen. När jag var på väg hit var jag inte ett dugg orolig att det skulle komma folk till parken. Innan jag visste så mycket om parken funderade jag på om folk verkligen går ut och roar sig en måndag. Och jo det gör det. I alla fall här i Tidaholmsparken. Man har ett publiksnitt på 390 personer per kväll vilket idag får ses som mycket bra, speciellt en måndag.

I Tidaholm är man mycket noga med vad man bokar in för dansband. Det är många band som vill komma och spela i parken. Framför allt beror det nog på att man har så stor publik. Innan man bokar in något ”nytt” band så vill arrangörerna gärna höra bandet. Oftast får man skivor tillsänt sig som man lyssnar in sig på. Men helst vill man uppleva dem live för att se så att de passar in.

tidaholmcl1607

tidaholmcl1608

tidaholmcl1609

tidaholmcl1610

tidaholmcl1611

Kvällens orkester Claes Lövgrens passar verkligen in här på parken. Dom är just nu uppe i finalen av sin sommarturné innan det blir lite semester. De kommer från Malung där det medverkar på guldklavegalan. Efter Tidaholm bar det i väg ner mot Lund och Björka Loge innan man åter igen styr bussen upp mot Malung, denna gång för att spela. Men denna måndag hade man således stannat till i Tidaholm för att bjuda publiken på lite skön dansmusik. Något som dessa grabbar är proffs på kan ag intyga. Att deras musik går hem i parken är inget att tveka på. Mycket applåder efter låtarna och ett välfyllt dansgolv hela kvällen.

tidaholmcl1612

tidaholmcl1613

tidaholmcl1614

tidaholmcl1615

tidaholmcl1616

Claes Lövgrens var på spelhumör som vanligt tycker jag trots att man varit ute och spelat intensivt ett tag. Är man så proffesionella som dessa grabbar är går det som en dans. På plats i parken fanns även en kompis som även är musiker. Och han tyckte att Claes Lövgrens spelade mycket bra och hade en tilltalande repertoar. Och jag kan bara hålla med. Grabbarna vet vad som funkar och som går hem på dansbanan. Det blev en hel del skivlåtar från deras utmärkta platta ”Vägen hem” som de släppte tidgare i våras. Innan paus spelade bandet lite gammaldans. Kan man spela gammaldans skall man så klart göra det tycker jag. Och innan paus passar ju perfekt.

tidaholmcl1617

tidaholmcl1618

tidaholmcl1619

tidaholmcl1620

tidaholmcl1621

Det var en del som var nyfikna på vad jag gjorde här med min kamera. Jag förklarade att jag åker runt på olika dansställen och gör små repotage samt tar dansbilder för danslogens räkning. Och det var många som så klart kände till dansogen.se Kanske inte så konstigt då det är sveriges största sida när det gäller dansbandsmusik. Alla jag pratade med spred bara värme och öste beröm över Tidaholmsparken. Bästa dansställen i regionen sa det flesta. Vi åker hit för den trevliga stämningen och för att dom alltid bokar in så bra band sa kvinna jag pratade med innan paus.

tidaholmcl1622

tidaholmcl1623

tidaholmcl1624

tidaholmcl1625

tidaholmcl1626

Jag stod ochfunderade vart alla skulle sitta och fika då borden på ena långsidan inte var så många. Visserligen fanns det sitterplatser utomhus men det var inte i överflöd. Jo man gjorde som så att man med publikens hjälp ställde ut bord och stolar på dansgolvet. Vipps så var det uppdukat och folk satt och fikade. Lika snabbt som man ställde fram borden. Lika snabbt dukade man bort dem när det var dags att starta dansen efter paus.

tidaholmcl1627

tidaholmcl1628

tidaholmcl1629

tidaholmcl1630

tidaholmcl1631

Så vad är då sammanfattningen av mitt första besök på Tidaholmsparken? Ett mycket städat och fint dansställe med mycket trevlig personal och danspublik. Alla jag pratade med under kvällen var mycker trevliga. Bra dansmusik av Claes Lövgrens. Finns det ingenting att anmärka på när det gäller Tidaholmsparken? Nej det finns ingenting att anmärka på. Ett lysande exempel på hur man skall arrangera dans och bemöta orkestrar och danspublik. Ett dansställe jag gärna återkommer till.

Lite fler bilder från Tidaholm

tidaholmcl1632

tidaholmcl1633

tidaholmcl1634

tidaholmcl1635

tidaholmcl1636

tidaholmcl1637

tidaholmcl1638

tidaholmcl1639

tidaholmcl1640

tidaholmcl1641


Publicerad: 2016-07-20 23:47:38

Torsdagsdans med Kennings vid logen

19 jul

kenningshemb1601

Torsdagsdans igen vid Hembygdsgården Kristinehamn. Kennings på scenen. Jag var nyfiken på om arbetet med att göra reklam för dessa danser gett någon någon respons sen sist jag var här. Det var skönt väder så jag tog mig en skön cykeltur till hembygdsgården. Det inte alls ofta som man är bortskämd med att kunna cykla till dansen. Men med så vackert väder vad det inget att tveka på.

kenningshemb1602

kenningshemb1603

kenningshemb1604

kenningshemb1605

kenningshemb1606

När jag kom fram var det en del bilar på parkeringen. Och utanför logen på bänkarna satt det lite folk medans musiken från logen strömmade ut. En kväll som denna var som gjort för logdans. Varmt och vackert väder. Och jo då. Det var en del dansare som kommit hit denna afton. Inga mängder men ändå. Bättre med kvalitét än kvantitet.

kenningshemb1607

kenningshemb1608

kenningshemb1609

kenningshemb1610

kenningshemb1611

Kennings är en duo som utgår från Kristinehamn. Man spelar mycket på motions och mogendanser och privata fester. Bandet består av Bror Ingman och Kenneth Andersson. Kennings spelar mogen dansmusik med inslag av gammaldans när så önskas. Dessa grabbar ingår även i Kristinehamns Dragspelsklubb.

kenningshemb1612

kenningshemb1613

kenningshemb1614

kenningshemb1615

kenningshemb1616

”Emma”,”Änglasjäl”, ”Hemlängtan”, ”Gloryland”, ”Leende guldbruna ögon” var några av alla de goa danslåtarna som dom bjöd på. Som vanligt hade jag med min kamera och tog lite dansbilder. Kanske det kommer lite mer folk när dom ser på bilderna hur trevligt vi har det här på Kristinehamns hembygdsård på torsdagarna.

kenningshemb1617

kenningshemb1618

kenningshemb1619

kenningshemb1620

kenningshemb1621

Tack grabbar för en trevlig kväll med härlig dansmusik. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen. Bjuder er här på lite fler bilder från kvällen. Spana in de sista naturbilderna jag tog på slutet ut mot Sunneberg. En svensk sommarkväll om något. Eller hur?

kenningshemb1622
c

kenningshemb1623

kenningshemb1624

kenningshemb1625

kenningshemb16126


Publicerad:

på Twin City i Jönköping

19 jul

mattwincity

Jag har förskonat er från matbilder. Men tänkte lägga upp en direkt från Jönköping. Mest för att rekomendera restaurangen Twin City. Riktigt mysig restaurang. Har du vägarna förbi så stanna till och ta dig en bit mat.


Publicerad:

På väg hem från Tidaholm

18 jul

pavaghem16

Så här kan det se ut när man kör på RV26 på väg hem. Jag är lyrisk över kvällens dans med Claes Lövgrens i Tidaholmsparken. Mer om den kvällen kommer i ett separat inlägg.


Publicerad: 2016-07-18 23:36:10